Uživatel nepřihlášen
  

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Čtvrtek 4.1.2018 14:00 - Autor: Adam "ROYALFOX" Dvořák - Rubrika: Recenze Recenze PlayerUnknown’s Battlegrounds

Jedna z nejhranějších her na Steamu po dlouhé době strávené v předběžném přístupu konečně povýšila na plnohodnotný titul + dojmy z Xbox One verze.

Recenzovaná verze: PC

Je to už nějaký ten pátek, kdy se PlayerUnknown’s Battlegrounds objevil jako blesk z čistého nebe a přitáhl k sobě neuvěřitelné množství lidí. Denně se na serverech potkávalo přes milion hráčů, což rozhodně není málo. Před Vánocemi se PUBG oficiálně zbavil statutu Early Access a navíc prošel i několika změnami. Jak se chlapcům a dívkám z korejského studia Bluehole povedla finální verze, se dozvíte v naší recenzi.

V jednoduchosti je krása

Nejdříve by ale bylo vhodné si říci, o čem vlastně PlayerUnknown’s Battlegrounds je.  Hra je založena na úplně prostém nápadu, rčení „v jednoduchosti je krása“ se tak vyloženě nabízí.  Sto hráčů je vysazeno na opuštěném ostrově (nově i poloostrově) a všichni mají jeden jediný úkol – přežít.

Ano, se stejným konceptem pracuje i série filmů Hunger Games s uřvanou Katniss a pekařem Peetou. Celé území ostrova se pro vás stává bojištěm na život a na smrt a na první pohled je patrné že už tu o přežití bojovala slušná sorta hráčů. Opuštěná města, chátrající domy, vraky aut, zahradní nábytek ledabyle postavený před chatrčí z plechu, pole, lány, skaliska. Mohl bych tu donekonečna vyjmenovávat jednotlivé prvky od urbanismu až po divokou bujnou přírodu, ale až při hraní sami poznáte, jak je bravurně mapa navržena.

„Sto hráčů je vysazeno na opuštěném ostrově (nově i poloostrově) a všichni mají jeden jediný úkol – přežít.“

Nejdůležitější částí tohoto „Battle Royale“ jsou samozřejmě zbraně a vybavení, které se většinou povalují v již zmíněných opuštěných domech nebo v jiných staveních. Fanoušci sbírání předmětů a vylepšování si tak zde přijdou na své. Plejáda různorodých zbraní od pánviček, kuší nebo třeba odstřelovacích pušek se dá navíc ještě všemožně upravovat. Kromě zbraní se na place povaluje i slušná dávka módních doplňků nebo ochranných prostředků, které vás v případě nouze udrží o nějaký ten čas navíc déle naživu.




Makej makej!

Na mapě o rozloze přibližně 8x8 kilometrů se nebudete muset pohybovat jen po svých. K dispozici vám budou automobily, motocykly nebo i lodě či skútry. Díky nim se budete moci přesouvat po celém území a není to jen čistě na efekt. Zapomeňte ale na představu, že se utáboříte na jednom místě a počkáte si až před vaši hlaveň naběhne nějaký ten nebožák. To z jednoho prostého důvodu v PUBG nepřichází v úvahu.

Úsek, na kterém se vedou boje, se totiž nemilosrdně zmenšuje. Jistá „elektrizující“ zeď se pomalu posouvá a pokud se náhodou ocitnete za ní, máte jen omezený čas se dostat zpátky do bezpečí. Prostor, ve kterém se bude odehrávat finální boj, je vždy náhodně generován, a tak dopředu nikdy nevíte, zda budete muset udělat jen pár kroků, nebo pro vás bude nalezení nějakého dopravního prostředku otázkou života a smrti.

Slyšíš to?

Vizuální stránka není špatná, jedná se ale maximálně o lehký nadprůměr. Větší důraz je kladen spíše na zvuk, který je zásadní především z hlediska orientace v prostoru a nakonec hraje důležitější roli než samotná grafika.

Pokud například rabujete nějaký ten rodinný domek a vyruší vás svištění brzd motocyklu před vchodem, okamžitě ustrnete a vyčkáváte. Cizí kroky se rozléhají celým sídlem a vy se jen bojíte, jestli nabíjení vaší upilované brokovnice protivník neuslyší. Schováte se za gauč a ani nedýcháte. Nezvaný host vchází hlavním vchodem (amatér) a ani si nevšimne záblesku hlavně, která mu hlavou nemilosrdně prohání broky. Jenomže ani potom nejste v bezpečí. Je na čase se sebrat a přesunout jinam. Výstřel byl totiž jako tlumený kašel astmatického děcka v kině slyšet široko daleko a vám tak někdo dříve či později půjde po krku.

„Cizí kroky se rozléhají celým sídlem a vy se jen bojíte, jestli nabíjení vaší upilované brokovnice protivník neuslyší. Schováte se za gauč a ani nedýcháte.“

Nemusí se všechno ale točit jen kolem vás. PUBG nabízí i hraní ve dvojici nebo v týmech. Výborný nápad, pokud tedy máte někoho, s kým hrát. Horší ovšem je, pokud jsou k vám automaticky přiděleni náhodní hráči. Neschopnost se dohodnout, jak se krýt a kam jít tak jen prohlubuje vaši frustraci a vy příště raději zvolíte cestu osamoceného vlka. Samozřejmě je to čistě subjektivní názor, ale pokud nemáte po ruce vlastní tým nebo alespoň partnera, uspokojivější je vyrazit na bojiště jako sólista.




PlayerUnknown’s Battlegrounds verze 1.0

Nyní je na čase si říct to nejdůležitější. Čím se vlastně plnohodnotný PUBG liší od Early Access verze? Není toho rozhodně málo, tou největší změnou je ale samozřejmě nová mapa. Ta původní působí jako ruská tajga obklopena nekonečnou vodou. Listí nebo jehličí se lehce pohupují v líném rytmu a vysoká tráva si tančí v jemném vánku. Tu a tam je idylická krajina narušena menším městem nebo opuštěným stavením.

Vše působí dojmem, jako by bylo pouhou otázkou času, než matička příroda pohltí i tyto poslední zbytky civilizace. Přesným opakem „staré" mapy je pustá, kameny posetá nehostinná krajina, která ve vás okamžitě vyvolá dojem surového boje o přežití. Jakoby z oka vypadla mexickým prériím plným opuštěných měst.

„Každá z map díky různému prostředí nabízí i výrazně odlišný herní styl.“

Každá z map díky různému prostředí nabízí i výrazně odlišný herní styl. Na ostrovním bojišti se sice snadno schováte ve vysoké trávě, ale přes všechny ty zelené koruny stromů zase nevidíte tak dobře do dálky, jako z příhodně tvarovaných skal v poušti. Je tak jen a jen na vás a vašich schopnostech nakolik se v daném prostředí dokážete adaptovat, protože volba mapy je čistě náhodná.

Další výraznou změnou plnohodnotné verze je pohyb hráče. Překážky můžete konečně překonávat přeskočením nebo přelezením, už se tedy nestane to, že se při taktickém ústupu zaseknete o metrovou zeď a soupeř vás jednoduše odpráskne. PUBG tak získává slušnou porci nových možnosti, nyní se můžete dostat do stavení nejen dveřmi, ale i oknem, případně využívat nová místa k ukrytí. Souboje se tak konečné přesouvají i na střechy domů.

Nová verze nabízí také nové zbraně a dopravní prostředky. Samozřejmě se tu najde i pár dosud neviděných svršků, jedná se ovšem o čistě kosmetické záležitosti, které vám oproti ostatním hráčům neposkytují žádnou herní výhodu, což je dobře. Každý má tak úplně stejnou šanci na vítězství.




Něco tady skřípe

Bohužel i po opuštění Early Access je hra plná zbytečných bugů. Motorka vás po nárazu do neviditelné překážky katapultuje ze sedadla, při dopadu s padákem se místo odpojení od něj vznášíte na místě a tak podobně. Největším problémem je ovšem lagování na začátku každého kola a notný pokles frekvence snímků za sekundu. V titulu, ve kterém je důležitá přesná ruka a načasování, je to opravdu zásadní problém.

Dalším z nedodělků je někdy až moc dlouhé načítání textur, které sice nemá na hru velký vliv, celkový dojem tím ale utrpí. Je vidět, že PlayerUnknown’s Battlegrounds prostě stále není úplně dodělaný a ještě na něm zbývá dost práce. Řady fanoušků, kteří den co den bojují o titul posledního přeživšího už od dob Early Accessu, to ale určitě neodradí.

Dojmy z hraní Xbox One verze

Napsal: Michal “Miky” Burian

PC verze krátce před koncem loňského roku vylezla z předběžného přístupu a Xbox One verze pod dohledem Microsoftu do něj vstoupila. Jak jsem očekával, Xbox One verzi v prvních dnech provázely velké problémy. Frekvence snímků za sekundu i na výkonném Xboxu One X padala pod neúnosnou hranici a nebyl problém naměřit i méně než 15fps, zatímco na standardním Xboxu One to bylo kolem 12fps. Po vydání prvního patche se situace zlepšila, ale stále je před vývojáři ještě dlouhá cesta.

Kromě poklesu fps nejsem spokojen s grafickou stránkou. Uvědomuji si, že grafika v těchto hrách nehraje takovou roli, ale PUBG na Xboxu One X připomíná spíše hru z minulé generace konzolí. To v roce 2017/2018 nepůsobí zrovna nejlépe a spoustu hráčů to může odradit. Mne osobně se po pár desítkách minut dělalo z hraní nevolno, respektive jsem se necítil zrovna nejlépe. Až takový vliv na vás může mít pokles fps na velké 4K televizi.

Xbox One verze v současné podobě vůbec nereprezentuje aktuální PC verzi, je poznat, že autoři obě verze vyvíjejí zvlášť a jednoho dne snad dospějí do stádia, kdy budou totožné. To ale může na Xboxu One trvat klidně rok, nehledě na odfláknuté textury, podivné chyby a občas krkolomné ovládání (zejména v inventáři). Na tom všem musejí ještě zapracovat. V tomhle stavu bych Xbox One verzi nedoporučil, ale je na zvážení každého, zda se mu vyplatí v současné době utratit 749 korun.

PlayerUnknown’s Battlegrounds na PC, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
PlayerUnknown’s Battlegrounds
» Více o hře
Líbí se nám
  • Zpracování zvuku
  • Úpravy zbraní a variabilita vybavení
  • Reálnost
Vadí nám
  • Propady snímků za sekundu
  • Příliš mnoho bugů
  • Hra působí pořád ještě nedodělaným dojmem
Verdikt: PlayerUnknown’s Battlegrounds je kvalitní online hraní na „Hladové hry“, které může zabavit na dlouhé zimní večery. Očividná nedodělanost ale celkový dojem z hraní kazí i nadále, ačkoli se PUBG na PC už oficiálně zbavil nálepky Early Access.
Hru ohodnotilo také 16 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
Alfajk (4), surda007 (10), CzePavel99 (7), Clon3 (7), HentaiLord (7), Atlantis (10), Spunak (10), Gopaz (6), CZMARTY7 (9), Phase (8), nucleus99 (8), ROYALFOX (7), L_i_v_e_ (5), baelerys (8), Mazzi (8), Miki3d (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
PlayerUnknown’s Battlegrounds na PC, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds Screenshot ze hry PlayerUnknown’s Battlegrounds

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku PlayerUnknown’s Battlegrounds
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Spunak    jj nějak tak :D estě mám furt schovaný gamescom bedny :D zda se zvedne cena :DSpunakspunak8929    18.1.2018 19:54 Spunak

@ odpověď na komentář od HruLeX:jj nějak tak :D estě mám furt schovaný gamescom bedny :D zda se zvedne cena :D

HruLeX napsal:Ještě chvíli a zaplatí mi to i další hry :D . . sotva ty bedny hodím na market tak instant buy

HruLeX    Ještě chvíli a zaplatí mi to i další hry :D . . sotva ty bedny hodím na market tak instant buyHruLeXhrulex9622    18.1.2018 17:49 HruLeX

@ odpověď na komentář od RobotFish:Ještě chvíli a zaplatí mi to i další hry :D . . sotva ty bedny hodím na market tak instant buy

RobotFish napsal:Tato hra je skvela kupa. Skveláá zabava a za 10 dni hrania som predal bedne v hodnote 15€ na steame, takze este take 4 tyzdne (predpokladam, ze cena bední pojde dole) a hra bude celá splatená.

RobotFish    Tato hra je skvela kupa. Skveláá zabava a za 10 dni hrania som predal bedne v hodnote 15€ na steame, takze este take 4 tyzdne (predpokladam, ze cena bední pojde dole) a hra bude celá splatená.RobotFishrobotfish6297    18.1.2018 10:57 RobotFish

Tato hra je skvela kupa. Skveláá zabava a za 10 dni hrania som predal bedne v hodnote 15€ na steame, takze este take 4 tyzdne (predpokladam, ze cena bední pojde dole) a hra bude celá splatená.

johnny_jay    "It's a feature" :Djohnny_jayjohnny_jay30163    5.1.2018 13:34 johnny_jay

@ odpověď na komentář od Phase:"It's a feature" :D

Phase napsal:ale toto je celkom zaujimavy bug, alebo hack? :Dodkaz ]

Phase    ale toto je celkom zaujimavy bug, alebo hack? :Dodkaz ]Phasephase19275    5.1.2018 12:29 Phase

ale toto je celkom zaujimavy bug, alebo hack? :Dodkaz ]

surda007    mit ho doma takysurda007surda00747006    5.1.2018 12:08 surda007

@ odpověď na komentář od ROYALFOX:mit ho doma taky

ROYALFOX napsal:sem s tím spokojený

Bonny   1x   Aneb ten pocit kdyz se musi jeden obetovat, aby zbytek mel prehled o okoli :DBonnybonny4796    5.1.2018 11:47 Bonny

@ odpověď na komentář od iNva:Aneb ten pocit kdyz se musi jeden obetovat, aby zbytek mel prehled o okoli :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

iNva napsal:no je zajímavý že mají problémy s enginem, spíš to jen bude boj o licencích, však UnrealEngine je jeden z top enginů dnešní doby. Ale jak říkám nic proti pubg nemam jen ještě vyčkám chvilku :)

Jako na dayz nic nemá no :D tam dva roky byla stále chyba že tě zabil žebřík apod :D nevim jak teď a zkoušet už to nebudu na to nemam nervy :) ) )

iNva    no je zajímavý že mají problémy s enginem, spíš to jen bude boj o licencích, však UnrealEngine je jeden z top enginů dnešní doby. Ale jak říkám nic proti pubg nemam jen ještě vyčkám chvilku :)

Jako na dayz nic nemá no :D tam dva roky byla stále chyba že tě zabil žebřík apod :D nevim jak teď a zkoušet už to nebudu na to nemam nervy :) ) )
iNvainva5792
    5.1.2018 11:45
iNva

@ odpověď na komentář od Phase:no je zajímavý že mají problémy s enginem, spíš to jen bude boj o licencích, však UnrealEngine je jeden z top enginů dnešní doby. Ale jak říkám nic proti pubg nemam jen ještě vyčkám chvilku :)

Jako na dayz nic nemá no :D tam dva roky byla stále chyba že tě zabil žebřík apod :D nevim jak teď a zkoušet už to nebudu na to nemam nervy :) ) )

Phase napsal:tak vo videach vidim aj ja vselijake bugy, ale osobna skusenost je zatial v pohode vo verzii 1. 0 som zazil len jeden bug ked som sa zasekol v skalach, je to ale taky bug ktory som zazil vo viacerych hrach, ale nastastie som sa po chvili skakania z neho dostal a pokracoval dalej, s vozidlami zatial ok musim zaklopat na drevo, ale zase chapem, ono podla mna zacal novy rok zacnu makat zase naplno zaklad maju dobry a v podstate hotovy, tak to sa bude len zlepsovat a zlepsovat, skor ja cakam kedy zacnu pracovat na grafike, napriklad ten slubeny engine na vodu co im microsoft slubil kedy pridaju

ROYALFOX člen redakce    tak to se sezenim se mi nestalo, párkrát jsem měl že jsem pořád jakoby padal na místě ale teď už se to neděje:)ROYALFOXroyalfox19230    5.1.2018 11:39 ROYALFOX

@ odpověď na komentář od Phase:tak to se sezenim se mi nestalo, párkrát jsem měl že jsem pořád jakoby padal na místě ale teď už se to neděje:)

Phase napsal:tak s tym som sa zatial stretol nastastie iba dvakrat a to este v alphe mam cca 100h, kamos mal bug este ze jeho postava ako keby stale sedela.... snad to odladia

ROYALFOX člen redakce    Jo jo konečně i já mohl být hrdý na to, jaký jsem řidič:)ROYALFOXroyalfox19230    5.1.2018 11:39 ROYALFOX

@ odpověď na komentář od Bonny:Jo jo konečně i já mohl být hrdý na to, jaký jsem řidič:)

Bonny napsal:To znam s tou motorkou, to mi pripomina, ze si musim prebindovat zvedani a klesani cumaku na motorce pri letu, protoze jsem zvyklej zo mit trosku jinak :D A konecne od 1. 0 i ja dokazi celkem dobre ridit xD

Phase   1x   tak s tym som sa zatial stretol nastastie iba dvakrat a to este v alphe mam cca 100h, kamos mal bug este ze jeho postava ako keby stale sedela.... snad to odladiaPhasephase19275    5.1.2018 11:34 Phase

@ odpověď na komentář od ROYALFOX:tak s tym som sa zatial stretol nastastie iba dvakrat a to este v alphe mam cca 100h, kamos mal bug este ze jeho postava ako keby stale sedela.... snad to odladia

ROYALFOX napsal:s vozidly je to vesměs dobré jen tu a tam se zasekneš o neviditelný předmět a ubere ti to zdraví. Když jedeš na motorce vysokou rychlostí tak to znamená smrt a to zamrzí:)

Bonny   1x   To znam s tou motorkou, to mi pripomina, ze si musim prebindovat zvedani a klesani cumaku na motorce pri letu, protoze jsem zvyklej zo mit trosku jinak :D A konecne od 1. 0 i ja dokazi celkem dobre ridit xDBonnybonny4796    5.1.2018 11:32 Bonny

@ odpověď na komentář od ROYALFOX:To znam s tou motorkou, to mi pripomina, ze si musim prebindovat zvedani a klesani cumaku na motorce pri letu, protoze jsem zvyklej zo mit trosku jinak :D A konecne od 1. 0 i ja dokazi celkem dobre ridit xDKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

ROYALFOX napsal:s vozidly je to vesměs dobré jen tu a tam se zasekneš o neviditelný předmět a ubere ti to zdraví. Když jedeš na motorce vysokou rychlostí tak to znamená smrt a to zamrzí:)

ROYALFOX člen redakce   1x   s vozidly je to vesměs dobré jen tu a tam se zasekneš o neviditelný předmět a ubere ti to zdraví. Když jedeš na motorce vysokou rychlostí tak to znamená smrt a to zamrzí:)ROYALFOXroyalfox19230    5.1.2018 11:30 ROYALFOX

@ odpověď na komentář od Phase:s vozidly je to vesměs dobré jen tu a tam se zasekneš o neviditelný předmět a ubere ti to zdraví. Když jedeš na motorce vysokou rychlostí tak to znamená smrt a to zamrzí:)

Phase napsal:tak vo videach vidim aj ja vselijake bugy, ale osobna skusenost je zatial v pohode vo verzii 1. 0 som zazil len jeden bug ked som sa zasekol v skalach, je to ale taky bug ktory som zazil vo viacerych hrach, ale nastastie som sa po chvili skakania z neho dostal a pokracoval dalej, s vozidlami zatial ok musim zaklopat na drevo, ale zase chapem, ono podla mna zacal novy rok zacnu makat zase naplno zaklad maju dobry a v podstate hotovy, tak to sa bude len zlepsovat a zlepsovat, skor ja cakam kedy zacnu pracovat na grafike, napriklad ten slubeny engine na vodu co im microsoft slubil kedy pridaju

Phase   1x   tak vo videach vidim aj ja vselijake bugy, ale osobna skusenost je zatial v pohode vo verzii 1. 0 som zazil len jeden bug ked som sa zasekol v skalach, je to ale taky bug ktory som zazil vo viacerych hrach, ale nastastie som sa po chvili skakania z neho dostal a pokracoval dalej, s vozidlami zatial ok musim zaklopat na drevo, ale zase chapem, ono podla mna zacal novy rok zacnu makat zase naplno zaklad maju dobry a v podstate hotovy, tak to sa bude len zlepsovat a zlepsovat, skor ja cakam kedy zacnu pracovat na grafike, napriklad ten slubeny engine na vodu co im microsoft slubil kedy pridajuPhasephase19275    5.1.2018 11:27 Phase

@ odpověď na komentář od iNva:tak vo videach vidim aj ja vselijake bugy, ale osobna skusenost je zatial v pohode vo verzii 1. 0 som zazil len jeden bug ked som sa zasekol v skalach, je to ale taky bug ktory som zazil vo viacerych hrach, ale nastastie som sa po chvili skakania z neho dostal a pokracoval dalej, s vozidlami zatial ok musim zaklopat na drevo, ale zase chapem, ono podla mna zacal novy rok zacnu makat zase naplno zaklad maju dobry a v podstate hotovy, tak to sa bude len zlepsovat a zlepsovat, skor ja cakam kedy zacnu pracovat na grafike, napriklad ten slubeny engine na vodu co im microsoft slubil kedy pridaju

iNva napsal:vidím na netu na streamech a každou chvilku nějakej bug. Vymršťení člověka z motorky nebo když vyskočí z auta za jízdy a auto jej zabije ikdyž by reálně vyskočil na druhou stranu :) prostě zatím fortnite má o dost méně bugů. .

a jak říkám až hru odladí mile rád si jí pořídím zatím vidím že za rok co je hra venkuu je bugů stále moc. Jen nechci zažít druhé dayz kdyz hra měla super myšlenku ale nikdy se nezbavila bugů.

ROYALFOX člen redakce    Jak už jsem tu psal milionkrát, počítačem to není ten mám výkonný. Propady fps se objevují převážně na začátku po seskočení a ohledně bugů ty tam prostě jsou ještě v hojném počtu, to je holý nevyvratitelný fakt. Já sám osobně tu hru mám moc rád ale je plná nedodělků které se při hodnocení nemohou přehlížet. Ano ano už jsem slyšel že hraji na bramboře a podobně "vtipné" komentáře na můj počítač, ale tím to opravdu není:) a za svou recenzí si stojím.ROYALFOXroyalfox19230    5.1.2018 11:26 ROYALFOX

@ odpověď na komentář od nucleus99:Jak už jsem tu psal milionkrát, počítačem to není ten mám výkonný. Propady fps se objevují převážně na začátku po seskočení a ohledně bugů ty tam prostě jsou ještě v hojném počtu, to je holý nevyvratitelný fakt. Já sám osobně tu hru mám moc rád ale je plná nedodělků které se při hodnocení nemohou přehlížet. Ano ano už jsem slyšel že hraji na bramboře a podobně "vtipné" komentáře na můj počítač, ale tím to opravdu není:) a za svou recenzí si stojím.

nucleus99 napsal:Nie som fanboy, občas si zahrám 1-2 hry. Kebyže PUBG nepoznám, vaša recenzia by ma len odradila. Neriešim výsledné hodnotenie, to je vec každého recenzenta. Ale hrať na fakt slabom hw a vytýkať bugy, prepady fps a dlhé načítanie textúr? Vo verzii 1. 0 hra šlape v pohode, skúšal som na ultra nastavenia a nvidia DSR 4x a ide 70-120 fps aj v mestách. Inak hrávam v 1080p a vsync on a absolútne nemám problémy s výkonom.

nucleus99   2x   Nie som fanboy, občas si zahrám 1-2 hry. Kebyže PUBG nepoznám, vaša recenzia by ma len odradila. Neriešim výsledné hodnotenie, to je vec každého recenzenta. Ale hrať na fakt slabom hw a vytýkať bugy, prepady fps a dlhé načítanie textúr? Vo verzii 1. 0 hra šlape v pohode, skúšal som na ultra nastavenia a nvidia DSR 4x a ide 70-120 fps aj v mestách. Inak hrávam v 1080p a vsync on a absolútne nemám problémy s výkonom.nucleus99nucleus9913593    5.1.2018 10:54 nucleus99

Nie som fanboy, občas si zahrám 1-2 hry. Kebyže PUBG nepoznám, vaša recenzia by ma len odradila. Neriešim výsledné hodnotenie, to je vec každého recenzenta. Ale hrať na fakt slabom hw a vytýkať bugy, prepady fps a dlhé načítanie textúr? Vo verzii 1. 0 hra šlape v pohode, skúšal som na ultra nastavenia a nvidia DSR 4x a ide 70-120 fps aj v mestách. Inak hrávam v 1080p a vsync on a absolútne nemám problémy s výkonom.

iNva   2x   vidím na netu na streamech a každou chvilku nějakej bug. Vymršťení člověka z motorky nebo když vyskočí z auta za jízdy a auto jej zabije ikdyž by reálně vyskočil na druhou stranu :) prostě zatím fortnite má o dost méně bugů. .

a jak říkám až hru odladí mile rád si jí pořídím zatím vidím že za rok co je hra venkuu je bugů stále moc. Jen nechci zažít druhé dayz kdyz hra měla super myšlenku ale nikdy se nezbavila bugů.
iNvainva5792
    5.1.2018 10:53
iNva

@ odpověď na komentář od Phase:vidím na netu na streamech a každou chvilku nějakej bug. Vymršťení člověka z motorky nebo když vyskočí z auta za jízdy a auto jej zabije ikdyž by reálně vyskočil na druhou stranu :) prostě zatím fortnite má o dost méně bugů. .

a jak říkám až hru odladí mile rád si jí pořídím zatím vidím že za rok co je hra venkuu je bugů stále moc. Jen nechci zažít druhé dayz kdyz hra měla super myšlenku ale nikdy se nezbavila bugů.Komentář byl autorem naposledy upraven 5.1.2018 11:12

Původní verze před úpravami:vidím na netu na streamech a každou chvilku nějakej bug. Vymršťení člověka z motorky nebo rkdyž vskočí z auta za jízdy a auto jej zabije ikdyž by reálně vyskočil na druhou stranu :) prostě zatím fortnite má o dost méně bugů. .

a jak říkám až hru odladí mile rád si jí pořídím zatím vidím že za rok co je hra venkuu je bugů stále moc.

Phase napsal:no k dayz by som to neprirovnaval, ocividne si to nehral, tak je odvazne tvrdit ze bugy budu aj po 5tich rokoch rovnake, vela bugov zmizlo, updaty su pravidelne, dokonca nejake boli aj cez sviatky, mam pocit ze uz celkom vyriesili aj uvodne lagovanie, ja osobne som sa v poslednej dobe nestretol so ziadnym vaznym bugom

Phase   1x   no k dayz by som to neprirovnaval, ocividne si to nehral, tak je odvazne tvrdit ze bugy budu aj po 5tich rokoch rovnake, vela bugov zmizlo, updaty su pravidelne, dokonca nejake boli aj cez sviatky, mam pocit ze uz celkom vyriesili aj uvodne lagovanie, ja osobne som sa v poslednej dobe nestretol so ziadnym vaznym bugomPhasephase19275    5.1.2018 10:20 Phase

@ odpověď na komentář od iNva:no k dayz by som to neprirovnaval, ocividne si to nehral, tak je odvazne tvrdit ze bugy budu aj po 5tich rokoch rovnake, vela bugov zmizlo, updaty su pravidelne, dokonca nejake boli aj cez sviatky, mam pocit ze uz celkom vyriesili aj uvodne lagovanie, ja osobne som sa v poslednej dobe nestretol so ziadnym vaznym bugom

iNva napsal:Pubg je opravdu zajímavej koncept, ale když vidím kolik bugů má, tak se raději zatím přikloňuji k fortnite. Doufám, že časem hru odladí a pak si ji pořídím. . zatím z toho mám pocit, že se jedná od druhý dayz kdy bugy budou i po 5 letech stále stejné. :(

Bonny    Fortnite taky bylo ohlaseno dost dlouho pred vydanim UE4Bonnybonny4796    5.1.2018 09:00 Bonny

@ odpověď na komentář od GoOdTiMe:Fortnite taky bylo ohlaseno dost dlouho pred vydanim UE4Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

GoOdTiMe napsal:Marven: Fortnite je řemeslně daleko lepší hra.
Což je smutný, ale je to tak.

GoOdTiMe    Marven: Fortnite je řemeslně daleko lepší hra.
Což je smutný, ale je to tak.
GoOdTiMegoodtime13181
    5.1.2018 07:38
GoOdTiMe

Marven: Fortnite je řemeslně daleko lepší hra.
Což je smutný, ale je to tak.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

MartasZLA   1x   Mám na to stejný názor. Zkoušel jsem se i dívat na streamy a prostě mě hry tohoto typu připadají nudné a nezajímavé. Poslední battle royal co mě bavilo sledovat byl ten v arma 3.MartasZLAmartaszla867    4.1.2018 23:42 MartasZLA

@ odpověď na komentář od zebrostroj74:Mám na to stejný názor. Zkoušel jsem se i dívat na streamy a prostě mě hry tohoto typu připadají nudné a nezajímavé. Poslední battle royal co mě bavilo sledovat byl ten v arma 3.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

zebrostroj74 napsal:Doteď jsem nepochopil, co všichni na té hře vidí. Koukám na záběry z hraní a přijde mi to absolutně o ničem.

Lazy   3x   No vidis pro tebe 7/10 malo a pro me az moc :D a podle me mas jeste dost zkresleny pohled na hru :lala:Lazylazy34358    4.1.2018 21:04 Lazy

@ odpověď na komentář od Marven:No vidis pro tebe 7/10 malo a pro me az moc :D a podle me mas jeste dost zkresleny pohled na hru :lala:

Marven napsal:Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!

ROYALFOX člen redakce   1x   Ahoj, Jak už jsem psal dříve, mám nahráno něco přes 30 hodin ve verzi 1. 0 a stejně tak v Early Acces. Tvou zmíněnou hru nehraji, tohle mě chytlo moc ( proto tolik hodin) atmosférou, nápadem a hlavně zvukem, který je zásadní. Ovšem hra má tolik chyb, že ji to sráží na kolenaROYALFOXroyalfox19230    4.1.2018 20:58 ROYALFOX

@ odpověď na komentář od Marven:Ahoj, Jak už jsem psal dříve, mám nahráno něco přes 30 hodin ve verzi 1. 0 a stejně tak v Early Acces. Tvou zmíněnou hru nehraji, tohle mě chytlo moc ( proto tolik hodin) atmosférou, nápadem a hlavně zvukem, který je zásadní. Ovšem hra má tolik chyb, že ji to sráží na kolena

Marven napsal:Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!

tesla   1x   Pro mě nehratelné. Nevím asi tam neco nehraje. Možná s pár kamarádama ale první dojmy strašné. Nechápu že je to tak hodně populární. Rozhodně doporučuju zkouknout než koupíte. je to neco jiného než survivor a arma. ještě to párkrát zkusím jak to dodělají "neoficiálně" :) sekalo se to slušně. Bohužel teď ujíždím na VR :) a po svátcích konečně Fallou4 VR popřípadě fallout4 pc čeština v betě :) člověk aby se zbláznil. kde nato brát čas:) .teslatesla75582    4.1.2018 20:22 tesla

Pro mě nehratelné. Nevím asi tam neco nehraje. Možná s pár kamarádama ale první dojmy strašné. Nechápu že je to tak hodně populární. Rozhodně doporučuju zkouknout než koupíte. je to neco jiného než survivor a arma. ještě to párkrát zkusím jak to dodělají "neoficiálně" :) sekalo se to slušně. Bohužel teď ujíždím na VR :) a po svátcích konečně Fallou4 VR popřípadě fallout4 pc čeština v betě :) člověk aby se zbláznil. kde nato brát čas:) .

Theogreel   4x   Tak jo... Někomu se hra líbí, někomu ne. 7 je velký číslo. Někdy tu dostávají vysoký známky hry co si to podle mne nezaslouží, ale je to jen podle mne. Když je pro Tebe hra devítková nebo desítková, tak si jí klidně dál hraj. Rozumný člověk si udělá obrázek podle textu a v dnešní době se i podívá na všelijaký gameplaye, a pokud bude chtít, tak si hru i vyzkouší. Mne třeba hra nezaujala a ani jí zkoušet nebudu, protože pro mne je to akorát tak na závislost a to nemám zapotřebí (ano, mohu hodnotit, i když jsem nehrál - ani minutu) .Theogreeltheogreel57818    4.1.2018 20:01 Theogreel

@ odpověď na komentář od Marven:Tak jo... Někomu se hra líbí, někomu ne. 7 je velký číslo. Někdy tu dostávají vysoký známky hry co si to podle mne nezaslouží, ale je to jen podle mne. Když je pro Tebe hra devítková nebo desítková, tak si jí klidně dál hraj. Rozumný člověk si udělá obrázek podle textu a v dnešní době se i podívá na všelijaký gameplaye, a pokud bude chtít, tak si hru i vyzkouší. Mne třeba hra nezaujala a ani jí zkoušet nebudu, protože pro mne je to akorát tak na závislost a to nemám zapotřebí (ano, mohu hodnotit, i když jsem nehrál - ani minutu) .

Marven napsal:Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!

Miky člen redakce   4x   Kromě plusů a mínusů je nutné si přečíst celou recenzi. Potom pochopíte, proč hra dostala 7/10. 7/10 je u nás velmi dobré hodnocení, dáváme ho nadprůměrným hrám, tak se nedá hovořit o tom, že by to bylo málo. Chápeme, že vám se hra hodně líbí, jste s ní spokojený, ale ty chyby, které stále má a nedodělky, nemůžeme přehlížet a podle toho Adam zvolil své hodnocení. Ano, ve světě hra dostává devítky a desítky, ale u nás to na tak vysokou známku nevidíme.Mikymiky3    4.1.2018 19:44 Miky

@ odpověď na komentář od Marven:Kromě plusů a mínusů je nutné si přečíst celou recenzi. Potom pochopíte, proč hra dostala 7/10. 7/10 je u nás velmi dobré hodnocení, dáváme ho nadprůměrným hrám, tak se nedá hovořit o tom, že by to bylo málo. Chápeme, že vám se hra hodně líbí, jste s ní spokojený, ale ty chyby, které stále má a nedodělky, nemůžeme přehlížet a podle toho Adam zvolil své hodnocení. Ano, ve světě hra dostává devítky a desítky, ale u nás to na tak vysokou známku nevidíme.

Marven napsal:Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!

Marven   1x   Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!Marvenmarven2143    4.1.2018 19:38 Marven

Líbí se nám a vadí nám ? Na takovou pecku tolik málo věcí jste vypsali ? Tuhle recenzi podle mě psal buď někdo, kdo PUBG zapnul jen na hodinu, aby napsal recenzi a nebo nějakej fanoušek fortnite apod. Je to nejhranější hra na steamu, lidi to baví, každý den to hraje přes 2mil. hráčů. Bugy hra nějaký má, ale vůbec je nepociťuji a ani nevnímám. Propady fps na začátku kola jsou, ale nějak hrozný to neni, nic méně by to opravit měli a co se týče textur, tak s nima žádný problém není. Ke každý hře dlouho po vydání vychází patche, aby jí tvůrci doladili, to už je v dnešní době her normální a nic na tom nikdo nezmění. Za mě 7/10, co jste dali, je dost málo. Kdo psal tuhle recenzi, tak nic moc. Sorry a teď do mě!Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Atlantis   1x   Kvalita, možnosti a zábava těžce převyšuje nějaký bugy.Atlantisatlantis16070    4.1.2018 19:34 Atlantis

Kvalita, možnosti a zábava těžce převyšuje nějaký bugy.

Spunak    tak PUBG alespon vylezlo z EA :DSpunakspunak8929    4.1.2018 19:02 Spunak

@ odpověď na komentář od iNva:tak PUBG alespon vylezlo z EA :D

iNva napsal:Pubg je opravdu zajímavej koncept, ale když vidím kolik bugů má, tak se raději zatím přikloňuji k fortnite. Doufám, že časem hru odladí a pak si ji pořídím. . zatím z toho mám pocit, že se jedná od druhý dayz kdy bugy budou i po 5 letech stále stejné. :(

iNva   1x   Pubg je opravdu zajímavej koncept, ale když vidím kolik bugů má, tak se raději zatím přikloňuji k fortnite. Doufám, že časem hru odladí a pak si ji pořídím. . zatím z toho mám pocit, že se jedná od druhý dayz kdy bugy budou i po 5 letech stále stejné. :(iNvainva5792    4.1.2018 18:04 iNva

Pubg je opravdu zajímavej koncept, ale když vidím kolik bugů má, tak se raději zatím přikloňuji k fortnite. Doufám, že časem hru odladí a pak si ji pořídím. . zatím z toho mám pocit, že se jedná od druhý dayz kdy bugy budou i po 5 letech stále stejné. :(

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Představujeme zbrusu nový Zing.cz

Spustili jsme veřejnou betu nové verze vašeho oblíbeného herního magazínu. Pojďte se seznámit s novým Zingem.

 
 

The Deer God

Recenze - 17.1.2018
 
The Deer God

Při lovu jelenů si musíte dát pozor nejen na nástrahy přírody, ale taky na stará božstva. Mohlo by se vám zabíjení nevinných zvířátek vymstít.

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: PC a konzole
 

Everybody's Golf

Recenze - 15.1.2018
 
Everybody's Golf

Další díl série, který opět není dokonalý, ale díky laxní konkurenci stále nemá sobě rovného.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 

XCOM – deskovka

Speciál - 14.1.2018
 
XCOM – deskovka

Létající talíře jsou na obzoru. Od úspěšné invaze dělí mimozemšťany soustředěná obrana centrály XCOM. Nechte se rekrutovat!

 
 
 
Door Kickers: Action Squad – dojmy z hraní

Měli jsme možnost otestovat nezávislou 2D alternativu Rainbow Six. Zaujala nás?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC