Uživatel nepřihlášen
Total War Warhammer - Ovládni tento svět 24. května
 

Anno 2070 – zpátky do budoucnosti

Pondělí 19.12.2011 14:00 - Autor: Jiří "Markvy" Markvart - Rubrika: Recenze Recenze Anno 2070

Lodě ze série Anno brázdily už kdejaká období. Doposud se ovšem striktně omezovaly na historii. Tomu je s příchodem Anna 2070 konec!

Recenze z hraní české PC verze

Když vám řeknu, že si Anno 2070 zachovalo koncept předchozích dílů, budete pravděpodobně namítat, že něco takového není možné. Člověk si jen stěží dokáže představit jak pravidla středověké (byť významně zjednodušené) ekonomiky fungují v moderní době. Přeci jenom průmysl v jednadvacátém století nestaví na manufakturách a jeho skladba je krapet jiná než před pěti sty lety. Anno 2070 se zkrátka tváří nadmíru jinak než jeho předchůdci. Po krátkém seznámení ale dojdete k zjištění, že se prakticky nic nezměnilo.

...
Délka: ...
Anno 2070 - Launch Trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Stejné, ale přeci jen odlišné

A to je, věřte tomu, velmi dobře! Anno je a vždy bylo zejména o budování měst, rozvíjení jejich infrastruktury a průmyslu a uspokojování potřeb jejich obyvatel. Sem tam to zpestřila nějaká pěkná námořní bitva... A na tom se opravdu nic nezměnilo. I Anno 2070 funguje na jednoduchém vyrábění polotovarů, jejich přesunu do dalšího zpracovávacího místa a opakování tohoto postupu, až do té doby, než vznikne kýžený finální výrobek. Jen to jsou místo chlebu hamburgery a místo ručně tkaných koberců LCD televizory…

Abyste byli zasvěceni, Anno 2070 se odehrává v ne tak vzdálené budoucnosti (budete-li mít štěstí, tak se jí mnozí z vás možná ještě dožijete), kdy hladiny moří vystoupaly tak vysoko, že částečně pohltily kontinenty a rozřezaly je na několik větších či menších ostrovů (a to se vývojářům náramně hodí, neboť mají ostrovy v lásce). S překvapením zjistíte, že nepanuje žádný válečný konflikt a lidstvo se tak veskrze v pokoji a míru věnuje kolonizování i těch nejzapadlejších ostrůvků ve všech koutech světa. Ostrovy to jsou navíc plné stromů a volně pobíhajícího zvířectva. Dá se tedy tvrdit, že ve světě Anno 2070 je naše budoucnost relativně růžová.

Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní

Tři jsou více než dva

Během hraní se setkáte se třemi hlavními frakcemi. Tou první jsou magnáti, coby představitelé vyspělých technologií a ryzího konzumního života. Jejich stavby jsou výkonné a slouží k dosahování velkých zisků, avšak jsou nevzhledné a zamořují široké okolí. Jejich protipólem jsou ekologové, kteří žijí skromně, v souladu s přírodou a nejvíce se jim zavděčíte čajem a bio potravinami. Ona ekologie je v Anno 2070 poměrně vážná věc. Výstavbou prakticky každé výrobní budovy snížíte o něco ekologický index na daném ostrově, což má hned několik následků. Zaprvé se to nepříznivě projeví na náladě obyvatel (kromě magnátů, kterým ekologie nikdy příliš nevoněla), jež jsou posléze ochotni platit menší daně, a zároveň to má negativní dopad i na produkci zemědělských staveb.

V Anno 2070 se setkáte s třemi různorodými frakcemi – Magnáti, Ekologové a Vědci.

Špatná ekologie tedy vede jednoznačně k snížení tržeb, což není zrovna žádoucí. Zlepšit ji ovšem můžete tím, že budete stavět ekologicky šetrné budovy (namísto tepelné elektrárny vysázíte několik větrníků) a/nebo po ostrově rozházíte několik budov, jakou je například recyklační středisko, které pomáhají převrátit eko index do zelených čísel.

Toliko ekologické okénko. Poslední frakcí, jež má úplně jiné starosti než zachraňování, popřípadě vyhlazování zeleně na planetě, jsou vědci. Jejich přínos je jasný – pomáhají vám vyvíjet nové technologie, které vám usnadní hraní, případně umožní postoupit dál v některé z misí.

Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní

Místo kampaně tutoriál

Když už jsme se dostali k misím, bylo by slušné zmínit se i o kampani. Ta je v případě Anno 2070 poměrně smutně krátká a její odehrání vám tak nezabere mnoho času, řádově několik jednotek hodin, což v případě budovatelské strategie rozhodně není lichotivé číslo. Navíc úkoly v jednotlivých misích jsou někdy až nehezky prosté, a tak se vám snadno může stát, že si v některých chvílích nebudete připadat jako stratég, nýbrž jako poslíček, který doručuje to a vyzvedává tamto, aby mohl poslat zase toto… Zkrátka občas se vám naskytne příležitost, trochu se u toho hraní i nudit.

Samotný příběh není nijak oslnivý, což ovšem nemusí být ani tak na škodu, neboť výpravnost nehraje v případě tohoto žánru žádný prim. Patrně nestačíte být ani pořádně překvapeni, protože přiznejme si – když se seznámíte s hyper inteligentním robotem, jenž řídí harmonické fungování celého města, musí vám být přece jasné, že se jednoho dne zblázní a rozhodne se své strůjce zotročit. Naštěstí je kampaň opravdu jenom jakousi přípravou na volnou, případně multiplayerovou hru. A vězte, že až zjistíte, že se dá plynule zascrollovat až pod vodu, kde je vám umožněno kolonizovat podmořské plošiny, bude se vám nějaká ta průprava dost určitě hodit.¨

Na hře pracovali tvůrci Dawn of Discovery, Castle Strike či série The Settlers.

Hromada zábavy

Krom kampaně nabízí Anno 2070 fůru prvotřídní zábavy. Vedle volné hry a několika scénářů určitě stojí za zmínku některé sociální prvky hry, díky nimž můžete sledovat, jaké frakci dávají ostatní hráči přednost a společně s nimi získávat například bonusy za loajalitu nebo sbírat „úspěchy“ (variace na achievementy). Stranou nezůstává ani klasický multiplayer, který nabízí snad všechno, co by běžný hráč od strategie tohoto typu mohl čekat.

Německá preciznost je cítit zejména z audiovizuálního zpracování. Zde Annu nelze nic vytýkat už pěknou řádku let. Města budoucnosti vypadají parádně, v moři se to hemží hejny ryb, na ulicích zase vašimi svěřenci. Pokud máte dostatečně výkonný stroj, budete si moci vskutku užívat grafických orgií. Mně osobně se barevný středověk líbil možná krapet více než industriálně modrošedá budoucnost, nicméně to už je snad jen otázka osobních preferencí.

Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní
Vlastní obrázek z hraní

Anno 2070 zkrátka dokazuje, že se tato série nemusí držet jenom v dobách dávno minulých. Své mouchy dozajista má, ale nejedná se prakticky o nic zásadního. Jsem jen zvědav, kam nás autoři vezmou příště…

Anno 2070 na PCHodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Anno 2070
» Více o hře
Líbí se nám
  • první Anno z budoucnosti
  • ekonomický model
  • grafické zpracování
  • orientace na budování
Vadí nám
  • krátká kampaň pro jednoho hráče
  • občasná zdlouhavost
Verdikt: Anno 2070 vypadalo zpočátku možná trochu rozpačitě, ale nakonec se z něj vyklubal kvalitní titul, který dokáže zabavit na dlouhé hodiny. Pokud vás budovatelské strategie baví a chcete si vyzkoušet, jaké je to kolonizovat jedny z posledních volných ostrůvků na planetě Zemi, berte všemi deseti.
Hru ohodnotilo také 63 čtenářů průměrnou známkou 8.2/10.
Diler112 (10), Echt (9), riman15 (8), assassin0070 (10), Stixxy (8), SmH83 (7), zlosider (7), Dr0m3dAr (8), Numerios (9), free-art (10), PetasCzech (9), ExBee (8), kratos8 (9), Braga (10), POLIS (9), Garrosh (8), nero (8), Charliehk (6), Bunhead (7), AntraxCZ (9), Speedy 81 (10), hudi11 (8), Hades47 (7), MajkD (10), blazen730 (10), Lev216 (9), Riwen (8), Miki450 (9), Cole (9), tudiiik (6), Nomad845 (5), TheSpeedding (8), Laky (7), Dr.Vtx (8), Groon (8), Jebo (7), PsychoGamer (7), Redpoint1 (9), SamFisher (9), Pato8 (7), F.gery (8), Solda (8), Doominnoo (7), Qlour (8), Toldo (6), chirpy (8), Akimoto (8), markantis (6), japol (8), JonikCZ (9), DwaneDibbley (7), TomiX7 (9), petronelus (9), lithrandir (8), ShaunHastings (9), Koleno (7), ronnie124 (9), KotOr (8), prazak007 (9), Balthasar (9), Vildanix (9), jelenD (8), jakero (8)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 9/10.
gumak (8), MajklH (10), war100 (10), degic (10), xboxforever (10), mara9 (6), morrelo (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Anno 2070 na PCScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070 Screenshot ze hry Anno 2070

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Anno 2070 – zpátky do budoucnosti
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Mr.Johnny    Podľa mňa je to super stratégia ktorá vyzerá ako keby bola v budúcnosti :)Mr.Johnnymrjohnny11330    10.2.2012 19:19 Mr.Johnny

Podľa mňa je to super stratégia ktorá vyzerá ako keby bola v budúcnosti :)

dex1o(^_^)o   1x   RTS láká starší hráče a tím pádem se i kvalita diskuzních příspěvků zvedá diametrálně nahoru. Tento fakt kvituji s povděkem. Markvy já pokládám 8/10 za velice slušné hodnocení, jenže někteří odpírají svojí benevolentností hodnocení her dřívější váhu a renomé, takže ve výsledku je možná tak trochu k vztektu, když komplexnější hra dostane horší hodnocení, než-li prachsprostá koridorovka! Je to k vzteku, já vím! :D Nicméně jde o subjektivního redaktora a hru. A míchat žánry je asi tak stejné, když mícháte jablka s hruškami. Taky jsem co se týče herního vkusu "všežravec" ale nikdy bych nesrovnával RTS s FPS. :Ddex1o(^_^)odex1o-_-o9087    20.12.2011 22:51 dex1o(^_^)o

RTS láká starší hráče a tím pádem se i kvalita diskuzních příspěvků zvedá diametrálně nahoru. Tento fakt kvituji s povděkem. Markvy já pokládám 8/10 za velice slušné hodnocení, jenže někteří odpírají svojí benevolentností hodnocení her dřívější váhu a renomé, takže ve výsledku je možná tak trochu k vztektu, když komplexnější hra dostane horší hodnocení, než-li prachsprostá koridorovka! Je to k vzteku, já vím! :D Nicméně jde o subjektivního redaktora a hru. A míchat žánry je asi tak stejné, když mícháte jablka s hruškami. Taky jsem co se týče herního vkusu "všežravec" ale nikdy bych nesrovnával RTS s FPS. :D

Markvy    Můžete samozřejmě cokoliv, právo na vlastní názor vám tu nikdo neodpírá ;) Jen mi to prostě přijde jako srovnávání komiksové knížky s učebnicí biologie (taky tam je hodně obrázků, ale je to trochu o něčem jiným...) . Každopádně Anno 2070 jsem hrál také a bavil jsem se královsky, dokonce jsem mu dal 8 bodů z 10, všimli jste si? :DMarkvymarkvy2381    20.12.2011 21:58 Markvy

Můžete samozřejmě cokoliv, právo na vlastní názor vám tu nikdo neodpírá ;) Jen mi to prostě přijde jako srovnávání komiksové knížky s učebnicí biologie (taky tam je hodně obrázků, ale je to trochu o něčem jiným...) . Každopádně Anno 2070 jsem hrál také a bavil jsem se královsky, dokonce jsem mu dal 8 bodů z 10, všimli jste si? :D

Echt    Markvy : já myslím, že klidně MŮŽEME. Neexistuje žádné psané ani nepsané pravidlo srovnávání herních žánrů (ať to či ono, je to vše jedna kategorie a to : HRY) . . je to zkrátka dle libosti každého z nás. Tomu se říká svobodná vůle. . Ale to už tahle diskuze zachází uplně jinam a tím pro mě ztrácí smysl (stejný nesmysl jako dohady o to zda je lepší xbox nebo PS3-prostě debata do nekonečna) . . Nechejte si svoje jabka a hrušky nebo biftek a těstoviny , já jsi jdu raději zahrát Anno. Navíc kampaň je vskutku jen kampaň kdy vás to prostě vede za ručičku a tím se dostávám k "nepřetržité hře" kterou mužu hrát klidně rok a to pokaždé jinak. . nemluvě o "ůdálostech" které bude Ubi neustále aktulizovat a nabízet tím stále nový herní obsah. Nikdo vám hru nenutí, mě se líbí a tím to hasne. Přeji příjemnou zabavu všem při hraní Anno 2070 :-)Echtecht7360    20.12.2011 21:26 Echt

Markvy : já myslím, že klidně MŮŽEME. Neexistuje žádné psané ani nepsané pravidlo srovnávání herních žánrů (ať to či ono, je to vše jedna kategorie a to : HRY) . . je to zkrátka dle libosti každého z nás. Tomu se říká svobodná vůle. . Ale to už tahle diskuze zachází uplně jinam a tím pro mě ztrácí smysl (stejný nesmysl jako dohady o to zda je lepší xbox nebo PS3-prostě debata do nekonečna) . . Nechejte si svoje jabka a hrušky nebo biftek a těstoviny , já jsi jdu raději zahrát Anno. Navíc kampaň je vskutku jen kampaň kdy vás to prostě vede za ručičku a tím se dostávám k "nepřetržité hře" kterou mužu hrát klidně rok a to pokaždé jinak. . nemluvě o "ůdálostech" které bude Ubi neustále aktulizovat a nabízet tím stále nový herní obsah. Nikdo vám hru nenutí, mě se líbí a tím to hasne. Přeji příjemnou zabavu všem při hraní Anno 2070 :-)

Markvy    NEMŮŽETE srovnávat hry napříč žánry. To prostě nejde. Tečka! :D Navíc životnost hry není měřena pouze délkou kampaně... Hlavně zatímco například FPS kampaně musí vyprávět příběh prakticky kontinuálně bez zastavení, RTS prostě jen něco nadhodí, nechá vás dvě hodiny hrát, a pak vám dovypráví zbytek... Tohle je míchání jablek s hruškami ;)Markvymarkvy2381    20.12.2011 14:30 Markvy

NEMŮŽETE srovnávat hry napříč žánry. To prostě nejde. Tečka! :D Navíc životnost hry není měřena pouze délkou kampaně... Hlavně zatímco například FPS kampaně musí vyprávět příběh prakticky kontinuálně bez zastavení, RTS prostě jen něco nadhodí, nechá vás dvě hodiny hrát, a pak vám dovypráví zbytek... Tohle je míchání jablek s hruškami ;)

Echt   1x   JANSULOVSKY > jestli jsi FPSkář tak sis asi spletl diskuzi.... . Já osobně, si rád zahraji jakýkoliv žánr a to klidně i FPS...Ale spíše než porovnávat herní žánry a jídlo v restauraci je podstatnější rozdíl mezi kvalitou a kvantitou...Toto Anno je mezi svými unikátním kouskem s výborným nápadem a velmi rozmanitou a složitou herní strukturou a to nemluvim o velmi dobré podpoře od Ubi. Až budeš hrát COD MW19, tak si polož otázku proč sem za každý díl vyhodil tolik peněz když je to pořád dokolečka. Rozhodně mi v prvním komentu nešlo o to, to srovnávat, jen sem vyjádřil co je pro MĚ u hry jakéhokoliv žánru podstatné...zmiňované cod posloužilo pouze jako příklad. Proto to slovíčko "třeba" , které sem použil v poslední větě. Ale abych to schrnul. . ať si hraje kdo chce co chce, když ho to hlavně baví...A jen pro zajímavost...Maso obecně, tráví lidský organismus podstatně déle než těstoviny proto budeš i déle sytý :-)Echtecht7360    20.12.2011 14:04 Echt

JANSULOVSKY > jestli jsi FPSkář tak sis asi spletl diskuzi.... . Já osobně, si rád zahraji jakýkoliv žánr a to klidně i FPS...Ale spíše než porovnávat herní žánry a jídlo v restauraci je podstatnější rozdíl mezi kvalitou a kvantitou...Toto Anno je mezi svými unikátním kouskem s výborným nápadem a velmi rozmanitou a složitou herní strukturou a to nemluvim o velmi dobré podpoře od Ubi. Až budeš hrát COD MW19, tak si polož otázku proč sem za každý díl vyhodil tolik peněz když je to pořád dokolečka. Rozhodně mi v prvním komentu nešlo o to, to srovnávat, jen sem vyjádřil co je pro MĚ u hry jakéhokoliv žánru podstatné...zmiňované cod posloužilo pouze jako příklad. Proto to slovíčko "třeba" , které sem použil v poslední větě. Ale abych to schrnul. . ať si hraje kdo chce co chce, když ho to hlavně baví...A jen pro zajímavost...Maso obecně, tráví lidský organismus podstatně déle než těstoviny proto budeš i déle sytý :-)

JANSULOVSKY   1x   free-art a echt: Jo, ale když si FPSkař, tak ti RTSka asi moc nepomůže. To je jako bych si v restauraci místo steaku objednal špagety, protože vím, že těstoviny víc zasytí. Akorát je problém, že sem měl chuť na steak a ne na špagety...JANSULOVSKYjansulovsky1889    20.12.2011 10:50 JANSULOVSKY

free-art a echt: Jo, ale když si FPSkař, tak ti RTSka asi moc nepomůže. To je jako bych si v restauraci místo steaku objednal špagety, protože vím, že těstoviny víc zasytí. Akorát je problém, že sem měl chuť na steak a ne na špagety...

Core    Po grafické stránce to vypadá opravdu precizně. Typické detailní prostředí z německých dílen.Corecore6047    20.12.2011 10:44 Core

Po grafické stránce to vypadá opravdu precizně. Typické detailní prostředí z německých dílen.

Echt   1x   Souhlasím s free-artem...kampaň mě osobně nepřišla krátká a pro někoho kdo nehrál žádný s předchozích dílů Anno jako já, je to opravdu žrout času...momentálně odehráno 20hodin a sem v polovině...Dále musím znovu souhlasit...je to kvalitní a dobře zpracovaná hra, která přiláká i ty co to v životě nehrály. Navíc z hlediska ceny a herního zážitku dám přednost Annu před koupí třeba zmiňovanému COD.Echtecht7360    20.12.2011 07:56 Echt

Souhlasím s free-artem...kampaň mě osobně nepřišla krátká a pro někoho kdo nehrál žádný s předchozích dílů Anno jako já, je to opravdu žrout času...momentálně odehráno 20hodin a sem v polovině...Dále musím znovu souhlasit...je to kvalitní a dobře zpracovaná hra, která přiláká i ty co to v životě nehrály. Navíc z hlediska ceny a herního zážitku dám přednost Annu před koupí třeba zmiňovanému COD.

free-art    Chipsonator> Raději si koupím dobře zpracovanou hru s 30ti hodinami v kampani za 450 kč než hru za 1200kč s 5ti hodinami v kampani. Z hlediska žánru nepodstatné.free-artfree-art2196    20.12.2011 07:39 free-art

Chipsonator> Raději si koupím dobře zpracovanou hru s 30ti hodinami v kampani za 450 kč než hru za 1200kč s 5ti hodinami v kampani. Z hlediska žánru nepodstatné.

oecity    Nádherné!oecityoecity10317    20.12.2011 03:40 oecity

Nádherné!

Braga    dalsi super strategieBragabraga10322    19.12.2011 21:38 Braga

dalsi super strategie

pajulas    Super hra, super grafika, super hratelnost... Kdo bude mít chuť zahrát mlutiplayer tak napište na 395588692pajulaspajulas10328    19.12.2011 18:30 pajulas

Super hra, super grafika, super hratelnost... Kdo bude mít chuť zahrát mlutiplayer tak napište na 395588692

Chipsonator    taky mě to strašně láká :lala:Chipsonatorchipsonator7091    19.12.2011 17:30 Chipsonator

taky mě to strašně láká :lala:

zidpadne    naposledy to bylo co jsem hrál tak simcity 4 deluxe editionzidpadnezidpadne2496    19.12.2011 16:30 zidpadne

naposledy to bylo co jsem hrál tak simcity 4 deluxe edition

JakER    Vypadá to hodně dobře. Přemýšlím nad koupí. Dlouho jsem nehrál nějakou pořádnou strategii.JakERjaker2265    19.12.2011 16:16 JakER

Vypadá to hodně dobře. Přemýšlím nad koupí. Dlouho jsem nehrál nějakou pořádnou strategii.

Chipsonator    free-art: trochu blbost srovnávat délku FPSky a RTSky.Chipsonatorchipsonator7091    19.12.2011 16:12 Chipsonator

free-art: trochu blbost srovnávat délku FPSky a RTSky.

free-art   1x   mě kampaň zabrala 32h a myslím si že je to akorát. Nepřijde mi to krátké...furt lepší než CoD s 5ti hodinami v kampani :)free-artfree-art2196    19.12.2011 15:54 free-art

mě kampaň zabrala 32h a myslím si že je to akorát. Nepřijde mi to krátké...furt lepší než CoD s 5ti hodinami v kampani :)

Stixxy    První strategie po dleší době, kterou jsem si zahrál. Povedená :thumbup: souhlasím s 8Stixxystixxy2230    19.12.2011 15:23 Stixxy

První strategie po dleší době, kterou jsem si zahrál. Povedená :thumbup: souhlasím s 8

Gandalf.    Anno mám rád, jen je to na mě až moc zdlouhavá strategie. Když hrajete jen tak budování, trvá kolikrát několik desítek hodin než se někam pořádně dopracujete.Gandalf.gandalf8216    19.12.2011 15:12 Gandalf.

Anno mám rád, jen je to na mě až moc zdlouhavá strategie. Když hrajete jen tak budování, trvá kolikrát několik desítek hodin než se někam pořádně dopracujete.

veverka_13    musim jenom potvrdit že hra je to opravdu skvostná ale ANNU 1404 se nevyrovnáveverka_13veverka_131857    19.12.2011 14:41 veverka_13

musim jenom potvrdit že hra je to opravdu skvostná ale ANNU 1404 se nevyrovná

zoomfire   2x   nádherná ukázka něměcké preciznostizoomfirezoomfire19    19.12.2011 14:26 zoomfire

nádherná ukázka něměcké preciznosti

Eledin    Tyyjo ma to celkem peknou grafiku :DEledineledin4515    19.12.2011 14:14 Eledin

Tyyjo ma to celkem peknou grafiku :D

Diskuze na fóru

Jaký typ připojení k internetu používáte doma (21 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11156 příspěvků), Anime koutek (459 příspěvků), Bazar knih (9 příspěvků), STEAM -všechno sem (6356 příspěvků), Seká se mi nový DOOM s těmito HW? (9 příspěvků), Playstation 3 - Rada (7 příspěvků), Creative - forum pro kreativní lidi (580 příspěvků), Star Citizen (62 příspěvků), Inzerce na Zingu (70 příspěvků), Tak teda hraju Zaklínače 3. (36 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Total War: Warhammer – invaze do nového světa

První Total War zasazený mimo naše dějiny je tu, povedl se lépe než jeho historičtí předchůdci?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Zaklínač 3: O víně a krvi - nehezké dobrodružství v krásné zemi

Geralt z Rivie to na své poslední výpravě nebudete mít vůbec jednoduché. Co ho čeká v barevné zemi?

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole
 
 
Shadow of the Beast – krvežíznivá bestie

Chodící monstrum jménem Aarbron hlásí vzkříšení a dychtí po krvi víc než kdykoliv předtím.

 
Přečíst celý článek»Autor: Fakus - Platforma: Konzole
 
 
Homefront: The Revolution – novodobá americká revoluce

Partyzánské skupiny byly a stále jsou trnem v oku pro všechny armády na světě. Jejich zákeřnost v blízké budoucnosti pocítí také severokorejská…

 
Přečíst celý článek»Autor: Etien - Platforma: PC a konzole
 
 
Postal Redux - o něco hezčí kontroverze

Jedna z nejkontroverznějších her se vrací ve vylepšené verzi. Je ale těch vylepšení dost na to, aby Redux verze stála za pozornost?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole