Uživatel nepřihlášen
  

Forza Motorsport 7 - připravena na budoucnost

Pondělí 2.10.2017 17:47 - Autor: "Michal Jonáš" - Rubrika: Recenze Recenze Forza Motorsport 7

Posel 4K hraní na konzolích vyniká hlavně po technické stránce.

Recenzovaná verze: Xbox One

Jestli je v závodních hrách někdo produktivní, je to především Microsoft a jeho studia. Od roku 2011, kdy vyšla poslední Forza Motorsport 4 pro Xbox 360, produkuje pravidelně každý rok jeden titul, kdy liché sezóny patří Motorsportu a ty sudé Horizonu. 2017 je lichý rok, a proto je na řadě opět Forza Motorsport. Čerstvá sedmička se zaměřuje především na technická vylepšení, protože po stránce obsahové je to prakticky převlečená šestka, z jejíhož enginu ForzaTech 6 ostatně nový díl velmi široce vychází.

Potrava pro škorpióna

Forza Motorsport 7 má být hlavně výkladní skříní nového Xboxu One X (dřívější Project Scorpio), k němuž většina úprav směřovala. Jako první konzolová Forza podporuje zobrazení až v UHD 4K rozlišení, technologii HDR, plus snímkování v šedesátkovém taktu. A to při maximu 24 automobilů v jednom závodě, což je stejné číslo jako minule. Právě v testovací 4K mule ze šestky (Apex) si tvůrci z Turn 10 ověřovali hardware nového Xboxu, přičemž není pochyb, že ve 4K bude nová Forza nádherná, protože už dnes na Xboxu One S ve spojení se 4K televizí vypadá výtečně.

„Forza Motorsport 7 má být výkladní skříní nového Xboxu One X.“

Grafický progres je při porovnání s předchůdcem ve stejném FHD rozlišení, ale spíše střídmý, protože stejný okruh vypadá velmi podobně. Tvůrci si totiž, jak je dnes bohužel obvyklé, pořádně usnadnili práci a prostě jen znovu oprášili prakticky všechny tratě ze šestého titulu, takže drtivá většina lokací se již poněkolikáté až nezdravě opakuje. Zbrusu nová je pouze z dema známá pouštní Dubaj a americká Virginie, pročež trojice tratí se navrací ze čtyřky: fantasy okruh Maple Valley, Mugello a Suzuka. Celkově má nová sedmička 32 unikátních tratí ve 122 variantách, přičemž minulá hra má 28/102.

Pokud jste dojeli Forzu 6, tak si znovu zopáknete naprosto identické silnice. Navíc se v lokacích hraje na silnou zámořskou strunu, protože skoro třetinu zabírají americké okruhy. Všechna místa jsou výhradně současná a silniční, takže historické výlety a terénní povrchy, jaké má Project CARS 2, tu nenajdete. Což je škoda, protože se kolikrát posadíte i do zajímavých terénních vozidel, kdy část vozového parku zabírají nejen offroad speciály ze sousední série Horizon, ale také rallye a rallycross vozy a čtyřkolky Polaris, s nimiž je jízda fakt hodně zábavná. Jenže na asfaltu jejich potenciál zůstává nenaplněn, protože drtit vysokou buginku z horizonu na barcelonském asfaltu není nic extra. Velká škoda, protože Project CARS 2 ukázal, že terénní závody ty silniční mohou opravdu skvěle doplňovat.




Poprvé dynamické počasí

Tím, co by vás mohlo na stále stejných tratích občerstvit, je inovované počasí. Forza má nyní tři volitelné sloty pro celkových 16 typů počasí na jízdu, od silného sluníčka přes mlhu až po drtivý liják. Čtvero ročních dob a konkrétní nastavení času a data z Project CARS 2 tu samozřejmě nenajdete, nicméně dynamické počasí a denní doba v sedmé Forze vypadá alespoň na konzoli ještě lépe než ve zmíněném konkurentovi. Však si můžete deštivý Nürburgring GP sami zajet v demoverzi, přičemž svůj kochací pohled zaměřte hlavně na nové, podmanivé světelné efekty. Osvětlení kolem trati je v oparu kapek nádherné a všimněte si toho zářícího bodu daleko za okruhem, což je městečko Weisemscheid, v noci světélkující jako polské skleníky nad Libercem.

„Překrásně provedený prach, přízemní mlha, déšť a kapky konzolovou konkurenci deklasují.“

Jestli lokace za slunného dne vypadají podobně jako v minulých dvou dílech, za úsvitu, západu, v noci a při nepřízni počasí dostanou okruhy rázem naprosto jiný a unikátní nádech. Oblohu, která se s utíkajícím časem krásně dynamicky přebarvuje, tvoří nové panoramatické snímky v extrémním rozlišení, pořízené přímo v příslušných místech, jež animuje „nebeská“ technologie z Forzy Horizon 3. Překrásně provedený prach, přízemní mlha, déšť a kapky podle mého názoru veškerou konzolovou konkurenci deklasují. Volitelné počasí nebo denní doba ovšem zdaleka neplatí pro všechny tratě, ale jen pro polovinu, přičemž počasí a různou dobu má jen 6 z nich. Nadto ani nejde navolit noční déšť, pouze separé liják, den či noc. Navíc se lokace v průměru dlouho nahrávají. Obyčejně kolem jedné minuty.




Arkádová náplň

S posledními díly na Xbox One pozoruji, že se z Forzy pomalu vytrácí realistické prvky směrem k pouťovější prezentaci. A sedmička je toho dalším důkazem. I nadále série nezná žádné volné tréninky (testovací jízdy tu jsou), kvalifikace, zaváděcí a konečná kolečka, ani vlajkové signály maršálků, pročež neexistující penalizace jsou spíše úlevou. Jenže mi letos přijde, že naprostou většinu závodů tady sestavoval naprostý analfabet motorsportu.

Kariéra pod novým jménem Forza Driver’s Cup ukrývá obrovskou porci 77 turnajů se 400 jednotlivými podniky, rozdělenou do šesti postupně odemykaných balíků. Což je oproti svázanému postupu ze šestky vítaná změna, protože již od úplného startu máte na výběr z více podniků. To je všechno fajn, ale v drtivé většině jsou to naprosto nesmyslné a vyfantazírované jízdy, které mezi nasazenými auty a místy nedávají žádné souvislosti.

„Na dokončení kariéry si připravte minimálně 40 až 50 hodin.“

Pokud si chcete jen dobře zajezdit a skutečné disciplíny či historie motorsportu jsou vám šumák, tak prosím, asi vám to vadit nebude. Jenže jestli máte rádi jízdy na špetce realismu či historie, tak budete možná zklamaní. Kupř. dostanete zapůjčenou klasickou formuli 1 1967 od Brabhamu, přičemž vás hra přenese na okruh Mugello, který v době, kdy tento monopost jezdil, ještě ani nestál... Takový Silverstone by se k ní hodil lépe, ne? Všechny Forzy vždy měly kariéru snad až moc přefouknutou, plnou stereotypních jízd na stejných tratích, takže ani novinka není žádnou výjimkou. Na dokončení šestého balíku Forza Driver’s Cupu si totiž připravte opět minimálně 40 až 50 hodin, navíc si už nemůžete ulevit najmutím počítačového jezdce.




Přijde mi, že tvůrci hodili do osudí auta, k tomu okruhy, a co z košíku náhodně vypadlo, to dali k sobě jako jeden podnik. Takže tu nejsou žádné skutečné závodní série, snad kromě Formule E, nýbrž plejáda generických jízd, věnovaných sedanům, gétéčkům, monopostům, slabším hatchbackům, silnějším hatchbackům, nejsilnějším hatchbackům atd. Jaký to rozdíl např. od rozmanité kariéry v posledním Gran Turismu 6, které vám neustále servíruje skvělé nápady jako jízdu po Měsíci, Festival rychlosti v Goodwoodu, průřez kariérou Ayrtona Senny, rychlé koncepty Red Bull X atd. Oproti tomu je Driver’s Cup takový suchý, nezáživný a zcela bez emocí vonící benzínem. To je sice tradiční vlastnost obří kariéry Forzy, která by se dala pochopit, ale spíše mě zaráží takové blbosti, jako závod okruhových tahačů na nočních tratích, přičemž tyto trucky přece ani žádná světla nemají! Hra jim na vozovce uměle generuje světelné kužely, i když na kapotách vpředu vůbec nic nesvítí...

„Vozový park letošní konkurenci drtivě překonává.“

Hra si, na rozdíl od precizního Project CARS 2, na nějakou autenticitu vůbec nehraje, však má část aut spíše nereálné jízdní vlastnosti (kupř. zběsile smykující formule E). Přitom vozový park letošní konkurenci drtivě překonává, takže si z obrovské nabídky vybere určitě každý. Proklamace o 700 vozidlech již od začátku vskutku nelhaly. Gran Turismo Sport s mrzkými 150 auty, ani druhý Project CARS s necelou dvoustovkou absolutně nestačí. Samozřejmě je v tom malý podvůdek, protože do celkového počtu musíme započítat i samostatnou kolonku tzv. Kolekce aut, v níž je 120 veskrze stejných vozů jako v obchodu, nyní jen speciálně vyjmutých pro zvláštní nákupy, jež vám zvýší zkušenostní bodíky v rámci nového sběratelského ratingu.

Zkušenostní body pro odemykání nových závodů (i lepších aut) si totiž nejen vyjezdíte, ale také navýšíte rozšiřováním sbírky. Ve stručnosti, čím více vlastníte unikátních automobilů, tím dříve si pro nákup odemknete dražší, silnější a legendárnější kousky. Opravdu jednotlivých vozů má hra v garáži o něco méně, přesně 572. Ale musím tvůrce pochválit, že se vozy až na pár výjimek opravdu neopakují, a navíc si všechny prohlédnete v galerii Forzavista, kdy jim otevřete kapoty, dveře, obejdete ze všech stran či nastartujete motor. Přitom auta jsou i na tratích velmi detailní, mají plnohodnotný interiér, a dokonce nový pohled z interiéru těsně za čelním sklem. Zvukové stopy motorů pak tvůrci použili vesměs z minulých dvou her.

Více smyků

Schválně jsem si vzal různé vozy z minulých dílů (většina je znovu převzata z pátého a šestého) a zajel si s nimi bez asistencí tentýž okruh ve Forze 6 a 7. Sedma má úmyslně drobně náročnější jízdní model, který byl upraven tak, abyste prý mezi sebou dokázali odlišit automobily ze 67 tříd... Oproti šestce je tak ten samý tovární vůz bez úprav a na stejných gumách více nedotáčivý, ochotněji jde do smyku a dříve dosahuje limitu adheze.

Model pneumatik, který již několik let vzniká ve spolupráci s Pirelli, byl také drobně upraven ve jménu vyšší náročnosti, takže i zahřáté obutí má drobně sníženou přilnavost než v minulých dílech, což lze vypozorovat z podrobné telemetrie. Jakoby se Forza 7 chtěla trochu vyrovnat obtížnějšímu Project CARS 2, nicméně sedmička má v tomto podstatně kontaktnější ovládání nejen na volantu (podpora 30 periferií na PC i Xboxu One), ale hlavně s X1 joypady (pro které je hra ostatně speciálně navržena), kdy se s ovladači automobily i bez asistencí nejen přesněji vodí, ale mají i lepší odezvu a výborné vibrace.




Rozmanitost na roštu

Díky obrovitánské garáži má hra pro každou disciplínu rychlého závodu, multiplayeru (max. 24 jezdců) i kariéry slušný počet modelů, ať už si vyberete monoposty, offroady, rallye vozy, sportovní automobily GT, sportovní prototypy, tahače, čtyřkolky nebo siluety NASCAR. V kariéře se jezdí jak jednorázovky, tak i turnaje od čtyř podniků výše, přičemž si musíte vybrat ze tří pevně předvolených vzdáleností (typicky 4/7/20 kol na závod), případně vás hra potrápí i vytrvalostními jízdami na více než 20 okruhů. V takových případech už musíte zajíždět do boxů, pokud si navolíte fungující opotřebování pneumatik, ovšem provedení pit stopů je prachmizerné.

„Umělí soupeři se rekrutují z řady živých jezdců v rámci technologie Drivatar.“

Nejsou tu žádní animovaní mechanici, nýbrž boxová ulička je stále poloprázdná a když do ní vjedete, řízení převezme automat, načež přes celou obrazovku uzříte ceduli s odpočtem do výjezdu a vzdáleností do konce připojovacího pruhu. Oproti Project CARS 2 a F1 2017 jsou pit stopy opravdu velká bída. Ani závodní maniaci, kteří se mučí virtuálními maratony na celý reálný den ježdění ve stylu 24 hodin Le Mans, tu pochopení pro svoje hobby nenajdou. Max. délka závodu je „pouze“ 50 kol a čas nejvíce 4 hodiny, což ale většině bude stačit. Generické závodní série v kariéře se hra snaží opepřit náhodně vypisovanými závody za rozdílného počasí a denní doby, včetně statického i letmého startu, sprintů ve stylu dragsterů, naopak dlouhých maratonů, driftů či různých skopičin z Top Gear pořadů, pročež ani jejich letiště v Dunsfoldu tu nemůže chybět.

I umělí jsou jako živí

Umělí soupeři se opět rekrutují z algoritmu živých jezdců v rámci technologie Drivatar, což znamená jejich obecně vyšší agresivitu, jež ale nejde nijak přizpůsobit. AI jezdci zásadně moc nepouštějí, rádi pošťuchují a celkově nejezdí nijak čistě. Pokud jim přepínačem ještě více popustíte uzdu, tak do vás cíleně bourají a mnohdy až nesmyslně blokují, tudíž to tu mají vyznavači gentlemanské jízdy dost těžké. Uměle-živí piloti si kolikrát omlátí auto o mantinely sami jen tak, či se dokonce ani netrefí do boxové uličky, případně vás do ní silně natlačí. O svodidla a bariéry se raději neopírejte, protože vás většinou naprosto nerealisticky otočí do protisměru...

Kolize jsou v tradici série veskrze kosmetické (automobilky si je nepřejí) a i totální náraz v hrůzném pazvuku vám jen střídmě poškrábe kastli, nicméně alespoň jej citelně poznáte na jízdních vlastnostech. Škoda, že v Turn 10 ještě nepřistoupili na trend nastavení AI skrze plynulého jezdce. Obtížnost tak má opět jen 8 stupínků, v kariéře nelze závody restartovat (jen přetáčet) a sedmička ani nereflektuje vaše postavení na roštu podle minulých závodů. I když podnik vyhrajete, stejně startujete z hloubi pole. A pokud si chcete zajezdit ve splitscreenu, hra vám žádné AI jezdce na doplnění bohužel nedodá, takže jezdíte jen sami ve dvou.

Pro manekýny i fotografy

Je stále mnoho věcí, které by se daly vylepšit, ale jedno se sedmičce znovu nedá upřít. Rozsah té omáčky kolem mimo jízdu je obrovský a i bez již tak rozsáhlé kariéry ve hře smysluplně a zábavně utratíte dlouhé desítky hodin, ani nevíte jak! Drobnou novinkou jsou módní řidičské soupravy helmy s HANSem a kombinézou, do nichž můžete svého jezdce převlékat, aby ladil s designem vozu, jež je samozřejmě také plně editovatelný s možností stahování i sdílení.

Forzathon nabízí známé pravidelně obměňované online výzvy, časovky proti Rivalům již před vydáním obsahovaly 21 různých jízd v 6 typech, nechybí ani online ligy a závody si opět zpestříte nasazením až tří modů, za jejichž splnění obdržíte více zkušeností či kreditů na nákupy. Už jen telegraficky zmíním obvyklé funkce typu fotografického režimu se sdílením snímků i videí, aukční dům, tuning a upgrade novými díly, stahování stínových vozů a opakovaček živých hráčů či pravidelné, žel většinou placené DLC přídavky s novými vozy každý měsíc.

Je tak na každém, co mu více vyhovuje. Vyšší náročnost, větší pečlivost a citelný příklon k realismu v podání Project CARS 2, nebo raději bezstarostné a pohodlnější arkádovější závodění ve Forze Motorsport 7? Já bych dal asi raději přednost konkurenční hře z Albionu, ale určit jednoznačného vítěze prakticky nejde, protože každý z těchto rivalů jde na virtuální závodění zcela jinak a každý je v něčem lepší než jeho konkurent.

Forza Motorsport 7 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Forza Motorsport 7 na PC, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Forza Motorsport 7
» Více o hře
Líbí se nám
  • hrátky s počasím a denní dobou
  • parádní světelné efekty
  • obrovský vozový park Forzavista
  • bohaté online funkce
  • stabilní a solidní grafika
Vadí nám
  • stále stejné okruhy
  • generické závody v kariéře
  • splitscreen bez AI jezdců
  • hrozné kolize
  • odfláknuté pit stopy
Verdikt: Znovu rozsahem obrovské silniční závody, které si s sebou nesou všechno dobré i špatné z minulých dílů série Forza.
Hru ohodnotilo také 11 čtenářů průměrnou známkou 7.7/10.
Aiden Pearce (10), marsha (9), Unmar (7), unholyU (9), hanz917 (7), reflex24 (9), elho_cid (10), JURIBADASS (1), Mythix (5), cactus.cz (9), skyw84 (9)
Před vydáním hru ohodnotilo 8 čtenářů průměrnou známkou 9.3/10.
Parasit (10), TGPCZ (10), skyw84 (10), elho_cid (10), flexo369 (9), Unmar (7), Darkzur (9), Milouch Drake (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Forza Motorsport 7 na PC, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7 Screenshot ze hry Forza Motorsport 7

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Forza Motorsport 7 - připravena na budoucnost
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
dustbincz    V tom mi nezbývá než souhlasit. 2500 je docela raketa. Jsou aspoň i různé eventy, apod. Co mě ale pije krev je mulťak. S random lidma se to moc nedá bohužel. Jestli budeš někdy chtít zajezdit tak klidně napiš :-) GT: dohnys96dustbinczdustbincz2275    13.10.2017 12:18 dustbincz

@ odpověď na komentář od elho_cid:V tom mi nezbývá než souhlasit. 2500 je docela raketa. Jsou aspoň i různé eventy, apod. Co mě ale pije krev je mulťak. S random lidma se to moc nedá bohužel. Jestli budeš někdy chtít zajezdit tak klidně napiš :-) GT: dohnys96Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

elho_cid napsal:Netvrdím, že tam není žádný posun, ale je tam jen 5 nových tratí a aut bylo dost i v šestce. Mám samozřejmě ultimate verzi sedmičky a jsem osobně velký fanda Forzy, ale myslím, že příčetnější z nás nedají 2500Kč za pět tratí a evoluční posun v grafice.
Něco jiného je samozřejmě 4k na scorpiu, kdo kupuje Scorpio tak tam je forza 7 skoro povinnost.

elho_cid   1x   Netvrdím, že tam není žádný posun, ale je tam jen 5 nových tratí a aut bylo dost i v šestce. Mám samozřejmě ultimate verzi sedmičky a jsem osobně velký fanda Forzy, ale myslím, že příčetnější z nás nedají 2500Kč za pět tratí a evoluční posun v grafice.
Něco jiného je samozřejmě 4k na scorpiu, kdo kupuje Scorpio tak tam je forza 7 skoro povinnost.
elho_cidelho_cid65029
    13.10.2017 09:15
elho_cid

@ odpověď na komentář od dustbincz:Netvrdím, že tam není žádný posun, ale je tam jen 5 nových tratí a aut bylo dost i v šestce. Mám samozřejmě ultimate verzi sedmičky a jsem osobně velký fanda Forzy, ale myslím, že příčetnější z nás nedají 2500Kč za pět tratí a evoluční posun v grafice.
Něco jiného je samozřejmě 4k na scorpiu, kdo kupuje Scorpio tak tam je forza 7 skoro povinnost.

dustbincz napsal:Blbost. Posun tam nějaký je :-) hraju od dob první forzy a sice to není oproti 6 úplně ultra vylepšení, ale aspoň jde videt snaha :-) mám verzi pro Xbox a PC :-)

dustbincz   1x   Blbost. Posun tam nějaký je :-) hraju od dob první forzy a sice to není oproti 6 úplně ultra vylepšení, ale aspoň jde videt snaha :-) mám verzi pro Xbox a PC :-)dustbinczdustbincz2275    9.10.2017 23:58 dustbincz

@ odpověď na komentář od elho_cid:Blbost. Posun tam nějaký je :-) hraju od dob první forzy a sice to není oproti 6 úplně ultra vylepšení, ale aspoň jde videt snaha :-) mám verzi pro Xbox a PC :-)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

elho_cid napsal:Pro lidi, co hrají na XBOXu Forzu 6 je to max 7/10, pro lidi, co nemaj XBOX je to minimálně 9/10, protože poprvé můžou hrát plnou Forzu Motosport na PC. Takže ta osmička vlastně sedí.

elho_cid   2x   Pro lidi, co hrají na XBOXu Forzu 6 je to max 7/10, pro lidi, co nemaj XBOX je to minimálně 9/10, protože poprvé můžou hrát plnou Forzu Motosport na PC. Takže ta osmička vlastně sedí.elho_cidelho_cid65029    8.10.2017 14:58 elho_cid

Pro lidi, co hrají na XBOXu Forzu 6 je to max 7/10, pro lidi, co nemaj XBOX je to minimálně 9/10, protože poprvé můžou hrát plnou Forzu Motosport na PC. Takže ta osmička vlastně sedí.

Unmar    Nepůjde. Pro pc musíš koupit jen pres win 10 store. Tedy jen digitálně. A nebo vlastně asi jde koupit hru i na xbox storu a měla by být aktivní i pro PC.Unmarunmar33511    8.10.2017 06:04 Unmar

@ odpověď na komentář od dinss:Nepůjde. Pro pc musíš koupit jen pres win 10 store. Tedy jen digitálně. A nebo vlastně asi jde koupit hru i na xbox storu a měla by být aktivní i pro PC.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

dinss napsal:Můžu se zeptat jak je to s Xbox play anywhere? Pokud koupím KRABICOVOU Xbox one edici, půjde mi i na pc?

dinss    Můžu se zeptat jak je to s Xbox play anywhere? Pokud koupím KRABICOVOU Xbox one edici, půjde mi i na pc?dinssdinss71858    8.10.2017 00:11 dinss

Můžu se zeptat jak je to s Xbox play anywhere? Pokud koupím KRABICOVOU Xbox one edici, půjde mi i na pc?

Anciabl    Jenže ty packety v AC jsou na míle vzdálený ty ve Forze. Ve Forze uděláš z 200kw auta 500kw třebaAnciablanciabl21472    6.10.2017 12:53 Anciabl

@ odpověď na komentář od scobra:Jenže ty packety v AC jsou na míle vzdálený ty ve Forze. Ve Forze uděláš z 200kw auta 500kw třeba

scobra napsal:Ne že by PCARS2 jelo na XOne nějak skvěle, ale všechno uvedené zvládá, takže problém není v konzoli, ale ve hře, ať už jede na jakém enginu chce. Turn 10 se na to jednoduše vykašlali a nebo si všechny novinky schovávají do expansion packů.

Anciabl: PCARS není simulátor. Nicméně ano, tuning v podobě, v jaké je ve Forze, by se tam asi moc nehodil. Na druhou stranu Assetto Corsa simulátor je a obsahuje tuningové packety a nikomu to nepřijde divné.

scobra    Ne že by PCARS2 jelo na XOne nějak skvěle, ale všechno uvedené zvládá, takže problém není v konzoli, ale ve hře, ať už jede na jakém enginu chce. Turn 10 se na to jednoduše vykašlali a nebo si všechny novinky schovávají do expansion packů.

Anciabl: PCARS není simulátor. Nicméně ano, tuning v podobě, v jaké je ve Forze, by se tam asi moc nehodil. Na druhou stranu Assetto Corsa simulátor je a obsahuje tuningové packety a nikomu to nepřijde divné.
scobrascobra2949
    6.10.2017 11:56
scobra

@ odpověď na komentář od Auvicek:Ne že by PCARS2 jelo na XOne nějak skvěle, ale všechno uvedené zvládá, takže problém není v konzoli, ale ve hře, ať už jede na jakém enginu chce. Turn 10 se na to jednoduše vykašlali a nebo si všechny novinky schovávají do expansion packů.

Anciabl: PCARS není simulátor. Nicméně ano, tuning v podobě, v jaké je ve Forze, by se tam asi moc nehodil. Na druhou stranu Assetto Corsa simulátor je a obsahuje tuningové packety a nikomu to nepřijde divné.

Auvicek napsal:project cars ale je postavený na jiném enginu... forza zase dovoluje věci, co project cars 2 ne

Auvicek    Tak ja to PC2 neberu... Jenom rikam, ze kazda ma neco co jina ne....Auvicekauvicek29963    6.10.2017 10:57 Auvicek

@ odpověď na komentář od Anciabl:Tak ja to PC2 neberu... Jenom rikam, ze kazda ma neco co jina ne....

Anciabl napsal:To co si tu popisoval tak není v žádným případě něco co by engine nedokázal ale je to všechno jen limit HW. Do pCARS by šlo jistě taky udělat vylepšení motorů ale není to jejich cíl a má to být simulátor tak že se tam takový tunění nehodí.

Anciabl    To co si tu popisoval tak není v žádným případě něco co by engine nedokázal ale je to všechno jen limit HW. Do pCARS by šlo jistě taky udělat vylepšení motorů ale není to jejich cíl a má to být simulátor tak že se tam takový tunění nehodí.Anciablanciabl21472    6.10.2017 08:46 Anciabl

@ odpověď na komentář od Auvicek:To co si tu popisoval tak není v žádným případě něco co by engine nedokázal ale je to všechno jen limit HW. Do pCARS by šlo jistě taky udělat vylepšení motorů ale není to jejich cíl a má to být simulátor tak že se tam takový tunění nehodí.

Auvicek napsal:S blbeckama se nebavim

Auvicek    S blbeckama se nebavimAuvicekauvicek29963    6.10.2017 08:30 Auvicek

@ odpověď na komentář od Ljuk88:S blbeckama se nebavim

Ljuk88 napsal:Jo pobavils, uzasna vec pro blbecky co se ani v pitome arkade neudrzi na silnici.
Videls setup v PCars 2? Asi ne jinak bys nepsal tyhle blbosti

Ljuk88   1x   Jo pobavils, uzasna vec pro blbecky co se ani v pitome arkade neudrzi na silnici.
Videls setup v PCars 2? Asi ne jinak bys nepsal tyhle blbosti
Ljuk88ljuk8875031
    6.10.2017 05:35
Ljuk88

@ odpověď na komentář od Auvicek:Jo pobavils, uzasna vec pro blbecky co se ani v pitome arkade neudrzi na silnici.
Videls setup v PCars 2? Asi ne jinak bys nepsal tyhle blbostiKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Auvicek napsal:Rewind je užásná věc pro začátečníky... když jsem s forzou začínal tak jsem se díky tomu naučil jezdit bez asistentů...

Forza umožňuje například obří možností úpravy vozu a to jak výkonově tak vzhledově....

hanz917    Ten limit 30fps je v Horizonu z důvodu slaboučkého hardwaru a né limitace enginu.hanz917hanz91763705    6.10.2017 00:17 hanz917

@ odpověď na komentář od Auvicek:Ten limit 30fps je v Horizonu z důvodu slaboučkého hardwaru a né limitace enginu.

Auvicek napsal:FH je sice open world, ale je tam limit 30 fps a počet závodníků na trati je 12 nebo 16 fakt teď nevím... FM má sice předem dané tratě, ale je tam 24 závodníků a 60 fps

a proč o tom mluvím... proč myslíš že v režimu pro dva hráče není AI?

Ohlědně Ofrod prostředí na to bych ocenil forza rallysport samostatný titul

Auvicek   1x   FH je sice open world, ale je tam limit 30 fps a počet závodníků na trati je 12 nebo 16 fakt teď nevím... FM má sice předem dané tratě, ale je tam 24 závodníků a 60 fps

a proč o tom mluvím... proč myslíš že v režimu pro dva hráče není AI?

Ohlědně Ofrod prostředí na to bych ocenil forza rallysport samostatný titul
Auvicekauvicek29963
    5.10.2017 23:13
Auvicek

@ odpověď na komentář od hanz917:FH je sice open world, ale je tam limit 30 fps a počet závodníků na trati je 12 nebo 16 fakt teď nevím... FM má sice předem dané tratě, ale je tam 24 závodníků a 60 fps

a proč o tom mluvím... proč myslíš že v režimu pro dva hráče není AI?

Ohlědně Ofrod prostředí na to bych ocenil forza rallysport samostatný titul

hanz917 napsal:Horizon a Motorsport využívají totožný ForzaTech engine, takže nepřítomnost offroad/snow prostředí v FM7 určitě není limitací enginu. . To je lenost vývojářů. :-D Stejně jako spousta dalších věcí. .

hanz917   1x   Horizon a Motorsport využívají totožný ForzaTech engine, takže nepřítomnost offroad/snow prostředí v FM7 určitě není limitací enginu. . To je lenost vývojářů. :-D Stejně jako spousta dalších věcí. .hanz917hanz91763705    5.10.2017 23:03 hanz917

@ odpověď na komentář od Auvicek:Horizon a Motorsport využívají totožný ForzaTech engine, takže nepřítomnost offroad/snow prostředí v FM7 určitě není limitací enginu. . To je lenost vývojářů. :-D Stejně jako spousta dalších věcí. .

Auvicek napsal:project cars ale je postavený na jiném enginu... forza zase dovoluje věci, co project cars 2 ne

Auvicek   1x   Rewind je užásná věc pro začátečníky... když jsem s forzou začínal tak jsem se díky tomu naučil jezdit bez asistentů...

Forza umožňuje například obří možností úpravy vozu a to jak výkonově tak vzhledově....
Auvicekauvicek29963
    5.10.2017 22:50
Auvicek

@ odpověď na komentář od Ljuk88:Rewind je užásná věc pro začátečníky... když jsem s forzou začínal tak jsem se díky tomu naučil jezdit bez asistentů...

Forza umožňuje například obří možností úpravy vozu a to jak výkonově tak vzhledově....

Ljuk88 napsal:Napriklad?
Rewind co. . :D uzasna vec pro blbecky

Ljuk88   3x   Napriklad?
Rewind co. . :D uzasna vec pro blbecky
Ljuk88ljuk8875031
    5.10.2017 19:43
Ljuk88

@ odpověď na komentář od Auvicek:Napriklad?
Rewind co. . :D uzasna vec pro blbeckyKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Auvicek napsal:project cars ale je postavený na jiném enginu... forza zase dovoluje věci, co project cars 2 ne

Auvicek    project cars ale je postavený na jiném enginu... forza zase dovoluje věci, co project cars 2 neAuvicekauvicek29963    5.10.2017 18:48 Auvicek

@ odpověď na komentář od scobra:project cars ale je postavený na jiném enginu... forza zase dovoluje věci, co project cars 2 ne

scobra napsal:To je zajímavý, že v Project CARS 2 tohle všechno funguje i na konzolích :D

Největší problém Forzy Motorsport 7 je v tom, že vychází spíš ze šestky a Horizon 3 v podstatě ignoruje (vzali si tam odsud jen bodykity) , přestože se v Horizonu 3 objevila spousta zajímavých novinek (třeba sníh nebo funkční terénní pneumatiky) . Doufám v offroad/rally DLC, ale moc tomu nevěřím.

scobra   1x   To je zajímavý, že v Project CARS 2 tohle všechno funguje i na konzolích :D

Největší problém Forzy Motorsport 7 je v tom, že vychází spíš ze šestky a Horizon 3 v podstatě ignoruje (vzali si tam odsud jen bodykity) , přestože se v Horizonu 3 objevila spousta zajímavých novinek (třeba sníh nebo funkční terénní pneumatiky) . Doufám v offroad/rally DLC, ale moc tomu nevěřím.
scobrascobra2949
    5.10.2017 13:09
scobra

@ odpověď na komentář od Auvicek:To je zajímavý, že v Project CARS 2 tohle všechno funguje i na konzolích :D

Největší problém Forzy Motorsport 7 je v tom, že vychází spíš ze šestky a Horizon 3 v podstatě ignoruje (vzali si tam odsud jen bodykity) , přestože se v Horizonu 3 objevila spousta zajímavých novinek (třeba sníh nebo funkční terénní pneumatiky) . Doufám v offroad/rally DLC, ale moc tomu nevěřím.

Auvicek napsal:Unmar pistop asi časem dodělají... ale počasí a noc na to zapomeň to bude tak na pravých tratí

No a déšť a noc jestli někdy bude fungovat současně bude... ale ta hra nevyjde na xbox one... prostě slaboučká konzole

dinss    To je pravda... To mi nedošlo.dinssdinss71858    4.10.2017 21:16 dinss

@ odpověď na komentář od Marcus:To je pravda... To mi nedošlo.

Marcus napsal:Přemrštěné cena je to hlavně na PC.

hanz917   1x   Kdyby to M$ dal na PC za míň, tak je majitelé xboxu stáhnou z kůže. :-Dhanz917hanz91763705    4.10.2017 21:01 hanz917

@ odpověď na komentář od Marcus:Kdyby to M$ dal na PC za míň, tak je majitelé xboxu stáhnou z kůže. :-D

Marcus napsal:Přemrštěné cena je to hlavně na PC.

Marcus    Přemrštěné cena je to hlavně na PC.Marcusmarcus8    4.10.2017 20:49 Marcus

@ odpověď na komentář od dinss:Přemrštěné cena je to hlavně na PC.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

dinss napsal:Proč všichni mluvíte o přemrštěné ceně? Já jsem novou Forzu našel za něco málo okolo 1400, - což je na konzoli slušná cena.

dinss    Proč všichni mluvíte o přemrštěné ceně? Já jsem novou Forzu našel za něco málo okolo 1400, - což je na konzoli slušná cena.dinssdinss71858    4.10.2017 00:31 dinss

Proč všichni mluvíte o přemrštěné ceně? Já jsem novou Forzu našel za něco málo okolo 1400, - což je na konzoli slušná cena.

SedllY    8/10 není zas tak super, to snad dosáhne i nové GT. :)SedllYsedlly16410    3.10.2017 22:52 SedllY

8/10 není zas tak super, to snad dosáhne i nové GT. :)

Auvicek    Unmar pistop asi časem dodělají... ale počasí a noc na to zapomeň to bude tak na pravých tratí

No a déšť a noc jestli někdy bude fungovat současně bude... ale ta hra nevyjde na xbox one... prostě slaboučká konzole
Auvicekauvicek29963
    3.10.2017 21:18
Auvicek

Unmar pistop asi časem dodělají... ale počasí a noc na to zapomeň to bude tak na pravých tratí

No a déšť a noc jestli někdy bude fungovat současně bude... ale ta hra nevyjde na xbox one... prostě slaboučká konzole

Ljuk88    Sou tam laserem skenovany trate?Ljuk88ljuk8875031    3.10.2017 21:13 Ljuk88

Sou tam laserem skenovany trate?Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Unmar    Jo souhlasím, to je pecka. Ale mohli se víc snažit. A přece že to vychází pro PC nebude zvedat hodnocení... Horizon 3 jsem taky hned refundoval a za půl roku koupil znova. A nyní si ho užívám. Bohužel nějaký výrazný posun u Motorsport nečekám. Myslíš že dodělaji pitstop? Že bude počasí a denní doba na všech tratích? Myslíš že bude možné nastavit noc a déšť zároveň? Že přidají opravdu nové tratě? Tahle hra si nyní vyšší hodnocení nezaslouží.Unmarunmar33511    3.10.2017 21:03 Unmar

@ odpověď na komentář od Auvicek:Jo souhlasím, to je pecka. Ale mohli se víc snažit. A přece že to vychází pro PC nebude zvedat hodnocení... Horizon 3 jsem taky hned refundoval a za půl roku koupil znova. A nyní si ho užívám. Bohužel nějaký výrazný posun u Motorsport nečekám. Myslíš že dodělaji pitstop? Že bude počasí a denní doba na všech tratích? Myslíš že bude možné nastavit noc a déšť zároveň? Že přidají opravdu nové tratě? Tahle hra si nyní vyšší hodnocení nezaslouží.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Auvicek napsal:Dochází ti, že to vychází i pro PC... první plnohodnotný motorsport

fakt bych tu 9 dal...

Auvicek   1x   Dochází ti, že to vychází i pro PC... první plnohodnotný motorsport

fakt bych tu 9 dal...
Auvicekauvicek29963
    3.10.2017 20:49
Auvicek

@ odpověď na komentář od Unmar:Dochází ti, že to vychází i pro PC... první plnohodnotný motorsport

fakt bych tu 9 dal...

Unmar napsal:S číselný hodnocením nesouhlasím za mě by mělo být tak 6-7/10. Kvantita a kvalita jsou opravdu dvě rozdílné věci a Forza 7 je toho důkazem. Ano aut je tam hodně. Ale jen dvě nové tratě? 2500 nebo i těch 1700 za recyklát je hodně...

Jinak ultimate edice z ruského storu funguje. Cena 1060, -

hanz917    Jak jsi to prosimtě kupoval z ruskýho Store? Díky. :-)hanz917hanz91763705    3.10.2017 15:47 hanz917

@ odpověď na komentář od Unmar:Jak jsi to prosimtě kupoval z ruskýho Store? Díky. :-)

Unmar napsal:Cituji a potvrzuji:

Nastavitelné a proměnlivé počasí a různou denní dobu má jen polovina tratí z celkových 32. Možnost deště a noci pak jen 6, přičemž nastavit oboje najednou ani nejde.

Neomo    Je to fajn odreagovačka. Dejte tenhle audiovizuál sérii F1 od codies a budu šťastný člověk, ti aspoň umí udělat pořádnou kariéru a plně animované pitstopy (nejen je) , což je dneska u závodních her evidentně problém.Neomoneomo18404    3.10.2017 12:16 Neomo

Je to fajn odreagovačka. Dejte tenhle audiovizuál sérii F1 od codies a budu šťastný člověk, ti aspoň umí udělat pořádnou kariéru a plně animované pitstopy (nejen je) , což je dneska u závodních her evidentně problém.

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
The Evil Within 2 - probuzení do nové noční můry

Horor The Evil Within je zpět a jeho tvůrci se pokusili udělat některé věci jinak a lépe. Podařilo se jim to?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Gran Turismo Sport – návrat krále motorsportu

Prověřili jsme nové Gran Turismo Sport a nezapomněli ani na srovnání s Project Cars 2 a Forza Motorsport 7.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 

Elex – návrat ke kořenům?

Recenze - 16.10.2017
 
Elex – návrat ke kořenům?

Na sérii Gothic většina hráčů vzpomíná s láskou dodnes. Zapíše se nové RPG z dílen Piranha Bytes v jejich srdcích stejně dobře?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
South Park: The Fractured but Whole – superhrdinové útočí

Eric, Stan, Kyle a Kenny se opět vrhají do akce. Přidáte se k nim?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: České RONE

Lidská civilizace padla a o poslední zbytky se přetahují přeživší s mutanty, hybridy a inteligentními stroji. Přežijete déle než pět minut?