Uživatel nepřihlášen
Deus Ex: Mankind Divided vychází 23.8.2016
  

Modern Combat 3: Fallen Nation

Čtvrtek 19.1.2012 14:00 - Autor: Zdeněk "Champion" Šmejkal - Rubrika: Recenze Recenze Modern Combat 3: Fallen Nation

Není to lehké být USA, pořád na vás někdo útočí… alespoň tak to vidí vývojáři z Gameloftu. A jak to vidíme my? Takhle virtuálně nás to určitě netrápí, ba naopak.

Recenze z hraní Android verze hry

Trojky kam se podíváš

Tento rok (vlastně už ten minulý) byl ve znamení trojek. Nikdo sice nepředstavil novou akční hrdinku s polygonovými přednostmi a ani Assassin’s Creed III nebo Half-Life 3 jsme se nedočkali, ale místo toho se můžeme přít o přednostech dvou velkých válečných FPS – Modern Warfare 3 a Battlefield 3. A abychom toho moderního válečnictví neměli málo ani, když zrovna nejsme u počítačů či konzolí, přispěchal Gameloft se svou trojkou. Přesněji s Modern Combat 3: Fallen Nation.

Říkáte si proč Fallen Nation? Gameloft vsadil na „originalitu“ a ve fiktivním konfliktu poslal do kolen samotné USA, které tak čelí útokům na vlastním území. Za celou akcí stojí tzv. KPR – Aliance Koreji, Pákistánu a Ruska. Díky paktu těchto tří států (další trojka) nebudete mít v roli kapitána Jamese Walkera o nepřátele nouzi. Vaším úkolem bude nejen od nich vyčistit vaši vlast, ale zneškodnit i jejich vůdce daleko za hranicemi spojených států.

...
Délka: ...
Modern Combat 3: Fallen Nation - Launch Trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Je jen málo FPS, které mají originální příběh plný zvratů a Modern Combat 3 k takovým rozhodně nepatří. Nedá se říci, že by místy nepřekvapil, ale rozhodně to není faktor, který by si propůjčil třeba od Black Ops. Kvůli recenzi jsem chtěl příběh vnímat intenzivněji, abych vám o něm mohl vyprávět, ale hra mě nějak nenechala. Což svým způsobem, ale není na škodu. Modern Combat je díky tomu svižná hra. Žádné dlouhé vykecávání. Trochu zdrží jen nascriptované pasáže, kde ve správný čas musíte máchnout po displeji, ale nejsou to nijak dlouhé prodlevy, u kterých byste nějak extra vychladli. Herní svět vás také nezdrží, jelikož v koridoru nikam nezabloudíte. Jediným zpestřením hratelnosti jsou tak mise, kde podporujete pozemní jednotku z bombardéru nebo vrtulníku. Klasická dnešní střílečka…

Chybí vám na cestách Call of Duty? Zkuste Modern Combat a bude vám už chybět jen energie baterie.

Jako každá nová hra od Gameloftu, je i MC3 vybavena zas o fous lepší grafikou. Na první pohled je vidět, že výkon mobilních zařízení roste. Na druhý je pak znát, že ho Gameloft umí využít a tak ždíme smartphony natolik, že se i dvoujádra u loadingu chvíli zdrží. Ale kdo si počká, ten se dočká. A je na co čekat. Grafika hry vypadá úchvatně. Jako vždy sice chybí vyhlazování, ale o to se stará jemnost mobilních displejů. Na tento fakt upozorňuji kvůli screenům přímo z mobilu, které na monitoru nevypadají tak úchvatně. O další grafické efekty však ochuzeni nebudete. Zvuky pak dokonale dokreslí, co grafika nezvládne.



Nastavit… Zamířit… Pal!

Co se mi na třetím Modern Combat opravdu líbí je systém míření. S tím trochu souvisí opravdu bohaté možnosti nastavitelnosti ovládacích prvků. U žádné hry mi nikdy nesedí rozmístění prvků… asi neumím telefon držet nebo mam velké ruce, nevím. A tak pokaždé než začnu hrát, hledám možnost jak si alespoň trochu pomoci. A tady se Gameloft opravdu snažil! Všechny prvky na obrazovce lze přesouvat a je možné jim měnit i libovolně velikost. Přesnější míření jsem si tak mohl dát z nepřístupného pravého spodního roku na přístupnější místo a ještě o kousek zvětšit. Díky tomu jsem objevil rozdíly a krásu různých zaměřovačů. A jelikož vás hra občas za povedený headshot odmění i efektní zpomalenou animací průstřelu, tak ta chvíle v nastavení, za to určitě stojí.



Během hraní budete dostávat odměny v podobě dvou druhů peněz. Jedny v multiplayeru, druhé v kampani. V kampani si za ně můžete pomáhat v misích. Sám jsem je ale nějak zapomněl využít – lehká obtížnost. Ale je dost možné, že na extrémní obtížnost se budou velmi hodit. V multiplayeru herní měnu určitě využijete více.

Mobilní telefon + multiplayer = vražedná kombinace, kterou nemusí zachránit ani Gorilla Glass.

Ten je pak bezesporu dalším kladem hry. Můžete hrát buď po lokální wi-fi nebo na serverech Gameloftu. Až 12 hráčů se může utkat na jedné z šesti map. K dispozici je 7 modů, kde nechybí ty nejznámější, jako „capture the flag“ nebo „team battle“.

Hrajete-li často, oceníte možnost několika zbraňových balíčků. Nemusíte se tak před každou hrou zdržovat výběrem zbraní podle módu nebo mapy a vyberete si rovnou z vámi navolených setů. Jedinou překážkou k takovému pohodlí jsou ale herní peníze, protože nic není zadarmo. Kromě utrácení za nové zbraně, můžete svou hotovost využít i k jejich vylepšování. Chcete silnější náboje nebo přesnější zaměřovač? Není problém… tedy pokud na to máte. Máte-li multiplayerových peněz opravdu hodně, můžete je využít i ke koupi zajímavějších vítězných hlášek, jiných pozadí k nim nebo hezčího avataru, aby každý věděl, s kým má tu čest.



Konec dobrý, všechno dobrý

Modern Combat 3: Fallen Nation je hrdým pokračovatelem úspěšné mobilní herní série Modern Combat. Tak jako u velkých her, je i každý další díl této série technicky dokonalejší a také náročnější. Připravte se, že při nabíjení jen z USB notebooku si možná dlouho nezahrajete! Co se hratelnosti týče, je to výborná střílečka, která rozhodně nezklame. Dalo by se i říci, že i nadchne, minimálně grafickým zpracováním. Kampaň na nějakou dobu zabaví, a když ne, je tu pořád multiplayer. Shrnuto v několika slovech: Call of Duty pro mobily (a tablety).

Modern Combat 3: Fallen Nation na iPhone, iPad, AndroidHodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Modern Combat 3: Fallen Nation
» Více o hře
Líbí se nám
  • audiovizuální zpracování
  • ovládání
  • multiplayer
  • rozmanité lokace
Vadí nám
  • energetické nároky
  • cena
  • koridorovitost
Verdikt: Modern Combat 3: Fallen Nation je Call of Duty pro mobily (a tablety). Jde o další díl série, který je technicky dokonalejší a náročnější. Nadchne dobrou hratelností, grafickým zpracováním, kampaní i multiplayerem.
Hru ohodnotilo také 14 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
James (8), Lewak88 (5), tomi2k9 (10), ZohaN (7), Hades47 (5), TheGreendroid (9), tudiiik (9), Radas (10), shaak (6), Mine (8), JonikCZ (9), GTA 5 Fan (5), Nomad845 (8), Dager31CZ (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Modern Combat 3: Fallen Nation na iPhone, iPad, AndroidScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation Screenshot ze hry Modern Combat 3: Fallen Nation

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Modern Combat 3: Fallen Nation
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Pjasatoo    No já mám všechny díly od MC 2, a musím uznat skok dopředu obrovský, ale občasný problémy s MP, teď jsem rozjel MP v MC3, a mám problém s penězi. Nemohu si nic koupit ani tu hlášku při zabití, jak je to možné, mám koupenou poctivě za velké peníze, ve hře mám nahráno 18 levelů zatím, a na kontě 35000 jenže obrázek nebo hláška za 2000 nic. Nemohu koupit...proč ? ? ? Měl jste někdo problém ? ?Pjasatoopjasatoo17488    14.2.2013 20:36 Pjasatoo

No já mám všechny díly od MC 2, a musím uznat skok dopředu obrovský, ale občasný problémy s MP, teď jsem rozjel MP v MC3, a mám problém s penězi. Nemohu si nic koupit ani tu hlášku při zabití, jak je to možné, mám koupenou poctivě za velké peníze, ve hře mám nahráno 18 levelů zatím, a na kontě 35000 jenže obrázek nebo hláška za 2000 nic. Nemohu koupit...proč ? ? ? Měl jste někdo problém ? ?

bart201    Na Evu 3D je to jedna z graficky nejlepších her, akorát se to strašně dlouho načítá. :lol:bart201bart2019537    15.3.2012 11:58 bart201

Na Evu 3D je to jedna z graficky nejlepších her, akorát se to strašně dlouho načítá. :lol:

winkja    senrimer: ty se tomu sice směješ, ale uplně zapomínáš že toto je hra por mobily... i kdyby to byl CoD engine, spustit ho na mobilu bych spíš pokládal re respekt vyvojáři, než se smát... přeci jen toto je jedna z graficky nejdokonalejších her na mobilní platformu...winkjawinkja119    23.1.2012 17:28 winkja

senrimer: ty se tomu sice směješ, ale uplně zapomínáš že toto je hra por mobily... i kdyby to byl CoD engine, spustit ho na mobilu bych spíš pokládal re respekt vyvojáři, než se smát... přeci jen toto je jedna z graficky nejdokonalejších her na mobilní platformu...

predator.cz    senrimer: jo jo to se nezapře :-Dpredator.czpredatorcz8820    21.1.2012 19:54 predator.cz

senrimer: jo jo to se nezapře :-D

senrimer   2x   kraken7: [ odkaz ]senrimersenrimer7650    19.1.2012 18:19 senrimer

kraken7: [ odkaz ]

kraken7   2x   senrimer: Kde jsi přišel na to, že to hra běží na engine Call of duty?kraken7kraken77989    19.1.2012 17:52 kraken7

senrimer: Kde jsi přišel na to, že to hra běží na engine Call of duty?

Champion    Parad! se: $6. 99 mi přijde dost. Za ty peníze dostaneš grafický orgie a slušnou herní dobu, ale když se spokojíš bez grafických orgií potěší stejně (a možná i dýl) NOVA2, která sice na marketu stojí stejně, ale u Gameloftu si ji můžeš koupit za 50, -. Případně Shadowgun stojí $4. 99 (což není o moc míň) a ten mě osobně se líbil víc, ale zas nemá multiplayer (zatim) . A pak neni to mínus, který by mělo na hodnocení vliv, jde spíš o to říct, že patří k těm dražším hrám na marketu a pokud neni v nějaký akci stojí hodně za zvážení jestli si ji koupit.Championchampion1615    19.1.2012 17:51 Champion

Parad! se: $6. 99 mi přijde dost. Za ty peníze dostaneš grafický orgie a slušnou herní dobu, ale když se spokojíš bez grafických orgií potěší stejně (a možná i dýl) NOVA2, která sice na marketu stojí stejně, ale u Gameloftu si ji můžeš koupit za 50, -. Případně Shadowgun stojí $4. 99 (což není o moc míň) a ten mě osobně se líbil víc, ale zas nemá multiplayer (zatim) . A pak neni to mínus, který by mělo na hodnocení vliv, jde spíš o to říct, že patří k těm dražším hrám na marketu a pokud neni v nějaký akci stojí hodně za zvážení jestli si ji koupit.

Parad!se   1x   Jako - cena?Parad!separadse1704    19.1.2012 16:51 Parad!se

Jako - cena?

senrimer   5x   je vidět, že použili engine s cod MW3 :) Ja proč se to tak podobá :)senrimersenrimer7650    19.1.2012 14:45 senrimer

je vidět, že použili engine s cod MW3 :) Ja proč se to tak podobá :)

Champion    Byla stejně jako všechny hry od Gameloftu, ale jen na jeden den... Za nedlouho bude určitě za lepší cenu (50, - Kč + možná i s jednou hrou zdarma) přímo u gameloftu, ale zatím tam není....Championchampion1615    19.1.2012 14:25 Champion

Byla stejně jako všechny hry od Gameloftu, ale jen na jeden den... Za nedlouho bude určitě za lepší cenu (50, - Kč + možná i s jednou hrou zdarma) přímo u gameloftu, ale zatím tam není....

Viliem   1x   Je to výborná hra a nedávno byla dokonce v akci za 1 dolar :)Viliemviliem3485    19.1.2012 14:14 Viliem

Je to výborná hra a nedávno byla dokonce v akci za 1 dolar :)

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6640 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11496 příspěvků), Napiš videohru, která ... (17 příspěvků), DOOM se seká na jakekoliv nastaveni (13 příspěvků), Napiš knihu, která ... (12 příspěvků), Anime koutek (491 příspěvků), Hledám hru na pc z bojovém uměním (7 příspěvků), Knihy, čtení, knihovny obecně (175 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (311 příspěvků), Problem při zapnutí PC (21 příspěvků), DotA 2 (285 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Spřátelené weby

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Deus Ex: Mankind Divided  - časy se mění

Adam Jensen se znovu vrací na scénu. Zaujme stejně jako v Deus Ex: Human Revolution?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
Master of Orion – stará značka v novém kabátu

Dostane Stellaris konečně rovnocenného konkurenta?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Deus Ex: Černé světlo - knižní trampoty agenta Jensena

Jak se povedla kniha, která vyplňuje dějovou mezeru mezi Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided?

 
 
 
Souhrn novinek z Gamescomu 2016

I když se zdálo, že je letošní Gamescom skromnější než v minulých letech, přesto jsme se dočkali řady zajímavých oznámení a novinek.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
No Man's Sky - největší, ale ne nejlepší

Černý Petr letní okurkové sezóny No Man's Sky ukazuje, v čem exceluje, ale také v čem prohrává. Tenhle vesmír není pro každého.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole