Uživatel nepřihlášen
  

The Sims 4 - lesk a bída moderní generace

Čtvrtek 11.9.2014 16:00 - Autor: Tadeáš "Brokarek" Pepř - Rubrika: Recenze Recenze The Sims 4

Jedna z nejvýdělečnějších sérií všech dob se vrací ve čtvrtém díle, který do zavedené značky zdánlivě vnáší čerstvý vítr.

Není tomu tak dávno, co jsme se rozplývali nad poletujícími raketkami sestřelujícími asteroidy v prostoru, odpalovali jsme cihličky míčem pomocí pálky, nebo jsme prozkoumávali velkolepý a rozsáhlý vesmír, zatímco bychom si ani ve snu nedokázali představit, že by náplní našich volných hráčských chvil mohla být péče o partičku uhýkaných polygonových panáků, kterým se v jednom kuse chce na záchod, pečou jako o závod citronové koláče a s grácií vynervované osmdesátileté ostrostřelkyně z Kauflandu hystericky ječí při pohledu na židli, jenž jim překáží v průchodu. Pak ale přišel velký herní myslitel Will Wright a postavil všechny zákony zábavnosti na hlavu. Najednou tu bylo SimCity, kde jsme budovali domečky a radovali se nad poctivě sypajícími daňovými poplatníky, přišly šílenosti jako SimAnt a konečně, dnešní vlajková loď série Sim, jediná série, která si (vyjma rozporuplného SimCity) po letech stále zachovala svojí kvalitu a jméno. The Sims se navíc dlouhá léta drží na špičce prodejů, alespoň co se týče britského trhu. A jak s oblibou praví jistý náš velký cestovatel: ,,Svět patří těm, kteří se nepo*erou”. A to platí v The Sims dvojnásob. Doslova.

...
Délka: ...
The Sims 4 - Launch trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Ve třetím pokračování The Sims se autoři vydali dnes módním směrem zjednodušování. Nicméně pozor, zjednodušit neznamená zprimitivnit. Naopak, autoři šli do hloubky. Celá původní kostra hry byla oholena a vývojáři na ní naroubovali nový engine, nový systém emocí, nové možnosti tvorby, interakci a tak dále. Vše působí mnohem ucelenějším dojmem a hory roztodivně, na sebe bez ladu a skladu naplácaných funkcí, které se na třetí díl nabalily v průběhu ,,datadiskového cyklu” (tudíž období po vydání původní hry, které co chvíli třetí díl pumpovaly novým a novým obsahem, brzy čekejte i u vaší kopie The Sims 4), se konečně dočkaly správného zaškatulkování a logického umístění. Už se tak neopakuje zmatené hledání toho, co na vás pořád ze všech rohů obrazovky vyskakuje a proč vaše hra zničehonic zachytila tenhle okamžik života ovládaného Simíka a snaží se ho vecpat všem vaším přátelům na Facebookové zdi. Nyní je vše pěkně po ruce, nesmírně blbuvzdorný a podrobný tutoriál vám do detailů popíše, co které tlačítko dělá (špatná zpráva pro zkušené hráče, pokud nápovědu nevypnete pomocí příkazového řádky Originu, budete se muset vám dobře známými fakty ručně proklikat).



Jedním z kmenových prvků The Sims byla a je tvorba. Tvoření samotných postav nebo stavba domů a veřejných pozemků se dokonce pro mnoho hráčů dostalo na popředí samotného módu života. Nebudu chodit kolem horké kaše. Nástroj pro tvoření postav je špičkový. Zapomeňte na zastaralé a těžkopádné posuvníky, nastala doba modelínová. Vše, od tloušťky přes nadutost rtů až po velikost panenek, nyní upravujete jednoduchými, logickými a přirozenými tahy myší. Ladění vzhledu Simíků je tak mnohem zábavnější, jednodušší a hravější než v předchůdcích. Nově můžete postavám nastavit styl chůze (nicméně upozorňuji, že většina vypadá přinejmenším zvláštně). Co se týče palety oblečení a doplňků, o nijak rozsáhlém výběru hovořit nemůžu. Navíc jsme přišli o možnost tvořit si vlastní barevné styly, tudíž se musíme spokojit s výběrem několika přednastavených barevných kombinací.

Stavba domu taktéž doznala větších změn. Nejpropagovanějším prvkem bylo inteligentní stavění celých místností, čili jakési ,,lepení” celého domu z výběru několika přednastavených, stylově sladěných pokojů, které si následně sami doladíte nebo vylepšíte. A musím zaklepat, vážně to funguje, a když stavbě věnujete trochu času, opravdu tak lze vytvořit parádní dům s perfektně ladícím interiérem. Pokud necháte velikosti místností tak, jak vám je autoři předpřipravili, pravděpodobně posléze zjistíte, že půdorys domu opravdu neodpovídá tomu, co byste nazvali produktem zručného architekta, ale to už je čistě na vás a vaší pečlivosti. Když už mluvíme o stavbě, nejde nezmínit kontroverzi ohledně bazénů. Ano, opravdu si v základní hře v bazénu nezaplavete, tím spíše se můžete podivit tomu, že ve hře najdete nástroj pro tvorbu fontán, který se v zásadě od stavby bazénů v předchozích dílech neliší.


S absencí bazénů kráčí ruku v ruce neexistence batolat, jakožto životní etapy. Nenechte se zmást, batolata ve hře najdete, ale jde o pouhopouhý předmět, respektive kolébka, se kterou si můžete hrát. Z kolébky následně vyskočí zhruba šestileté dítě a… je vymalováno. Péče o novorozence tak prakticky neexistuje a celý proces stárnutí tím dostává výrazný políček, co se týče plynulosti. Na jednu stranu musím uznat, že v předchozích dílech bylo hraní s batolaty spíše za trest (nemluvně o vícerčatech), na stranu druhou, brát lidem děti, to se prostě nedělá.

Mimoto ale mód života funguje celkem obstojně. Nový systém emocí a nálad hodil staré přání a obavy do koše. Nově váš Simík, podle toho s čím se přes den setkává, prochází různými náladami. Jednou si prohlédne trochu umění, najednou se cítí inspirovaně. Dobře si popovídá s přáteli, žilami mu proudí radost. Dostane výklep v práci a domů se vrací nakvašený. Skvělým nápadem jsou unikátní interakce, kterých se vám při takovýchto stavech dostane. V případě zmíněného naštvání si můžete dát ledovou sprchu, pokud se dobře najíte, vyspíte a cítíte se nabiti energií, je vám umožněno si jen tak z hecu střihnout stovku lehsedů na zemi. I přání Simíků se odvíjí od jejich aktuální nálady a celý systém vám rychle přejde pod kůži. Je opravdu zábavné zkoušet, co můžete za různých podmínek dělat nebo tvořit. Dále nálada ovlivňuje i váš pracovní výkon. Pokud se živíte jako pisálek nebo umělec, není nic lepšího, než přijít do práce správně inspirovaný. Jediné, ale výrazné negativum vidím v nedostatku nálad. Opravdu jich není moc a po chvíli začnou být různé rozmary tuze repetitivní.



Další věc, která mě šokovala, byla mapa. Rozsáhlé město, po kterém jste se mohli bez omezení pohybovat? Zapomeňte. K ruce dostanete maličkatou, graficky zpracovanou mapu s pár volnými pozemky, hrstkou původních rodin a několika málo obecními pozemky. Městečko tak působí neuvěřitelně chudě a na neustálé loadingy se zvyká jen těžko. Sousedství navíc nevypadají bůhvíjak pohledně a o možnosti přidávat vlastní pozemky snad ani nemůže být řeč.

Naopak pokročily vztahy mezi postavami. Díky novému systému interakcí (který mimochodem přináší nový, vylepšený pathfinding), obsahujícímu funkční multitasking, se tak můžete posadit, kde chcete, něco při tom dělat a ještě se bavit s několika dalšími Simy najednou. Dostalo se nám tudíž skupinových konverzací a možnosti dělat několik činností najednou. Simíci dokonce můžou pracovat na počítači a při tom flirtovat s pohledným děvčetem vedle, které čte knihu, v mezičase chatuje na tabletu a současně uráží nakyslého chlápka stojícího na druhé straně místnosti. Ano, hádáte správně. Komunikace konečně nevypadá jako neandrtálské námluvy a především zanikají večírky ve stylu ,,párty solných sloupů”, kde se návštěvníci rozdrobili na několik dvojic, které buďto tančily, hovořily, nebo se o sebe jednoduše zasekávaly a trucovitě podupávaly na místě. I samotná komunikace mezi Simy se dočkala jistých změn. Nehledě na horu nových interakcí je především balení opačného pohlaví celkem náročný úkol a v mnohém opravdu začíná připomínat vyčerpávající boje reálného života.


Po obsahové stránce života The Sims 4 zrovna nenadchne. Stará povolání vystřídaly prazvláštní hybridy a ke klasickým džobům typu hasič se prostě hlásit nemůžete. Čím více se do hraní noříte, tím více chybějících prvků naleznete. Žádná auta, nabídka veřejných provozoven se smrskla na knihovny, tělocvičny, bary a parky... Hra tak působí chuději než původní The Sims 3, a to nemluvíme o záplavách obsahu, které přinesl nespočet dodatků a balíčků. Ano, i těch se u čtvrtého dílu bezpochyby dočkáme, ale ta trpká, rozpačitá pachuť na jazyku zůstává. Navíc se nabízí otázka, zda by se nevyplatilo čtvrté Simíky na nějakou dobu nechat u ledu a raději dodatečně pořídit díl třetí s pár datadisky (nebo rovnou nezůstat u dvojky, která byla rozdávána zdarma).

Ani z pohledu technického nečekejte žádnou hitparádu. Tradiční plejáda bugů je snad ještě početnější než dříve a pádům a zásekům hry se vyhnete jen s velikým štěstím. Nezřídka na hru naložíte příliš mnoho (čtěte: v rychlém sledu zadáte moc příkazů) a za odměnu se dočkáte obligátního oznámení o tom, jak hra přestala pracovat. Spoléhám na několik patchů, které hru uvedou do reprezentativního stavu, do té doby jde o katastrofu. Graficky čtyřka neurazí ani nenadchne. Evidentní je odklon od realismu ke ,,cartoonovému” stylu postav modelů a výrazným, přehnaným grimasám. Texturám, odleskům, ani částicovým efektům nikdo přílišnou pozornost nevěnoval, tudíž vypadá hra jako celek ještě hůře, než třetí díl. Abych ale jen nekritizoval, soundtrack patří k tomu nejlepšímu, co jsem ve hrách slyšel. Líbivé tóny se již od prvního dne hraní uvelebily i v paměti mého telefonu a příjemný poslech na cestách je tak zaručen. Loadingy jsou mnohem kratší než dříve a třešničkou na dortu je velice povedený český překlad, který někdy opravdu bohatě pobaví všelijakými dvojsmysly a narážkami.



Co jsme tedy nakonec dostali? Plnohodnotné pokračování The Sims, přinášející výborné možnosti tvoření, rozsáhlý a skvěle fungující, byť repetitivní systém emocí a nálad, nevýrazný vizuál, příšerný technický stav, otřesně malou mapu a důkladně ořezanou nabídku obsahu. Srdcoví fanoušci již mají nejspíš jasno. Hráči, očekávající pokrok proti předchozímu dílu budou nejspíš zklamáni. A ostatní? The Sims 4 je nezklame. Má nakročeno ke skvělému zážitku, nicméně ji zatím v rozletu brzdí spousta nedostatků. Teprve čas ukáže, kam jsou autoři schopni titul posunout.

The Sims 4 na PC, MacHodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
The Sims 4
» Více o hře
Líbí se nám
  • excelentní nástroje tvorby
  • nové emoce a systém nálad
  • multitasking a pathfinding
  • výtečný soundtrack
Vadí nám
  • hrozná mapa
  • chabá grafika
  • chudost mnoha prvků
  • nedostatek obsahu
  • obrovské množství bugů a pádů
Verdikt: V zásadě povedená záležitost nabízející několik výborných inovací a nápadů, funkční základní elementy hry, ale selhávající na příliš mnoha frontách zároveň. Mohla přijít pecka, dočkali jsme se příjemného nadprůměru.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry The Sims 4.
Hru ohodnotilo také 62 čtenářů průměrnou známkou 6.3/10.
ThainDegu (6), strider01 (8), pavel.gajdo (6), Epso (6), Jarda65 (7), s3Cr3 (3), Alfajk (3), Koleno (4), PKDMAN (7), Ľubor Fabian (2), skylines (7), pajmič (5), Dominikl (2), DOLiVO CZ (5), eisluk (4), PetrsGamers (10), zekCZ (8), Neznamy (6), Qartter (3), Adiik (8), Nonarn (5), lithrandir (8), vencoslav (6), SgtCepickaCZE (10), SvkAmen (6), George522 (8), Luisa (4), Nellinda (7), Gejmcast (7), GejmcastCZ (7), Feďa15 (8), Darneth (5), AkiosCZ (8), lukasiino (9), prazak007 (8), Call of duty (10), Radegastr (5), _marosho_ (3), Lelanka (5), largo (9), CarolineKrny (7), Arkuzian (7), Palnus (8), SAWYER92 (8), Payne74 (3), StrikerTH (5), Bajco (7), digimaster (7), SweetiePie (9), Cormac (6), RedMasterSK (7), adalas (7), M1L4N (6), Kirkes21 (7), hellogin (8), šuplík (6), Mafian11102000 (2), Carljack (4), plkCRA (8), Mythix (7), Darkcan (7), Mazuur (7)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
Taugor (5), TreeMapled (9), mirrko (4), Coffee CZ (6), baron147 (10), Maxula (10), suvikgamer (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
The Sims 4 na PC, PS4, Xbox One, MacScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4 Screenshot ze hry The Sims 4

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku The Sims 4 - lesk a bída moderní generace
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Lootmaster    Arynia: Já si hru pořídil jen kvůli vypracování návrhu podnikatelského záměru pro architekta .... jako hru jsem to začal brát až po práci.... a teda po pár hodinách to zapnu jen stěží...Lootmasterlootmaster5989    29.9.2014 16:23 Lootmaster

Arynia: Já si hru pořídil jen kvůli vypracování návrhu podnikatelského záměru pro architekta .... jako hru jsem to začal brát až po práci.... a teda po pár hodinách to zapnu jen stěží...

Arynia    Lootmaster: No, tak samosebou. Nejsem bůhví jakej pařan a sims mě chytli od začátku třebas i kvůli stavění. . mám ráda podobný kreativní věci. A tenhle díl je fakt na dnešní dobu chabej. Spíše se přikládám k tvrzení, že nová generace hry by měla být lepší a propracovanější než předchozí jedno s kolika DLC. Když mám předchozí komplet hru, tak nemůžou čekat, že si celá žhavá koupím osekanou hru a budu čekat x let na staronový DLC, co už znám z předchozích generací. No jinak určitě brečet nebudu, pořád mám dvojku. . jen mě trochu mrzí, že už k ní nepřibude nic nového k objevování.Aryniaarynia30137    27.9.2014 23:11 Arynia

Lootmaster: No, tak samosebou. Nejsem bůhví jakej pařan a sims mě chytli od začátku třebas i kvůli stavění. . mám ráda podobný kreativní věci. A tenhle díl je fakt na dnešní dobu chabej. Spíše se přikládám k tvrzení, že nová generace hry by měla být lepší a propracovanější než předchozí jedno s kolika DLC. Když mám předchozí komplet hru, tak nemůžou čekat, že si celá žhavá koupím osekanou hru a budu čekat x let na staronový DLC, co už znám z předchozích generací. No jinak určitě brečet nebudu, pořád mám dvojku. . jen mě trochu mrzí, že už k ní nepřibude nic nového k objevování.

vegasss7771    Nechápu jak může bavit někoho hrát furt tu samou hru dokola.vegasss7771vegasss7771209    27.9.2014 17:58 vegasss7771

Nechápu jak může bavit někoho hrát furt tu samou hru dokola.

Lootmaster    Arynia: Zlepšili optimalizaci a taky je dobré ovladání hlavně při tvorbě simíků , ale i baráčků .... jinak pořád to samé .... mě to baví , ale skalní fanoušci musej brejčet...Lootmasterlootmaster5989    21.9.2014 12:34 Lootmaster

Arynia: Zlepšili optimalizaci a taky je dobré ovladání hlavně při tvorbě simíků , ale i baráčků .... jinak pořád to samé .... mě to baví , ale skalní fanoušci musej brejčet...

Arynia    Lootmaster: To asi dělají. Taky by mě zajímalo, co se jim honí hlavou, zda tomu projektu opravdu věří nebo si říkaj. . to se zase napakujeme. Do takovýho projektu jako sou Sims by se dalo vymyslet hodně věcí. Ale poslední dobou to bohužel docela upadáAryniaarynia30137    20.9.2014 15:34 Arynia

Lootmaster: To asi dělají. Taky by mě zajímalo, co se jim honí hlavou, zda tomu projektu opravdu věří nebo si říkaj. . to se zase napakujeme. Do takovýho projektu jako sou Sims by se dalo vymyslet hodně věcí. Ale poslední dobou to bohužel docela upadá

Adiik    The Sims 3 je ta nejobsáhlejší hra. . jo, myslím, že to můžu takhle říct. . nejobsáhlejší hra vůbec. Proč? Vznikala v době starého vedení EA, kdy chtělo vedení vytřískat z The Simsu vše. Měl to být ten nejlepší, nejdražší a ze začátků i poslední díl série. Pracovaly na tom hned dvě studia. Vše bylo rozděleno na dodatky, kolekce, sady, světy, prémiové předměty, atd. . A jim se to povedlo. V TS3 obsahově nic nechybí. Hra ale naráží na jednu věc - technickou zaostalost.

A proto je tu The Sims 4, které přináší strašně velkou dávku potenciálu, ucelenosti, stylu a (hlavně) zábavy. Ona svým způsobem základovka TS3 byla to samé (až na ten styl) .
So, 7/10 je akorát. . možná bych dal i tu osmičku. Jediná nevýhoda nových Simíků je mapa. Ač jsou sousedství živá a nádherně vymodelována, to omezení poznáte. Už si ale zvykám a těším se na pořádná DLC jako nové mapy, nové pozemky, atd. . :)
Adiikadiik17951
    18.9.2014 22:16
Adiik

The Sims 3 je ta nejobsáhlejší hra. . jo, myslím, že to můžu takhle říct. . nejobsáhlejší hra vůbec. Proč? Vznikala v době starého vedení EA, kdy chtělo vedení vytřískat z The Simsu vše. Měl to být ten nejlepší, nejdražší a ze začátků i poslední díl série. Pracovaly na tom hned dvě studia. Vše bylo rozděleno na dodatky, kolekce, sady, světy, prémiové předměty, atd. . A jim se to povedlo. V TS3 obsahově nic nechybí. Hra ale naráží na jednu věc - technickou zaostalost.

A proto je tu The Sims 4, které přináší strašně velkou dávku potenciálu, ucelenosti, stylu a (hlavně) zábavy. Ona svým způsobem základovka TS3 byla to samé (až na ten styl) .
So, 7/10 je akorát. . možná bych dal i tu osmičku. Jediná nevýhoda nových Simíků je mapa. Ač jsou sousedství živá a nádherně vymodelována, to omezení poznáte. Už si ale zvykám a těším se na pořádná DLC jako nové mapy, nové pozemky, atd. . :)

Lootmaster    Arynia: Definovala jsi stejně jako já mnohem vyžší nároky na další sims .... nechápu asi si v EA nedělají průzkum trhu....Lootmasterlootmaster5989    16.9.2014 07:59 Lootmaster

Arynia: Definovala jsi stejně jako já mnohem vyžší nároky na další sims .... nechápu asi si v EA nedělají průzkum trhu....

Arynia    Lootmaster: No, já bych zrovna touhle cestou u simáků nešla. Možná v jiné hře. Pro někoho třeba Sims je o tom piplat se s jednou postavičkou, někdo raději hraje za jednu rodinku, někdo má rád hraní za celé městečko. Kromě toho Sims není jen o hraní s pajdulákama, ale i o tvorbě třeba domů různách stylů a ne jen toho svého, městečka. . dál se pak u dvojek rozmohlo natáčení a focení komiksů a mě osobně baví v dvojkách tvořit album sousedství a jednotlivých rodinek. Na jinou hru je to ale možná dobrej nápad.

Ale souhlasím, že TS4 je jedna velká ostuda a je mi osobně jedno jaký mají CAS nebo že maj emoce. V nové generaci bych čekala větší pokrok. Docela živě a bez nostalgie si pamatuju, jak jsme s kamoškou pařily ještě jedničky se všema DLC a pak přišla základní dvojka a čuměly sme na ní s otevřenou pusou.

Za mě bych určitě čekala větší posun v grafice a trochu detailnějšími možnostmi úprav simího charakteru (třeba i zájmy, temperament, introverze x extraverze, vlohy... atd) , přidání, nikoliv ubírání etap života (předškolák, prepuberťák, střední věk, vysoké stáří...) A rozhodně některého obsahu z minulých dílů DLC i v základní hře - třeba to pitomé počasí a noční život. Takhle se hráči v dalších DLC dočkají akorát ubohé recyklace starších nápadů místo toho, aby vymysleli něco nového.
Aryniaarynia30137
    15.9.2014 10:49
Arynia

Lootmaster: No, já bych zrovna touhle cestou u simáků nešla. Možná v jiné hře. Pro někoho třeba Sims je o tom piplat se s jednou postavičkou, někdo raději hraje za jednu rodinku, někdo má rád hraní za celé městečko. Kromě toho Sims není jen o hraní s pajdulákama, ale i o tvorbě třeba domů různách stylů a ne jen toho svého, městečka. . dál se pak u dvojek rozmohlo natáčení a focení komiksů a mě osobně baví v dvojkách tvořit album sousedství a jednotlivých rodinek. Na jinou hru je to ale možná dobrej nápad.

Ale souhlasím, že TS4 je jedna velká ostuda a je mi osobně jedno jaký mají CAS nebo že maj emoce. V nové generaci bych čekala větší pokrok. Docela živě a bez nostalgie si pamatuju, jak jsme s kamoškou pařily ještě jedničky se všema DLC a pak přišla základní dvojka a čuměly sme na ní s otevřenou pusou.

Za mě bych určitě čekala větší posun v grafice a trochu detailnějšími možnostmi úprav simího charakteru (třeba i zájmy, temperament, introverze x extraverze, vlohy... atd) , přidání, nikoliv ubírání etap života (předškolák, prepuberťák, střední věk, vysoké stáří...) A rozhodně některého obsahu z minulých dílů DLC i v základní hře - třeba to pitomé počasí a noční život. Takhle se hráči v dalších DLC dočkají akorát ubohé recyklace starších nápadů místo toho, aby vymysleli něco nového.

Toreador   1x   Pekna recenze! :)Toreadortoreador9213    13.9.2014 14:06 Toreador

Pekna recenze! :)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Honzas4400 člen redakce   1x   ThainDegu: No, jestli to považuješ za pomoc, tak dobře... Upřímně se mi nezdálo, že by byl Brokarek pod 'palbou rozdílných názorů'. Že se některým, nebo většině nelíbí ta sedmička je mi v zásadě jedno a chápu to (sám jsem hru zkoušel 3 hodiny a vážně mi to stačilo) , vždyť je to názor, který respektuji (jako všechny další) , ale když někdo napíše, že jsme kvůli tomu podplacený č***y, tak nevím co čekáš za reakci

Možná to znělo tak, že byl ten komentář myšlen proti všem, kterým se ta sedmička nelíbí. Tak to samozřejmě není, bylo to myšleno jen proti těm, kdo to neumí normálně říct a případně to i nějakým způsobem oboustranně respektovat. Jestli se to někoho vyloženě dotklo, tak se omlouvám.
Honzas4400honzas4400274
    12.9.2014 08:37
Honzas4400

ThainDegu: No, jestli to považuješ za pomoc, tak dobře... Upřímně se mi nezdálo, že by byl Brokarek pod 'palbou rozdílných názorů'. Že se některým, nebo většině nelíbí ta sedmička je mi v zásadě jedno a chápu to (sám jsem hru zkoušel 3 hodiny a vážně mi to stačilo) , vždyť je to názor, který respektuji (jako všechny další) , ale když někdo napíše, že jsme kvůli tomu podplacený č***y, tak nevím co čekáš za reakci

Možná to znělo tak, že byl ten komentář myšlen proti všem, kterým se ta sedmička nelíbí. Tak to samozřejmě není, bylo to myšleno jen proti těm, kdo to neumí normálně říct a případně to i nějakým způsobem oboustranně respektovat. Jestli se to někoho vyloženě dotklo, tak se omlouvám.Komentář byl autorem naposledy upraven 12.9.2014 08:43

Původní verze před úpravami:ThainDegu: No, jestli to považuješ za pomoc, tak dobře... Upřímně se mi nezdálo, že by byl Brokarek pod 'palbou rozdílných názorů'. Že se některým, nebo většině nelíbí ta sedmička je mi v zásadě jedno a chápu to (sám jsem hru zkoušel 3 hodiny a vážně mi to stačilo) , vždyť je to názor, který respektuji (jako všechny další) , ale když někdo napíše, že jsme kvůli tomu podplacený č***y, tak nevím co čekáš za reakci

Možná to znělo tak, že jsem byl ten komentář myšlen proti všem, kterým se ta sedmička nelíbí. Tak to samozřejmě není, bylo to myšleno jen proti těm, kdo to neumí normálně říct a případně to i nějakým způsobem oboustranně respektovat. Jestli se to někoho vyloženě dotklo, tak se omlouvám.

Lootmaster    7/10 je ostuda pro bývalou top one herní značku .... . prostě trojka dvojky neměla šanci ...i kdyby v ní byla herní mechanika sebelepší. Kdy už tu budou sims kde se váš panáček i s přáteli vytvoří podle vašeho profilu na FB ? Nebo co víc mapa města by se generovala podle google maps i kdyby jen orientačně přibližně přejímala prvky z vašeho okolí .... to by byl progres hodný dalšího pokračování.... ne tohle...Lootmasterlootmaster5989    12.9.2014 08:29 Lootmaster

7/10 je ostuda pro bývalou top one herní značku .... . prostě trojka dvojky neměla šanci ...i kdyby v ní byla herní mechanika sebelepší. Kdy už tu budou sims kde se váš panáček i s přáteli vytvoří podle vašeho profilu na FB ? Nebo co víc mapa města by se generovala podle google maps i kdyby jen orientačně přibližně přejímala prvky z vašeho okolí .... to by byl progres hodný dalšího pokračování.... ne tohle...

three7    Hlavně že se chvástaji ochranou proti pirátům. . Hry od EA celkově upadaji, je jedno jakej žánr... :-(three7three710254    11.9.2014 22:46 three7

Hlavně že se chvástaji ochranou proti pirátům. . Hry od EA celkově upadaji, je jedno jakej žánr... :-(

ThainDegu    Chesse: Nejlepší je to když se začneš s někým bavit v parku týpek jde okolo a začne valit klik párty :D V realu k tobě přijde bezdomovec a bude chtít cash.
Honzas: Proč u každé recezne kde je autor pod palbou rozdílných názorů přispěcháš na pomoc. A někdy skutečně pálíš pecky? :) Jako například viděl jsem screeny a video a podle toho soudím jaká hra je. :) Nechce se mi psát další komentář. Pointa je napsat to slušně. :)
ThainDeguthaindegu27578
    11.9.2014 22:23
ThainDegu

Chesse: Nejlepší je to když se začneš s někým bavit v parku týpek jde okolo a začne valit klik párty :D V realu k tobě přijde bezdomovec a bude chtít cash.
Honzas: Proč u každé recezne kde je autor pod palbou rozdílných názorů přispěcháš na pomoc. A někdy skutečně pálíš pecky? :) Jako například viděl jsem screeny a video a podle toho soudím jaká hra je. :) Nechce se mi psát další komentář. Pointa je napsat to slušně. :)Komentář byl autorem naposledy upraven 12.9.2014 12:49

Původní verze před úpravami:Chesse: Nejlepší je to když se začneš s někým bavit v parku týpek jde okolo a začne valit klik párty :D V realu k tobě přijde bezdomovec a bude chtít cash.
Honzas: Proč u každého článku kde je autor pod palbou rozdílných názorů přispěcháš na pomoc. A někdy skutečně pálíš pecky? :) Jako například viděl jsem screeny a video a podle toho soudím jaká hra je. :)

Chesse    7/10 ? To jako fakt? Tohle je pro mě hodně slabá hra oproti TS2. .

PS: Jako je fakt vtipný, když vám návštěva/náhodný kolemjdoucí začne dělat kliky.... Už vidim, jak tohle někdo dělá v reálu :D
Chessechesse22383
    11.9.2014 22:21
Chesse

7/10 ? To jako fakt? Tohle je pro mě hodně slabá hra oproti TS2. .

PS: Jako je fakt vtipný, když vám návštěva/náhodný kolemjdoucí začne dělat kliky.... Už vidim, jak tohle někdo dělá v reálu :D

Coklmen   2x   Pro mě je čtyřka zklamáním. Čekal jsem pravé pokračování skvělé trojky a dostal jsem spíš nějakou hodně jednoduchou verzi dvojky, která je dělaná aby se líbila malým dětem, které budou z rodičů vytahovat prachy. Ale ten soundtrack je boží :DCoklmencoklmen8483    11.9.2014 20:32 Coklmen

Pro mě je čtyřka zklamáním. Čekal jsem pravé pokračování skvělé trojky a dostal jsem spíš nějakou hodně jednoduchou verzi dvojky, která je dělaná aby se líbila malým dětem, které budou z rodičů vytahovat prachy. Ale ten soundtrack je boží :D

KrytaCZ   11x   "Teprve čas ukáže, kam jsou autoři schopni titul posunout. " ... no vždyť, až stihnou vydat všechny placená DLC, tak ta hra už bude za něco stát ;)KrytaCZkrytacz14302    11.9.2014 19:36 KrytaCZ

"Teprve čas ukáže, kam jsou autoři schopni titul posunout. " ... no vždyť, až stihnou vydat všechny placená DLC, tak ta hra už bude za něco stát ;)

Darneth   3x   Brokarek: já nemůžu říct, že jsem fanda, spíš to beru jako oddychovku, a nekritizuju to třeba jen proto, že je hra od EA, to fakt ne :D zkrátka je tam víc negativ, než pozitiv a jak už se rozebíralo i ten největší přínos/emoce Simů/ časem omrzí kvůli opakovačkám a není jich tam zrovna moc. To že je fajn ost, snadnějsí tvorba postavy a nebo baráku a Simové si pokecaj u palačinek nebo na záchodě prostě nestačí. Trojka, ať má chybek mraky byla mnohem propracovanější.Darnethdarneth22779    11.9.2014 19:19 Darneth

Brokarek: já nemůžu říct, že jsem fanda, spíš to beru jako oddychovku, a nekritizuju to třeba jen proto, že je hra od EA, to fakt ne :D zkrátka je tam víc negativ, než pozitiv a jak už se rozebíralo i ten největší přínos/emoce Simů/ časem omrzí kvůli opakovačkám a není jich tam zrovna moc. To že je fajn ost, snadnějsí tvorba postavy a nebo baráku a Simové si pokecaj u palačinek nebo na záchodě prostě nestačí. Trojka, ať má chybek mraky byla mnohem propracovanější.

Brokarek   1x   Toman: Hře jsem opravdu bodíky nepřidával. Jakožto velkého fanouška mě bodlo u srdce každé negativum, které jsem na hře našel a i ta sedmička mě bolela, ale co se dá dělat. Hra je to nadprůměrná, ale k dokonalosti je na míle daleko. Kdybych hodnotil záporně už jenom to, že je od EA a EA se chová tak a tak k zákazníkům, bylo by to stejně zaujaté, jako kdybych dal 10/10 proto, že chci autorům pochlebovat. Hodnotím hru tak jak ji vidím. Pokud nesouhlasíte s mým názorem, respektuji to a považuji za správnou věc. Rád diskutuji. Nikdo vám nebrání ve vlastním číselném hodnocení. Pokud se díváte jenom na číslo, vaše mínus. Obsah textu je mnohem, mnohem důležitější. Pokud se vám špatně čte, omlouvám se, pravděpodobně moje vina.Brokarekbrokarek13979    11.9.2014 19:08 Brokarek

Toman: Hře jsem opravdu bodíky nepřidával. Jakožto velkého fanouška mě bodlo u srdce každé negativum, které jsem na hře našel a i ta sedmička mě bolela, ale co se dá dělat. Hra je to nadprůměrná, ale k dokonalosti je na míle daleko. Kdybych hodnotil záporně už jenom to, že je od EA a EA se chová tak a tak k zákazníkům, bylo by to stejně zaujaté, jako kdybych dal 10/10 proto, že chci autorům pochlebovat. Hodnotím hru tak jak ji vidím. Pokud nesouhlasíte s mým názorem, respektuji to a považuji za správnou věc. Rád diskutuji. Nikdo vám nebrání ve vlastním číselném hodnocení. Pokud se díváte jenom na číslo, vaše mínus. Obsah textu je mnohem, mnohem důležitější. Pokud se vám špatně čte, omlouvám se, pravděpodobně moje vina.

Honzas4400 člen redakce   8x   Tohle je úplně faux pas. Číselné hodnocení je skutečně to poslední na co by se mělo koukat. I kdyby tam bylo 10/10, každému by to mělo být jedno. V recenzi je popsané vše důležité a každý si o tom může udělat vlastní obrázek, bez ohledu na nějaké číslo v závěru. Pokud vám opravdu tak vadí ta sedmička a nedokážete bez toho normálně žít, zkuste si na monitor nalepit lísteček a na něj napsat vámi požadované číslo.
Na debilní pytel (problém) , debilní záplata
Honzas4400honzas4400274
    11.9.2014 18:57
Honzas4400

Tohle je úplně faux pas. Číselné hodnocení je skutečně to poslední na co by se mělo koukat. I kdyby tam bylo 10/10, každému by to mělo být jedno. V recenzi je popsané vše důležité a každý si o tom může udělat vlastní obrázek, bez ohledu na nějaké číslo v závěru. Pokud vám opravdu tak vadí ta sedmička a nedokážete bez toho normálně žít, zkuste si na monitor nalepit lísteček a na něj napsat vámi požadované číslo.
Na debilní pytel (problém) , debilní záplata

Miky člen redakce   2x   to Tom@n: Ne, tohle jsem nikdy nedělal a nikdy dělat nebudu. Pokud bych tohle musel někdy udělat, tak raději tu recenzi vůbec nevydám, hru si koupím a zrecenzuji to podle sebe. Nevím jak si představuješ, že to funguje, ale Brokarek recenzoval The Sims 4. O hře jsme si skoro vůbec nepsali, jen mi psal, že mu hra občas padá. Po zhruba týdnu mi na e-mail zaslal recenzi, kterou jsem přečetl, editoval a vložil do redakčního systému zde na Zingu. Přidal obrázky, videa a vydal.

Redaktor má svobodné právo se rozhodnout pro hodnocení hry, může hře dát jakékoliv hodnocení chce. Já z pozice šéfredaktora mám za úkol si recenzi přečíst a když se mi něco nezamlouvá, tak se s ním o tom mohu pobavit a detailněji zjistit - aby mi vysvětlil - proč hře udělil takové hodnocení.
Mikymiky3
    11.9.2014 18:54
Miky

to Tom@n: Ne, tohle jsem nikdy nedělal a nikdy dělat nebudu. Pokud bych tohle musel někdy udělat, tak raději tu recenzi vůbec nevydám, hru si koupím a zrecenzuji to podle sebe. Nevím jak si představuješ, že to funguje, ale Brokarek recenzoval The Sims 4. O hře jsme si skoro vůbec nepsali, jen mi psal, že mu hra občas padá. Po zhruba týdnu mi na e-mail zaslal recenzi, kterou jsem přečetl, editoval a vložil do redakčního systému zde na Zingu. Přidal obrázky, videa a vydal.

Redaktor má svobodné právo se rozhodnout pro hodnocení hry, může hře dát jakékoliv hodnocení chce. Já z pozice šéfredaktora mám za úkol si recenzi přečíst a když se mi něco nezamlouvá, tak se s ním o tom mohu pobavit a detailněji zjistit - aby mi vysvětlil - proč hře udělil takové hodnocení.

Tom@n   3x   Miky: no dobře :D ale neříkejte, že nepřidáváte aspoň bodík než byste dali kdybyste hodnotili nezávisle na dohodě se společností :)Tom@ntomn10255    11.9.2014 18:50 Tom@n

Miky: no dobře :D ale neříkejte, že nepřidáváte aspoň bodík než byste dali kdybyste hodnotili nezávisle na dohodě se společností :)

Miky člen redakce   2x   to Tom@n: Takže si myslíš, že máte strach dát hře špatné hodnocení, abychom si příště hry nemuseli kupovat za své peníze? S tímhle jsem se ještě nesetkal, a to už jsme několika hrám dali skutečně špatné hodnocení :-D Jen tak pro pořádek, ze sedmičky nebude EA asi taky nadšeno.

btw co myslíš, dostaneme od Cenegy nějakou hru, když jsme PC verzi Dead Rising 3 dali 5/10? Odpovím za tebe, dostaneme. Právě připravujeme článek - dojmy z hraní - jedné hry. Embargo do konce měsíce.

Ještě doplním, že pětku letos dostala i hra Transformers od Activision, kterou u nás distribuuje ABC Data a světe div se, dostali jsme Destiny (od stejné firmy)

Jak se říká, špatná reklama je taky reklama ;-)
Mikymiky3
    11.9.2014 18:44
Miky

to Tom@n: Takže si myslíš, že máte strach dát hře špatné hodnocení, abychom si příště hry nemuseli kupovat za své peníze? S tímhle jsem se ještě nesetkal, a to už jsme několika hrám dali skutečně špatné hodnocení :-D Jen tak pro pořádek, ze sedmičky nebude EA asi taky nadšeno.

btw co myslíš, dostaneme od Cenegy nějakou hru, když jsme PC verzi Dead Rising 3 dali 5/10? Odpovím za tebe, dostaneme. Právě připravujeme článek - dojmy z hraní - jedné hry. Embargo do konce měsíce.

Ještě doplním, že pětku letos dostala i hra Transformers od Activision, kterou u nás distribuuje ABC Data a světe div se, dostali jsme Destiny (od stejné firmy)

Jak se říká, špatná reklama je taky reklama ;-)

Tom@n   1x   Miky: to samozřejmě takhle myšleno nebylo, ale jde o to, že hry dostáváte abyste je zrecenzovali a pokud by jste té hře udělili nízký hodnocení, tak by vám je možná přestali dávat, nikdo nechce aby jeho hra (jakkohli zmršená) byla špatně hodnocená. .Tom@ntomn10255    11.9.2014 18:43 Tom@n

Miky: to samozřejmě takhle myšleno nebylo, ale jde o to, že hry dostáváte abyste je zrecenzovali a pokud by jste té hře udělili nízký hodnocení, tak by vám je možná přestali dávat, nikdo nechce aby jeho hra (jakkohli zmršená) byla špatně hodnocená. .

Miky člen redakce   5x   to Ľubor Fabian: Na to snad nemá cenu ani odpovídat. Už mám celkem dost podobných komentářů, kdy si myslíte, že jsme podplaceni a já nevím co ještě. Tohle možná v zahraničí funguje, ale tady ne. ČR/SK je na to moc malý trh, můžeme být rádi, že tu máme pobočky některých společností. Ale jinak, v garáži mám luxusní Audi a v přístavu velkou jachtu, kterou nemá ani nejbohatší šejk na světě.

Vtípky stranou, kdyby nám vydavatel diktovat jak má recenze vypadat nebo jaké hodnocení máme jednotlivým hrám dát, tak bych s takovou prací sekl nebo ještě lépe, zaměstnal bych cvičené opice, které by ti recenze psali za redaktory.
Mikymiky3
    11.9.2014 18:40
Miky

to Ľubor Fabian: Na to snad nemá cenu ani odpovídat. Už mám celkem dost podobných komentářů, kdy si myslíte, že jsme podplaceni a já nevím co ještě. Tohle možná v zahraničí funguje, ale tady ne. ČR/SK je na to moc malý trh, můžeme být rádi, že tu máme pobočky některých společností. Ale jinak, v garáži mám luxusní Audi a v přístavu velkou jachtu, kterou nemá ani nejbohatší šejk na světě.

Vtípky stranou, kdyby nám vydavatel diktovat jak má recenze vypadat nebo jaké hodnocení máme jednotlivým hrám dát, tak bych s takovou prací sekl nebo ještě lépe, zaměstnal bych cvičené opice, které by ti recenze psali za redaktory.

Komur Dark   3x   ties si myslim :thumbup:Komur Darkkomur-dark23715    11.9.2014 18:34 Komur Dark

ties si myslim :thumbup:

Tom@n   10x   prej cupki :D ale jinak souhlasTom@ntomn10255    11.9.2014 18:32 Tom@n

prej cupki :D ale jinak souhlas

Ľubor Fabian   18x   Mila redakce, jen proto ze vam EA dava hry zvas nemusi delat uplatne cupki, ...7/10 ? si delate prdel.Ľubor Fabianlubor-fabian9332    11.9.2014 18:29 Ľubor Fabian

Mila redakce, jen proto ze vam EA dava hry zvas nemusi delat uplatne cupki, ...7/10 ? si delate prdel.

Saix   4x   Sims jsem nikdy nehrál, tak mě berte s rezervou, ale zdá se mi, že většina z vás porovnává Sims 3 se všemi těmi desítky datadisků a Sims 4, které je teprve na začátku cyklu. Jasně, že to teď bude působit jako demo. Nadávat na to samozřejmě můžete, ale tohle není žádná novinka, takhle se série zrestarovala už před 10 lety Sims dvojkou a od té doby se to táhne. Tohle nemá s trendem DLC moc společného.Saixsaix1    11.9.2014 18:09 Saix

Sims jsem nikdy nehrál, tak mě berte s rezervou, ale zdá se mi, že většina z vás porovnává Sims 3 se všemi těmi desítky datadisků a Sims 4, které je teprve na začátku cyklu. Jasně, že to teď bude působit jako demo. Nadávat na to samozřejmě můžete, ale tohle není žádná novinka, takhle se série zrestarovala už před 10 lety Sims dvojkou a od té doby se to táhne. Tohle nemá s trendem DLC moc společného.

Wast   3x   Dopadlo to (opět) blbě. Je vidět že EA pokračování zavedených značek jde hůř a hůř. Zprznili Medal, NFS, Sim City 5 a ted došlo i na The Sims. Nevím co tam v EA dělaj ale je to už napováženou. No ted jsou starší pecky od EA dokonce jako přílohy v časopisech ...

Darneth: dokud budou hráči kupovat ona dema tak se nic nezmění. Jen opravdu katastrofální výdělky by EA dovedli možná k restartu pomyslné kvality.
Wastwast14199
    11.9.2014 18:01
Wast

Dopadlo to (opět) blbě. Je vidět že EA pokračování zavedených značek jde hůř a hůř. Zprznili Medal, NFS, Sim City 5 a ted došlo i na The Sims. Nevím co tam v EA dělaj ale je to už napováženou. No ted jsou starší pecky od EA dokonce jako přílohy v časopisech ...

Darneth: dokud budou hráči kupovat ona dema tak se nic nezmění. Jen opravdu katastrofální výdělky by EA dovedli možná k restartu pomyslné kvality.

Brokarek    Sherlock: Ne, warez verzi jsem opravdu nehrál :DBrokarekbrokarek13979    11.9.2014 17:47 Brokarek

Sherlock: Ne, warez verzi jsem opravdu nehrál :D

Diskuze na fóru

Kingdom Come: Deliverance (45 příspěvků), RAM rada! (43 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (12143 příspěvků), Pomoc prosím: Nejdou mi barvy na Windows 10 (8 příspěvků), Rozdávání klíčů! (6 příspěvků), Všeobecný pokec o PC HW, novinky atď. (109 příspěvků), Ocenění sestavy z roku 2012 (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (7091 příspěvků), Jaký monitor? (13 příspěvků), HRA - ABECEDA HRANÝCH HER (29 příspěvků), Čeština ve hrách?! (74 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Kingdom Come: Deliverance a jeho easter eggy

Jaké vtípky, zajímavosti a kuriozity se podařilo najít v prvních dnech po vydání očekávaného českého RPG?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Pillars of Eternity II: Deadfire – fotoseriál z bety veľkolepého RPG

Dobrodružná výprava á la Robinson Crusoe.

 
Přečíst celý článek»Autor: romando - Platforma: PC a konzole
 

Andor – deskovka

Speciál - 18.2.2018
 
Andor – deskovka

Hranice Andoru ohrožují temné síly a pouze čtveřice hrdinů může království pomoci.

 
 
 
Resident Evil 7: Gold Edition

Pokud vás minula návštěva bažinatého jihu USA, máte novou příležitost v kompletní edici.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC a konzole
 

Bayonetta 1+2 pro Switch

Recenze - 16.2.2018
 
Bayonetta 1+2 pro Switch

Sexy čarodějka opět vyráží lovit monstra. Tentokrát ale zůstává věrna Nintendo platformě, jen si s sebou přináší možnost dotykového ovládání.

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Konzole