Uživatel nepřihlášen
Přidej se k odboji v Lego Star Wars The Force awakens
     

FIFA 14 - pečlivě připravené hřiště

Čtvrtek 10.10.2013 12:00 - Autor: Petr "pettka" Kolář - Rubrika: Recenze Recenze FIFA 14

Vytáhnout z rukávu trumf před příchodem konzolí další generace se očekávat nedá. Nová FIFA tak sází na uhlazení spousty drobností, co hráče potěší.

Recenze z hraní Xbox 360 verze hry

Recenzovat každoroční série je pomalu za trest - člověk aby pod mikroskopem hledal drobné rozdíly, které pak zkusí vytáhnout. Nejinak je tomu i v případě letošního ročníku fotbalové série FIFA, kde nejvýrazněji propagovanou změnou je lepší letová fyzika míče. Přitom však rozdílů je poměrně hodně a dohromady utvářejí povedený celek.

Stačí se podívat do menu a celková uhlazenost ze hry přímo čiší. Metro styl profouknul nabídky, snadno se dostanete i do těch nejzapadlejších z nich, a je jen pár drobností, které se špatně hledají. I největší milovníci různých nastavení v týmu tak rychle najdou vše potřebné a mohou se vrátit k hraní samotnému. To samozřejmě platí i pro menu přímo v zápase, kde jste obklopeni potřebnými informacemi a vše je na dosah pár mávnutí páčkami na ovladači.



Klička a gól

Oproti tomu o něco pomalejší je samotná hra, nebo aspoň způsob, jak vyhrát. Dávno pryč je kličkování s míčem přilepeným ke kopačce, při každé změně směru se do toho hráč položí celou vahou a na první pohled je vidět, kdy už další změnu nedá bez ztráty míče. Vše samozřejmě záleží na schopnostech hráče, ale i mistr kličkař jednou o míč přijde. O to lépe působí nabíhání spoluhráčů do pozic, kde jim můžete přihrát, nebo také posílení obrany.

Obránci mají tendence se k osamělému běžci s kulatým nesmyslem stahovat jak můry ke světlu, takže je potřeba více kombinovat a roztáhnout hru do šířky. Po chvíli zápolení s ovládáním a nepřesných přihrávkách se naučíte centrovat v pohodě, že by nebylo komu přihrát se stává jen výjimečně. Navíc si můžete míč krýt už v okamžiku přijetí přihrávky a jen lehkým zhoupnutím pravé páčky obhodit obránce před další nahrávkou. Je to možná několik drobných detailů, ale pocit ze hry je díky tomu fotbalovější.

Již zmíněný nový model letu míče se také povedl a přispívá hlavně při tečovaných střelách k uvěřitelnějším výsledkům. Jak jsou brankáři zblízka nepřekonatelní, tak nastřelení obránce těžce nezvládají, pokud pak míč putuje mezi tyče. Ale ani překonání gólmana nemusí nutně končit oslavami, kolikrát se mi stalo, že pomalu z brankové čáry zachraňovali situaci obránci.



Malá domů

Atmosféru zápasů opět skvěle doplňuje oblíbené komentátorské duo, bohužel ale letos nejspíš někde selhala technika. Kolikrát se stane, že vytáhnou povedenou hlášku, ale zcela nesmyslnou v dané situaci - při třetím střídání mi několikrát říkali, že trenér konečně poprvé vystřídal, a glosa o povedeném obranném zákroku působí lehce nepatřičně při představování týmu před úvodním hvizdem. A to je jen pár drobností, co mi tak uvíznulo v paměti. Na druhou stranu musím pochválit rozšíření v oblasti jmen hráčů, pomalu každý tým z Horní Dolní má aspoň nějakého hráče, který je moderátory důvěrně oslovován, u slavnějších pak je variací opět o něco více.

Technika vlastně zlobí i na samotném stadionu - co je z toho, když o poločase sledujete záznamy akcí od začátku, kde sice diváci skvěle fandí, hráči se chytají za hlavu při spálených šancích a míč efektně plachtí do sítě, když za brankou na časomíře svítí pětačtyřicátá minuta a stav odpovídá konci poločasu. Přitom když máte při hraní čas, tak všechny tyhle detaily, kterých si jinak nevšimnete, fungují skvěle. Ne, že by to bylo tak hrozné, pokud člověk řeší už takové detaily, asi se ostatní věci povedly, ale trochu to narušuje ucelený povedený dojem ze hry.

Asi bych si toho ani nevšimnul, kdyby nebylo módu FIFA Ultimate Team, kde opět stavíte své družstvo od píky a postupně nakupujete skvělé hráče s realizačním týmem. A samozřejmě si také vybíráte stadion, přičemž právě ten základní má obří výsledkové tabule přímo za brankami. Přiznávám, že jsem tímto módem hraní trávil většinu času, tvůrci navíc vrátili zpět možnost jednotlivých online zápasů se svým týmem, která loni citelně chyběla, takže po návratu z práce není nic lepšího, než se na turnaj rozcvičit nějakým online zápasem.



Tabulka na tabulky

Mód FIFA Ultimate Team se dočkal i dalších změn - konečně není potřeba shánět kartičky na změnu formace družstva, již zmíněná předělávka menu vám ulehčí hledání posil a přibyla třeba i vylepšená týmová chemie. Každý hráč je v něčem specifický, buldok obránce skvěle doplňuje míčového akrobata v záloze, který za odměnu pošle skvělou přihrávku cílevědomému útočníku. Nezáleží tak už jen na klubu, národnosti a lize hráčů, ale do hry přibyl další faktor, který dokáže týmem pěkně zamíchat.

Změn se dočkaly samozřejmě i ostatní módy, v kariéře třeba můžete přeskočit úvodní transferové okno a vydat se do sezóny s nezměněným týmem, nebo cenit důležitost skautů. Konečně u cizích hráčů nemáte od počátku odkryté jejich celkové hodnocení, musíte vyslat někoho, kdo vám jej odhalí, což samozřejmě stojí nějaký ten čas. Drobnost, ale potěší.

Možná se divíte, proč vlastně pod recenzí nevisí desítka, ale číslo o dva body nižší. Špatných věcí je pomalu, pochval hodně, co to tedy má být? Důvod je jednoduchý - FIFA 14 je sice plná malých vylepšení, ale to těžko ospravedlní koupi nové hry. Zvlášť ve chvíli, kdy loňský ročník funguje skvěle a v brzké době se očekává příchod konzolí nové generace. FIFA 14 bych tak doporučil pro možnost si hru užít a za necelé tři stovky ji pak vylepšit pro nové konzole, až se k nám dostanou. Pokud máte předchozí ročník, je koupě dalšího na zvážení.

FIFA 14 na PC, PS3, Xbox 360, PSV, WiiHodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
FIFA 14
» Více o hře
Líbí se nám
  • přehledná menu
  • fyzika míče
  • vylepšená souhra v týmu
  • kombinační hra
  • svižné minihry před zápasem
  • spousta drobných detailů
Vadí nám
  • chyby v dabingu
  • nedostatek vylepšení
  • nepřesnosti ovládání
Verdikt: EA dotáhli hromadu detailů k dokonalosti, velkého pokroku se nedočkáte. Pokud máte FIFA 13, počkejte raději na verzi pro další generace.
Hru ohodnotilo také 96 čtenářů průměrnou známkou 8.1/10.
SmokyCZ (10), Bams (7), KET312 (10), Brokarek (9), corey26 (9), Veenaa (8), Adamos2002 (10), miachl (9), czghost98 (8), Bayernfan (10), xmatesx (9), adam1 (10), Norbi001 (8), Anathem (8), Phase (9), Vóža (8), Wojki (7), Kalach001 (10), Aveline (9), hitman8001 (10), BlackHawk (8), Draper (8), Zainex (10), TheGovernor (7), Coffee CZ (6), skaldacz8 (6), 888pato (8), SamFisher (9), mirek TANECEK (10), gumadzus (9), Vojta33 (8), marten02 (9), Dawyx (8), SgtCepickaCZE (10), RumováVíla (9), Wazza (10), NintendoNES (7), lukezamek111 (7), Moonis (8), Pospa92 (9), Tarik (10), Ados15 (8), Spiker (5), R4ZOR (8), Smejdcz (9), Tiberius92x (10), Danigon (9), Bogi_cze (4), Mustaffa (10), 0celot (9), Francík27-CZ (10), yugo (9), hxxnxs (1), Jarda65 (9), cajteekanee (9), Ballack (9), WolfGang (8), Smirnow (8), TheBalcy (9), Dolis (8), Jesusek123 (8), C-Max (7), jaRys (9), Man1akCZ (8), johnylewis (6), Qartter (9), Parasit (9), johnny_jay (6), franklin (9), Ripper (9), Mjay (8), Mighty (7), davesss777 (4), Kedamirek (9), steragery (8), Palnus (8), Desmond000 (7), Rajenek (9), Radegastr (8), _marosho_ (2), tiberian23 (8), Carfi (7), CarolineKrny (9), R1112197500 (9), jacks1108 (9), Sir Edgar (8), s3Cr3 (6), StrikerTH (8), havlajs (7), dartomis (9), Vlken69 (7), Ladio89 (9), davidkkk (5), Behavioralista (8), valuueee (8), adalas (8)
Před vydáním hru ohodnotilo 12 čtenářů průměrnou známkou 9.7/10.
Ladny (10), Mondes (8), sokolik1144 (10), balcy (9), Gjudy (10), TheGeraltCZ (10), Ornell (10), TreeMapled (9), Fanta23 (10), Flery (10), Dave.Michal (10), Kozopes (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Štítky: fifa 14, ea sports, ea
FIFA 14 na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PSP, PSV, Wii, 3DS, iPhone, iPad, PS2, AndroidScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14 Screenshot ze hry FIFA 14

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku FIFA 14 - pečlivě připravené hřiště
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Mourisson    proč u FUT mě záhadndě klesají atributy u hráčů? mám dosti kvalitní tým na to abych porazil 4 hvězdový tým s poloviční souhrou ale hráči se u každého pohybu divně mrví a hýbou se jak pytle. A u jiného zápasu mám perfektní souhru na co šáhnu to je branka a směju se jak protihráčovi hráči si nedokážou nahrát ani jednou pořádně. to platí i u brankářů a zakončování útočníků! ! (? ? ? ) nakoupím si nejlepší tým a o zápasech mě bude rozhodovat nějaká prapodivná náhoda abych náhodou pořád nevyhrával? ! WTF! toho sem si všiml i u 15 a u 16 to bude zase tak! ! ! to by museli úplně změnit pohyb na intuitivní a ne hop-skok hop-skok drb drb. ale hlavně že tam bude lepší atmosféra! vždycky zapracují jenom na částech před hvizdem a po hvizdu! ! ! ! !Mourissonmourisson30958    26.8.2015 21:40 Mourisson

proč u FUT mě záhadndě klesají atributy u hráčů? mám dosti kvalitní tým na to abych porazil 4 hvězdový tým s poloviční souhrou ale hráči se u každého pohybu divně mrví a hýbou se jak pytle. A u jiného zápasu mám perfektní souhru na co šáhnu to je branka a směju se jak protihráčovi hráči si nedokážou nahrát ani jednou pořádně. to platí i u brankářů a zakončování útočníků! ! (? ? ? ) nakoupím si nejlepší tým a o zápasech mě bude rozhodovat nějaká prapodivná náhoda abych náhodou pořád nevyhrával? ! WTF! toho sem si všiml i u 15 a u 16 to bude zase tak! ! ! to by museli úplně změnit pohyb na intuitivní a ne hop-skok hop-skok drb drb. ale hlavně že tam bude lepší atmosféra! vždycky zapracují jenom na částech před hvizdem a po hvizdu! ! ! ! !

Mourisson   2x   rozhodčí kazí celé zápasy, bezduvodné nadržování jednomu týmu, přehnané kolize, hráči očumují v ofsajdu a nechtějí z něj vypadnout, pískání proti vám do te doby než dostanete fika v onlinu, brankáři uvolnující kout branky aby se tam opožděně mohli svalit, sem tam nicnedělající obránci při rohových kopech, zmatenost hráčů, obtancovávání a a nemožnost polapit utocnika i se skupinou hracu kteri kdyz se odoznacite tak prestavaji mit zajem o hru, nezájem o míč, dělání roznožek a výpadů namísto startu na míč a zakončeni, zadrbanost při soubojích hrc frcMourissonmourisson30958    10.8.2015 15:53 Mourisson

rozhodčí kazí celé zápasy, bezduvodné nadržování jednomu týmu, přehnané kolize, hráči očumují v ofsajdu a nechtějí z něj vypadnout, pískání proti vám do te doby než dostanete fika v onlinu, brankáři uvolnující kout branky aby se tam opožděně mohli svalit, sem tam nicnedělající obránci při rohových kopech, zmatenost hráčů, obtancovávání a a nemožnost polapit utocnika i se skupinou hracu kteri kdyz se odoznacite tak prestavaji mit zajem o hru, nezájem o míč, dělání roznožek a výpadů namísto startu na míč a zakončeni, zadrbanost při soubojích hrc frc

Cesc    Nevychytaj. :-DCesccesc12530    13.2.2014 16:08 Cesc

Nevychytaj. :-D

fcmaletin    Hraju fifu 2014 je boži jsou tam sice chybičky v komentařich a rozhodči delaji kopance ale i tak je super třeba v 15 ty chybičky vychytaji :-Dfcmaletinfcmaletin27363    11.2.2014 15:12 fcmaletin

Hraju fifu 2014 je boži jsou tam sice chybičky v komentařich a rozhodči delaji kopance ale i tak je super třeba v 15 ty chybičky vychytaji :-D

mirapi123    ctel bich ji hrat a tesim se na tomirapi123mirapi12322377    28.10.2013 10:54 mirapi123

ctel bich ji hrat a tesim se na to

Adamos2002    Tesim se az si to zahraju ;-) :-) :-) :-) :-)Adamos2002adamos200219905    12.10.2013 12:43 Adamos2002

Tesim se az si to zahraju ;-) :-) :-) :-) :-)

Cesc   1x   Morth: :-D
TheGeraltCZ: Přesně, buď ať je dělám uplně sám, nebo ať místo nich daj animace, je fakt hrozný, když dáš gól a ten hráč hned udělá koncovej pohyb do brány, do spoluhráče nebo do protihráče. :nah:
Cesccesc12530
    12.10.2013 09:10
Cesc

Morth: :-D
TheGeraltCZ: Přesně, buď ať je dělám uplně sám, nebo ať místo nich daj animace, je fakt hrozný, když dáš gól a ten hráč hned udělá koncovej pohyb do brány, do spoluhráče nebo do protihráče. :nah:

TheGeraltCZ   1x   U FIFY mě hrozně štvou oslavy. Buď mají nechát jen ty finální nebo tam dát jen animace. Ty co děláte za běhu a se***e tím druhého playera vypadají otřesně.TheGeraltCZthegeraltcz21498    12.10.2013 08:24 TheGeraltCZ

U FIFY mě hrozně štvou oslavy. Buď mají nechát jen ty finální nebo tam dát jen animace. Ty co děláte za běhu a se***e tím druhého playera vypadají otřesně.

MORTHSIR   1x   Cesc: S tebou nelze nez nesouhlasit : :DMORTHSIRmorthsir17268    11.10.2013 22:27 MORTHSIR

Cesc: S tebou nelze nez nesouhlasit : :D

Cesc   3x   Kozopes: Změní se toho víc než dost, ikdyž bugy a oslavy gólů budou stejný, jinak komplet jiný, grafika i hratelnost. :-)Cesccesc12530    11.10.2013 21:57 Cesc

Kozopes: Změní se toho víc než dost, ikdyž bugy a oslavy gólů budou stejný, jinak komplet jiný, grafika i hratelnost. :-)

PsychoAssassin    99David maš pravdu že sa novu fifu neoplaty kupit ja si radšej zahram fifu 13.PsychoAssassinpsychoassassin21235    11.10.2013 21:03 PsychoAssassin

99David maš pravdu že sa novu fifu neoplaty kupit ja si radšej zahram fifu 13.

Kozopes    Já si myslím že ten Ignite zase tak mnoho nezmění :)Kozopeskozopes14902    11.10.2013 19:56 Kozopes

Já si myslím že ten Ignite zase tak mnoho nezmění :)

99David    Hraji na Xboxu. PCčkáři nadávají, že je Fifa primárně dělaná pro konzole, ale prodej na konzolích 11 milionů kusů vs. PC něco přes 300 tisíc, tak to se EA nedivím.

Hratelně je FIFA 14 lepší, ale stále nejsou opraveny staré chyby, jako offsajdy pískané na hráče, který se nezapojil do hry. V kariéře špatně plánovaný kalendář, kdy hrajete co druhý den, nebo ve středu domácí pohár a ve čtvrtek Evropskou ligu. Teď jsem skončil první sezonu a za vítězství v pohárech jsem dostával peníze. Nějaké mi zbyly z přestupů. Celkem do další sezony 28 milionů a 80 tisíc na platy. Začal jsem druhou sezonu a mám základní částku na přestupy 19mil/90tis. Hmm, asi další bug.
Opakované záběry z akci jsou a nejsou a spousta dalších. Pro vývojáře jsou to asi blbosti, ale věřím že kdyby byl hlavní vývoj hry v nějakém Evropském fotbalovém státě, tak by ta hra byla úplně někde jinde.

Koupě nové Fify se nevyplatí. Je lepší počkat na nové konzole. Tato už snad bude lepší a nejen graficky, i když mi táto grafika stačí.
99David99david13650
    11.10.2013 12:18
99David

Hraji na Xboxu. PCčkáři nadávají, že je Fifa primárně dělaná pro konzole, ale prodej na konzolích 11 milionů kusů vs. PC něco přes 300 tisíc, tak to se EA nedivím.

Hratelně je FIFA 14 lepší, ale stále nejsou opraveny staré chyby, jako offsajdy pískané na hráče, který se nezapojil do hry. V kariéře špatně plánovaný kalendář, kdy hrajete co druhý den, nebo ve středu domácí pohár a ve čtvrtek Evropskou ligu. Teď jsem skončil první sezonu a za vítězství v pohárech jsem dostával peníze. Nějaké mi zbyly z přestupů. Celkem do další sezony 28 milionů a 80 tisíc na platy. Začal jsem druhou sezonu a mám základní částku na přestupy 19mil/90tis. Hmm, asi další bug.
Opakované záběry z akci jsou a nejsou a spousta dalších. Pro vývojáře jsou to asi blbosti, ale věřím že kdyby byl hlavní vývoj hry v nějakém Evropském fotbalovém státě, tak by ta hra byla úplně někde jinde.

Koupě nové Fify se nevyplatí. Je lepší počkat na nové konzole. Tato už snad bude lepší a nejen graficky, i když mi táto grafika stačí.Komentář byl autorem naposledy upraven 11.10.2013 18:18

Původní verze před úpravami:Hraji na Xboxu. PCčkáři nadávají, že je Fifa primárně dělaná pro konzole, ale prodej na konzolích 11 milionů kusů vs. PC něco přes 300 tisíc, tak to se EA nedivím.

Hratelně je FIFA 14 lepší, ale stále nejsou opraveny staré chyby, jako offsajdy pískané na hráče, který se nezapojil do hry. V kariéře špatně plánovaný kalendář, kdy hrajete co druhý den, nebo ve středu domácí pohár a ve čtvrtek Evropskou ligu. Opakované záběry z akci jsou a nejsou a spousta dalších. Pro vývojáře jsou to asi blbosti, ale věřím že kdyby byl hlavní vývoj hry v nějakém Evropském fotbalovém státě, tak by ta hra byla úplně někde jinde.

Koupě nové Fify se nevyplatí. Je lepší počkat na nové konzole. Tato už snad bude lepší a nejen graficky, i když mi táto grafika stačí.

rozirozi   1x   A taky vsichni kdo odehrali takovych zapasu online mohou dat do minus FIFY 14 hlavne nerovnovaha mezi tymy. REAL jsou bozi, BORUSSIA bozi atd.... nevyvazenost mezi tymy je nejvetsi zapor fify. V tom je PES daleko lepsi. Skoda, ze tohle vidi jen par profi hracu co hrali aktvine 1. divizi. Ostatni to nevidi a proto s tim EA stale nic nedela. :-(rozirozirozirozi21339    10.10.2013 22:30 rozirozi

A taky vsichni kdo odehrali takovych zapasu online mohou dat do minus FIFY 14 hlavne nerovnovaha mezi tymy. REAL jsou bozi, BORUSSIA bozi atd.... nevyvazenost mezi tymy je nejvetsi zapor fify. V tom je PES daleko lepsi. Skoda, ze tohle vidi jen par profi hracu co hrali aktvine 1. divizi. Ostatni to nevidi a proto s tim EA stale nic nedela. :-(

rozirozi   2x   Tuhle recenzi evidente psal dlouholetej znalec serie FIFA :D to bych brecel. Jako minus nedostatek vylepšení? To ma byt vtip, tak jen pro poradek. Ac to na prvni pohled rozhodne tak nevypada, FIFA 14 je nejvic pokrokora fifa co zatim vysla. Ne v grafice, ani enginu, ovsem ve fotbale samotnem. Vsichni kdo ve fife 13 odehrali alespon tak 300 az 500 zapasu to musi evidentne videt.
Chapu, ze autor asi nemel cas minuly rok odehrat ve strasim rocniku fifi tolik zapasu, ale pro fotbalovy blazny jako sem ja, je ta recenze tak trosku usmevna :-)
rozirozirozirozi21339
    10.10.2013 22:28
rozirozi

Tuhle recenzi evidente psal dlouholetej znalec serie FIFA :D to bych brecel. Jako minus nedostatek vylepšení? To ma byt vtip, tak jen pro poradek. Ac to na prvni pohled rozhodne tak nevypada, FIFA 14 je nejvic pokrokora fifa co zatim vysla. Ne v grafice, ani enginu, ovsem ve fotbale samotnem. Vsichni kdo ve fife 13 odehrali alespon tak 300 az 500 zapasu to musi evidentne videt.
Chapu, ze autor asi nemel cas minuly rok odehrat ve strasim rocniku fifi tolik zapasu, ale pro fotbalovy blazny jako sem ja, je ta recenze tak trosku usmevna :-)

TheGeraltCZ   2x   Tak já už PES 2014 hrál (dokonce i plnou, z důvodu že nebylo DEMO, tak jsem si hratelnou složku zkusil "jinak") a líbilo se mě. Jelikož jsem online hráč nevidím důvod proč bych letos neměl jít do obou. Navíc ze znělky Ligy Mistrů mi naskakuje husina :DTheGeraltCZthegeraltcz21498    10.10.2013 18:36 TheGeraltCZ

Tak já už PES 2014 hrál (dokonce i plnou, z důvodu že nebylo DEMO, tak jsem si hratelnou složku zkusil "jinak") a líbilo se mě. Jelikož jsem online hráč nevidím důvod proč bych letos neměl jít do obou. Navíc ze znělky Ligy Mistrů mi naskakuje husina :D

LucyferEwill    MORTHSIR: jo jasne hratelnost je dulezita ale mohlo by to vypadat lip kdyz uz na to mame ty stroje a nebrzdi nas nejaka krabicka (ps , xbox)LucyferEwilllucyferewill4878    10.10.2013 18:32 LucyferEwill

MORTHSIR: jo jasne hratelnost je dulezita ale mohlo by to vypadat lip kdyz uz na to mame ty stroje a nebrzdi nas nejaka krabicka (ps , xbox)

MORTHSIR   1x   Ale je to fuk...kazdej ma svoje, tak se bavme, at je to cokoli....MORTHSIRmorthsir17268    10.10.2013 18:29 MORTHSIR

Ale je to fuk...kazdej ma svoje, tak se bavme, at je to cokoli....

MORTHSIR   1x   LucyferEwill: A pritom ta hratelnost a fyzika je to oc ve fotbale bezi.... .MORTHSIRmorthsir17268    10.10.2013 18:28 MORTHSIR

LucyferEwill: A pritom ta hratelnost a fyzika je to oc ve fotbale bezi.... .

LucyferEwill   1x   Cesc: nejsem neobjektivni ja to objektivne vidiel a hral vubec se mi to nelibilo o hratelnosti jsem nemluvil ta je super , fyzika atd . takyLucyferEwilllucyferewill4878    10.10.2013 18:24 LucyferEwill

Cesc: nejsem neobjektivni ja to objektivne vidiel a hral vubec se mi to nelibilo o hratelnosti jsem nemluvil ta je super , fyzika atd . taky

MORTHSIR    LucyferEwill: :-)MORTHSIRmorthsir17268    10.10.2013 17:01 MORTHSIR

LucyferEwill: :-)

Ice Golem    Docela přemýšlím, že bych si to na PC pořídil společně s Gamepadem :) Je tam můj oblíbený mód Be a Pro ?Ice Golemice-golem9641    10.10.2013 16:59 Ice Golem

Docela přemýšlím, že bych si to na PC pořídil společně s Gamepadem :) Je tam můj oblíbený mód Be a Pro ?

RzrX6   4x   I když jsem ve své Fifě 13 odehrál něco kolem 900 zápasů, Fifu 14 jsem si koupil taky. Fotbal mě baví ať už sledovat v tv/na internetu nebo sám hrát. Nejlepší změny oproti Fifě 13 určitě už zmíněná fyzika míče, lepší ovladatelnost hráčů (hlavně při sprintech - ty si fakt vychutnávám :-D ) , hlavní menu, a hlavně celková obtížnost - obránci jsou opravdu chytřejší než ve 13ce a singl v UT na nejtěžší obtížnosti je pro mě větší výzvou. Jediné mínus v singlu podle mě, zvláště na legend obtížnost, je to, že pc to hraje někdy až moc roboticky a některé góly které dostanu jsou opravdu v normálním fotbale nemožné. Celkově se to ale s dobrým fotbalovým myšlením v útoku dá vyrovnat a jsou z toho opravdu napínavé zápasy a je to o to větší radost, když dám vítězný gól v nastavení. Dál už nepíšu protože si jdu šetřit na kamaráda Hulka do mojí Brazilské smečky ;) fotbalu zdar :dance:RzrX6rzrx66816    10.10.2013 16:57 RzrX6

I když jsem ve své Fifě 13 odehrál něco kolem 900 zápasů, Fifu 14 jsem si koupil taky. Fotbal mě baví ať už sledovat v tv/na internetu nebo sám hrát. Nejlepší změny oproti Fifě 13 určitě už zmíněná fyzika míče, lepší ovladatelnost hráčů (hlavně při sprintech - ty si fakt vychutnávám :-D ) , hlavní menu, a hlavně celková obtížnost - obránci jsou opravdu chytřejší než ve 13ce a singl v UT na nejtěžší obtížnosti je pro mě větší výzvou. Jediné mínus v singlu podle mě, zvláště na legend obtížnost, je to, že pc to hraje někdy až moc roboticky a některé góly které dostanu jsou opravdu v normálním fotbale nemožné. Celkově se to ale s dobrým fotbalovým myšlením v útoku dá vyrovnat a jsou z toho opravdu napínavé zápasy a je to o to větší radost, když dám vítězný gól v nastavení. Dál už nepíšu protože si jdu šetřit na kamaráda Hulka do mojí Brazilské smečky ;) fotbalu zdar :dance:

tOm35   1x   PES vypadá reálnější, ale je to nuda. Přestane mě to bavit, vždycky po pár zápasech. Je to takový nijaký. Fifa baví, ale je to samej bug.tOm35tom358663    10.10.2013 16:55 tOm35

PES vypadá reálnější, ale je to nuda. Přestane mě to bavit, vždycky po pár zápasech. Je to takový nijaký. Fifa baví, ale je to samej bug.

Cesc   1x   LucyferEwill: Kdyby jsi tomu aspoň trochu rozuměl, tak zjistíš, že PES má sice hrozný menu, obličeje hráčů a animace se hrozně sekaj, ale zas má oproti Fifě plno jinejch výhod, ale to tak neobjektivnímu člověku jako jsi ty ani nemá cenu vysvětlovat. 8-)Cesccesc12530    10.10.2013 16:42 Cesc

LucyferEwill: Kdyby jsi tomu aspoň trochu rozuměl, tak zjistíš, že PES má sice hrozný menu, obličeje hráčů a animace se hrozně sekaj, ale zas má oproti Fifě plno jinejch výhod, ale to tak neobjektivnímu člověku jako jsi ty ani nemá cenu vysvětlovat. 8-)

tOm35    Celý to zkazili tim patchem, kterej z toho udělal hratelností Fifu 13 (Ultimate Team)tOm35tom358663    10.10.2013 16:35 tOm35

Celý to zkazili tim patchem, kterej z toho udělal hratelností Fifu 13 (Ultimate Team)

obivan568   1x   Kdepak, ty chyby tam jsou už od 09 :)obivan568obivan5685793    10.10.2013 16:02 obivan568

Kdepak, ty chyby tam jsou už od 09 :)

Play2dEnd    mám anglickou verzi, česká se mi nikdy nelíbila ...Play2dEndplay2dend15202    10.10.2013 15:49 Play2dEnd

mám anglickou verzi, česká se mi nikdy nelíbila ...

KET312   1x   Ty chyby v dabingu tam jsou už od FIFA 12 : PKET312ket31213505    10.10.2013 15:31 KET312

Ty chyby v dabingu tam jsou už od FIFA 12 : P

ok.jerdno   1x   PES za len na druhej kolaji, FIFA kraluje futbaluok.jerdnookjerdno16039    10.10.2013 15:29 ok.jerdno

PES za len na druhej kolaji, FIFA kraluje futbalu

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6456 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11315 příspěvků), FarCry 3 hledám hráče (21 příspěvků), Věk MMORPG skončil před 7 lety (13 příspěvků), Co právě ted hrajete? (390 příspěvků), R9 280x vs R9 390 (14 příspěvků), Inzerce na Zingu (74 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (280 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4340 příspěvků), Vaše YT (308 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
World of Warcraft Kronika: Svazek 1 - lekce z fantasy historie

Co nabízí první část rozsáhlého knižního průvodce světem Warcraftu?

 
 
 
The Technomancer – jeden za všechny, všichni za nikoho

Zachariah Mancer - poslušný a vlídný technomant. A pak je tu Mars, smrtící místo plné nebezpečných monster a ještě více nebezpečných obyvatel.…

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 
 
Grand Kingdom - žoldnéři všech zemí, spojte se!

Vytvořit optimální mix žánrů je fuška, ale tvůrci Grand Kingdom to zvládli takřka skvěle.

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Konzole a handheld
 
 
Rozhovor s Jindrou Rohlíkem o Branách Skeldalu 3: 7 mágů

Autor Bran Skeldalu o svém novém projektu, minulosti a budoucnosti.

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a handheld
 
 
Mirror's Edge Catalyst - potěšující zklamání

Do stejné řeky dvakrát nevkročíš, říká se. V EA to ale zkusili a bohužel po druhé je voda studenější než tehdy.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole