Uživatel nepřihlášen
   

Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene

Středa 14.10.2015 18:46 - Autor: Martin "Cvrnda" Cvrček - Rubrika: Recenze Recenze Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene

Geralt z Rivie se vrací v prvním placeném rozšíření Zaklínače 3. Stojí ale tohle rozšíření za vaši pozornost a peníze?

Recenzovaná verze: PC

Ten čas neuvěřitelně letí. Připadá mi to jako včera, co jsem Zaklínači 3 ve své recenzi s radostí uděloval nejvyšší hodnocení. A přitom je to už několik měsíců. Za tu dobu se hra dočkala šestnácti bezplatných DLC, základních modovacích nástrojů a řady patchů. A teď tu máme první placenou expanzi. Názory na to, jestli říkat Srdcím z kamene datadisk nebo DLC, se poněkud rozchází, proto se budu držet podle celkem neutrálního termínu expanze. Tvůrci ze studia CD Projekt RED kdysi řekli, že kdyby měli dodatečný obsah zpoplatnit, muselo by jít o obsah srovnatelný s datadisky z dob dávno minulých. Jsou Srdce z kamene opravdu takové?

Geraltovy patálie

Jak asi tušíte, příběh Srdcí z kamene se netočí kolem toho, jak si Geralt vychoval psa od štěněte nebo jak trávil týden v novigradském nevěstinci. Vše začíná prostou zakázkou od jistého Olgierda von Everec, který vypadá jako kříženec polského šlechtice s Davidem Backhamem. Cíl zakázky? Zbavit se monstra ve stokách pod Oxenfurtem. Likvidací tohoto monstra pak začíná další zajímavá zápletka, v níž má Geralt o zábavu, kuriózní situace a kontakt s nesprávnými lidmi postaráno.

Příběh expanze rozhodně nezklamal a jeho předností jsou především postavy. Dalo by se říct, že celý děj stojí na čtyřech postavách. Kromě Geralta a Olgierda je to ještě záhadný Gaunter O'Dimm, známý též jako Zrcadelník nebo Skleněný muž, a dobře známá medička Shani. Každá postava má co nabídnout, rozhodně zaujme a kromě toho disponuje skvělým dabingem. Olgierd je na tom například podobně jako Krvavý baron z původní hry a je docela možné, že ho v jeden moment budete nesnášet a vzápětí s ním začnete i trochu soucítit. Shani je pak takovým světlým bodem a především předmětem zájmu na skvěle zpracované svatbě, kam v doprovodu Shani zavítáte. Ve Hře o trůny jsou možná svatby dějištěm největšího neštěstí, ale v Zaklínači jde o zdroj humorných okamžiků a vynikajících dialogů. A svatba je jen jednou z mnoha částí, na které nejspíš hned tak nezapomenete.



Vstříc severovýchodu

Děj přídavku se rozprostírá napříč několika hlavními questy, které přirozeně doplňuje i několik vedlejších úkolů. Kvalita questů je určitě srovnatelná s původní hrou a nenarazil jsem na nic, co by mě vyloženě nebavilo nebo co by působilo jako generický úkol, v jehož případě by mě nemuselo zajímat, co vlastně přesně řeším. Questy vás přitom ve většině případů pošlou do nové lokace. Zapomeňte na zcela novou mapu, ta přijde až s druhou expanzí s názvem O víně a krvi (vyjde v první polovině roku 2016), v tomto případě se musíte spokojit s rozšířením mapy Velenu a Novigradu směrem na severovýchod. Tam najdete nová lidská osídlení i krásné jezero a kromě toho došlo i k využití prázdných částí mapy na severu a na východě.

Pokud vám nestačilo lovení všech těch otazníků, Srdce z kamene vás určitě uspokojí, protože v nových a dříve nevyužitých lokacích nyní najdete další místa zájmu zahrnující opuštěné osady, hnízda příšer, tábory zbojníků a ukryté či hlídané poklady. Nová místa jsou každopádně zpracovaná velmi dobře a věrně dodržují styl a atmosféru původní mapy, takže si mnohdy ani neuvědomíte, že jste právě v nové lokaci. Obával jsem se toho, že tvůrci budou chtít odlišnost původní mapy a nových lokací nějak zdůraznit, ale to se naštěstí nestalo a nová část mapy působí naprosto přirozeným dojmem. Skvělý pocit z nových lokalit kazí jen kuriózní bug, který při jízdě na koni tvoří na mostech jakési neviditelné stěny. Několikrát se mi stalo, že jsem tryskem najel na malý můstek a Klepna najednou začala běhat na místě, načež jsem musel sesednout, popojít trochu dál po mostě pěšky a zase naskočit do sedla a jet dál. Nejde o nijak častý jev, ale přesto může být poměrně otravný.



Jeden z vedlejších questů vás také seznámí s novinkou v podobě slovotepectví. Pod tímto prazvláštním termínem se schovává možnost očarovat vaší výbavu speciálními slovy. Vše funguje poměrně jednoduše. Nejprve musíte za pomoci nemalého množství peněz zprovoznit dílnu runotepce z dalekého Ofieru a následně už jen stačí splašit vhodné glyfy a runové kameny, s nimiž určitý předmět očarujete. Já například díky třem vzácnějším runovým kamenům získal vylepšení ocelového meče, díky němuž se při maximálním zdraví promítá obnova zdraví do uděleného poškození. Tři běžně dostupné glyfy zase stačily k vylepšení zbroje o funkci automatického odrážení šípů. Zprvu je slovotepectví vážně nákladná záležitost a navíc mu musíte obětovat veškeré již použité vylepšení daného předmětu, ale určitě jde o vítanou a zajímavou možnost dalšího vylepšování vámi používané výbavy.

„Pod termínem slovotepectví se schovává možnost očarovat vaší výbavu speciálními slovy.“

Nové cvičné terče

Při plnění nových úkolů se také můžete nezřídka setkat s novými nepřáteli. O rozšíření lidských protivníků se postarali ofierší válečníci a odpadlíci z Řádu planoucí růže, zástup monster zase obohatili pavoukovci nebo divočáci, z nichž by určitě měl radost Asterix s Obelixem. Pokud je vaše postava na dostatečně vysoké úrovni (pro hraní expanze je doporučený alespoň level 30), noví nepřátelé jsou spíše zdržením než skutečnou výzvou. Případně mohou být i zdrojem nové výbavy, která leckdy může najít své využití. Přesto vás dokážou zaměstnat. A kromě toho, výzvu představují bossfighty.

Těch je napříč Srdcím z kamene hned několik a je vidět, že při jejich designu tvůrci používali mozek a zpětnou vazbu hráčů. Účinná likvidace totiž nezřídka vyžaduje svéráznou taktiku a s taktikou, která mohla platit na mnoho bossů v původní hře, moc často nepochodíte. Také si nemyslete, že když začnete Srdce z kamene třeba na levelu 38, na němž jsem začínal i já, tak pro vás budou bossfighty jako procházka růžemi. Není to tak, někdy se můžete zapotit i v případě, že protivníka převyšujete o několik úrovní, což chválím. Celkově jsou bossfighty příjemnou výzvou, která vám nedá nic zadarmo, ale která vás ani nemusí příliš frustrovat.



S ohledem na to, že v bossfightech je vidět vliv zpětné vazby hráčů, mě ale zaráží, že další citlivá záležitost původní hry v podobě příliš častého využívání zaklínačských smyslů zůstala beze změny. Obdobu detektivního módu si užijete i v Srdcích z kamene, a to bohužel víc, než by bylo zdrávo. Původní hře jsem přemíru detektivních pasáží za použití zaklínačských smyslů ještě prominul, tentokrát už mi ale začínala docela vadit. Tohle je jediný herní prvek, kterým jsem se dosyta přejedl díky původní hře, a tak mě nijak netěšilo, že jsem zase musel každou chvíli zírat do země, hledat červené stopy a neustále držet pravé tlačítko myši. Využívání zaklínačských smyslů je zkrátka příliš časté a brzy začne jen zdržovat nebo otravovat.

„S taktikou, která mohla platit na mnoho bossů v původní hře, moc často nepochodíte.“

Gwint je důležitější

Zmíněné neviditelné stěny na mostech a příliš časté využívání zaklínačských smyslů naštěstí považuji za jediné výrazné chyby tohohle přídavku. Výjimečné překlepy v českém překladu nepočítám a drobnější bugy také ne, protože se vážou především k herním prvkům původní hry. A kromě nich jsem se setkal jen s pravidelným pádem v jisté lechtivější scéně. V jednom okamžiku vypověděly ovladače grafické karty službu a hra spadla, což se zjevně děje více lidem. Tenhle problém lze ale naštěstí odstranit snížením grafických detailů. Skoro by se dalo říct, že pro mou grafickou kartu byla ta scéna moc žhavá.



Při zmínce o lechtivé scéně vás možná napadne možnost romance s Shani. Zcela přirozeně k tomu máte možnost, ale je třeba říct, že kočkování s oblíbenou medičkou nemá vliv na romanci v původní hře. Srdce z kamene sice můžete rozehrát samostatně, ale většina hráčů se k expanzi pravděpodobně dostane z uložené pozice z původní hry, do níž je nový obsah integrován. To má za následek, že Srdce z kamene lze hrát v průběhu příběhové linie samotného Zaklínače 3 nebo po jejím konci, a proto by byl vliv událostí z expanze poněkud nežádoucí a technicky stěží proveditelný. Vše, co se stane v příběhu Srdcí z kamene, v něm také zůstane.

Samozřejmě to neplatí o výbavě, získaných zkušenostních bodech a samozřejmě o nových gwintových kartách. Ani na ty tvůrci z CD Projektu nezapomněli a v průběhu expanze můžete získat užitečnější karty s podobiznou nových postav nebo krávu s nulovou hodnotou. Ta se hodí hlavně při výkladu smetí z vašeho balíčku, což umělou inteligenci nezřídka přiměje k výkladu vlastních, už silnějších karet, aby v dalších kolech neměla tolik silných karet.



S Geraltem se člověk nenudí

Expanze Srdce z kamene se tedy rozhodně povedla. Z jistého úhlu pohledu se může zdát, že nového obsahu je příliš málo na to, aby se o ní dalo mluvit jako o datadisku, ale myslím, že poměr ceny a obsahu je důležitější než přesné označení. A ten poměr je víc než uspokojivý. Deset euro je totiž opravdový pakatel s ohledem na to, co všechno v Srdcích z kamene dostanete. Těšit se můžete na kvalitní příběh se zajímavými postavami, na zábavné questy, které vám vydrží na zhruba devět hodin, nebo na povedené rozšíření mapy a novou možnost vylepšení.

Především ale dostanete další příležitost dostat se znovu do kůže Geralta z Rivie a prožít parádní dobrodružství, které je kvalitativně srovnatelné s herní náplní původní hry. A já vám radím, abyste tuhle příležitost nepromarnili. A pokud máte Zaklínače 3 obzvlášť v oblibě, určitě vám radím, abyste se ještě pokusili sehnat limitovanou krabicovou verzi, v níž naleznete především dva balíčky gwintových karet. Tahle nádhera je sice s ohledem na cenu samotné expanze poměrně drahá, ale fanoušci se určitě budou tetelit blahem, až ty karty začnou rozbalovat. Srdce z kamene jako takové ale stačí ke štěstí všech, kterým původní Zaklínač 3 z jakéhokoliv důvodu nestačil. A že těch důvodů může být spousta.

Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene koupíte na Xzone.cz v digitálně podobě pro PC za 269 Kč.

Počítač do redakce zapůjčil Grunex.com.

Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene
» Více o hře
Líbí se nám
  • zajímavý příběh
  • skvělé postavy
  • rozšíření stávající mapy
  • funkce slovotepectví
  • nové bossfighty
  • poměr ceny a obsahu
  • gwintové karty v krabicové verzi
Vadí nám
  • příliš časté využívání zaklínačských smyslů
  • bugy na mostech v nových lokalitách
Verdikt: Srdce z kamene je parádním dobrodružstvím na několik hodin, které z hlediska kvality obsahu rovná původní hře a které ukazuje fascinující a velmi vítaný poměr mezi obsahem a cenou. Takhle si představujeme ideální placené rozšíření.
Hru ohodnotilo také 114 čtenářů průměrnou známkou 9.6/10.
soldierXXXX (10), Adam-PacIn (10), Palmeczech (10), Sedli14 (10), tiny (10), Ondra Kenway (10), Corvus (10), Ropucha (10), EddieCZ (9), Tadeo11 (10), SweetL.c.King (9), Man1akCZ (10), cajteekanee (10), Alfajk (10), Mjay (10), Arin (10), Chrom97 (10), jakero (10), Dr.Killjoy (10), vietcock (10), pepajs95 (10), Petroň (10), Maty (10), plkCRA (10), limpi (10), Melneor (10), Snow2 (10), Vojtech1141 (9), caukyy (10), Juraj103 (10), Filip02373 (9), MerkValo (9), Blackhand47XD (10), powerandco (10), MelmanCZ (10), FoxisFoxCZ (10), Bruce Wayne (10), Balthasar (10), Vakek (9), Lišák (7), Xenus (10), PredatorCzech (9), koubecx (10), MachujaNapitchi (10), baifi003 (10), BlackScorpioncz (10), Vynex (10), PKDMAN (10), Holy99 (9), Libu (10), Blizz (10), bahrajn (10), Marigold (10), Thom3s (10), Bonpar (9), Sarthanoom (10), Daniel65911 (10), breeg (10), Kočičák (10), DEADMAU5 (10), Auditius (10), Marllone (8), CzePavel99 (9), Ebolus (10), ACzeMiky (10), Aiden Pearce (10), Clon3 (9), šuplík (7), vtap (10), jacks1108 (10), Mixam (10), Dakh666 (9), Razzak (10), Pisstol (9), TwoFace (10), Jenda10 (10), LuckyBaal (10), johnk2 (9), GamerAC (9), JackTwoFace (10), tomdh86 (9), Mahdí (9), terrka (10), MORTHSIR (7), barlow (9), Mighty (10), Pongi (9), Foxik09 (10), Golradir (10), Snaphid (10), AjikTali (10), Tasty Dumpling (10), WeirdWorm (10), Siny (10), Milaano (10), Lestat19 (10), Rezet (9), Paulus Poetry (10), jiiirka (10), reflex24 (9), Miirphys (10), darthrubec (10), Kedamir (10), Old Angler (1), inexet007 (10), FranCop (9), Beruna33 (10), Greca (10), GeSto (10), N3RWO (10), GoOdTiMe (9), Theogreel (9), KeerGeek (9), Mazzi (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene Screenshot ze hry Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Zaklínač 3: Divoký hon - Srdce z kamene
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Strec   2x   23cicer: Já do toho jdu s nasazením života. Naštěstí jen herní postavy :DStrecstrec4311    25.10.2015 15:46 Strec

23cicer: Já do toho jdu s nasazením života. Naštěstí jen herní postavy :D

23cicer    Jezisi. . a to ja jo ( ( (:23cicer23cicer7279    25.10.2015 10:57 23cicer

Jezisi. . a to ja jo ( ( (:

Strec    23cicer: Nejsem baba abych si svítil na špičku meče :D.Strecstrec4311    25.10.2015 07:01 Strec

23cicer: Nejsem baba abych si svítil na špičku meče :D.

23cicer    Strec - louč ( (:23cicer23cicer7279    24.10.2015 20:26 23cicer

Strec - louč ( (:

Strec    Anciabl: Tak jak to je uvnitř nevím. Já ani kočku nepoužívám :D. Takže v některých jeskyních mám tmu permanentní, jen 3m kolem mě vidím.Strecstrec4311    24.10.2015 17:30 Strec

Anciabl: Tak jak to je uvnitř nevím. Já ani kočku nepoužívám :D. Takže v některých jeskyních mám tmu permanentní, jen 3m kolem mě vidím.

Anciabl    To je ono akorát jich tam mám tolik místama že nejde nic vidětAnciablanciabl21472    24.10.2015 17:07 Anciabl

To je ono akorát jich tam mám tolik místama že nejde nic vidět

Strec    Anciabl: Taky jsem asi něco podobného viděl. Textura mi udělala černý trojúhelník na skále.Strecstrec4311    24.10.2015 16:48 Strec

Anciabl: Taky jsem asi něco podobného viděl. Textura mi udělala černý trojúhelník na skále.

Anciabl   2x   A s tím další bugy a ted to de do extrému. Skoro ve všech podzemí a jeskyních mám grafický bugy ( ted nevím jak se to jmenuje ale tipnu něco jak artefakty ? :D ) že přes ně nejde pomalu nic vidět.Anciablanciabl21472    24.10.2015 13:59 Anciabl

A s tím další bugy a ted to de do extrému. Skoro ve všech podzemí a jeskyních mám grafický bugy ( ted nevím jak se to jmenuje ale tipnu něco jak artefakty ? :D ) že přes ně nejde pomalu nic vidět.

L8ck3    Divim se, ze tu neni zminka o patchi 1. 11, ktery uz je venku :DL8ck3l8ck340326    24.10.2015 11:50 L8ck3

Divim se, ze tu neni zminka o patchi 1. 11, ktery uz je venku :D

Anciabl    Tak to jo :DAnciablanciabl21472    21.10.2015 08:37 Anciabl

Tak to jo :D

L8ck3    Myslim, ze pridal 85 lvl. Straze na me utocili s 83 lvl. V puvodni hre bylo max 70.L8ck3l8ck340326    20.10.2015 20:21 L8ck3

Myslim, ze pridal 85 lvl. Straze na me utocili s 83 lvl. V puvodni hre bylo max 70.

Anciabl   1x   Já myslel že max lvl je 70 a pak vidím že ve výrobě tam mám věc pro lvl 80 :D Ta 80 je od začátku nebo ten přídavek 10 přidal ?Anciablanciabl21472    20.10.2015 19:00 Anciabl

Já myslel že max lvl je 70 a pak vidím že ve výrobě tam mám věc pro lvl 80 :D Ta 80 je od začátku nebo ten přídavek 10 přidal ?

Virus   1x   V celku fajn recka. :-) Já ještě neměl tu možnost hrát Zaklínače, i když se mi povaluje doma. Ale řekl jsem si, že až vyjdou oba "datadisky", tak se do toho pustím. Mezitím se třeba dostanou k pořádné opravě. :-D Ale zima se blíží "1. datáč" už mám a tohle počteníčko mě k té hře přitahuje sakra dost. :lala: A i já musím uznat, že ty kartičky jsou fakt parádní. :thumbup: No, možná to nevydržím a na Vánoce se asi Zaklínače chopím. Tak ať CD PRD maká, nechci tam pak mít už moc chyb. :-)Virusvirus7406    19.10.2015 21:34 Virus

V celku fajn recka. :-) Já ještě neměl tu možnost hrát Zaklínače, i když se mi povaluje doma. Ale řekl jsem si, že až vyjdou oba "datadisky", tak se do toho pustím. Mezitím se třeba dostanou k pořádné opravě. :-D Ale zima se blíží "1. datáč" už mám a tohle počteníčko mě k té hře přitahuje sakra dost. :lala: A i já musím uznat, že ty kartičky jsou fakt parádní. :thumbup: No, možná to nevydržím a na Vánoce se asi Zaklínače chopím. Tak ať CD PRD maká, nechci tam pak mít už moc chyb. :-)

Strec    dietox: Škoda, že to je mod. Myslel jsem si to, ale trochu jsem doufal... že se dá sehnat i jinak. Zatím si chci hru užít bez modování. Možná časem na druhé rozehrání nějaky mody vyzkouším.Strecstrec4311    17.10.2015 21:13 Strec

dietox: Škoda, že to je mod. Myslel jsem si to, ale trochu jsem doufal... že se dá sehnat i jinak. Zatím si chci hru užít bez modování. Možná časem na druhé rozehrání nějaky mody vyzkouším.

dietox    Strec: Jedná se o mód, který jsem již v tomto vlákně poskytoval v rámci odpovědi na otázku uživatele L8ck3. Přesněji se pak v dostupných souborech jedná o KNG_MHM_WildHuntHorse_v1. 11. Jak již jsem psal v předešlém příspěvku, pokud máš zmiňované problémy s černým koněm, nebude tento mód řádně použitelný, dokud tato chyba bude ve hře přítomná. Každopádně za zkoušku nic nedáš a jednoduše si vytvoř v hlavním registru hry složku „Mods“ překopíruj soubory z WinRaru do ní a ve hře vyzkoušej v Bělosadu, kde mód funguje bez problémů. Ne každému sedne tento mód, jelikož vypadá velmi těžkopádně a pak není jednoduššího řešení než ze složky „Mods“ příslušný register odstranit a jet dál bez něj.dietoxdietox13011    17.10.2015 20:47 dietox

Strec: Jedná se o mód, který jsem již v tomto vlákně poskytoval v rámci odpovědi na otázku uživatele L8ck3. Přesněji se pak v dostupných souborech jedná o KNG_MHM_WildHuntHorse_v1. 11. Jak již jsem psal v předešlém příspěvku, pokud máš zmiňované problémy s černým koněm, nebude tento mód řádně použitelný, dokud tato chyba bude ve hře přítomná. Každopádně za zkoušku nic nedáš a jednoduše si vytvoř v hlavním registru hry složku „Mods“ překopíruj soubory z WinRaru do ní a ve hře vyzkoušej v Bělosadu, kde mód funguje bez problémů. Ne každému sedne tento mód, jelikož vypadá velmi těžkopádně a pak není jednoduššího řešení než ze složky „Mods“ příslušný register odstranit a jet dál bez něj.

Strec    dietox: Uvidíme. Snad se Bugfest (jak jsem ho pojmenoval) nedostane z ostrovů. Jinak pěknej kůň, mód nebo součást hry?Strecstrec4311    17.10.2015 20:11 Strec

dietox: Uvidíme. Snad se Bugfest (jak jsem ho pojmenoval) nedostane z ostrovů. Jinak pěknej kůň, mód nebo součást hry?

dietox    Strec: S teorií rychlého cestování se pracuje jenom proto, že byla chyba ve většině případů skrze cestování rychle identifikovatelná. Napříč tomu nejsi jediný, kdo tuto chybu nahlásil i vzhledem k ne relevanci k rychlému cestovaní a díky tomu se můžeme domnívat, že rychlé cestování není jediným signifikancím jmenovatelem dané chyby, podobně jako není signifikantním příčina přítomna pouze v rozšíření Srdce z kamene. Tento problém je hlášen napříč tomu, zda je rozšíření ve hře přítomno nebo ne, a dokonce napříč tomu, zda se jedná o normální hru nebo NG+. Nejpravděpodobnější je, že chyba v kódu koně a to co na ní má vliv může být vícero faktorů. Zajímavé je na této chybě, že adresuje jiný model koně a pokud sundáš většinu výstroje tak kůň má stále přítomnou přezku okolo břicha, což odkazuje, že se jedná o model adresovaný nějaké NPC postavě, Já sám jsem touto chybou také ovlivněn a černého koně mám trvale ve všech regionech kromě Bělosadu. Sám používám model Wild hunt horse: [ odkaz ] Díky této chybě je, ale nepoužitelný. Tato chyba není opravdu něco, kvůli čemu by si člověk musel trhat vlasy a kéž by všechny chyby ve hrách byly tak nicotné. S těmito chybami se pracuje velmi rychle a můžu s naprostou jistotou říci, že v následujícím patchi bude opravena.dietoxdietox13011    17.10.2015 19:51 dietox

Strec: S teorií rychlého cestování se pracuje jenom proto, že byla chyba ve většině případů skrze cestování rychle identifikovatelná. Napříč tomu nejsi jediný, kdo tuto chybu nahlásil i vzhledem k ne relevanci k rychlému cestovaní a díky tomu se můžeme domnívat, že rychlé cestování není jediným signifikancím jmenovatelem dané chyby, podobně jako není signifikantním příčina přítomna pouze v rozšíření Srdce z kamene. Tento problém je hlášen napříč tomu, zda je rozšíření ve hře přítomno nebo ne, a dokonce napříč tomu, zda se jedná o normální hru nebo NG+. Nejpravděpodobnější je, že chyba v kódu koně a to co na ní má vliv může být vícero faktorů. Zajímavé je na této chybě, že adresuje jiný model koně a pokud sundáš většinu výstroje tak kůň má stále přítomnou přezku okolo břicha, což odkazuje, že se jedná o model adresovaný nějaké NPC postavě, Já sám jsem touto chybou také ovlivněn a černého koně mám trvale ve všech regionech kromě Bělosadu. Sám používám model Wild hunt horse: [ odkaz ] Díky této chybě je, ale nepoužitelný. Tato chyba není opravdu něco, kvůli čemu by si člověk musel trhat vlasy a kéž by všechny chyby ve hrách byly tak nicotné. S těmito chybami se pracuje velmi rychle a můžu s naprostou jistotou říci, že v následujícím patchi bude opravena.

Strec    dietox: No já jsem rychle necestoval. Měl jsem úkol najít nějaký roh. Dojel jsem na místo určení na koni (hnědák) a po zavolání na cestu zpět přiběhl Bugfest (černý bez hřívy) .Strecstrec4311    17.10.2015 18:24 Strec

dietox: No já jsem rychle necestoval. Měl jsem úkol najít nějaký roh. Dojel jsem na místo určení na koni (hnědák) a po zavolání na cestu zpět přiběhl Bugfest (černý bez hřívy) .

dietox     Strec: Tento problém už je zaznamenán v reportu:
odkaz ]
Specificky pak:
"Roach turns into a black hairless horse. Fixes when you go to white orchard but problem occurs again when you go to other regions. "
Zatím se pracuje s teorií, že to má co dělat s odkazováním dat v rámci rychlého cestování.
dietoxdietox13011
    17.10.2015 17:23
dietox

Strec: Tento problém už je zaznamenán v reportu:
odkaz ]
Specificky pak:
"Roach turns into a black hairless horse. Fixes when you go to white orchard but problem occurs again when you go to other regions. "
Zatím se pracuje s teorií, že to má co dělat s odkazováním dat v rámci rychlého cestování.

Strec    Cvrnda: No tak mě se to na Skellige povedlo. Naštěstí toho černyho koně mám jen a pouze na Skellige. Možná je to i nějaká Skelligská specialitka, ale kůň nemá hřívu. A to mě na tom vadí nejvíc, jinak mi barva výrazně nevadí, i když hnědák je klasika a neměnil bych. Možná teda jde změnit nějakou náhodou kůň i jinak a možná je to jen další bug.Strecstrec4311    17.10.2015 16:04 Strec

Cvrnda: No tak mě se to na Skellige povedlo. Naštěstí toho černyho koně mám jen a pouze na Skellige. Možná je to i nějaká Skelligská specialitka, ale kůň nemá hřívu. A to mě na tom vadí nejvíc, jinak mi barva výrazně nevadí, i když hnědák je klasika a neměnil bych. Možná teda jde změnit nějakou náhodou kůň i jinak a možná je to jen další bug.

gregaart    Zdravím moja otázka znie kedže momentálne mi to " buchlo delo "
Je možne ísť v data-disku aj do Oxenfurtskej univerzity alebo akadémie, lebo na to som sa celkom tešil ktorá je oddelená na tom ostrovčeku?
gregaartgregaart41697
    17.10.2015 13:29
gregaart

Zdravím moja otázka znie kedže momentálne mi to " buchlo delo "
Je možne ísť v data-disku aj do Oxenfurtskej univerzity alebo akadémie, lebo na to som sa celkom tešil ktorá je oddelená na tom ostrovčeku?

L8ck3    Boze nechapu jak muzou zjebat neco co funguje. Dohral jsem dlc s tim, ze si dam novou hru plus a pise to, ze na teto pozici jsem to nedokoncil. Zlepsi snimky a pridaji graficke bugy a to nejsou drobnosti. Na Kaer Morhen mi stoji divoky hon jako sochy. Ma nekdo stejny problem s NG+? ps4L8ck3l8ck340326    17.10.2015 09:44 L8ck3

Boze nechapu jak muzou zjebat neco co funguje. Dohral jsem dlc s tim, ze si dam novou hru plus a pise to, ze na teto pozici jsem to nedokoncil. Zlepsi snimky a pridaji graficke bugy a to nejsou drobnosti. Na Kaer Morhen mi stoji divoky hon jako sochy. Ma nekdo stejny problem s NG+? ps4

Cvrnda člen redakce    Strec: Jak už jsem zmínil níže, trvalá změna je možná v rámci příběhu. <SPOILER pro ty, kteří hru ještě nedohráli> Po nalezení Ciri a odvedení k Emhyrovi jsem odmítnul finanční odměnu, a tak mi Emhyr dal alespoň nilfgaardského koně, který natrvalo nahradil výchozí hnědou Klepnu. <konec SPOILERU> Osobně fakt nevím o tom, že by šlo koně natrvalo změnit i při jiné příležitosti, mody na PC samozřejmě nepočítámCvrndacvrnda7    17.10.2015 09:30 Cvrnda

Strec: Jak už jsem zmínil níže, trvalá změna je možná v rámci příběhu. <SPOILER pro ty, kteří hru ještě nedohráli> Po nalezení Ciri a odvedení k Emhyrovi jsem odmítnul finanční odměnu, a tak mi Emhyr dal alespoň nilfgaardského koně, který natrvalo nahradil výchozí hnědou Klepnu. <konec SPOILERU> Osobně fakt nevím o tom, že by šlo koně natrvalo změnit i při jiné příležitosti, mody na PC samozřejmě nepočítám

Strec    L8ck3: Tak nevím jak to je na konzoli, ale já so koně změnil :D. Nevím jak je to možné, ale ano. Zabil jsem banditu, ukradl mu koně... pak jsem chvili jezdil na Klepně (hnědákovy) a najednou se z ní stal černý kůň (stejného jsem ukradl banditovy) . Ovšem kůň nemá hřívu. Asi bug nebo co. Je to asi 10 minut čerstvá novinka. To, že se dočasně může změnit je potvrzeno na 100% a to, že se pak změní trvale... je asi další chyba hry.Strecstrec4311    17.10.2015 00:15 Strec

L8ck3: Tak nevím jak to je na konzoli, ale já so koně změnil :D. Nevím jak je to možné, ale ano. Zabil jsem banditu, ukradl mu koně... pak jsem chvili jezdil na Klepně (hnědákovy) a najednou se z ní stal černý kůň (stejného jsem ukradl banditovy) . Ovšem kůň nemá hřívu. Asi bug nebo co. Je to asi 10 minut čerstvá novinka. To, že se dočasně může změnit je potvrzeno na 100% a to, že se pak změní trvale... je asi další chyba hry.

AsuraCzech   1x   Hairworks vypadá dobře jen na zvířatech, na postavách se mi nelíbí Geralt pak má divně šedý vousy a i vlasy nevypadají nic moc takže to mám vypnutý. Ale je pravda že od 1. 10 patche už to nežere tolik výkonu a je pravda že celej běh hry se dost zlepšil držím 60fps na Max bez pádu (i s Hairworks) , dřív mi to Novigradu občas padlo na 45 až 35.AsuraCzechasuraczech13644    16.10.2015 13:34 AsuraCzech

Hairworks vypadá dobře jen na zvířatech, na postavách se mi nelíbí Geralt pak má divně šedý vousy a i vlasy nevypadají nic moc takže to mám vypnutý. Ale je pravda že od 1. 10 patche už to nežere tolik výkonu a je pravda že celej běh hry se dost zlepšil držím 60fps na Max bez pádu (i s Hairworks) , dřív mi to Novigradu občas padlo na 45 až 35.

L8ck3    Ma nekdo problemy s ofieri armor trophy? Mam vsechny casti, ale trofej nedostal. Hraju new game plus level 68. Diky za info :)L8ck3l8ck340326    16.10.2015 11:57 L8ck3

Ma nekdo problemy s ofieri armor trophy? Mam vsechny casti, ale trofej nedostal. Hraju new game plus level 68. Diky za info :)

Anciabl    hairworks bude dobře použitelný až za pár let. Na dnešní grafiky zatím moc náročný ale řada 9xx už to trochu zvládalaAnciablanciabl21472    16.10.2015 09:29 Anciabl

hairworks bude dobře použitelný až za pár let. Na dnešní grafiky zatím moc náročný ale řada 9xx už to trochu zvládala

23cicer    eště hairworks ( (:23cicer23cicer7279    16.10.2015 08:07 23cicer

eště hairworks ( (:

L8ck3    Dietox: v poho, mody a zaklinace 1 jsou jedine co vam zavidim :)L8ck3l8ck340326    16.10.2015 06:04 L8ck3

Dietox: v poho, mody a zaklinace 1 jsou jedine co vam zavidim :)

dietox    L8ck3: V tom případě se omlouvámdietoxdietox13011    16.10.2015 01:19 dietox

L8ck3: V tom případě se omlouvám

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (580 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (12012 příspěvků), Vtipné momenty z her (7 příspěvků), Splitscreen hry (7 příspěvků), ovladač na volant (3 příspěvky), Trance - TOAO 12 Darren Porter (455 příspěvků), STEAM -všechno sem (7041 příspěvků), Prodám zlato do Total War Arena (1 příspěvek)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Deskovkový speciál: Tókaidó

Speciál - 10.12.2017
 
Deskovkový speciál: Tókaidó

Hrstka poutníků se vydává pověstnou stezkou podél japonského pobřeží. Přidáte se k jejich pouti?

 
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější novinky z The Game Awards a PlayStation Experience

Trailer Metra Exodus a Death Stranding, nové hry od tvůrců Dark Souls a Firewatch, Bayonetta 3, Witchfire, datum vydání PUBG a A Way Out, gameplay…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Hitman - bonusová kampaň Patient Zero pod drobnohledem

Další rok je téměř za námi a s ním i necelý rok čekání na další pořádný obsah do Hitmana. Vydání Game of the Year edice hry s sebou přineslo i…

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 
 
Arma 3 – DLC Bundle 2 pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme druhou várku placených přídavků Army 3. Pokračujeme s DLC Tac-Ops .

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC
 
 
DOOM VFR – virtuální peklíčko

Nejlepší FPS pro PSVR?

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole