Uživatel nepřihlášen

DOOM na Switchi je doslova kapesním peklem

Pátek 24.11.2017 18:18 - Autor: Filip "Filca" Němec - Rubrika: Recenze Recenze Doom

Radost z přítomnosti legendárního DOOMa na Nintendu Switch rychle vystřídala frustrace.

Situace s Nintendem Switch je vskutku zajímavá. O úspěchu samotné konzole asi není třeba dlouze přemýšlet. Prodeje jsou velmi dobré a reakce samotných hráčů snad ještě lepší. Přesto third party vývojáři a vydavatelé stále nejsou o úspěchu této platformy přesvědčeni a s jejím přidáním do svého portfolia stále váhají. První vlaštovky jsou tedy alespoň porty, které jsou jindy přijímaný spíše vlažně, ale vzhledem k nabídce her pro hybridní Switch to je pořád hodně dobrá zpráva.

Zatímco ale exkluzivní tituly pro Nintendo Swich budou jistojistě útočit na titul Hra roku, dnes recenzovaný DOOM najdete na druhé straně hodnotící škály. Ani v tomto případě ale nejde o jednoznačný výsledek, je totiž zcela zásadní, jestli máte doma PC nebo konzoli, na které jste už DOOM hráli nebo máte možnost si ho zahrát. V takovém případě je Switch verze víceméně zbytečností, kdy jediným, za to ale velkým esem v rukávu, je právě možnost zahrát si DOOM kdykoli a kdekoli. Následující text však odhalí, že ani tato možnost není jednoznačnou výhrou.

Peklo na cesty

Pokud trochu tápete v tom, co je vlastně DOOM zač, mrkněte na Martinovu recenzi. Pro tentokrát je dobré vědět především to, že jde o akční záležitost postavenou na frenetické akci, což je něco, co s malinkými analogovými páčkami Switche a především tristní optimalizací bohužel nejde příliš dohromady. Přestože hra nabízí možnost upravit si citlivost analogů, jednoduše se mi nepodařilo najít onen „sweet spot”, kde by byla hra hratelná. Přestože mě to jako fanouška jak Switche, tak i skvělého DOOMa mrzí, musím označit právě tento titul v handheldovém režimu jako téměř nehratelný.

Trefit se do nepřátel je mnohdy nadlidský úkol, kdy největší šanci máte logicky s brokovnicí, což je naštěstí hned první zbraň ve hře, nicméně DOOM není o tom „se štěstím trefit jednoho nepřítele” ale spíše něco ve stylu „během dvou sekund jsem rozsekal deset cacodémonů a rozmetal jejich mozky po zdech”. Ve výsledku vás zachraňují pouze tzv. Glory Kills, které po vzoru původní hry představují zabití nepřátele hezky ručně, přičemž stačí být v dostatečné vzdálenosti, zmáčknout příslušné tlačítko a hra sama si už nepřítele hezky přitáhne k sobě. Nicméně i zde vám DOOM hází další pomyslné démony pod nohy.

„Vše je zahaleno jakousi kouzelnou mlhou, která rozmazává snad všechny textury.“

Ačkoli nechápu proč, autoři namapovali aktivaci Glory Kills na pravý analog, což není v zásadě nic špatného, až na to, že jde o akci, kterou budete provádět velmi často. Ačkoli jsem se Switchem neměl nikdy problémy co do ergonomie a snadnosti ovládání, tentokrát jsem začínal po pár minutách chytat do pravé ruky nepříjemné křeče. Okamžitě jsem tak využil možnosti jiného rozestavení ovládacích prvků, což sice vyřešilo problém s neustálou křečí v palci, nicméně pocit, že tento port neprošel ani jedinou minutou testování, odezníval podstatně déle než zmíněná křeč.

Ještě než ale vůbec začnete lamentovat nad ovládáním a tím že „se sakra nedá nic trefit!“, okamžitě vám podlomí kolena vizuální zpracování. Tedy, v tom negativním slova smyslu. Je sice pravda, že si hra zachovává rudý démonský nádech a lokace poznáte takřka okamžitě, vše je ale zahaleno jakousi kouzelnou mlhou, která rozmazává snad všechny textury. Ona ani samotná kvalita textur není nikterak valná, ale právě finální rozmazání, které to má snad vše nešikovně zakrýt, dělá z handheldového hraní spíše tragický zážitek, který skvěle dokresluje titěrný text. Kromě powerbanky pro dobíjení Switche tak musíte s sebou nosit i lupu. Záleží tak především na tom, jak moc prostě chcete DOOMa hrát na cestách, protože výsledný kompromis ohlodává skvělý originální zážitek až na nehratelnou kostru.




Větší displej, lepší zábava

Nicméně není to úplně prohraná bitva. Pokud třeba nemáte žádnou klasickou konzoli a váš počítač DOOMa neutáhne, pořád je tu z mojí strany malé doporučení ke koupi hry. V případě, že se totiž budete oddávat tomuto portu ve stavu, kdy Switch sedí pevně usazen v dokovací stanici. V takovém případě je totiž ze hry rázem docela obstojná kopie původního titulu, nad kterou tradiční hráči také dost možná ohrnou nos, ale mě osobně zase tolik neurazila.

„Pro úspěšné domácí hraní zcela zásadně doporučuji Pro ovladač.“

Vizuálně hra rozhodně neoslní, především pokud máte ještě v hlavě čerstvé vzpomínky na originální titul a sám se nedokážu ubránit pocitu, že prezentované screenshoty ze hry prošly rychlým přeleštěním ve Photoshopu. Nicméně grafické zpracování je to poslední, co by vás při hraní na velké obrazovce mělo štvát. Největším kamenem úrazu je snímkování, které často propadává pod 30fps, takže se i v takových momentech dá hovořit o „nehratelnosti” titulu. Na občasné propady jsme u her zvyklí, ale v případě této hry pro Switch budete svědky tohoto nešvaru relativně často a především s takřka železnou pravidelností. Stačí totiž více nepřátel na obrazovce a na problém je zaděláno.

Nalijme si však čistého vína, hraní v dokovacím režimu bude pořád dost krkolomné, pokud pouze vysunete Joy-cony z těla konzole. Pro úspěšné domácí hraní zcela zásadně doporučuji Pro ovladač. Pokud ho nemáte, Joy-con grip situaci s ovládáním příliš nevylepší. Spojení drobnějších analogů a trestuhodné optimalizace je zkrátka hlavním neduhem hry.




DOOM na doma i na cesty

Pokud hru spustíte ihned po vložení cartridge do konzole, všimnete si, že podstatná část hry chybí, přestože vám byla slibována. Hra více hráčů se totiž kvůli omezené kapacitě paměťového média stáhne až dodatečně, takže ve finále jedinou opravdu chybějící součástí je povedený editor SnapMap. Nechybí tedy nic z multiplayeru, nicméně díky předchozím výtkám se mu asi nakonec stejně vyhnete. Nutno dodat že funguje spolehlivě a kupodivu jsem neměl ani problém najít dostatek hráčů ke hře, ale co do hratelnosti jde samozřejmě o něco, co zkrátka nechcete zažít, pokud nevlastníte onen vzpomínaný Pro ovladač.

Ačkoli mě to jako majitele a dalo by se říci i fanouška konzole Nintendo Switch mrzí, tohle se zkrátka a dobře nepovedlo. O koupi hry byste měli uvažovat pouze v případě, že si chcete DOOMa zahrát, ale nemáte žádnou jinou konzoli či odpovídající PC. A i v takovém případě je od autorů opravdu velmi troufalé chtít za tento herní zážitek plnou cenu, když o mnoho lepší verze hry se dnes dají sehnat za podstatně menší peníz.

DOOM pro Switch koupíte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Doom na SwitchHodnocení hry
Skóre hry 5 5/10
Doom
» Více o hře
Líbí se nám
  • jediná šance, jak si zahrát DOOM na cestách
  • pořád je to DOOM!
Vadí nám
  • kompromisy ve vizuálním zpracování
  • chybí editor map SnapMap
  • na Joy-conech prakticky nehratelné
  • titěrné texty
  • propady snímkování
Verdikt: DOOM pro Nintendo Switch má cenu pořizovat pouze v případě, že nemáte jinou možnost, jak si tuto skvělou akční střílečku zahrát. Připravte se však na krkolomné ovládání v případě Joy-conů a také značné kompromisy ve vizuálním zpracování.
Hru ohodnotilo také 100 čtenářů průměrnou známkou 8.7/10.
fatush1 (9), the víta ! :) (8), steragery (9), SedllY (9), Miky (8), Nerry (9), ThainDegu (9), cactus.cz (9), Dr0m3dAr (9), Mr.Triboni (10), stuntman (9), masterblaster4 (6), darkramm88 (10), Phenonmen (5), FoxisFoxCZ (10), cybertoxic (10), Newek23 (10), Strec (8), Raiden-CZ (10), MoRt8 (8), Tominaut (10), game.FOXcz (10), Alfajk (8), pepajs95 (10), corey26 (10), Likendros (10), Rivers25 (9), HentaiLord (8), kubahaslerka (9), declare (10), Hrabi (9), bananomet (8), Predator5552 (6), daza (8), Jencl (8), Mafian11102000 (9), Solda (8), Lazy (9), Lelanka (8), Deyw (10), CzePavel99 (9), theo (9), Kope (9), Labigmek (10), 123midur (9), BabetakCZE (8), snajx (10), SweetL.c.King (9), Malcolm (10), Ferry76 (5), Modras (8), predator.cz (9), tomdh86 (8), Bruce Wayne (10), Unmar (10), Honzicek-cz (10), NiNo_O (9), kamgeforce (10), DERO (4), ☩ SVERIGE ☩ (4), Behavioralista (5), Kross (8), alik121 (8), opletalpa (9), plkCRA (9), Clon3 (9), shaak (10), ReymondReylow (9), domk79 (10), Desmond Miles (9), Parkysis (8), Hades47 (6), Tasty Dumpling (8), Greca (10), N3RWO (10), dinss (9), Ardis (9), Atlantis (8), carhrozny (8), fordzy (8), Rascal (9), SvenCZ (9), Cybotron (8), multighost (9), Tessy94 (10), soldierXXXX (8), inexet007 (9), Ersagon (10), ChristianeQ (8), Pec41 (9), brigand cz (9), Mr.Lolendo (8), chelseacz (9), Pront (9), Theogreel (7), KeerGeek (8), SamFisher (9), hanz917 (9), elho_cid (8), johnk2 (9)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 9.6/10.
StalwartStone (9), TGPCZ (10), Lelanka (10), Kirkes21 (10), killjezor (9), Sovjet (10), SamFisher (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Doom na PC, PS4, Xbox One, SwitchScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom Screenshot ze hry Doom

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku DOOM na Switchi je doslova kapesním peklem
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
cybertoxic    doom na nintendu byla blbost Bayonetta 2 to by bylo jiné kafíčko to bych začal přemyšlet o koupicybertoxiccybertoxic8844    30.11.2017 13:13 cybertoxic

doom na nintendu byla blbost Bayonetta 2 to by bylo jiné kafíčko to bych začal přemyšlet o koupi

Rascal   1x   PSP mělo daleko horší ovládání než má switch a nikdo na to v recenzích nenadával (1 analog) . Navíc grafika na PSP byla při pohybu hrozně rozmazaná, taky na to nikdo nenadával. Brutální propady FPS mají i hry na PS3 (takový LBP by mohlo povídat) . Takže jakej je doom na switchi? Dobrej. Jakej je doom na switchi při porovnání třeba s PC verzí? Tragedie. Koukám ale že podle hodnocení lidí má aktuálně známku 8. 7, takže se lidem líbí. Jasně, 100 lidí, 100 názorů, ale opravdu je doom na switchi jenom průměrná hra?Rascalrascal7254    28.11.2017 11:51 Rascal

@ odpověď na komentář od Rys18:PSP mělo daleko horší ovládání než má switch a nikdo na to v recenzích nenadával (1 analog) . Navíc grafika na PSP byla při pohybu hrozně rozmazaná, taky na to nikdo nenadával. Brutální propady FPS mají i hry na PS3 (takový LBP by mohlo povídat) . Takže jakej je doom na switchi? Dobrej. Jakej je doom na switchi při porovnání třeba s PC verzí? Tragedie. Koukám ale že podle hodnocení lidí má aktuálně známku 8. 7, takže se lidem líbí. Jasně, 100 lidí, 100 názorů, ale opravdu je doom na switchi jenom průměrná hra?

Rys18 napsal:to co je za porovnanie? :D
ked si vezmem ako sa hralo na nokii 3310 vsetky dnesne hry by malo dostat aspon 10/10

Mr.Lolendo   1x   Já myslím že se to musí brát tak že prakticky hra jede na telefonu. Jede na high-end telefonu. Což není vůbec špatné. Že to prodávají jako produkt jedoucí na "konzoly" je věc druhá.
Navíc no a co. Stejně většině Joudů co krmí herní trh penězi o sto-šest jim tohle stačí. Hlavně že tam jsou achievementy, kartičky, lootboxy... že hra třeba i vůbec nefunguje je dnes každému jedno. :D :D :D
Doom má sice jen achievementy ale nic nebrání Joudům v tom hru hrát s uber easy obtížností s only glory-killama ať se cítí drsně.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    27.11.2017 18:32
Mr.Lolendo

Já myslím že se to musí brát tak že prakticky hra jede na telefonu. Jede na high-end telefonu. Což není vůbec špatné. Že to prodávají jako produkt jedoucí na "konzoly" je věc druhá.
Navíc no a co. Stejně většině Joudů co krmí herní trh penězi o sto-šest jim tohle stačí. Hlavně že tam jsou achievementy, kartičky, lootboxy... že hra třeba i vůbec nefunguje je dnes každému jedno. :D :D :D
Doom má sice jen achievementy ale nic nebrání Joudům v tom hru hrát s uber easy obtížností s only glory-killama ať se cítí drsně.

Rys18   2x   to co je za porovnanie? :D
ked si vezmem ako sa hralo na nokii 3310 vsetky dnesne hry by malo dostat aspon 10/10
Rys18rys1812038
    25.11.2017 20:33
Rys18

@ odpověď na komentář od Rascal:to co je za porovnanie? :D
ked si vezmem ako sa hralo na nokii 3310 vsetky dnesne hry by malo dostat aspon 10/10

Rascal napsal:Když si vezmu jak se hrálo na PSP, tak mi nepřijde že si Doom na switch zaslouží tak mizerný hodnocení.

Rascal   3x   Když si vezmu jak se hrálo na PSP, tak mi nepřijde že si Doom na switch zaslouží tak mizerný hodnocení.Rascalrascal7254    25.11.2017 19:57 Rascal

Když si vezmu jak se hrálo na PSP, tak mi nepřijde že si Doom na switch zaslouží tak mizerný hodnocení.

declare    Děkuji za uznání :) . Přeji pěkný víkenddeclaredeclare6466    25.11.2017 17:37 declare

@ odpověď na komentář od GoOdTiMe:Děkuji za uznání :) . Přeji pěkný víkendKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

GoOdTiMe napsal:Declare: Vážím si tvých technických znalostí, nicméně "reply" mi na mobilu dříve blbnulo, proto ho nepoužívám.

GoOdTiMe    Declare: Vážím si tvých technických znalostí, nicméně "reply" mi na mobilu dříve blbnulo, proto ho nepoužívám.GoOdTiMegoodtime13181    25.11.2017 17:35 GoOdTiMe

Declare: Vážím si tvých technických znalostí, nicméně "reply" mi na mobilu dříve blbnulo, proto ho nepoužívám.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

declare   2x   Reagovat se dá i přes Reply. Nicméně nebudu chytračit, není nutné se tu dohadovat.declaredeclare6466    25.11.2017 17:30 declare

@ odpověď na komentář od GoOdTiMe:Reagovat se dá i přes Reply. Nicméně nebudu chytračit, není nutné se tu dohadovat.

GoOdTiMe napsal:Declare: Jenže tady byla řeč o tom, že jedinou výhodou je to, že si to člověk může zahrát na cestách. . Tak nedělej chytráka.

GoOdTiMe   1x   Declare: Jenže tady byla řeč o tom, že jedinou výhodou je to, že si to člověk může zahrát na cestách. . Tak nedělej chytráka.GoOdTiMegoodtime13181    25.11.2017 17:22 GoOdTiMe

Declare: Jenže tady byla řeč o tom, že jedinou výhodou je to, že si to člověk může zahrát na cestách. . Tak nedělej chytráka.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

declare   2x   Víš vůbec, jak funguje Switch? Že funguje i v konzolovém režimu? Takže Doom na Switchy neznamená jenom handheld režim. To jen ať si rozšíříš obzory než začneš plácat hlouposti.declaredeclare6466    25.11.2017 17:11 declare

@ odpověď na komentář od GoOdTiMe:Víš vůbec, jak funguje Switch? Že funguje i v konzolovém režimu? Takže Doom na Switchy neznamená jenom handheld režim. To jen ať si rozšíříš obzory než začneš plácat hlouposti.

GoOdTiMe napsal:Jsem spíše konzolista, ale hry jako DOOM nebo Wolf si člověk na 100% užije pouze s myší a klávesnicí. . nedej bože, když to někdo nacpe na handheld. . Naprostej nesmysl a hodncení tomu odpovídá. Samozřejmě ti, co už 30 let sbírají mince, hledají princezny, a každej novej instalatér je pro ně revoluční hra, mají zkreslenou představu.

zebrostroj74    Říkám všem od začátku, že Doom na Switchi je blbost, ale oni že ne... Že prej Peklo v kapse je "must have"... Njn... Tak jo. Wolfenstein na tom bude stejně, ne-li hůř... ale jistě se najdou stáda, která to budou obhajovat i kdyby to jelo černobíle s 1fps.zebrostroj74zebrostroj7473044    25.11.2017 17:08 zebrostroj74

Říkám všem od začátku, že Doom na Switchi je blbost, ale oni že ne... Že prej Peklo v kapse je "must have"... Njn... Tak jo. Wolfenstein na tom bude stejně, ne-li hůř... ale jistě se najdou stáda, která to budou obhajovat i kdyby to jelo černobíle s 1fps.

GoOdTiMe   5x   Jsem spíše konzolista, ale hry jako DOOM nebo Wolf si člověk na 100% užije pouze s myší a klávesnicí. . nedej bože, když to někdo nacpe na handheld. . Naprostej nesmysl a hodncení tomu odpovídá. Samozřejmě ti, co už 30 let sbírají mince, hledají princezny, a každej novej instalatér je pro ně revoluční hra, mají zkreslenou představu.GoOdTiMegoodtime13181    25.11.2017 17:04 GoOdTiMe

Jsem spíše konzolista, ale hry jako DOOM nebo Wolf si člověk na 100% užije pouze s myší a klávesnicí. . nedej bože, když to někdo nacpe na handheld. . Naprostej nesmysl a hodncení tomu odpovídá. Samozřejmě ti, co už 30 let sbírají mince, hledají princezny, a každej novej instalatér je pro ně revoluční hra, mají zkreslenou představu.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

declare    Jasny, chapu. :)declaredeclare6466    25.11.2017 15:55 declare

@ odpověď na komentář od Rys18:Jasny, chapu. :)

Rys18 napsal:Ja viem ze on to prehnal s tymi hrami pre deti ale ty si reagoval na mna... ja som hovoril o family friendly

Rys18    Ja viem ze on to prehnal s tymi hrami pre deti ale ty si reagoval na mna... ja som hovoril o family friendlyRys18rys1812038    25.11.2017 15:23 Rys18

@ odpověď na komentář od declare:Ja viem ze on to prehnal s tymi hrami pre deti ale ty si reagoval na mna... ja som hovoril o family friendly

declare napsal:Já mám spíše pocit, že si nepochopil Malasnikův koment, možná je to v určitých nuancích našeho jazyka.

Nicméně se mi už nějak nechce rozepisovat. Já jen tvrdím, že Nintendo dokáže nabídnout hry pro dospělé publikum, které v určitých aspektech překonají tzv. "dospělácké" hry z jiných platforem. A to říkám jako majitel všech majoritních systémů, což je možná ten důvod, že dokážu myslet objektivně a ne s předsudky.

declare   2x   Já mám spíše pocit, že si nepochopil Malasnikův koment, možná je to v určitých nuancích našeho jazyka.

Nicméně se mi už nějak nechce rozepisovat. Já jen tvrdím, že Nintendo dokáže nabídnout hry pro dospělé publikum, které v určitých aspektech překonají tzv. "dospělácké" hry z jiných platforem. A to říkám jako majitel všech majoritních systémů, což je možná ten důvod, že dokážu myslet objektivně a ne s předsudky.
declaredeclare6466
    25.11.2017 15:10
declare

@ odpověď na komentář od Rys18:Já mám spíše pocit, že si nepochopil Malasnikův koment, možná je to v určitých nuancích našeho jazyka.

Nicméně se mi už nějak nechce rozepisovat. Já jen tvrdím, že Nintendo dokáže nabídnout hry pro dospělé publikum, které v určitých aspektech překonají tzv. "dospělácké" hry z jiných platforem. A to říkám jako majitel všech majoritních systémů, což je možná ten důvod, že dokážu myslet objektivně a ne s předsudky.

Rys18 napsal:Asi nechapes vyznam slova family friendly... neznamena to ze hry su jednoduche ale ze tam nie su nadavky, krv, zabijanie (realisticke) ... doom je krvavy, zabija sa tam, nadava sa tam su tam prisery proste 18+ hra... take hry uz na nintendo konzoly od Wii nevychadzaju (snad mozno ZombiU aj ked to je oproti doomu tiez slabota a tiez to nebolo moc uspesne)
Proste doom mozno hraju deti 13+ ked im to rodicia dovolia ale ked sa pozres na maria a zeldu (fakt super komplexny gameplay btw. Naozaj neporovnatelne s inymi rpgckami a skakackami) tak to mozu hrat kludne aj trojrocny ked sa to naucia ovladat...nemusi pochopit vsetky mechanizmi na to aby ho to bavilo
Vies si predstavit ze nejaky rodic kupi trojrocnemu dietatu dooma? Aj ked na najlahsiu obtiaznost by to mozno bolo jednoduchsie na hranie ako zelda, nikto to dietatu nekupi

Rys18    Asi nechapes vyznam slova family friendly... neznamena to ze hry su jednoduche ale ze tam nie su nadavky, krv, zabijanie (realisticke) ... doom je krvavy, zabija sa tam, nadava sa tam su tam prisery proste 18+ hra... take hry uz na nintendo konzoly od Wii nevychadzaju (snad mozno ZombiU aj ked to je oproti doomu tiez slabota a tiez to nebolo moc uspesne)
Proste doom mozno hraju deti 13+ ked im to rodicia dovolia ale ked sa pozres na maria a zeldu (fakt super komplexny gameplay btw. Naozaj neporovnatelne s inymi rpgckami a skakackami) tak to mozu hrat kludne aj trojrocny ked sa to naucia ovladat...nemusi pochopit vsetky mechanizmi na to aby ho to bavilo
Vies si predstavit ze nejaky rodic kupi trojrocnemu dietatu dooma? Aj ked na najlahsiu obtiaznost by to mozno bolo jednoduchsie na hranie ako zelda, nikto to dietatu nekupi
Rys18rys1812038
    25.11.2017 14:19
Rys18

@ odpověď na komentář od declare:Asi nechapes vyznam slova family friendly... neznamena to ze hry su jednoduche ale ze tam nie su nadavky, krv, zabijanie (realisticke) ... doom je krvavy, zabija sa tam, nadava sa tam su tam prisery proste 18+ hra... take hry uz na nintendo konzoly od Wii nevychadzaju (snad mozno ZombiU aj ked to je oproti doomu tiez slabota a tiez to nebolo moc uspesne)
Proste doom mozno hraju deti 13+ ked im to rodicia dovolia ale ked sa pozres na maria a zeldu (fakt super komplexny gameplay btw. Naozaj neporovnatelne s inymi rpgckami a skakackami) tak to mozu hrat kludne aj trojrocny ked sa to naucia ovladat...nemusi pochopit vsetky mechanizmi na to aby ho to bavilo
Vies si predstavit ze nejaky rodic kupi trojrocnemu dietatu dooma? Aj ked na najlahsiu obtiaznost by to mozno bolo jednoduchsie na hranie ako zelda, nikto to dietatu nekupiKomentář byl autorem naposledy upraven 25.11.2017 14:24

Původní verze před úpravami:Asi nechapes vyznam slova family friendly... neznamena to ze hry su jednoduche ale ze tam nie su nadavky, krv, zabijanie (realisticke) ... doom je krvavy, zabija sa tam, nadava sa tam su tam prisery proste 18+ hra... take hry uz na nintendo konzoly od Wii nevychadzaju (snad mozno ZombiU aj ked to je oproti doomu tiez slabota a tiez to nebolo moc uspesne)

declare napsal:Co to je za hloupost? Mnohé hry jako Zelda mají daleko větší komplexnost než výčet všech těch super cool her, co mají někteří na profilech. Switch pořízený právě kvůli Zeldě a Mariovi. Navíc se dá říci, že dnešní děti raději sáhnou po tupé FPS než právě po Zeldě, proč asi?

Smileface   4x   Třeba Super Mario Odyssey má v sobě více herních myšlenek než kompletni Sony produkce za cely letošní rok.Smilefacesmileface6044    25.11.2017 12:50 Smileface

Třeba Super Mario Odyssey má v sobě více herních myšlenek než kompletni Sony produkce za cely letošní rok.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

declare   4x   Co to je za hloupost? Mnohé hry jako Zelda mají daleko větší komplexnost než výčet všech těch super cool her, co mají někteří na profilech. Switch pořízený právě kvůli Zeldě a Mariovi. Navíc se dá říci, že dnešní děti raději sáhnou po tupé FPS než právě po Zeldě, proč asi?declaredeclare6466    25.11.2017 12:30 declare

@ odpověď na komentář od Rys18:Co to je za hloupost? Mnohé hry jako Zelda mají daleko větší komplexnost než výčet všech těch super cool her, co mají někteří na profilech. Switch pořízený právě kvůli Zeldě a Mariovi. Navíc se dá říci, že dnešní děti raději sáhnou po tupé FPS než právě po Zeldě, proč asi?

Rys18 napsal:Akoze ano vsetci sa tu urazate ze nintendo hry nazval detske ale nie su? Keby to nazval family friendly alebo pre vsetky vekove kategorie bolo by to lepsie? DOOM pride niekomu family friendly?

mariňák123    Neřekl jsem, že je to nejhorší to by musela být úplně nehratelná tzn. večně fps v háji a podobně. Hratelnost Dooma tam je a plus mínus tě to tu hoďku a půl nebo 2 v handheldu vydží. Jde jen o to jestli je to hezčí a plynulejší. Mám PS4 verzi a Switch verzi a pokud tě to vyloženě nedá a musíš hrát na TV nebo na PC, když máš na to čas, já teda moc ne. Furt je to nejlepší a nejjednodušeji přenosná verze Dooma co zatím existuje.mariňák123marinak123256    25.11.2017 11:56 mariňák123

@ odpověď na komentář od Ratos:Neřekl jsem, že je to nejhorší to by musela být úplně nehratelná tzn. večně fps v háji a podobně. Hratelnost Dooma tam je a plus mínus tě to tu hoďku a půl nebo 2 v handheldu vydží. Jde jen o to jestli je to hezčí a plynulejší. Mám PS4 verzi a Switch verzi a pokud tě to vyloženě nedá a musíš hrát na TV nebo na PC, když máš na to čas, já teda moc ne. Furt je to nejlepší a nejjednodušeji přenosná verze Dooma co zatím existuje.

Ratos napsal:To mas pravdu, neni to nejlepsi verze dooma, ale uplne nejhorsi, horsi to uz byt nemuze, tohle byla chyba , takove hry se ani na switch nehodi...

hunterak   3x   A co všichni proboha čekali? :D Bože vždyť je to přenosná konzole. Zázrak je, že to vývojaři nějakým způsobem dostali vůbec v nějaké podobě na Switch.hunterakhunterak34197    25.11.2017 11:07 hunterak

A co všichni proboha čekali? :D Bože vždyť je to přenosná konzole. Zázrak je, že to vývojaři nějakým způsobem dostali vůbec v nějaké podobě na Switch.

Rys18    Akoze ano vsetci sa tu urazate ze nintendo hry nazval detske ale nie su? Keby to nazval family friendly alebo pre vsetky vekove kategorie bolo by to lepsie? DOOM pride niekomu family friendly?Rys18rys1812038    25.11.2017 11:04 Rys18

Akoze ano vsetci sa tu urazate ze nintendo hry nazval detske ale nie su? Keby to nazval family friendly alebo pre vsetky vekove kategorie bolo by to lepsie? DOOM pride niekomu family friendly?

Smileface   1x   FireWolf mělo by daleko větší smysl vydat na Switch Doom 3 v nějaké ultimatni edici. Ten není tak o rychlosti a mohl by ficet v maximální možné kvalitě.Smilefacesmileface6044    25.11.2017 10:37 Smileface

FireWolf mělo by daleko větší smysl vydat na Switch Doom 3 v nějaké ultimatni edici. Ten není tak o rychlosti a mohl by ficet v maximální možné kvalitě.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

declare   5x   Tvůj komentář beru tak, že si dlouho do rána rubal v Minecraftu, takže ti dávám šanci na úpravu komentáře.declaredeclare6466    25.11.2017 09:49 declare

@ odpověď na komentář od Malasnikov:Tvůj komentář beru tak, že si dlouho do rána rubal v Minecraftu, takže ti dávám šanci na úpravu komentáře.

Malasnikov napsal:Co vůbec dělá DOOM na Nintendu? Vždyť si to nikdo nekoupí, majitelé téhle konzole hrajou dětský hry a ne brutální střílečky.

Skapco   5x   To co si napisal je riadny BullshitSkapcoskapco8601    25.11.2017 09:02 Skapco

@ odpověď na komentář od Malasnikov:To co si napisal je riadny Bullshit

Malasnikov napsal:Co vůbec dělá DOOM na Nintendu? Vždyť si to nikdo nekoupí, majitelé téhle konzole hrajou dětský hry a ne brutální střílečky.

Falleen   7x   Hrají dětské hry? LOL. Seš asi velkej dospělák, co? Nebo se tak alespoň cítíš.Falleenfalleen15498    25.11.2017 08:42 Falleen

@ odpověď na komentář od Malasnikov:Hrají dětské hry? LOL. Seš asi velkej dospělák, co? Nebo se tak alespoň cítíš.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Malasnikov napsal:Co vůbec dělá DOOM na Nintendu? Vždyť si to nikdo nekoupí, majitelé téhle konzole hrajou dětský hry a ne brutální střílečky.

FireWolf   2x   Tuhle hru bylo zcela zbytečné vydávat na takový typ konzole. Takže se člověk ani nemůže divit, že to nedopadlo zrovna nejlíp a je tu hromada kompromisů, kdy je určitě lepší si to prostě koupit na PC nebo jinou konzoli a hrát tu hru tak, jak byla zamýšlena. Myslím, že se mělo jít s hodnocením ještě níž, protože tohle není průměrná hra, ale hodně podprůměrná.FireWolffirewolf28784    25.11.2017 08:31 FireWolf

Tuhle hru bylo zcela zbytečné vydávat na takový typ konzole. Takže se člověk ani nemůže divit, že to nedopadlo zrovna nejlíp a je tu hromada kompromisů, kdy je určitě lepší si to prostě koupit na PC nebo jinou konzoli a hrát tu hru tak, jak byla zamýšlena. Myslím, že se mělo jít s hodnocením ještě níž, protože tohle není průměrná hra, ale hodně podprůměrná.

Ratos   6x   To mas pravdu, neni to nejlepsi verze dooma, ale uplne nejhorsi, horsi to uz byt nemuze, tohle byla chyba , takove hry se ani na switch nehodi...Ratosratos11417    25.11.2017 08:24 Ratos

@ odpověď na komentář od mariňák123:To mas pravdu, neni to nejlepsi verze dooma, ale uplne nejhorsi, horsi to uz byt nemuze, tohle byla chyba , takove hry se ani na switch nehodi...

mariňák123 napsal:A co jste všichni čekali :D ? Že to bude na v podstatě tabletovém procesoru, pojede v 60 ultra stabilních fps a ve 4K ? Upřímně nevím kolik autor článku, strávil se hrou času, ale zdá se mi že dost málo. Hru hraju v podstatě od doby co vyšla a vše je jen o zvyku. V kampani jsem asi 2 kola za půlkou (Hraju hlavně v práci o víkendech, kdy se moc neděje. ) a doma Multiplayer s procontrolerem a až na první zhruba hodinu hraní, si na to nazvané nehratelné ovládání dá zvyknout, jako na vše i na vzhled. Na špatný zvuk se už dělá opravný patch. Jasně není to nejlepší verze, kterou si teď můžete zahrát verzi Dooma, ale za tu dobu kampaně se mi akorát stalo při dvou možná třech střetech, že opravdu klesli na chvíli fps pod 30, ale častěji ne a podotýkám, určitě to není žádná zmršená verze, spíš zázrak, že to funguje na HW jak to funguje a to ani nebyla dělaná od začátku pro Switch jen kvalitně naportovaná v mezích kompromisů, aby se stále zachovala halenost. Příště doporučuji strávit nad hrou víc času a né to odfláknout jako autor tuhle.

Malasnikov   2x   Co vůbec dělá DOOM na Nintendu? Vždyť si to nikdo nekoupí, majitelé téhle konzole hrajou dětský hry a ne brutální střílečky.Malasnikovmalasnikov16453    25.11.2017 04:49 Malasnikov

Co vůbec dělá DOOM na Nintendu? Vždyť si to nikdo nekoupí, majitelé téhle konzole hrajou dětský hry a ne brutální střílečky.

Wolverine   2x   Jako sorry! Ale tech 5 jako za co? ! Tolik nářků a potom taková velká známka? Dobrej vtipWolverinewolverine21178    24.11.2017 22:27 Wolverine

Jako sorry! Ale tech 5 jako za co? ! Tolik nářků a potom taková velká známka? Dobrej vtip

mariňák123   2x   A co jste všichni čekali :D ? Že to bude na v podstatě tabletovém procesoru, pojede v 60 ultra stabilních fps a ve 4K ? Upřímně nevím kolik autor článku, strávil se hrou času, ale zdá se mi že dost málo. Hru hraju v podstatě od doby co vyšla a vše je jen o zvyku. V kampani jsem asi 2 kola za půlkou (Hraju hlavně v práci o víkendech, kdy se moc neděje. ) a doma Multiplayer s procontrolerem a až na první zhruba hodinu hraní, si na to nazvané nehratelné ovládání dá zvyknout, jako na vše i na vzhled. Na špatný zvuk se už dělá opravný patch. Jasně není to nejlepší verze, kterou si teď můžete zahrát verzi Dooma, ale za tu dobu kampaně se mi akorát stalo při dvou možná třech střetech, že opravdu klesli na chvíli fps pod 30, ale častěji ne a podotýkám, určitě to není žádná zmršená verze, spíš zázrak, že to funguje na HW jak to funguje a to ani nebyla dělaná od začátku pro Switch jen kvalitně naportovaná v mezích kompromisů, aby se stále zachovala halenost. Příště doporučuji strávit nad hrou víc času a né to odfláknout jako autor tuhle.mariňák123marinak123256    24.11.2017 22:26 mariňák123

A co jste všichni čekali :D ? Že to bude na v podstatě tabletovém procesoru, pojede v 60 ultra stabilních fps a ve 4K ? Upřímně nevím kolik autor článku, strávil se hrou času, ale zdá se mi že dost málo. Hru hraju v podstatě od doby co vyšla a vše je jen o zvyku. V kampani jsem asi 2 kola za půlkou (Hraju hlavně v práci o víkendech, kdy se moc neděje. ) a doma Multiplayer s procontrolerem a až na první zhruba hodinu hraní, si na to nazvané nehratelné ovládání dá zvyknout, jako na vše i na vzhled. Na špatný zvuk se už dělá opravný patch. Jasně není to nejlepší verze, kterou si teď můžete zahrát verzi Dooma, ale za tu dobu kampaně se mi akorát stalo při dvou možná třech střetech, že opravdu klesli na chvíli fps pod 30, ale častěji ne a podotýkám, určitě to není žádná zmršená verze, spíš zázrak, že to funguje na HW jak to funguje a to ani nebyla dělaná od začátku pro Switch jen kvalitně naportovaná v mezích kompromisů, aby se stále zachovala halenost. Příště doporučuji strávit nad hrou víc času a né to odfláknout jako autor tuhle.

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Deskovkový speciál: Scythe

Speciál - 17.12.2017
 
Deskovkový speciál: Scythe

Svět po ničivé válce bojuje o vlastnictví továrny na výrobu bitevních robotů. Bude vítězem tohoto střetu právě vaše civilizace?

 
 
 
Ancestors Legacy – dojmy z hraní

Půl roku před vydáním vypadá tato real-time strategie pro PC a Xbox One více než nadějně!

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Star Wars: Battlefront 2 – The Last Jedi Season aneb krok správným směrem

Co všechno nabízí první várka bezplatného dodatečného obsahu pro Battlefront 2 a co se od vydání stihlo zlepšit?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Escape Room – úniková hra

Průšvih. Máte 60 minut na vyřešení problému, jinak jste v loji. Uspějete, nebo skončíte v poli poražených?

 
 
 
The Surge: A Walk in the Park DLC

Zatím jediné příběhové DLC The Surge láká na výlet do zábavního parku. Zažijeme akční jízdu na horské dráze, na kterou dlouho nezapomeneme?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole