Uživatel nepřihlášen
 

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 – skutečně divoká trojice

Čtvrtek 20.4.2017 16:00 - Autor: Ondřej "ThainDegu" Zeman - Rubrika: Recenze Recenze Warhammer 40,000: Dawn of War III

Třetí díl slavné RTS je konečně tady, sedl nám stejně jako jeho dva předchůdci?

Kráčet ve šlépějích povedených děl není vůbec snadné. Své by vám o tom mohl vyprávět nástupce legendární strategie Warhammer 40,000: Dawn of War, který byl komunitou kvůli svým novátorským mechanizmům často hlasitě kritizován. Třetí díl má v tomto směru také slušně nakročeno. Podaří se tentokrát jeho autorům dát hráčům titul, po kterém touží, nebo tu budeme mít opět mix, který zaujme jen vyvolené?

Tři kohouti na jednom smetišti

Nevelká planeta Cyprus Ultima byla po mnoho dekád kolonizována lidskými osadníky, jenž se snažili vytvořit z nepřístupného světa místo, kde by mohli bez větších starostí existovat až do konce svých dní. Nakonec se jim jejich sen podařilo uskutečnit. Naneštěstí pro ně jejich poklidný život narušil pár let po dokončení projektu nečekaný vpád divokých orků, které upoutal všudypřítomný železný odpad z konstrukčních prací. Na pomoc napadeným nebožákům přispěchali členové legendární čety Blood Ravens, kterou vede všemi uznávaný velitel Gabriel Angelos. Ten se rozhodl neuposlechnout rozkazy a podpořit lokální obyvatelstvo v jeho beznadějném boji proti nespoutaným zelenokožcům, které žene do bitvy nevypočitatelný válečný vojevůdce Gorgutz. Dvojici nesmiřitelných soků sleduje zpovzdálí hbitá zástupkyně tajemné rasy eldarů Macha, která se podobně jako ostatní protagonisté snaží bránit zájmy svého druhu, který na tento opomíjený kus skály taktéž přiletěl ze zištných důvodů. Co myslíte, má některý z vyvolených šanci z této nepříjemné situace vyjít jako nezpochybnitelný vítěz?

Všechny tři prezentované příběhové linky jsou velmi efektivně propojeny. Každý vojevůdce v jejich rámci dostává zasloužený prostor. Velkou kampaň si díky tomu užijete za všechny prozatím dostupné rasy rovnocenným dílem. Nikdo tu není upozaděn ani přehlížen. Jednotlivé herní mise mají klasický strategický nádech, detailněji se o nich však rozepíši až v následujících řádcích.

„Náročnost velkého tažení je pro nováčky na normální úrovni obtížnosti přijatelná. Extrémní výzva se nedostaví ani v jejich pozdějších etapách. Hráči hledající výzvu by měli kvůli tomuto faktu odstartovat svou cestu z nejvyššího stupínku, který jim snad nabídne dostatečně silný zážitek.“

Velká kampaň Dawn of War 3 je navržena na poměry žánru hodně slušně. Její průběh je plynulý, nastavené tempo neztrácí ani na okamžik. Mimoto disponuje slušným dějovým pozadím, které je prezentováno v jednotlivých příběhových misích. Za sebe musím říct, že mi většina na vyprávění orientovaných linek sedla, samozřejmě tu najdeme méně výrazné momenty, není to ale nic, za co bych tomuto dílu vyloženě strhával body. Osobně jsem byl velmi příjemně překvapen kupříkladu scénářem, který cílil na osudy nevypočitatelného válečného vojevůdce Gorgutza. Našel jsem v něm totiž vše, čím má kvalitní dobrodružství disponovat.




Úkol zněl jasně

I přestože je příběh v misích hodně výrazným faktorem, nelze jej považovat za hlavního tahouna celku. Prim tu hraje zajímavá náplň jednotlivých výprav, díky níž jsou hráči donuceni k tomu, aby automaticky přecházeli z jedné akce do druhé, jen proto, aby viděli, jaké šílenství na ně na následující mapě čeká. Při průchodu kampaní budete muset přesunovat střelbou gigantická děla, rozebírat špatně vystavěné základny či útočit na nedobytné pozice protivníka, které si před zdoláním vyžádají život nejednoho vašeho válečníka. Po obsahové stránce mě tu mise bavily víc než v Halo Wars 2 či StarCraft 2: Legacy of the Void, kde nebyly navrženy vůbec zle.

Náročnost velkého tažení je pro nováčky na normální úrovni obtížnosti přijatelná. Extrémní výzva se nedostaví ani v jejich pozdějších etapách. Hráči hledající výzvu by měli kvůli tomuto faktu odstartovat svou cestu z nejvyššího stupínku, který jim snad nabídne dostatečně silný zážitek. Já sám jsem se vydal po střední pěšině a užil jsem si jak kvalitní příběh, tak i velkolepé střety tří specificky laděných titánů.

Souboj kolosů

Na malém světě se proti sobě opět postaví tři odvěcí rivalové. Lidskou rasu budou v tomto konfliktu zastupovat Vesmírní mariňáci, kteří cílí hlavně na těžkou pěchotu, tanky a extrémně odolné roboty. Primárním trumfem této frakce jsou morálku podporující standarty, flexibilní výsadkové moduly a orbitální bombardování, které z povrchu smete vše, co mu stojí v cestě.

Druhým velkým hráčem jsou nezkrotní Orkové, kteří mají dle mého názoru asi nejzajímavější herní mechanizmy ze všech prozatím dostupných ras. Ke svému vývoji musí používat železný šrot, který získávají ze zničených nepřátelských vozidel a budov. Nenásilně jej mohou obdržet jen ze svých defenzivních věží, jenž ho stabilně produkují. Užít ho následně mohou k výraznému zdokonalení svých jednotek či produkci vozidel a obraných rozhleden, které navyšují technologickou úroveň celé frakce. V případě nutnosti můžete nepříliš odolné vyhlídky přeměnit na monstrózní hlásné trouby, které dokáží vaše válečníky za pomoci hudby přivést do varu. Primární super schopností zelených barbarů je meteoritická bouře, která zaplaví dané území deštěm rozžhavených kamenů.

Pravým opakem špatně ovladatelných orků jsou vznešení Eldaři. Jejich armáda je složena převážně z agilních pěchotních jednotek a rychlých vozidel, jež oponenty většinou překvapí na místech, kde by je nejméně čekali. Členové této frakce toho moc nevydrží, možná právě proto jsou obdařeni štíty, které chrání jejich křehká těla před útoky nepřátel, podobně jako těžká zbroj vesmírně mariňáky. Ultimátní zbraní tohoto společenství je rychlost, možnost teleportace a gigantická bouře, která má takřka stejný účinek jako orbitální bombardování.



Klasický start

Svou cestu započnete vždy budováním základny, obsazením těžebních stanic a záborem strategických pozic, které vám umožní efektivněji bránit kontrolovanou lokalitu. Po zapuštění kořenů se vrhnete na stabilizaci zásadních bodů a masovou produkci jednotek, které rozešlete do všech koutů mapy. Počáteční pěchota je účinná jen proti svým soukmenovcům, proto jí velmi rychle nahradíte efektivnějšími pěšáky a těžkou technikou, která si dokáže poradit s většinou nadcházejících problémů.

„Každá frakce má nyní k dispozici tři sloty pro nově přidané speciální jednotky, do kterých je možné vložit postavy s unikátními schopnostmi, vzhledem a vývojovým stromem, jenž je výrazně odlišuje od ostatních charakterů. V současnosti mají všechny národy po ruce devět šampiónů.“

Stabilní produkce kvalitních jednotek je jedním z mnoha klíčů k vítězství. Jejich spektrum je naštěstí dostatečně pestré na to abyste si mohli vytvořit na tělo padnoucí strategii. Zaměřit se můžete na výrobu pěchoty, lehkých vozidel, tanků, děl a útočných letadel, které je možné namixovat se zbytkem uvedených válečných prostředků. Balance jednotlivých frakcí se autorům skutečně povedla, snad nadcházející rasy citelně nenaruší její vyladěnost.



Odborníci na slovo vzatí

Každá frakce má nyní k dispozici tři sloty pro nově přidané speciální jednotky, do kterých je možné vložit postavy s unikátními schopnostmi, vzhledem a vývojovým stromem, jenž je výrazně odlišuje od ostatních charakterů. V současnosti mají všechny národy po ruce devět šampiónů. Vývojáři Warhammeru 40,000: Dawn of War III se při tvorbě tohoto prvku zřejmě hodně inspirovali u komunitou oblíbených MOBA her, ve kterých mají hrdinové taktéž specifické role, promítají se do způsobu, jakým je dobré za ně hrát. Aktuálně nabízená skupina třídně orientovaných reků vám díky tomuto faktu nabídne tanky, nukery, kontrolory davu, zabijáky a podpůrné jednotky, které dokáží velmi efektivně nabudit své spolubojovníky. Již zmíněný Gorgutz se kupříkladu řadí k tankům, kteří jsou schopni upoutat palbu nepřátel na své zbrojí okuté tělo bez větších následků, efektivitou svých útoků vás ale zrovna dvakrát neohromí.

Nadopované odborníky si budete vybírat podle řady kritérií. Zajímat vás bude jejich role, statistiky a hodnota. Ano, slyšíte správně, řešit zde musíte i cenu, za niž si hrdiny pořídíte. Každý válečník vyžaduje pro první povolání do služby určitý počet elitních bodů, které se vám generují v průběhu hry. Čím silnější jednotku budete chtít, tím později ji dostanete do rukou. Správný výběr šampiónů pro vás bude, minimálně v počátečních fázích střetu, zcela zásadní. Pozdní etapy už váš přešlap naštěstí tolik neovlivní.

Všichni specialisté se mohou před začátkem akce naučit unikátní doktrínu, s jejíž pomocí posilují určitým způsobem vaše vojáky či stroje. Prakticky si tímto způsobem můžete určit strategický směr, kterým se vaše cesta bude ubírat. Nové bojové principy a reky si otevíráte za herní měnu, kterou získáváte vylepšováním hrdinů, plněním misí a střety s ostatními hráči, na které budete snad po absolvování kampaně na vyšší obtížnosti plně připraveni.



Rychle a takticky

Jak jsem již naznačil v předchozím řádku, hra pro více hráčů je určena hlavně pro ty, kteří si měli možnost pořádně osvojit základní herní mechanizmy a taktiky. Nezkušení jedinci by se jí měli kvůli její náročnosti minimálně prvních pár hodin vyhýbat nemalým obloukem. Žánrový veteráni se na ni naopak mohou s klidem vrhnout, najdou v ní totiž vše, po čem toužili u předchozího zástupce této série.

Multiplayer Dawn of War 3 vcelku slušně mixuje herní mechanizmy svých dvou předchůdců s aspekty z jiných podobně situovaných, žánrových děl. Hra je po této stránce hodně chytlavá. Když se vám začne dařit, jen tak se od ní už neodtrhnete. Osobně jsem v tomto herním režimu však kvůli mé samotářské povaze moc času nestrávil, preferuji totiž spíše hru pro jednoho hráče či hraní s přáteli.

„Tvůrcům se povedlo hodně efektivně namixovat výraznější aspekty prvního a druhého dílu. Dawn of War 3 díky tomu disponuje vyladěnými herními mechanizmy, obstojným příběhem, perfektní optimalizací, slušným vyvážením jednotek, příjemnou grafikou a českou lokalizací, která některým hráčům usnadní pochopení celku.“

Jakožto hráč samotář jsem nakonec skončil u střetů s umělou inteligenci, která je v tomto titulu na velmi vysoké úrovni. Její chování a akce mě na vyšším stupni obtížnosti nejednou překvapily natolik, že jsem nebyl schopen adekvátně reagovat. Občasným chybám se jí však plně vyhnout nepodařilo, naštěstí se nejednalo o přehmaty, které by mi vyloženě kazily dojem z hraní.

Stejně kvalitně jako umělá inteligence je vyladěna i optimalizace, která mi umožnila hrát bez citelných propadů fps na nejvyšší možné nastavení. Vizuální stránka kompletu vypadá i přes tento fakt nadmíru povedeně. Při detailním náhledu na jednotky máte dokonce možnost podrobně prozkoumat jejich krví ušpiněné zbraně, které před pár momenty použily k eliminaci svých zapřisáhlých nepřátel.




RTS jak má být

Třetí díl legendární série se vyvedl lépe, než jsme zpočátku čekali. Tvůrcům se povedlo hodně efektivně namixovat výraznější aspekty prvního a druhého dílu. Dawn of War 3 díky tomu disponuje vyladěnými herními mechanizmy, obstojným příběhem, perfektní optimalizací, slušným vyvážením jednotek, příjemnou grafikou a českou lokalizací, která některým hráčům usnadní pochopení celku. Kompletu bych vytkl snad jen občasné chybování AI a náhodné záseky hry, které mohou být s vysokou pravděpodobností způsobeny současnou verzí tohoto dílka.

Nové pokračování oblíbené RTS mi sedlo minimálně stejně dobře, jako jeho dva předchůdci. Za sebe bych ho tím pádem doporučil hráčům předchozích děl i nováčkům, kteří nemají s touto sérií výraznější zkušenosti. Investici do tohoto projektu mohu za sebe doporučit ihned po vydání, osobně jsem s ním totiž žádné problémy neměl.

Warhammer 40,000: Dawn of War III koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk v limitované edici s bonusy a tričkem zdarma.

Warhammer 40,000: Dawn of War III na PCHodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Warhammer 40,000: Dawn of War III
» Více o hře
Líbí se nám
  • vyladěné herní mechanizmy
  • obstojný příběh
  • perfektní optimalizace
  • slušné navržení jednotek
  • příjemná grafika
Vadí nám
  • občasné chybování AI
  • náhodné záseky hry
  • menší bugy
Verdikt: Warhammer 40,000: Dawn of War III si na nic nehraje. Je to kovaná strategie, která cílí na fanoušky žánru. V případě, že mezi ně patříte, nemusíte s investicí do tohoto vyladěného projektu vůbec váhat. Nabídne vám totiž vše, co vám scházelo u jeho často kritizovaného předchůdce.
Hru ohodnotili také 3 čtenáři průměrnou známkou 8.7/10.
Malcolm (9), KeerGeek (8), Clon3 (9)
Před vydáním hru ohodnotili 2 čtenáři průměrnou známkou 9.5/10.
Gali (9), SedllY (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Warhammer 40,000: Dawn of War III na PCScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III Screenshot ze hry Warhammer 40,000: Dawn of War III

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Warhammer 40,000: Dawn of War 3 – skutečně divoká trojice
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Pragon23    Díky za recenzi, rozhodně do toho jdu!Pragon23pragon2310261    30.4.2017 08:44 Pragon23

Díky za recenzi, rozhodně do toho jdu!

Virus    Přesně. Kdo si počká, ten se dočká. ;-)Virusvirus7406    30.4.2017 08:21 Virus

@ odpověď na komentář od Malcolm:Přesně. Kdo si počká, ten se dočká. ;-)

Malcolm napsal:no tak už sem se taky dočkal :D

Malcolm   1x   no tak už sem se taky dočkal :DMalcolmmalcolm8346    28.4.2017 20:48 Malcolm

@ odpověď na komentář od Virus:no tak už sem se taky dočkal :D

Virus napsal:A to je mi tě líto. :-( Ale neboj, na pátek to máš doma. :-) Nebudu ti to nějak extra popisovat ale je to v hezké a úhledné papírové krabičce, kterou zakrývá měnící se karta s obrazy ras a všechny 4 DVD jsou v krabičce imitující " knihu", kde je to zasunuto ve stránkách které jsou i jako takové ART obrázky. A víš co? Když máš mechaniku, tak to máš v pc do pár minut, protože se nechají všechny sosnout. :-)

Clon3    Nezapomínejme že zrovna StarCraft si pár věcí taky vzal od Warhammer 40 000 takže . :lala:Clon3clon329266    28.4.2017 12:20 Clon3

@ odpověď na komentář od dinss:Nezapomínejme že zrovna StarCraft si pár věcí taky vzal od Warhammer 40 000 takže . :lala:Komentář byl autorem naposledy upraven 28.4.2017 12:27

Původní verze před úpravami:Nezapomínejme že zrovna StarCraft si pár věcí vzal od Warhammer 40 000 takže . :lala:

dinss napsal:Copa prvky, které si hra výpůjčuje ale spíše, že se tak snaží vypadat což nechápu u hry jako Dawn of War. A už vůbec nemluvim o ničení loru Warhammeru.

dinss    Copa prvky, které si hra výpůjčuje ale spíše, že se tak snaží vypadat což nechápu u hry jako Dawn of War. A už vůbec nemluvim o ničení loru Warhammeru.dinssdinss71858    28.4.2017 10:10 dinss

@ odpověď na komentář od ThainDegu:Copa prvky, které si hra výpůjčuje ale spíše, že se tak snaží vypadat což nechápu u hry jako Dawn of War. A už vůbec nemluvim o ničení loru Warhammeru.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

ThainDegu napsal:Ono ho v současnosti něco nenapodobuje, nebo lépe řečeno, co je špatného na tom, když si titul bere elementární prvky žánru? Prakticky každá druhá strategie pracuje s prvky, které užívá Starcraft, Warhammer 40, 000: Dawn of War, Halo Wars 2 a řada jiných a není jim to vytýkáno :)

ThainDegu člen redakce    Ono ho v současnosti něco nenapodobuje, nebo lépe řečeno, co je špatného na tom, když si titul bere elementární prvky žánru? Prakticky každá druhá strategie pracuje s prvky, které užívá Starcraft, Warhammer 40, 000: Dawn of War, Halo Wars 2 a řada jiných a není jim to vytýkáno :)ThainDeguthaindegu27578    28.4.2017 08:53 ThainDegu

@ odpověď na komentář od dinss:Ono ho v současnosti něco nenapodobuje, nebo lépe řečeno, co je špatného na tom, když si titul bere elementární prvky žánru? Prakticky každá druhá strategie pracuje s prvky, které užívá Starcraft, Warhammer 40, 000: Dawn of War, Halo Wars 2 a řada jiných a není jim to vytýkáno :)

dinss napsal:Stále moc nechápu 9/10. To je strašně moc, na průměrnou RTS hru se zničeným lorem WH40K, napodobující Starcraft.

dinss   1x   Stále moc nechápu 9/10. To je strašně moc, na průměrnou RTS hru se zničeným lorem WH40K, napodobující Starcraft.dinssdinss71858    27.4.2017 23:58 dinss

Stále moc nechápu 9/10. To je strašně moc, na průměrnou RTS hru se zničeným lorem WH40K, napodobující Starcraft.

Virus   1x   A to je mi tě líto. :-( Ale neboj, na pátek to máš doma. :-) Nebudu ti to nějak extra popisovat ale je to v hezké a úhledné papírové krabičce, kterou zakrývá měnící se karta s obrazy ras a všechny 4 DVD jsou v krabičce imitující " knihu", kde je to zasunuto ve stránkách které jsou i jako takové ART obrázky. A víš co? Když máš mechaniku, tak to máš v pc do pár minut, protože se nechají všechny sosnout. :-)Virusvirus7406    27.4.2017 22:25 Virus

@ odpověď na komentář od Malcolm:A to je mi tě líto. :-( Ale neboj, na pátek to máš doma. :-) Nebudu ti to nějak extra popisovat ale je to v hezké a úhledné papírové krabičce, kterou zakrývá měnící se karta s obrazy ras a všechny 4 DVD jsou v krabičce imitující " knihu", kde je to zasunuto ve stránkách které jsou i jako takové ART obrázky. A víš co? Když máš mechaniku, tak to máš v pc do pár minut, protože se nechají všechny sosnout. :-)

Malcolm napsal:ja jsem na to dneska čekal, dokonce jsem se dostal domů dřív a nakonec to přijde až zítra :( :D

Malcolm    ja jsem na to dneska čekal, dokonce jsem se dostal domů dřív a nakonec to přijde až zítra :( :DMalcolmmalcolm8346    27.4.2017 22:01 Malcolm

@ odpověď na komentář od Virus:ja jsem na to dneska čekal, dokonce jsem se dostal domů dřív a nakonec to přijde až zítra :( :D

Virus napsal:Tak mi dnes hra dorazila v opravdu parádní krabičce. :-) A hned je ten večer hezčí. :lala:

Virus    Tak mi dnes hra dorazila v opravdu parádní krabičce. :-) A hned je ten večer hezčí. :lala:Virusvirus7406    27.4.2017 21:21 Virus

Tak mi dnes hra dorazila v opravdu parádní krabičce. :-) A hned je ten večer hezčí. :lala:

Raiden-CZ    Čas ukáže. Mě to rozhodně teď nepřitahuje :D :)Raiden-CZraiden-cz28967    24.4.2017 12:30 Raiden-CZ

@ odpověď na komentář od Malcolm:Čas ukáže. Mě to rozhodně teď nepřitahuje :D :)

Malcolm napsal:no co si budem povídat už od prvního gameplay bylo jasné že budou warhammerovské lore prznit jedna radost, popravdě těch heavy bolterů jsem si ani nevšim ted mi to začne vadit taky :D , me osobně hodně nesedl jak zvuk tak efekt lascanonů no a přes samotného Gabriela jsem se ještě nepřenesl co se to z neho stalo za akrobata a hlas mu taky vůbec nesedí. Co se týče ostatních frakcí za vesmírný elfy hrát stejně nebudu a orkové si myslim že se celkem povedly. No a tech typů jednotek ? Tam je to dost podobný jak u DoW I samozřejmě formou DLCček se nebudu divit že by se to nákim způsobem přidávalo speciálně u elitních jednotek tam se to na nich bude rejžovat dost.

Každopádně hra se hraje velice plynule a multiplayerové matche jsou intezivní a velmi zábavné ani mapa ve stylu MOBA kupodivu vůbec neuškodila, dále levelování a odemykání různých elitních jednotek a pasivních abilit celkem udržuje motivaci k hraní.

Nicméně ohledně modů je jasné že ty vždycky půjdou víc do hloubky a co ty víš možná právě za pár let si zahraješ omodovaný právě DoW III :D

Samozřejmě teď pouze mluvím a zkušenostech z bety a u finální verze se můj názor může změnit.

Malcolm   1x   no co si budem povídat už od prvního gameplay bylo jasné že budou warhammerovské lore prznit jedna radost, popravdě těch heavy bolterů jsem si ani nevšim ted mi to začne vadit taky :D , me osobně hodně nesedl jak zvuk tak efekt lascanonů no a přes samotného Gabriela jsem se ještě nepřenesl co se to z neho stalo za akrobata a hlas mu taky vůbec nesedí. Co se týče ostatních frakcí za vesmírný elfy hrát stejně nebudu a orkové si myslim že se celkem povedly. No a tech typů jednotek ? Tam je to dost podobný jak u DoW I samozřejmě formou DLCček se nebudu divit že by se to nákim způsobem přidávalo speciálně u elitních jednotek tam se to na nich bude rejžovat dost.

Každopádně hra se hraje velice plynule a multiplayerové matche jsou intezivní a velmi zábavné ani mapa ve stylu MOBA kupodivu vůbec neuškodila, dále levelování a odemykání různých elitních jednotek a pasivních abilit celkem udržuje motivaci k hraní.

Nicméně ohledně modů je jasné že ty vždycky půjdou víc do hloubky a co ty víš možná právě za pár let si zahraješ omodovaný právě DoW III :D

Samozřejmě teď pouze mluvím a zkušenostech z bety a u finální verze se můj názor může změnit.
Malcolmmalcolm8346
    24.4.2017 11:32
Malcolm

@ odpověď na komentář od Raiden-CZ:no co si budem povídat už od prvního gameplay bylo jasné že budou warhammerovské lore prznit jedna radost, popravdě těch heavy bolterů jsem si ani nevšim ted mi to začne vadit taky :D , me osobně hodně nesedl jak zvuk tak efekt lascanonů no a přes samotného Gabriela jsem se ještě nepřenesl co se to z neho stalo za akrobata a hlas mu taky vůbec nesedí. Co se týče ostatních frakcí za vesmírný elfy hrát stejně nebudu a orkové si myslim že se celkem povedly. No a tech typů jednotek ? Tam je to dost podobný jak u DoW I samozřejmě formou DLCček se nebudu divit že by se to nákim způsobem přidávalo speciálně u elitních jednotek tam se to na nich bude rejžovat dost.

Každopádně hra se hraje velice plynule a multiplayerové matche jsou intezivní a velmi zábavné ani mapa ve stylu MOBA kupodivu vůbec neuškodila, dále levelování a odemykání různých elitních jednotek a pasivních abilit celkem udržuje motivaci k hraní.

Nicméně ohledně modů je jasné že ty vždycky půjdou víc do hloubky a co ty víš možná právě za pár let si zahraješ omodovaný právě DoW III :D

Samozřejmě teď pouze mluvím a zkušenostech z bety a u finální verze se můj názor může změnit.

Raiden-CZ napsal:Vždyť to ani není DoW, ale chabá kopie Starcraftu.... . chybí tam základní věci jako změna stancí ( melee only jednotka sama od sebe nikdy nezaútočí takže o ni přijdeš když si nevšimneš že ji někdo dává damage) , věže jdou stavět jen někde. Totálně to popírá lore DoW, například salta v Terminator Armoru, nebo zpětný ráz u heavy bolterů ( space suity marináků by správně měly potlačovat zpětný ráz) všechny rasy umí používat Eldarské štíty, je tam minimum jednotek oproti minulým dílům. Je to spíš levná čínská kopie Starcraftu s DoW skinem.... . samozřejmě nikomu neberu to že ho to baví, ale já radši zůstanu u Ultimate Apocalypse jakožto tím nejlepší z Warhammer 40k universa :)

Raiden-CZ   1x   Vždyť to ani není DoW, ale chabá kopie Starcraftu.... . chybí tam základní věci jako změna stancí ( melee only jednotka sama od sebe nikdy nezaútočí takže o ni přijdeš když si nevšimneš že ji někdo dává damage) , věže jdou stavět jen někde. Totálně to popírá lore DoW, například salta v Terminator Armoru, nebo zpětný ráz u heavy bolterů ( space suity marináků by správně měly potlačovat zpětný ráz) všechny rasy umí používat Eldarské štíty, je tam minimum jednotek oproti minulým dílům. Je to spíš levná čínská kopie Starcraftu s DoW skinem.... . samozřejmě nikomu neberu to že ho to baví, ale já radši zůstanu u Ultimate Apocalypse jakožto tím nejlepší z Warhammer 40k universa :)Raiden-CZraiden-cz28967    23.4.2017 22:16 Raiden-CZ

@ odpověď na komentář od Malcolm:Vždyť to ani není DoW, ale chabá kopie Starcraftu.... . chybí tam základní věci jako změna stancí ( melee only jednotka sama od sebe nikdy nezaútočí takže o ni přijdeš když si nevšimneš že ji někdo dává damage) , věže jdou stavět jen někde. Totálně to popírá lore DoW, například salta v Terminator Armoru, nebo zpětný ráz u heavy bolterů ( space suity marináků by správně měly potlačovat zpětný ráz) všechny rasy umí používat Eldarské štíty, je tam minimum jednotek oproti minulým dílům. Je to spíš levná čínská kopie Starcraftu s DoW skinem.... . samozřejmě nikomu neberu to že ho to baví, ale já radši zůstanu u Ultimate Apocalypse jakožto tím nejlepší z Warhammer 40k universa :)

Malcolm napsal:Me beta baví, nejhorší ? Tak to jsi nehrál všechno:D

Malcolm    Me beta baví, nejhorší ? Tak to jsi nehrál všechno:DMalcolmmalcolm8346    23.4.2017 21:57 Malcolm

@ odpověď na komentář od Raiden-CZ:Me beta baví, nejhorší ? Tak to jsi nehrál všechno:DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Raiden-CZ napsal:Co jsem zatím viděl a hrál tak je to nejhorší RTS ever :D

Raiden-CZ   1x   Co jsem zatím viděl a hrál tak je to nejhorší RTS ever :DRaiden-CZraiden-cz28967    23.4.2017 21:38 Raiden-CZ

Co jsem zatím viděl a hrál tak je to nejhorší RTS ever :D

Virus    Já věděl, že mám předobjednat. Udělal si mi recenzí velkou radost, ty jeden taťuldo. :-)Virusvirus7406    23.4.2017 20:15 Virus

Já věděl, že mám předobjednat. Udělal si mi recenzí velkou radost, ty jeden taťuldo. :-)

AviaRa    Díky za odpověď.AviaRaaviara31171    21.4.2017 11:44 AviaRa

@ odpověď na komentář od ThainDegu:Díky za odpověď.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

ThainDegu napsal:Chaos jako frakce ve hře prozatím přítomen není. Některé jeho prvky jsou ale vloženy do kampaně :) V jejím závěru jsem si kupříkladu vzpomněl na třetího Zabíječe.

SedllY    Konečně zase nějaké pořádné RTSko! ! ! <3SedllYsedlly16410    21.4.2017 01:34 SedllY

Konečně zase nějaké pořádné RTSko! ! ! <3

ThainDegu člen redakce    Chaos jako frakce ve hře prozatím přítomen není. Některé jeho prvky jsou ale vloženy do kampaně :) V jejím závěru jsem si kupříkladu vzpomněl na třetího Zabíječe.ThainDeguthaindegu27578    20.4.2017 19:14 ThainDegu

@ odpověď na komentář od AviaRa:Tento komentář obsahuje spoilery. Zobrazit v čitelné podoběPunbf wnxb senxpr ir uřr cebmngíz cřígbzra araí. Aěxgreé wrub ceixl wfbh nyr iybžral qb xnzcnaě :) I wrwíz máiěeh wfrz fv xhcříxynqh imcbzaěy an gřrgíub Mnoíwrčr.Chaos jako frakce ve hře prozatím přítomen není. Některé jeho prvky jsou ale vloženy do kampaně :) V jejím závěru jsem si kupříkladu vzpomněl na třetího Zabíječe.

AviaRa napsal:Chaos je tedy nepřítomen?

ThainDegu člen redakce    Jednotky jsou přeloženy. Celková úroveň překladu je obstojná. Občas je tam nějaká menší chybka. Není ale nic co by vyloženě narušovalo hraní či celkový dojem ze hry.ThainDeguthaindegu27578    20.4.2017 19:12 ThainDegu

@ odpověď na komentář od Rvak:Jednotky jsou přeloženy. Celková úroveň překladu je obstojná. Občas je tam nějaká menší chybka. Není ale nic co by vyloženě narušovalo hraní či celkový dojem ze hry.

Rvak napsal:Jak vypadají české titulky? Překládají i názvy lokací a jména postav či jednotek?

ltr33    kdyby tam byly všechny rasy z 1 a 2, tak bych byl happy :D
AviaRA: ti na 100% příjdou v DLC
ltr33ltr3311336
    20.4.2017 19:11
ltr33

@ odpověď na komentář od ThainDegu:kdyby tam byly všechny rasy z 1 a 2, tak bych byl happy :D
AviaRA: ti na 100% příjdou v DLC

ThainDegu napsal:Vydavatel je SEGA :D takže nedostatku DLC obsahu bych se skutečně nebál :) Zatím jsou spekulace hlavně o Necronech, teoreticky by se mělo jednat o startovní rasu ale tak uvidíme co na tom bude pravdy.

AviaRa   2x   Chaos je tedy nepřítomen?AviaRaaviara31171    20.4.2017 19:10 AviaRa

Chaos je tedy nepřítomen?

Rvak    Jak vypadají české titulky? Překládají i názvy lokací a jména postav či jednotek?Rvakrvak5765    20.4.2017 19:09 Rvak

Jak vypadají české titulky? Překládají i názvy lokací a jména postav či jednotek?

ThainDegu člen redakce    Vydavatel je SEGA :D takže nedostatku DLC obsahu bych se skutečně nebál :) Zatím jsou spekulace hlavně o Necronech, teoreticky by se mělo jednat o startovní rasu ale tak uvidíme co na tom bude pravdy.ThainDeguthaindegu27578    20.4.2017 19:04 ThainDegu

@ odpověď na komentář od ltr33:Vydavatel je SEGA :D takže nedostatku DLC obsahu bych se skutečně nebál :) Zatím jsou spekulace hlavně o Necronech, teoreticky by se mělo jednat o startovní rasu ale tak uvidíme co na tom bude pravdy.

ltr33 napsal:Jako vždy, tak se recenze pěkně čte. No, počkám na zítřejší betu, ale pokuď se nic nepodělá, tak předobjednávku asi udělám. Jediná věc co mě sere, že je málo ras, tak snad přibudou v DLCčkách, a snad Tau a Necroni.

ltr33    Jako vždy, tak se recenze pěkně čte. No, počkám na zítřejší betu, ale pokuď se nic nepodělá, tak předobjednávku asi udělám. Jediná věc co mě sere, že je málo ras, tak snad přibudou v DLCčkách, a snad Tau a Necroni.ltr33ltr3311336    20.4.2017 19:01 ltr33

Jako vždy, tak se recenze pěkně čte. No, počkám na zítřejší betu, ale pokuď se nic nepodělá, tak předobjednávku asi udělám. Jediná věc co mě sere, že je málo ras, tak snad přibudou v DLCčkách, a snad Tau a Necroni.

Clon3     :thumbup:Clon3clon329266    20.4.2017 18:36 Clon3

:thumbup:

KeerGeek    Beta bude hratelná až zítra :-)KeerGeekkeergeek69053    20.4.2017 18:10 KeerGeek

@ odpověď na komentář od VaxMarkus:Beta bude hratelná až zítra :-)

VaxMarkus napsal:No beta stáhnutá a píše chybí spustitelný soubor :(

VaxMarkus    No beta stáhnutá a píše chybí spustitelný soubor :(VaxMarkusvaxmarkus36226    20.4.2017 17:47 VaxMarkus

No beta stáhnutá a píše chybí spustitelný soubor :(

Plaiman    Mám obědnáno a už se nemohu dočkat, jsem rád že se tento díl povedl.Plaimanplaiman6326    20.4.2017 16:42 Plaiman

Mám obědnáno a už se nemohu dočkat, jsem rád že se tento díl povedl.

Malcolm   1x   sakra nevydržel jsem to a musel jsem se na recenzi podívat :D tak to vypadá že předobjednávkou jsem neprohloupilMalcolmmalcolm8346    20.4.2017 16:25 Malcolm

sakra nevydržel jsem to a musel jsem se na recenzi podívat :D tak to vypadá že předobjednávkou jsem neprohloupilKomentář byl autorem naposledy upraven 20.4.2017 17:13

Původní verze před úpravami:sakra nevydržel jsem to a musel jsem se na recenzi podívat :D tak to vypadá že předprodejem jsem neprohloupil

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Team Racing League – motoristický příspěvek v MOBA světě?

Po absolvování několika kol v Team Racing League se vám rozšíří pohled na zápasy v online arénách.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC
 
 
Uncharted: The Lost Legacy – DLC jako plná hra

Obstojí Uncharted i bez Nathana Drakea? + Vlastní záběry s komentářem .

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 
 
Sudden Strike 4 – druhá světová poprvé na konzolích

Real-time strategie se dají pohodlně hrát i na konzolích. Patří však mezi ně i Sudden Strike 4?

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Agents of Mayhem - trochu jiné Saints Row

Má nový projekt od tvůrců série Saints Row čím zaujmout, nebo jde o nezajímavý pokus s promarněným potenciálem?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Escape From Tarkov – dojmy z uzavřené bety

Hledej, sbírej, přežívej, obchoduj a hlavně neumírej.

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC