Uživatel nepřihlášen
   

Friday the 13th: The Game – dílo prostoupené strachem

Sobota 8.7.2017 20:38 - Autor: Ondřej "ThainDegu" Zeman - Rubrika: Recenze Recenze Friday the 13th: The Game

Jason Voorhees se vrátil na své staré loviště. Jde mu to opět od ruky, nebo nemá čím zaujmout?

Recenzovaná verze: PC

Jen málo hororových sérií se může pyšnit podobnou délkou jako slavná sága Friday the 13th. Filmová studia ji ždímala bez ustání řadu let, nyní ji dostali do rukou vývojáři z nezávislého studia IllFonic, které se rozhodlo legendárního masového vraha opět vypustit mezi ustrašené studenty. Jak se jim nová adaptace vražedného řádění povedla, se dočtete v naší recenzi.

Horová klasika

Výlety mladistvých v hororových příbězích nikdy nekončí dobře, protože musí čelit silám, které značně přesahují jejich fyzické i psychické schopnosti. Zde poslední opékání buřtů zřejmě také nedopadlo dle představ všech zúčastněných. Uprostřed vyprávění o nestvůře z jezera jim totiž do středu tábora naběhl mohutný maník s divnou maskou na obličeji. Někteří táborníci si mysleli, že se jedná o vtip, ale jen do momentu, než pár z nich chladnokrevně zabil mačetou, kterou měl uvázanou u pasu. Zbytek přeživších se vydal hledat spásu do okolních hájů, kde je vrah jednoho po druhém našel a vykuchal.

Prakticky každá hra tu začíná prezentovaným výjevem. Malá skupinka mladistvých si užívá pohodového večera, když její veselí náhle přeruší vražda jednoho z jejich členů, která ostatní donutí k útěku do přilehlých lesů. Všichni přeživší jsou na počátku roztroušeni po lokaci, vrah od nich není příliš vzdálen, takže si musí stále dávat pozor. Hlavním cílem zástupců tohoto družstva je přežít i za předpokladu, že by měli pro záchranu svého života obětovat někoho ze svého osmičlenného týmu. Jason je naopak musí do jednoho zabít, dřív než opustí jeho lovecký revír či vyprší vymezený čas.

Z rozsáhlých oblastí mladiství bohužel nemůžou jen tak odejít. Pokud se budete chtít v roli obětí dostat z Jasonova dosahu, musíte splnit vždy sérii aktivit, která vám na svém konci umožní lovecký revír vraha s hokejovou maskou opustit. Některé úkoly vaši skupinku přeživších přinutí opravovat rozbitá auta, doplňovat prázdné nádrže lodí, zprovozňovat poškozené telefony a volat o pomoc líné strážce zákona, kteří na vás budou čekat ve svém autě za mlžným pásem, jenž se vždy nachází v krajní části mapy.




Hra na schovávanou

V aktuální verzi Friday the 13th: The Game naleznete tři mapy, které se v rámci rychlých her náhodně střídají. Když se rozhodnete hrát v privátní skupině hráčů, dostanete možnost si lokaci, ve které se bude masakr odehrávat, zvolit dle svého gusta. Navolit si můžete legendární tábor u Krystalového jezera, rodinnou usedlost klanu Higginsových a malé seskupení chatek Packnack Lodge, které v minulosti sloužilo k ubytování a výcviku nezkušených táborových vedoucích. Všechny nabízené oblasti jsou navrženy podle filmové předlohy, tím pádem je v nich možné nalézt kultovní místa, kde umírali ústřední protagonisté této krvavé série.

Současné oběti se mohou před krvelačným vrahem schovat v pestré škále úkrytů.  Bezpečí mají možnost nalézt v zatuchlých kadibudkách, nedávno opuštěných stanech a vybrakovaných chatách, ve kterých se mohou do určité fáze hry vcelku slušně opevnit. Krom bezpečí vám zčásti vybílené dřevěné domky nabídnou také slušnou paletu podpůrných předmětů, sběratelských nahrávek a zbraní, které lze využít k dočasnému zastavení vraždícího monstra.

„Komunita je u tohoto díla velmi nestálá. Většina hráčů tu hraje hlavně na sebe, přežití skupiny jako celku pro ně bývá zásadní jen v minimálním počtu her. Přesto jsou občas schopni spolupracovat a vyhrát bez toho, že by byl někdo z členů týmu přeživších zabit.“

Spektrum zbraní, které má Jason po ruce, není tolik pestré jako škála, kterou disponují jeho oběti. Po celou úroveň má k dispozici vždy jen jeden primární nástroj (sekeru, kus hřbitovního plotu, krumpáč, mačetu), nášlapné pasti a vrhací nože. Jeho hlavní předností je aura děsu a nadpřirozené schopnosti, které mu umožňují vidět rychle se pohybující studenty, odhalovat jejich pozice v budovách a bleskově se přesouvat na krátké a delší vzdálenosti. V pozdních etapách hry je díky jednomu speciálnímu talentu schopen instantně rozrážet zamčená vrata a bořit oslabené zdi, za kterými se často skrývají jeho nebozí protivníci.




Kdo přežije

Pokud se na začátku kola ocitnete v kůži přeživších, budete se muset stále pohybovat, jinak vás krvelačné monstrum během pár minut nalezne. Přesunovat se můžete pomalu a neslyšně nebo rychle a efektivně s myšlenkou toho, že o vás lovec bude celou dobu vědět. Ideální je běhat v malé skupince, protože můžete v případě nouze zranit jednoho z vašich kolegů, který kvůli následkům poranění značně zpomalí, čímž ostatním získá drahocenný čas. Bohužel za tuto výpomoc většinou zaplatí svým vlastním životem, což se mu asi moc líbit nebude. Když však zemře jako první, má možnost se vrátit jako legendární Tommy Jarvis, který se v minulosti s Jasonem již několikrát střetl a vždy přežil.

Komunita je u tohoto díla velmi nestálá. Většina hráčů tu hraje hlavně na sebe, přežití skupiny jako celku pro ně bývá zásadní jen v minimálním počtu her. Přesto jsou občas schopni spolupracovat a vyhrát bez toho, že by byl někdo z členů týmu přeživších zabit. Za absolvování kola jsou vždy všichni odměněni zkušenostními body, které po čase zvýší úroveň jejich profilu. Osobně se mi na tomto systému nelíbila hlavně nutnost setrvat ve hře i po smrti mého charakteru. Když jsem totiž odešel před skončením kola, nedostal jsem nic, takže jsem vlastně svůj čas (19 minut) marnil zbytečně.

Životně nezbytný vývoj

Vývoj je nutný všude, najdeme ho tudíž i zde. Za každou nově získanou úroveň dostanete vždy určitý počet evolučních bodíků, za které máte možnost prchajícím studentům zakoupit náhodně nadefinované schopnosti. Každé z postav lze navolit tři talenty, které jí budou určitým způsobem zvýhodňovat a zároveň srážet. Zvýšení efektivity užitých léčiv například sníží vaši odolnost vůči tržnému zranění, takže vás Jason svými útoky zabije podstatně snáz, než kdybyste toto posílení neměli. Vedle perků, které je možné nastavit, tu máme také jasně definované statistiky, kterými se od sebe jednotliví študáci liší. Někteří jsou schopní běžci, jiní naopak zdatní opraváři či odolní rváči. Díky možnosti náhodného rozhození obětí v rychlé hře si časem můžete zahrát za všechny charaktery, kterým je souzeno zemřít.

Ochuzen o svou škálu speciálních vývojových alternativ není ani společností nepochopený Jason, který se zaměřuje především na to, jak své oběti efektivně zlikvidovat za pomoci svých medvědích pracek. Pokud se rozhodnete hrát primárně za tuto postavu, časem se dostanete skrze nové úrovně k zajímavějším verzím legendárního monstra, které disponují osobitou výbavou, vzhledem, schopnostmi a slabinami. Při navolení formy s krumpáčem je kupříkladu antagonista schopen běhat, má po ruce větší počet pastí na medvědy a dokáže se rychleji přesunovat skrze teleport. Jeho nevýhodou je slabší obrana, menší pohyblivost ve vodě a pomalejší obnova bleskového skoku, který mu umožňuje extrémně svižný přesun na krátké vzdálenosti.




Čas vše napraví

Po vydání tato hra trpěla řadou bugů a technických nedostatků. Její tvůrci na ní však velmi intenzivně pracovali, takže jsem nyní při hraní narazil jen na minimální procento výraznějších nešvarů. Nejvíce mě asi trápila občas špatně fungující interakce s předměty, nemožnost změny definice kláves a zasekávání o postavy, což mi, kvůli nemožnosti projít kolem omráčeného protivníka, nejednou přivodilo smrt.

„Nová adaptace brutálního řádění masového vraha s hokejovou maskou se vcelku povedla. Tvůrcům z nezávislého studia IllFonic se podařilo vytvořit obstojný titul pro více hráčů, který si díky svému zasazení, hutné atmosféře a pestré paletě postav na porážku dozajista získá slušnou základnu příznivců.“

Autorům se krom technického stavu podařilo značně vylepšit také optimalizaci, která na začátku taktéž nebyla moc povedená. Friday the 13th: The Game jede nyní díky jejich usilovné práci stabilně. Celek nepadá a fps se také drží na minimálně se měnících hodnotách. Vedle obstojné optimalizace disponuje toto dílo také velmi příjemným vizuálem a hodně kvalitním atmosférickým soundtrackem, který ve vás dokáže nabudit pocit napětí a strachu.

Jedna dvě, Jason jde

Nová adaptace brutálního řádění masového vraha s hokejovou maskou se vcelku povedla. Tvůrcům z nezávislého studia IllFonic se podařilo vytvořit obstojný titul pro více hráčů, který si díky svému zasazení, hutné atmosféře a pestré paletě postav na porážku dozajista získá slušnou základnu příznivců. Škoda jen, že není zcela vyladěn po technické stránce, která občas značně sráží úroveň celku. Snad se v rámci budoucí expanze tohoto díla o příběhový základ pro jednotlivce dočkáme i opravného balíčku, který zredukuje škálu stávajících problémů na minimum.

První výraznější dílo IllFonic lze označit za velmi specifický projekt, tím pádem ho je možné doporučit jen určité skupině hráčů. Investici do něj byste měli zvážit jen za předpokladu, že patříte mezi fanoušky survival hororů, které vás nutí bojovat o život od začátku do konce. Pokud mezi tuto nebojácnou partu nepatříte, vyhněte se Friday the 13th: The Game širokým obloukem, protože není určen pro vás.

Friday the 13th: The Game na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
Friday the 13th: The Game
» Více o hře
Líbí se nám
  • hutná atmosféra
  • dobrý návrh úrovní
  • pestrá paleta postav
Vadí nám
  • nemožnost redefinice kláves
  • vyšší cena
  • přítomnost menších technických nedostatků
Verdikt: Friday the 13th: The Game je obstojný multiplayerový hororový survival, který má obdivovatele žánru rozhodně čím oslovit. Najdou v něm napětí, strach i zradu, která je nejednou samotné zabolí. Osobně nákup doporučují spíše ve slevě, za plnou cenu totiž toto dílo dle mého názoru kvůli nedostatku nestojí.
Hru ohodnotilo také 12 čtenářů průměrnou známkou 6.1/10.
lubo.dante (8), DERO (7), Norbi001 (2), Semuel (7), plkCRA (7), Alfajk (4), Mjay (8), DEADMAU5 (6), Mr.Lolendo (1), Kalach001 (8), Filip02373 (8), Desmond Miles (7)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Friday the 13th: The Game na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game Screenshot ze hry Friday the 13th: The Game

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Friday the 13th: The Game – dílo prostoupené strachem
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Desmond Miles    Chtěl bych se zeptat, jak to vypadá se singlem?Desmond Milesdesmond-miles17917    21.7.2017 20:19 Desmond Miles

Chtěl bych se zeptat, jak to vypadá se singlem?

carhrozny    Sledoval som ho na STEAME takže ho teraz nájsť neviem. Ale mal v Dead by Daylight nahratých nejak 1100 hodín a v Friday the 13th: The Game nejak 449. A 101 level v tejto hre.carhroznycarhrozny27972    17.7.2017 17:43 carhrozny

@ odpověď na komentář od Mjay:Sledoval som ho na STEAME takže ho teraz nájsť neviem. Ale mal v Dead by Daylight nahratých nejak 1100 hodín a v Friday the 13th: The Game nejak 449. A 101 level v tejto hre.

Mjay napsal:Toho chci vidět, vysíla na twitch?

Mjay   1x   Toho chci vidět, vysíla na twitch?Mjaymjay31769    17.7.2017 16:06 Mjay

Toho chci vidět, vysíla na twitch?

carhrozny   2x   Je to tak ale ako sa hovorí výnimka potvrdzuje pravidlo. Tento o ktorom som písal ja tak ten to teda umí :-Dcarhroznycarhrozny27972    17.7.2017 15:19 carhrozny

@ odpověď na komentář od Mjay:Je to tak ale ako sa hovorí výnimka potvrdzuje pravidlo. Tento o ktorom som písal ja tak ten to teda umí :-D

Mjay napsal:Vždycky když je Jason čínan, nebo japonec tak utečeme celý tým. Oni to vůbec neumí. Nedávno nás naháněl jeden tento Jason a po 13 minutách se odpojil. Normálně nikoho z nás nedokázal chytit, pokud se o to pokusil tak další mu dal pořádnou prdu pálkou. Neuvěřitelný :D

Mjay   1x   Vždycky když je Jason čínan, nebo japonec tak utečeme celý tým. Oni to vůbec neumí. Nedávno nás naháněl jeden tento Jason a po 13 minutách se odpojil. Normálně nikoho z nás nedokázal chytit, pokud se o to pokusil tak další mu dal pořádnou prdu pálkou. Neuvěřitelný :DMjaymjay31769    17.7.2017 08:48 Mjay

Vždycky když je Jason čínan, nebo japonec tak utečeme celý tým. Oni to vůbec neumí. Nedávno nás naháněl jeden tento Jason a po 13 minutách se odpojil. Normálně nikoho z nás nedokázal chytit, pokud se o to pokusil tak další mu dal pořádnou prdu pálkou. Neuvěřitelný :D

carhrozny    Já to viem. Jason vždy zabije aspoň jedného a keď je ľavý a nedokáže to tak číňan zastrelil aj vlastného kamoša a ten sa vrátil ako Jarvis. Je to síce komplikované ale pri aspoň 4 kamošoch je to dosť jednoduché. Videl som to.
A keď už je Jarvis a maska Jasona dole tak je to jednoduché až príliš. Do chajdy ide Jarvis + tá čo má naj výdrž v behaní, vedľa svetru je aj vždy sekera a keď sa telepotuje Jason bez masky je s ním už na 90% koniec pokiaľ neurobia nejakú kardinálnu blbosť. Po použití svetra do 2 sekund je Jason spawnutý tak mu tá ženská musí hneď seknúť s mačetou a je na kolenách, Jarvis so sekerou mu už dá KO.
carhroznycarhrozny27972
    15.7.2017 11:09
carhrozny

@ odpověď na komentář od Behavioralista:Já to viem. Jason vždy zabije aspoň jedného a keď je ľavý a nedokáže to tak číňan zastrelil aj vlastného kamoša a ten sa vrátil ako Jarvis. Je to síce komplikované ale pri aspoň 4 kamošoch je to dosť jednoduché. Videl som to.
A keď už je Jarvis a maska Jasona dole tak je to jednoduché až príliš. Do chajdy ide Jarvis + tá čo má naj výdrž v behaní, vedľa svetru je aj vždy sekera a keď sa telepotuje Jason bez masky je s ním už na 90% koniec pokiaľ neurobia nejakú kardinálnu blbosť. Po použití svetra do 2 sekund je Jason spawnutý tak mu tá ženská musí hneď seknúť s mačetou a je na kolenách, Jarvis so sekerou mu už dá KO.Komentář byl autorem naposledy upraven 15.7.2017 11:24

Původní verze před úpravami:Já to viem. Jason vždy zabije aspoň jedného a keď je ľavý a nedokáže to tak číňan zastrelil aj vlastného kamoša a ten sa vrátil ako Jarvis. Je to síce komplikované ale pri aspoň 4 kamošoch je to dosť jednoduché. Videl som to.
A keď už je Jarvis a maska Jasona dole tak je to jednoduché až príliš. Do chajdy ide Jarvis + tá čo má naj výdrž v behaní, vedľa svetru je aj vždy sekera a keď sa telepotuje Jason bez masky je s ním už na 90% koniec pokiaľ neurobia nejakú kardinálnu blbosť.

Behavioralista napsal:Jasona může zabít pouze Tommy Jarvis mačetou poté co ho omráčí žena se svetrem jeho matky a to musí mít Jason dole ještě masku. Je to komplikované, ale jde to.

Behavioralista    Jasona může zabít pouze Tommy Jarvis mačetou poté co ho omráčí žena se svetrem jeho matky a to musí mít Jason dole ještě masku. Je to komplikované, ale jde to.Behavioralistabehavioralista34565    15.7.2017 10:59 Behavioralista

@ odpověď na komentář od carhrozny:Jasona může zabít pouze Tommy Jarvis mačetou poté co ho omráčí žena se svetrem jeho matky a to musí mít Jason dole ještě masku. Je to komplikované, ale jde to.

carhrozny napsal:Agraelus a FlyGunCZ majú fakt srandovné videá ale po tom čo som videl hrať včera jedného číňana sú to totálni amatéri. Číňan mal 101 level a so svojimi kamošmi zabíjal Jasona tak každú tretiu hru. Základ je sundať mu dole tú masku, Jason vydrží hodne tých úderov ale keď ho sekajú viacerí a sú spolu na kope, nie každý sám na vlastnú pasť tak to ide vcelku rýchlo.

carhrozny    Agraelus a FlyGunCZ majú fakt srandovné videá ale po tom čo som videl hrať včera jedného číňana sú to totálni amatéri. Číňan mal 101 level a so svojimi kamošmi zabíjal Jasona tak každú tretiu hru. Základ je sundať mu dole tú masku, Jason vydrží hodne tých úderov ale keď ho sekajú viacerí a sú spolu na kope, nie každý sám na vlastnú pasť tak to ide vcelku rýchlo.carhroznycarhrozny27972    14.7.2017 21:36 carhrozny

@ odpověď na komentář od Corvus:Agraelus a FlyGunCZ majú fakt srandovné videá ale po tom čo som videl hrať včera jedného číňana sú to totálni amatéri. Číňan mal 101 level a so svojimi kamošmi zabíjal Jasona tak každú tretiu hru. Základ je sundať mu dole tú masku, Jason vydrží hodne tých úderov ale keď ho sekajú viacerí a sú spolu na kope, nie každý sám na vlastnú pasť tak to ide vcelku rýchlo.

Corvus napsal:Tohle je přesně ten typ hry, za kterou bych nikdy nedal své těžce vydělané peníze. Na druhou stranu je zábava sledovat gamesplaye například od Agraela. Ten (když se sejde se svými kumpány) umí rozjet solidní spolupráci a je zábavné se na videa z této hry koukat. Dvacetiminutovka u oběda je to pěkná, ale jinak asi opravdu ne... :-)

Corvus   1x   Tohle je přesně ten typ hry, za kterou bych nikdy nedal své těžce vydělané peníze. Na druhou stranu je zábava sledovat gamesplaye například od Agraela. Ten (když se sejde se svými kumpány) umí rozjet solidní spolupráci a je zábavné se na videa z této hry koukat. Dvacetiminutovka u oběda je to pěkná, ale jinak asi opravdu ne... :-)Corvuscorvus13394    10.7.2017 12:10 Corvus

Tohle je přesně ten typ hry, za kterou bych nikdy nedal své těžce vydělané peníze. Na druhou stranu je zábava sledovat gamesplaye například od Agraela. Ten (když se sejde se svými kumpány) umí rozjet solidní spolupráci a je zábavné se na videa z této hry koukat. Dvacetiminutovka u oběda je to pěkná, ale jinak asi opravdu ne... :-)

Mjay    Zdarec, pokud by jste neměli s kým hrát , tak si mě přidejte na steamu : Mjay25CZ. Rád si pro vás příjdu jako Jason :D . No dobře spíš budu utíkat, protože hrát za Jásoňa je opravdu náhoda , alespoň u mě. Ale i tak moje prdelka před váma uteče , myslím tu herní postavu :D .Mjaymjay31769    10.7.2017 08:00 Mjay

Zdarec, pokud by jste neměli s kým hrát , tak si mě přidejte na steamu : Mjay25CZ. Rád si pro vás příjdu jako Jason :D . No dobře spíš budu utíkat, protože hrát za Jásoňa je opravdu náhoda , alespoň u mě. Ale i tak moje prdelka před váma uteče , myslím tu herní postavu :D .

Norbi001    Ano... na jeho videích je vidět, co je hra opravdu zač. Když se koukám, co jenom on zažívá za bugy a pak k tomu ještě přičtu to, co jsem ve hře prožíval já, tak mi z toho vyjde prostě odfláknutá hra. Opravdu se to zatím nevyplatí koupit, jestli s tím něco vůbec nezačnou cokoliv dělat.Norbi001norbi00117630    10.7.2017 07:32 Norbi001

@ odpověď na komentář od eVe-CZ:Ano... na jeho videích je vidět, co je hra opravdu zač. Když se koukám, co jenom on zažívá za bugy a pak k tomu ještě přičtu to, co jsem ve hře prožíval já, tak mi z toho vyjde prostě odfláknutá hra. Opravdu se to zatím nevyplatí koupit, jestli s tím něco vůbec nezačnou cokoliv dělat.

eVe-CZ napsal:Hrát to už není potřeba flygun už má odst videí :D :D každopádně hra nevypadá vůbec špatně ale nekoupil bych si jí :D :D

eVe-CZ    Hrát to už není potřeba flygun už má odst videí :D :D každopádně hra nevypadá vůbec špatně ale nekoupil bych si jí :D :DeVe-CZeve-cz37508    9.7.2017 22:32 eVe-CZ

Hrát to už není potřeba flygun už má odst videí :D :D každopádně hra nevypadá vůbec špatně ale nekoupil bych si jí :D :D

Norbi001    Asi tak. Před vydáním měli plná ústa slibů o tom jaká hra bude a poté skutek utek.Norbi001norbi00117630    9.7.2017 19:03 Norbi001

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Asi tak. Před vydáním měli plná ústa slibů o tom jaká hra bude a poté skutek utek.

Mr.Lolendo napsal:Za mě když hra nesplňuje základní požadavky PC platformy tak dávám hodnocení odpad nebo nehodnocen a basta!
Jinak se ti dnešní rozmazlení vývojáři nikdy nenaučí dělat hry.

Mr.Lolendo   1x   Za mě když hra nesplňuje základní požadavky PC platformy tak dávám hodnocení odpad nebo nehodnocen a basta!
Jinak se ti dnešní rozmazlení vývojáři nikdy nenaučí dělat hry.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    9.7.2017 18:40
Mr.Lolendo

Za mě když hra nesplňuje základní požadavky PC platformy tak dávám hodnocení odpad nebo nehodnocen a basta!
Jinak se ti dnešní rozmazlení vývojáři nikdy nenaučí dělat hry.

Norbi001    No... mohu to zkusit. Nic za to nedám.Norbi001norbi00117630    9.7.2017 16:40 Norbi001

@ odpověď na komentář od ThainDegu:No... mohu to zkusit. Nic za to nedám.

ThainDegu napsal:Recenzi můžeš klidně napsat na blog. :) Hráči si jistě rádi přečtou odlišný názor na věc. :)

ThainDegu člen redakce   1x   Recenzi můžeš klidně napsat na blog. :) Hráči si jistě rádi přečtou odlišný názor na věc. :)ThainDeguthaindegu27578    9.7.2017 16:23 ThainDegu

@ odpověď na komentář od Norbi001:Recenzi můžeš klidně napsat na blog. :) Hráči si jistě rádi přečtou odlišný názor na věc. :)

Norbi001 napsal:Rádo se stalo.... moc bych si Já bych mohl klidně udělati recenzi na to... klidně i zadara, ale to by mě musel někdo oslovit. :D Napsal bych toho daleko více, hlavně i zápory atd, ale evidentně jsem poprvé na Zingu zjistil, že tu je limit pro množství znaků na jeden příspěvek. :D

Norbi001    Rádo se stalo.... Já bych mohl klidně udělati recenzi na to... klidně i zadara, ale to by mě musel někdo oslovit. :D Napsal bych toho daleko více, hlavně i zápory atd, ale evidentně jsem poprvé na Zingu zjistil, že tu je limit pro množství znaků na jeden příspěvek. :DNorbi001norbi00117630    9.7.2017 15:04 Norbi001

@ odpověď na komentář od halloween:Rádo se stalo.... Já bych mohl klidně udělati recenzi na to... klidně i zadara, ale to by mě musel někdo oslovit. :D Napsal bych toho daleko více, hlavně i zápory atd, ale evidentně jsem poprvé na Zingu zjistil, že tu je limit pro množství znaků na jeden příspěvek. :DKomentář byl autorem naposledy upraven 9.7.2017 18:33

Původní verze před úpravami:Rádo se stalo.... moc bych si Já bych mohl klidně udělati recenzi na to... klidně i zadara, ale to by mě musel někdo oslovit. :D Napsal bych toho daleko více, hlavně i zápory atd, ale evidentně jsem poprvé na Zingu zjistil, že tu je limit pro množství znaků na jeden příspěvek. :D

halloween napsal: díky za podrobný info, moc si toho vážím. . Moc díky

halloween   1x    díky za podrobný info, moc si toho vážím. . Moc díkyhalloweenhalloween14388    9.7.2017 14:44 halloween

@ odpověď na komentář od Norbi001: díky za podrobný info, moc si toho vážím. . Moc díky

Norbi001 napsal:Teď už je Dead by Daylight hratelné Před tímto t bylo nestkutečné peklo to hrát, ale již je to oprevené... je tam dosti bugů, ale ne toho typu, že by Ti to otravovalo hraní a nebo ztěžovalo.... konečně se opravily největší problémy, které hru provázely, viz vyhledávání zápasů.... to jsi dříve čekal i 5 minut a tos byl sám, natož když byste byly dva... nyní hraješ už do půl minuty a načítání je také mnohonásobně rychlejší. HLAVNĚ není tam hlasová konverace, takže nemusíš poslouchat malý imbecilní hovada a haranty, kteří řvou právě v, zde recenzované, hře každým dalším patchem je to opravené víc a víc a naopak když něco opraví, tak neudělají dalších 100 bugů. Každou chvíli dělají na Twitchi streamy, kde informují o hře a jejím vývoji.... komunikují s hráči, kteří jim tam píší návrhy co vylepšit, objasňují nejasnosti hráčům atd. Prostě vydíš úplně diametrálně odlišný přístup ke hře. Každý ze 7mi vrahů je unikátní co do herního stylu.... z čehoš si můžeš i díky velkému množství kombinací addonů a perků utvořit i vlastní herní styl jak za přeživšího, tak za vraha. Teď už hra nabízí celkem 7 vrahů z nichž 3 jsou součástí DLC, ale osobně považuju Doktora a Michaela Myerse za postavy, které jsou nejvyváženější.... A konkrétně třeba Doktor, tak ten má tolik různých stylů hraní, že jenom tak se Ti neomrzí. Hrát můžeš jak chceš a to jak hraješ Ti nikdo nenařizuje. Vývojáři jasně řekli, že banovat nefér taktiky nebudou... oni to udělali totiž chytře... za každou hru získáváš určitý počet bodů a když zde v Pátku třináctého se odpojí, tak za prvé... nedostane penalizaci a Ty jako Jason nedostaneš žádné body zkušeností. V DbD když se Ti někdo odpojí, tak jednoduše jako vrah dostaneš plný počet bodů, jako kdybys ho jednoduše zabil, či obětoval. Takže když oni se odpojí, tak tobě to vadit jako vrahovi nemusí, protože ty za to dostaneš body, ale ON dostane hovno. Odpojil ses? Žádné body. A nazdar... jednuché a účinné. Je zde systém úrovní zabijáka a úrovní přeživšího, kde samozřejmě postupuješ výš a výš a čím výše jsi, tak tím lepší spoluhráče dostáváš a narozdíl zde od zrecenzované hry, je v zájmu všech hráčů, tě zachraňovat apod. Protože když jsi sám, tak nebudeš mít šanci, pokud nenalezneš skrytý poklop, který se otevírá buď vzácným klíčem (jeden z addonů) a nebo když jsi jako poslední na mapě živý. Na každého vraha se musíš připravit jako přeživší jinak. Na Jasona, jsem jenom položil pasti a už byly všichni v prdeli. V DbD musíš hrát diametrálně odlišně proti Michaelu Myersovi a úplně jinak zase proti Pastičkáři, kdy musíš zároveň neustále čumět do země abys nešlápl do pasti. Michael Myers má zase strašně malý rádius teroru a když si dáš správné addony a perky, tak nemá žádný rádius teroru... a poté musíš opět přizpůsobit herní strategii přežití. JUako přeživší se ale nemůžeš připravit na konkrétního vraha, protože jako přeživší, nikdy nevíš, jakého vraha proti sobě budeš mít, takže pokaždé je hra maličko jiná a z konkrétně z Myerse se poté stává nervy drásající zabiják, hoden věhlasu, který má. Je pousta variant a možností, jak hrát tuto hru. Co je další dobrá věc oproti Pátku třináctého je to, že pokud nemáš dokonalé štěstí a nepotkáte se se spoluhráčem, tak Vám nebude moci jakokliv radit, co kde dělá a atp. Ne jako v P13... Když chceš hrát za vraha? Hraješ sólo... žádný podvádění a rady, kde kdo je atd. Za druhé... technická podpora... napíšeš jim a do 12ti hodin se Ti ozvou. Když jsem psal na podporu/nepodporu hry P13tého, tak mi odpověděli za měsíc a to ještě poslali generovanou zprávu, kde děkují za zájem o jejich hru a že se můj dotaz zpracovává.... Dodnes jsem nedostal odpověď na mnou řečený problém.

Ps. : Nechci aby to vypadalo, jako jenom óda na DbD, taky samozřejmě mohu vypsat a spousta věcí, co mne na tom sere, ale zatím vypíši jenom pár bodů proč se mi to líbí.

ThainDegu, já bych tu 6ku skutečně i dal, protože její stav, prostě neodpovídá ceně, kterou za to chtějí. Ano... uvedl jsi ji jako zápor a v tom samozřejmě souhlasím, ALE.... tohle je tak velké mínus, že právě díky tomu bych dal oněch 6 bodů. K té hutné atmosféře... když to za Jasona umíš, tak nebudeš mít problém sejmout všechny a pokaždé, ale jakmile dostaneš proti sobě plný tým, tak se stává z Jasona lovná zvěř a z kořisti lovec viz videa, kdy Jasona zabijí devětatřicetkrát v řadě a ani se nezapotili. Sám už jsem takové zápasy zažil a příjemné to není. Takže buď je Jason přehnaně silný a nebo je z něj kořist. A to je k smíchu a né hutná atmosféra. Kolikrát jsem zažil, že dva či více uprchly a zbytek (když splňovali podmínky pro zabití Jasona, se rozhodl neutéct pomocí policie, ale prostě si jenom tak řekli, tak zabijeme Jasona. No a co se nestalo, zabili Jasona. Vývojáři to dali do hry jako malý bonus či takovou zajímavost, ale stal se z toho už pomalu tradice.

Já vim Behavioralisto.... . to je mě jasné, al

fatush1   1x   Hru plánuju koupit co nejdřív sice cena je vysoká ale pokud přidají i singl tak to už jde. Zatím sem viděl všechny díly od Agraela a FlyGuna a je to neskutečná prdel. :D většina bugů byla spíš vtipných a přidávají na zábavnosti. Jenom mě štve že není krabicovka. A doufám že se mi to nebude lagovat s mím shit internetem se mi laguje i Overwatch a CSko. :(fatush1fatush122553    9.7.2017 14:24 fatush1

Hru plánuju koupit co nejdřív sice cena je vysoká ale pokud přidají i singl tak to už jde. Zatím sem viděl všechny díly od Agraela a FlyGuna a je to neskutečná prdel. :D většina bugů byla spíš vtipných a přidávají na zábavnosti. Jenom mě štve že není krabicovka. A doufám že se mi to nebude lagovat s mím shit internetem se mi laguje i Overwatch a CSko. :(

Norbi001   1x   Teď už je Dead by Daylight hratelné Před tímto t bylo nestkutečné peklo to hrát, ale již je to oprevené... je tam dosti bugů, ale ne toho typu, že by Ti to otravovalo hraní a nebo ztěžovalo.... konečně se opravily největší problémy, které hru provázely, viz vyhledávání zápasů.... to jsi dříve čekal i 5 minut a tos byl sám, natož když byste byly dva... nyní hraješ už do půl minuty a načítání je také mnohonásobně rychlejší. HLAVNĚ není tam hlasová konverace, takže nemusíš poslouchat malý imbecilní hovada a haranty, kteří řvou právě v, zde recenzované, hře každým dalším patchem je to opravené víc a víc a naopak když něco opraví, tak neudělají dalších 100 bugů. Každou chvíli dělají na Twitchi streamy, kde informují o hře a jejím vývoji.... komunikují s hráči, kteří jim tam píší návrhy co vylepšit, objasňují nejasnosti hráčům atd. Prostě vydíš úplně diametrálně odlišný přístup ke hře. Každý ze 7mi vrahů je unikátní co do herního stylu.... z čehoš si můžeš i díky velkému množství kombinací addonů a perků utvořit i vlastní herní styl jak za přeživšího, tak za vraha. Teď už hra nabízí celkem 7 vrahů z nichž 3 jsou součástí DLC, ale osobně považuju Doktora a Michaela Myerse za postavy, které jsou nejvyváženější.... A konkrétně třeba Doktor, tak ten má tolik různých stylů hraní, že jenom tak se Ti neomrzí. Hrát můžeš jak chceš a to jak hraješ Ti nikdo nenařizuje. Vývojáři jasně řekli, že banovat nefér taktiky nebudou... oni to udělali totiž chytře... za každou hru získáváš určitý počet bodů a když zde v Pátku třináctého se odpojí, tak za prvé... nedostane penalizaci a Ty jako Jason nedostaneš žádné body zkušeností. V DbD když se Ti někdo odpojí, tak jednoduše jako vrah dostaneš plný počet bodů, jako kdybys ho jednoduše zabil, či obětoval. Takže když oni se odpojí, tak tobě to vadit jako vrahovi nemusí, protože ty za to dostaneš body, ale ON dostane hovno. Odpojil ses? Žádné body. A nazdar... jednuché a účinné. Je zde systém úrovní zabijáka a úrovní přeživšího, kde samozřejmě postupuješ výš a výš a čím výše jsi, tak tím lepší spoluhráče dostáváš a narozdíl zde od zrecenzované hry, je v zájmu všech hráčů, tě zachraňovat apod. Protože když jsi sám, tak nebudeš mít šanci, pokud nenalezneš skrytý poklop, který se otevírá buď vzácným klíčem (jeden z addonů) a nebo když jsi jako poslední na mapě živý. Na každého vraha se musíš připravit jako přeživší jinak. Na Jasona, jsem jenom položil pasti a už byly všichni v prdeli. V DbD musíš hrát diametrálně odlišně proti Michaelu Myersovi a úplně jinak zase proti Pastičkáři, kdy musíš zároveň neustále čumět do země abys nešlápl do pasti. Michael Myers má zase strašně malý rádius teroru a když si dáš správné addony a perky, tak nemá žádný rádius teroru... a poté musíš opět přizpůsobit herní strategii přežití. JUako přeživší se ale nemůžeš připravit na konkrétního vraha, protože jako přeživší, nikdy nevíš, jakého vraha proti sobě budeš mít, takže pokaždé je hra maličko jiná a z konkrétně z Myerse se poté stává nervy drásající zabiják, hoden věhlasu, který má. Je pousta variant a možností, jak hrát tuto hru. Co je další dobrá věc oproti Pátku třináctého je to, že pokud nemáš dokonalé štěstí a nepotkáte se se spoluhráčem, tak Vám nebude moci jakokliv radit, co kde dělá a atp. Ne jako v P13... Když chceš hrát za vraha? Hraješ sólo... žádný podvádění a rady, kde kdo je atd. Za druhé... technická podpora... napíšeš jim a do 12ti hodin se Ti ozvou. Když jsem psal na podporu/nepodporu hry P13tého, tak mi odpověděli za měsíc a to ještě poslali generovanou zprávu, kde děkují za zájem o jejich hru a že se můj dotaz zpracovává.... Dodnes jsem nedostal odpověď na mnou řečený problém.

Ps. : Nechci aby to vypadalo, jako jenom óda na DbD, taky samozřejmě mohu vypsat a spousta věcí, co mne na tom sere, ale zatím vypíši jenom pár bodů proč se mi to líbí.

ThainDegu, já bych tu 6ku skutečně i dal, protože její stav, prostě neodpovídá ceně, kterou za to chtějí. Ano... uvedl jsi ji jako zápor a v tom samozřejmě souhlasím, ALE.... tohle je tak velké mínus, že právě díky tomu bych dal oněch 6 bodů. K té hutné atmosféře... když to za Jasona umíš, tak nebudeš mít problém sejmout všechny a pokaždé, ale jakmile dostaneš proti sobě plný tým, tak se stává z Jasona lovná zvěř a z kořisti lovec viz videa, kdy Jasona zabijí devětatřicetkrát v řadě a ani se nezapotili. Sám už jsem takové zápasy zažil a příjemné to není. Takže buď je Jason přehnaně silný a nebo je z něj kořist. A to je k smíchu a né hutná atmosféra. Kolikrát jsem zažil, že dva či více uprchly a zbytek (když splňovali podmínky pro zabití Jasona, se rozhodl neutéct pomocí policie, ale prostě si jenom tak řekli, tak zabijeme Jasona. No a co se nestalo, zabili Jasona. Vývojáři to dali do hry jako malý bonus či takovou zajímavost, ale stal se z toho už pomalu tradice.

Já vim Behavioralisto.... . to je mě jasné, al
Norbi001norbi00117630
    9.7.2017 14:03
Norbi001

@ odpověď na komentář od halloween:Teď už je Dead by Daylight hratelné Před tímto t bylo nestkutečné peklo to hrát, ale již je to oprevené... je tam dosti bugů, ale ne toho typu, že by Ti to otravovalo hraní a nebo ztěžovalo.... konečně se opravily největší problémy, které hru provázely, viz vyhledávání zápasů.... to jsi dříve čekal i 5 minut a tos byl sám, natož když byste byly dva... nyní hraješ už do půl minuty a načítání je také mnohonásobně rychlejší. HLAVNĚ není tam hlasová konverace, takže nemusíš poslouchat malý imbecilní hovada a haranty, kteří řvou právě v, zde recenzované, hře každým dalším patchem je to opravené víc a víc a naopak když něco opraví, tak neudělají dalších 100 bugů. Každou chvíli dělají na Twitchi streamy, kde informují o hře a jejím vývoji.... komunikují s hráči, kteří jim tam píší návrhy co vylepšit, objasňují nejasnosti hráčům atd. Prostě vydíš úplně diametrálně odlišný přístup ke hře. Každý ze 7mi vrahů je unikátní co do herního stylu.... z čehoš si můžeš i díky velkému množství kombinací addonů a perků utvořit i vlastní herní styl jak za přeživšího, tak za vraha. Teď už hra nabízí celkem 7 vrahů z nichž 3 jsou součástí DLC, ale osobně považuju Doktora a Michaela Myerse za postavy, které jsou nejvyváženější.... A konkrétně třeba Doktor, tak ten má tolik různých stylů hraní, že jenom tak se Ti neomrzí. Hrát můžeš jak chceš a to jak hraješ Ti nikdo nenařizuje. Vývojáři jasně řekli, že banovat nefér taktiky nebudou... oni to udělali totiž chytře... za každou hru získáváš určitý počet bodů a když zde v Pátku třináctého se odpojí, tak za prvé... nedostane penalizaci a Ty jako Jason nedostaneš žádné body zkušeností. V DbD když se Ti někdo odpojí, tak jednoduše jako vrah dostaneš plný počet bodů, jako kdybys ho jednoduše zabil, či obětoval. Takže když oni se odpojí, tak tobě to vadit jako vrahovi nemusí, protože ty za to dostaneš body, ale ON dostane hovno. Odpojil ses? Žádné body. A nazdar... jednuché a účinné. Je zde systém úrovní zabijáka a úrovní přeživšího, kde samozřejmě postupuješ výš a výš a čím výše jsi, tak tím lepší spoluhráče dostáváš a narozdíl zde od zrecenzované hry, je v zájmu všech hráčů, tě zachraňovat apod. Protože když jsi sám, tak nebudeš mít šanci, pokud nenalezneš skrytý poklop, který se otevírá buď vzácným klíčem (jeden z addonů) a nebo když jsi jako poslední na mapě živý. Na každého vraha se musíš připravit jako přeživší jinak. Na Jasona, jsem jenom položil pasti a už byly všichni v prdeli. V DbD musíš hrát diametrálně odlišně proti Michaelu Myersovi a úplně jinak zase proti Pastičkáři, kdy musíš zároveň neustále čumět do země abys nešlápl do pasti. Michael Myers má zase strašně malý rádius teroru a když si dáš správné addony a perky, tak nemá žádný rádius teroru... a poté musíš opět přizpůsobit herní strategii přežití. JUako přeživší se ale nemůžeš připravit na konkrétního vraha, protože jako přeživší, nikdy nevíš, jakého vraha proti sobě budeš mít, takže pokaždé je hra maličko jiná a z konkrétně z Myerse se poté stává nervy drásající zabiják, hoden věhlasu, který má. Je pousta variant a možností, jak hrát tuto hru. Co je další dobrá věc oproti Pátku třináctého je to, že pokud nemáš dokonalé štěstí a nepotkáte se se spoluhráčem, tak Vám nebude moci jakokliv radit, co kde dělá a atp. Ne jako v P13... Když chceš hrát za vraha? Hraješ sólo... žádný podvádění a rady, kde kdo je atd. Za druhé... technická podpora... napíšeš jim a do 12ti hodin se Ti ozvou. Když jsem psal na podporu/nepodporu hry P13tého, tak mi odpověděli za měsíc a to ještě poslali generovanou zprávu, kde děkují za zájem o jejich hru a že se můj dotaz zpracovává.... Dodnes jsem nedostal odpověď na mnou řečený problém.

Ps. : Nechci aby to vypadalo, jako jenom óda na DbD, taky samozřejmě mohu vypsat a spousta věcí, co mne na tom sere, ale zatím vypíši jenom pár bodů proč se mi to líbí.

ThainDegu, já bych tu 6ku skutečně i dal, protože její stav, prostě neodpovídá ceně, kterou za to chtějí. Ano... uvedl jsi ji jako zápor a v tom samozřejmě souhlasím, ALE.... tohle je tak velké mínus, že právě díky tomu bych dal oněch 6 bodů. K té hutné atmosféře... když to za Jasona umíš, tak nebudeš mít problém sejmout všechny a pokaždé, ale jakmile dostaneš proti sobě plný tým, tak se stává z Jasona lovná zvěř a z kořisti lovec viz videa, kdy Jasona zabijí devětatřicetkrát v řadě a ani se nezapotili. Sám už jsem takové zápasy zažil a příjemné to není. Takže buď je Jason přehnaně silný a nebo je z něj kořist. A to je k smíchu a né hutná atmosféra. Kolikrát jsem zažil, že dva či více uprchly a zbytek (když splňovali podmínky pro zabití Jasona, se rozhodl neutéct pomocí policie, ale prostě si jenom tak řekli, tak zabijeme Jasona. No a co se nestalo, zabili Jasona. Vývojáři to dali do hry jako malý bonus či takovou zajímavost, ale stal se z toho už pomalu tradice.

Já vim Behavioralisto.... . to je mě jasné, al

halloween napsal:Sakra tohle mě láká, mám rád hraní s partou lidí, jenže kámoši tím opovrhují. Ona je ještě jedna hra myslím že se jmenuje Dead by Dayl, bude taky recenze? A jak vypadá hra na ps4 je to taky samej bug? Jinak taky díky za recenzi. .

ThainDegu člen redakce   1x   Na Dead by Daylight v současnosti plánujeme recenzi. O tom zda bude či nebude rozhodnou hlavně její tvůrci, které jsme nedávno požádali o klíč. :)ThainDeguthaindegu27578    9.7.2017 13:32 ThainDegu

@ odpověď na komentář od halloween:Na Dead by Daylight v současnosti plánujeme recenzi. O tom zda bude či nebude rozhodnou hlavně její tvůrci, které jsme nedávno požádali o klíč. :)

halloween napsal:Sakra tohle mě láká, mám rád hraní s partou lidí, jenže kámoši tím opovrhují. Ona je ještě jedna hra myslím že se jmenuje Dead by Dayl, bude taky recenze? A jak vypadá hra na ps4 je to taky samej bug? Jinak taky díky za recenzi. .

halloween    Sakra tohle mě láká, mám rád hraní s partou lidí, jenže kámoši tím opovrhují. Ona je ještě jedna hra myslím že se jmenuje Dead by Dayl, bude taky recenze? A jak vypadá hra na ps4 je to taky samej bug? Jinak taky díky za recenzi. .halloweenhalloween14388    9.7.2017 13:15 halloween

Sakra tohle mě láká, mám rád hraní s partou lidí, jenže kámoši tím opovrhují. Ona je ještě jedna hra myslím že se jmenuje Dead by Dayl, bude taky recenze? A jak vypadá hra na ps4 je to taky samej bug? Jinak taky díky za recenzi. .

ThainDegu člen redakce   5x   Beru tvůj názor, je vidět, že jsi ve hře strávil už hodně času, takže jsi toho jistě viděl víc než já :) Dlouho jsem uvažoval nad 6 , nakonec jsem se však rozhodl takto :) Na hru se časem možná ještě podíváme a zrecenzujeme celek i s příběhovou částí a možná změníme hodnocení, prozatím ho však měnit nebudu, protože si za ním stojím.

Osobně považuji 13 hodin u takového díla za dostatečný časový úsek. Mimoto musím svůj čas investovat do jiných věcí než do hraní. Psaním pro tento web bych se totiž asi těžko uživil.
ThainDeguthaindegu27578
    9.7.2017 12:21
ThainDegu

@ odpověď na komentář od Norbi001:Beru tvůj názor, je vidět, že jsi ve hře strávil už hodně času, takže jsi toho jistě viděl víc než já :) Dlouho jsem uvažoval nad 6 , nakonec jsem se však rozhodl takto :) Na hru se časem možná ještě podíváme a zrecenzujeme celek i s příběhovou částí a možná změníme hodnocení, prozatím ho však měnit nebudu, protože si za ním stojím.

Osobně považuji 13 hodin u takového díla za dostatečný časový úsek. Mimoto musím svůj čas investovat do jiných věcí než do hraní. Psaním pro tento web bych se totiž asi těžko uživil.Komentář byl autorem naposledy upraven 9.7.2017 12:29

Původní verze před úpravami:Beru tvůj názor, je vidět, že jsi ve hře strávil už hodně času, takže jsi toho jistě viděl víc než já :) Dlouho jsem uvažoval nad 6 , nakonec jsem se však rozhodl takto :) Na hru se časem možná ještě podíváme a zrecenzujeme celek i s příběhovou částí a možná změníme hodnocení, prozatím ho však měnit nebudu, protože si za ním stojím.

Osobně považuji 13 hodin u takového díla za dostatečný časový úsek. Mimoto musím svůj čas investovat do jiných věcí než do hraní. Psaním pro tento web bych se totiž asi těžko uživil.

Norbi001 napsal:13 hodin je na zrecenzování takovéhle hry málo. Až s odstupem času člověk vidí, jak se na hru úplně vysrali. Kdybys to hrál od bety jako já, tak bys teprve viděl co znamená kašlat na hru, za kterou chtějí 37 euro. Já být tebou, tak si na hru vezmu více času než 13 hodin. Už jenom absence Savini Jasona.... ať ho klidně dají třeba od úplně posledního levelu... a nebo jako drahé DLC. Bagů je tak nepřeberné množství, že opravdu nevím, jakou verzi si hrál, protože neznám jediného hráče téhle hry, který nenarazil na ohromné množství bugů během hraní. Buď jsi úmyslně přehlížel, nebo nevim jak je možné, žes nenarazil na to ohromující množství bugů. Jediná možnost je právě oněch 13 nahraných hodin.

carhrozny: Dal bych to tak, že když se odpojíš ve chvíli, kdy tě drapne Jason, tak Ti to dá na týden ban. Každý ban by mohl být vyhodnocován stejně jako to je v CSku. Pomocí dozoru.

Behavioralista    Ohnivého Jasona už nelze získat. Ten byl jen jako odměna za předobjednávku na Kickstarteru. Někteří ale na tom chtějí trhnout zlatku a prodávají ho za 10 klacků na ebay. S tím odpojováním ze hry při chycení souhlasím. To je největší nešvar ve hře.Behavioralistabehavioralista34565    9.7.2017 11:39 Behavioralista

@ odpověď na komentář od Norbi001:Ohnivého Jasona už nelze získat. Ten byl jen jako odměna za předobjednávku na Kickstarteru. Někteří ale na tom chtějí trhnout zlatku a prodávají ho za 10 klacků na ebay. S tím odpojováním ze hry při chycení souhlasím. To je největší nešvar ve hře.

Norbi001 napsal:13 hodin je na zrecenzování takovéhle hry málo. Až s odstupem času člověk vidí, jak se na hru úplně vysrali. Kdybys to hrál od bety jako já, tak bys teprve viděl co znamená kašlat na hru, za kterou chtějí 37 euro. Já být tebou, tak si na hru vezmu více času než 13 hodin. Už jenom absence Savini Jasona.... ať ho klidně dají třeba od úplně posledního levelu... a nebo jako drahé DLC. Bagů je tak nepřeberné množství, že opravdu nevím, jakou verzi si hrál, protože neznám jediného hráče téhle hry, který nenarazil na ohromné množství bugů během hraní. Buď jsi úmyslně přehlížel, nebo nevim jak je možné, žes nenarazil na to ohromující množství bugů. Jediná možnost je právě oněch 13 nahraných hodin.

carhrozny: Dal bych to tak, že když se odpojíš ve chvíli, kdy tě drapne Jason, tak Ti to dá na týden ban. Každý ban by mohl být vyhodnocován stejně jako to je v CSku. Pomocí dozoru.

Norbi001    13 hodin je na zrecenzování takovéhle hry málo. Až s odstupem času člověk vidí, jak se na hru úplně vysrali. Kdybys to hrál od bety jako já, tak bys teprve viděl co znamená kašlat na hru, za kterou chtějí 37 euro. Já být tebou, tak si na hru vezmu více času než 13 hodin. Už jenom absence Savini Jasona.... ať ho klidně dají třeba od úplně posledního levelu... a nebo jako drahé DLC. Bagů je tak nepřeberné množství, že opravdu nevím, jakou verzi si hrál, protože neznám jediného hráče téhle hry, který nenarazil na ohromné množství bugů během hraní. Buď jsi úmyslně přehlížel, nebo nevim jak je možné, žes nenarazil na to ohromující množství bugů. Jediná možnost je právě oněch 13 nahraných hodin.

carhrozny: Dal bych to tak, že když se odpojíš ve chvíli, kdy tě drapne Jason, tak Ti to dá na týden ban. Každý ban by mohl být vyhodnocován stejně jako to je v CSku. Pomocí dozoru.
Norbi001norbi00117630
    9.7.2017 11:11
Norbi001

@ odpověď na komentář od ThainDegu:13 hodin je na zrecenzování takovéhle hry málo. Až s odstupem času člověk vidí, jak se na hru úplně vysrali. Kdybys to hrál od bety jako já, tak bys teprve viděl co znamená kašlat na hru, za kterou chtějí 37 euro. Já být tebou, tak si na hru vezmu více času než 13 hodin. Už jenom absence Savini Jasona.... ať ho klidně dají třeba od úplně posledního levelu... a nebo jako drahé DLC. Bagů je tak nepřeberné množství, že opravdu nevím, jakou verzi si hrál, protože neznám jediného hráče téhle hry, který nenarazil na ohromné množství bugů během hraní. Buď jsi úmyslně přehlížel, nebo nevim jak je možné, žes nenarazil na to ohromující množství bugů. Jediná možnost je právě oněch 13 nahraných hodin.

carhrozny: Dal bych to tak, že když se odpojíš ve chvíli, kdy tě drapne Jason, tak Ti to dá na týden ban. Každý ban by mohl být vyhodnocován stejně jako to je v CSku. Pomocí dozoru.

ThainDegu napsal:Fanda nejsem :) prakticky mě tento typ her baví jen do jisté míry, s bugy jsem se však v průběhu třinácti hodin setkal jen v minimálním měřítku, tím pádem nemám důvod je hře výrazně vyčítat. Neříkám však, že je nemá, nemohu jí ale kritizovat za něco s čím jsem neměl zásadní problém.

ThainDegu člen redakce   1x   Dík moc za pochvalu :) Recenzi jsem tvořil hlavně na popud čtenářů, takže se psala sama :D.ThainDeguthaindegu27578    9.7.2017 09:59 ThainDegu

@ odpověď na komentář od rawneox:Dík moc za pochvalu :) Recenzi jsem tvořil hlavně na popud čtenářů, takže se psala sama :D.

rawneox napsal:Moc pěkná recenze, jsem nažhavenej a těšim se až to koupim :dance: :thumbup:
Bugů je tam celkem dost (viděl jsem nejeden twitch stream z PS4) ovšem ta atmoška by se dala krájet motorovkou :D Viděl jsem všechny díly a jsem rád, že je tady z map hlavně Křišťálový Jezero a ranč Higginsových :thumbup: Každopádně story mód bude více než zajímavej :lol:

carhrozny    Dávať ban na týždeň za to, že sa odpojíš by bol nezmysel. Ráta sa aj s tým, že keď sa niekde zasekneš nebudeš sa tam mykať 20 minut je lepšie sa odpojiť. Ale tie levely dolu by bol dobrý nápad.carhroznycarhrozny27972    9.7.2017 09:54 carhrozny

@ odpověď na komentář od Norbi001:Dávať ban na týždeň za to, že sa odpojíš by bol nezmysel. Ráta sa aj s tým, že keď sa niekde zasekneš nebudeš sa tam mykať 20 minut je lepšie sa odpojiť. Ale tie levely dolu by bol dobrý nápad.

Norbi001 napsal:Nevím. Dle mého prostě neexistuje omluva pro to, když mrvíš někomu hru. To, že někdo za Jasona není schopne je pochytat v realtivně krátkém čase, je Jasonův problém. Nikoliv přeživších. Není pro to omluva a už od bety s tím nic neudělali. Stejně jako neudělají nic s tím, že když permanentně zabíjíš spoluhráče, tak prostě dostaneš jenom 1000 expů dolů.... nic více... žádný sebrání levelu až na opět první úroveň.... atd. Nedělají nic. A na střechu se dá stále dostat. Odpojování hráčů při zabití? Ok.... . Ale ať tam dají jako v DbD to, že když se odpojí, tak jako kdyby ho Jason zabil. Mě nezajímá, že on je prašivá mr*ka a svině, která nesnese, že ho někdo chytil. Nezájem. Prostě ban za tohle na týden a možná i více. Ale to oni neudělají, protože na to serou už od začátku. Můžeme být rádi, že vůbec opravili nějaké věci, ale jak už psal Berhavioralista, tak oni něco opraví a milón věcí zase zmrví.

ThainDegu člen redakce   2x   Fanda nejsem :) prakticky mě tento typ her baví jen do jisté míry, s bugy jsem se však v průběhu třinácti hodin setkal jen v minimálním měřítku, tím pádem nemám důvod je hře výrazně vyčítat. Neříkám však, že je nemá, nemohu jí ale kritizovat za něco s čím jsem neměl zásadní problém.ThainDeguthaindegu27578    9.7.2017 09:53 ThainDegu

@ odpověď na komentář od Ratos:Fanda nejsem :) prakticky mě tento typ her baví jen do jisté míry, s bugy jsem se však v průběhu třinácti hodin setkal jen v minimálním měřítku, tím pádem nemám důvod je hře výrazně vyčítat. Neříkám však, že je nemá, nemohu jí ale kritizovat za něco s čím jsem neměl zásadní problém.

Ratos napsal:Silene zabugovana hra a dostane 7.... autor recenze je asi velkej fanda ze odpustil tolik chyb, ta hra si vic jak prumernou znamku nezaslouzi...

Norbi001    Nevím. Dle mého prostě neexistuje omluva pro to, když mrvíš někomu hru. To, že někdo za Jasona není schopne je pochytat v realtivně krátkém čase, je Jasonův problém. Nikoliv přeživších. Není pro to omluva a už od bety s tím nic neudělali. Stejně jako neudělají nic s tím, že když permanentně zabíjíš spoluhráče, tak prostě dostaneš jenom 1000 expů dolů.... nic více... žádný sebrání levelu až na opět první úroveň.... atd. Nedělají nic. A na střechu se dá stále dostat. Odpojování hráčů při zabití? Ok.... . Ale ať tam dají jako v DbD to, že když se odpojí, tak jako kdyby ho Jason zabil. Mě nezajímá, že on je prašivá mr*ka a svině, která nesnese, že ho někdo chytil. Nezájem. Prostě ban za tohle na týden a možná i více. Ale to oni neudělají, protože na to serou už od začátku. Můžeme být rádi, že vůbec opravili nějaké věci, ale jak už psal Berhavioralista, tak oni něco opraví a milón věcí zase zmrví.Norbi001norbi00117630    9.7.2017 09:41 Norbi001

@ odpověď na komentář od carhrozny:Nevím. Dle mého prostě neexistuje omluva pro to, když mrvíš někomu hru. To, že někdo za Jasona není schopne je pochytat v realtivně krátkém čase, je Jasonův problém. Nikoliv přeživších. Není pro to omluva a už od bety s tím nic neudělali. Stejně jako neudělají nic s tím, že když permanentně zabíjíš spoluhráče, tak prostě dostaneš jenom 1000 expů dolů.... nic více... žádný sebrání levelu až na opět první úroveň.... atd. Nedělají nic. A na střechu se dá stále dostat. Odpojování hráčů při zabití? Ok.... . Ale ať tam dají jako v DbD to, že když se odpojí, tak jako kdyby ho Jason zabil. Mě nezajímá, že on je prašivá mr*ka a svině, která nesnese, že ho někdo chytil. Nezájem. Prostě ban za tohle na týden a možná i více. Ale to oni neudělají, protože na to serou už od začátku. Můžeme být rádi, že vůbec opravili nějaké věci, ale jak už psal Berhavioralista, tak oni něco opraví a milón věcí zase zmrví.

carhrozny napsal:S tým jak Jasonovi radia jeho už mrtvi kámoši aby našiel ostatných, ktorí tam ešte žijú to fakt posrali. Ale zase ich chápem.... . jako čakať napr. 10 minút na koniec hry lebo by pri opustení hry nedostali žiadne expy.... .
Bug s tou strechou myslím opravili v tom poslednom patchi ale zase pribudli ďalšie.... . lietajúce postavy, zasekávanie postáv...Je to škoda lebo tá hra má potenciál zaujať množstvo ludí ale to by vývojári museli fakt máknuť na tých opravách. No jo :lala:

carhrozny    S tým jak Jasonovi radia jeho už mrtvi kámoši aby našiel ostatných, ktorí tam ešte žijú to fakt posrali. Ale zase ich chápem.... . jako čakať napr. 10 minút na koniec hry lebo by pri opustení hry nedostali žiadne expy.... .
Bug s tou strechou myslím opravili v tom poslednom patchi ale zase pribudli ďalšie.... . lietajúce postavy, zasekávanie postáv...Je to škoda lebo tá hra má potenciál zaujať množstvo ludí ale to by vývojári museli fakt máknuť na tých opravách. No jo :lala:
carhroznycarhrozny27972
    9.7.2017 09:24
carhrozny

@ odpověď na komentář od Norbi001:S tým jak Jasonovi radia jeho už mrtvi kámoši aby našiel ostatných, ktorí tam ešte žijú to fakt posrali. Ale zase ich chápem.... . jako čakať napr. 10 minút na koniec hry lebo by pri opustení hry nedostali žiadne expy.... .
Bug s tou strechou myslím opravili v tom poslednom patchi ale zase pribudli ďalšie.... . lietajúce postavy, zasekávanie postáv...Je to škoda lebo tá hra má potenciál zaujať množstvo ludí ale to by vývojári museli fakt máknuť na tých opravách. No jo :lala:

Norbi001 napsal:Absolutně zatím nedoporučuji. Hra je neuvěřitelně zabugovaná a to způsobem, že někdy se seknete klidně i na celý zápas v textuře a nezbyde Vám nic jiného, než opustit zápas. Rozbíjíte dveře a najednou někdo začne prolézat oknem a když chcete přestat, tak Jason nepřestane. Nebude nic dělat, ale bude zaseknutý v tradiční pozici a přeživší Vám uteče. To samé platí o spoustě dalších problémech, jako například díky pastem se bugem dostat na střechu, kde Vás Jason nedostane a můžete si tam být celou hru, pokud tam nebude lítat Jason s noži. A ten způsob jak se dostat na střechu je žalostně jednoduchý. Není to o náhodě. Počkejte si tak rok, než to bude aspoň "v Betaverzi" a poté si to kupte. Prozatím.... vývojáři na hru serou. Vydali betu a o tu se nestarají. Počítač za 50k (a to mluvím jenom o "bedně") je více než dostačující pro hraní tohoto festlivalu bugů. Ping mám v průměru kolem 20ti a i tak se to leckdy laguje. Několikrát se klidně seknete v textuře.... o Jasonovi a jeho imbecilně nabušených schopnostech ani nemluvim atd. Dokáže tě chytnout i když jsi metr a pů od dosahu jeho ruky.... to mám vyzkoušený moc dobře.... Jo a ještě bych zapoměl na imbecilitu v podobě nutnosti si přepínat jazyky klávesnice, jinak máte útrum a nemůžete používat schopnosti což je v 21. století žalostný. A nebo další perlička mne napadá.... co takhle ta kokotina, že Jasonovi prostě někdo radí kde kdo je a co dělá? Hmmmm? Tohle sralo tolik lidí a oni to stále neopravili. Nejzásadnější věci neopraví a to téhle hře s úžasným potenciálem moc a moc škodí. O kolik věcí je v betě lidé prosili ať opraví a dodnes to není! ? Akorát docílili toho, že hru hraje aktivně kolem 5ti tisíc hráčů, což je ubohé a mnoho jich nepřibývá kvůli ceně. Lituji těch promarněných X hodin v betě a dávání tomu šancí, když vývojáři kašlou na opravu nejzásadnějších chyb.

37 euro za takovýhle festival bugů je zlodějina. Za 10 euro možná. Hra je stále ve fázi, kdy je hra prostě rozbitá a pro spousty lidí nehratelná.

Diskuze na fóru

Battlefield 1 nahrávání ? (6 příspěvků), Jules Verne (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (6996 příspěvků), Hledám hru (3 příspěvky), Trance - Progressive Mix 42* (399 příspěvků), Creative - forum pro kreativní lidi (683 příspěvků), Argo (3 příspěvky), Visual c++ error!!! (2 příspěvky), Overwatch - prodej uctu (13 příspěvků), PS 3 Problém (3 příspěvky)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Dead Cells – první dojmy z děsivých katakomb

Stabilní dávka napětí v pixelových kulisách.

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 17. až 23. července

Pokračování The Wolf Among Us, odhalení zombie módu Call of Duty: WWII, DLC Doomu zdarma, organizační změny v BioWare, nová konzole od Atari a další.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Gray Skies, Dark Waters – labutí píseň jedné rodiny

Vivian Garrett před rokem zmizela beze stopy. Kam se poděla a co za sebou nechala?

 
Přečíst celý článek»Autor: Ylbirda - Platforma: PC
 
 
Splatoon 2 - barevné šílenství

Druhý Splatoon je bezesporu další skvělou hrou pro Switch. Dokáže ale zaujmout i zapřísáhlé multiplayeristy?

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Konzole
 
 
Yonder: The Cloud Catcher Chronicles – postav stodolu, zasaď strom a zachraň království

Vezměte stejným dílem adventuru, craftění a farmaření, promíchejte, netřepejte a máte na světě Yonder.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC