Uživatel nepřihlášen
 

Beyond: Two Souls – neobyčejné dobrodružství

Úterý 8.10.2013 17:30 - Autor: "Locky" - Rubrika: Recenze Recenze Beyond: Two Souls

Co jiného čekat od nového díla tvůrců Heavy Rain než filmovou hru s výjimečným důrazem na příběh a postavy. Možná proti očekávání to ale znovu fantasticky funguje.

Je to skoro neuvěřitelné, ale povedlo se mi vyhnout se všemu hypu a vlastně vůbec informacím o nové hře Quantic Dream. Když jsem Beyond: Two Souls spouštěl, vlastně jsem vůbec netušil, do čeho jdu, tedy kromě samozřejmého pojetí ve stylu Heavy Rain. Jestli se vám podařilo totéž a Heavy Rain vás bavil, nečtěte už nic dalšího a Beyond si prostě kupte, stojí to za to.

Všechny ostatní musím zkraje upozornit (i když to asi tuší), že Beyond je jiná hra než jakákoliv jiná kromě předchozí tvorby Quantic Dream. Jde spíše o interaktivní film s maximálním důrazem na postavy, emoce a příběh. Hraní opět často spočívá v pouhém šoupnutí páčkou, je-li na obrazovce tečka, případně mačkání toho, co vám hra zobrazí. Jestli vás to vyděsilo, neodcházejte ještě a dejte Beyond šanci.

Nenápadně, ale velmi pevně se sžijete s Jodie natolik, že všechny emoce vnímáte mnohem intenzivněji, prakticky jako svoje vlastní.

Dlouho jsem přemýšlel, proč je vlastně Beyond hra, a ne rovnou film (byl by to vynikající film), přitom odpověď jsem věděl od samého začátku. Kdybyste dobrodružství neobyčejné Jodie Holmes v podání charismatické Ellen Page pozorovali s popcornem v kině, nebylo by to ono. Právě ono obyčejné šoupání páčkou kvůli každé prkotině, ono mačkání toho, co se zrovna na obrazovce objeví, a množství různých více či méně důležitých rozhodnutí, je klíčem. Díky tomu se nenápadně, ale velmi pevně sžijete s Jodie natolik, že všechny emoce vnímáte mnohem intenzivněji, prakticky jako svoje vlastní.

V mnoha hrách vám tvůrci umí naservírovat spousty možností, ale vy přesto snadno podlehnete tomu, že nevybíráte ani tak to, co je vám blízké, jako především to, o čem předpokládáte, že povede k nejlepšímu výsledku. V Beyond tohle neplatí. Nesčetněkrát jsem se zachoval podle aktuálního rozpoložení, nehledě na následky, jaké by moje kroky mohly mít. Někdy mě vedl vztek, jindy lítost či smutek a místy třeba touha udělat to, co považuji za správné. Každá tahle maličkost mě sblížila s Jodie a umožnila mi vnímat příběh jejíma očima, v plné jeho síle.

...
Délka: ...
Beyond: Two Souls - Útěk z vlaku
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Patnáct let neobyčejného života

Příběh Beyond: Two Souls je vyprávěný formou šestadvaceti epizod, někdy kratičkých, jindy poměrně dlouhých; celkem to dá něco kolem dvanácti hodin hraní. Vyprávění je ale mozaikovité, skáče časem i prostorem napříč patnácti lety Jodiina života, čímž se vám celý příběh zvolna tvoří jako obrázek na puzzle.

Poznáváte ztracenou ženu, pro kterou si na policejní stanici dojde SWAT. Coby mladá dívka nervózně plníte špionský úkol na jakémsi cizím velvyslanectví (jaké to klišé, naštěstí jedno z mála). Jako malá holčička předvádíte své neobyčejné schopnosti v rámci experimentu. Zkraje puberty se snažíte zapadnout mezi vrstevníky na narozeninové oslavě… Vše se přitom točí kolem toho, že na to všechno nejste tak úplně sami.

Jodie je od narození spojena s neznámou entitou, které říká Aiden. Ten není vidět, ale umí procházet hmotou, je neustále poblíž Jodie a může se různě projevovat v materiálním světě – a samozřejmě i jeho ovládáte. Současně je Aiden tím jediným, co Jodie chrání před příšerami, entitami, které jí chtějí ublížit.





Příběh, co bere dech

Je neuvěřitelně obtížné popsat Beyond, a přitom vynechat všechny informace o příběhu, jež by vám hru pokazily. Prožijete kus života osmileté holčičky, která se snaží srovnat s vyrůstáním bez vrstevníků v prostředí laboratoří a experimentů. Budete s ní dospívat; střetnete se s ostatními mladými lidmi i poznáte krutost světa „tam venku“, stejně jako až příliš blízké setkání se světem entit, když budete řešit důsledky ne zcela vydařeného pokusu.

Rozšíříte řady CIA a zase je zkusíte opustit, se všemi nebezpečími z toho pramenícími. Budete šťastní, zamilování, opuštění, zklamaní i na dně. Odhalíte svoji minulost a kus sebe sama, abyste nakonec absolvovali fantastické finále a došli k jednomu z několika možných konců.

Příběh nabízí momenty, jež bez váhání mohu označit jako to nejpůsobivější, co jsem ve videohrách za poslední roky viděl.

Příběh nabízí momenty, jež bez váhání mohu označit jako to nejpůsobivější, co jsem ve videohrách za poslední roky viděl. Vzpomeňte si na tato slova v kapitole Homeless, až budete přemýšlet, jestli má vůbec cenu jít dál, nebo tamtéž v jedné malé místnosti jednoho opuštěného domu (poznáte, co mám na mysli). Nebo v kapitole The Mission, až budete s nezvyklým doprovodem probíhat zničeným městem vprostřed nesmyslné války.



Jodie a Aiden

Přes ohromný důraz na vyprávění ale Beyond umí přeci jen být i hrou. Akční pasáže (útěk, souboje) jsou řešeny elegantně zpomalením času: v ten okamžik máte chviličku na pohyb páčkou ve směru, v jakém se pohybuje Jodie. V některých pasážích zase dojde na plížení se z krytu do krytu a obratnou likvidaci protivníků – tehdy se Beyond hraje podobně jako lecjaká stealth akce.

Přepnutí na Aidena zase využíváte k řešení rozličných logických úkolů, případně k ochraně Jodie. Když na to dojde, můžete díky entitě někoho prostě uškrtit nebo ovládnout a využít k tomu, abyste se dostali dál. Pokud chcete hrát ve dvou, prostě se jeden ujmete Jodie a druhý Aidena, přičemž ovládání je možné i s pomocí aplikace na smartphonu nebo tabletu (byť to popravdě není úplně ono).

Beyond dokonale ukazuje silné i slabé stránky Quantic Dream a právě klasické herní prvky jsou slabinou. Ve „stealth-akčních“ pasážích není kamera zvládnutá úplně podle mých představ a ovládání Jodie je místy vysloveně nepohodlné a zmatené. Podobné je to s několika místy, kde někam běžíte – rychlé střihy kamery měnící také směr běhu jsou spíše na obtíž. No a jet na koni rovně je vysloveně oříšek.



Tak skutečné

Přitom právě kamera je často naopak mistrná, zejména v předělech, kde nehrajete. Beyond je v tomto ohledu profesionálním filmem s perfektní režií – nakonec hra vznikala s živými herci a pomocí detailního motion capturingu, který se postaral o převedení mimiky a řeči těla herců do hry.

Výjimečná grafika exceluje detailními texturami, pečlivými animacemi i brilantní prací se světlem či hloubkou ostrosti.

Funguje to dokonale. Emoce vidíte na první pohled, a to nejen z tváří (mimika je zpracována prostě dokonale). Když se touláte po domě se znuděnou malou Jodie, poznáte její náladu už z její chůze a jejího držení těla. Totéž platí o dalších emocích, jako je strach, smutek, ale i radost a štěstí. To podtrhává výjimečná grafika excelující detailními texturami, pečlivými animacemi i brilantní prací se světlem či hloubkou ostrosti.

Je poznat, že vývojáři nad každým záběrem přemýšleli a chystali jej tak, aby stál za to. Přechody mezi animací a hraním v podstatě neexistují, až máte často potíž rozeznat, jestli už máte něco mačkat, nebo ještě ne. Pochválit musím i vyloženě filmový soundtrack, který zaznívá přesně tehdy, kdy má, a pomáhá dotvářet jedinečnou atmosféru celé hry.



Na míru

Když příběh Beyond prožíváte poprvé, neubráníte se řadě otázek, jak by děj pokračoval, kdybyste se na rozličných místech rozhodli jinak. Pokud se ke hře vrátíte a zkusíte to, nejspíš budete zklamaní. Hra vám vypráví úžasný příběh, ale vaše rozhodnutí na něj ve skutečnosti mají povětšinou zcela minimální vliv. Nemusí to nutně vadit, protože při prvním zahrání dostanete příběh takový, jaký chcete, jaký cítíte. Když ale budete zvědaví a svá rozhodnutí na nové zahrání změníte, docílíte třeba jen odlišného kousku rozhovoru.

Je to škoda, zvlášť když si uvědomím, že v řadě případů stačilo málo na to, aby zážitek z Beyond byl na druhé zahrání přeci jen odlišnější. Takto nemá opětovné hraní v podstatě žádný smysl s výjimkou toho, že si ten jedinečný zážitek chcete připomenout. Nicméně by nebylo fér označit rozhodování za zbytečné. Je dalším nástrojem, pomocí něhož se vžíváte do Jodie. Díky možnosti rozhodovat se o důležitých věcech i maličkostech se její příběh stává vaším příběhem.



Jedinečná

Hodnotit hru typu Beyond: Two Souls je nesmírně obtížné. Aspekty, na kterých hra staví (tedy příběh, postavy, emoce, dabing…), jsou zvládnuty brilantně a zprostředkují vám zcela jedinečný, fantastický zážitek. Všechno ostatní je ale tak trochu podřadné, slouží pouze jako nástroj k tomu, aby byl příběh ještě působivější.

Beyond není pro každého – rozumím tomu, že ne každý hráč bude nadšeně chodit po pokoji v kůži malé, ubrečené holky tahající růžového plyšáka. Současně není mnoho objektivních kritérií, kterých se dá chytnout. Nezbývá než si vzpomenout, co jsem prožíval při hraní, jak mi příběh a jeho postavy neustále leží v hlavě a epizody se střídavě přehrávají pořád znovu. Uvědomit si, že hra mě držela tolik, že jsem si mezi úvodem a závěrečnými titulky dovolil jen dvě přestávky. Tohle se nestává často, a proto je Beyond tak výjimečným dílem.

Je spousta her, která nemá vůbec špatný příběh, a nádavkem se umí pochlubit zajímavými herními mechanizmy, propracovaným RPG systémem nebo třeba perfektním ovládáním přestřelek. Dlouho jsem se však nesetkal s hrou, která by ve mě zanechala tak hluboký dojem jako Beyond: Two Souls. Prožil jsem neobyčejné dobrodružství, jaké si budu ještě dlouho pamatovat.

Beyond: Two Souls vychází dnes v Severní Americe, u nás s českými titulky a manuálem v pátek za 1298 Kč. Koupit můžete zde.

Beyond: Two Souls na PS3Hodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Beyond: Two Souls
» Více o hře
Líbí se nám
  • výjimečný příběh a jeho mozaikovité vyprávění
  • skvěle zahrané postavy
  • spolupráce Jodie a Aidena
  • hluboké, opravdové emoce
  • kapitoly Homeless a The Mission (a Conductor)
  • perfektní kamera v „animacích“
  • detailní textury, dabing, soundtrack a zvuk
Vadí nám
  • rozhodování má menší vliv, než se zdá
  • ovládání ve „stealth-akčních“ pasážích
  • místy je to příliš film a málo hra
  • ojediněle není jasné, co po vás hra vlastně chce
Verdikt: Příběh, který byste měli zažít.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry Beyond: Two Souls.
Hru ohodnotilo také 110 čtenářů průměrnou známkou 8.9/10.
Robert1106 (7), corey26 (10), musakej (10), Mr.Triboni (10), lenuska28 (10), Ball (10), Amoonra (10), reder (10), Cesc (10), MateuM (10), Laddys (10), FesakSX (10), Hellierer (10), pesslovany (10), hruska (6), Adamsr (9), Chepa (10), Farky (9), AsuraCzech (10), Echosword (10), Drexy (10), Ramms+ein (10), czghost98 (7), Lukas1412 (10), Shimmy (9), petronelus (10), ZemiCZ (9), Zoliis (10), EliminatorCzech (10), Zlobo (10), geobbu (9), FranCop (10), Thorn1991 (8), -OverLord- (8), Hagimo (10), Brokarek (7), Turokman87 (10), matan (9), HeroeskillerCZE (9), moderní_hráč (10), goryllaz (10), spazmo (9), gumadzus (9), sokolik1144 (8), Epso (9), beeturbo30 (7), Kalach001 (9), hitman4774 (10), R4ZOR (8), Missty (10), fatush1 (9), Koleno (10), Steelman (6), mystery (10), Alcatras (10), Draxess92x (10), F-Zol1s (9), Kubent (10), vertigo (8), Angle_face (10), Smirnow (9), RockMax (9), Kapija (10), Soviet Princess (10), LeyaM (10), Mixam (8), LEETGAMERcz (10), Monkeyskunk (9), Phillios191 (8), zmrzlinar22 (6), carhrozny (9), RandomPirate (6), Malasnikov (10), Lord_Of_Warez (3), shxrk (8), terrka (9), danny-v (10), tiberian23 (8), Vincent_Vega (6), ChiLLi_Master (10), Lynch (6), booker (9), CZconnor (9), rocketbg (7), Jendus (8), davidkkk (9), Lasman (10), Parasit (10), jakero (7), Ako Suminoe (5), kurkuma (8), Skypas (9), PavelBGamer (9), Sigurd (9), Ondra Kenway (9), Exiperus (10), Suramaru (9), Parkysis (10), tomdh86 (9), theo (10), Katie008 (10), Lišák (8), Balldur (10), Jizzy (10), Nathan Drake (6), Fany00 (7), JohnnyH (7), dopitapetr (10), Miki450 (10), Alfajk (8)
Před vydáním hru ohodnotilo 10 čtenářů průměrnou známkou 9.3/10.
dopitapetr (10), ExBee (10), cybertoxic (10), Redpoint1 (6), dantegamer (10), GTAmaniak (7), RUDY (10), Marek77 (10), darkramm88 (10), dandde91 (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Beyond: Two Souls na PS4, PS3Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls Screenshot ze hry Beyond: Two Souls

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Beyond: Two Souls – neobyčejné dobrodružství
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Jason V.   1x   Locky: Díky mocJason V.jason-v2880    19.11.2013 16:09 Jason V.

Locky: Díky moc

Locky   1x   Jason V. : Kapitoly jsou seřazeny chronologicky na každé loadovací obrazovce, stejně tak jsou seřazeny, když zvolíš z hlavního menu výběr kapitol. Takže tam stačí začít zleva a směřovat doprava, jen je potřeba po dohrání každé kapitoly jít zpět do menu a tam manuálně spustit další. Případně herní i chronologické pořadí kapitol najdeš třeba tady: [ odkaz ]Lockylocky18505    19.11.2013 11:06 Locky

Jason V. : Kapitoly jsou seřazeny chronologicky na každé loadovací obrazovce, stejně tak jsou seřazeny, když zvolíš z hlavního menu výběr kapitol. Takže tam stačí začít zleva a směřovat doprava, jen je potřeba po dohrání každé kapitoly jít zpět do menu a tam manuálně spustit další. Případně herní i chronologické pořadí kapitol najdeš třeba tady: [ odkaz ]

Jason V.    píšu to raději pro jistotu. A neznáš to pořadí?Jason V.jason-v2880    18.11.2013 23:41 Jason V.

píšu to raději pro jistotu. A neznáš to pořadí?

CZconnor    Jason V. :
Tohle neni SPOILER :-D.
CZconnorczconnor20481
    18.11.2013 21:48
CZconnor

Jason V. :
Tohle neni SPOILER :-D.

Jason V.    SPOILER! ! ! !
Chtěl bych se zeptat těch, kteří to už dohrali. Znáte někdo přesné pořadí kapitol, jak mají jít za sebou, když bych to chtěl hrát chronologicky?
Jason V.jason-v2880
    18.11.2013 18:00
Jason V.

SPOILER! ! ! !
Chtěl bych se zeptat těch, kteří to už dohrali. Znáte někdo přesné pořadí kapitol, jak mají jít za sebou, když bych to chtěl hrát chronologicky?

vertigo    dopitapetr: U mě to samý :-D Mám odehráno asi šest hodin, ted o víkendu to nevypadá, ale jak budu moct, zase se na to vrhnu :-)vertigovertigo8493    19.10.2013 11:36 vertigo

dopitapetr: U mě to samý :-D Mám odehráno asi šest hodin, ted o víkendu to nevypadá, ale jak budu moct, zase se na to vrhnu :-)

dopitapetr    Mám odehráno cca 2 hodiny a musím říct, že to je neuvěřitelný emotivní mazec. Mám hodně co dělat abych se od toho odtrhnul.dopitapetrdopitapetr5480    19.10.2013 11:32 dopitapetr

Mám odehráno cca 2 hodiny a musím říct, že to je neuvěřitelný emotivní mazec. Mám hodně co dělat abych se od toho odtrhnul.

SamFisher    CZconnor : :-D :thumbup:SamFishersamfisher16017    19.10.2013 09:09 SamFisher

CZconnor : :-D :thumbup:

CZconnor   1x   Tak budem psat RELIOPS :-D.CZconnorczconnor20481    18.10.2013 22:23 CZconnor

Tak budem psat RELIOPS :-D.

SamFisher   4x   Ratos : tak jasně, ale z 90% to člověka nutí si to přečíst, ať je tam napsáno cokoliv... člověk je zvídavý tvor a slovo SPOILER je jak magnet na oči :-)SamFishersamfisher16017    18.10.2013 20:58 SamFisher

Ratos : tak jasně, ale z 90% to člověka nutí si to přečíst, ať je tam napsáno cokoliv... člověk je zvídavý tvor a slovo SPOILER je jak magnet na oči :-)

Ratos    nevim o co vam jde , na zacatku mate jasne napsano spoiler! Autor na to upozornil , ja to taky necetl...Ratosratos11417    18.10.2013 20:56 Ratos

nevim o co vam jde , na zacatku mate jasne napsano spoiler! Autor na to upozornil , ja to taky necetl...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

SamFisher   1x   CZconnor : to se ti řekne :-) jinak já už Beyond viděl celý na YT , takže mě to neva, jde spíše o ostatní :-)SamFishersamfisher16017    18.10.2013 20:20 SamFisher

CZconnor : to se ti řekne :-) jinak já už Beyond viděl celý na YT , takže mě to neva, jde spíše o ostatní :-)

CZconnor   1x   SF:
Tak to necti ;-) :-) .
CZconnorczconnor20481
    18.10.2013 16:26
CZconnor

SF:
Tak to necti ;-) :-) .

SamFisher   5x   Piče spoilery si strčte do hajzlu...SamFishersamfisher16017    18.10.2013 16:23 SamFisher

Piče spoilery si strčte do hajzlu...

MORTHSIR    Kdyz si chcete mrskat spoilery, tak to davejte jinamMORTHSIRmorthsir17268    18.10.2013 15:22 MORTHSIR

Kdyz si chcete mrskat spoilery, tak to davejte jinam

dopitapetr   1x   Též mám Beyond už doma a dnes na něj vlítnu. :lol:dopitapetrdopitapetr5480    18.10.2013 14:36 dopitapetr

Též mám Beyond už doma a dnes na něj vlítnu. :lol:

Ratos   2x   tak jsem se konecne rozhoupal a hru koupil , jsem cca v pulce a nelituju ani koruny , bavi me to jeste vic nez muj oblibenej heavy rain...Ratosratos11417    18.10.2013 11:24 Ratos

tak jsem se konecne rozhoupal a hru koupil , jsem cca v pulce a nelituju ani koruny , bavi me to jeste vic nez muj oblibenej heavy rain...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Raccon    Tak na tohle se těším :)Racconraccon2993    18.10.2013 10:19 Raccon

Tak na tohle se těším :)

Locky    Laddys:

! ! ! ! POZOR SPOILERY ! ! ! !

1) Nevzpomínám si, popravdě mám dojem, že jsem nějak minul tu scénu s tím, že by se chtěla zastřelit. : o)
2) Mávali jako duše z Infraworldu, které Jodie někdy vidí – je to i na jiných místech hry, tj. je to záměr, ne bug.
3) Je, ale liší se jen v detailech. Připadá mi, že verze, kde si vybereš smrt je jen jedna (resp. dvě, viz dál) , a pak čtyři verze při výběru života (resp. osm) . To celé krát dva podle toho, jestli jsi zachránil Colea, nebo ne. Pravda, trofej za všechny konce nemám, zkoušel jsem jich kolem šesti, ale myslím, že víc verzí, než píšu, tam nebude.

! ! ! ! POZOR SPOILERY ! ! ! !
Lockylocky18505
    12.10.2013 20:37
Locky

Laddys:

! ! ! ! POZOR SPOILERY ! ! ! !

1) Nevzpomínám si, popravdě mám dojem, že jsem nějak minul tu scénu s tím, že by se chtěla zastřelit. : o)
2) Mávali jako duše z Infraworldu, které Jodie někdy vidí – je to i na jiných místech hry, tj. je to záměr, ne bug.
3) Je, ale liší se jen v detailech. Připadá mi, že verze, kde si vybereš smrt je jen jedna (resp. dvě, viz dál) , a pak čtyři verze při výběru života (resp. osm) . To celé krát dva podle toho, jestli jsi zachránil Colea, nebo ne. Pravda, trofej za všechny konce nemám, zkoušel jsem jich kolem šesti, ale myslím, že víc verzí, než píšu, tam nebude.

! ! ! ! POZOR SPOILERY ! ! ! !

Lelanka   1x   Já to přečtu i když je tam napsáno POZOR SPOILER :D Vždycky :DLelankalelanka10911    12.10.2013 20:11 Lelanka

Já to přečtu i když je tam napsáno POZOR SPOILER :D Vždycky :D

SamFisher   1x   Laddys : to se ti lehce řekne, když je komentář přes celou stránku :-DSamFishersamfisher16017    12.10.2013 19:04 SamFisher

Laddys : to se ti lehce řekne, když je komentář přes celou stránku :-D

Laddys    SamFisher: To nečti né :-DLaddysladdys1697    12.10.2013 19:01 Laddys

SamFisher: To nečti né :-D

SamFisher    Laddys : musíš tu spoilerovat? ;-)SamFishersamfisher16017    12.10.2013 18:58 SamFisher

Laddys : musíš tu spoilerovat? ;-)

Laddys   1x   Dohráno a super, famózní, nádherný, obrovsky emocionálně napjatý, graficky ultrahustý.
Nevím jak to víc ještě popsat. Prostě Jodie si zamilujete !

A teď pár dotazů nebo poznatků

--->>> POZOR NA SPOJLERY <<<---.

Dál nečtěte pokud jste to nedohráli ! ! !

Opravdu :)

1)
Taky vám blbla mise kde jste měli zavraždit toho prezidenta ?
Konkrétně při extrakci vrtulníkem kdy se Joide chtěla zastřelit. Tam se objevila občas v tý boudě, občas za betonovým záterasem sem a tam pořád dokola a nakonec v helikoptéře ani nebyla vidět. Pěknej kiks. Ale nakonec byla mise úspěšná.

2)
V misi "navahové" úplně na konci Jodie odjíždí na motorce. Jenže pár minut před tim jsme pohřbili Paula (toho staršího indiana) i s jeho matkou. Taky vám mával i s jeho dvěma syny i když byl vlastně mrtvej ? ?
Asi se jednalo o bug kdy hra nerozeznala moje rozhodnutí. Asi jde zachránit.

3) MEGA SPOJLER (pro ty co jsou jako opravdu zvědavý)
Je více konců ? Já si vybral "ŽIVOT" a na výběr co dál, jsem měl možnost: sám, zoe a ryan myslim ( i když umřel)

! ! ! Pro ty, co čtou odspoda - TO NAHOŘE JE PŘEVÁŽNĚ SPOJLER ! ! !
Laddysladdys1697
    12.10.2013 18:52
Laddys

Dohráno a super, famózní, nádherný, obrovsky emocionálně napjatý, graficky ultrahustý.
Nevím jak to víc ještě popsat. Prostě Jodie si zamilujete !

A teď pár dotazů nebo poznatků

--->>> POZOR NA SPOJLERY <<<---.

Dál nečtěte pokud jste to nedohráli ! ! !

Opravdu :)

1)
Taky vám blbla mise kde jste měli zavraždit toho prezidenta ?
Konkrétně při extrakci vrtulníkem kdy se Joide chtěla zastřelit. Tam se objevila občas v tý boudě, občas za betonovým záterasem sem a tam pořád dokola a nakonec v helikoptéře ani nebyla vidět. Pěknej kiks. Ale nakonec byla mise úspěšná.

2)
V misi "navahové" úplně na konci Jodie odjíždí na motorce. Jenže pár minut před tim jsme pohřbili Paula (toho staršího indiana) i s jeho matkou. Taky vám mával i s jeho dvěma syny i když byl vlastně mrtvej ? ?
Asi se jednalo o bug kdy hra nerozeznala moje rozhodnutí. Asi jde zachránit.

3) MEGA SPOJLER (pro ty co jsou jako opravdu zvědavý)
Je více konců ? Já si vybral "ŽIVOT" a na výběr co dál, jsem měl možnost: sám, zoe a ryan myslim ( i když umřel)

! ! ! Pro ty, co čtou odspoda - TO NAHOŘE JE PŘEVÁŽNĚ SPOJLER ! ! !Komentář byl autorem naposledy upraven 12.10.2013 19:10

Původní verze před úpravami:Dohráno a super, famózní, nádherný, obrovsky emocionálně napjatý, graficky ultrahustý.
Nevím jak to víc ještě popsat. Prostě Jodie si zamilujete !

A teď pár dotazů nebo poznatků

--->>> POZOR NA SPOJLERY <<<---.

Dál nečtěte pokud jste to nedohráli ! ! !

Opravdu :)

1)
Taky vám blbla mise kde jste měli zavraždit toho prezidenta ?
Konkrétně při extrakci vrtulníkem kdy se Joide chtěla zastřelit. Tam se objevila občas v tý boudě, občas za betonovým záterasem sem a tam pořád dokola a nakonec v helikoptéře ani nebyla vidět. Pěknej kiks. Ale nakonec byla mise úspěšná.

2)
V misi "navahové" úplně na konci Jodie odjíždí na motorce. Jenže pár minut před tim jsme pohřbili Paula (toho staršího indiana) i s jeho matkou. Taky vám mával i s jeho dvěma syny i když byl vlastně mrtvej ? ?
Asi se jednalo o bug kdy hra nerozeznala moje rozhodnutí. Asi jde zachránit.

3) MEGA SPOJLER (pro ty co jsou jako opravdu zvědavý)
Je více konců ? Já si vybral "ŽIVOT" a na výběr co dál, jsem měl možnost: sám, zoe a ryan myslim ( i když umřel)

Chepa   1x   Ratos - Vole kup to, to je tak bozi ja sem si musel dat pauzu protoze tam je tolik emoci to nestiham vsechno vstrebavat :DChepachepa9532    11.10.2013 21:30 Chepa

Ratos - Vole kup to, to je tak bozi ja sem si musel dat pauzu protoze tam je tolik emoci to nestiham vsechno vstrebavat :D

Ratos    chepa- to ja se porad rozhoduju , ale´co tak pozuruju u hracu to ma celkem dobre ohlasi.Ratosratos11417    11.10.2013 21:29 Ratos

chepa- to ja se porad rozhoduju , ale´co tak pozuruju u hracu to ma celkem dobre ohlasi.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chepa   1x   Jednoznačný :thumbup: po nějaké době hraní musim ríct, že ta koupě za to stojí...Chepachepa9532    11.10.2013 21:24 Chepa

Jednoznačný :thumbup: po nějaké době hraní musim ríct, že ta koupě za to stojí...

Ratos    adamsr- to jo , ale the last of us je skoda sledovat jen na youtube.Ratosratos11417    11.10.2013 20:11 Ratos

adamsr- to jo , ale the last of us je skoda sledovat jen na youtube.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Adamsr   1x   Ratos: nevím co, v podstatě je to interaktivní filmAdamsradamsr14965    11.10.2013 20:07 Adamsr

Ratos: nevím co, v podstatě je to interaktivní film

Ratos    adamsr- tak to ti nezavidim...Ratosratos11417    11.10.2013 19:39 Ratos

adamsr- tak to ti nezavidim...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6538 příspěvků), Vaše YT (328 příspěvků), Pokemon GO (66 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4352 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11431 příspěvků), CS:GO lidi na competitive (17 příspěvků), S.T.A.L.K.E.R (190 příspěvků), Zvolení nejideálnější varianty stavby v editoru (3 příspěvky), Výměna CPU vs OEM verze Windows 10 (13 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (285 příspěvků), Humble bundle -vše sem (486 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Fallout 4 - druhá várka DLC pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme druhou a zároveň poslední trojici DLC pro Fallout 4, které lze získat díky Season Passu nebo koupit…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deus Ex: Mankind Divided - vše, co potřebujete vědět, na jednom místě

Adam Jensen se vydává na boj proti teroristům a Iluminátům. Kdy na ten boj dojde, jak bude vypadat a co ho bude doprovázet?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Seznam her se zpětnou kompatibilitou Xboxu One

NOVĚ: Sonic,  Pac-Man,  Bionic Commando Rearmed 2 a další!

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: Konzole
 
 
Pokémon GO – návod pro začátečníky i pokročilé

Máme pro vás i seznam nejlepších Pokémonů z jednotlivých kategorií a zajímavosti.

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: Handheld
 
 
Monster Hunter Generations - v sevření netradiční klasiky

To, co je jinde standardem, nemusí platit úplně všude a těžké začátky vám hra bohatě vynahradí.

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Handheld