Uživatel nepřihlášen
Přidej se k odboji v Lego Star Wars The Force awakens
   

GRID 2 – závodníci hledají superstar

Pondělí 3.6.2013 19:19 - Autor: "Locky" - Rubrika: Recenze Recenze GRID 2

Druhý GRID nabízí pořádně rychlé závodění zabalené do veliké show. Realitu nechte doma, s sebou berte Colu a pořádný kýbl popcornu.

Recenze z hraní PC verze

Aby bylo všem jasné, na čem jsme, hned zkraje si vyjasníme, že GRID 2 je arkáda. Žádný pohled z kokpitu, žádný přehnaný realizmus, žádné urputné hledání ideální stopy a žádné projíždění vraceček na jedničku rychlostí zmrzlinářského vozíku. Tohle je show, spektákl plný ohňostrojů, foťáků, kamer a polonahých fanynek. Tedy ty fanynky si budete muset domyslet.

Když se s tímhle srovnáte, můžete si GRID 2 parádně užít, nicméně pokud hledáte věrnější simulaci, budou lepší jiné hry. Ale ještě než nad GRID 2 zlomíte hůl, musím jedním dechem dodat, že simulací jízdy na tom hra není vůbec špatně, ta arkádovost pramení spíše z jiných věcí.

...
Délka: ...
GRID 2 - Launch trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Rvačka o fanoušky

GRID 2 se celý točí kolem vybudování World Series Racing (WSR), nejlepší závodní soutěže na světě, v níž budou soupeřit špičkoví závodníci Ameriky, Evropy i Asie. Všechno je postavené na fanoušcích, které získáváte téměř s každým závodem – zpočátku po stovkách, později po milionech. Jak roste počet virtuálních followerů a jak sbíráte vítězství po různých závodních klubech, daří se postupně rozšiřovat zástup zájemců o závodění ve WSR.

Vše se děje tak nějak samo. Každou chvíli prostě jen tak dostanete auto, abyste mohli soupeřit v dalších závodech.

Postup hrou je poměrně lineární a skládá se ze závodů, vehicle challenges (můžete v nich získat auto) a promo akcí (odměnou jsou další fanoušci). Když nasbíráte dost příznivců, odemkne se řada závodů WSR zakončená šampionátem. Závodů je bohatý dostatek a nemusíte zdaleka projít všechny, stejně tak se nemusíte všude rvát o první místo, a dokonce ani o medailovou pozici. To je potřeba jen v úvodních závodech jednotlivých klubů (aby vás pozvali na další akce) a v závěru každé série WSR (abyste si mohli v garáži vystavit pohár).

Zamrzí na tom, že se vše děje tak nějak samo. Každou chvíli prostě jen tak dostanete auto, abyste mohli soupeřit v dalších závodech, a to prostým výběrem jednoho ze dvou modelů (a druhý o chvíli později vyhrajete ve vehicle challenge). Chybí zásadnější možnost volby, stejně jako pocit, že si to celé třeba i zasloužíte. Na druhou stranu vás i tímto má hra motivovat k tomu, abyste se nevázali na jedno auto a zkoušeli jich mnohem více, což zaslouží pochvalu.





Arkádově skutečné

V GRID 2 najdete celkem 51 vozů a na rozdíl od jiných titulů nejste nuceni začínat v líných plečkách, ze kterých vymačkáte sotva rychlost, kterou jezdí průměrný řidič po českých dálnicích. Míra vizuálních detailů na vozidlech je vynikající, model poškození zpravidla parádní a zvuk naprosto senzační – a do té míry, do jaké aspoň některá z těch virtuálních aut znám ve skutečnosti, i dost realistický.

K řízení se tvůrci už dříve vyjádřili v tom smyslu, že není jejich cílem vyrobit simulaci. Šli na to ale trochu od lesa: shromáždili spoustu dat o každém vozu a na jejich základě vyrobili poměrně realistický jízdní model, který dále iterovali tak, aby míra simulace byla pro hráče příjemná. Zjednodušeně řečeno vyrobili simulaci, kterou pak „zarkádovatěli“. Dá se to však pochopit, protože jejich cílem nebylo udělat simulátor, ale zábavné závody, v nichž se bude každé auto chovat dost podobně jako ve skutečnosti.

Pocit z řízení v GRID 2 je fantastický (byť ne realistický). Každé auto skutečně cítíte trochu jinak, a to dost podobě tomu, co byste čekali od skutečného vozu.

V tomto vývojáři rozhodně uspěli a pocit z řízení v GRID 2 je fantastický (byť ne realistický). Každé auto skutečně cítíte trochu jinak, a to dost podobě tomu, co byste čekali od skutečného vozu. Cítíte přesně váhu, výkon, míru přilnavosti, přetáčivost či nedotáčivost… výsledek je skvělý a postupem času si určitě najdete svůj styl a auta, která mu budou sedět.

Základní rozdělení vozů je podle náhonu a kategorie Drift, Balanced a Grip. Auta s náhonem na zadní nápravu snadno přivedete do smyku, zatímco když máte poháněna přední kola, při dobrém najetí zatáčky se z ní snadno vytáhnete přidáním plynu v apexu. Kategorie naštěstí nejsou jen pro základní odlišení od „klouže to“ po „drží to“, protože každý vůz se v detailech chová individuálně.

Dobrou práci odvedli tvůrci i co do pocitu z ovládání. Na klávesnici je to tradičně vrchol masochizmu, ale už s gamepadem je zážitek perfektní. Díky analogovým páčkám a triggerům máte nad vozem po chvilce cviku takřka dokonalou kontrolu a není potíž projíždět zatáčky s chirurgickou přesností a perfektně pomocí plynu a natočení kol kontrolovat smyky.



Ještě skutečněji otravná AI

Podobně jako na ovládání se chtěli vývojáři vyřádit i na soupeřích, což se zčásti povedlo. Mělo by to fungovat tak, že každý jezdec má soubor určitých vlastností, které definují jeho chování na trati, nejde tedy o obyčejné skripty nebo něco podobného. Stává se tak, že někdo raději přibrzdí, než aby se s vámi srazil, zatímco jiný se kolizí ani blokování nebojí a další si zase urputně drží svoji stopu, i kdyby tím z vašeho vozu měl udělat hromádku neforemného plechu.

Docela to i funguje: protivníci sem tam chybují, pošťuchují se navzájem a celkově působí poměrně živě. Často se stane, že když vrátíte určitou situaci pomocí flashbacku, stane se na trati trochu něco jiného. Na druhou stranu podobně jako ve většině jiných her budete AI proklínat, protože mu samozřejmě nečiní potíže vás naprosto nesmyslně zatáhnout do hromadné bouračky nebo třeba roztočit do hodin při předjíždění. A když je do cíle daleko a kvůli takovýmto infarktovým situacím jste už vypotřebovali flashback, je to teprve adrenalin.

...
Délka: ...
GRID 2 - Prohlídka Dubaje: Overtake
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Závody pro každého

Abyste se nezačali nudit, najdete v GRID 2 solidní výčet různých závodních módů, přesněji je jich hned devět. V závodu budete podobně jako v módu Eliminator (tradičně v pravidelných intervalech vypadne poslední jezdec) a Endurance (závod trvající předem daný čas) nadávat na hromadný start. Ten totiž často končí několikerým restartem závodu a hrstkou solidních nadávek. Tyto módy jsou viditelně postaveny na trpělivosti, s níž se postupně prokousáváte na lepší pozice. Prostě musíte opatrně přečkat start a pro vítězství si dojet přesným manévrováním, až se skupinka jezdců trochu rozmělní. V akcích sestávajících z několika závodů ovšem zamrzí, že vaše pozice v předchozím závodu nijak neovlivňuje pořadí na startovním poli v závodu následujícím, takže opět začínáte někde vzadu.

Faceoff a Touge jsou podobné módy, přičemž ten druhý vývojáři stvořili zřejmě po hodně solidní pařbě. V obou typech závodů soupeříte vždy jen s jedním protivníkem a snahou je dojet první do cíle. V Touge je řešením i vytvořit si aspoň pětisekundový náskok, ale podmínkou je, na rozdíl od Faceoff, že nesmí dojít k větší než minimální kolizi. Bonus joke: když do do vás napálí soupeř, stejně jste diskvalifikováni vy. Jupí! Letošní herní kravinu roku jsme zřejmě našli už v prvním pololetí.



Trend dneška je samozřejmě Drift a GRID 2 není výjimkou v tom, že jde o nejstupidnější závodní mód, na který kdo kdy přišel. Takže nějak kloužete v zatáčkách, a když se trefíte poblíž sloupků, jsou z toho bonusové body. Pokud vás to náhodou baví, musím chtě nechtě dodat, že díky povedenému ovládání si driftování v této hře zřejmě oblíbíte.

V promo akcích se často setkáte s módem Overtake: na trase se plouží spousta SUV, které spolu s jedním protivníkem předjíždíte. Za rychle následující předjetí je více bodů, kolize nasbírané bonusy anuluje. Občas je to legrace, jindy děsná otrava – záleží, jaký vůz vám na to sponzoři vnutí.

Globální závodní šílenství

Aby se vám závody moc neokoukaly, najdete v GRID 2 hned čtrnáct různých prostředí a v každém je několik tratí, které se různě proplétají a navazují na sebe. Městská prostředí vás zavedou do Barcelony, Dubaje, Chicaga, Miami a Paříže, další zeměpisné výlety obstará kalifornské pobřeží, Cote d’Azur a okolí Hongkongu a Okutamy. Samozřejmostí jsou závodní okruhy: tentokrát Algrave, Brands Hatch, Indianopolis, Red Bull Ring a Yas Marina.

Větší dojem udělá Dubaj, kde se podařilo protáhnout trať mezi mrakodrapy a po výstavním nábřeží, ale také do rozestavěné části neuvěřitelně rychle rostoucí metropole.

Prostředí jsou dostatečně různorodá a docela nápaditá, potěší i možnost jet v různé denní době, byť jen u většiny z nich. Města tradičně zahrnují spousty pravoúhlých zatáček, závodní okruhy nabízí technické pasáže a zbývající trasy vás zaměstnají úzkými cestami a pořádným převýšením. Díky designu je možné rozličné úseky všemožně kombinovat, čehož využívá závodní režim Live Route. V něm nemáte žádnou minimapu, musíte číst trať tak, jak se před vámi otevírá, a navíc se ji nemáte jak naučit, protože odbočky se náhodně mění. Je to až nečekaně dobrá zábava.

Pravdou nicméně je, že mnoho tratí působí tak nějak genericky, že si z nich vlastně ani moc zajímavého nezapamatujete. Z Barcelony a Paříže vám utkví v hlavě spíše známé památky než dráha samotná, ostatně i Chicago je zajímavější tradiční železnicí nad silnicí než okruhem. O to větší dojem udělá Dubaj, kde se podařilo protáhnout trať mezi mrakodrapy a po výstavním nábřeží, ale také do rozestavěné části neuvěřitelně rychle rostoucí metropole.

Docela úlet jsou ale asijské tratě, které mi trochu připomenuly horské serpentiny v postarším Need for Speed: Carbon, jen bez té násilné snahy svézt se na úspěchu Rychle a zběsile. Hongkong i Okutama je spousta kopců, ostrých zatáček, úzkých tunelů i několika širokých a rychlých úseků. Tyto trasy jsou asi největší výzvou, ale při dobré volbě auta se řadí k nejzábavnějším.

Odpočinkovou záležitostí je Time Attack. Při něm ve vehicle challenge máte trasu jen pro sebe a předem daný limit, jinak jste na trase i s ostatními (ale s počátečními rozestupy) a snažíte se prostě zajet nejlepší čas. Nakonec jsem si nechal jeden z nejzábavnějších módů – Checkpoint. Odpočítává se vám čas, k němuž přibude několik sekund s každým projetím checkpointu, a to i podle toho, jak dlouho vám to trvalo od toho minulého. Vyžaduje to precizní řízení a bezchybné předjíždění pomalejších jezdců, přičemž tikající hodiny z toho dělají parádně adrenalinový zážitek.





Když se sami bojíte

V singleplayeru na vás čeká odhadem dobrá dvacítka hodin zábavy v desítkách závodů, nicméně časem odemknete všechny vozy a zajedete pozice, se kterými budete spokojeni. Potom si zážitek můžete prodloužit multiplayerem, ale zase takový odvaz to nebude. Většina funkcí je navázána na RaceNet, kde využijete různých globálních výzev. Jinak klidně můžete jen tak závodit, vydělávat virtuální peníze a za ně kupovat a vylepšovat auta.

Základní a nejsnazší možnost, jak se dostat do závodu, je Quick Match, kde se prostě přidáte někam, vyberete vozidlo a frčíte – moc nepotěší, když mezi použitelnými auty jsou jen taková, která ještě nemáte vylepšená, ale s tím ze začátku nic neuděláte. Integrovaný voice chat je spíše otravný, ale případně si se soupeři můžete povídat.

Je chválihodné, že vás tvůrci neseřadí na startovní pole, aby závod hned ze startu skončil hromadným masakrem, ale s řešením se příliš nevytáhli. Prostě se objevíte už v jízdě a po několika sekundách přebíráte kontrolu nad vozem – pořadí je zřejmě docela náhodné, takže má v klasických závodech prostě někdo výhodu a někdo se plácá vzadu.

Modely aut jsou fantastické, prostředí tratí atraktivní, model poškození také vypadá dobře a pocit z rychlosti je senzační.

Jednoznačně ale oceňuji řešení kolizí: normálně můžete tvrdě narážet, nicméně pokud má někdo pomalejší připojení a jeho pohyb po trati kvůli tomu není plynulý, kolizní model s daným hráčem se vypne a můžete to klidně prosvištět skrze jeho vůz.



Popcornové hraní

Vizuálně není hře co vytknout: modely aut jsou fantastické, prostředí tratí atraktivní, model poškození také vypadá dobře a pocit z rychlosti je senzační. To ostatně tak nějak reflektuje celý charakter hry: GRID 2 je jako hollywoodský biják, nablýskaný efekty, které ohromí a snad i zakryjí určitou plytkost ostatního obsahu.

Znovu připomenu, že GRID 2 je arkáda jak vyšitá. Pochopíte to z ovládání prvního závodu a utvrdíte se v tom na zkušebním okruhu, kde je vám vysvětleno, že máte zatáčku prolétnout v pořádném driftu, abyste si zachovali rychlost. A když ani to nebude stačit, dorazí vás hudba, která najednou začne hrát v posledním kole závodu a v podobných „dramatických“ chvílích.

Ortodoxní fanoušky simulátorů už asi dávno přemohly mdloby, ale nic z toho, jakou je GRID 2 hrou, vlastně není vyloženě špatně. Obtížnosti jsou docela dobře nastaveny na to, aby se v nich našel víceméně každý, přičemž těm méně trpělivým pomůže před nekonečným opakováním závodů flashback. A pocitově jde o parádní jízdu, která sice není technicky realistická, ale poměrně věrně přenáší pocit z řízení všech těch parádních aut.

Vlastně by šlo o vynikající závodní hru, avšak získávání aut a některé naprosto uhozené nedomyšlenosti v herních módech (diskvalifikace v Touge), designu tratí (i zde narazíte na „neviditelné“ něco na krajnicích, co vás parádně zničehonic roztočí) i některých závodech samotných (pohyb vozidel v Overtake je často k zbláznění) tomu trochu brání.

Nicméně tak jako nejdete na nejnovější filmový trhák kvůli hlubokým myšlenkám a propracovanému scénáři, nebudete hrát arkádové závody kvůli simulaci jízdy a dokonalým replikám tratí. Stejně jako si v kině užijete popcorn, exploze a prsa hlavní herečky, v GRID 2 si vychutnejte auta, rychlost, smyky a burácení motoru a budete naprosto spokojeni.

GRID 2 na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
GRID 2
» Více o hře
Líbí se nám
  • pocit rychlosti
  • modely aut
  • atraktivní tratě
  • dostatek zábavných módů
  • skvělé odlišení vlastností jednotlivých aut
  • různé vlastnosti AI
Vadí nám
  • mačkanice po startu
  • získávání aut za nic
  • některé nezajímavé tratě
  • hudba v „dramatických“ momentech závodu
  • nedotažený Quick Match v multiplayeru
Verdikt: Jako simulátor si vyberte jinou hru, GRID 2 si užijte pro pocit z jízdy, parádní auta a povedené závody.
Hru ohodnotilo také 86 čtenářů průměrnou známkou 7.2/10.
Dave.Michal (10), melish1945 (10), DankenSK (10), blade1991 (10), Praky (8), Geneve (7), zombicek (7), mac12352 (9), Dominikl (10), warmanager (8), Patrik Bolas (8), Vlastimil91 (8), rawneox (7), Robert1106 (7), sebinka13 (9), wita22 (6), matafix (8), Echosword (8), Medi (6), Champion (8), Ornell (8), avalanchedisc (8), Braen19 (9), Enemy_001 (8), Gopaz (6), Luciferka (8), Micronex (6), Chepa (6), Brokarek (4), Toldo (7), Bam007 (8), jirotkap (7), Damián (7), Kiko (5), Quackkk (8), Saix (6), gocek.tigr (8), Micvan (7), Blizz (6), Petroň (7), Moody7822 (9), Linhycek (7), Paturata (7), Luke015 (8), BůhOnty (7), FAKEing (7), Pato8 (5), myscho (6), blockhead (5), jesterkacz (5), stihac10 (4), TreeMapled (7), Feďa15 (8), xmatesx (8), Ice Golem (8), cybertoxic (7), th0ca (8), hRDLA (4), beeturbo30 (8), darkramm88 (6), dopitapetr (8), Tomy (9), marten02 (7), Falleen (5), Malasnikov (7), s3Cr3 (6), NintendoNES (7), Epso (7), Deiv (8), Cvrnda (6), Keeper (7), vtap (5), LuckyBaal (7), Milouch Drake (4), G4rgamel (7), FruityCake (8), Ghost_ (10), Parasit (7), Ripper (6), MartasZLA (8), IgniteAngel (8), Mourisson (7), Coman (8), Novisss1 (5), adalas (6), Hrabi (7)
Před vydáním hru ohodnotilo 9 čtenářů průměrnou známkou 7.4/10.
Ladny (10), matroš (1), ostrostrelec (7), miirroo (10), dantegamer (10), skylines (6), sokolik1144 (7), Mondes (9), Majkl23 (7)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
GRID 2 na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2 Screenshot ze hry GRID 2

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku GRID 2 – závodníci hledají superstar
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
LucyferEwill    no neni to mozna vinou konzole ale jelikoz ji mas tak se nedivim ze ti to pripada strasny jelikoz jsem jeste nehral ani jednu hru co by vypadala alespon podobne jako na pc a jak uz jsem rekl neni potreba nic draheho aby to vypadaloLucyferEwilllucyferewill4878    25.6.2013 19:41 LucyferEwill

no neni to mozna vinou konzole ale jelikoz ji mas tak se nedivim ze ti to pripada strasny jelikoz jsem jeste nehral ani jednu hru co by vypadala alespon podobne jako na pc a jak uz jsem rekl neni potreba nic draheho aby to vypadalo

dopitapetr   1x   LucyferEwill: nechci ti kazit iluze, ale to že to na PS3 vypadá hnusně není vinou konzole ale pouhou leností vývojářů hru pořádně optimalizovat a vyladit. Třeba loňský Dirt Showdown vypadá na PS3 luxusně a to běží na úplně stejném enginu jako ten Grid.
Všechny dnešní hry co na současnou generaci konzolí vycházejí, by měli jejich výkon ždímat do poslední kapky, ale v tomhle případě tomu tak vůbec není. Když to srovnám s jinýma hrama na PS3, tak tohle je fakt bída.
dopitapetrdopitapetr5480
    25.6.2013 17:27
dopitapetr

LucyferEwill: nechci ti kazit iluze, ale to že to na PS3 vypadá hnusně není vinou konzole ale pouhou leností vývojářů hru pořádně optimalizovat a vyladit. Třeba loňský Dirt Showdown vypadá na PS3 luxusně a to běží na úplně stejném enginu jako ten Grid.
Všechny dnešní hry co na současnou generaci konzolí vycházejí, by měli jejich výkon ždímat do poslední kapky, ale v tomhle případě tomu tak vůbec není. Když to srovnám s jinýma hrama na PS3, tak tohle je fakt bída.

LucyferEwill    Aha tak to se nedivim , tvoji reakci na grafiku uz chapu , jelikoz bratr ma PS3 a na te konzoli to vypada jak tetris z 86r kdezto na mem PC to je opravdu VELKEJ mazec myslim oproti PS3 a to mam jen obycejnej herni PC kde ale jde vsechno Full a vypada to opravdu cool :-DLucyferEwilllucyferewill4878    25.6.2013 16:55 LucyferEwill

Aha tak to se nedivim , tvoji reakci na grafiku uz chapu , jelikoz bratr ma PS3 a na te konzoli to vypada jak tetris z 86r kdezto na mem PC to je opravdu VELKEJ mazec myslim oproti PS3 a to mam jen obycejnej herni PC kde ale jde vsechno Full a vypada to opravdu cool :-D

dopitapetr    Na PS3dopitapetrdopitapetr5480    25.6.2013 13:38 dopitapetr

Na PS3

LucyferEwill    Dopitapetr: na cem to hrajes?LucyferEwilllucyferewill4878    25.6.2013 09:39 LucyferEwill

Dopitapetr: na cem to hrajes?Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

dopitapetr    Tak konečně se mi tahle hra dostala do ruky a musím říct, že můj první dojem teda žádná sláva. Největší průser je grafická stránka hry, která je na dnešní dobu silný podprůměr a to i na současných konzolích. Do ted' hraju NFS: The Run, které je vizuálně naprosto ohromující, ale tohle je jak z dob PS2.
Naopak se mi líbí jízdní model (super arkáda) :-D a kolize jsou taky dost efektivní. Ujde i design tratí.
dopitapetrdopitapetr5480
    25.6.2013 01:44
dopitapetr

Tak konečně se mi tahle hra dostala do ruky a musím říct, že můj první dojem teda žádná sláva. Největší průser je grafická stránka hry, která je na dnešní dobu silný podprůměr a to i na současných konzolích. Do ted' hraju NFS: The Run, které je vizuálně naprosto ohromující, ale tohle je jak z dob PS2.
Naopak se mi líbí jízdní model (super arkáda) :-D a kolize jsou taky dost efektivní. Ujde i design tratí.

Mikovec    GjMikovecmikovec7529    4.6.2013 21:11 Mikovec

Gj

martin2133    avalanchedisc: NFS je dost široký pojem, jestli myslíš Undercover tak to ano, jestli Shift tak bych tyto hry vůbec nesrovnával :-)martin2133martin213312997    4.6.2013 13:09 martin2133

avalanchedisc: NFS je dost široký pojem, jestli myslíš Undercover tak to ano, jestli Shift tak bych tyto hry vůbec nesrovnával :-)

avalanchedisc    Moje dojmy z této hry jsou docela rozporuplné.... na jednu stranu mě to i celkem bavila, ale to ovládání aut mi tu hru hrozně znechucovalo...každopádně lepší než NfSavalanchediscavalanchedisc18185    4.6.2013 13:04 avalanchedisc

Moje dojmy z této hry jsou docela rozporuplné.... na jednu stranu mě to i celkem bavila, ale to ovládání aut mi tu hru hrozně znechucovalo...každopádně lepší než NfS

MoRt8    Ani nevim proč (jednička mě bavila) , ale asi po hodině to šlo z disku. Furt tam někdo žvanil, furt mě nutil dělat něco jinýho než jezdit. Přemejšlel jsem o koupi, ale po zahrání warezu na to seru...MoRt8mort88219    4.6.2013 08:51 MoRt8

Ani nevim proč (jednička mě bavila) , ale asi po hodině to šlo z disku. Furt tam někdo žvanil, furt mě nutil dělat něco jinýho než jezdit. Přemejšlel jsem o koupi, ale po zahrání warezu na to seru...

LucyferEwill   3x   Redjous75 tvoje hra vypada k zbliti protoze mas konzoli cemu se divis mrkni jak to vypada na pcLucyferEwilllucyferewill4878    4.6.2013 01:54 LucyferEwill

Redjous75 tvoje hra vypada k zbliti protoze mas konzoli cemu se divis mrkni jak to vypada na pcKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Locky    Redjous75: Pravda, zasloužilo by doplnění, že chvála na grafiku se týká PC verze – ostatně z přiložených obrázků je vidět, jak to umí vypadat. Na konzoli je to pochopitelně o něco horší: grafika X360 verze, kterou jsem měl také k dispozici, odpovídá konzolovému standardu, což už dnes není nic úžasného.Lockylocky18505    4.6.2013 01:37 Locky

Redjous75: Pravda, zasloužilo by doplnění, že chvála na grafiku se týká PC verze – ostatně z přiložených obrázků je vidět, jak to umí vypadat. Na konzoli je to pochopitelně o něco horší: grafika X360 verze, kterou jsem měl také k dispozici, odpovídá konzolovému standardu, což už dnes není nic úžasného.

Redjous75    Já zas tak nějak nechápu ty propracované modely a parádní grafickou sránku hry ? ! . V recenzích . Mám hru na PS3 a je to k zblití. Modely jako standartky z GT5 a jinak samozřejmě Grid2 z GT5 nechci nijak vůbec srovnávat to je nesmysl jen to platí pro grafickou stránku. Rozhodně by hře prospělo vyšší rozlišení naž 720. Jinak vše ostatní jako OK. Do hry jsem se musel přes ten grafickej hnus nejprv dostat pak jak si zvyknete tak už to jde. Musím pochválit jízdní model ač je arkádovjejší, tak i přes to se parádně ovládá z volantu. (alespoň pro mě , vlastně zjiˇšťuji že po těch létech u volantu ani už auta jinak než s volantem ve hrách řídit nedokážu :-) ) Kariéra ujde i když její některé části jsou otravné až běda. Super jsou i licencované modelové ročníky vozů, možnosti změn designu vozidel a kupodivu mě fakt baví i některé 100% arkádové prvky úkolů jako předjíždění pickupu, nebo najet na soupeře co nejrychleji 5sec. Škoda jen , že mimo kariéru je hra nepoužitelná. Tím myslím pokud si budu chtít nasimulovat volný závod třeba na A1 ringu na 20kol, tak smolík pacholík páč max. počet kol je 5? . Myslím že hra není špátná ale o důstojném pokráčovateli prvníhu Gridu tu nemůže být ani řeč. Ten totiž ve své době byl opravdovou zábavně závodnickou peckou.Redjous75redjous7513106    3.6.2013 23:54 Redjous75

Já zas tak nějak nechápu ty propracované modely a parádní grafickou sránku hry ? ! . V recenzích . Mám hru na PS3 a je to k zblití. Modely jako standartky z GT5 a jinak samozřejmě Grid2 z GT5 nechci nijak vůbec srovnávat to je nesmysl jen to platí pro grafickou stránku. Rozhodně by hře prospělo vyšší rozlišení naž 720. Jinak vše ostatní jako OK. Do hry jsem se musel přes ten grafickej hnus nejprv dostat pak jak si zvyknete tak už to jde. Musím pochválit jízdní model ač je arkádovjejší, tak i přes to se parádně ovládá z volantu. (alespoň pro mě , vlastně zjiˇšťuji že po těch létech u volantu ani už auta jinak než s volantem ve hrách řídit nedokážu :-) ) Kariéra ujde i když její některé části jsou otravné až běda. Super jsou i licencované modelové ročníky vozů, možnosti změn designu vozidel a kupodivu mě fakt baví i některé 100% arkádové prvky úkolů jako předjíždění pickupu, nebo najet na soupeře co nejrychleji 5sec. Škoda jen , že mimo kariéru je hra nepoužitelná. Tím myslím pokud si budu chtít nasimulovat volný závod třeba na A1 ringu na 20kol, tak smolík pacholík páč max. počet kol je 5? . Myslím že hra není špátná ale o důstojném pokráčovateli prvníhu Gridu tu nemůže být ani řeč. Ten totiž ve své době byl opravdovou zábavně závodnickou peckou.Komentář byl autorem naposledy upraven 4.6.2013 07:18

Původní verze před úpravami:Já zas tak nějak nechápu ty propracované modely a parádní grafickou sránku hry ? ! . V recenzích . Mám hru na PS3 a je to k zblití. Modely jako standartky z GT5 a jinak samozřejmě Grid2 z GT5 nechci nijak vůbec srovnávat to je nesmysl jen to platí pro grafickou stránku. Rozhodně by hře prospělo vyšší rozlišení naž 720. Jinak vše ostatní jako OK. Do hry jsem se musel přes ten grafickej hnus nejprv dostat pak jak si zvyknete tak už to jde. Musím pochválit jízdní model ač je arkádovjejší, tak i přes to se parádně ovládá z volantu. Kariéra ujde i když její některé části jsou otravné až běda. Super jsou i licencované modelové ročníky vozů, možnosti změn designu vozidel a kupodivu mě fakt baví i některé 100% arkádové prvky úkolů jako předjíždění pickupu, nebo najet na soupeře co nejrychleji 5sec. Škoda jen , že mimo kariéru je hra nepoužitelná. Tím myslím pokud si budu chtít nasimulovat volný závod třeba na A1 ringu na 20kol, tak smolík pacholík páč max. počet kol je 5? . Myslím že hra není špátná ale o důstojném pokráčovateli prvníhu Gridu tu nemůže být ani řeč. Ten totiž ve své době byl opravdovou zábavně závodnickou peckou.

tomi2k9    Vlastimil91: Pozice na startu se řídí podle levelu... čím vyšší level z hráčů, tím nižší pozice na startu. .tomi2k9tomi2k93450    3.6.2013 23:47 tomi2k9

Vlastimil91: Pozice na startu se řídí podle levelu... čím vyšší level z hráčů, tím nižší pozice na startu. .

Champion   1x   Z počátku jsem byl hodně zklamanej (skoro jsem až litoval pre-order) , ale pak jsem se do toho dostal (a hlavně jsem získal něco lepšího než jen blbý neovladatelný ameriky - neovladatelnou Silvii :D) a i přesto, že je to větší arkáda než jsem očekával mě to baví. Jen mi nějak nesedí drift... líp jsem ho zajel s 4WD Skylinem než RWD 370Z, ale třeba se časem dostanu i do toho...
Jen to získávání fanoušků mi připadá jako divná komodita, ale doba už je asi holt taková. Ken Block je vlastně taky úspěšnější na netu než v závodech a přesto (nebo právě proto) nemá o sponzory/money nouzi, řekl bych...
Ale původní GRID (kterej byl k předobjednávce na steamu) je rozhodně lepší. Říkam si, kdy vývojáři pochopí (minimálně u PC) , že u závodních her nechceme každej rok úplně novou hru s novou logikou a hratelností, ale spíš jen technologický update (nové tratě, vozy a vylepšenou grafiku, fyziku a AI)
Championchampion1615
    3.6.2013 22:42
Champion

Z počátku jsem byl hodně zklamanej (skoro jsem až litoval pre-order) , ale pak jsem se do toho dostal (a hlavně jsem získal něco lepšího než jen blbý neovladatelný ameriky - neovladatelnou Silvii :D) a i přesto, že je to větší arkáda než jsem očekával mě to baví. Jen mi nějak nesedí drift... líp jsem ho zajel s 4WD Skylinem než RWD 370Z, ale třeba se časem dostanu i do toho...
Jen to získávání fanoušků mi připadá jako divná komodita, ale doba už je asi holt taková. Ken Block je vlastně taky úspěšnější na netu než v závodech a přesto (nebo právě proto) nemá o sponzory/money nouzi, řekl bych...
Ale původní GRID (kterej byl k předobjednávce na steamu) je rozhodně lepší. Říkam si, kdy vývojáři pochopí (minimálně u PC) , že u závodních her nechceme každej rok úplně novou hru s novou logikou a hratelností, ale spíš jen technologický update (nové tratě, vozy a vylepšenou grafiku, fyziku a AI)

Warfaryn    4/10 MaxWarfarynwarfaryn7927    3.6.2013 22:25 Warfaryn

4/10 Max

LucyferEwill   1x   Souhlas se vsim ale nechapu proc je v minusech tlacenice po startu to je prece normalni alespon ve vsech zavodech na sveteLucyferEwilllucyferewill4878    3.6.2013 21:28 LucyferEwill

Souhlas se vsim ale nechapu proc je v minusech tlacenice po startu to je prece normalni alespon ve vsech zavodech na sveteKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

mayfish   1x   No nekupuju z jediného důvodu a tim je pohled mimo auta .... tohle mi kazí každé závody ...mayfishmayfish19657    3.6.2013 21:14 mayfish

No nekupuju z jediného důvodu a tim je pohled mimo auta .... tohle mi kazí každé závody ...

matafix    Ovládání musí člověk asi prostě dostat do ruky a ze začátku asi většina lidí dost rejdžovala, ale MP stojí za to ... zvlášť hodně využívaný voice chat ... 8/10matafixmatafix19626    3.6.2013 21:09 matafix

Ovládání musí člověk asi prostě dostat do ruky a ze začátku asi většina lidí dost rejdžovala, ale MP stojí za to ... zvlášť hodně využívaný voice chat ... 8/10

Chepa   2x   Líbí se mi jak většina říká, že je to zklamalo. Aspon vydavatel uvidí, že takhle teda ne ...
Tohle by se mělo stát u EA titulů
Chepachepa9532
    3.6.2013 21:07
Chepa

Líbí se mi jak většina říká, že je to zklamalo. Aspon vydavatel uvidí, že takhle teda ne ...
Tohle by se mělo stát u EA titulů

hergiy   2x   Neuvěřitelně mě zklamala celá hra. Alespoň ten mod z kokpitu snad bude dobrej. Volant čeká. Každopádně hra se mi celkově prostě nelíbí. 7 /10 plně souhlasim.hergiyhergiy12824    3.6.2013 21:04 hergiy

Neuvěřitelně mě zklamala celá hra. Alespoň ten mod z kokpitu snad bude dobrej. Volant čeká. Každopádně hra se mi celkově prostě nelíbí. 7 /10 plně souhlasim.

Robert1106   1x   Uz podla toho, ze sa im nechcelo robit interier bolo jasne, ze sa koli tej hre nepretrhli.Robert1106robert11063077    3.6.2013 20:43 Robert1106

Uz podla toho, ze sa im nechcelo robit interier bolo jasne, ze sa koli tej hre nepretrhli.

Vlastimil91   3x   Toldo:
Tak to ale není chyba hry , ale mezi židlí a klávesnicí :-D
Vlastimil91vlastimil915801
    3.6.2013 20:37
Vlastimil91

Toldo:
Tak to ale není chyba hry , ale mezi židlí a klávesnicí :-D

Chepa   2x   Dal bych i 5/10 za sebe (když to človek poměřuje s prvním dílem nezbyde mu nic nez zklamaní a nainstalování zase jedničky)Chepachepa9532    3.6.2013 20:34 Chepa

Dal bych i 5/10 za sebe (když to človek poměřuje s prvním dílem nezbyde mu nic nez zklamaní a nainstalování zase jedničky)

jirotkap   1x   Nic než zklamání...jirotkapjirotkap14633    3.6.2013 20:15 jirotkap

Nic než zklamání...

Toldo   1x   mě v téhle hře nešly zatáčky, nevím jak na ně :( Proto jsem to smazal, vždycky jsem nabouralToldotoldo2587    3.6.2013 20:15 Toldo

mě v téhle hře nešly zatáčky, nevím jak na ně :( Proto jsem to smazal, vždycky jsem naboural

martin2133    shaak: to jo to byl taky docela omyl :-Dmartin2133martin213312997    3.6.2013 20:04 martin2133

shaak: to jo to byl taky docela omyl :-D

Vlastimil91   1x   Osobně co mě nejvíc štve že soupeři jezdí jak prasata. Do zatáček začínají brzdit příliš brzo a projíždějí jí tak pomalu někdy že je to až pocuc. Brzdit do mírné zatáčky.
Taky nechápu proč pořád startuji s 9 místa když jsem první závod vyhrál.
Jinak jsem čekal lepší drifty.
Vlastimil91vlastimil915801
    3.6.2013 19:57
Vlastimil91

Osobně co mě nejvíc štve že soupeři jezdí jak prasata. Do zatáček začínají brzdit příliš brzo a projíždějí jí tak pomalu někdy že je to až pocuc. Brzdit do mírné zatáčky.
Taky nechápu proč pořád startuji s 9 místa když jsem první závod vyhrál.
Jinak jsem čekal lepší drifty.

Dominikl   4x   Je to bezva hra :) je to lepší než nfs a za tu cenuDominikldominikl8970    3.6.2013 19:56 Dominikl

Je to bezva hra :) je to lepší než nfs a za tu cenu

KrytaCZ   4x   Pro mě obrovské zklamání, zvlášť po skvělé jedničce, která také nebyla dokonalá simulace, ale přeci jen se auto chovalo dost reálně a tak nějak jste ho cítili (když jste vypli pomocné funkce, bylo to už jiné kafe) . Co se týče ovládání musím z recenzí více než dosti nesouhlasit. Auto bez ohledu na rozdělení tříd všechna kloužou jak v nových MW, z čehož vyplývá, že všechny zatáčky se projíždí nejrychleji smykem s nohou na plynu. Čím rychlejší auto, tím šílenější je ho zkrotit. (Je normální, aby se Indy car či McLaren přetáčeli více než Mustang, Camaro atd. ? ) . Dále mě mrzí, že autoři nepřiznali arkádovost a krmili nás kecy o statistikách apod. Mohli říct rovnou, že ve hře by byl kokpit zbytečný, protože je to zas*aná arkáda a na volantu se nedá hrát. Nadruhou stranu se mi velice líbí tratě a jejich atmosféra či kulisy, oproti tomu při bližším ohledání je grafika na dost podprůměrné úrovni, ale je to docela šikovně zaobaleno. AI jezdí jako bezohlední prasáci, průběh většiny závodů se podobá NFS Run, během závodu postupně předjeď 10 aut a jsi vítěz. Nezajímavé a okoukané módy. Hra je dosti dlouhá a zabaví vás na dost proch*aných dní. Pokud by se to nejmenovalo Grid, řeknu si slušná arkáda, ale nemohu se prostě zbavit pocitu, že to Codies odflákli, protože věděli, jaký má 2 velký potenciál po obrovském úspěchu prvního dílu. Za mě 6/10 .... Decent, jak by řekl AJ ! !KrytaCZkrytacz14302    3.6.2013 19:53 KrytaCZ

Pro mě obrovské zklamání, zvlášť po skvělé jedničce, která také nebyla dokonalá simulace, ale přeci jen se auto chovalo dost reálně a tak nějak jste ho cítili (když jste vypli pomocné funkce, bylo to už jiné kafe) . Co se týče ovládání musím z recenzí více než dosti nesouhlasit. Auto bez ohledu na rozdělení tříd všechna kloužou jak v nových MW, z čehož vyplývá, že všechny zatáčky se projíždí nejrychleji smykem s nohou na plynu. Čím rychlejší auto, tím šílenější je ho zkrotit. (Je normální, aby se Indy car či McLaren přetáčeli více než Mustang, Camaro atd. ? ) . Dále mě mrzí, že autoři nepřiznali arkádovost a krmili nás kecy o statistikách apod. Mohli říct rovnou, že ve hře by byl kokpit zbytečný, protože je to zas*aná arkáda a na volantu se nedá hrát. Nadruhou stranu se mi velice líbí tratě a jejich atmosféra či kulisy, oproti tomu při bližším ohledání je grafika na dost podprůměrné úrovni, ale je to docela šikovně zaobaleno. AI jezdí jako bezohlední prasáci, průběh většiny závodů se podobá NFS Run, během závodu postupně předjeď 10 aut a jsi vítěz. Nezajímavé a okoukané módy. Hra je dosti dlouhá a zabaví vás na dost proch*aných dní. Pokud by se to nejmenovalo Grid, řeknu si slušná arkáda, ale nemohu se prostě zbavit pocitu, že to Codies odflákli, protože věděli, jaký má 2 velký potenciál po obrovském úspěchu prvního dílu. Za mě 6/10 .... Decent, jak by řekl AJ ! !

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6442 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11313 příspěvků), FarCry 3 hledám hráče (13 příspěvků), R9 280x vs R9 390 (14 příspěvků), Co právě ted hrajete? (389 příspěvků), Karty Yu-Gi-Oh (5 příspěvků), Věk MMORPG skončil před 7 lety (5 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4340 příspěvků), Inzerce na Zingu (74 příspěvků), Trance - Progressive mix 37 (279 příspěvků), Vaše YT (308 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Rozhovor s Jindrou Rohlíkem o Branách Skeldalu 3: 7 mágů

Autor Bran Skeldalu o svém novém projektu, minulosti a budoucnosti.

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a handheld
 
 
Mirror's Edge Catalyst - potěšující zklamání

Do stejné řeky dvakrát nevkročíš, říká se. V EA to ale zkusili a bohužel po druhé je voda studenější než tehdy.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Fallout 4 - druhá várka DLC pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme druhou a zároveň poslední trojici DLC pro Fallout 4, které lze získat díky Season Passu nebo koupit…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Zaklínač 3 a jeho easter eggy - třetí část

Potřetí a tentokrát už vážně naposled rozebíráme různé vtípky a narážky v Zaklínači 3, konkrétně v datadisku O víně a krvi. Nechybí ani komentář…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Fallout 4 - první várka DLC pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme první tři DLC pro Fallout 4, které lze získat díky Season Passu nebo koupit samostatně. Končíme s třetím…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole