Uživatel nepřihlášen
   

Assassin’s Creed: Unity - letopisy z Paříže

Neděle 26.10.2014 14:00 - Autor: Pavel "ElementGamer" Vařenka - Rubrika: Preview Preview Assassin’s Creed: Unity

Jak efektivně přežít občanskou válku a k tomu ještě prosperovat? To nám ukáže nejnovější díl ze série Assassin’s Creed

Století se pomalu chýlí ke konci, celá Francie propukla v revoluci, a to je také doba, kam se s novým dílem Assassin’s Creed s podtitulem Unity přesuneme. Už je to totiž skoro rok, co k nám zavítala pirátská tématika, a jako s každým novým dílem je čas na změnu a unikátní historické období.

Revoluce v novém světle

Příběh pojednává o Arnu Dorianovi, jemuž zemřel otec a adoptoval ho mistr templářského řádu. Ten byl o několik let později zavražděn jiným templářem a Arnova nenávist ho přivedla k obávaným asasínům. Konečně tak mohl všechnu zlobu vypustit a vykonat dobro i pro ostatní - chopit průběh revoluce do vlastních rukou a nechat řádit spravedlnost. Tenhle sled událostí využije nejen pro pomoc občanům a řádu, ale i jako osobní pomstu, jež nebude znát mezí. Mezitím mu zkříží cestu spoustu nám jistě známých osobností, jako třeba Napoleon Bonaparte a markýz La Fayette - přívrženec vlády jakobínů, přeběhlík a poté také vězeň. Takže nám hra nabídne skvělou možnost zopakovat si dějepis a dokonce se i něco přiučit.

Po nepříjemné adopci se Arno seznámil s pozdější templářskou Élise de la Serre. Vyrůstali bok po boku, ale když Élise začala cestovat, na dlouhou dobu se s Arnem rozdělili. Ovšem to nebyla jediná neshoda, kterou za život prodělali. Zatímco Élise se dala na dráhu bojů za templářský řád, její kamarád se přidal k nepříteli. Oba tak čeká náročná cesta jak ve vztazích, tak spolupráci. Jak tenhle zaláskovaný příběh dopadne? To se dozvíme ve hře.


Inovace jak se patří

Grafická stránka hry není jediná věc, co se od předešlého dílu změnila. Je detailnější, s lepší mimikou obličeje a reálnějšími pohyby. Byl vylepšen i parkour systém, který je nyní rychlejší, plynulejší a zábavnější. Přidala se k němu i schopnost efektivně lézt držením jednoho tlačítka, anebo seskočit z budovy dolů na výčnělky, takže už nás nebude brzdit a omezovat pomalé lezení. Já osobně se nemůžu dočkat šplhání po veleznámé Notre Dame, jež majestátně ční nad městem. Krom toho nás to vhodí opravdu rozlehlého herního světa, který se má vrátit ke kořenům série a nabídnout nám jak staré dobré střešní zahrady, tak - jak je již zavedeným zvykem - seno, které prošlo několika menšími úpravami a bude se v otevřeném prostředí vyskytovat opravdu poskrovnu. Prostředí by mělo být autentické, živé, s náplní a herní svět 1:1 - přesně, jako ve skutečnosti. Uvidíme, zda se to povede Ubisoftu splnit, nebo jsou to jen plané sliby. Ztížení hry není jediným náznakem vrácení se k původním AC. Ani souboje není radno brát na lehkou váhu, jelikož budou značně zkomplikované, a to kvůli rychlému uhýbání, vykrývání a více nepřátelům. Klade se důraz na trpělivost, rozvahu a taktiku, takže z asasína se nestane stroj na zabíjení, co kosí jednoho nepřítele za druhým, jako tomu bylo v minulosti. Nedoporučuje se na sebe natáhnout čtyři a více protivníků. Tím pádem nám zůstává hlavně stealth. Už jen podle názvu samotné série je to krok dobrým směrem.

Další převratnou novinkou jsou kooperační mise. V praxi to znamená to, že si budeme moct vybrat, zda chceme úkol dělat sami, nebo si pozvat až tři kamarády. Pokud je vám nucená spolupráce a nutnost najít si parťáky proti srsti, máte možnost to zkusit sólo. K dispozici budou i „heist” mise pro dva hráče, ve kterých - jak už z názvu vypovídá - budeme krást, schovávat se a využívat naplno stealth. Tenhle typ bude vyžadovat perfektní a synchronizovanou spolupráci. Co-op bude i freeroam, takže si podobně jako v GTA Online budeme moci s kamarády zajít kam chceme a dělat cokoliv je libo.


A jako další tahák i úprava postavy podle vlastního stylu, a to jak v příběhových, tak v kooperačních úrovních. Bude mnoho typů a druhů různých částí oblečení - naše kreativita se bude moct slušně vyřádit a rozhodně se těším na komunitní výtvory, kterých nejspíše nebude málo. Ubisoft nám nedávno nabídl i Unite, kde jsme si mohli vytvořit vlastní postavu a vyhrát hodnotné ceny.

Na rozdíl od předchozích titulů bude mít každá část vybavení svou speciální vlastnost a staty. To znamená, že s lepší kapucí rychleji splyneme s davem, s novou vestou budeme odolnější proti přímým úderům a tak podobně. To samé platí i u zbraní, které měly všechny stejný útok a měnila se pouze rychlost úderu. Tady budou mít takové vychytávky, díky kterým lépe zapadnou do našeho herního stylu a dají nám mnohem větší volnost a variabilitu. Aby toho nebylo málo, dostane se nám i zbrusu nové zbraně, a to Phantom Blade. Sloužit bude jako předělaná skrytá čepel, která místo ostří dominuje malou kuší. Ovšem nutno podotknout, že výbava půjde získat jak hraním a snahou, tak reálnými penězi, a celé se to nese v duchu mikrotransakcí. To je opravdu škoda a jediná záchrana bude nedávat kupování za peníze až takovou váhu. K tomu přibude i vybírání schopností, jelikož Unity bude obsahovat strom schopností, a tak každý hráč může mít svůj unikátní styl hraní a nejrůznější kombinace.

Multiplayer tenhle díl bohužel (spíše bohudík) úplně vynechá. Stejně jako u Watch Dogs si můžeme spustit i výzvy. Pravděpodobně se budou zaměřovat na parkour, časový limit a sbírání nekonečných bodů. Všude po nádherné Paříži budou konec konců rozseté i collectibles a bude na nás, zda budete mít chuť a náladu je všechny posbírat. Kdoví, třeba se vám odkryje i nějaký pěkný achievement.

O současnosti se toho moc neví, kromě toho, že se seznámíme jako v případně Black Flag s Abstergem, které nám poskytne vylepšený Animus - Helix. Má následovat tzv. Helix mód, pomocí kterého budeme moct nejspíš vstupovat do vzpomínek a zase vyplouvat ven, do reality.


Z posledních prohlášení víme, že na next-gen konzolích hra pojede na 30fps, a tak nezbývá než doufat, že se vývojářům povede hru dobře optimalizovat. Mně osobně nevadí, že je počet snímků za sekundu takto omezen, dokud to nebude vyloženě škodit a kazit herní zážitek. Audiovizuál vypadá skvěle a rozhodně lépe, než tomu bylo u předešlého dílu. Soundtrack a zvukový doprovod krásně podtrhují atmosféru 18. století a vtáhnou do hry. Jediná znepokojivá věc mohou být bugy. Vývojáři si pořád ještě úplně neosvojili vlastnosti nové generace konzolí a je dost možné, že na to doplatí.

Všechno jsou to vítané novinky a vypadá to, že se studio poučilo z chyb. Nezodpovězená otázka tví v nárocích, které se do teď´ zamlčují a spousta fanoušků tvrdí, že přenechání moci kyjevskému studiu nad optimalizací nebylo zrovna to pravé ořechové. Tomu samému se totiž nepovedly porty třetího a čtvrtého AC na PC. Nám tak opět na neurčito zůstávají jen spekulace a dohady, které se na oficiálních fórech začínají rychle množit a hráči požadují vysvětlení.

Lepší AI a interakce?

Všechno bude. Z gameplay ukázek a trailerů jsme mohli vidět nejen otáčení strážných za sličnými ženami. Roztěkaní ochránci si totiž všimnou každé maličkosti a neobvyklosti. Konečně po dlouhé době se nám tak nabízí vyspělejší umělá inteligence a větší interaktivita prostředí. Při rozmrzelosti protivníka se tak můžeme nenápadně vytratit, proklouznout, či se s tím nemazat a rovnou použít skrytou čepel a využít tak naše tréninkem zocelené schopnosti. Zatím nevíme, jak přesně to bude fungovat, ale už nebude stačit se jen schovat za sud, do křoví, či na střechu. Soupeř se nás bude držet jako klíště a bude nás sledovat na poslední známou pozici, což je pro nás jediná výhoda a jen tak nás nenechá zalézt do bezpečí stínů.

Umělou inteligenci beru rozhodně jako velké plus a jako jeden z větších lákadel hry. Napravuje většinu chyb a z dosavadních dojmů působí jako pravý next-gen.


Znovuzrození

Můžeme nadávat, nesouhlasit a izolovat hru od sebe, ale AC: Unity vypadá prostě skvěle. Vrací se ke kořenům dvojky, po čemž fanoušci už tak dlouho volají, vylepšuje herní prvky, nabízí svobodu a láká na next-gen. Každopádně existuje několik věcí, které zatím nevypadají úplně dodělaně. Například optimalizace, kde nám hrozí opětovné umělé navyšování nároků a dopuštění se stejných chyb, jako v případě minulých dílů.

Pokud se vše povede, vývojáři nás nebudou nutit do placení zmíněných mikrotransakcí a hra dostojí jménu série, čeká nás konkurent úžasného druhého dílu a navýšení laťky pro všechny budoucí AC. A zda zklame? To se potom budeme muset vrátit ke snění o dokonalém pokračování a obracet víru v budoucí tituly. Rozhodně doporučuji hru alespoň sledovat a poté se rozhodnout o koupi.

Unity je totiž jako francouzská revoluce - je nevyzpytatelné, nejisté, lákavé a s nadějí na dobrý konec. Ale kdoví, jak to nakonec celé dopadne.

Zdroje: Wikipedie, AC Wiki, Digital Gathering, Gamespot

Assassin’s Creed: Unity na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Těšíme se
  • na dobové herní prostředí
  • na povedený příběh
  • na vylepšenou hratelnost a next-gen
  • na navrácení ke kořenům série
Bojíme se
  • planých slibů
  • špatné optimalizace
  • nevyužitého potenciálu
Shrnutí: Po rozporuplné americké revoluci a relativně povedeném pirátském Karibiku přichází na řadu nadějné Unity v plné polní a s next-genem, krásným prostředím a zajímavým historickým obdobím v záloze. Jediné věci táhnoucí hru ke dnu, mohou být PC port v čele s krvavými nároky, bugy a především nesplněné sliby, kterými trpí nejedna nová hra.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská preview hry Assassin’s Creed: Unity.
Tisk  
Assassin’s Creed: Unity na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity Screenshot ze hry Assassin’s Creed: Unity

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Assassin’s Creed: Unity - letopisy z Paříže
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Brokarek   1x   Dneska brzdí herní vývoj konzolisti, pirátství, drahý kafe, Ukrajinská krize, rozkopaná D1čka, všichni herní redaktoři světa, dvanáct apoštolů a Newellova obezita. Vítejte v druhém desetiletí 21. století...
Kdyby bylo po chuti některých, hrálo by jen horní 1% hry co vypadaj líp než realita a pomocí strojů na kterých by to běhalo by se vytápěla atmosféra.
Brokarekbrokarek13979
    29.10.2014 20:46
Brokarek

Dneska brzdí herní vývoj konzolisti, pirátství, drahý kafe, Ukrajinská krize, rozkopaná D1čka, všichni herní redaktoři světa, dvanáct apoštolů a Newellova obezita. Vítejte v druhém desetiletí 21. století...
Kdyby bylo po chuti některých, hrálo by jen horní 1% hry co vypadaj líp než realita a pomocí strojů na kterých by to běhalo by se vytápěla atmosféra.

23cicer   1x   jj chlapci, pirátství brzdí vývoj ( (: herní průmysl aka závod ke dnu. . he23cicer23cicer7279    29.10.2014 17:33 23cicer

jj chlapci, pirátství brzdí vývoj ( (: herní průmysl aka závod ke dnu. . he

ltr33   1x   k770i - troll je asi vždy trollem jak vidím...jinak nejsi ty retardovaný? Promiň, ale píšeš a chováš se tak :Dltr33ltr3311336    29.10.2014 12:16 ltr33

k770i - troll je asi vždy trollem jak vidím...jinak nejsi ty retardovaný? Promiň, ale píšeš a chováš se tak :D

ltr33    Konzole brzdí grafický vývoj (ale vydavatelům je to jedno hlavní peníze jsou z toho a to je to hlavní) , to že se nevytváří speciální verze pro PC kde by ta grafika byla zlepšená si můžou sami hráči za pirátství a kupovat nedodělky taky nebudou...mně je třeba jedno jestli hraji na konzoli nebo PC mám rád obě, ale mohli by dělat pro PC kvalitnější porty aby se využil potenciál...ltr33ltr3311336    29.10.2014 12:15 ltr33

Konzole brzdí grafický vývoj (ale vydavatelům je to jedno hlavní peníze jsou z toho a to je to hlavní) , to že se nevytváří speciální verze pro PC kde by ta grafika byla zlepšená si můžou sami hráči za pirátství a kupovat nedodělky taky nebudou...mně je třeba jedno jestli hraji na konzoli nebo PC mám rád obě, ale mohli by dělat pro PC kvalitnější porty aby se využil potenciál...

Wreis     k770i: Asi, jinak si nedokážu vysvětlit, proč Akadamie věd nepoužívá 2 PS4 a musí si pořizovat 64 serverů :DWreiswreis9546    29.10.2014 11:51 Wreis

k770i: Asi, jinak si nedokážu vysvětlit, proč Akadamie věd nepoužívá 2 PS4 a musí si pořizovat 64 serverů :D

k770i   1x   Wreis: Přece cinematic experience, to tě Ubisoft nic nenaučil? Jsi málo ovce.k770ik770i3839    29.10.2014 11:44 k770i

Wreis: Přece cinematic experience, to tě Ubisoft nic nenaučil? Jsi málo ovce.

Wreis   4x    rawneox: Tak proč ten lock na 30fps a snížení rozlišení? :lala:Wreiswreis9546    29.10.2014 11:42 Wreis

rawneox: Tak proč ten lock na 30fps a snížení rozlišení? :lala:

rawneox   2x   k770i: díky, díky moc! hejá hejá hou. .

Wreis: PS4 má výpočetní výkon necelý 2 teraflops (superpočítač používaný Akademií Věd v ČR má 4, 2 teraflops viz [ odkaz ] ) , dále má procesor 8 jader a 8GB GDDR5 ram. Pro chod OS a multitask si bere 512mb ram a zbytek (7, 5giga) má sdílené pro vram (chod her) . . Takže zas tak nevýkonná konzole to neni aby běžný počítače nějak omezovala, ne? :)
rawneoxrawneox17681
    29.10.2014 10:54
rawneox

k770i: díky, díky moc! hejá hejá hou. .

Wreis: PS4 má výpočetní výkon necelý 2 teraflops (superpočítač používaný Akademií Věd v ČR má 4, 2 teraflops viz [ odkaz ] ) , dále má procesor 8 jader a 8GB GDDR5 ram. Pro chod OS a multitask si bere 512mb ram a zbytek (7, 5giga) má sdílené pro vram (chod her) . . Takže zas tak nevýkonná konzole to neni aby běžný počítače nějak omezovala, ne? :)

k770i   1x   rawneox: V tobě je sedláctví až moc zakořeněné, mluvit už k tobě nebudu.k770ik770i3839    29.10.2014 09:44 k770i

rawneox: V tobě je sedláctví až moc zakořeněné, mluvit už k tobě nebudu.

Wreis   1x    ltr33: Jo tak, to jsem tě špatně pochopil, omlouvám se :) Ale to je zase ten problém toho začarovaného kruhu: Hráči si nekoupí nic, na co programátoři dlabali a ti zase nenaprogramují nic, co by si hráči stáhli :)

rawneox: Ukaž oficiální prohlášení o tom, že tomu tak není :D
Wreiswreis9546
    29.10.2014 08:19
Wreis

ltr33: Jo tak, to jsem tě špatně pochopil, omlouvám se :) Ale to je zase ten problém toho začarovaného kruhu: Hráči si nekoupí nic, na co programátoři dlabali a ti zase nenaprogramují nic, co by si hráči stáhli :)

rawneox: Ukaž oficiální prohlášení o tom, že tomu tak není :D

rawneox   1x   k770i: "Protože to tak je stanovený, aby konzolisti nebrečeli, že "next-gen" už nezvládá". . tvl možná ten next-gen je čtyřikrát silnější než tvůj komp a ty tady jen brečíš sám. . to je taky možnost :) Ukaž mi oficialní prohlášení o tom že to je tak stanovený a netřep tady zbytky snídaně z esovitý kličky. .rawneoxrawneox17681    29.10.2014 01:00 rawneox

k770i: "Protože to tak je stanovený, aby konzolisti nebrečeli, že "next-gen" už nezvládá". . tvl možná ten next-gen je čtyřikrát silnější než tvůj komp a ty tady jen brečíš sám. . to je taky možnost :) Ukaž mi oficialní prohlášení o tom že to je tak stanovený a netřep tady zbytky snídaně z esovitý kličky. .

Smuky    Odhlásit odběr ! :)Smukysmuky12123    28.10.2014 23:27 Smuky

Odhlásit odběr ! :)

ltr33   1x   wreis myslel jsem to tak, že si programátoři a vydavatelé řeknou "stejně si to stáhnout na co se s tím srát vezme nám to jen čas a peníze" a ti co si to chcou koupit si to stejně koupí...

k770i - nulová argumentace...ju zajímalo by mě co s tím má společný profil :D a když se dívám na tvůj nejde se smát...a je hodně hezké jak se každý tvůj koment hodně liší od toho minulého nestojíš si za svojím názorem :D s trolli se nemá cenu hádat
ltr33ltr3311336
    28.10.2014 23:01
ltr33

wreis myslel jsem to tak, že si programátoři a vydavatelé řeknou "stejně si to stáhnout na co se s tím srát vezme nám to jen čas a peníze" a ti co si to chcou koupit si to stejně koupí...

k770i - nulová argumentace...ju zajímalo by mě co s tím má společný profil :D a když se dívám na tvůj nejde se smát...a je hodně hezké jak se každý tvůj koment hodně liší od toho minulého nestojíš si za svojím názorem :D s trolli se nemá cenu hádat

ThainDegu   3x   Skutečně zajímavá debata. Osobně hraju hry na 60 fps+. Posledních 20 h jsem hrál LotF které se díky výborné optimalizaci nad 30 fps nedostalo. A musím říct že když je hra na takovém bodu stabilní není trhaná. Samozřejmě když jsou fps dropy tak je jasné že stabilita mizí. Ale za předpokladu že máte těch 30 můžete bez problému hrát.ThainDeguthaindegu27578    28.10.2014 22:51 ThainDegu

Skutečně zajímavá debata. Osobně hraju hry na 60 fps+. Posledních 20 h jsem hrál LotF které se díky výborné optimalizaci nad 30 fps nedostalo. A musím říct že když je hra na takovém bodu stabilní není trhaná. Samozřejmě když jsou fps dropy tak je jasné že stabilita mizí. Ale za předpokladu že máte těch 30 můžete bez problému hrát.

k770i   1x   ltr33: Protože to tak je stanovený, aby konzolisti nebrečeli, že "next-gen" už nezvládá a firmy měly výdělky, protože hry na konzole mají vyšší hranici cen. No nic, chtěl jsem být vášnivý a pak jsem se podíval na tvůj profil, takže radši budu šetřit síly na někoho, kdo za to bude stát.k770ik770i3839    28.10.2014 22:47 k770i

ltr33: Protože to tak je stanovený, aby konzolisti nebrečeli, že "next-gen" už nezvládá a firmy měly výdělky, protože hry na konzole mají vyšší hranici cen. No nic, chtěl jsem být vášnivý a pak jsem se podíval na tvůj profil, takže radši budu šetřit síly na někoho, kdo za to bude stát.

Wreis   2x    ltr33: Proč by to lidé neměli stahovat, když na to programátoři serou?Wreiswreis9546    28.10.2014 22:44 Wreis

ltr33: Proč by to lidé neměli stahovat, když na to programátoři serou?

ltr33   1x   k770i píšeš jak dement tak se nediv, že tak s tebou budou jednat...PC na to má HW a stejně to tam není tím pádem na to serou programátoři (proč by měli dělat optimalizovanou verzi když si to stejně ti lidé na PC stáhnou že? ) za to konzole nemůžou...ltr33ltr3311336    28.10.2014 22:42 ltr33

k770i píšeš jak dement tak se nediv, že tak s tebou budou jednat...PC na to má HW a stejně to tam není tím pádem na to serou programátoři (proč by měli dělat optimalizovanou verzi když si to stejně ti lidé na PC stáhnou že? ) za to konzole nemůžou...

23cicer   2x   to, že hry lockujou na 30fps je špatně (kdo chce, at si hraje třeba na 1000fps, je mi to fuk) , ale tvrdit, že je 30fps nehratelných (viditelný rozfázování obrazu) , tak to pardon. . v tom případě je jakákoliv debata zbytečná (navíc sem začnete rvát zmanipulovaný gify bo prihlouply animace vytvořený ve videomakeru, elementu, pinnacle studiu ci cemkoliv podobnym . . at si to kazdej radši porovná přímo ve hře)

Lonewolf - test není absolutní pravda, pc bo notas na rozjetí např. assasina 1 má snad každej (okamžitě si tak dotyčnej může porovnat rozdíl mezi 60 30 23 a zvážit, která z možností je za hranou hratelnosti...)
23cicer23cicer7279
    28.10.2014 22:17
23cicer

to, že hry lockujou na 30fps je špatně (kdo chce, at si hraje třeba na 1000fps, je mi to fuk) , ale tvrdit, že je 30fps nehratelných (viditelný rozfázování obrazu) , tak to pardon. . v tom případě je jakákoliv debata zbytečná (navíc sem začnete rvát zmanipulovaný gify bo prihlouply animace vytvořený ve videomakeru, elementu, pinnacle studiu ci cemkoliv podobnym . . at si to kazdej radši porovná přímo ve hře)

Lonewolf - test není absolutní pravda, pc bo notas na rozjetí např. assasina 1 má snad každej (okamžitě si tak dotyčnej může porovnat rozdíl mezi 60 30 23 a zvážit, která z možností je za hranou hratelnosti...)Komentář byl autorem naposledy upraven 28.10.2014 22:46

Původní verze před úpravami:to, že hry lockujou na 30fps je špatně (kdo chce, at si hraje třeba na 1000fps, je mi to fuk) , ale tvrdit, že je 30fps nehratelných, tak to pardon. . v tom případě je jakákoliv debata zbytečná (navíc sem začnete rvát zmanipulovaný gify. . at si to kazdej radši porovná přímo ve hře)

k770i   1x   ltr33: Doporučoval bych ti se snažit věci chápat, i když jsou to jen přirovnání. Pokud jsi si myslel, že jsem tak blbej a myslím si, že hotelová služba je to stejné jako refresh rate, tak jsi na tom špatně. Pointa toho co jsem napsal je, že vy tu donekonečna budete hlásat, jak je 30 FPS v pořádku a že je to skoro stejné jako 60 FPS. Netuším, jestli to děláte kvůli tomu, že v tom rozdíl opravdu nevidíte nebo protože ho vidět nechcete (odmítáním skutečnosti trpí hodně lidí, jenž za něco utratí peníze a pak si uvědomí, že mohli investovat líp [tento syndrom má i název, z hlavy ho nedám]) . A ne, není to v programátorech, je to v slabém hardwaru konzolí. Můžeš se to snažit vyvrátit, ale nemáš ani jeden důkaz svědčící v tvůj prospěch.k770ik770i3839    28.10.2014 22:14 k770i

ltr33: Doporučoval bych ti se snažit věci chápat, i když jsou to jen přirovnání. Pokud jsi si myslel, že jsem tak blbej a myslím si, že hotelová služba je to stejné jako refresh rate, tak jsi na tom špatně. Pointa toho co jsem napsal je, že vy tu donekonečna budete hlásat, jak je 30 FPS v pořádku a že je to skoro stejné jako 60 FPS. Netuším, jestli to děláte kvůli tomu, že v tom rozdíl opravdu nevidíte nebo protože ho vidět nechcete (odmítáním skutečnosti trpí hodně lidí, jenž za něco utratí peníze a pak si uvědomí, že mohli investovat líp [tento syndrom má i název, z hlavy ho nedám]) . A ne, není to v programátorech, je to v slabém hardwaru konzolí. Můžeš se to snažit vyvrátit, ale nemáš ani jeden důkaz svědčící v tvůj prospěch.

Lonewolf   3x   rawneox:

Tak já fakt nevím, jak jinak by se měla jmenovat stránka na porovnání 30 a 60FPS, mně to příjde jako docela výstižný a krátký název, pro takovou stránku ideální, nevím co tě na tom tak pobavilo.

Nikdo nepsal (nebo aspoň já ne) , že je 30FPS nehratelných. Je to hratelné ale tomu, kdo je zvyklý na 60FPS to připadá trhané a je to při hraní nepříjemné (ale to tu píšu už asi po 4. a je to jako kdybych mluvil do zdi)

Promiň, jestli tě nějak urazila ta patička stránky, ber to jen jako vtip, každá platforma má své plusy a mínusy.

Sám si občas zahraju na konzoli a tam to moc neřeším (nic jiného nezbývá) ale stojím si za tím, že 60FPS je lepší a je to oproti 30FPS znatelný rozdíl a nevidím důvod, proč by měly být PC hry bloklé na 30FPS. Buď Ubisoft nechce, aby konzolisté záviděli nebo to optimalizoval tak příšerně, že to bude problém rozběhnout i na těch 30FPS, nechám se překvapit.

Každopádně to nejsou jen "čísílka na porovnání šulina"

23cicer:
Tak většina zdejších odborníků má názor založený na youtube videích tak ty testy jsou tu i pro ně, nic přesnějšího už není. Když myslíš.

These are not Gifs. They are MP4 videos. Both TRUE 30 & 60 fps.
Lonewolflonewolf6015
    28.10.2014 22:03
Lonewolf

rawneox:

Tak já fakt nevím, jak jinak by se měla jmenovat stránka na porovnání 30 a 60FPS, mně to příjde jako docela výstižný a krátký název, pro takovou stránku ideální, nevím co tě na tom tak pobavilo.

Nikdo nepsal (nebo aspoň já ne) , že je 30FPS nehratelných. Je to hratelné ale tomu, kdo je zvyklý na 60FPS to připadá trhané a je to při hraní nepříjemné (ale to tu píšu už asi po 4. a je to jako kdybych mluvil do zdi)

Promiň, jestli tě nějak urazila ta patička stránky, ber to jen jako vtip, každá platforma má své plusy a mínusy.

Sám si občas zahraju na konzoli a tam to moc neřeším (nic jiného nezbývá) ale stojím si za tím, že 60FPS je lepší a je to oproti 30FPS znatelný rozdíl a nevidím důvod, proč by měly být PC hry bloklé na 30FPS. Buď Ubisoft nechce, aby konzolisté záviděli nebo to optimalizoval tak příšerně, že to bude problém rozběhnout i na těch 30FPS, nechám se překvapit.

Každopádně to nejsou jen "čísílka na porovnání šulina"

23cicer:
Tak většina zdejších odborníků má názor založený na youtube videích tak ty testy jsou tu i pro ně, nic přesnějšího už není. Když myslíš.

These are not Gifs. They are MP4 videos. Both TRUE 30 & 60 fps.

23cicer   2x   Lonewolf - nepotřebuju testy, kdyz si můžu porovnat rozdíl přímo během hraní. . nic převratnýho v tom však nevidím. .

obecně jděte s gifama někam. .
23cicer23cicer7279
    28.10.2014 21:49
23cicer

Lonewolf - nepotřebuju testy, kdyz si můžu porovnat rozdíl přímo během hraní. . nic převratnýho v tom však nevidím. .

obecně jděte s gifama někam. .

ltr33   1x   k770i co to zase porovnáváš: rozdíl v hotelech je ve službách, rozdíl v FPS je v rychlosti, ale ne v kvalitě hře, je to jen o tom, že jsou programatoří lenivý a vydavatelé chcou prachy a když to furt kupujete tak se nedivte, že dostanete nehotové produkty...ltr33ltr3311336    28.10.2014 21:43 ltr33

k770i co to zase porovnáváš: rozdíl v hotelech je ve službách, rozdíl v FPS je v rychlosti, ale ne v kvalitě hře, je to jen o tom, že jsou programatoří lenivý a vydavatelé chcou prachy a když to furt kupujete tak se nedivte, že dostanete nehotové produkty...

ltr33   1x   když je to na těch gifech skoro stejné jen je to o trošku rychlejší nic co by nešlo hrát...ltr33ltr3311336    28.10.2014 21:39 ltr33

když je to na těch gifech skoro stejné jen je to o trošku rychlejší nic co by nešlo hrát...

rawneox    K770i: trošku hloupé přirovnání, jen se rouhej dál. . :nah: hele neni mi deset a něco jsem už nahrál a vím jak hra vypadá když je vyrobená na 30fps a jak vypadá když ti komp nevyždíme víc jak 30fps u hry co je dělaná bez fps locku. . tyhle keci co mi předhazuješ už jsou celkem okoralý...rawneoxrawneox17681    28.10.2014 21:22 rawneox

K770i: trošku hloupé přirovnání, jen se rouhej dál. . :nah: hele neni mi deset a něco jsem už nahrál a vím jak hra vypadá když je vyrobená na 30fps a jak vypadá když ti komp nevyždíme víc jak 30fps u hry co je dělaná bez fps locku. . tyhle keci co mi předhazuješ už jsou celkem okoralý...

k770i   2x   rawneox: Co na to říct, chudí lidé si taky nemůžou dovolit nocovat v 5ti hvězdičkovém hotelu a říkají, že je to stejný jako spát pod mostem, ale je to jen výsledek chybějící zkušenosti.k770ik770i3839    28.10.2014 21:09 k770i

rawneox: Co na to říct, chudí lidé si taky nemůžou dovolit nocovat v 5ti hvězdičkovém hotelu a říkají, že je to stejný jako spát pod mostem, ale je to jen výsledek chybějící zkušenosti.

rawneox   2x   lol 30vs60fps tečka com. . to mi bohatě stačí :D :D ten rozdíl je opravdu strhující :D 30fps absolutně nehratelných... trolololrawneoxrawneox17681    28.10.2014 21:01 rawneox

lol 30vs60fps tečka com. . to mi bohatě stačí :D :D ten rozdíl je opravdu strhující :D 30fps absolutně nehratelných... trololol

Lonewolf   1x   23cicer: Pokud si na to děláš názor z videí na youtube, tak se ti nedivím, tam taky nevidím žádný rozdíl.

Jeden z mála proovnávacích testů, co za něco stojí, je tady

odkaz ]

Pokud by se ti ty videa nenačetly souběžně, aktualizuj stráku (F5) . Pokud to tam pořád nevidíš, tak se nejdřív podívej jen na to video s 30FPS a pak na to s 60FPS.

Jde to vidět na všech videích, na ME asi nejvíc.

Prostě když je hráč zvyklý na 60FPS, tak mu těch 30FPS příjde hrozně trhaných a při hraní to dost ruší.
Lonewolflonewolf6015
    28.10.2014 19:33
Lonewolf

23cicer: Pokud si na to děláš názor z videí na youtube, tak se ti nedivím, tam taky nevidím žádný rozdíl.

Jeden z mála proovnávacích testů, co za něco stojí, je tady

odkaz ]

Pokud by se ti ty videa nenačetly souběžně, aktualizuj stráku (F5) . Pokud to tam pořád nevidíš, tak se nejdřív podívej jen na to video s 30FPS a pak na to s 60FPS.

Jde to vidět na všech videích, na ME asi nejvíc.

Prostě když je hráč zvyklý na 60FPS, tak mu těch 30FPS příjde hrozně trhaných a při hraní to dost ruší.

k770i   5x   Paráda, oční problémy si běžte řešit jinam, než na stránku o hrách. Pokud nepoznáš rozdíl mezi 30 a 60 FPS, tak je něco špatně.k770ik770i3839    28.10.2014 12:58 k770i

Paráda, oční problémy si běžte řešit jinam, než na stránku o hrách. Pokud nepoznáš rozdíl mezi 30 a 60 FPS, tak je něco špatně.

23cicer   2x   rawneox - tendenčně zmanipulovanej test, kterej nemá žádnou vypovídací hodnotu. . ohýbaj zákony optiky, barev, a to všechno vyargumentuji pomocí vysokýho kontrastu. . totální ptákovina. . říkám, srovnejte dvě videa o 30 a 60 fps, rozdíl bude minimální (a to ještě v extrémně rychlý akci)23cicer23cicer7279    28.10.2014 11:08 23cicer

rawneox - tendenčně zmanipulovanej test, kterej nemá žádnou vypovídací hodnotu. . ohýbaj zákony optiky, barev, a to všechno vyargumentuji pomocí vysokýho kontrastu. . totální ptákovina. . říkám, srovnejte dvě videa o 30 a 60 fps, rozdíl bude minimální (a to ještě v extrémně rychlý akci)

rawneox   1x   23cicer: však o nic jinýho nejde :thumbup:rawneoxrawneox17681    28.10.2014 10:33 rawneox

23cicer: však o nic jinýho nejde :thumbup:

Diskuze na fóru

Kingdom Come: Deliverance (59 příspěvků), Jaký monitor? (22 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (12147 příspěvků), RAM rada! (43 příspěvků), Ocenění sestavy z roku 2012 (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (7091 příspěvků), Čeština ve hrách?! (74 příspěvků), Pomoc prosím: Nejdou mi barvy na Windows 10 (8 příspěvků), Humble bundle -vše sem (614 příspěvků), Nový notebook (30 příspěvků), Rozdávání klíčů! (6 příspěvků)

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Metal Gear Survive

Recenze - 23.2.2018
 
Metal Gear Survive

Konami si pro nás připravilo hru, ve které musíte přežít. Nebo lépe řečeno: kterou musíte přežít. Tak snad příště…

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 

Monster Energy Supercross

Recenze - 22.2.2018
 
Monster Energy Supercross

Další do party motokrosové série MXGP změnil rajón a míří za moře.

 
Přečíst celý článek»Autor: Michal Jonáš - Platforma: PC a konzole
 
 
Assassin’s Creed: Origins – Discovery Tour

Naučný a delší dobu očekávaný mód, který má za cíl vás provést životem, historií a společností starověkého Egypta, je konečně tady. A že to čekání…

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 

Fe

Recenze - 21.2.2018
 
Fe

Prozkoumejte v kůži roztomilého tvora všechny záhady podivuhodného pralesa.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC a konzole
 

The Station

Recenze - 20.2.2018
 
The Station

Nová, tajuplná adventura The Station nás zavede do nedaleké budoucnosti. Jak moc se tento výlet na orbitální stanici povedl, se dočtete v dnešní…

 
Přečíst celý článek»Autor: ROYALFOX - Platforma: PC a konzole