Uživatel nepřihlášen
   

Ori and the Blind Forest - chytí za srdce i pocuchá nervy

Čtvrtek 12.3.2015 14:33 - Autor: Filip "Filca" Němec - Rubrika: Recenze Recenze Ori and the Blind Forest

Kouzelná plošinovka, která přináší do žánru svěží vítr a především nevšední herní zážitek, na který budete dlouho vzpomínat.

Recenzovaná verze: Xbox One

Čas od času vám některý z titulů přinese více či méně hluboký emocionální zážitek. Někomu stačí k ukápnutí slzy smrt psího spojence v Call of Duty a někdo má naopak srdce z ledu a v rámci videoher s ním jednoduše nic nehne. Pokud se řadíte do druhé skupiny, patrně jste ještě nehráli Ori and the Blind Forest.

...
Délka: ...
Ori and the Blind Forest - Trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Nestyďte se plakat

Celá hra se odehrává v lese Nibel, který je zasažen řadou devastujících bouří. V lese žije i Ori a poté co přijde o svého přítele Narema, který ho vychoval, vydá se na cestu. Postupně zjišťuje, co je jeho osudem a vydává se na nebezpečné dobrodružství s jediným cílem – zachránit les. Tvůrci se netají inspirací u klasických animovaných filmů, takže hra nejen kouzelně vypadá a hraje všemi barvami, ale i způsob vyprávění vás dozajista chytne za srdce. Úvod hry je silně emotivní a jak stojí v brožuře pro novináře, nemusíte se stydět plakat.

„I přes svoji hravost a roztomilost vám Ori and the Blind Forest nedá nic zadarmo a nervově nestabilní jedinci by se měli předzásobit náhradními ovladači.“

To je ale pouze jedna strana mince. Emoce s vámi po úvodu hry budou mávat jako divé, ovšem Ori and the Blind Forest je především plošinovka s hratelností, kterou bych se nebál označit za hardcore. Rozjezd je samozřejmě pomalejší, hra vás intuitivně učí základním principům, avšak většinu času strávíte kocháním se krásnou přírodou a pohádkově zpracovaným prostředím, které by se dalo nejblíže přirovnat ke Trine. Velmi rychle však začne přituhovat a i když hra stále nezapomíná na emotivní vyprávění, soucit či smutek rychle vystřídá hněv a mnohdy také frustrace. I přes svoji hravost a roztomilost vám totiž Ori and the Blind Forest nedá nic zadarmo a nervově nestabilní jedinci by se měli předzásobit náhradními ovladači.



Ačkoli to na papíře vypadá jako podivné spojení, mix emotivního vyprávění spolu s hardcore hratelností je kupodivu dobře vyvážen a v rámci provařeného žánru plošinovek přináší alespoň trošku svěží podání. Základní principy hry jsou přitom velmi jednoduché. Cílem je nalézt tři elementy a navrátit tak rovnováhu do zničeného lesa, což je pouze zástěrka k tomu, abyste s Orim dělali to co v každé plošinovce. Procházeli nejrůznější lokace, sbírali potřebné předměty a mimo jiné bojovali s roztodivnými nepřáteli. Ti jsou ve hře, ostatně jako všechno ostatní, zpracovaní velmi dobře. Každý vyžaduje rozdílný přístup a především v případě bossů je třeba přidat k rychlým reflexům a precizně zvládnutému ovládání také notnou dávku logického myšlení.

S postupem příběhu se však vyvíjí i vaše postava, která toho v počátku moc neumí. Postupně se však naučíte dvojitý skok, lezení po stěnách, potápění se nebo velmi šikovné a v pozdějších fázích hry důležité odrážení se od nepřátelských projektilů, což vám umožní dostat se na jinak nedosažitelná místa. Se stále se rozšiřující paletou vašich schopností se úměrně mění i prostředí a protivníci, takže hratelnost se neustále obměňuje, což je rozhodně dobře. Velmi příjemné je také to, že nové schopnosti získáváte opravdu po celou dobu hraní a tak i závěrečná část hry je stále zábavná a neokoukaná.  Doposud jsem však popisoval pouze schopnosti, které dostáváte za postup příběhem, Ori však sbírá ze zabitých nepřátel zkušenosti v podobě zlatých orbů a ty lze investovat do tří stromů zkušeností. Rozhodně se nejedná o nikterak složitý systém, který by koketoval s prvky RPG žánru, nicméně jde i tak o velmi důležitou část hry. Vylepšit si můžete již tradičně například sílu a jednotlivé druhy útoku, ale odemykáte si i další věci, které, jak sami tvůrci prozradili, nejsou klíčové pro dohrání hry, ale rozhodně vám její průchod zpříjemní.



Ukládej kdy chceš, ale…

Zlaté orby se zkušenostmi nejsou jediné, co budete sbírat. Z rozbitých krystalů budete nasávat energii, která slouží ke speciálnímu devastujícímu útoku, ale především k možnosti vytvořit si vlastní save point. Hra totiž nevyužívá klasického automatického ukládání, ale nechává na hráči samotném, kdy a kde si hru uloží. Zdá se to jako zajímavý detail, ovšem u takto obtížné hry jde o velmi důležitý prvek. Vzhledem k tomu, že narazíte na méně čí více obtížné pasáže, správně umístěný save point, který po vaší smrti slouží logicky jako checkpoint, vás může dělit od zdlouhavého a obtížného návratu na místo, kde jste předtím zemřeli. Naneštěstí energie není nikdy dost, takže na jednu stranu toužíte ukládat před každou překážkou, zápasíte přitom ale právě s nedostatkem energie. Ta navíc slouží i k otevírání tajných průchodů, takže se z ní rychle stává cenná komodita, se kterou není radno plýtvat.

„Všechno do sebe neuvěřitelně zapadá a velmi těžká, přesto většinou vyvážená hratelnost vás žene neustále kupředu."

Největší výzvu samozřejmě představuje samotné prostředí, ve kterém se pohybujete. Troufnu si říct, že to je vytvořeno naprosto excelentně. A to jak co se týče vizuálů, tak i level designu. Prostorové puzzly jsou vytvořeny opravdu velmi chytře – většinou vám intuitivně dávají najevo co se od vás očekává, přesto je však často velmi složité provést přesně to, co si představujete. Najdete spoustu známých prvků z ostatních plošinovek, ale narazíte i na zajímavosti, které jsou velmi příjemnou inovací. Hlavní však je, že všechno do sebe neuvěřitelně zapadá a velmi těžká, přesto většinou vyvážená hratelnost vás žene neustále kupředu.



Mistrovské dílo

Zvláštností je, že celý herní svět není rozdělen na jednotlivé úrovně, ale jde o jednu obrovskou síť chodeb, ve které se můžete volně pohybovat. Nenarazíte tedy na žádné nahrávací obrazovky. Prostředí je navíc maximálně rozmanité a po celou dobu hraní vás bude překvapovat vizuální zpracování, které v rámci plošinovek nemá obdoby. Pohádkové pojetí vás dozajista chytne za srdce a jeho kvalita zpracování oslní. Ruku k dílu přikládají i textury v pozadí, nebo naopak občas zasahující objekty v popředí, kde se čas od času něco mihne. V zásadě obyčejná 2D plošinovka tak dostává naprosto nový rozměr a právě neokoukaný vizuál, který se neustále mění, vás bude táhnout i ve chvílích, kdy budete chtít prohodit ovladač oknem. Jedinou a zároveň obrovskou kaňkou na jinam mistrovském díle je nemožnost vrátit se do hry poté, co dokončíte příběh. Celá mapa obsahuje obrovskou spoustu tajných chodeb a míst, kam se dostanete až se schopnostmi získanými v pozdějších fázích hry, takže i po dokončení příběhu má hra co nabídnout.



Kdo si myslel, že v žánru plošinovek, který je vůbec jedním z nejstarších herních žánrů, už nelze vymyslet nic nového, měl by zpytovat svědomí. Je pravdou, že Ori and the Blind Forest občas recykluje již mnohokrát využité principy, ale jejich absolutně bezchybné provedení vše vynahrazuje. K tomu si hra samozřejmě přidává své vlastní nápady, což v kouzelném světě umírajícího lesa dělá nejlepší plošinovku za poslední dobu. V průběhu hraní sice občas zapomenete na srdceryvný příběh, ten se ale čas od času připomene a na konci hry vygraduje takovým způsobem, který slabším povahám vžene slzy do očí. Zmínit je nakonec třeba i famózní hudební doprovod, který skvěle souzní s uměleckým stylem hry a určitě obstojí i jako samostatný soundtrack.

Ori and the Blind Forest na PC, Xbox One, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 10 10/10
Ori and the Blind Forest
» Více o hře
Líbí se nám
  • rozmanitá hratelnost
  • většinou vyvážená obtížnost
  • způsob ukládání pozic
Vadí nám
  • nemožnost vrátit se do hry po dohrání příběhu
Verdikt: V rámci svého žánru a za zhruba 400 korun dostanete osm až dvanáct hodin skvělé zábavy, která si zaslouží maximální hodnocení. Kdo koupí, neprohloupí.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry Ori and the Blind Forest.
Hru ohodnotilo také 63 čtenářů průměrnou známkou 9.3/10.
stoupa (10), OS1R1S (10), pepajs95 (1), Miky (10), M4S4CR (10), Skapco (10), Corvus (9), CZMARTY7 (10), Reedee (10), Ratos (10), overlord22 (10), Stenlly69 (9), jaccomo (9), Colony (10), N3rMeR (9), snakerh (9), Toldo (10), Nellinda (10), Dr.Killjoy (10), Szczigi (9), daza (8), Snaphid (8), Ardenlax (10), Vincent_Vega (10), FesakSX (9), Lazy (10), wajdoslavek6 (10), domspor (8), Jendus (9), AeSko (10), Ako Suminoe (9), Meg.A.Byte. (10), Phill002 (10), carhrozny (7), Exiperus (8), xScore (10), Wreis (9), Alfajk (9), Libu (10), Modras (10), Virus (10), ShaunHastings (9), garrett0901 (9), Milord (10), Labigmek (10), Bouner (9), CzePavel99 (10), Greca (10), barlow (10), Foxik09 (10), Vojtech1141 (9), WeirdWorm (9), BRUNO cz (10), fallanga (9), Paulus Poetry (10), Seffi (9), Raylo™ (10), Pisstol (7), soldierXXXX (10), SweetL.c.King (10), predator.cz (10), cactus.cz (8), KeerGeek (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Ori and the Blind Forest na PC, Xbox One, Xbox 360Trailery ke hře
Ori and the Blind Forest na PC, Xbox One, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest Screenshot ze hry Ori and the Blind Forest

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Ori and the Blind Forest - chytí za srdce i pocuchá nervy
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
rawneox    Hele xboxáci, jak , prosim Vás, vysunu disk z mechaniky přes gamepad :D ? ?
Vim že je to offtopic, ale nemůžu to najít ani v nastavení :(
rawneoxrawneox17681
    5.8.2017 17:35
rawneox

Hele xboxáci, jak , prosim Vás, vysunu disk z mechaniky přes gamepad :D ? ?
Vim že je to offtopic, ale nemůžu to najít ani v nastavení :(

rawneox   1x   Díky :thumbup: Koukal jsem na store xb1 a už jde koupit pouze Definitive Edition. . což, snad to moc neovlivní původní koncept hry. Ale rozhodně jdu do toho :dance:rawneoxrawneox17681    4.8.2017 23:26 rawneox

@ odpověď na komentář od Auvicek:Díky :thumbup: Koukal jsem na store xb1 a už jde koupit pouze Definitive Edition. . což, snad to moc neovlivní původní koncept hry. Ale rozhodně jdu do toho :dance:

Auvicek napsal:Týká se pouze základní verze

Definitive tam ta možnost je

a neboj i základní hra má new game

Auvicek   1x   Týká se pouze základní verze

Definitive tam ta možnost je

a neboj i základní hra má new game
Auvicekauvicek29963
    4.8.2017 23:17
Auvicek

@ odpověď na komentář od rawneox:Týká se pouze základní verze

Definitive tam ta možnost je

a neboj i základní hra má new game

rawneox napsal:Chystám se na tuhle hru ale nechápů negativ ve verdiktu - "nemožnost vrátit se do hry po dohrání příběhu" ? ? Jako že to dohraju a už nerozeběhnu?

rawneox    Chystám se na tuhle hru ale nechápů negativ ve verdiktu - "nemožnost vrátit se do hry po dohrání příběhu" ? ? Jako že to dohraju a už nerozeběhnu?rawneoxrawneox17681    4.8.2017 21:12 rawneox

Chystám se na tuhle hru ale nechápů negativ ve verdiktu - "nemožnost vrátit se do hry po dohrání příběhu" ? ? Jako že to dohraju a už nerozeběhnu?

Auvicek    Nejlepší hra svého žánru dnešní doby...Auvicekauvicek29963    3.5.2016 12:35 Auvicek

Nejlepší hra svého žánru dnešní doby...

IamDafli    díky za spoiler k CoD :thumbup: :-)IamDafliiamdafli31572    14.3.2015 01:50 IamDafli

díky za spoiler k CoD :thumbup: :-)

Mopidu    Wheeee, tohle sleduju už od doby co to oznámili a nakonec je to opravdu dobrý! :D To mi rozradostnilo den :DMopidumopidu25383    13.3.2015 13:54 Mopidu

Wheeee, tohle sleduju už od doby co to oznámili a nakonec je to opravdu dobrý! :D To mi rozradostnilo den :D

Miky člen redakce    S Moon Studios je to o něco složitější. Ono ani tak nejde o tým, jako spíše o vývojáře z celého světa, kteří čas od času spolu dělají nějakou hru. Od roku 2011 tato "firma" pracuje na hrách pro Microsoft.Mikymiky3    13.3.2015 10:18 Miky

S Moon Studios je to o něco složitější. Ono ani tak nejde o tým, jako spíše o vývojáře z celého světa, kteří čas od času spolu dělají nějakou hru. Od roku 2011 tato "firma" pracuje na hrách pro Microsoft.

Lonewolf    Ratos: Máš pravdu, špatně jsem se podíval. Myslel jsem, že to studio patří přímo Microsoftu ale asi je to jen vydavatel. Tak to je skoro jisté že se to časem objeví na PS4, podobně jako Tomb Raider.Lonewolflonewolf6015    13.3.2015 10:14 Lonewolf

Ratos: Máš pravdu, špatně jsem se podíval. Myslel jsem, že to studio patří přímo Microsoftu ale asi je to jen vydavatel. Tak to je skoro jisté že se to časem objeví na PS4, podobně jako Tomb Raider.

Ratos    Lonewolf- nerikej. . . Prave ze mrkvosoft pousti sve hry dal. . . Limbo bylo taky jen na xbox a pak vyslo na pc a psko. Myslim ze ori vyjde i na ps4- ale treba se mýlím....Ratosratos11417    13.3.2015 09:39 Ratos

Lonewolf- nerikej. . . Prave ze mrkvosoft pousti sve hry dal. . . Limbo bylo taky jen na xbox a pak vyslo na pc a psko. Myslim ze ori vyjde i na ps4- ale treba se mýlím....

Lonewolf    Ratos: O tom dost pochybuju, když je to od Microsoftu. Dneska se nejvíc vyplatí dělat hry multiplatformě ale firmy jako Microsoft, Sony a Nintendo dělají exkluzivity, aby podpořili svoji konzoli.Lonewolflonewolf6015    13.3.2015 08:49 Lonewolf

Ratos: O tom dost pochybuju, když je to od Microsoftu. Dneska se nejvíc vyplatí dělat hry multiplatformě ale firmy jako Microsoft, Sony a Nintendo dělají exkluzivity, aby podpořili svoji konzoli.

Ratos    Neskutecne uzasna a krasna hra. Vcera jsem to dohral a nemam slov...
Hellierer- stejne to vyjde do konce roku i na ps4 , takze no stres....
Ratosratos11417
    13.3.2015 08:40
Ratos

Neskutecne uzasna a krasna hra. Vcera jsem to dohral a nemam slov...
Hellierer- stejne to vyjde do konce roku i na ps4 , takze no stres....

Hellierer   2x   Tak po dlouhé době hra, která mě rozbrecela. Fakt úžasné spojení atmosféry s hudbou a vizualem...PSkaři můžou plakat (díky bohu za PC verzi :D)Helliererhellierer6549    13.3.2015 07:04 Hellierer

Tak po dlouhé době hra, která mě rozbrecela. Fakt úžasné spojení atmosféry s hudbou a vizualem...PSkaři můžou plakat (díky bohu za PC verzi :D)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

CzePavel99    Určitě vezmu :)CzePavel99czepavel9911259    12.3.2015 23:51 CzePavel99

Určitě vezmu :)

Alfaik    kdyz se vam libi tohle, mrknete i na Dust: An Elysian Tail [ odkaz ]Alfaikalfaik34113    12.3.2015 21:02 Alfaik

kdyz se vam libi tohle, mrknete i na Dust: An Elysian Tail [ odkaz ]

LosKokos    Maličko mi to připomíná Trine. Jinými slovy vypadá to bombově! :-)LosKokosloskokos31722    12.3.2015 20:58 LosKokos

Maličko mi to připomíná Trine. Jinými slovy vypadá to bombově! :-)

CZMARTY7   1x   No je to teda sila, emoce hned palba na začátku! ! !CZMARTY7czmarty724061    12.3.2015 20:18 CZMARTY7

No je to teda sila, emoce hned palba na začátku! ! !

CZMARTY7    Koupeno, velmi pěkná recenze, diky!CZMARTY7czmarty724061    12.3.2015 19:59 CZMARTY7

Koupeno, velmi pěkná recenze, diky!Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Lootmaster    Tyjo , že bych skusil na PC?Lootmasterlootmaster5989    12.3.2015 19:59 Lootmaster

Tyjo , že bych skusil na PC?

Skapco    Vyborne dielo zo skvelou atmosferou a hudbou :thumbup: Este to nemam dohrate ale je to pecka :lol:Skapcoskapco8601    12.3.2015 19:08 Skapco

Vyborne dielo zo skvelou atmosferou a hudbou :thumbup: Este to nemam dohrate ale je to pecka :lol:

hRDLA   1x   se divím že zrovna ty se hanbou nepropadneš :D

hele nejmenoval si se předtim Alfajk s "j"? ?
hRDLAhrdla20497
    12.3.2015 18:40
hRDLA

se divím že zrovna ty se hanbou nepropadneš :D

hele nejmenoval si se předtim Alfajk s "j"? ?

Alfaik   1x   Anciabl - myslis ze se mucim u nejakejch odflaknutejch portu (coz neni pripad ori) na k+m? neblazni, u pc si totiz muzu vybrat, na cem budu hrat :thumbup:Alfaikalfaik34113    12.3.2015 18:38 Alfaik

Anciabl - myslis ze se mucim u nejakejch odflaknutejch portu (coz neni pripad ori) na k+m? neblazni, u pc si totiz muzu vybrat, na cem budu hrat :thumbup:

Temgotin    Anciabl: Mrkni na hodnocení uživatelů a hned ti dojde, o kom tu je řeč :DTemgotintemgotin9437    12.3.2015 17:47 Temgotin

Anciabl: Mrkni na hodnocení uživatelů a hned ti dojde, o kom tu je řeč :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Anciabl   2x   Alfaik: Ted nevím jestli je to sarkasmus páč člověk u vás nikdy neví ale proč kupovat xbox když je to aji na pc ?

EDIT: Na koho furt narážíte s tím 1/10 ?

Jsem zpět: Pak nebreč až se do vás budou pc hráči zas navážet když tu začínáš ty
Anciablanciabl21472
    12.3.2015 17:41
Anciabl

Alfaik: Ted nevím jestli je to sarkasmus páč člověk u vás nikdy neví ale proč kupovat xbox když je to aji na pc ?

EDIT: Na koho furt narážíte s tím 1/10 ?

Jsem zpět: Pak nebreč až se do vás budou pc hráči zas navážet když tu začínáš ty

Chiquichups    Momentalně poslouchám soundtrack k této hře, který je velmi povedený. Nemůžu si pomoct, ale mám husí kůži :)Chiquichupschiquichups29898    12.3.2015 16:39 Chiquichups

Momentalně poslouchám soundtrack k této hře, který je velmi povedený. Nemůžu si pomoct, ale mám husí kůži :)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Jsem zpět   1x   pane Pepajs vymaže tu 1/10. Takhle se přece nechová PS hráč, ale PC hráč apod. Ta hra je navíc velice povedenáJsem zpětjsem-zpet30143    12.3.2015 16:15 Jsem zpět

pane Pepajs vymaže tu 1/10. Takhle se přece nechová PS hráč, ale PC hráč apod. Ta hra je navíc velice povedená

Lonewolf    Já myslel, že je to x-box only exkluzivita, tak mě překvapilo, že je to i na PC.

Ten co tomu dal 1/10 je ps fanboy a štve ho, že si to nezahraje.
Lonewolflonewolf6015
    12.3.2015 16:13
Lonewolf

Já myslel, že je to x-box only exkluzivita, tak mě překvapilo, že je to i na PC.

Ten co tomu dal 1/10 je ps fanboy a štve ho, že si to nezahraje.

OS1R1S    Vynikající hra se skvělou hudbou, vynikající grafikou a parádním příběhem který chytne za srdce :thumbup: U téhle hry není opravdu co řešit :-) PS: Nechápu jak tomu někdo mohl dát 1/10.OS1R1Sos1r1s8560    12.3.2015 16:02 OS1R1S

Vynikající hra se skvělou hudbou, vynikající grafikou a parádním příběhem který chytne za srdce :thumbup: U téhle hry není opravdu co řešit :-) PS: Nechápu jak tomu někdo mohl dát 1/10.

BRUNO cz    bombova hudba i grafika a super hratelnost... co chtit vic za 399, - na xone? ! jeste bych na xko rad videl oddworld new and tasty... :DBRUNO czbruno-cz6787    12.3.2015 15:39 BRUNO cz

bombova hudba i grafika a super hratelnost... co chtit vic za 399, - na xone? ! jeste bych na xko rad videl oddworld new and tasty... :D

Alfaik    kvuli tyhle hre si jdu koupit novej x360 gamepad, protoze to za to rozhodne stoji, zatim jsem si prosel jen prolog a je to pecka :thumbup:Alfaikalfaik34113    12.3.2015 15:30 Alfaik

kvuli tyhle hre si jdu koupit novej x360 gamepad, protoze to za to rozhodne stoji, zatim jsem si prosel jen prolog a je to pecka :thumbup:

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Deskovkový speciál: Scythe

Speciál - 17.12.2017
 
Deskovkový speciál: Scythe

Svět po ničivé válce bojuje o vlastnictví továrny na výrobu bitevních robotů. Bude vítězem tohoto střetu právě vaše civilizace?

 
 
 
Ancestors Legacy – dojmy z hraní

Půl roku před vydáním vypadá tato real-time strategie pro PC a Xbox One více než nadějně!

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Star Wars: Battlefront 2 – The Last Jedi Season aneb krok správným směrem

Co všechno nabízí první várka bezplatného dodatečného obsahu pro Battlefront 2 a co se od vydání stihlo zlepšit?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Escape Room – úniková hra

Průšvih. Máte 60 minut na vyřešení problému, jinak jste v loji. Uspějete, nebo skončíte v poli poražených?

 
 
 
The Surge: A Walk in the Park DLC

Zatím jediné příběhové DLC The Surge láká na výlet do zábavního parku. Zažijeme akční jízdu na horské dráze, na kterou dlouho nezapomeneme?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole