Uživatel nepřihlášen
     

PES 2018 – fotbal pro fajnšmekry

Pondělí 18.9.2017 14:28 - Autor: Milan "Fakus" Votava - Rubrika: Recenze Recenze Pro Evolution Soccer 2018

Jaký je nejnovější fotbálek od Konami? Co přináší nového a jak se hraje? Otázek je celé řada a odpovědi najdete v dnešní recenzi.

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Většina fotbalových lig už odstartovala, podzim klepe na dveře a studenti znovu usedli do svých lavic. Všechny tyto indicie dávají jasně najevo, že devátý kalendářní měsíc už je tady a s ním i každoroční nášup sportovních titulů. S novinkou tak přispěchalo i studio Konami v podobě nejnovějšího titulu ze série Pro Evolution Soccer. Každoroční tahanice o to, jaká že fotbalová hra je ta lepší, můžou znovu začít.

Famózní hratelnost přináší skvělé zápasy

Série PES v posledních letech spoléhá především na hratelnost a ani letos tomu není jinak. PES 2018 se hraje naprosto skvěle. Ovládání je klasické, ale pokud si osvojíte i nejrůznější fotbalové parádičky a máte „fotbalové“ myšlení, odmění vás hra opravdu skvělou fotbalovou podívanou. Neméně k tomu přispívá i plejáda nových animací a pohybů, díky nimž působí hra opět o něco vyspělejším dojmem. PES 2018 se zkrátka může pyšnit skvělou hratelností, jež potěší každého fanouška série.

„K vidění jsou zajímavé náběhy spoluhráčů, nadýchané centry do vápna, bleskurychlé protiútoky a neokoukané góly.“

Výborný dojem hra zanechává především z předváděné hry na hřišti. K vidění jsou zajímavé náběhy spoluhráčů, nadýchané centry do vápna, bleskurychlé protiútoky a neokoukané góly. Vše působí mnohem přirozenějším dojmem. Příjemně mě překvapilo, jak hráči zvládají první dotek s míčem a jak rychle jej dovedou poslat dál. Nádherné akce na jeden dotek tak nejsou vůbec žádný problém. Změn se dočkalo také zahrávání standardních situací a rohových kopů, což rovněž přispívá k lepšímu pocitu ze hry.




Hru proti počítači kazí snad jen občas pokulhávající umělá inteligence. Soupeř se poměrně lacino sám dostává mimo hrací území a obranné řady dost často chybují, především při rozehrávce, podobně jako obrana Sparty v posledních měsících. Soupeř navíc téměř vůbec nefauluje a vymodlit si pokutový kop proti počítači je téměř nemožné. Naopak pochvalu si zaslouží brankáři. Nejenom, že se nyní mohou pyšnit některými zcela novými pohyby, ale celkově je jejich počínání mnohem zdařilejší.

Herní obsah je klasický. Můžete se chopit role manažera anebo vystoupat na vrchol fotbalového Olympu coby nová fotbalová hvězda. Zde tedy žádná speciální oživení nečekejte, ačkoliv nějaké nápady pro autory by se jistě našli. Ocenil bych například lepší zpětnou vazbu v režimu Become a Legend v podobě detailnějšího hodnocení výkonu na hřišti, popřípadě by hra mohla klást důraz na nejrůznější pokyny z trenérské lavičky. No snad příště. Naopak v roli manažera je úžasné, kolik možností má hráč při vybírání ideální sestavy, včetně určování speciálních taktik a útoků. Vše navíc skvěle funguje a jednotlivé změny jsou na hřišti okamžitě viditelné.

Online hraní je znovu v režii myClub. Pro začátečníky v sérii PES – myClub je hlavní konkurent Ultimate Teamu ve FIFA od EA Sports. Hlavním úkolem je vybudovat mužstvo snů, které je konkurence schopné nejenom proti počítači, ale i v online kláních. Hrát je samozřejmě možné i v kooperativním režimu a nemusí se jednat pouze o zápasy 2 na 2, ale letos poprvé i 3 na 3. Ačkoliv se servery Konami rozjížděly pozvolna, dnes již vše běží tak jak má a během připojování a hraní online jsem nenarazil na žádné větší problémy. Hledání soupeře občas zabere o něco více času, než by bylo zdrávo, ale v samotném utkání již vše běží tak jak má.

Herní nabídka v režimu myClub je doopravdy bohatá. Na hráče zde čeká nejenom zápolení v divizích, ale i nejrůznější turnaje a také největší turnaj ze všech, neboli možnost projít kvalifikací PES League a probojovat se třeba až do samotného finále. Nicméně nezapomínejte budovat mužstvo, za pomocí agentů a skautů shánět nové hráče a také je vylepšovat. Důležitou roli má také manažer týmu, váš tým totiž bude hrát podle jeho vlastního osobitého stylu a například jeho herní rozestavení vám nemusí vyhovovat.

S Barcelonou na věčné časy, ale bez Neymara

Každý rok napjatě očekávám, jak se PES popere s licencemi na nejrůznější fotbalové ligy a týmy a ani letos tomu nebylo jinak. Nutno podotknout, že určitý pokrok je zcela zřejmý a licencovaných klubů je nyní o něco víc. Zcela jistě potěší český národní tým se skutečnými hráči, ale zajímavá je také nabídka nejrůznějších týmů z celé Evropy, mezi nimiž nechybí ani český zástupce, jmenovitě SK Slavia Praha. Podobně jako v minulých letech, ani tentokrát nechybí licence na Ligu mistrů a Evropskou ligu, které si Konami střeží jako oko v hlavě. Bohužel, celkově je opět PES plný smyšlených názvů a opravdu nehezkých emblémů fotbalových klubů.

„Zcela jistě potěší český národní tým se skutečnými hráči, ale zajímavá je také nabídka nejrůznějších týmů z celé Evropy, mezi nimiž nechybí ani český zástupce, jmenovitě SK Slavia Praha.“

Fanoušci série PES každý rok dokazují, že do hry je možné dostat snad všechny týmy a hráče světa, stačí k tomu pouze čas strávený s editorem a dostatek volného místa na harddisku. Je však zcela neoddiskutovatelné, že konkurence od EA Sports nabízí zkrátka daleko širší plejádu herního obsahu. Je to však opravdu velká škoda, stačí se totiž podívat na týmy, které licenci ve hře mají a srdce každého fotbalového fandy musí zaplesat. Jmenovitě jde především o týmy jako Atlético Madrid, Liverpool, Arsenal nebo FC Barcelona. Většinu fanoušků katalánského velkoklubu však nejspíš nepotěší hned úvodní obrazovka hry, na které pózuje Neymar, ještě coby hráč Barcelony, ale takový už je holt fotbalový život.




Opět o krok blíž k vrcholu

Menších vylepšení doznala také grafika. Hra vypadá zase o něco lépe, hráči jsou vymodelováni velmi slibně, stejně tak stadiony a změnou prošlo i nasvícení fotbalové scény. O něco lepší pocit mám také z komentátorů, kteří nikdy nepatřili k silným stránkám hry. Konami budiž pochvalou, že i online stránka hry funguje velmi dobře, a kdyby hráče poměrně často nezdržovalo dlouhé hledání oponenta, neměl bych s multiplayerem vůbec žádný problém. PES 2018 zkrátka udělal další krůček směrem k fotbalovému vrcholu. Bohužel, je to jen krůček, jelikož změn není mnoho a stále je na čem pracovat.

Pro Evolution Soccer 2018 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Pro Evolution Soccer 2018 na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Pro Evolution Soccer 2018
» Více o hře
Líbí se nám
  • výborná hratelnost
  • grafické zpracování
  • krásné akce a neokoukané góly
Vadí nám
  • občas pokulhávající umělá inteligence
  • menší míra inovace
  • delší doba hledání online soupeře
Verdikt: PES 2018 je velmi kvalitní fotbalová hra, která musí potěšit úplně všechny fanoušky série. Jen těch novinek mohlo být možná o něco víc.
Hru ohodnotilo také 11 čtenářů průměrnou známkou 8.6/10.
Norbi001 (9), corey26 (10), rozirozi (9), skyw84 (8), Vlken69 (8), Kedamir (9), reflex24 (7), Mighty (10), forlanek (9), pici (8), Mazuur (8)
Před vydáním hru ohodnotili 3 čtenáři průměrnou známkou 9.3/10.
Parasit (9), corey26 (10), Raymy (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Štítky: pes 2018, konami
Pro Evolution Soccer 2018 na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018 Screenshot ze hry Pro Evolution Soccer 2018

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku PES 2018 – fotbal pro fajnšmekry
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
vajgl   2x   Fifa je i pro tento rok hodne spatnej fotbal co se herni stranky tyka. . menu, mody, online supr, ale hra jako takova je arkadovitejsi nez kdykoli predtim. . fyzika balonu je opravdu vtipna a pripomina spis kulicku z automatoveho pinballu, nez mic s kterym se hraje fotbal. . nerealisticke nahravky nevyjimaje...myslim, ze letos PESko jasne kralujevajglvajgl4649    25.9.2017 10:16 vajgl

Fifa je i pro tento rok hodne spatnej fotbal co se herni stranky tyka. . menu, mody, online supr, ale hra jako takova je arkadovitejsi nez kdykoli predtim. . fyzika balonu je opravdu vtipna a pripomina spis kulicku z automatoveho pinballu, nez mic s kterym se hraje fotbal. . nerealisticke nahravky nevyjimaje...myslim, ze letos PESko jasne kraluje

Mighty    PES i FIFA, abych měl přehled a objektivní posouzení obou her. Jinak ale převládá PES už od PES 4 :) Letos po dlouhé době pořízena PC verze.
FIFA posuvníky má, v demu si rychlost hry bohužel neupravím. Letos plnou brát nebudu páč bych jí stejně nehrál. Možná ještě půjdu do PESka na PS4 :)

Patche na zvuk jsou, zkus toto [ odkaz ]
Mightymighty28812
    25.9.2017 08:37
Mighty

@ odpověď na komentář od peta7:PES i FIFA, abych měl přehled a objektivní posouzení obou her. Jinak ale převládá PES už od PES 4 :) Letos po dlouhé době pořízena PC verze.
FIFA posuvníky má, v demu si rychlost hry bohužel neupravím. Letos plnou brát nebudu páč bych jí stejně nehrál. Možná ještě půjdu do PESka na PS4 :)

Patche na zvuk jsou, zkus toto [ odkaz ]

peta7 napsal:Kluci a vy jste Fifaři a nebo Peskaři? Já obojetník :-D
U Fify je snížení rychlosti posuvníkem a i možná arkáda nebo simulace jako v NHL. U Peska jsem si taky rychlost snížil o 1 stupeň. Jsem na pomalejší hru :-)
Nevíte někdo z Peskařů jestli je Patch na zvuky, takhle hraju bez zvuku publika protože se mi jen ozývá "he he hehe he" jak opice v pralese :-D Ve Fifě byl zvuk hlediště a skandování lépe pořešené.

peta7    Kluci a vy jste Fifaři a nebo Peskaři? Já obojetník :-D
U Fify je snížení rychlosti posuvníkem a i možná arkáda nebo simulace jako v NHL. U Peska jsem si taky rychlost snížil o 1 stupeň. Jsem na pomalejší hru :-)
Nevíte někdo z Peskařů jestli je Patch na zvuky, takhle hraju bez zvuku publika protože se mi jen ozývá "he he hehe he" jak opice v pralese :-D Ve Fifě byl zvuk hlediště a skandování lépe pořešené.
peta7peta739311
    25.9.2017 01:04
peta7

Kluci a vy jste Fifaři a nebo Peskaři? Já obojetník :-D
U Fify je snížení rychlosti posuvníkem a i možná arkáda nebo simulace jako v NHL. U Peska jsem si taky rychlost snížil o 1 stupeň. Jsem na pomalejší hru :-)
Nevíte někdo z Peskařů jestli je Patch na zvuky, takhle hraju bez zvuku publika protože se mi jen ozývá "he he hehe he" jak opice v pralese :-D Ve Fifě byl zvuk hlediště a skandování lépe pořešené.

reflex24    Hned druhým patchem to zase poserou. :-( :-(reflex24reflex2428655    25.9.2017 00:03 reflex24

@ odpověď na komentář od johnny_jay:Hned druhým patchem to zase poserou. :-( :-(Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

johnny_jay napsal:Jsem celkem zvědavej, co je v té plné verzi FIFY jinak, než v demu (co se týče hratelnosti) , protože sic bylo demo 18ky lepší, jak 16ka a 17ka, pořád to bylo strašné. Každopádně jsem zvědavej, jestli letos EA zase někdy do měsíce, dvou vydá ten patch, který z toho opět udělá rychlou arkádu, jak říkají všichni na r/fifa :D

johnny_jay   2x   Jsem celkem zvědavej, co je v té plné verzi FIFY jinak, než v demu (co se týče hratelnosti) , protože sic bylo demo 18ky lepší, jak 16ka a 17ka, pořád to bylo strašné. Každopádně jsem zvědavej, jestli letos EA zase někdy do měsíce, dvou vydá ten patch, který z toho opět udělá rychlou arkádu, jak říkají všichni na r/fifa :Djohnny_jayjohnny_jay30163    24.9.2017 22:13 johnny_jay

Jsem celkem zvědavej, co je v té plné verzi FIFY jinak, než v demu (co se týče hratelnosti) , protože sic bylo demo 18ky lepší, jak 16ka a 17ka, pořád to bylo strašné. Každopádně jsem zvědavej, jestli letos EA zase někdy do měsíce, dvou vydá ten patch, který z toho opět udělá rychlou arkádu, jak říkají všichni na r/fifa :D

peta7    Jestli to je v tom módu který myslím tak :thumbup:peta7peta739311    24.9.2017 21:27 peta7

@ odpověď na komentář od Mighty:Jestli to je v tom módu který myslím tak :thumbup:

Mighty napsal:V PESku Master League, začátek ve druhé lize, postup do první a boj o evropské poháry. A možnost dostat se i k nároďáku. A to jsou pak zase kvalifikace a MS nebo Euro.

Mighty   1x   V PESku Master League, začátek ve druhé lize, postup do první a boj o evropské poháry. A možnost dostat se i k nároďáku. A to jsou pak zase kvalifikace a MS nebo Euro.Mightymighty28812    24.9.2017 17:29 Mighty

V PESku Master League, začátek ve druhé lize, postup do první a boj o evropské poháry. A možnost dostat se i k nároďáku. A to jsou pak zase kvalifikace a MS nebo Euro.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

reflex24    Možná jsem si nevšiml, ale ona jde hrát jenom Sezona ?reflex24reflex2428655    24.9.2017 16:06 reflex24

@ odpověď na komentář od peta7:Možná jsem si nevšiml, ale ona jde hrát jenom Sezona ?

peta7 napsal:Hrál jsem sezonu a ne karieru. Právě to píšu, že vždy hraju mod sezóna off-line singl player a tam nic takového bohužel asi není. Tak doufám že v Pesku to bude, už tam jedu ligu a poháry v jedné sezóně, tak za to říkám že teď mám o co hrát :-) :-D
Vzpomínám na dobu Amigy 600 kde byla hra Sensible soccer 96 a tam je dokonce 20 letá sezóna, kdy můžete různě postupovat a sestupovat do vyšších a nižších lig po dobu 20 sezón v řadě, to je panečku paráda o které se mi může jenom už zdát, někdy to ještě hraju na emulátoru :thumbup: :-D

peta7    Hrál jsem sezonu a ne karieru. Právě to píšu, že vždy hraju mod sezóna off-line singl player a tam nic takového bohužel asi není. Tak doufám že v Pesku to bude, už tam jedu ligu a poháry v jedné sezóně, tak za to říkám že teď mám o co hrát :-) :-D
Vzpomínám na dobu Amigy 600 kde byla hra Sensible soccer 96 a tam je dokonce 20 letá sezóna, kdy můžete různě postupovat a sestupovat do vyšších a nižších lig po dobu 20 sezón v řadě, to je panečku paráda o které se mi může jenom už zdát, někdy to ještě hraju na emulátoru :thumbup: :-D
peta7peta739311
    24.9.2017 15:32
peta7

@ odpověď na komentář od reflex24:Hrál jsem sezonu a ne karieru. Právě to píšu, že vždy hraju mod sezóna off-line singl player a tam nic takového bohužel asi není. Tak doufám že v Pesku to bude, už tam jedu ligu a poháry v jedné sezóně, tak za to říkám že teď mám o co hrát :-) :-D
Vzpomínám na dobu Amigy 600 kde byla hra Sensible soccer 96 a tam je dokonce 20 letá sezóna, kdy můžete různě postupovat a sestupovat do vyšších a nižších lig po dobu 20 sezón v řadě, to je panečku paráda o které se mi může jenom už zdát, někdy to ještě hraju na emulátoru :thumbup: :-D

reflex24 napsal:WTF ? ? ? ? :shock: :shock: :shock:

reflex24    Ve FIFA 17 je nějaký mod Sezona ? Vím že to šlo v NHL ale že by i FIFA. :-D :-D :-Dreflex24reflex2428655    24.9.2017 14:22 reflex24

@ odpověď na komentář od CzechBlackhawk:Ve FIFA 17 je nějaký mod Sezona ? Vím že to šlo v NHL ale že by i FIFA. :-D :-D :-D

CzechBlackhawk napsal:Tak to si hral asi ligu, resp. sezonu a ne karieru...

CzechBlackhawk    Tak to si hral asi ligu, resp. sezonu a ne karieru...CzechBlackhawkczechblackhawk56330    24.9.2017 14:17 CzechBlackhawk

@ odpověď na komentář od peta7:Tak to si hral asi ligu, resp. sezonu a ne karieru...

peta7 napsal:Mě to ve Fifě 17 nefungovalo. Hrál jsem přesně tu EFL League Two a v single módu off-line to nejde, vždy jsem se musel po vyhrání ligy sám ručně vložit do vyšší ligy. Jsou tam všude obarvené místa na sestup, poháry, postupy ale to prý funguje jen u jiných modů jako je managerský. Ani ligový pohár mi to v tom režimu nenabídlo :-(
Jestli ti to funguje, tak poraď jak na to :-)

reflex24   1x   Co jsi hrál za mod v té FIFA 17 ? Pokud hraješ normálně kariéru, postupuješ a sestupuješ normálně.reflex24reflex2428655    24.9.2017 14:16 reflex24

@ odpověď na komentář od peta7:Co jsi hrál za mod v té FIFA 17 ? Pokud hraješ normálně kariéru, postupuješ a sestupuješ normálně.

peta7 napsal:Co? :-)

peta7    Co? :-)peta7peta739311    24.9.2017 14:12 peta7

@ odpověď na komentář od reflex24:Co? :-)

reflex24 napsal:WTF ? ? ? ? :shock: :shock: :shock:

reflex24   1x   WTF ? ? ? ? :shock: :shock: :shock:reflex24reflex2428655    24.9.2017 13:54 reflex24

@ odpověď na komentář od peta7:WTF ? ? ? ? :shock: :shock: :shock:

peta7 napsal:Mě to ve Fifě 17 nefungovalo. Hrál jsem přesně tu EFL League Two a v single módu off-line to nejde, vždy jsem se musel po vyhrání ligy sám ručně vložit do vyšší ligy. Jsou tam všude obarvené místa na sestup, poháry, postupy ale to prý funguje jen u jiných modů jako je managerský. Ani ligový pohár mi to v tom režimu nenabídlo :-(
Jestli ti to funguje, tak poraď jak na to :-)

peta7    Mě to ve Fifě 17 nefungovalo. Hrál jsem přesně tu EFL League Two a v single módu off-line to nejde, vždy jsem se musel po vyhrání ligy sám ručně vložit do vyšší ligy. Jsou tam všude obarvené místa na sestup, poháry, postupy ale to prý funguje jen u jiných modů jako je managerský. Ani ligový pohár mi to v tom režimu nenabídlo :-(
Jestli ti to funguje, tak poraď jak na to :-)
peta7peta739311
    24.9.2017 13:37
peta7

@ odpověď na komentář od Vojta33:Mě to ve Fifě 17 nefungovalo. Hrál jsem přesně tu EFL League Two a v single módu off-line to nejde, vždy jsem se musel po vyhrání ligy sám ručně vložit do vyšší ligy. Jsou tam všude obarvené místa na sestup, poháry, postupy ale to prý funguje jen u jiných modů jako je managerský. Ani ligový pohár mi to v tom režimu nenabídlo :-(
Jestli ti to funguje, tak poraď jak na to :-)

Vojta33 napsal:Jak neni o co hrát? Když hraješ za nějaký tým třeba z EFL League Two tak hraješ o postup, 3 licencovaný poháry a ligu.

reflex24   1x   Přesně, v PES je sice licence na LM ale na ligu a pohár už ne. :-D :-D :-Dreflex24reflex2428655    24.9.2017 12:42 reflex24

@ odpověď na komentář od Vojta33:Přesně, v PES je sice licence na LM ale na ligu a pohár už ne. :-D :-D :-D

Vojta33 napsal:Jak neni o co hrát? Když hraješ za nějaký tým třeba z EFL League Two tak hraješ o postup, 3 licencovaný poháry a ligu.

Vojta33    Jak neni o co hrát? Když hraješ za nějaký tým třeba z EFL League Two tak hraješ o postup, 3 licencovaný poháry a ligu.Vojta33vojta338158    24.9.2017 12:18 Vojta33

@ odpověď na komentář od peta7:Jak neni o co hrát? Když hraješ za nějaký tým třeba z EFL League Two tak hraješ o postup, 3 licencovaný poháry a ligu.

peta7 napsal:Šel jsem do Peska protože tam je pro mě jakožto zarytého singlistu mnohem více o co hrát, v jedné ligové sezoně se hraje liga, pohár i LM, to u Fify není.
Ale jinak to je dilema, co je lepší, stále pokukuju po Fifě a minulý rok to bylo naopak, stejně jak se znám koupím asi i Fifu at mám obojí :-D Ale jestli tam nebude výrazné zlepšení, tak zůstanu u Peska :-)

peta7    Šel jsem do Peska protože tam je pro mě jakožto zarytého singlistu mnohem více o co hrát, v jedné ligové sezoně se hraje liga, pohár i LM, to u Fify není.
Ale jinak to je dilema, co je lepší, stále pokukuju po Fifě a minulý rok to bylo naopak, stejně jak se znám koupím asi i Fifu at mám obojí :-D Ale jestli tam nebude výrazné zlepšení, tak zůstanu u Peska :-)
peta7peta739311
    24.9.2017 11:36
peta7

Šel jsem do Peska protože tam je pro mě jakožto zarytého singlistu mnohem více o co hrát, v jedné ligové sezoně se hraje liga, pohár i LM, to u Fify není.
Ale jinak to je dilema, co je lepší, stále pokukuju po Fifě a minulý rok to bylo naopak, stejně jak se znám koupím asi i Fifu at mám obojí :-D Ale jestli tam nebude výrazné zlepšení, tak zůstanu u Peska :-)

reflex24   1x   PES se snaží být simulátorem a FIFA je arkáda. Ještě by měla EA zainvestovat do licence na EL a LM.reflex24reflex2428655    24.9.2017 10:41 reflex24

@ odpověď na komentář od Mighty:PES se snaží být simulátorem a FIFA je arkáda. Ještě by měla EA zainvestovat do licence na EL a LM.

Mighty napsal:Mě tam vadí ti hadroví panáci. Rychlost hry bych ještě snížil, ale demo to nepovoluje. Jinak se to dá pokud to člověk hraje proti lidskému protihráči.
FIFU prodávají ty licence, na hřišti je to PESko prostě lepší.

Mighty   3x   Mě tam vadí ti hadroví panáci. Rychlost hry bych ještě snížil, ale demo to nepovoluje. Jinak se to dá pokud to člověk hraje proti lidskému protihráči.
FIFU prodávají ty licence, na hřišti je to PESko prostě lepší.
Mightymighty28812
    24.9.2017 10:17
Mighty

@ odpověď na komentář od reflex24:Mě tam vadí ti hadroví panáci. Rychlost hry bych ještě snížil, ale demo to nepovoluje. Jinak se to dá pokud to člověk hraje proti lidskému protihráči.
FIFU prodávají ty licence, na hřišti je to PESko prostě lepší.

reflex24 napsal:EA se nepotřebuje plácat přes kapsu, FIFA 18 se hraje skvěle. Tady dostane FIFA hodnocení podle toho kdo to bude recenzovat. Pokud to bude fanda PES, tak dostane 7 možná 8, pokud to bude někdo neutrální tak 9. :-D :-D :-D

reflex24    EA se nepotřebuje plácat přes kapsu, FIFA 18 se hraje skvěle. Tady dostane FIFA hodnocení podle toho kdo to bude recenzovat. Pokud to bude fanda PES, tak dostane 7 možná 8, pokud to bude někdo neutrální tak 9. :-D :-D :-Dreflex24reflex2428655    24.9.2017 09:59 reflex24

@ odpověď na komentář od Mighty:EA se nepotřebuje plácat přes kapsu, FIFA 18 se hraje skvěle. Tady dostane FIFA hodnocení podle toho kdo to bude recenzovat. Pokud to bude fanda PES, tak dostane 7 možná 8, pokud to bude někdo neutrální tak 9. :-D :-D :-D

Mighty napsal:To si asi EA pláclo přes kapsu za ty zaplacené recenze. .

Mighty   1x   To si asi EA pláclo přes kapsu za ty zaplacené recenze. .Mightymighty28812    24.9.2017 09:14 Mighty

@ odpověď na komentář od reflex24:To si asi EA pláclo přes kapsu za ty zaplacené recenze. .

reflex24 napsal:Jsem zvědavý na tu recenzi FIFA 18, v zahraničí dostává samé 9. :-D :-D :-D

reflex24    Je výborná. :thumbup: :thumbup: :thumbup:reflex24reflex2428655    24.9.2017 09:10 reflex24

@ odpověď na komentář od Draper:Je výborná. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Draper napsal:Však není špatná...

Draper    Však není špatná...Draperdraper18948    23.9.2017 23:47 Draper

@ odpověď na komentář od reflex24:Však není špatná...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

reflex24 napsal:Jsem zvědavý na tu recenzi FIFA 18, v zahraničí dostává samé 9. :-D :-D :-D

reflex24    Jsem zvědavý na tu recenzi FIFA 18, v zahraničí dostává samé 9. :-D :-D :-Dreflex24reflex2428655    23.9.2017 22:26 reflex24

Jsem zvědavý na tu recenzi FIFA 18, v zahraničí dostává samé 9. :-D :-D :-D

peta7    Tak jsem dal přednost letos Pes 2018 verzi PS4 a parádní fotbal. Líbí se mi ty souboje před brankou, kdy míč se tam různě šourá a dochází k adrenalinovym zavarum, coz byla u Fify věc neobvyklá, tam balón hned někdo bleskurychle zametl daleko od branky.
Co mi ale vadí je mimo odmačkavaní opakovaček knoflikem optinos zvuk. Zvuk publika je hrůza, jen hučení jak v hospode. Nevim jestli to je tim, ze hraju 2. Francouzkou ligu ale čekal jsem nějaké ty choraly a skandovani jako i Fify, tam to je na jedničku.

Nevite někdo jestli existuje i audio patch na vylepseni zvuků z publika? Patch na PS4 týmů už jsem aplikoval a je po problému s Man Red apod...
peta7peta739311
    22.9.2017 20:08
peta7

Tak jsem dal přednost letos Pes 2018 verzi PS4 a parádní fotbal. Líbí se mi ty souboje před brankou, kdy míč se tam různě šourá a dochází k adrenalinovym zavarum, coz byla u Fify věc neobvyklá, tam balón hned někdo bleskurychle zametl daleko od branky.
Co mi ale vadí je mimo odmačkavaní opakovaček knoflikem optinos zvuk. Zvuk publika je hrůza, jen hučení jak v hospode. Nevim jestli to je tim, ze hraju 2. Francouzkou ligu ale čekal jsem nějaké ty choraly a skandovani jako i Fify, tam to je na jedničku.

Nevite někdo jestli existuje i audio patch na vylepseni zvuků z publika? Patch na PS4 týmů už jsem aplikoval a je po problému s Man Red apod...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Draper    Aktualizují se tam vůbec soupisky nebo musím vše dělat ručně? V nastavení jsem nic nenašel.Draperdraper18948    22.9.2017 12:36 Draper

Aktualizují se tam vůbec soupisky nebo musím vše dělat ručně? V nastavení jsem nic nenašel.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

gio182   2x   Hra­ju fot­bal, sle­du­ju fot­bal in­ten­ziv­ně na­ži­vo i v tv. Vir­tu­ál­ní fot­ba­ly hra­ju od neja­ke fi­fy 98 tusim. Par let to by­la fi­fa, par let Pes, po­sled­ni roky jsem hral fi­fu 16 a 17. Le­tos po de­mu jsem sel zase do Peska. Mam ta­dy da­le­ko vet­si po­cit ze hru hra­ju ja, ze mam vsech­no pod kon­t­ro­lou, je zde vet­si pr­vek na­ho­dy, ma­lokte­ra si­tu­a­ce se opa­ku­je, ai ne­ma zad­nej psy­cho­tur­bo mod ja­ko ve fi­fe kde kdyz se ai roz­hod­ne ze da gol tak ho pro­s­te na 99% da. Na­sta­ve­ni tak­tik ma mno­hem vet­si vliv na de­ni na hris­ti. Jas­ne ne­ma tak na­les­te­nou gra­fi­ku, pre­zen­ta­ci a ani­ma­ce ale me­zi na­ma to po par za­pa­sech kazdej stej­ně jen od­mac­ka­va aby byl v za­pa­se. A co se ty­ce li­cen­ci na to snad fun­gu­ji patche kde ma­te na co si vzpo­me­ne­te (i na ps4) . A navíc je tam Slavia ☺️gio182gio18264939    22.9.2017 12:02 gio182

Hra­ju fot­bal, sle­du­ju fot­bal in­ten­ziv­ně na­ži­vo i v tv. Vir­tu­ál­ní fot­ba­ly hra­ju od neja­ke fi­fy 98 tusim. Par let to by­la fi­fa, par let Pes, po­sled­ni roky jsem hral fi­fu 16 a 17. Le­tos po de­mu jsem sel zase do Peska. Mam ta­dy da­le­ko vet­si po­cit ze hru hra­ju ja, ze mam vsech­no pod kon­t­ro­lou, je zde vet­si pr­vek na­ho­dy, ma­lokte­ra si­tu­a­ce se opa­ku­je, ai ne­ma zad­nej psy­cho­tur­bo mod ja­ko ve fi­fe kde kdyz se ai roz­hod­ne ze da gol tak ho pro­s­te na 99% da. Na­sta­ve­ni tak­tik ma mno­hem vet­si vliv na de­ni na hris­ti. Jas­ne ne­ma tak na­les­te­nou gra­fi­ku, pre­zen­ta­ci a ani­ma­ce ale me­zi na­ma to po par za­pa­sech kazdej stej­ně jen od­mac­ka­va aby byl v za­pa­se. A co se ty­ce li­cen­ci na to snad fun­gu­ji patche kde ma­te na co si vzpo­me­ne­te (i na ps4) . A navíc je tam Slavia ☺️Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Tajomen   2x   Na hodnocení stačí metacritic , Fifa bude mit zase svých 5, 5 za svojí omáčku pro děti. . Kdo chce fotbal hraje PES.Tajomentajomen2766    20.9.2017 14:52 Tajomen

Na hodnocení stačí metacritic , Fifa bude mit zase svých 5, 5 za svojí omáčku pro děti. . Kdo chce fotbal hraje PES.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

reflex24    Jen aby neměl PES nakonec méně. :-D :-D :-D :-Dreflex24reflex2428655    19.9.2017 16:09 reflex24

@ odpověď na komentář od rozirozi:Jen aby neměl PES nakonec méně. :-D :-D :-D :-D

rozirozi napsal:To je jasný ze dostane taky 8z10. Česká strategie "hlavně si nikoho nenaserme" :D

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (570 příspěvků), Fotka vašeho PC (226 příspěvků), Steam účet - BAN (5 příspěvků), Trance - TOTY 2017 (450 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4563 příspěvků), Assassin's Creed Unity (65 příspěvků), STEAM -všechno sem (7038 příspěvků), Good Old Games | GOG.com (53 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Overgrowth – prohopkejte se ke svobodě

Je na čase svrhnout krutovládu a opět nastolit mír. Svět volá po hrdinovi a nikdo jiný nemá tolik za ušima jako králík Turner.

 
Přečíst celý článek»Autor: ROYALFOX - Platforma: PC
 
 
Fire Emblem Warriors - povedená grupka hrdinů

Omega Force nám opět dokázala, že vlastní návod, jak účelně spojit dvě různé značky. A vytvořit tak perfektní záležitost.

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Konzole a handheld
 
 
Návštěva nového studia SCS Software

Tvůrci simulátorů trucků slaví 20 let, a tak nás pozvali do svých zcela nových kanceláří na prohlídku, ukázku VR a křest nového DLC New Mexico.

 
Přečíst celý článek»Autor: Marek_Tvrdy - Platforma: PC
 

Heliborne - vrtulníky a rock

Recenze - 21.11.2017
 
Heliborne - vrtulníky a rock

Nahoďte rotory a vrhněte se do víru nebeských bitev v simulátoru Heliborne. Toto akční létání s vrtulníky je plné výbuchů raket, řinčení kulometů a…

 
Přečíst celý článek»Autor: ROYALFOX - Platforma: PC
 
 
Attentat 1942 – lepší než učebnice

Heydrichiáda zasáhla osudy tisíců lidí. Pojďme se podívat blíže na jeden z nich.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC