Uživatel nepřihlášen
Deus Ex: Mankind Divided vychází 23.8.2016
   

Battlefield 3 – válka je válka

Úterý 25.10.2011 15:00 - Autor: Michal "Mendys" Maliarov - Rubrika: Recenze Recenze Battlefield 3

Hra, která se bez nadsázky dá považovat za jednu z nejočekávanějších v herním průmyslu, je konečně tady. Vyplatila se vysoká očekávání, nebo jsme to trochu přepískli?

Recenze z hraní PC verze

...
Délka: ...
Battlefield 3 - Příběhový trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Nehledě na veškerou konkurenci a snahu nalákat hráče na dlouhodobý multiplayerový zážitek se to ještě nikomu nepodařilo natolik dokonale, jako sérii Battlefield. Stále mám v živé paměti válečnou neplechu z druhého dílu a ikonická hudba mi zní v uších doteď. Battlefield má zkrátka jiskru, která se nenajde v mnoha jiných hrách a je to právě třetí díl, který se chce vrátit k opravdovým kořenům série. Multiplayer si pro vás zrecenzujeme zcela zvlášť krátce po vydání hry, kdy servery začnou překypovat aktivitou. Nyní se soustředíme především na hru jednoho hráče a celkový zážitek, který Battlefield 3 nabízí.

Když jde do tuhého

Od multiplayerové sféry Battlefieldu všichni úspěch čekají, většina očí tedy byla neomylně upřena v příběh, který bychom podle slov chlapíků z DICE tentokrát měli brát vážně. Bohužel historky z válečného konfliktu většinou přílišnou originalitou neoplývají, a tak se i tentokrát potkáváme s fanatickým vůdcem Solomonem, který chce za pomoci několika jaderných hlavic a povstalecké skupiny PLR (People’s Liberation and Resistance) ovládnout svět a obdarovat velká světová města velkým doutnajícím hřibem. Nic nového, řekněte si, a čím se to vlastně liší od kampaně např. v Modern Warfare? Inu, Battlefield bere otřepané téma a snaží se ho podat trochu jinak, což se mu překvapivě daří.



Takřka po celou dobu singleplayerové kampaně mi v hlavě hlodal červík filmového fanouška a snažil se marně vzpomenout, který že to film mi třetí Battlefield tak hrozně připomíná. Nakonec mi to ale došlo. Mnohými lehce opomíjený, přesto skvěle zrežírovaný kousek Nejhorší obavy z roku 2002. Vyhodíme-li zbytečné detaily, najdeme svět stojící před teroristickou hrozbou a pár jednotlivců, co se situaci snaží zachránit. Před množstvím hovadin podobného žánru jej ale odlišuje především skvělá atmosféra a osobnější přístup k věci, což je přesně to, co mohu říct i o Battlefieldu 3.

Příběh je realistický, surový a zavání noir atmosférou.

V kůži seržanta Blackburna čelíte výslechu ve městě New York a snažíte se spolu se dvěma agenty speciální služby přijít na to, kam se podělo několik atomovek. Blackburn byl totiž v mnoha ošemetných situacích a jeho víra v rodnou zem rozhodně není ta nejrůžovější. V roli jeho samotného a několika dalších lidí se pak flashbackově přenášíme do různých událostí a snažíme se spojit jednotlivé dílky dohromady. Na rozdíl od konkurence se Battlefield nesnaží za každou cenu ukázat celý svět a narvat do příběhu co nejvíce postav, epických zážitků a klišovitých amerických dialogů, ale soustředí se na to nejdůležitější. A věřte nebo ne, je to zatraceně intrikující.


V tanku za vlast

Nehledě na snahu DICE musíme singleplayerovou kampaň přijímat za to, čím doopravdy je. A tím je různorodý trénink před nástupem na opravdovou službu online. Příběhem totiž proběhnete za nějakých šest hodin na střední obtížnost, na druhou stranu se nebudete nudit ani vteřinu a především narazíte na opravdu variabilní mise. V jednu chvíli podnikáte honbu za odstřelovačem ve městečku na hranici Iráku, poté už dřepíte v kokpitu stíhačky nad oceánem, pobíháte v nočním městě zamořeném nepřáteli a nakonec hledáte v Paříži důležitou osobu. Nejpodstatnější je ale fakt, že vše, co ve hře děláte má nějaký smysl a nikdy nemáte pocit, že jen bezmyšlenkovitě pobíháte z bodu A do bodu B, jen protože vám to někdo řekl.



Z větší části jsou všechny úrovně veskrze lineární a vašim božím cílem bude sledovat něčí zadek. Ne vždy je ale moudré běžet slepě za mrkvičkou. Občas musí hráč zapojit vlastní uvažování. Mise jsou totiž o něco více rozevřenější, než jsme u podobných kampaní zvyklí a smrt může přijít odkudkoliv. Je tedy správné se často krýt, spoléhat na vaše parťáky a přemýšlet tak, jak by to dělal voják v akci. Bohužel ne vždycky vám přátelé pomohou a občas narazíte na neuvěřitelné kiksy umělé inteligence. Z jedné strany je to úsměvné a nad parťákem aktivně střílejícím do svého vlastního krytu se jen zasmějete, jenže občas se podobný kiks stane v tu nejnevhodnější dobu a vy tak musíte opakovat tuhou přestřelku. Naštěstí jsou checkpointy rozesety velmi rozumně a pocit frustrace se nedostaví téměř nikdy.

Genialita se skrývá v detailech a v Battlefieldu 3 to platí dvojnásob.

Jak už jsem řekl, kampaň tu staví na osobním pocitu a většinu hry tedy projdete hezky pěšky. Vyjma krátké obsluhy tanku a místa druhého pilota ve stíhačce si na vozidla nesáhnete, což je na jednu stranu škoda, na druhou ale možná i správná volba. Ty nejlepší momenty celé kampaně se totiž odehrávají v malých dávkách, nikoliv za každou cenu epických scenériích. Doteď mi v hlavě uvízla noční mise, kde jsme museli v hustém lijáku s kolegou odstřelovačem krýt postup naší jednotky ulicí. Hutná atmosféra, skvělé dialogy a nádherný "noir" audiovizuál z toho udělal jeden z nejlepších zážitků, které jsem za poslední dobu ve válečné FPS měl možnost zažít.


Někdo chce kalacha, někdo zase nožík

Velkou zvědavostí jsem prahnul po zbraňovém arzenálu, což je jedna z oblastí, kde Battlefield vždy vynikal. Variabilita třetímu dílu rozhodně neschází a zbraní je tolik, že by bylo hřích je i počítat. Každá má svůj unikátní styl a pocit ze střelby, po pár dávkách si ale zvykne na všechny maličkosti včetně rozptylu a zpětného rázu. Velmi se mi líbila autenticita v každém ohledu, ať už se jedná o zpracování či zvukovou kulisu. Když už totiž střílíte, je to zatraceně znát a při využití subwooferu můžete sousedům zprostředkovat nezapomenutelný noční budíček. Zvuková stránka si rozhodně zaslouží veškerou poklonu. Stačí jen vystřelit ve ztichlé noční uličce a uslyšíte, jak nábojnice dopadne na mokrou vozovku, která zní opravdu jako mokrý asfalt, nikoliv jako maso, kterým udeřili o zeď.

Podobnou chválu si zaslouží i dabing, který sice ve výslechových filmečcích občas zaleze do menšího klišé, ty pravé dialogy ale musíte hledat v samotné hře. Právě tam, ve skupince vojáků, během zběsilé honičky na Times Square či během válečné vřavy v poušti uslyšíte ty nejlepší perly. Soundtrack je minimalistický a spustí jen v těch potřebných a vypjatých momentech. Hned, jak uslyšíte zremixovanou klasiku z druhého dílu mu ale odpustíte.



Ještě, než zapnete prohlížeč

I když ale úspěšně dohrajete příběh, stále má Battlefield 3 v ruce jedno eso, které vás od multiplayeru může zdržet. Tím je kooperativní mód, který často naučí správně zacházet se zbraní lépe, než kampaň. S jedním kamarádem totiž prožíváte některé mise a pobíháte po mapách vyříznutých ze singleplayeru. Úkoly jsou tu ale naprosto jiné a liší se svou obtížností od obyčejného „udrž pozici před neutuchající vlnou nepřátel“ až po „najdi osobu v budově a vyveď ji ven“.

S kamarádem v akci a sluchátky na uších je to ta pravá pastva.

Pořádným opepřením je pak nulový respawn a pořádně tuzí nepřátelé, takže se připravte na časté skřípání zubama, až vás někdo provrtá na cílové rovince. To naštěstí vyvažuje možnost svého padlého kolegu v krátkém časovém úseku oživit a vyměňovat si arzenál a náboje v případě potřeby. K tomu slouží i bedny roztroušené různě po úrovních.

Celkově je kooperativní kampaň skvělým dodatkem k filmovému singleplayeru a absolvováním obou módů budete připraveni na válečný chaos, který vládne online serverům.


Crysis 2? Neznám

O enginu Frostbite 2 bylo řečeno mnoho, ale nic vás nemůže připravit na to, co se vám odehraje na obrazovce. Je vtipné, že i na relativně obyčejné sestavě vypadá hra šíleně dobře, pokud ale vlastníte stroj budoucnosti, připravte se na to, že budete žasnout mise co mise.

Takřka všude se najde nějaká ta digitální magie, ať už se jedná o systém osvětlení, efekt hloubkového pole, skvělé modely postav nebo malé efekty, jako je padající déšť či prach na kameře. Právě podobné vychytávky dělají z Battlefieldu 3 nesmírně impresivní podívanou, se kterou se v současné generaci může srovnávat jen málokdo. A Crysis 2 není výjimkou.

Situaci trochu kazí menší grafické bugy, na které narazíte v závislosti na vaší sestavě. Nejedná se o něco, co silně kazí výsledný zážitek, ale levitující strom či epileptické záchvaty mrtvol na realističnosti rozhodně nepřidávají. Doufejme, že to opraví brzký patch, co má vyjít spolu s hrou.



Bratři do zbraně

Battlefield byl vždy multiplayerovým titulem, který ale ve své třetí plnohodnotné podobě překvapuje na několika dalších frontách. Nabízí krátký, ale o to zajímavější, filmovější a napínavější příběh, který na to jde jinak, než konkurence (a to je rozhodně velké plus). Kromě toho ale nezapomíná ani na zábavu ve dvou a než se tak dostanete k tomu nejdůležitějšímu, už budete mít pár desítek hodin odehráno. K tomu přidává bezkonkurenční audiovizuál a takřka nekonečný multiplayer, kterému se budeme bohatě věnovat v naší druhé brzké recenzi. Nelze tedy, než EA DICE poblahopřát k jejich dalšímu hitu a prohlásit, že se nám vrátil král FPS. Co na to konkurence? To už je jiná otázka.

Battlefield 3 na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Battlefield 3
» Více o hře
Líbí se nám
  • komornější a osobnější příběh
  • hutná atmosféra
  • brilantní ozvučení
  • trefný soundtrack
  • nádherný audiovizuál
  • kooperativní mód
Vadí nám
  • občasné chybky AI
  • grafické bugy
Verdikt: Battlefield 3 překvapil. Neodfláknul singleplayer, doplnil další přidanou hodnotu a šťavnatou multiplayerovou třešničku vyleštil k dokonalosti. To vše zalil revolučním grafickým pozlátkem a ozdobil zvukovou kulisou, kterou si neskutečně oblíbí vaši sousedé. Bylo by hřích jej trestat za to málo chyb, co se do finální verze dostalo. Pokud jste fanouškem FPS, není nad čím přemýšlet. Pokud ne, teď je ta nejvhodnější doba se jím stát.
Na Zingu se nachází také další 3 uživatelské recenze hry Battlefield 3.
Hru ohodnotilo také 818 čtenářů průměrnou známkou 8.5/10.
onefootman (8), hitman1457 (7), BiG_Axel13 (10), Adios (10), buris (10), Next (10), JirkaV (9), Markos (10), Martin297 (10), GambleRcz (10), LordOfDav11 (10), Sfeed (10), Luboš (10), Eledin (10), gigik (10), Dweight (10), podpako2 (9), ZemiCZ (9), cibule.onion (10), SyRvY (10), feraris256 (10), Charliehk (9), koks (10), Cinky (9), ancestors (10), sebinka13 (10), drak123 (9), Ajaxis (10), Nikopol (10), maco937 (10), poker (10), DavidX (10), Barbar22 (10), winkja (10), assassin0070 (10), Calis103 (10), andrys (10), Mavecz (9), dex1o(^_^)o (9), rikiholic (10), zombie13 (10), Xenty (9), NightShade (10), Stixxy (10), martin151 (9), Maxicek (9), Mendys (9), miirroo (10), Anton (9), Dwait (10), rampage (8), luxin221 (10), DePutaMadre69 (9), Electro (9), BRUNO cz (10), Thopter (10), jesusek (9), bočoboč (9), kajomonek (10), wolflegion (10), dorostCZ (8), Duuku (10), Jogobela (8), pavel1982cz (10), D3VL3R (8), Sesu (10), F3rdA (10), fja_ (7), VenZen (10), pegin (10), Jakub666 (10), DreeDex (10), Racek (10), Oooooo (9), pomaranč (10), Henry (10), iNva (10), Infinity (8), Warfaryn (10), sobitwenty (9), kratos8 (8), špindíraZkonína (10), Ctira.d (9), Javo26 (9), lukyvenca (10), MILDAman-3000 (10), Noobinator (10), Nula (9), Vixi (9), tomthirane (10), PajaD (10), patrik669p (10), Johnyschimpo (10), Jackpal (10), Reeves (10), Addy (10), uai1 (10), Stig.r84 (10), Kratas (9), noThx (10), Rewan (9), senrimer (7), damik (10), muaddib (9), 15lukas15 (10), Remm (9), Azrael53 (10), dameli2 (10), GleaDr (9), 666juri666 (10), LubosZ32 (8), laci (10), maytwo (10), žemla (8), EdDkA (10), xardas (8), Warpo (10), Fani (10), predator.cz (7), Copyxx-619 (5), Toreador (9), Hektorus-522 (9), JohnnySK (9), domino021 (9), Ornell (9), Bela (7), Lumicko (9), half-wolf (9), Davo (10), Spunak (10), war100 (10), tatar (8), pegas (9), corey26 (8), Vlastimil91 (10), Miki450 (10), ghostdog (10), Axon (9), SpellcrosS (9), stre3t (9), Piskot CZ (9), sebCZ (10), Dr0m3dAr (9), Lubok (10), Sokol (10), Ados15 (8), ozzyozzy (9), KIŁŁER ZOMBII (9), M4S4CR (9), Damaj (10), BaresdaKilla (8), Tux33 (9), Snoozer300 (10), Bubakh (8), draggo (5), TheRockM (8), Temgotin (8), Nitram (10), tomi2k9 (10), James (8), Gupop (10), Zinzin (10), mrtvola369 (10), Dwayne (10), Eriador (9), HeyApple! (9), Girion (10), Micro-Ice (9), Robert1106 (9), lukashkcz (9), Katty (10), martin4111 (10), Ladio89 (8), KorDog (10), Fallon (9), Technologi (8), Hammers (9), GreeCze (10), Dementos (10), zero94SK (10), HonzysKISS (9), Praky (10), K4rm4d0n (9), Gejza (6), adkins (8), Yoker255 (10), iktons (10), obivan568 (9), reptory (10), Overpowered (8), Sectr (8), fler289 (10), Honzek (8), caniggia (10), sk8mancj (10), Maykee (9), Beastmaster4 (8), Braga (10), TrojisCZ (9), Ewougap (10), Hades47 (7), Pustynia (9), KoloUS-heck (9), The Last Lombax (10), 111444 (9), quiktimeleft (10), Silencio13 (10), Belliar (10), TheSpeedding (10), CryHeroCZ (9), Krocan (10), Kubas (10), Anonym (10), gentli (8), wozzi (10), matox01 (10), NouZ (10), Usurper (10), čiki (9), Gwynbleidd (10), globusak (10), nero (9), špoula09 (7), Geneve (3), Ma4zu6 (8), marten01 (8), Oski24 (9), crash01 (8), Aster (10), Ezio 1 (10), Braen19 (10), ZohaN (10), vvejlup98 (9), CrosS_VamP (8), shinoobi (9), saymon5 (10), EURAS (10), morfin (9), studna261 (10), krystof183 (10), IMP700 (10), Gagarin (9), JackDagnelz (9), Killer767 (1), zidpadne (10), Diler112 (10), malkin555 (10), sowaHD (10), Mazarox (6), Voldort (10), AntraxCZ (7), soldier601 (7), lukezamek111 (10), zdenda (10), HungryCub (9), masterblaster4 (10), DeuZ (10), nemeda (10), Pennywise (8), dax21 (9), BREAKER (9), Ruddyac (10), Veritas (9), Dafix (10), CORI (10), Spark (8), Ryor (10), G.a.m.e.r .65 (10), Vacil (9), Crocy (10), Voky-17 (10), Imbalgin (10), DeCrys (2), GhostkillerxD (9), Zdendys (8), PutaMadre (9), dusan_sk (8), BambusGamer (10), Vermithrax (7), DannyFreedom (10), TheGreendroid (9), strasiak (8), Krausik (10), Cagi (9), klesla (9), jadav (9), blazen730 (10), hitman8001 (8), Hagimo (8), Garriken (8), SpooTo (9), DeathMetal (8), Xenus (5), Lootmaster (10), MelmanCZ (8), Marw_von_CZ (9), Fejfi (9), tommystreet (9), Assasin (10), SpriteCZ (9), Mirekb44 (8), Mine (9), hujmulokop (9), dunky (9), Ycos (8), Flestr (7), CervikLama (10), Smoothie (8), ertauff (9), relox (9), MistrOstravak (10), hergiy (10), Aye96 (8), EpiCenega (10), RzrX6 (10), Killerman52 (9), LamerX (10), mike shidona (10), Cole (8), ungroundable (9), Two-Face (9), -R.I.P- (7), aSsAsSiNuS (9), JB (9), RB (9), tomosek7 (9), tudiiik (10), poctli96 (9), Nomad845 (10), KiKca (9), AssassinEZIO (8), Camparos (8), connor (10), JKoB (10), Radas (10), KET312 (10), Nomad28 (9), caukyy (10), SABOTEURCZ2012 (9), ErBitch (10), Jocker94 (10), SHIT222 (10), Wycis (9), riman15 (8), Johnczek (10), Le Duy Nhut (10), killer159357 (6), Barik (9), JakER (8), PsychoGamer (8), Dassman (9), DankenSK (10), krkus (8), xxtygrxx112zero (9), Eduardo (6), Marven (10), Haku (7), Jirulka (8), Gandalf. (9), MajklH (9), Dubos (10), ChristianeQ (7), Jebo (6), 3dav3 (8), FJ10 (10), Speedy 81 (7), set-upper (10), Cmoud94 (10), luke skywalker (8), zombicek (8), Dominikl (10), Mollecht (9), OlikCZ (9), HoloCron (10), BůhOnty (7), Antidox (8), emlarek (10), sokolik1144 (10), Ratchet.t.n.t (10), melish1945 (9), GROWLING (9), adamiskos (8), NemesisCZ (10), Sidha (9), brigand cz (9), KAPAi-CZ (9), megajar (9), cobrattack (9), takon999 (10), Andrsten (8), bounty[cz] (7), prso (10), Monkeyskunk (9), BblackK (9), CRYPT (6), Dave.Michal (9), BaNaNaLoL (10), G3org3Sk (10), Angeller (10), katexP (9), shaak (7), Ultimate7th (8), Ka3el (10), floother (8), Luciferka (8), john619 (9), LanceCZ (10), Fildus (8), FallenExitus (10), Pajda (7), niksons (10), SOPIM (8), jakuba (9), martyEF (8), Redpoint1 (6), Atom123 (9), Farky (8), Olomer (5), Bloodjack (9), Sobi (9), Shortymax (9), urbi.j (9), Daveron (10), Raxlly (8), cybertoxic (8), dantegamer (10), henry77 (9), vasekx (10), Kouďák (10), Play (10), kamgeforce (6), TheRollyCZE (5), Dukar96 (8), Nozdormu (9), Mrkrikajs (3), CoDMW3 (10), Groon (8), Crysak (8), ferluciCZ (5), LoWier (9), Jaro333 (10), connor2 (10), Dolis (10), Ghastli74 (8), Anborn (7), Alex6565 (8), BenderXCZ (7), andrew931 (8), Paladin138 (9), Abakanius (10), goonerknight (8), Bams (6), Feďa15 (10), Smejdcz (8), F.gery (9), stihac10 (10), Leropos (9), Enemy_001 (8), Darth Doom (10), kratos 78 (8), Petroň (7), Limec (7), Mustaffa (6), morte (10), espana (9), Rikin (9), Trewis506 (7), Ramms+ein (10), hudi11 (1), ostrostrelec (8), Ssaannkkoo (10), ScorpionMK11 (6), Brokarek (3), Houskič (7), tRUPRECHT (8), Numerios (8), SAMES (10), dusty (9), Qartter (7), Pato8 (7), rxpython (6), CZ-Janis (10), otaaaa (9), TheSayt (10), ondrejdis (9), Desmond000 (8), ACzeMiky (8), eisluk (7), CrownCz (9), soldierXXXX (4), Davelek (8), Toldo (7), selda (7), havlajs (8), evolution999 (7), Kamikaze Ninja (7), Skallagrim (8), Killer198 (9), dcreep45 (9), avalanchedisc (8), unbroo (7), Ronaldus7 (9), dandde91 (9), MrXPlayCZ (7), Sirooo69 (9), Strec (7), BlackJoint (5), Jarda65 (8), B.Urban06 (10), tungus svk (8), AmID34D (9), Micronex (8), Urbi (8), Cecik (8), Whaae (7), snajx (8), Medi (7), Darius (7), 22psycho779 (10), Skleeny (4), rawneox (9), Frejly (9), Silent (2), darkramm88 (7), thievil (10), Garrosh (8), Jirihood (9), hozix (10), GTA 5 Fan (9), kikikimikiki (10), Adamsr (4), midder (6), 23cicer (7), geobbu (8), AdamCernohouz (10), ResRat (5), KvaPyS_ (8), Conchar (6), MoRt8 (4), George522 (9), JazzCZ (9), GamerAC (9), Lukaseagle (10), hRDLA (7), Akimoto (8), Malasnikov (10), Alfajk (7), TheProphet (10), balcy (10), Marador (9), hadik (10), Quackkk (10), Moody7822 (10), FejfisCZ (10), theo (8), pasik64 (9), Doominnoo (8), opletalpa (9), ajatim (8), MK-ULTRA (9), markantis (8), restepik (8), Kajinek (5), Pjaty (7), Snickerska (8), Luke015 (9), zeroczech1911 (9), N.Gin (9), mattos (7), Francík27-CZ (9), japol (8), Nick (8), Taugor (4), Rascal (4), Aiden Pierce (8), Equinoxik (8), netwoR (9), JonikCZ (9), Paddy (9), Kllrt (7), Bryan (10), D0oMeX (9), tiberian23 (8), aio15 (10), Routa (8), mlok1911 (9), dzindzik (8), jirotkap (8), Mr.Filipenko (8), nemy22cz (7), Talles2 (7), tomidelo (7), SgtCepickaCZE (10), beeturbo30 (9), koubik.11 (6), Riley (6), Keellan (7), MateuM (9), assasins creed (10), czghost98 (8), Zoliis (8), Logzor (10), Saruman (7), Hapal (10), xmatesx (8), The_Darkness2 (1), Solomon (9), SamFisher (8), Szczigi (9), MRsidius (5), Anmare (4), FunnyDeath89 (7), Anathem (9), FAKEing (6), miachl (8), CrazyF1ZZ (6), pesslovany (8), Veronique (9), Juraj72 (10), cebo (9), Aveline (9), BlackHawk (8), chelseacz (9), frank britva (8), Chepa (7), th0ca (9), kubakonek (8), matan (8), ShaunHastings (8), HrobarHoubarCZ (10), Milord (9), DarkDriver (8), Coffee CZ (9), Lelanka (8), Tarik (8), Bonny (8), Hoot (8), ivankrato (9), Will (9), Darknight (7), gumadzus (9), Vojta33 (7), kijař (8), Meky171 (8), marten02 (7), Arin (9), gambi (10), lenuska28 (9), SmH83 (8), Gopaz (9), Hellierer (4), hruska (6), Hodor (8), NintendoNES (8), Epso (7), Scarto (6), Johny M. (8), MarkCZ (9), kufr (8), fatush1 (7), ruziss (8), CzechNeverEnd (10), Angle_face (8), Thorn1991 (6), SeriozníSam (7), Danigon (8), Tomy (8), Ľubor Fabian (10), Missty (9), Koleno (7), Murvudd (9), LuckyBaal (7), -TomaS587- (9), Petras (10), Raiden-CZ (6), MikoCZ (8), pavel.gajdo (9), Raden (8), 0celot (8), rronaldr (10), Amic (8), Raverin (8), Milouch Drake (5), Matt04 (9), Freddie (9), McGreen94 (10), Michael.K (7), Wifinus (8), hxxnxs (10), AeSko (9), G4rgamel (9), ChiLLi_Master (9), Man1akCZ (8), zandetsu (6), Moppy (7), CZ_Sniper_CZ (9), AustereRocket35 (7), Sovjet (8), Ardis (7), Ghost_ (10), WolfGang (9), RockMax (7), Smirnow (9), GarSonak (7), Painik (10), shifty205 (9), Ice Golem (6), TomiX7 (7), MinisCZ (2), Saipom (2), Sketchy (8), Darneth (8), HermiCZ (8), mike03 (7), johnylewis (3), Kenedz68 (8), PKDMAN (9), Parasit (9), johnny_jay (3), FFCZ (7), Mixam (6), Stenlly69 (7), CZconnor (10), Shukram (8), AviaRa (9), DNKovic (7), BFeather (8), Spinder (6), Rivers25 (8), SweetL.c.King (8), StalwartStone (9), chlupik01 (9), Parkysis (7), zmrzlinar22 (7), Sedli14 (9), semtexiiik (8), RandomPirate (8), mihal (10), Maewin (9), Gudas1913 (8), tomito007 (7), Atramil (7), NiNo_O (9), Matthew.8 (8), Olda (9), paladinky971 (8), Chalpe00 (8), Jizzy (10), obembe (8), Mourisson (9), pepajs95 (8), valuueee (7), CarolineKrny (9), Pessurczech (7), Lubajz (10), TheBalcy (10), Haneses (9), TwoFace (8), Neznamy (8), JohnnyH (8), Behavioralista (9), Bodka (7), jacks1108 (10), s3Cr3 (7), joseph (10), Vincent_Vega (3), radimidar (10), Fernet (8), Vergil (10), Langer (8), Suramaru (8), MazarSkunk_1 (9), Dager31CZ (9), Phill002 (9), Jakoubek (8), Sarias (8), Creeperak (7), jelenD (10), Ako Suminoe (4), dartomis (9), MeatFlyCZ (9), Semuel (7), daza (8), Akiss (7), eVe-CZ (7), davidkkk (3), Bouner (8), markusef (10), CZMARTY7 (10), CzePavel99 (9), CasH1Scz (8), Cormac (8), Skapco (7), Atlantis (9), Darkzur (8), Michal Assassin (8), Mollo (8), Kill3r 367 (9), RedMasterSK (9), plkCRA (4), DEADMAU5 (9), NDenny (10), Ersagon (8), Blackhand47XD (8), M1L4N (6), kubahaslerka (4), adalas (9), DesmondCZE (9), Cvrnda (6), Balthasar (3), Metro2035 (7), PredatorCzech (9), BlackScorpioncz (8), bananomet (7), Patislav (8), Kope (1), Auvicek (4), šuplík (6)
Před vydáním hru ohodnotilo 99 čtenářů průměrnou známkou 9.4/10.
Bogi (10), indi (7), Kíťa (10), gumak (10), nerem (10), SeCeS (10), Presario (10), Xiao (9), asty11 (10), Buddha (10), gloky (9), Rushi (10), pecan22 (10), Bunhead (10), MiCO (10), SweetL.c. (10), Pellito (10), ParKii (10), Hony (10), inian (10), Mike005 (10), Silverine (10), Trongix (10), MatesCZ7 (10), RED & WHITE (10), blody (10), Jirikovac (10), peakr (10), patas98 (10), LED Lampicka (10), piskovec (10), screaw (10), TheStig (10), hamer12 (10), pepino (10), jennyx (10), Rambo (10), coger (10), RIbbeG (10), flatoutik (10), Fatal.Error=XP (10), Forward (10), eXtr (10), Icewind (10), Marc Cold (10), nicitelp117 (10), PlayerOfGame (10), RCS339 (10), Ziggy (10), jogurt77 (10), MaRra' (10), Farcry96 (10), Lego Games (10), Wofi (1), LuxQy (9), pit95 (10), zero (10), Dominikanos (10), FreeKiller (10), Ferrar (9), Kuschuja (10), Zabiják.cz (9), k8nny (10), Ryutak (10), Till (10), tomasakcizur (10), kened94 (10), kopiha (1), Hrot85 (10), petralexbinar (1), JuroSK (10), Al-Muhambad (10), teigor123 (10), sido (10), lojkis17 (10), Stillson (10), Dracula000 (10), Prochik (6), FELZETh (7), Bonpar (4), SoBeLiK (9), Petroun (10), jakil (10), hatsky (10), RaydenCZ (9), termex (10), cactus10 (10), vlk 123 (10), Acolz (10), Ovícenej Kretén (1), Cartman (10), lukass.petr (10), Desertman (10), Molitann (9), Mr.Triboni (10), Micvan (9), Terat (8), Michalek.13 (10), blasek (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Battlefield 3 na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3 Screenshot ze hry Battlefield 3

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Battlefield 3 – válka je válka
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
zdenda    Hra která mě odsunula od Call of Duty, je to skvělá hra se skvělou mimikou postav, skvělou grafikou, skvělým ozvučením, je to prostě skvělá hra! ode mě 10! příběh je skvělý, co-op také a multiplayer byl u mě vždycky vedlejší, u této hry se ale na něj fakt těším :-)zdendazdenda5236    18.12.2011 09:10 zdenda

Hra která mě odsunula od Call of Duty, je to skvělá hra se skvělou mimikou postav, skvělou grafikou, skvělým ozvučením, je to prostě skvělá hra! ode mě 10! příběh je skvělý, co-op také a multiplayer byl u mě vždycky vedlejší, u této hry se ale na něj fakt těším :-)

Overpowered    5-6hOverpoweredoverpowered5690    26.11.2011 21:59 Overpowered

5-6h

Ice Golem    Jak dlouho trvá přejít singleplayer ?Ice Golemice-golem9641    26.11.2011 21:56 Ice Golem

Jak dlouho trvá přejít singleplayer ?

Bela    Čikolas : Určite áno, v tomto žánri je pomerne málo kvalitných titulov a BF3 medzi ne patrí.Belabela2855    20.11.2011 20:22 Bela

Čikolas : Určite áno, v tomto žánri je pomerne málo kvalitných titulov a BF3 medzi ne patrí.

čikolas1234    má cenu si to zahrat?čikolas1234cikolas12346446    20.11.2011 20:04 čikolas1234

má cenu si to zahrat?

JohnnySK    Aj keď som to nehral tak grafika je super a verím že aj príbeh :)JohnnySKjohnnysk9226    6.11.2011 18:50 JohnnySK

Aj keď som to nehral tak grafika je super a verím že aj príbeh :)

Addy    No já BF hraju Online, ale taky mě to nenaplnilo, tak jako například modern warfare 2 , ale na druhou stranu něco jako je BF3 tu chybělo, jenže hra je strašně rychlá a 64 hráču v jednom poli to je mela a to nemluvím o tom že sem řešil problémy s registrací hry + online potíže přes podpory CZ a USAAddyaddy1349    30.10.2011 21:25 Addy

No já BF hraju Online, ale taky mě to nenaplnilo, tak jako například modern warfare 2 , ale na druhou stranu něco jako je BF3 tu chybělo, jenže hra je strašně rychlá a 64 hráču v jednom poli to je mela a to nemluvím o tom že sem řešil problémy s registrací hry + online potíže přes podpory CZ a USA

Jebo    Nemůžu si pomoci, ale po 3 hodinách MP hraní mě to nějak extrémně nenadchlo. Na to jakou to mělo reklamu atd. .Jebojebo9067    28.10.2011 15:30 Jebo

Nemůžu si pomoci, ale po 3 hodinách MP hraní mě to nějak extrémně nenadchlo. Na to jakou to mělo reklamu atd. .

Chill    To : - Grafické bugy jste si mohli odpustit :) Řekněte mi v , které FPS se něco takového nenajde. Jinak BF 3 určitě vyzkouším. U BC 2 mě singleplayer dost zklamal a po dvou misích jsem ho vypl a nikdy nedohrál. . Doufám , že BF 3 mě udrží i u singlu dýl :) Ale to si nejdřív musim koupit W 7. . Na Xp si to bohužl nezahraju :(Chillchill1972    28.10.2011 11:44 Chill

To : - Grafické bugy jste si mohli odpustit :) Řekněte mi v , které FPS se něco takového nenajde. Jinak BF 3 určitě vyzkouším. U BC 2 mě singleplayer dost zklamal a po dvou misích jsem ho vypl a nikdy nedohrál. . Doufám , že BF 3 mě udrží i u singlu dýl :) Ale to si nejdřív musim koupit W 7. . Na Xp si to bohužl nezahraju :(Komentář byl autorem naposledy upraven 30.10.2011 11:14

Původní verze před úpravami:To : - Grafické bugy jste si mohli odpustit :) Řekněte mi v , které FPS se něco takového nenajde. Jinak BF 3 určitě vyzkouším. U BC 2 mě singleplayer dost zklamal a po dvou misích jsem ho vypl a nikdy nedohrál. . Doufám , že BF 3 mě udrží i u singlu dýl :)

GamerCZ1    Mě sere, že vždycky musím čekat na zbytek týmu oni jsou dost pomalý. A když se chceš vzdálit nebo skrýt někde dál, tak tam nahodí limit 5sekund, aby ses zase vrátil. U AI nejsou chybky, ale jedna totalní chyba, když je obejdeš a počkáš si na ně. Tak ti debilové se tam kryjou čumí na tebe jako by jsi tam vůbec nebyl. :-D To je spíš usměvná chyba.GamerCZ1gamercz14881    27.10.2011 17:31 GamerCZ1

Mě sere, že vždycky musím čekat na zbytek týmu oni jsou dost pomalý. A když se chceš vzdálit nebo skrýt někde dál, tak tam nahodí limit 5sekund, aby ses zase vrátil. U AI nejsou chybky, ale jedna totalní chyba, když je obejdeš a počkáš si na ně. Tak ti debilové se tam kryjou čumí na tebe jako by jsi tam vůbec nebyl. :-D To je spíš usměvná chyba.

MoRt8    Over: Dík
SmH83: Musím říct, že singl BF3 mě začal srát cca po 10-minutách. Někdo vám furt musí otvírat dveře, protože sám to neumíte, pak se vám v přestřelkách tým furt plete pod nohy. Naposledy jsem byl takhle rychle otrávenej u singlu Black Ops.
MoRt8mort88219
    27.10.2011 17:20
MoRt8

Over: Dík
SmH83: Musím říct, že singl BF3 mě začal srát cca po 10-minutách. Někdo vám furt musí otvírat dveře, protože sám to neumíte, pak se vám v přestřelkách tým furt plete pod nohy. Naposledy jsem byl takhle rychle otrávenej u singlu Black Ops.

SmH83   1x   sorry je to krásné opravdu nabušené, ale bohužel o5 to zase na CoD v hratelnosti nemá.
Myslím sp
SmH83smh83947
    27.10.2011 16:39
SmH83

sorry je to krásné opravdu nabušené, ale bohužel o5 to zase na CoD v hratelnosti nemá.
Myslím sp

Overpowered    sorry, není to na první stránce ale na druhé. Tady je screenshot [ odkaz ] , je to to označené bílou barvou, přiblížení cíleOverpoweredoverpowered5690    27.10.2011 16:16 Overpowered

sorry, není to na první stránce ale na druhé. Tady je screenshot [ odkaz ] , je to to označené bílou barvou, přiblížení cíle

MoRt8    Sorry, ale jsem blbej jak děravý necky. Nic takovýho prostě nemůžu najít...MoRt8mort88219    27.10.2011 15:11 MoRt8

Sorry, ale jsem blbej jak děravý necky. Nic takovýho prostě nemůžu najít...

Overpowered    V první stránce nastavení, teď nevím jak se to jmenuje ale jde tam nastavit Toggle a Hold.Overpoweredoverpowered5690    27.10.2011 14:22 Overpowered

V první stránce nastavení, teď nevím jak se to jmenuje ale jde tam nastavit Toggle a Hold.

MoRt8    Jak nastavim AIM na pravým tlačítku myši, aby byl permanentní - abych ho nemusel držet, ale jenom přepínal?MoRt8mort88219    27.10.2011 14:10 MoRt8

Jak nastavim AIM na pravým tlačítku myši, aby byl permanentní - abych ho nemusel držet, ale jenom přepínal?

Ghartag    Czech : naprosto jednoduše. Používáš tam svůj EA account, ale jestli mluvíš o BF3 a jeho spuštění, tak si musíš počkat na oficiální spuštění až 28. 11. Teprve tehdy ti proběhne aktivace a ověření data spuštění a poté můžeš hrát.Ghartagghartag3384    27.10.2011 12:19 Ghartag

Czech : naprosto jednoduše. Používáš tam svůj EA account, ale jestli mluvíš o BF3 a jeho spuštění, tak si musíš počkat na oficiální spuštění až 28. 11. Teprve tehdy ti proběhne aktivace a ověření data spuštění a poté můžeš hrát.

czechmichael    Může mi někdo prosím vysvětlit jak funguje ten Origin za boha se nemůžu přihlásit :( demence tohle faktczechmichaelczechmichael9083    26.10.2011 16:10 czechmichael

Může mi někdo prosím vysvětlit jak funguje ten Origin za boha se nemůžu přihlásit :( demence tohle fakt

Ghartag    midder : pokud je ještě nemáš, tak jedině doporučujiGhartagghartag3384    26.10.2011 15:31 Ghartag

midder : pokud je ještě nemáš, tak jedině doporučuji

midder     :gun: asi do počítače narvu W7 a taky si zahraju. .middermidder8295    26.10.2011 15:26 midder

:gun: asi do počítače narvu W7 a taky si zahraju. .

SweetL.c.King    Jaker: jasně :lala:SweetL.c.Kingsweetlcking6381    26.10.2011 15:14 SweetL.c.King

Jaker: jasně :lala:

Ghartag    Over : počkej, až nás někdy potkáte :-) nás to hraje 11 :-)Ghartagghartag3384    26.10.2011 13:37 Ghartag

Over : počkej, až nás někdy potkáte :-) nás to hraje 11 :-)

Ghartag    Vlken : jelikož se hra vztahuje na EA účet, Origin a Battlelog, tak předpokládám, že nemůžeš. Jedna kopie BFka, jeden člověk.Ghartagghartag3384    26.10.2011 13:37 Ghartag

Vlken : jelikož se hra vztahuje na EA účet, Origin a Battlelog, tak předpokládám, že nemůžeš. Jedna kopie BFka, jeden člověk.

JakER    SweetL. c. King: No bez tvýho doporučení bych nemohl žít ....JakERjaker2265    26.10.2011 12:50 JakER

SweetL. c. King: No bez tvýho doporučení bych nemohl žít ....

Overpowered    @mihal: solo se dá hrát, ale mít kámoše VOIPu je prostě obří výhoda.Overpoweredoverpowered5690    26.10.2011 12:31 Overpowered

@mihal: solo se dá hrát, ale mít kámoše VOIPu je prostě obří výhoda.

Next    Overe -> PMNextnext8987    26.10.2011 12:27 Next

Overe -> PM

Vlken    dají se vytvořit dva různé profily na jedné krabicovce? Když si bratr o místnost vedle kopí BF3, mohu si na svém počítači založit jiný profil na mp? dík
Přece jenom je podle mě blbost mít doma 2 hry
Vlkenvlken1115
    26.10.2011 12:22
Vlken

dají se vytvořit dva různé profily na jedné krabicovce? Když si bratr o místnost vedle kopí BF3, mohu si na svém počítači založit jiný profil na mp? dík
Přece jenom je podle mě blbost mít doma 2 hry

mihal    Málo lidí hraje týmově aspon co se čet týká. Přitom ta hra je na to přímo stavěná. Solisti jsou jen zlomek síly proti kooperující četě. njnmihalmihal2722    26.10.2011 12:17 mihal

Málo lidí hraje týmově aspon co se čet týká. Přitom ta hra je na to přímo stavěná. Solisti jsou jen zlomek síly proti kooperující četě. njn

Overpowered    pak napiš nick na Battlelogu, zapaříme. Pokud nebude moc kickovat dementní PB :DOverpoweredoverpowered5690    26.10.2011 12:08 Overpowered

pak napiš nick na Battlelogu, zapaříme. Pokud nebude moc kickovat dementní PB :D

Next    Mě ráno v 8: 45 probudila poštačka s balíkem a cenovkou 1163 kč, co to asi bylo ?

No přece Battlefield 3 ! ! !

Jedno z nejlepších probuzení v mým životě :)
Nextnext8987
    26.10.2011 12:05
Next

Mě ráno v 8: 45 probudila poštačka s balíkem a cenovkou 1163 kč, co to asi bylo ?

No přece Battlefield 3 ! ! !

Jedno z nejlepších probuzení v mým životě :)

Diskuze na fóru

Napiš videohru, která ... (22 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11497 příspěvků), STEAM -všechno sem (6640 příspěvků), DOOM se seká na jakekoliv nastaveni (13 příspěvků), Napiš knihu, která ... (12 příspěvků), Hledám hru na pc z bojovém uměním (7 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (311 příspěvků), Knihy, čtení, knihovny obecně (175 příspěvků), Anime koutek (491 příspěvků), Problem při zapnutí PC (21 příspěvků), Humble bundle-capcom (3 příspěvky)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Spřátelené weby

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Deus Ex: Mankind Divided  - časy se mění

Adam Jensen se znovu vrací na scénu. Zaujme stejně jako v Deus Ex: Human Revolution?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
Master of Orion – stará značka v novém kabátu

Dostane Stellaris konečně rovnocenného konkurenta?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Deus Ex: Černé světlo - knižní trampoty agenta Jensena

Jak se povedla kniha, která vyplňuje dějovou mezeru mezi Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided?

 
 
 
Souhrn novinek z Gamescomu 2016

I když se zdálo, že je letošní Gamescom skromnější než v minulých letech, přesto jsme se dočkali řady zajímavých oznámení a novinek.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
No Man's Sky - největší, ale ne nejlepší

Černý Petr letní okurkové sezóny No Man's Sky ukazuje, v čem exceluje, ale také v čem prohrává. Tenhle vesmír není pro každého.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole