Uživatel nepřihlášen
   

Watch Dogs – temná budoucnost

Středa 6.6.2012 14:00 - Autor: Michal "Mendys" Maliarov - Rubrika: Preview Preview Watch Dogs

Čas od času nás vývojáři překvapí ostře originálním nápadem, který dá naději na pozitivní budoucnost herního průmyslu. Watch Dogs je toho vzorným příkladem.

...
Délka: ...
Watch Dogs - První gameplay záběry [E3 2012]
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Prezentace Ubisoftu šla v pondělí plným proudem a po předvedení působivých záběrů z hraní Assassin’s Creed III jsme se tak nějak smířili s tím, že už se asi žádného epičtějšího překvapení nedočkáme. Tuto myšlenku jsme ostatně třímali do té doby, než se na pódiu ukázal skromný chlapík z Montrealské pobočky Ubisoftu a nesmělým hlasem dodal, že pro nás má studio zbrusu novou hru. Novou IP. Zatímco debutový trailer řádně říznutý Syndicatem ničím výrazným neoslnil, následovala hratelná ukázka, která zakopala čelisti diváků daleko pod gauč.

Matrix v reálu?

I když, přirovnávat titul ke kultovnímu Matrixu je opravdu dost nepřesný krok, jelikož tu nenajdeme žádné virtuální světy ani stroje, útočící na lidstvo. Nikoliv, Watch Dogs by se dal přirovnat spíše ke kombinaci filmu Minority Report a hře Syndicate, říznutý neopakovatelnou atmosférou Blade Runnera. Píše se blízká budoucnost a svět je doslova nasáklý technologiemi. Najdeme je všude, obří elektronické sítě spojují všechno a všechny, a ačkoliv ještě v mozku nenajdeme sedící čip, telekomunikační a internetové sítě jsou pod pevnou rukou privátních organizací, které hledají v podobném businessu jen finanční výhodu. Podobně propojený svět možná přináší množství výhod, je ale také mnohem jednodušší jej hacknout. A pokud se vám to podaří, dostanete místo emailového hesla přístup rovnou k celému městu.


To má být podle vývojářů klíčovým prvkem v hratelnosti, kterého půjde hojně využívat. Hlavní hrdina Aiden Pierce je totiž hacker a ovládání silničního provozu prostřednictvím semaforů je tak pro něj denním chlebem, což bylo možné vidět v ukázce. K mání budeme mít obrovské sandboxové město a vše, co je napojené do sítě půjde použít jako zbraň.

Vše, co je ve hře napojené na centrální operační systém lze využít jako zbraň či výhodu v těžké situaci.

„Watch Dogs jde za hranice obyčejného otevřeného světa, dostupného v současných hrách. Dává vám možnost kontrolovat celé město,“ řekl kreativní ředitel Jonathan Morin. „Vše, co je ve hře napojené na centrální operační systém lze využít jako zbraň či výhodu v těžké situaci. Díky překonání hranice, postavené tradičními sandboxovými tituly můžeme hráčům nabídnout svobodu a možnosti, které dříve nebyly dostupné.“

Všechno v jednom

Detailů a informací bylo zatím uvolněno opravdu poskrovnu, kromě prezentace se nám vlastně zatím nedostalo ani pořádného preview či oficiálních informací o ději, prvcích hratelnosti aj. Z prezentace však lze vyčíst mnohé zajímavosti.


Tak především, telefon (nebo co to je) ve vaší kapse bude takřka důležitější, než střelná zbraň, jelikož vám dá přístup do centrálního systému a potažmo ke všem interaktivním prvkům herního světa. Ať už se jedná o dopravní síť, komunikační zařízení či jakoukoliv elektroniku, budete mít kompletní přístup.

Tiché sekce doplňuje promakaný systém soubojů s krytím, bojovými animacemi a dalšími frajeřinkami, které patří ke každé akční agentuře.

Hra podle všeho v mnohém spoléhá na průzkum prostředí a rozvědku, což je skvělé. Takový moderní Assassin’s Creed s příměsí sci-fi si rozhodně necháme líbit. Tiché sekce doplňuje promakaný systém soubojů s krytím, bojovými animacemi a dalšími frajeřinkami, které patří ke každé akční agentuře. Také lze narazit na velký počet kontextových akcí, ale to už může být sestaveno pro účely prezentace.

Nová laťka vizuálu

Je asi marné mluvit o tom, že si Watch Dogs hravě odneslo medaili za nejlépe vypadající hru výstavu, ne-li celého letošního roku. Po ukončení konference se na internetu rozrazili divoké konverzace o tom, zda je hra na next-gen platformy, nebo ještě stále vymáčkne hardware těch současných. Ubisoft ale rychle přišel s oficiálním prohlášením, že bude hra k dostání na PC, Xbox360 a PS3, takže to vypadá, že ještě staříci mají nějakou šťávu navíc.


Hra jinak vypadá naprosto perfektně, animace jsou plynulé a realistické, efekty zaplavují obrazovku, déšť vypadá extrémně působivě a počet detailů na obrazovce zdaleka převyšuje všechny moderní tituly. Podle posledních záběrů lze navíc poznat, že se nejspíše bude jednat o zcela otevřené město bez limitů, s možností řídit vozidla a dělat další skopičiny, což jen navyšuje očekávání.

Watch Dogs prozatím vypadá na perlu výstavy a dost možná jednu z nejoriginálnějších IP poslední doby. Těšíme se, co nám Ubisoft ukáže dál a především se modlíme, aby hra vyšla v první polovině příštího roku, což je stále možné. Pokud se tak stane, dost možná se dostane do přímé konfrontace s GTA V, což bude lahůdka sama o sobě.

Watch Dogs na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Těšíme se
  • na otevřený svět
  • na hackování všeho a všech
  • na neopakovatelnou atmosféru
  • na luxusní audiovizuál
  • na charizmatického hrdinu
  • na poutavou zápletku
  • na nové herní mechanismy
Bojíme se
  • že to vypadá až moc dobře
Shrnutí: Pokud prezentace nebyla jen planě nahranou ukázkou a Ubisoft pro nás opravdu kutí kombinaci Minority Report, Syndicate a Blade Runnera s příměsí Matrixu, nelze než se uslintat. Natolik svěží nápad už jsme tu neměli opravdu dlouho.
Tisk  
Watch Dogs na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Wii UScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs Screenshot ze hry Watch Dogs

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Watch Dogs – temná budoucnost
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
MORTHSIR    Kurna kdo by se netesil ! ? :gun:MORTHSIRmorthsir17268    6.5.2014 22:01 MORTHSIR

Kurna kdo by se netesil ! ? :gun:

six feet under    těšim sesix feet undersix-feet-under11476    6.5.2014 21:22 six feet under

těšim se

martyEF   1x   také mě GTA šílenství netrefilo, když nepočítám 1. a 2. díl, Watch Dogs vypadá slibně, a propo už jste viděli obsah sběratelských edic? Docela mě zaujala ta s čepicí a maskou/šátkem Aidena Pearce :thumbup:martyEFmartyef5631    5.5.2013 18:48 martyEF

také mě GTA šílenství netrefilo, když nepočítám 1. a 2. díl, Watch Dogs vypadá slibně, a propo už jste viděli obsah sběratelských edic? Docela mě zaujala ta s čepicí a maskou/šátkem Aidena Pearce :thumbup:

vertigo   1x   Jsem na tom stejně s tím GTA, WD mě dost zaujalo :thumbup:vertigovertigo8493    5.5.2013 15:18 vertigo

Jsem na tom stejně s tím GTA, WD mě dost zaujalo :thumbup:

Meg.A.Byte.   2x   Mě GTA taky nikdy nebralo. Takže pro mě to konkurence není :DMeg.A.Byte.megabyte3000    5.5.2013 13:05 Meg.A.Byte.

Mě GTA taky nikdy nebralo. Takže pro mě to konkurence není :D

MORTHSIR   1x   Jaka zas konkurence . . vzdyt to je uplne jina liga. . ach jo :-DMORTHSIRmorthsir17268    4.5.2013 20:42 MORTHSIR

Jaka zas konkurence . . vzdyt to je uplne jina liga. . ach jo :-D

aSsAsSiNuS    no ja tu konkurenciu nevidím ... GTA sériu moc nemusím nikdy ma to neoslovilo a tak ani teraz GTA V ma neoslovilo no na túto hru sa SAKRAMENTSKY teším a neviem dočkať! :DaSsAsSiNuSassassinus6994    4.5.2013 20:37 aSsAsSiNuS

no ja tu konkurenciu nevidím ... GTA sériu moc nemusím nikdy ma to neoslovilo a tak ani teraz GTA V ma neoslovilo no na túto hru sa SAKRAMENTSKY teším a neviem dočkať! :D

Meg.A.Byte.   1x   Konkurence je to určitě, každopádně obojí je trochu o něčem jiném.Meg.A.Byte.megabyte3000    4.5.2013 13:59 Meg.A.Byte.

Konkurence je to určitě, každopádně obojí je trochu o něčem jiném.

Leropos    Vypadá to že Gta V má konkurenci 8-)Leroposleropos16050    4.5.2013 12:37 Leropos

Vypadá to že Gta V má konkurenci 8-)

martyEF    hlavně by to chtělo nějaké novinky, bojim se že to vyšumí do ztracena 8-)martyEFmartyef5631    8.10.2012 18:31 martyEF

hlavně by to chtělo nějaké novinky, bojim se že to vyšumí do ztracena 8-)

megajar    Konečně originální nápad.megajarmegajar13202    8.10.2012 16:47 megajar

Konečně originální nápad.

darknoon    NA soucasne pc a konzole (ps3 a x-box 360 ( a mozna neco jineho (cekam neco jaako launch i pro PS4 i kdyz to na 90 procent nebude) bude to s velkou pravdepodobnosti i na WIIUdarknoondarknoon6977    1.8.2012 13:43 darknoon

NA soucasne pc a konzole (ps3 a x-box 360 ( a mozna neco jineho (cekam neco jaako launch i pro PS4 i kdyz to na 90 procent nebude) bude to s velkou pravdepodobnosti i na WIIU

darknoon    a datum vydani je stanoven na rok 2013darknoondarknoon6977    1.8.2012 13:42 darknoon

a datum vydani je stanoven na rok 2013

darknoon    Mělo by to byt necco jako singleplayer s implementovcanym MP to znamena ze kdyz jste v prusvihu muze vas nekdo jiny zahranit nebo pomoct vam s nejakou misidarknoondarknoon6977    1.8.2012 13:41 darknoon

Mělo by to byt necco jako singleplayer s implementovcanym MP to znamena ze kdyz jste v prusvihu muze vas nekdo jiny zahranit nebo pomoct vam s nejakou misi

KET312   1x   aSsAsSiNuS: za týden ;) v sobotuKET312ket31213505    8.7.2012 17:34 KET312

aSsAsSiNuS: za týden ;) v sobotu

aSsAsSiNuS    KET312: ja so mto chcel pozerať no som si hodinku predtým zapol betu shootmanie a vypol som to až po :( nevieš kedy to bude v archíve?aSsAsSiNuSassassinus6994    8.7.2012 16:02 aSsAsSiNuS

KET312: ja so mto chcel pozerať no som si hodinku predtým zapol betu shootmanie a vypol som to až po :( nevieš kedy to bude v archíve?

KET312    po včerejším Re-play jsem se na tohle začal těšit :DKET312ket31213505    8.7.2012 14:01 KET312

po včerejším Re-play jsem se na tohle začal těšit :D

Daniel65911    před chvilkou jsem četl že v ukázce se nacházel další hráč s přezdívkou Bixxel_44 tak doufam že se za hraní fakt nebude platitDaniel65911daniel659118453    8.6.2012 01:03 Daniel65911

před chvilkou jsem četl že v ukázce se nacházel další hráč s přezdívkou Bixxel_44 tak doufam že se za hraní fakt nebude platit

Mustang   1x   Jestli tahle hra nebude trhák roku tak už asi nic :DMustangmustang5081    7.6.2012 22:28 Mustang

Jestli tahle hra nebude trhák roku tak už asi nic :D

Daniel65911    tak sem zatim v klidu ale jestli později řeknou že se platit za hraní bude tak to se s touhle hrou můžu definitvně rozloučit jo to je jasný že letos to ne vyjde já to taky letos neočekávám ted hlavně čekám na Assassin's Creed IIIDaniel65911daniel659118453    7.6.2012 14:15 Daniel65911

tak sem zatim v klidu ale jestli později řeknou že se platit za hraní bude tak to se s touhle hrou můžu definitvně rozloučit jo to je jasný že letos to ne vyjde já to taky letos neočekávám ted hlavně čekám na Assassin's Creed IIIKomentář byl autorem naposledy upraven 7.6.2012 18:17

Původní verze před úpravami:tak sem zatim v klidu ale jestli později řeknou že se platit za hraní bude tak to se s touhle hrou můžu definitvně rozloučit

Miky člen redakce    Platit se podle mě nebude, MMO to nebudeMikymiky3    7.6.2012 14:03 Miky

Platit se podle mě nebude, MMO to nebude

Daniel65911    mě de hlavně o to aby se za hraní neplatiloDaniel65911daniel659118453    7.6.2012 13:12 Daniel65911

mě de hlavně o to aby se za hraní neplatilo

Miky člen redakce    Online hra to nebude, spíš bude mít multiplayer - nebo lépe řečeno možnost, aby se hráči připojili do světa a komunikovali s ostatními hráčemi. Na takové spekulace je ale příliš brzy, uvidíme, kdy hra vůbec vyjde. Letos bych ji nečekal

Potvrzena zatím byla speciální aplikace pro chytré telefony, kde budeš moci studovat informace o svých dalších cílech nebo se seznamovat s městem.
Mikymiky3
    7.6.2012 13:06
Miky

Online hra to nebude, spíš bude mít multiplayer - nebo lépe řečeno možnost, aby se hráči připojili do světa a komunikovali s ostatními hráčemi. Na takové spekulace je ale příliš brzy, uvidíme, kdy hra vůbec vyjde. Letos bych ji nečekal

Potvrzena zatím byla speciální aplikace pro chytré telefony, kde budeš moci studovat informace o svých dalších cílech nebo se seznamovat s městem.

Daniel65911    slyšel jsem že to bude online hra. a to znamená že se za hraní bude platit nebo nebude?Daniel65911daniel659118453    7.6.2012 12:17 Daniel65911

slyšel jsem že to bude online hra. a to znamená že se za hraní bude platit nebo nebude?

martyEF    pěkně E3 letos do nás :D tož těším se na AC3, Hitman, Dishonored, Watch Dog .... kua kde na to mám vzít prachy :angry:martyEFmartyef5631    7.6.2012 08:52 martyEF

pěkně E3 letos do nás :D tož těším se na AC3, Hitman, Dishonored, Watch Dog .... kua kde na to mám vzít prachy :angry:

HALF-LIFEBLAZEN    Meg. A. Byte. : Třeba bude možnost dveře i vyrazit ale jinak máš pravdu klasické dveře jen tak nehacknem.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    7.6.2012 07:54 HALF-LIFEBLAZEN

Meg. A. Byte. : Třeba bude možnost dveře i vyrazit ale jinak máš pravdu klasické dveře jen tak nehacknem.

matox01    že by po letech něco skutečně originálního hmmmatox01matox017217    7.6.2012 02:08 matox01

že by po letech něco skutečně originálního hmm

Meg.A.Byte.   5x   největší překážkou v této hře budou dveře na klíč :DMeg.A.Byte.megabyte3000    6.6.2012 22:04 Meg.A.Byte.

největší překážkou v této hře budou dveře na klíč :D

HALF-LIFEBLAZEN   1x   Na tož že jsem tuto konferenci zmeškal tak když mi to kámoš řekl hned mě to uchvátilo, možnost hacknout celý město to je fakt něco jiného než hacknout E-MAIL nebo trezor takže se na to nehorázně těším.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    6.6.2012 20:24 HALF-LIFEBLAZEN

Na tož že jsem tuto konferenci zmeškal tak když mi to kámoš řekl hned mě to uchvátilo, možnost hacknout celý město to je fakt něco jiného než hacknout E-MAIL nebo trezor takže se na to nehorázně těším.

Mendys   1x   darknoon: Ono to nejde moc srovnávat, jedná se sice o dvě sandboxové hry, ale hry s totálně rozdílným zaměřením. Watch Dogs bude o atmosféře, příběhu a sci-fi vychytávkách, Sleeping Dogs bude o rvačkách, honičkách a obecně akci z čínských béček, což je skvělá odreagovačka. Obě hry budou skvělé, svým způsobem :)Mendysmendys5    6.6.2012 20:04 Mendys

darknoon: Ono to nejde moc srovnávat, jedná se sice o dvě sandboxové hry, ale hry s totálně rozdílným zaměřením. Watch Dogs bude o atmosféře, příběhu a sci-fi vychytávkách, Sleeping Dogs bude o rvačkách, honičkách a obecně akci z čínských béček, což je skvělá odreagovačka. Obě hry budou skvělé, svým způsobem :)

Diskuze na fóru

Náhodné myšlenky a události dne (11974 příspěvků), Mafia I - Krabicová verze - KOUPÍM! (13 příspěvků), Poraďtě co si zahrát :D (7 příspěvků), Informace o GK ve hře (6 příspěvků), STEAM -všechno sem (7018 příspěvků), Humble bundle -vše sem (541 příspěvků), Trance - Progressive Mix 43* (431 příspěvků), Prodej sběratelských figurek. (5 příspěvků), Co neminout na PS4? (5 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Dojmy z Gamescom dema Ylands

Preview - 22.9.2017
 
Dojmy z Gamescom dema Ylands

Co je nového v chystaném sandboxovém titulu od Bohemia Interactive, který je na první pohled dost odlišný od ostatních projektů studia?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC
 
 
Evil Genome – postapokalyptický svět na čínský způsob

Odyssea za ztracenou pamětí s mečem a plazmovou puškou.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC
 
 
Destiny 2 – space opera co chytne a nepustí

Jedna z nejdražších her minulých let dostává svůj druhý díl. Poučila se z předchozích chyb?

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Baja: Edge of Control HD – reinkarnace z minulé generace

K životu byly probuzeny off-road závody z minulé generace konzolí. Stojí Baja za váš čas a peníze?

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole
 
 
Dishonored: Death of the Outsider - nový díl s novou hrdinkou

Hlavní roli přebírají spíše vedlejší charaktery. Přinese to vítané změny do zažitého konceptu, nebo už Dishonored nebude tím, čím bývalo?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole