Uživatel nepřihlášen
Přidej se k odboji v Lego Star Wars The Force awakens
   

Need for Speed: Hot Pursuit – policisté a závodníci

Sobota 20.11.2010 14:00 - Autor: Jakub "Jake" Hladík - Rubrika: Recenze Recenze Need for Speed: Hot Pursuit

Stačilo oznámit jméno vývojářského studia a hned se bylo nač těšit. Remake 12 let staré hry pod vedením autorů Burnoutu prostě stojí za to.

Spojení Criterionu se sérií Need for Speed přináší očekávanou inovaci v podobě zbraní, jenž se mohou využívat téměř kdykoli během jízdy. Jejich počet, napevno přidělený jednotlivým závodům, je ovšem omezený. Někdy se dokonce stane, že se zpřístupní jen jedna z nich. Nebudeme však chodit kolem horké kaše a vrátíme se pěkně na začátek.

...
Délka: ...
Need for Speed: Hot Pursuit - Launch Trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Hra na kočku a myš

Hot Pursuit obsahuje dvě částečně spojené, ale přesto oddělené části kariéry. Na straně dobra se nachází policisté, proti nimž bojují pouliční závodníci. Bez ohledu na výběr „povolání“ je k úplnému dokončení nutné vyzkoušet obě strany zákona. Jediná společná věc, mapa, obsahuje veškeré herní mise rozdělené značkami. Všechno ostatní, především vozy a zbraně, se zpřístupňují odděleně na základě získaných bodů či levelů. Díky tomu vím, že jsem velice nadějný policista a absolutně pomalý závodník.



Výkony přátel kam se podíváš

Satelitní mapa města Seacrest Country může být obohacena o informace z Autologu. Když kdokoli z přátel zajede v daném závodě lepší čas, důrazně na to upozorní a nutí k vylepšení osobního výsledku. Autolog je totiž systém přinášející některé z prvků multiplayeru do hraní proti umělé inteligenci. Časy všech hráčů jsou umísťovány na tzv. zeď. A věřte tomu nebo ne, dokáže to dohnat k opakování daného závodu pořád dokola jen proto, aby kamarádi nebyli rychlejší než vy.



Čistý multiplayer samozřejmě přináší ještě více. Málokdy se o hraní přes internet zmiňujeme tak brzy, ale tentokrát to má svůj důvod. Hot Pursuit si totiž přímo říká o připojení mezi další jezdce. Burnout Paradise měl svůj DLC balíček Cops & Robbers, NFS na něčem podobném rovnou staví. Hráči jsou náhodně přiřazeni k dobru nebo zlu a masakr začíná. Místo neznámých osob se vyplatí pozvat přátele, jejichž přítomnost přináší ještě větší chuť ke zničení protivníků. Přesně to samé se odehrávalo na komunitní předváděčce, kde jsem tvrdě bojoval za Zing proti bývalým kolegům z NfsGame.

Jízda dveřmi napřed

Předchozí kousek ze série, Shift, přinesl pokus o posun od arkády k simulátoru. Díl aktuální naopak znamená jasný návrat ke kořenům. Arkádová fyzika vozů je to pravé pro dlouhé honičky a nereálné využívání zbraní. I bez pokusu o simulaci přijdou situace, kdy může dělat problém soustředěnost na všechny úkony najednou. Leckdy vypjaté chvíle odlehčuje projíždění ostrých zatáček pomocí ruční brzdy. Stačí „zatáhnout“ za ručku a vůz jemně korigovat. Při výjezdu použit nitro a profrčet celou zákrutu rychleji, než by to dokázala Formule 1.



Arkádovost má bohužel i své zápory. Všechny auta se chovají skoro stejně, jen jsou některé z nich rychlejší. Výhodu v rozdílu výkonnosti vymažou honičky. Závodník marně ujíždí ve svém Buggati Veyron policejnímu, o polovinu pomalejšímu, Fordu Crown Victoria. Podobným excesům se hra snaží zabránit rozdělením vozů do kategorií. Nenápadné vyrovnání sil zaručuje, že Pagani Zondu dohání minimálně Lamborghini Murcielágo.

EMP zaměřeno!

Zbraně jsou podstatnou částí celé hry, což bylo naznačeno hned v úvodu naší recenze. Na začátku kariéry není k dispozici vůbec žádná možnost obrany resp. útoku. Až postup ve hře zajišťuje zpřístupňování jednotlivých zbraní i jejich další vylepšování. Elektomagnetické pulzy (EMP) a hřeby si vychutnají obě strany. Policisté mají navíc další dvě předsunuté formy obrany – silniční bloky a vrtulník, který shodí hřeby na silnici přímo před projíždějícího protivníka.



To závodníci si vychutnají jiných výhod. Jammer dokáže vyřadit všechny systémy podobně jako rušička. Policisté nemohou po určitou dobu používat své zbraně a znemožněna je jim i lokalizace pomocí mapy. Zmáčknutí tlačítka Turbo dokonce přinese výrazně většího užitku, než doplnitelné nitro. Takového zrychlení se nedostává snad ani pilotovi stíhačky při forsáži, takže není divu, že ujedete všem lusknutím prstu. Jak již bylo řečeno, počet i druhy zbraní jsou předem určené. K úspěchům vede jen jejich účelné a stoprocentní využívání.

Jízda na čas ranou pod pás

Mezi jednotlivé herní módy patří vedle klasického závodu také jízda na čas, u policistů stižena regulemi, jež zakazují jakýkoli kontakt pod hrozbou penalizace. Jedině čistý výkon zaručí možnost bojovat o zlatou medaili. Teprve policejní honičky s účelem vyřazení jednoho či více závodníku přináší tu správnou adrenalinovou akci, která zabaví na dlouhé zimní večery. Automatické zapnutí akční kamery dokreslí každý, leckdy kotrmelci provázaný, úspěch.



Správně umístěná jednotka dokáže překazit výborně rozjetý závod z bodu A do bodu B. Poslední závodnický mód přináší spojení s policejní honičkou hned od startu. Celkový součet tedy představuje pouhé tři typy závodů na každé straně. I to bohatě postačí, protože dlouhé honičky vše vynahradí lusknutím prstu. Stejně nebudete chtít dělat nic jiného, než vyřadit protivníka pomocí cool zbraní.

Závoďák je na šrot

Zničitelnost vozů logicky trápí i samotné hráče. Každá chyba ubírá kousek na ukazateli životnosti. Několik čelních srážek s betonovou zdí auťák ještě vydrží, ale nakonec stejně přijde předčasný konec v podobě totálky. I při vlastních nehodách přichází přepnutí na akční kameru, kterou doplňuje efektní zesílení hudby. Příbuznost k Burnoutům hra nijak nezastírá. Ty nejlepší efekty jednoduše přebírá a Criterioni si z toho nic nedělají stejně jako konkurence z Codemasters.



Jako den a noc

Jednotlivé mise se odehrávají v kteroukoli denní i noční dobu. Dokonce občas nastane průtrž mračen. Proměnlivého počasí se bohužel přesto nedočkáme. Každý závod má předem přidělené podmínky, což je trochu škoda. Jízda za postupného úsvitu by mohla v této povedené síti přírodních silnic vypadat opravdu úžasně.

Ano je to opravdu tak. Kromě malých budov u pouštního letiště, autobusového nádraží a důlních zkratek se v celém Seacrest Country nenachází vůbec nic. Všude samá příroda protkaná pár silnicemi. Rozpoznávání zmíněných zkratek patří mezi důležité faktory úspěchu. Některé přinesou kýžené ovoce, v jiných se člověk leda vybourá a ztratí drahocenný čas.



Trabant v akci

Zvukový doprovod motorů dokládá arkádové pojetí. Není sice Lambo jako Poršák, ale i tak jsou zvuky nereálné až má člověk někdy pocit, že vůz jeho rodiny zní prostě výrazně lépe. Divně je i skřípání gum při jízdě smykem. Oproti tomu stojí povedená policejní komunikace dodávající honičkám šťávu.

V noci světla kupodivu vytváří celkem reálný světelný kužel. Denní průjezdy skrze tunely v kombinaci s automatickým zapínáním prozradí, že mají nepřirozené barevné spektrum, ze kterého bolí oči. Jinak nemá grafický kabátek snad žádnou chybu. Vysoké rozlišení dovoluje včasné rozpoznání překážek. Díky tomu se s trochou šikovnosti daří používat turbo bez větší nehody.



Remake záchranou série

Rozhodnutí o vzkříšení legendy nemělo chybu. Skomírající sérii Need for Speed zachraňuje rovnou nejlepší díl od dob Undergroundů! Testovaná verze pro Xbox 360 nemá žádné velké bugy a příslib v podobě DLC jí může udržet fanoušky minimálně do vydání dalšího pokračování. To mimochodem přijde již na jaře 2011. V den vydání Hot Pursuit byl totiž oznámen titul Shift 2: Unleashed.

Autor recenzoval Xbox 360 verzi.

Need for Speed: Hot Pursuit na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Need for Speed: Hot Pursuit
» Více o hře
Líbí se nám
  • adrenalinové honičky
  • používání zbraní
  • oddělené kariéry
  • turbo!
Vadí nám
  • barevné spektrum světel za dne
  • pravidla policejního time trialu
  • zvuky motoru a gum
Verdikt: Hot Pursuit dostalo do ruky snad to nejlepší možné studio. Criterioni dokázali využít potenciál původní hry v povedeném remaku a jako bonus přidali záchranu celé série.
Na Zingu se nachází také 1 uživatelská recenze hry Need for Speed: Hot Pursuit.
Hru ohodnotilo také 251 čtenářů průměrnou známkou 8/10.
Belliar (8), indi (10), Ironix32 (9), Saix (8), Fildus (8), Tomaso (8), andrew931 (7), marekhajek (7), TunniQ (10), Barbar22 (10), Javo26 (6), Kami (10), Ferry (8), cony89 (9), marten01 (8), Mendys (8), Miky (9), Ladny (10), WoLf-Cz (8), Kubas (10), aston9martin (9), dolis4 (10), Ctira.d (10), CiCu (8), Electro (6), Afterman (8), XJ-0461 = Clank (9), corey26 (3), ozzyozzy (9), Raxlly (9), God (9), Stig.r84 (7), Vojtele (6), Tichon (9), yugo (9), TeronCZ (6), Al-Muhambad (10), Rocket (8), D3VL3R (7), Ladio89 (9), Thomas (9), ShardCZ (9), Lelllek (7), TheDifferentOne (8), Buchtič (8), Capone24 (7), Robert1106 (8), fler289 (8), Mafian.Steve (2), MajklH (9), Hades47 (4), Cabadaj (9), Infinity (8), Trongix (7), nicitelp117 (10), drone (8), mlok1911 (8), Trololol (5), Snorlax (8), Logzor (9), Keeper (7), tommystreet (9), lukyvenca (8), Geneve (10), BaresdaKilla (7), Doom351 (10), gigik (9), ThifferX (8), -R.I.P- (8), Jano77 (8), Kovi81 (8), Tony789 (10), RaZzor10 (8), Harry Potter (10), Warfaryn (10), speedy360 (10), actros007 (8), MiCO (6), JakER (8), tirpit (10), DreeDex (4), stuntman (6), Ballack (8), kajomonek (10), Palebras (9), itomas (8), Kane (8), Lynch (7), kopiha (10), ChinoTheOnlyOne (9), Micvan (8), lojkis17 (10), HonzysKISS (9), Bonpar (7), PuNNish3r (9), breeg (8), Blizz (7), martin4111 (8), Miki450 (8), Piskot CZ (8), Ľubor Fabian (10), psp_warrior (8), Fella (8), wlivone (4), mrtvola369 (10), Johnny (9), Presario (8), 1majkl1 (9), Fane18 (1), Killerman52 (9), Ewougap (8), KoloUS-heck (10), quiktimeleft (7), mercc (5), obivan568 (8), HermikCZ (10), Killer767 (8), nero (9), krystof183 (10), svoboda00000 (7), lepšínežty (8), shinoobi (10), Bunhead (9), dopitapetr (8), JackOhio (7), Pennywise (8), Spark (7), Atom123 (7), strasiak (8), Zdendys (9), Pajda (6), Lev216 (9), SpriteCZ (8), Cybotron (9), R@bi@k (5), Cole (8), pingi7 (8), tudiiik (9), Nomad845 (8), JKoB (7), Nomad28 (8), Nord (9), Dustter (6), Jocker94 (9), SABOTEURCZ2012 (9), Strec (8), Dominikl (9), cobrattack (8), Bogi_cze (9), SAMES (9), aSsAsSiNuS (9), Dr.Killjoy (8), prso (9), Sidha (10), Balthasar (9), Dave.Michal (7), Bams (7), CRYPT (7), katexP (9), Luciferka (8), BRUNO cz (8), ajdesechlastat (9), Pato8 (5), Wifinus (7), Tomy (8), SamFisher (7), SAWYER92 (10), indi.voo.doo.al (8), kingkong45 (10), Wojki (7), Groon (8), Yanni (8), BionicD (8), stihac10 (9), Solda (8), RadSBrno (8), skylines (6), Antidox (8), Desmond000 (6), Petras (10), Toldo (7), ChiLLi_Master (8), sokolik1144 (8), TheGamesCZ (9), Atlantis (8), Micronex (8), vývrtka (9), rawneox (8), Milouch Drake (4), Satris (5), vtap (9), tiberian23 (7), Lukaseagle (9), MrXPlayCZ (7), Luky522 (10), George522 (8), Pjaty (6), Luke015 (8), luko8525 (6), TheGeraltCZ (10), fighter08 (10), LucyferEwill (7), xmatesx (8), Kato (10), Vóža (8), Aveline (9), Veronique (8), th0ca (9), jirotkap (7), ShaunHastings (8), DwaneDibbley (7), Coffee CZ (7), shaak (7), MelmanCZ (8), beeturbo30 (8), Feny (7), marten02 (8), NintendoNES (8), fatush1 (9), Danigon (9), pavel.gajdo (5), Freddie (8), hxxnxs (2), G4rgamel (8), Man1akCZ (9), Lovecrossed (5), FFCZ (8), Painik (7), CZconnor (9), Parasit (8), KaerMorhen (5), Shukram (9), Spinder (8), Mjay (7), Will (8), Meg.A.Byte. (8), jodlix (9), Vojta97 (9), Behavioralista (7), CarolineKrny (8), xmycak (7), TGPCZ (10), jakero (7), Jakoubek (10), havlajs (7), SweetiePie (9), steragery (5), markusef (8), wajdoslavek6 (8), adalas (8), Ferry76 (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Need for Speed: Hot Pursuit na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit Screenshot ze hry Need for Speed: Hot Pursuit

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Need for Speed: Hot Pursuit – policisté a závodníci
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Miky člen redakce    Dobrý den, online pass kód se dá použít jen jednou - váže se na profil hráče. Pokud budete chtít hrát online, budete si muset online pass kód koupit. U NFS: Hot Pursuit by vás měl vyjít na přibližně 300 Kč. Jak si online pass kód koupit naleznete přímo ve hře při zadávání kódu.Mikymiky3    14.1.2011 10:21 Miky

Dobrý den, online pass kód se dá použít jen jednou - váže se na profil hráče. Pokud budete chtít hrát online, budete si muset online pass kód koupit. U NFS: Hot Pursuit by vás měl vyjít na přibližně 300 Kč. Jak si online pass kód koupit naleznete přímo ve hře při zadávání kódu.

mirek    Dobrý den potřeboval bych od Vás radu. Koupil jsem na Aukru NFS Hot Pursuit a ten prodávající použil online pass code, a já jsem mohl hát multiplayer jen dva dny na skoušku nevíte co s tím hru jsem si koupil hlavne kvuli hraní s kamarády poraďte prosím klidně pište na email chamikmira@email. cz moc děkuji.mirekmirek853    13.1.2011 23:05 mirek

Dobrý den potřeboval bych od Vás radu. Koupil jsem na Aukru NFS Hot Pursuit a ten prodávající použil online pass code, a já jsem mohl hát multiplayer jen dva dny na skoušku nevíte co s tím hru jsem si koupil hlavne kvuli hraní s kamarády poraďte prosím klidně pište na email chamikmira@email. cz moc děkuji.

feryking    Mam G25 A jede to.ferykingferyking1962    14.12.2010 07:37 feryking

Mam G25 A jede to.

Jake člen redakce    to tomi2k9: Gratuluju a preji mnoho zazitku ;-)Jakejake2692    22.11.2010 18:52 Jake

to tomi2k9: Gratuluju a preji mnoho zazitku ;-)

tomi2k9    Tak jsem to tu dneska vyhrál, paráda :)tomi2k9tomi2k93450    22.11.2010 15:43 tomi2k9

Tak jsem to tu dneska vyhrál, paráda :)

Playman    Uz abych tu hru konecne zacal hrat. A mimochodem - s volantem nikdo zadny problem nema ?Playmanplayman62    22.11.2010 01:06 Playman

Uz abych tu hru konecne zacal hrat. A mimochodem - s volantem nikdo zadny problem nema ?

Moon    Proč maj ty policejní auta majáky a sirénu? Protože když je člověk zapne tak auta v provozu stejně neuhnou. :-)Moonmoon994    22.11.2010 00:12 Moon

Proč maj ty policejní auta majáky a sirénu? Protože když je člověk zapne tak auta v provozu stejně neuhnou. :-)

veverka_13    Jo možná že je to pořád do kola jedno a to samé. . ale je to závodní arkáda...kdo řčekal něco jinýho tak asi nevím co sem po tim skrývá. . de o to že i když je to to sdamé díky Autologu je pořád co zlepšovatveverka_13veverka_131857    21.11.2010 14:02 veverka_13

Jo možná že je to pořád do kola jedno a to samé. . ale je to závodní arkáda...kdo řčekal něco jinýho tak asi nevím co sem po tim skrývá. . de o to že i když je to to sdamé díky Autologu je pořád co zlepšovat

JakER    Jake: S recenzí plně souhlasím a hodnocení si zaslouží! Já nechápu proč tu jsou ldii co by stále hře dávali minimální hodnocení, hlavní je zhodnocení zážitku. A jestli se hra opravdu líbila (jako že líbila) tak si devítku prostě zaslouží! Proč jí dávát 8? To by jsme ji podceňovali....JakERjaker2265    21.11.2010 11:56 JakER

Jake: S recenzí plně souhlasím a hodnocení si zaslouží! Já nechápu proč tu jsou ldii co by stále hře dávali minimální hodnocení, hlavní je zhodnocení zážitku. A jestli se hra opravdu líbila (jako že líbila) tak si devítku prostě zaslouží! Proč jí dávát 8? To by jsme ji podceňovali....

Jake člen redakce    to Kadli: Ta věta znamená, že bych se k té hře vzhledem ke své vytíženosti nedostal. Recenzi na hru ze série Need for Speed si ale zamlouvám měsíce dopředu a kvůli jejímu napsání nechodím spát... Kdybych byl školák tak bych se k této hře dostal ať by se jmenovala jakkoli.Jakejake2692    21.11.2010 11:22 Jake

to Kadli: Ta věta znamená, že bych se k té hře vzhledem ke své vytíženosti nedostal. Recenzi na hru ze série Need for Speed si ale zamlouvám měsíce dopředu a kvůli jejímu napsání nechodím spát... Kdybych byl školák tak bych se k této hře dostal ať by se jmenovala jakkoli.

Kadli    Evidentně nehraju jen od novějších dílů :) To je jen vaše doměnka podle mejch komentářů :) .Kadlikadli3517    21.11.2010 11:21 Kadli

Evidentně nehraju jen od novějších dílů :) To je jen vaše doměnka podle mejch komentářů :) .

Jake člen redakce    A ještě bych rád poukázal na něco, na co jsem při hodnocení vůbec nebral zřetel a na výsledky se podíval až dnes. Zahraniční média vynecháme, čechům se přecijen líbí něco jiného: česká papírová média 86% a 9/10, česká internetová média 9/10, 88%, 8/10 a 8/10. Český průměr včetně nás je nad 86%. Světový průměr má 88%.Jakejake2692    21.11.2010 11:19 Jake

A ještě bych rád poukázal na něco, na co jsem při hodnocení vůbec nebral zřetel a na výsledky se podíval až dnes. Zahraniční média vynecháme, čechům se přecijen líbí něco jiného: česká papírová média 86% a 9/10, česká internetová média 9/10, 88%, 8/10 a 8/10. Český průměr včetně nás je nad 86%. Světový průměr má 88%.

veverka_13    To Kadli: Opravdu evidentně hraješ NfS až od novějších dílů...doporučuji tisehnat si všechny díly a zahrát si je pěkně postupně od začátku a garantuju ti že u prvních Undergroundů se sice budeš bavit díky možnosti tuningu auta...ale bude tichybět původní myšlenka arkádových závodů na které je postaven celý začátek sérieveverka_13veverka_131857    21.11.2010 11:18 veverka_13

To Kadli: Opravdu evidentně hraješ NfS až od novějších dílů...doporučuji tisehnat si všechny díly a zahrát si je pěkně postupně od začátku a garantuju ti že u prvních Undergroundů se sice budeš bavit díky možnosti tuningu auta...ale bude tichybět původní myšlenka arkádových závodů na které je postaven celý začátek série

Kadli    "Ano, kdyby tahle hra nebyla ze série Need for Speed, možná bych se k ní ani nedostal. " Tahle tvoje věta mluví za vše, že kdyby ta hra nebyla ze série NFS tak by si ji asi aji jinak hodnotil. Neříkám nic že je recenze neobjektivní, ale dávat takovéhle hře skoro maximální hodnocení když si to ani zato co obsahuje a předvádí nezaslouží tak to potom fakt nevím...Kadlikadli3517    21.11.2010 11:13 Kadli

"Ano, kdyby tahle hra nebyla ze série Need for Speed, možná bych se k ní ani nedostal. " Tahle tvoje věta mluví za vše, že kdyby ta hra nebyla ze série NFS tak by si ji asi aji jinak hodnotil. Neříkám nic že je recenze neobjektivní, ale dávat takovéhle hře skoro maximální hodnocení když si to ani zato co obsahuje a předvádí nezaslouží tak to potom fakt nevím...

Jake člen redakce    to Lukill: A věta "Závodník marně ujíždí ve svém Buggati Veyron policejnímu, o polovinu pomalejšímu, Fordu Crown Victoria. " ti přijde hodně odlišná? Já bych řekl, že tenhle můj příklad je ještě výraznější než ten tvůj...Jakejake2692    21.11.2010 11:05 Jake

to Lukill: A věta "Závodník marně ujíždí ve svém Buggati Veyron policejnímu, o polovinu pomalejšímu, Fordu Crown Victoria. " ti přijde hodně odlišná? Já bych řekl, že tenhle můj příklad je ještě výraznější než ten tvůj...

Jake člen redakce    to Kadli: Ty budeš zřejmě fanoušek až od dob novodobé části série. Protože Hot Pursuit je přesně to o co si komunita dlouhé roky říkala a dostala to v devítkovém podání. Ano, kdyby tahle hra nebyla ze série Need for Speed, možná bych se k ní ani nedostal. A pokud by sis myslel, že jako ex-šéfredaktor dvou NFS fanstránek nejsem schopný objektivního hodnocení, tak si zkus dohledat mé recenze na minulé díly, kdy jsem občas hodně kritizoval.Jakejake2692    21.11.2010 11:03 Jake

to Kadli: Ty budeš zřejmě fanoušek až od dob novodobé části série. Protože Hot Pursuit je přesně to o co si komunita dlouhé roky říkala a dostala to v devítkovém podání. Ano, kdyby tahle hra nebyla ze série Need for Speed, možná bych se k ní ani nedostal. A pokud by sis myslel, že jako ex-šéfredaktor dvou NFS fanstránek nejsem schopný objektivního hodnocení, tak si zkus dohledat mé recenze na minulé díly, kdy jsem občas hodně kritizoval.

Miky člen redakce    to Kadli: A proč by hodnocení neměl myslet vážně? Je pravda, že je to stále dokola, ale dokáže to zabavit a nutí to hráče hrát stále dokola – díky systému Autolog. Když se podíváš na ostatní díly NFS, včetně Undercover, ProStreet, Carbon či Most Wanted, tak se jedná o dost lepší díl, který sérii i podle mě zachraňuje a vrací ji zpět.

Jinak Zing není jediný magazín, který dal hře 9/10, podívej se na IGN, 1UP apod. , někde hra dostala dokonce 10/10!
Mikymiky3
    21.11.2010 10:51
Miky

to Kadli: A proč by hodnocení neměl myslet vážně? Je pravda, že je to stále dokola, ale dokáže to zabavit a nutí to hráče hrát stále dokola – díky systému Autolog. Když se podíváš na ostatní díly NFS, včetně Undercover, ProStreet, Carbon či Most Wanted, tak se jedná o dost lepší díl, který sérii i podle mě zachraňuje a vrací ji zpět.

Jinak Zing není jediný magazín, který dal hře 9/10, podívej se na IGN, 1UP apod. , někde hra dostala dokonce 10/10!

Miky člen redakce    To Lukill: Je to závodní arkáda, která není tak brutální jako Burnout Paradise, ale i tak je to arkáda a všechna auta si sou celkem dost vyrovnaná. Osobně bych tohle neřešil.Mikymiky3    21.11.2010 10:49 Miky

To Lukill: Je to závodní arkáda, která není tak brutální jako Burnout Paradise, ale i tak je to arkáda a všechna auta si sou celkem dost vyrovnaná. Osobně bych tohle neřešil.

Kadli    Nevím jestli rencenzent myslí hodnocení 9/10 vážně protože ta hra nato určitě nemá! A věta "Skomírající sérii Need for Speed zachraňuje rovnou nejlepší díl od dob Undergroundů! " tak tímhle mě dorazil uplně!

Hra by zasloužila hodnocení když bych hodně zavřel oči tak 7/10 spíš, ale tak 6/10 nic víc nic mín. Zábava to možná je, ale na první hodinu až 2 hraní potom to omrzí uplně nezkutečně. Absolutní chaos v závodě, nehorázná arkáda a plno dalšího tuhle hru sráží do absolutního průměru.
Kadlikadli3517
    21.11.2010 10:45
Kadli

Nevím jestli rencenzent myslí hodnocení 9/10 vážně protože ta hra nato určitě nemá! A věta "Skomírající sérii Need for Speed zachraňuje rovnou nejlepší díl od dob Undergroundů! " tak tímhle mě dorazil uplně!

Hra by zasloužila hodnocení když bych hodně zavřel oči tak 7/10 spíš, ale tak 6/10 nic víc nic mín. Zábava to možná je, ale na první hodinu až 2 hraní potom to omrzí uplně nezkutečně. Absolutní chaos v závodě, nehorázná arkáda a plno dalšího tuhle hru sráží do absolutního průměru.

Lukill    Avšak podle mě tahle hra je dělaná na způsob Burnout, ve kterém chybí důležité aspekty Burnoutu a dělá to z toho akorát odvar, Criterion by neměl dělat NFS. Staré dobré časy NFS High Stakes a Porsche Unleashed :)Lukilllukill89    21.11.2010 10:16 Lukill

Avšak podle mě tahle hra je dělaná na způsob Burnout, ve kterém chybí důležité aspekty Burnoutu a dělá to z toho akorát odvar, Criterion by neměl dělat NFS. Staré dobré časy NFS High Stakes a Porsche Unleashed :)

Lukill    Ten co recenzoval tuhle hru, tak řešil blbosti, jako zvuky pneumatik, ale nenapadlo ho, že by Mustang neměl předjet policejně upravený Gallardo co jede na plno.... a nevím co máte za problém se spektrem, ale podle mě je to hezké zpestření, které se dá změnit v nastavení.Lukilllukill89    21.11.2010 10:14 Lukill

Ten co recenzoval tuhle hru, tak řešil blbosti, jako zvuky pneumatik, ale nenapadlo ho, že by Mustang neměl předjet policejně upravený Gallardo co jede na plno.... a nevím co máte za problém se spektrem, ale podle mě je to hezké zpestření, které se dá změnit v nastavení.

Kvip    Moc pěkný ;-) Jinak jestli chcete: [ odkaz ] moc pěkný video od NfS ;-)Kvipkvip1977    21.11.2010 01:46 Kvip

Moc pěkný ;-) Jinak jestli chcete: [ odkaz ] moc pěkný video od NfS ;-)

Radagabi    Jediné co mě mrzí jsou ty zvuky, to je pro mě osobně velmi důležité :( , ale i tak to musí být špičková hra a moc se na ni těším...Radagabiradagabi1466    20.11.2010 23:51 Radagabi

Jediné co mě mrzí jsou ty zvuky, to je pro mě osobně velmi důležité :( , ale i tak to musí být špičková hra a moc se na ni těším...

Moon    Taky mi to přijde že je to pořád dokola, nicméně je to zábava, hlavně turbo to je rychlost jak prase :DMoonmoon994    20.11.2010 22:08 Moon

Taky mi to přijde že je to pořád dokola, nicméně je to zábava, hlavně turbo to je rychlost jak prase :D

mastrx    Kdybych nečekal na GT5 tak do NFSHP jdu hned ale takhle to musí počkat do dalšího měsíce. Tohle je fakt pecka a konečně pořádné NFS.mastrxmastrx3410    20.11.2010 22:06 mastrx

Kdybych nečekal na GT5 tak do NFSHP jdu hned ale takhle to musí počkat do dalšího měsíce. Tohle je fakt pecka a konečně pořádné NFS.

Ctira.d    Kdybyste někdo chtěli zahrá online tak můj PSN nick je Ctirad89! ! !Ctira.dctirad458    20.11.2010 21:08 Ctira.d

Kdybyste někdo chtěli zahrá online tak můj PSN nick je Ctirad89! ! !

Ctira.d    Nejlepší NFS v novodobé historii! ! !Ctira.dctirad458    20.11.2010 20:54 Ctira.d

Nejlepší NFS v novodobé historii! ! !

Wojki    já jsem s hrou víc než spokojen! možná ano po nějaký době je to furt to samí, ale pořád to (aspoň mě) baví! !Wojkiwojki2405    20.11.2010 20:02 Wojki

já jsem s hrou víc než spokojen! možná ano po nějaký době je to furt to samí, ale pořád to (aspoň mě) baví! !

petec    som rad, ze seria nfs ma konecne poriadneho naslednika... urcite si to zasluzipetecpetec1882    20.11.2010 17:59 petec

som rad, ze seria nfs ma konecne poriadneho naslednika... urcite si to zasluzi

vernys    @JakER jj když si vybíráš kde budeš jezdit na tý mapě tak zmáčkni pravej ctrl vyber si auto a můžeš se začít kochat :-)vernysvernys1495    20.11.2010 15:56 vernys

@JakER jj když si vybíráš kde budeš jezdit na tý mapě tak zmáčkni pravej ctrl vyber si auto a můžeš se začít kochat :-)

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6434 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11313 příspěvků), R9 280x vs R9 390 (13 příspěvků), Watch Dogs 2 (18 příspěvků), FarCry 3 hledám hráče (6 příspěvků), Vaše YT (307 příspěvků), Karty Yu-Gi-Oh (5 příspěvků), Creative - forum pro kreativní lidi (636 příspěvků), Inzerce na Zingu (74 příspěvků), Bazar knih (13 příspěvků), Co právě ted hrajete? (385 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Rozhovor s Jindrou Rohlíkem o Branách Skeldalu 3: 7 mágů

Autor Bran Skeldalu o svém novém projektu, minulosti a budoucnosti.

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a handheld
 
 
Mirror's Edge Catalyst - potěšující zklamání

Do stejné řeky dvakrát nevkročíš, říká se. V EA to ale zkusili a bohužel po druhé je voda studenější než tehdy.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Fallout 4 - druhá várka DLC pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme druhou a zároveň poslední trojici DLC pro Fallout 4, které lze získat díky Season Passu nebo koupit…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Zaklínač 3 a jeho easter eggy - třetí část

Potřetí a tentokrát už vážně naposled rozebíráme různé vtípky a narážky v Zaklínači 3, konkrétně v datadisku O víně a krvi. Nechybí ani komentář…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Fallout 4 - první várka DLC pod drobnohledem

V postupně aktualizovaném článku hodnotíme první tři DLC pro Fallout 4, které lze získat díky Season Passu nebo koupit samostatně. Končíme s třetím…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole