Uživatel nepřihlášen
   

GRID Autosport

Sobota 5.7.2014 14:00 - Autor: Marek "Marek_Tvrdy" Tvrdý - Rubrika: Recenze Recenze GRID: Autosport

Codemasters nám dodali to, co jsme měli dostat místo druhého dílu. Odladěnou polo-simulaci postavenou na osvědčeném enginu v hezké, avšak nijak převratné grafice.

Recenzovaná verze: PC

Po poněkud podivném druhém díle jsme se dočkali důstojného nástupce série Race Driver, kam patří i první GRID. O historii série jsem mluvil v prvních dojmech, a proto vás na ně odkáži. Oproti jedničce jsme se dočkali více strohého menu a celkově umírněnějšího přístupu ke všemu. Hra už nezačíná efektním slétnutím z orbity přímo do auta, ale menu nyní připomíná spíše série Forza či Shift, ze kterých si očividně bere inspiraci. Fanoušci realistických simulátorů s volanty a sedačkami v ceně nového PC nechť přestanou číst a vrátí se k iRacing, Life for Speed či Assetto Corsa.

Takže co vlastně GRID Autosport je? Můj osobní názor je, že se jedná o vývojovou verzi série Race Driver a rozvedení nápadů z prvního GRID a několika přísad již zmíněné konkurence. Celá hra působí tak trochu jako něco vytaženého ze šuplíku a dodaného jako náhrada za masivně kritizovaný druhý díl. Ten sice byl docela dobrou hrou, ale rozhodně nebyl tím, co čekali fanoušci série Race Driver či GRID. Autosport podědil po obou GRIDech mnohé. Tratě (celkem 111 okruhů ve 22 prostředích), modely aut bez kokpitů z dvojky a grafický engine. Naštěstí se dočkal zcela nové fyziky a umělé inteligence. Dočkali jsme se ježdění v noci, ale bohužel změny počasí ne, ač série F1 počasí obsahuje.

...
Délka: ...
GRID: Autosport - Tohle je závodění
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Hra se skládá z několika částí, které tvoří každá jiný styl závodů a jiný styl řízení. Bohužel umělá inteligence je asi pro všechny stejná a co působí přirozeně v kontaktních sériových autech na okruhu, to už je bohužel velice špatné ve formulích. Tudíž pokud si nedáte pozor, po vzoru prvního dílu již v první či druhé zatáčce přijdete o lak na dveřích a kusy obou nárazníků. Na druhou stranu protivníci dělají chyby a hra nepodvádí systémem pružné gumy, kdy uměle zpomaluje auta před vámi, abyste měli šanci je dojet. Hrubá chyba v závodě na nejvyšší obtížnost znamená restart. Na nižší obtížnost vám hra stejně jako v předchozích dílech dovolí vrátit čas a napravit svou chybu. Nastavení obtížnosti v menu mění pouze způsob brzděni protivníků před zatáčkami, se kterým je nutno počítat při předjíždění, neboť opět budete nárazník sbírat po částech.

V průběhu závodu dostáváte instrukce a další komentáře od inženýra. I tato funkce je dědictvím GRID 2 a F1 série. Komentáře jsou ze začátku vítaným prvkem, ale později začne komentovat zcela zjevné události a komentář se po čase stane poněkud otravným. Jelikož je celá hra protkána systémem získávání zkušenostních bodů XP a před závodem máte zadány nějaké úkoly pro jejich získání, tak bych čekal, že mě na to komentátor upozorní. Ovšem tohle je bohužel řešeno pouze textovou popiskou, kterou často přehlédnete.

První kategorií, se kterou se v poněkud suché a nepříliš zajímavé kampani setkáte, je Touring, součást série Race Driver ve formě vozidel soutěží TOCA, tedy silničních vozů velice podobných specifikací po okruzích. Závody silničních vozů po okruzích. Výborná přilnavost, nízké rychlosti a pro začátečníky asi nejlepší volba. Fyzikální model je v rámci simkád uvěřitelný, taktéž umělá inteligence si je zde jistá a jezdí tak, jak bych od nich očekával. Vláčku ze starších dílů Gran Turisma se zde dočkáme opravdu jen v minimální míře. Před závodem si můžete vybrat, zda si chcete projet trať v rámci tréninku, či zda si dáte pár kol kvalifikace, abyste pro první start dostali lepší startovní pozici.



Nejvíce propagovanou třídou v trailerech asi byla Endurance, která nabízí kroužení po okruhu, kdy musíte sledovat ukazatel opotřebení pneumatik, které je pro tento typ závodů upraveno, a pneumatiky se sjíždějí opravdu rychle. Čím je pneumatika více ojetá, tím má horší přilnavost a opravdu se to projevuje na jízdním modelu vozidla. Ovšem čekal jsem, že když srazím hodnotu na nulu, že se auto už nepohne, nebo budu diskvalifikován. Kupodivu se nestalo nic a mohl jsem závod dokončit. Upřímně řečeno, ukazatel sice ukazuje procenta, ale měl jsem pocit, že ve skutečnosti jsou tam jen 3 stupně přilnavosti. Ten poslední pak začal připomínat GRID 2, protože auto už moc nechtělo držet na asfaltu. Ovšem daleko horší je, že k vítězství nestačí jen sledovat opotřebení pneumatik, ale na slušné pozici se musí umístit i jezdecký kolega. A to je kámen úrazu, protože jeho schopnosti jsou značně bídné. Počítejte s tím, že dokud nedostanete smlouvu se silnějším týmem, který vám dohodí lepšího kolegu, tak ať se budete snažit sebevíce, stejně Endurance nevyhrajete. Bohužel ve hře nelze zajet do boxů pro nové pneumatiky, což je značně překvapivé.

Formulky zastupuje třída Open Wheel . Pro hráče série Formula 1 od Codemasters žádné překvapení, neboť jízdní model je velice podobný, avšak díky jiné umělé inteligenci je kategorie více přístupná ostatním hráčům. Pro ty to i tak bude dost velká změna oproti předchozím třídám. Tyto lehké a silné stroje není jednoduché zkrotit. U této třídy jsem již nebyl schopen hru hrát s gamepadem od Microsoftu a musel jsem jezdit výhradně jen s volantem. Seznam podporovaných volantů naleznete zde.

Milovníci jízd dveřmi napřed a skopičin na asfaltu pozor. Kategorie Tuner neznamená závody v konstrukci přítlačných křídel, ale sadu závodů, ve kterých po vypnutí pomocníku krásně vykroutíte kružnici svými pneumatikami. Hra se výrazně jednodušeji hraje na gamepadu oproti volantu. Bohužel hra dává ze začátku dojem, že tuto kategorii lze přeskočit, aby se člověk dostal k exkluzívním závodům. Bohužel časem se ukáže, že to není tak docela pravdou a je nutno se naučit kromě čisté jízdy v ostatních závodech jezdit i dveřmi napřed.



Klasická součást ságy GRID se plně projevila v kategorii Street. Široké městské tratě známé z předchozích dílů a produkční vozidla. To pravé ořechové pro fandy obou předchozích dílů. Jen si pamatujte, že GRIP 3, pardon, chtěl jsem říci GRID Autosport, změnil jízdní model a již není žádoucí jezdit dveřmi napřed a auta nekloužou jako namazaná mýdlem. I když hodně záleží na tom, jak máte nastavené auto a obtížnost. Zde si odzkoušíte snad všechny druhy aut od malých hatchbacků až po supersporty.

Finálním sérií jsou pak Grid Legends Series, které vám zpřístupní legendy jako je Mazda 787, vozy FIA Gran Turismo či japonské GT monstra. Ač je vozidel celkem ,,jen" 86", na rozdíl od jiných her je zde opravdu máte šanci všechny vyzkoušet a každé je trochu jiné. Bohužel obdivovat je můžete jen zvenčí, protože po vzoru druhého dílu modely nemají řádně vymodelovaný kokpit a dočkali jsme se jen něčeho neostrého rozmazaného bez fungujících zpětných zrcátek. Ty ostatně nenaleznete ani v ostatních pohledech. U arkádově postavené dvojky to nevadilo, ale u realističtěji pojaté trojky tohle vidím jako zásadní vadu. Šipka ukazující směr k nejbližšímu soupeři za vámi neobsahuje informaci o vzdálenosti a přepínání na pohled dozadu také není moc praktickým řešením.

Hra nabízí různé ladění aut (tuning), avšak nečekejte, že by vás nechala lepit křídla a podobné věci, které patří spíše do filmu Rychle a zběsile. Na slabších autech na začátku hry toho moc nenastavíte, ale postupně se ve hře se silnějšími vozy dočkáte rozličných nastavení a možností ladění, které dokáže znatelně pozměnit chování vozidla na trati.

Multiplayer pak zcela mění zážitek díky nahrazení AI živými jezdci, kterých může být až 12. Hra zvládá vyrovnat i poměrně vysoké lagování sítě. Systém sbírání XP je oddělen od toho v singleplayer, ale na to jsme v sérii GRID již zvyklí. Demolition Derby pak plně ukáže možnosti destrukčního modelu, který je sice občas trochu komický, ale kde jinde vidíte tolik létajících plechů?

GRID: Autosport na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
GRID: Autosport
» Více o hře
Líbí se nám
  • závody ve všech formách
  • modely aut (hlavně s hi-res DLC)
  • tuning u silnějších vozů
  • umělá inteligence v kategorii Touring
  • příjemný fyzikální engine nastavitelný pro všechny
Vadí nám
  • umělá inteligence v kategorii Open Wheel
  • odbyté kokpity a chybějící zrcátka
  • chybějící počasí a boxy
  • nudná kampaň
Verdikt: GRID nám třetím dílem dospěl ve všech směrech. Bohužel ne všechno dotáhl k dokonalosti a suchá neosobní kampaň jakoby ani nebyla ze série GRID. Přesto je to velice příjemné poježdění pro nováčky i milovníky skoro-simulací.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry GRID: Autosport.
Hru ohodnotilo také 30 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
Tomy (10), Ornell (9), myscho (6), NintendoNES (9), cactus.cz (8), D3VL3R (6), Sampy (7), Marek_Tvrdy (8), G4rgamel (9), Micvan (7), Tejkr (8), Parasit (6), Epso (7), masterblaster4 (7), Shukram (8), AstyCZ (8), dopitapetr (8), Anton (8), kejda (6), soldierXXXX (7), Pan Ručníček (6), Ako Suminoe (7), Marllone (8), DEADMAU5 (8), LuckyBaal (8), adalas (7), M1L4N (9), GamerAC (7), havlajs (8), Mighty (7)
Před vydáním hru ohodnotili 2 čtenáři průměrnou známkou 9.5/10.
miirroo (10), Logzor (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
GRID: Autosport na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport Screenshot ze hry GRID: Autosport

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku GRID Autosport
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
skylines    Tahle hra je v aktuálním Codemasters Humble bundlu. Já ho koupil za 4 dolary. Teď už stojí 6. Ale pořád je k němu kupa dalších her.skylinesskylines11568    26.11.2015 00:31 skylines

Tahle hra je v aktuálním Codemasters Humble bundlu. Já ho koupil za 4 dolary. Teď už stojí 6. Ale pořád je k němu kupa dalších her.

dopitapetr    MORTHSIR: Bezva závody to jsou. Už to víc jak 2 měsíce hraju, takže vím o čem mluvím. :-)dopitapetrdopitapetr5480    28.9.2014 16:39 dopitapetr

MORTHSIR: Bezva závody to jsou. Už to víc jak 2 měsíce hraju, takže vím o čem mluvím. :-)

vegasss7771    No já bych hru na gamepadu nikdy nezvládl...vegasss7771vegasss7771209    28.9.2014 14:54 vegasss7771

No já bych hru na gamepadu nikdy nezvládl...

Brokarek    vegasss: Člověk, co hraje na WASD nebo levnym volantu je masochista. Když už mám volant, na kterym se aktuálně dá hrát (Logitech G2x) , tak si zahraju rFactor, RBR, Gran Turismo a na takovouhle zhovadilost zapomenu.Brokarekbrokarek13979    28.9.2014 14:51 Brokarek

vegasss: Člověk, co hraje na WASD nebo levnym volantu je masochista. Když už mám volant, na kterym se aktuálně dá hrát (Logitech G2x) , tak si zahraju rFactor, RBR, Gran Turismo a na takovouhle zhovadilost zapomenu.

MORTHSIR    Zaplat panbuh, ze to bude je vicemene arkada, uz je mi zle z tech napodobenin "simulatoru", ktery spatrili fyziku jizdniho modelu ledatak z analu...tady to konecne vypada na bezva zavody bez zbytecnich chujovin.MORTHSIRmorthsir17268    28.9.2014 13:55 MORTHSIR

Zaplat panbuh, ze to bude je vicemene arkada, uz je mi zle z tech napodobenin "simulatoru", ktery spatrili fyziku jizdniho modelu ledatak z analu...tady to konecne vypada na bezva zavody bez zbytecnich chujovin.Komentář byl autorem naposledy upraven 28.9.2014 14:06

Původní verze před úpravami:Zaplat panbuh, ze to bude vicemene arkada, uz je mi zle z tech napodobenin "simulatoru", ktery spatrili fyziku jizdniho modelu ledatak z analu...tady to konecne vypada na bezva zavody bez zbytecnich chujovin.

vegasss7771    Brokarek: Podle tebe stačí WSAD? ? ?vegasss7771vegasss7771209    28.9.2014 13:54 vegasss7771

Brokarek: Podle tebe stačí WSAD? ? ?

Brokarek    Naopak na tuhle "hru" je škoda volantu :DBrokarekbrokarek13979    28.9.2014 11:45 Brokarek

Naopak na tuhle "hru" je škoda volantu :D

dopitapetr    vegasss7771: Nevím jak ty, ale já to hraju normálně na gamepadu na hard obtížnost, a jde mi to docela dobře. :-Ddopitapetrdopitapetr5480    28.9.2014 10:45 dopitapetr

vegasss7771: Nevím jak ty, ale já to hraju normálně na gamepadu na hard obtížnost, a jde mi to docela dobře. :-D

vegasss7771    Tahle hra se dá hrát jen s volantem.vegasss7771vegasss7771209    28.9.2014 09:29 vegasss7771

Tahle hra se dá hrát jen s volantem.

LucyferEwill    G4rgamel-sorac jak pises ... mam napred poradne cist , ale je to jen o vterinu a pul :-DLucyferEwilllucyferewill4878    14.7.2014 13:26 LucyferEwill

G4rgamel-sorac jak pises ... mam napred poradne cist , ale je to jen o vterinu a pul :-D

JakER    Mě štve systém tandemů v DriftuJakERjaker2265    11.7.2014 13:17 JakER

Mě štve systém tandemů v DriftuKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

BRUNO cz    To Devler: Cekam na full verzi. :)BRUNO czbruno-cz6787    8.7.2014 21:07 BRUNO cz

To Devler: Cekam na full verzi. :)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

free-art    tak něco málo o multiplayeru : [ odkaz ]free-artfree-art2196    8.7.2014 10:08 free-art

tak něco málo o multiplayeru : [ odkaz ]

D3VL3R    Bruno: Co ty a PCars? Hraješ ještě?D3VL3Rd3vl3r1061    7.7.2014 21:16 D3VL3R

Bruno: Co ty a PCars? Hraješ ještě?Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

BRUNO cz    Tak uz to steam stahuje. . Mno uvidíme.BRUNO czbruno-cz6787    7.7.2014 20:01 BRUNO cz

Tak uz to steam stahuje. . Mno uvidíme.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Brokarek    U Shiftu 2 mi neseděla ta kamera. Na videích to vypadalo libově, ale v praxi jsem hrozně ztrácel přehled o trati.Brokarekbrokarek13979    7.7.2014 20:00 Brokarek

U Shiftu 2 mi neseděla ta kamera. Na videích to vypadalo libově, ale v praxi jsem hrozně ztrácel přehled o trati.

Petr-34    Marek_Tvrdy - Shift 2 není špatný a dost mě bavil, ale má takovou nic moc grafiku a divný (spíš žádný) model poškození. A chybí mě tam i kvalifikace. Každopádně díky za odpověď :thumbup:Petr-34petr-346607    7.7.2014 19:59 Petr-34

Marek_Tvrdy - Shift 2 není špatný a dost mě bavil, ale má takovou nic moc grafiku a divný (spíš žádný) model poškození. A chybí mě tam i kvalifikace. Každopádně díky za odpověď :thumbup:

Marek_Tvrdy člen redakce    Project CARS je ve vývoji a proto jsem zatím odmítl napsat první dojmy z hraní aktuální verze. Do projektu jsem dal 100€ a věřím mu, ale nemám rád hodnocení rozpracovaných verzí.

Petr-34 - Pokud Shift2 je rocková hvězda, pak G: A je jazzový sólista. Na opěrní pěvce (pravé simulátory) nemají, ale jsou zábavnější pro své publikum. Pokud se vám Shift2 líbil, pak by se vám mohlo líbit i G: A, než se dočkáte Project CARS.
Marek_Tvrdymarek_tvrdy6198
    7.7.2014 19:35
Marek_Tvrdy

Project CARS je ve vývoji a proto jsem zatím odmítl napsat první dojmy z hraní aktuální verze. Do projektu jsem dal 100€ a věřím mu, ale nemám rád hodnocení rozpracovaných verzí.

Petr-34 - Pokud Shift2 je rocková hvězda, pak G: A je jazzový sólista. Na opěrní pěvce (pravé simulátory) nemají, ale jsou zábavnější pro své publikum. Pokud se vám Shift2 líbil, pak by se vám mohlo líbit i G: A, než se dočkáte Project CARS.

cactus.cz    Marek Tvrdy - Kdysi dávno, za dob první Playstation jsem ujížděl na GT1 a 2, pak jsem přesedlal na PC a takovéhle závody jsem zkrátka už neměl... Kvůli prima poježdění jsem šel do X360 v bundle s Forzou 4 a pak i arkádovkou Horizon. Na PC chci hrát kvůli lepšímu výkonu stroje (viz. můj profil) , ale zase nejsem fanda ultra-simulátorů, takže GRID 1 byl pro mne tehdy takové PC Gran Turismo. Výborně jsem se bavil i u DIRT 2. Od té doby až nyní s GA (F1 mi nějak nepřirostla k srdci) . A teď čekám na Project CARS, i když jste mně trošku zchladil svým příspěvkem níže...cactus.czcactuscz29365    7.7.2014 18:34 cactus.cz

Marek Tvrdy - Kdysi dávno, za dob první Playstation jsem ujížděl na GT1 a 2, pak jsem přesedlal na PC a takovéhle závody jsem zkrátka už neměl... Kvůli prima poježdění jsem šel do X360 v bundle s Forzou 4 a pak i arkádovkou Horizon. Na PC chci hrát kvůli lepšímu výkonu stroje (viz. můj profil) , ale zase nejsem fanda ultra-simulátorů, takže GRID 1 byl pro mne tehdy takové PC Gran Turismo. Výborně jsem se bavil i u DIRT 2. Od té doby až nyní s GA (F1 mi nějak nepřirostla k srdci) . A teď čekám na Project CARS, i když jste mně trošku zchladil svým příspěvkem níže...

Petr-34    Zajímalo by mě, jaký je Grid Autosport v porovnání s Shift 2. Jestli se ty dvě hry dají nějak porovnat.Petr-34petr-346607    7.7.2014 18:27 Petr-34

Zajímalo by mě, jaký je Grid Autosport v porovnání s Shift 2. Jestli se ty dvě hry dají nějak porovnat.

Marek_Tvrdy člen redakce    cactus. cz - Tak hratelně je to stejná hra. Pokud zůstaneme na předchozí generací konzolí, tak konkurenci má akorát v titulech: Forza Motorsport 4, Gran Turismo 6 a starších Need for Speed Shift 2 a RacePro. Z hlediska simulace stále vítězí RacePro, i když GT6 ho asi dohnala. Z hlediska zábavnosti stále vede Forza4, která si dodnes tu 9/10 zaslouží. Na nové generaci konzolí vyšla akorát Forza5 a tu jsem neměl možnost zatím hrát. Project CARS je stále ve vývoji. Takže pro toho, koho už FM4 či GT6 nudí, je G: A příjemné osvěžení. Pochopitelně kdo jezdil sérii F1 či GRID2 tak ty tratě povětšinou už zná.Marek_Tvrdymarek_tvrdy6198    7.7.2014 18:15 Marek_Tvrdy

cactus. cz - Tak hratelně je to stejná hra. Pokud zůstaneme na předchozí generací konzolí, tak konkurenci má akorát v titulech: Forza Motorsport 4, Gran Turismo 6 a starších Need for Speed Shift 2 a RacePro. Z hlediska simulace stále vítězí RacePro, i když GT6 ho asi dohnala. Z hlediska zábavnosti stále vede Forza4, která si dodnes tu 9/10 zaslouží. Na nové generaci konzolí vyšla akorát Forza5 a tu jsem neměl možnost zatím hrát. Project CARS je stále ve vývoji. Takže pro toho, koho už FM4 či GT6 nudí, je G: A příjemné osvěžení. Pochopitelně kdo jezdil sérii F1 či GRID2 tak ty tratě povětšinou už zná.

cactus.cz    to Miky: Jj GA vyšel i na konzole, a myslím, že konzolová verze by si jistě odnesla menší bodové ohodnocení právě kvůli kvalitativně lepším konkurenčním hrám, ale na PC.... Jak se říká "Mezi slepými - jednooký král"cactus.czcactuscz29365    7.7.2014 17:45 cactus.cz

to Miky: Jj GA vyšel i na konzole, a myslím, že konzolová verze by si jistě odnesla menší bodové ohodnocení právě kvůli kvalitativně lepším konkurenčním hrám, ale na PC.... Jak se říká "Mezi slepými - jednooký král"

Miky člen redakce    to cactus. cz: Recenze sice byla psaná z PC verze, ale GRID: Autosport vyšel i na Xbox 360 a PlayStation 3, kde lze hrát Forzu a Gran Trusimo.Mikymiky3    7.7.2014 15:42 Miky

to cactus. cz: Recenze sice byla psaná z PC verze, ale GRID: Autosport vyšel i na Xbox 360 a PlayStation 3, kde lze hrát Forzu a Gran Trusimo.

cactus.cz   1x   Recenze p. Tvrdého byla psaná na PC verzi Gridu, že? Tak jak chcete srovnávat tuto hru s Forzou, nebo Gran Turismem, které jsou výhradně na jiné platformy? ? Nebo je snad někdo hraje na PC? ? Uznávám že GA není dokonalý, ale na PC je to prostě jedna z těch nadprůměrných semi-arkádovek zcela určitě. A s 8/10 se zcela ztotožňuji.cactus.czcactuscz29365    7.7.2014 15:14 cactus.cz

Recenze p. Tvrdého byla psaná na PC verzi Gridu, že? Tak jak chcete srovnávat tuto hru s Forzou, nebo Gran Turismem, které jsou výhradně na jiné platformy? ? Nebo je snad někdo hraje na PC? ? Uznávám že GA není dokonalý, ale na PC je to prostě jedna z těch nadprůměrných semi-arkádovek zcela určitě. A s 8/10 se zcela ztotožňuji.

Marek_Tvrdy člen redakce    free-art - Tykání mám vyhrazené pouze pro lidi, se kterými se osobně znám. Zbytku jednoduše vykám. Je to slušnost a tradice. Recenze už tak vyšla dost pozdě. Ostatní ji měli prakticky ihned po vydání. Já jsem ji odevzdal tak pozdě kvůli mé návštěvy Festivalu Fantazie, kde jsem pochopitelně neměl svůj herní PC s volantem a tudíž logicky nemohl jezdit MP. A závody bez kolizí je jako kola bez cukru. Dá se to, ale není to ono.Marek_Tvrdymarek_tvrdy6198    7.7.2014 14:15 Marek_Tvrdy

free-art - Tykání mám vyhrazené pouze pro lidi, se kterými se osobně znám. Zbytku jednoduše vykám. Je to slušnost a tradice. Recenze už tak vyšla dost pozdě. Ostatní ji měli prakticky ihned po vydání. Já jsem ji odevzdal tak pozdě kvůli mé návštěvy Festivalu Fantazie, kde jsem pochopitelně neměl svůj herní PC s volantem a tudíž logicky nemohl jezdit MP. A závody bez kolizí je jako kola bez cukru. Dá se to, ale není to ono.

G4rgamel    LucyferEwill: Teď jsi ze sebe udělal de*ila, jen proto, že dřív něco řekneš, než si to přečteš. Jednoznačně jsem napsal 0 - 200 km/h.G4rgamelg4rgamel29351    7.7.2014 12:45 G4rgamel

LucyferEwill: Teď jsi ze sebe udělal de*ila, jen proto, že dřív něco řekneš, než si to přečteš. Jednoznačně jsem napsal 0 - 200 km/h.

free-art   1x   Marek_Tvrdy : nerozčiluji se ... to v žádném případe. Nemám toho tolik odjeto , něco přes 200 dokončených online závodů. Samostatnou recenzi o MP napíšu.

... k tomu, že jsi při recenzi neměl s kým hrát ... oh. Pardon, my si vlastně vykáme. Že jste neměl s kým hrát a když už ano tak hráli jen lidičky co vráží do všech a do všeho. Ano, to Vás samozřejmě chápu. Stačilo s recenzí počkat nebo si změnit nastavení event v MP (bez kolize) ...

individum...Myslíte? Takže když se někdo (já) na zingu ohradí jak je něčí práce udělaná na polovic tak je invididum?
free-artfree-art2196
    7.7.2014 12:36
free-art

Marek_Tvrdy : nerozčiluji se ... to v žádném případe. Nemám toho tolik odjeto , něco přes 200 dokončených online závodů. Samostatnou recenzi o MP napíšu.

... k tomu, že jsi při recenzi neměl s kým hrát ... oh. Pardon, my si vlastně vykáme. Že jste neměl s kým hrát a když už ano tak hráli jen lidičky co vráží do všech a do všeho. Ano, to Vás samozřejmě chápu. Stačilo s recenzí počkat nebo si změnit nastavení event v MP (bez kolize) ...

individum...Myslíte? Takže když se někdo (já) na zingu ohradí jak je něčí práce udělaná na polovic tak je invididum?Komentář byl autorem naposledy upraven 7.7.2014 12:47

Původní verze před úpravami:Marek_Tvrdy : nerozčiluji se ... to v žádném případe. Nemám toho tolik odjeto , něco přes 200 dokončených online závodů. Samostatnou recenzi o MP napíšu.

... k tomu, že jsi při recenzi neměl s kým hrát ... oh. Pardon, my si vlastně vykáme. Že jste neměl s kým hrát a když už ano tak hráli jen lidičky co vráží do všech a do všeho. Ano, to Vás samozřejmě chápu. Stačilo s recenzí počkat nebo si změnit nastavení event v MP (bez kolize) ...

Marek_Tvrdy člen redakce   1x   free-art - Tak teď nevím, zda mám mlčet, podle vaší stížnosti v bodu jedna, nebo odpovědět na otázky z bodů následujících. Recenzenti běžně odpovídají i na jiných serverech. Je mnoho čtenářů, kteří ocení dodatečné informace. A pak je tu pár individuí, jako jste vy, kteří nevědí, co chtějí, ale musí se rozčilovat. Za svými komentáři si stojím a můj komentář k měřítku je zcela jasný všem ostatním kromě vás.

Vím, co je Racenet. Něco málo MP jsem odjel. Ale před vydáním hry prakticky nebylo s kým jezdit (hru měli jen recenzenti) a po vydání jsem narazil akorát na lidi, kteří často netuší, jak se mají na trati chovat. Rozdíl v chování oproti komunitě iRacing/Race07/GTR2 je skutečně markantní. Prostě nebylo s kým si ten MO rozumně zajezdit. Nicméně nic vám nebrání napsat samostatnou recenzi na MP, když to máte tolik naježděno a myslíte si, že je potřeba se tomu extra věnovat.
Marek_Tvrdymarek_tvrdy6198
    7.7.2014 12:31
Marek_Tvrdy

free-art - Tak teď nevím, zda mám mlčet, podle vaší stížnosti v bodu jedna, nebo odpovědět na otázky z bodů následujících. Recenzenti běžně odpovídají i na jiných serverech. Je mnoho čtenářů, kteří ocení dodatečné informace. A pak je tu pár individuí, jako jste vy, kteří nevědí, co chtějí, ale musí se rozčilovat. Za svými komentáři si stojím a můj komentář k měřítku je zcela jasný všem ostatním kromě vás.

Vím, co je Racenet. Něco málo MP jsem odjel. Ale před vydáním hry prakticky nebylo s kým jezdit (hru měli jen recenzenti) a po vydání jsem narazil akorát na lidi, kteří často netuší, jak se mají na trati chovat. Rozdíl v chování oproti komunitě iRacing/Race07/GTR2 je skutečně markantní. Prostě nebylo s kým si ten MO rozumně zajezdit. Nicméně nic vám nebrání napsat samostatnou recenzi na MP, když to máte tolik naježděno a myslíte si, že je potřeba se tomu extra věnovat.

ThainDegu člen redakce   2x   free-art: :D :DThainDeguthaindegu27578    7.7.2014 11:41 ThainDegu

free-art: :D :D

free-art   3x   Miky : ano, to chápu. Škoda, že v recenzi není nic o MP.

Cvrnda : právě, že Marek je profík ohledně takových her a tak bych čekal i pořádnou recenzi. Nikdo o recenzi o desítkách stránek nepíše (jen ty) . Ohledně komentářů samotného autora - myslel jsem to tak že si obhajuje to co už je napsané. Přijde mi to zbytečné. Každý máme na danou věc názor. Já, jak jsem asi bohužel nezmínil s recenzí souhlasím. Komentáře tipu "Takže jste to vy, kdo má zkreslené měřítko" (je to vytržené ) - co tím autor chtěl říct ? ... úplně zbytečné komentáře.

... (pro zasmání) říkám kolegovi v práci, že vyšla na zingu recenze Gridu a že tam není zmínka o MP. Pak mu říkám jak to psal Marek a vzpomínali jsme kde všude jsme o Markovi četli a pod. Pak jsem se mu zmínil, že jsem do diskuze napsal , že se mi ta recenze nelíbí ohledně chybějícího MP. ... Kolega na to říká "Neboj , Cvrnda se do tebe pustí ! " :)
free-artfree-art2196
    7.7.2014 10:46
free-art

Miky : ano, to chápu. Škoda, že v recenzi není nic o MP.

Cvrnda : právě, že Marek je profík ohledně takových her a tak bych čekal i pořádnou recenzi. Nikdo o recenzi o desítkách stránek nepíše (jen ty) . Ohledně komentářů samotného autora - myslel jsem to tak že si obhajuje to co už je napsané. Přijde mi to zbytečné. Každý máme na danou věc názor. Já, jak jsem asi bohužel nezmínil s recenzí souhlasím. Komentáře tipu "Takže jste to vy, kdo má zkreslené měřítko" (je to vytržené ) - co tím autor chtěl říct ? ... úplně zbytečné komentáře.

... (pro zasmání) říkám kolegovi v práci, že vyšla na zingu recenze Gridu a že tam není zmínka o MP. Pak mu říkám jak to psal Marek a vzpomínali jsme kde všude jsme o Markovi četli a pod. Pak jsem se mu zmínil, že jsem do diskuze napsal , že se mi ta recenze nelíbí ohledně chybějícího MP. ... Kolega na to říká "Neboj , Cvrnda se do tebe pustí ! " :)

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (539 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11969 příspěvků), Trance - Progressive Mix 43* (430 příspěvků), Co neminout na PS4? (5 příspěvků), Prodej sběratelských figurek. (5 příspěvků), Mafia I - Krabicová verze - KOUPÍM! (6 příspěvků), Soška - Aiden Pearce (prodám) (1 příspěvek), Prodám Intel Core i5-6400, LGA1151 (1 příspěvek), STEAM -všechno sem (7014 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Dishonored: Death of the Outsider - nový díl s novou hrdinkou

Hlavní roli přebírají spíše vedlejší charaktery. Přinese to vítané změny do zažitého konceptu, nebo už Dishonored nebude tím, čím bývalo?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 
 
PES 2018 – fotbal pro fajnšmekry

Jaký je nejnovější fotbálek od Konami? Co přináší nového a jak se hraje? Otázek je celé řada a odpovědi najdete v dnešní recenzi.

 
Přečíst celý článek»Autor: Fakus - Platforma: PC a konzole
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 11. až 17. září

Doom a Wolfenstein 2: The New Colossus pro Switch, veřejná PC beta Call of Duty: WWII, Season Pass Star Wars: Battlefrontu zdarma, streamování her…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Vládce Tokia

V kůži mocného monstra ničte japonskou metropoli a rozdávejte mocné údery svým nepřátelům.

 
 
 
Conan Exiles: The Frozen North – výprava do hor

Vyprahlá poušť, nevyzpytatelná oáza a drsné vrcholky hor. Jaké bylo naše přežívání?

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole