Uživatel nepřihlášen
      

Blackhole - vesmírná odysea naruby

Úterý 3.3.2015 16:45 - Autor: Martin "Cvrnda" Cvrček - Rubrika: Recenze Recenze Blackhole

České studio FiolaSoft se vrací s ambiciózní sci-fi plošinovkou Blackhole. Má tenhle projekt vůbec šanci zaujmout?

Recenzovaná verze: PC

Ačkoliv mi to připadá jako včera, je to už několik let, co jsem dostal do rukou hru PacIn: Nermessova Pomsta od českého studia FiolaSoft. PacIn na mě sice z počátku působil jako levná napodobenina PacMana, ale postupem času se z něj vyklubal velmi povedený počin, na který si ještě dnes rád zavzpomínám. Nyní se FiolaSoft vrací na scénu, a to s poměrně ambiciózní sci-fi plošinovkou Blackhole, která toho podobně jako PacIn ukrývá víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

...
Délka: ...
Blackhole - Launch trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Tvrdé přistání

Blackhole sleduje příběh posádky lodi Endera, která má za cíl chránit Zemi tím, že cestuje vesmírem a uzavírá černé díry. Jednoho dne se však situace vymkne z rukou a loď havaruje na jakési Entitě. Loď je zničená, prostředí neznámé, posádka ztracená, a tak musí situaci zachraňovat umělá inteligence lodi Auriel a vy sami v roli pouhého nosiče kafe. Právě na vás leží tíha poslání spočívajícího v záchraně členů posádky, opravy lodi a následného návratu domů, takže vám nezbývá než se oklepat z havárie a vydat se do neznámých prostor Entity, v nichž snad naleznete řešení celé té nemilé situace.



Příběh na první pohled působí dost obyčejným dojmem, ale zdání klame, postupem času se začne slušně rozvíjet a navíc si po celou hru udržuje velmi dobrou kvalitu. Díky tomu se jedná o ideální motivaci pro pokrok ve hře, především se ale jedná o ideální prostředek k představení několika zajímavých postav. Už jsem zmínil hlavního hrdinu a umělou inteligenci Auriel, těm ale sekunduje kapitán lodi Jetsen a posádka zpracovaná podle českých a slovenských YouTuberů. Mezi chudáky, které musíte v průběhu hry zachránit, tak patří například Smusa, Selassie nebo ATI, kteří se navíc sami nadabovali. Nemusíte ale mít strach, že hře nebudete rozumět, pokud nesledujete scénu YouTuberů. Já sám ji nikdy nesledoval, před oznámením Blackhole jsem upřímně řečeno nikoho z nich ani neznal, ale stejně jsem se díky nim velmi dobře bavil, a to hlavně díky velmi vtipným dialogům, kterých si užijete opravdu dost, a také, věřte tomu nebo ne, kvalitnímu dabingu.

Ohledně dabingu jsem měl zprvu velké obavy, už proto, že mě v minulosti první verze dabingu od Selassieho dost zklamala (což ale nemělo nic společného s tím, že je Slovák). Finální verze mě však velmi příjemně překvapila. I v ní má občas dabing několika postav své mouchy, ale většinou si udržuje dostatečnou kvalitu a určitě vám hru nebude kazit, spíše naopak. Obzvlášť bych chtěl pochválit dabéry Auriel, kapitána Jetsena a Skeleta, ale ani ostatní vážně nejsou k zahození a svou práci odvedli dobře. A fakt, že jde o poměrně známé YouTubery, s tím opravdu nemá co dělat, tahle skutečnost je v konečném důsledku opravdu bezvýznamná. A pokud by vám někdo z nich přeci jen vadil, vždycky máte možnost přepnout na anglický dabing, který je také dostatečně kvalitní.

„Dabing si většinou udržuje dostatečnou kvalitu a určitě vám hru nebude kazit.“

Gravitace, věrný pomocník i nepřítel

Tím jsem snad uzavřel jedno kontroverzní téma a můžu se vrátit zpět k vašemu poslání. Entita se skládá z šestice různorodých lokací zahrnujících jeskyně, džungli, zvláštní knihovnu nebo prostředí připomínající starověký Egypt. A ve všech lokacích máte za úkol nejen vypátrat členy posádky a důležité součástky lodi, které se tam bůhvíjak octly, ale především posbírat selfburny. Jedná se o malá klubka nanobotů, která opraví vaši loď, tedy pokud jich nasbíráte dost, takže je vám nejspíš jasné, že právě selfburny jsou cíl číslo jedna, na nějž se musíte zaměřit v naprosté většině úrovní, které v Blackhole navštívíte. Úrovní je přitom opravdu dost, jsou dostatečně různorodé a navíc se v nich setkáte s jednou velkou novinkou v podobě otáčení prostředí. Velmi často se můžete setkat se zvláštními bíle ozářenými gravitačními plošinami, a pokud na ně vstoupíte, prostředí změní gravitaci a otočí se v určitém směru. Doleva, doprava, vzhůru nohama, záleží vlastně jen na pozici plošiny. Díky tomu se dostanete na místa, která by byla jinak nedosažitelná.



Právě tenhle zajímavý a originální prvek je podstatou hratelnosti a klíčem k sebrání všech selfburnů, které jsou leckdy umístěné na velmi rafinovaných místech. Je také klíčem k řešení a překonání překážek a mechanik, na které v úrovních narazíte, a že jich je požehnaně. Ostny a bodáky v mnoha podobách, láva, rampouchy, kladkostroje, čistá vesmírná temnota, lasery, rozpadající se bloky, trampolíny, to všechno také přispívá k různorodosti úrovní. Zatímco některé levely od vás vyžadují spíše logické uvažování, jiné po vás s ohledem na tyto překážky vyžadují hlavně zručnost. To poznáte například v několika povedených úrovních, které jako by vypadly z posledního Raymana a v nichž musíte utíkat stále se měnícím prostředím před lávou nebo lavinou. Většinou se ale po vás chce obojí, jak logické uvažování, tak zručnost a samozřejmě také dostatečná pozornost.

To má za následek jednu zásadní skutečnost. Blackhole je velmi náročná hra. Možná že budí dojem nějaké primitivní dětské skákačky, ale ve skutečnosti má laťku obtížnosti nastavenou nesmírně vysoko. Už při prvním spuštění hry na vás vyskočí tvrzení, že jde o hardcore plošinovku a tato slova tam vážně nejsou jen pro vaše pobavení. Tahle hra je zkrátka extrémně těžká a můžu říct, že jsem se u ní vztekal mnohem víc než u Super Meat Boy, dosavadního krále hardcore plošinovek. Umírání a časté opakování mnoha úrovní k hratelnosti Blachole prostě patří a jsem si jistý, že si často zanadáváte a budete vývojáře proklínat a posílat do horoucích pekel. Naštěstí ale platí, že každá situace má své řešení, jen musíte hraní věnovat dost času a tu velkou výzvu prostě přijmout.



Jakmile ale akceptujete fakt, že vám hra nic nedaruje, jakmile budete ochotní jednu jedinou úroveň opakovat třeba dvacetkrát, do hraní se rázem vžijete a může vás přikovat k židli na velmi dlouhou dobu. Blackhole je zkrátka titul, který vás naučí nesmírné trpělivosti, ale následný pocit vítězství po zdolání úrovně, se kterou jste bojovali skoro hodinu (ano, i takové případy jsem zažil), za to ale stojí. Jestli za to stojí i klávesnice nebo gamepad, které nejspíš rozmlátíte vzteky, to už je otázka. Doporučoval bych ale mlátit spíš do stolu nebo nějaké jiné rovné plochy ve vašem dosahu. V souvislosti se zmíněnými periferiemi ale je ale třeba říct, že Blackhole je bez problému hratelná i na klávesnici a gamepad rozhodně není podmínkou. Kromě toho, stará dobrá klávesnice je praktičtější i v případě, že vás při hraní chytne amok a vy raději něčím hodíte, než že byste do toho mlátili. S klávesnicí se přeci jen hází hůř než s menším a kompaktnějším ovladačem.

„Tahle hra je zkrátka extrémně těžká a můžu říct, že jsem se u ní vztekal mnohem víc než u Super Meat Boy.“

Tenhle zvuk už jsem někde slyšel

Pokud by pro vás obtížnost sama o sobě nepředstavovala dostatečnou výzvu, můžete vzít zavděk ještě možností nahánět v úrovních co nejlepší časy a porovnávat je s přáteli. V prostředí hry lze také hledat černé skříňky, které odhalí různé detaily z minulosti Auriel, psí známky posádky a předměty spojené s konkrétními postavami. I tohle všechno může snadno nabídnout dodatečnou výzvu a já určitě doporučuji ji alespoň občas přijmout.

Blackhole ale není jen neskutečně obtížná hra, je také vtipná. Už jsem nakousl velmi povedené dialogy, které často obsahují množství narážek na všelijaká kulturní díla. Řadu narážek nebo zajímavých easter eggů a vtípků ale najdete také při samotném průzkumu prostředí. Skoro by se dalo říct, že ať už si vybavíte jakýkoliv vlivnější film nebo seriál, je docela velká šance, že v Blackhole narazíte na jeho pokud možno humorný odkaz. A nemusí jít nutně o sci-fi.



Pochválit ale musím i audiovizuální stránku. Grafika Blackhole vypadá na první pohled primitivně a minimalisticky, což je ale daň za hratelnost a možnost otáčení prostředí. Stále však platí, že takový vizuál bohatě stačí, dokonce dodává hře poměrně unikátní styl a při hraní by vám určitě neměl vadit. Stejné je to i s hudebním doprovodem, který je jednoduše skvělý, velmi dobře se poslouchá, hře dodává unikátní atmosféru a navíc se jen tak neohraje, což oceníte hlavně při častém opakování určitých úrovní. Hudební skladatel zkrátka odvedl perfektní práci, které prostě a jednoduše nelze nic vytýkat.

Skoro by se zdálo, že vlastně nelze nic vytýkat celé hře. Bohužel tomu ale tak není, protože Blackhole doprovází menší technické chyby. Na několika místech dochází k viditelným poklesům snímků za sekundu (ty nejhorší fps dropy naštěstí opravil první patch), výjimečně můžete narazit i na menší chybky v texturách nebo problematický pathfinding členů posádky, kteří se příležitostně zaseknou o nějakou překážku. Naštěstí jde ale jen o naprosté maličkosti, které by vaše hraní neměly nijak pokazit, většinou jde opravdu jen o kosmetické záležitosti. Druhou a naštěstí poslední vadou na kráse Blackhole jsou občasné chyby v českých textech. Místy chybí nějaké písmenko, jindy naopak přebývá, v několika dialozích jsem zahlédl chybnou shodu přísudku s podmětem, ale i v tomto případě samozřejmě platí, že nejde o nic, co by mělo na hladký průchod hrou jakýkoliv vliv. Tedy pokud nepatříte mezi lingvisty, kteří si hned z ojedinělé záměny koncovky slova musí trhat vlasy a lamentovat, že ta dnešní mládež už vůbec neumí česky. Nehledě na to jde ale stále o vadu, byť drobnou.



Černé díry jsou zvláštní

Když se podíváte na Blackhole jako na celek, uvidíte v něm poměrně znatelnou inspiraci několika tituly. Najdete tu něco ze Super Meat Boy, něco z Raymana a dokonce něco z Portalu. Z těchto tří projektů si ale půjčuje jenom to nejlepší a zároveň přidává i něco navíc, ať už je to originální otáčení prostředím, slušný příběh, kvalitní český a anglický dabing, nádherný soundtrack, přijatelná cenovka 14,99€ nebo nesmírně vysoká obtížnost, kterou ale beru jen jako plus.

FiolaSoftu se zkrátka povedlo vytvořit svéráznou a velmi zábavnou plošinovku, které je těžké cokoliv vyčítat. Pokud zkrátka patříte mezi příznivce žánru plošinovek a máte rádi výzvu a dobrý humor, Blackhole vás nezklame. Můžu s klidem říct, že si mě tahle česká vesmírná dvourozměrná odysea získala a jsem si jistý, že u téměř patnácti hodin, které jsem dosud nahrál, nezůstanu. Jsem si ale také jistý, že si Blackhole získá i vás.

Blackhole vyšlo pro Windows. V dubnu by měly následovat verze pro Mac a Linux. Konzolové PS Vita, PS3, PS4 a Xbox One verze jsou naplánované na konec roku 2015.

Hráno na sestavě:

OS: Windows 7 (64bit)
Procesor: Intel Core i5 3.10 GHz
Grafická karta: GeForce GTX 660 2 GB
Paměť: 8 GB RAM
Rozlišení: 1680x1050

Minimální požadavky:

OS: Windows Vista / Windows 7 / Windows 8.1
Procesor: Intel Pentium IV 3 Ghz / AMD Athlon64 3000+
Paměť: 2 GB RAM
Grafická karta: 512 MB / GeForce GTxxx nebo AMD podobná karta
DirectX: Verze 9.0c

Doporučené požadavky:

OS: Windows Vista / Windows 7 / Windows 8.1
Procesor: Intel Core i5 2.5 GHz nebo podobný AMD
Paměť: 2 GB RAM
Grafická karta: 1GB Nvidia GTX 560Ti nebo vyšší (podobný AMD čip nebo Intel čip)

Blackhole na PC, PS4, Xbox One, PS3, PSV, Mac, LinuxHodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Blackhole
» Více o hře
Líbí se nám
  • solidní příběh
  • kvalitní dabing
  • inteligentní hratelnost
  • velmi vysoká obtížnost
  • skvělý soundtrack
  • pořádná porce humoru a narážek
Vadí nám
  • drobnější bugy
  • občasné chyby a překlepy v českých textech
Verdikt: Vtipná, náročná, ale v první řadě řemeslně zpracovaná a poctivá plošinovka, která vám nedá nic zadarmo. Jakmile se s ní ale pustíte do boje a zvyknete si na vysokou obtížnost, čeká vás bohatá odměna v podobě překvapivě chytlavé hratelnosti a sympatického příběhu.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry Blackhole.
Hru ohodnotilo také 51 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
Cartmann (9), Sovjet (1), Toldo (5), Helljumper (9), bočoboč (10), DavrosCZ (10), Lazy (7), kucik (8), Alfaik (6), gumadzus (9), adultreviews (6), Marko047 (9), Mordred (3), dimertuper (10), plkCRA (7), Melmus24 (9), Stenlly69 (7), Robert1106 (9), XDarius (10), Lootmaster (2), Vurek (10), Game_Sis (8), koudela191 (9), obivan568 (9), Jencl (8), Coman (9), fallanga (7), Sedli14 (9), MelmanCZ (7), MultiScorey (8), steragery (9), limpi (8), troll20136 (9), Radegastr (9), Vojtech1141 (7), killjezor (3), Exiperus (7), ThainDegu (3), Blackhand47XD (8), Palmeczech (6), Peter Blackling (10), Auvicek (9), Modras (9), šuplík (8), predator.cz (8), blade1991 (8), Mafian11102000 (10), barlow (8), Hades47 (1), Greca (10), Rys18 (8)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 8.7/10.
ForeverAloneCZ (10), blade1991 (10), PKDMAN (10), Škorpion (10), AkiosCZ (10), wolffe22cz (10), Markos (1)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Štítky: blackhole, fiolasoft
Blackhole na PC, PS4, Xbox One, PS3, PSV, Mac, LinuxTrailery ke hře
Blackhole na PC, PS4, Xbox One, PS3, PSV, Mac, LinuxScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole Screenshot ze hry Blackhole

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Blackhole - vesmírná odysea naruby
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Lootmaster    No skusil jsem a teda odvařenej nejsem .... myslel jsem , že to bude lepší když kolem toho je takovej hipec :D ... jsem nepoučitelnej.Lootmasterlootmaster5989    23.3.2015 09:13 Lootmaster

No skusil jsem a teda odvařenej nejsem .... myslel jsem , že to bude lepší když kolem toho je takovej hipec :D ... jsem nepoučitelnej.

kalenq    je to moc dobra hra a ten dabing je husty :Dkalenqkalenq32332    5.3.2015 19:19 kalenq

je to moc dobra hra a ten dabing je husty :D

IamDafli90   4x   ten dabing ty krávo :-D :shock: až se u toho traileru cítím trapně... cz dabéři blackhole by si mohli podat ruce s jejich kolegy ze seriálů 8-) :nah:

odkaz ]
v eng se to dá =)
IamDafli90iamdafli9034107
    4.3.2015 15:58
IamDafli90

ten dabing ty krávo :-D :shock: až se u toho traileru cítím trapně... cz dabéři blackhole by si mohli podat ruce s jejich kolegy ze seriálů 8-) :nah:

odkaz ]
v eng se to dá =)Komentář byl autorem naposledy upraven 4.3.2015 16:07

Původní verze před úpravami:ten dabing ty krávo :-D :shock: až se u toho traileru cítím trapně... cz dabéři blackhole by si mohli podat ruce s jejich kolegy ze seriálů 8-) :nah:

GoOdTiMe    Miky: ok, dikyGoOdTiMegoodtime13181    4.3.2015 13:12 GoOdTiMe

Miky: ok, dikyKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

musakej   2x   Kdyby pozvali na dabing random lidi z ulice udělají lépe. Kvalitu dabingu nesoudím, ale docela se mi příčí poslouchat ty nesympatické youtubery. Jediná kdo za něco stojí je Auriel a docela i Skelet ujde. Ale poslouchat Selassieho a Atiho to je za trest.musakejmusakej5425    4.3.2015 09:57 musakej

Kdyby pozvali na dabing random lidi z ulice udělají lépe. Kvalitu dabingu nesoudím, ale docela se mi příčí poslouchat ty nesympatické youtubery. Jediná kdo za něco stojí je Auriel a docela i Skelet ujde. Ale poslouchat Selassieho a Atiho to je za trest.

Miky člen redakce    to GoOdTiMe: Krabicovky nejsou ani v případě PC verze, respektive ne s DVD, hru si musíte stáhnout ze Steamu, stejně to bude nejspíš i u konzolových verzí.Mikymiky3    4.3.2015 09:09 Miky

to GoOdTiMe: Krabicovky nejsou ani v případě PC verze, respektive ne s DVD, hru si musíte stáhnout ze Steamu, stejně to bude nejspíš i u konzolových verzí.

GoOdTiMe    Muzu se zeptat pro konzole je hra planovana I na disku nebo pouze digitalne. ? Premyslim nad koupi pro PS3 ale pouze pokud budou krabicovky. .
At teda podporim domaci trh :D
GoOdTiMegoodtime13181
    4.3.2015 08:58
GoOdTiMe

Muzu se zeptat pro konzole je hra planovana I na disku nebo pouze digitalne. ? Premyslim nad koupi pro PS3 ale pouze pokud budou krabicovky. .
At teda podporim domaci trh :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Corvus   2x   Přiznám se, že jsem hru prubnul z warezu. Nevěřil jsem, že to bude až TAK dobrý. Ale ono skutečně je. Opravdu jo. Rozhodně si pořizuji originál (sběratelku) . Parádní věc. Sice mi troooošičku nesedí styl humoru (už jsem holt kmet) , ale čert to vem, hádanky jsou super, grafika nádherná, hudba ujde. Jsem nadšen. Fiolasoft týmu patří můj velký dík.Corvuscorvus13394    4.3.2015 08:09 Corvus

Přiznám se, že jsem hru prubnul z warezu. Nevěřil jsem, že to bude až TAK dobrý. Ale ono skutečně je. Opravdu jo. Rozhodně si pořizuji originál (sběratelku) . Parádní věc. Sice mi troooošičku nesedí styl humoru (už jsem holt kmet) , ale čert to vem, hádanky jsou super, grafika nádherná, hudba ujde. Jsem nadšen. Fiolasoft týmu patří můj velký dík.

Phenonmen    Mě se to moc líbí :thumbup:Phenonmenphenonmen11929    4.3.2015 07:33 Phenonmen

Mě se to moc líbí :thumbup:

Wifinus   14x   Ten český dabing není katastrofa proto, že je český, nebo blbě nahraný nebo co, ale proto, že to dabuje parta českých YT debilků.Wifinuswifinus13974    4.3.2015 07:00 Wifinus

Ten český dabing není katastrofa proto, že je český, nebo blbě nahraný nebo co, ale proto, že to dabuje parta českých YT debilků.

Bonny    Fiolo: dobra prace :)Bonnybonny4796    4.3.2015 05:51 Bonny

Fiolo: dobra prace :)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chepa    ltr33 - Obvious :DChepachepa9532    4.3.2015 00:00 Chepa

ltr33 - Obvious :D

ltr33    Chepa - Trolluješ? :D
naheCZ - bohužel už to není, že MÁME, ale MĚLI...ještě před 3 lety bych s tebou souhlasil, ale poslední dobou když si stáhnu nějaký film či seriál s ČJ tak mám chuť rozbít repráky, protože ten kdo do nadaboval to snad nemohl myslet vážně :D
ltr33ltr3311336
    3.3.2015 23:42
ltr33

Chepa - Trolluješ? :D
naheCZ - bohužel už to není, že MÁME, ale MĚLI...ještě před 3 lety bych s tebou souhlasil, ale poslední dobou když si stáhnu nějaký film či seriál s ČJ tak mám chuť rozbít repráky, protože ten kdo do nadaboval to snad nemohl myslet vážně :D

Chepa   1x   Jiný výsledek sem ani nečekal. Prostě skvělá práce z českých ručiček a perfektní provedení. Ještě musím dodat, že ten dabing se povedl na jedničku! Ani Mafie nemá tak skvělý dabing.Chepachepa9532    3.3.2015 20:28 Chepa

Jiný výsledek sem ani nečekal. Prostě skvělá práce z českých ručiček a perfektní provedení. Ještě musím dodat, že ten dabing se povedl na jedničku! Ani Mafie nemá tak skvělý dabing.

CzePavel99    Nepočítám s tím že to bude perfektní ale určitě je to hra která své kvality určitě má, časem pořídím :)CzePavel99czepavel9911259    3.3.2015 20:28 CzePavel99

Nepočítám s tím že to bude perfektní ale určitě je to hra která své kvality určitě má, časem pořídím :)

MEN-X   5x   Lidi tu brečí nad hodnocením ... co takhle si přečíst recenzi? Bodové hodnocení je tu jenom pro ty méně bystré co mají problém přečíst víc jak jeden odstavec textu...MEN-Xmen-x262    3.3.2015 20:19 MEN-X

Lidi tu brečí nad hodnocením ... co takhle si přečíst recenzi? Bodové hodnocení je tu jenom pro ty méně bystré co mají problém přečíst víc jak jeden odstavec textu...

Micronex   3x   Na Vitu za tři čtyři stovky bych to bral. . proč ne :-) ale na PC nebo NTB asi ne...Micronexmicronex6967    3.3.2015 19:38 Micronex

Na Vitu za tři čtyři stovky bych to bral. . proč ne :-) ale na PC nebo NTB asi ne...

Lootmaster    Super ...diky za recenzi a ja do toho jdu proč by ne :-) ...Lootmasterlootmaster5989    3.3.2015 19:25 Lootmaster

Super ...diky za recenzi a ja do toho jdu proč by ne :-) ...

obivan568   1x   Jencl: no kvuli tomu to neni :D ja ty youtubery neznam a dabing je dobrej :D
a hracum se da verit vic nez recenzentum jen tak mimochodem :D
obivan568obivan5685793
    3.3.2015 19:10
obivan568

Jencl: no kvuli tomu to neni :D ja ty youtubery neznam a dabing je dobrej :D
a hracum se da verit vic nez recenzentum jen tak mimochodem :D

Jencl    Hra je parádní a dabing mě baví, ale je fakt, že poměrně znám CZ/SK youtube scénu a možná proto se mi ten dabing tak moc líbí. Nicméně tu pořád existuje možnost přepnout jazyk, tak nevím co tu furt řešíte. Konečně vyšla na CZ scéně poměrně originální a zábavná hra a stejně se najdou tací, kteří na hru budou nadávat kvůli maličkostem, kterým jde předejít... Jo jen tak mimochodem Auriel je náhodou naprosto boží. :DJencljencl11346    3.3.2015 18:54 Jencl

Hra je parádní a dabing mě baví, ale je fakt, že poměrně znám CZ/SK youtube scénu a možná proto se mi ten dabing tak moc líbí. Nicméně tu pořád existuje možnost přepnout jazyk, tak nevím co tu furt řešíte. Konečně vyšla na CZ scéně poměrně originální a zábavná hra a stejně se najdou tací, kteří na hru budou nadávat kvůli maličkostem, kterým jde předejít... Jo jen tak mimochodem Auriel je náhodou naprosto boží. :D

Miky člen redakce   9x   to Lazy: To je váš názor, já stojím za názorem Cvrndy, který hru ohodnotil známkou 9/10. Náhodou Destructoid je velký web, který zná spousta lidí. To, že ho neznáte vy, za to já už nemohou. A nevím, proč by se nemělo dát věřit hráčům na Steamu. To potom tedy už nemůžeme věřit vůbec nikomu. A už vůbec nechápu, proč by povedená plošinovka nemohla dostat 9/10.Mikymiky3    3.3.2015 18:50 Miky

to Lazy: To je váš názor, já stojím za názorem Cvrndy, který hru ohodnotil známkou 9/10. Náhodou Destructoid je velký web, který zná spousta lidí. To, že ho neznáte vy, za to já už nemohou. A nevím, proč by se nemělo dát věřit hráčům na Steamu. To potom tedy už nemůžeme věřit vůbec nikomu. A už vůbec nechápu, proč by povedená plošinovka nemohla dostat 9/10.

Lazy   10x   Miky:
:lol: to snad ale nemyslis vazne! ! Odkazujes sa tu jak v zahranici padaji 9/10 (ma to jen jeden a jeste nejaky pro me absolutne neznamy web) a zbytek recenze na steamu (schvalne sem sa na to podival a u nekterych nevericne kroutim hlavou) , kterym sa da verit asi jako nasim politikum :gun: ! Jak rikam hra spatne nevypada, ale 9/10 ani omylem. :lala:
Lazylazy34358
    3.3.2015 18:35
Lazy

Miky:
:lol: to snad ale nemyslis vazne! ! Odkazujes sa tu jak v zahranici padaji 9/10 (ma to jen jeden a jeste nejaky pro me absolutne neznamy web) a zbytek recenze na steamu (schvalne sem sa na to podival a u nekterych nevericne kroutim hlavou) , kterym sa da verit asi jako nasim politikum :gun: ! Jak rikam hra spatne nevypada, ale 9/10 ani omylem. :lala:

naheCZ    Dnes na CZ dabing nadává často už jen tak z principu. Ještě tady číst, že jsme MĚLI nejlepší dabing. Nic proti, ale my pořád MÁME nejlepší dabing, tedy hlavně co se týká filmů a seriálů (na hry se trošku se*e) . To že kvalita upadla je fakt, ale jde bohužel jen o peníze. Hru jsem nehrál a dabing hodnotit nebudu, zvlášť když se nejedná o profesionální dabing, ale i tak si myslím, že kvalita nebude tak strašná, jak se zde píše.naheCZnahecz7461    3.3.2015 18:30 naheCZ

Dnes na CZ dabing nadává často už jen tak z principu. Ještě tady číst, že jsme MĚLI nejlepší dabing. Nic proti, ale my pořád MÁME nejlepší dabing, tedy hlavně co se týká filmů a seriálů (na hry se trošku se*e) . To že kvalita upadla je fakt, ale jde bohužel jen o peníze. Hru jsem nehrál a dabing hodnotit nebudu, zvlášť když se nejedná o profesionální dabing, ale i tak si myslím, že kvalita nebude tak strašná, jak se zde píše.

Miky člen redakce   1x   to Lazy: Recenze na Steamu od hráčů, kteří hru hrajíMikymiky3    3.3.2015 18:24 Miky

to Lazy: Recenze na Steamu od hráčů, kteří hru hrají

Safraporte   2x   Co se resi? ;)

ad hra pusobi nedodelane a amatersky - protoze ji delali amateri, v editoru a sami priznavaji, ze je nedodelana

ad dabing je hrozny, zbytecny a je ho moc - opet, dabing nedelali daberi, mam neco dodavat? osobne mi taky prislo, ze postavy melou jen aby mlely. neco, cokoliv, ale za vsech okolnosti. prirovnal bych to k fish fillets. na zacatku rybky porad mlely, ale ok, byl to tutorial, uvod hry. pak uz se uklidnily a prohodily casto jen neco na uvod levelu. ok, ideal, protoze hrac se musi soustredit a premyslet nad resenim. i proto mozna ty kecy pusobi v blackhole tak rusive, mate neco na praci, mate premyslet a porad vam do toho nekdo krafe. ;)

Ale nerikam tak ani tak, hra si svoje publikum jiste najde. Dabing lze prepnout i vypnout a hra neni zadna velkoprodukce ani veledilo, ale i takove prece maji pravo na zivot. Kdyz obcas vidim co za hruzy se na Steamu objevi, je tenhle logicky rychlik z Game Makeru jeste luxusni vec.
Safraportesafraporte28154
    3.3.2015 18:17
Safraporte

Co se resi? ;)

ad hra pusobi nedodelane a amatersky - protoze ji delali amateri, v editoru a sami priznavaji, ze je nedodelana

ad dabing je hrozny, zbytecny a je ho moc - opet, dabing nedelali daberi, mam neco dodavat? osobne mi taky prislo, ze postavy melou jen aby mlely. neco, cokoliv, ale za vsech okolnosti. prirovnal bych to k fish fillets. na zacatku rybky porad mlely, ale ok, byl to tutorial, uvod hry. pak uz se uklidnily a prohodily casto jen neco na uvod levelu. ok, ideal, protoze hrac se musi soustredit a premyslet nad resenim. i proto mozna ty kecy pusobi v blackhole tak rusive, mate neco na praci, mate premyslet a porad vam do toho nekdo krafe. ;)

Ale nerikam tak ani tak, hra si svoje publikum jiste najde. Dabing lze prepnout i vypnout a hra neni zadna velkoprodukce ani veledilo, ale i takove prece maji pravo na zivot. Kdyz obcas vidim co za hruzy se na Steamu objevi, je tenhle logicky rychlik z Game Makeru jeste luxusni vec.

Lazy   4x   Miky:
A mimo destructoid jake dalsi zahranicni recenze myslis? Pac muj znamy pan Google nic jineho nenasel!
Lazylazy34358
    3.3.2015 18:17
Lazy

Miky:
A mimo destructoid jake dalsi zahranicni recenze myslis? Pac muj znamy pan Google nic jineho nenasel!

Miky člen redakce    Nejsme jediní, kdo dal Blackhole 9/10. Devítky padají i v zahraničí.Mikymiky3    3.3.2015 18:09 Miky

Nejsme jediní, kdo dal Blackhole 9/10. Devítky padají i v zahraničí.

ondra 865   5x   Radši si počkám na recenzi od jiného webu.ondra 865ondra-8651041    3.3.2015 18:07 ondra 865

Radši si počkám na recenzi od jiného webu.

fallanga   8x   Kolousek001: To, že někdo kritizuje dabing neznamená, že ho má pořád zapnutý. Je tam možnost zvolit si český dabing, tak ho zkusím a klidně ho zkritizuji. Je to jako by jsi říkal, že když se ti nelíbí příběh, tak máš přeskakovat příběhové části a rozhovory.fallangafallanga20226    3.3.2015 17:57 fallanga

Kolousek001: To, že někdo kritizuje dabing neznamená, že ho má pořád zapnutý. Je tam možnost zvolit si český dabing, tak ho zkusím a klidně ho zkritizuji. Je to jako by jsi říkal, že když se ti nelíbí příběh, tak máš přeskakovat příběhové části a rozhovory.

Alfaik   2x   zase 9 a zase ten samej clovek, co dal Grow Home 9/10...chapu individualitu hodnoceni, ale radsi bych byl kdyby se udelala nejaka univerzalni stupnice, kde by kazdej bod mel rozepsano, co vse musi hra splnit, aby si ten bodik zaslouzila...ale to asi neni mozny poradne udelat, takze se musim smirit jen s vyjadrenim nesouhlasu s recenzi, za me 9/10 ani omylemAlfaikalfaik34113    3.3.2015 17:49 Alfaik

zase 9 a zase ten samej clovek, co dal Grow Home 9/10...chapu individualitu hodnoceni, ale radsi bych byl kdyby se udelala nejaka univerzalni stupnice, kde by kazdej bod mel rozepsano, co vse musi hra splnit, aby si ten bodik zaslouzila...ale to asi neni mozny poradne udelat, takze se musim smirit jen s vyjadrenim nesouhlasu s recenzi, za me 9/10 ani omylem

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6951 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11948 příspěvků), Magic: The Gathering/Pokémon (4 příspěvky), Trance - Progressive Mix 42* (384 příspěvků), Čeština ve hrách?! (70 příspěvků), Upgrade RAM aneb rozhoduje rychlost operačních pamětí?! (3 příspěvky), Grand Theft Auto V (319 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4528 příspěvků), Humble bundle -vše sem (523 příspěvků), Český dabing ve hrách (73 příspěvků), Diablo III (1564 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Nex Machina - arkádovka v nejčistší formě

Záplavy robotů se na vás řítí v šíleném tempu, vaše zbraň střílí v tempu ještě šílenějším. Jediné, co by v této chvíli mohlo selhat, jste vy. Máte…

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 
 
MotoGP 17 ‒ nejlepší svého druhu

Další zářez do nekonečné řady motorkářské série. A kupodivu i ten nejhlubší.

 
Přečíst celý článek»Autor: Michal Jonáš - Platforma: PC a konzole
 
 
Get Even – poznáte rozdíl mezi realitou a fikcí?

Poznáte, co je skutečné a co je výmyslem fantazie? Get Even vám dokáže, že nemůžete věřit ani sami sobě.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Wonder Boy: The Dragon’s Trap – tak se dělá remake

Plošinovka z osmdesátých let zažívá svou renesanci v třetím tisíciletí.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC a konzole
 
 
MXGP3: The Official Motocross Videogame - vše při starém

První titul od Milestone, jenž využívá nový engine, by se chtěl od starších dílů MXGP odrazit a konečně přinést lepší zážitek, než tomu bylo doposud.

 
Přečíst celý článek»Autor: Michal Jonáš - Platforma: PC a konzole