Uživatel nepřihlášen
   

Dishonored – tisíce cest k nezapomenutelnosti

Pondělí 15.10.2012 17:00 - Autor: Rosťa "Rosťa" Viktorin - Rubrika: Recenze Recenze Dishonored

Redakce Zingu varuje: Počet vašich spermií tahle hra nejspíš neovlivní, avšak drasticky snižuje pravděpodobnost, že byste je v dohledné době pustili na čundr.

Recenze z hraní PC verze

A pak, že to nejde! Studio Arkane vzalo spravedlnost (a nejspíš i svůj osud) do vlastních rukou a po víc jak roce od odhalení pustilo mezi nadržené hráče dost možná nejlepší hru aktuálního kalendářního roku. Ano, Kingdoms of Amalur, Mass Effect 3, Rayman Origins, Diablo 3, Max Payne 3 jsou všechno podařené záležitosti, avšak přinejmenším v mých očích ani jedna nepřinesla nic, co by mě donutilo sednout na zadek a s tupým výrazem a otevřenou pusou zírat. Dishonored to zvládlo a to i navzdory skutečnosti, že víceméně ve všech běžně hodnocených aspektech jde o titul přinejlepším průměrný.

...
Délka: ...
Dishonored - Launch trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Vezmeme si to tedy od těch negativ, když už jsem je nakousnul. Chudák zhrzený Corvo je obviněn z vraždy císařovny, kterou nespáchal, vhozen do vězení, které neladí s jeho pletí a mučen lidmi, z kterých zrada vyzařuje jako z Ivety Bartošové touha po pozornosti. Příběh je zkrátka klišoidní, bez překvapivých zvratů… vlastně, bez zvratů, tečka, a pokud se dohrabete až nakonec, určitě ne proto, abyste si potvrdili, že je vrahem zahradník. Identita zrádců je de facto odhalena během prvních deseti minut a doufat, že dějová linka udrží váš zájem vybičovaný na maximum je stejně naivní jako myslet si, že Call of Duty 15 bude posledním dílem série.

Velká část „viny“ v tomhle ohledu leží na bedrech vývojářů. Ne snad proto, že si se scénářem nedali víc práce, nýbrž proto, že se rozhodli jít tak trochu proti zažitým zvyklostem, díky čemuž v titulu nenarazíte ani na jednu klasickou renderovanou cut-scénu. Pár stovek, možná tisíců hráčů teď řve blahem, ale pravdou je, že pokud se to s nimi nepřehání, ideálně dotváří atmosféru a bez problému vtahují hráče do děje. Bez nich se to simuluje jen velice těžko a Dishonored na to doplácí. Po pár desítkách odehraných minut totiž člověk zjistí, že je mu tak nějak jedno koho, kdy a proč (ne)zabije, ale fakt rád by zjistil co se stane, když udělá tohle, nebo tohle.



Ruku v ruce s tím jde audiovizuální zpracování, které… nechci snad naznačovat, že by bylo vyloženě špatné, ale řekněme, že nijak zvlášť nenadchne. Steampunková stylizace, design budov, dopravních prostředků a dalších blbůstek je parádní, ale grafika jako taková v dnešní době prostě nemůže oslnit. Jsem si vědom, že o ni zas tolik nejde (obzvlášť v případě Dishonored), ale po spuštění to člověka praští do očí a alespoň za zmínku to jistě stojí. Jsem nicméně přesvědčen, že se ozve spousta z vás, kterým se na něm nezdá nic špatného a to je fajn. Nikdy se nedá zavděčit všem. Mluvíme-li ovšem o audiovizuálním výsledku, nesmíme zapomenout na hudební podkres. A za ten si autoři bludišťáka rozhodně nezaslouží!

Zatímco k sekci zvuků nemám jedinou výtku, soundtrack se moc nepovedl. Jednak ve většině případů sestává z ledabylého drnknutí do basové struny znuděným muzikantem, přičemž vrchol představuje náhodné ustřelení ruky se smyčcem. No, a druhak, i když orchestr ojediněle popadne rebelská nálada, hrané motivy jsou zoufale nezajímavé, a že by se vám snad nějaká melodická linka vryla do paměti je velice nepravděpodobné. Zbytek mínusů už jen v rychlosti: NPC postavy se výjimečně umí seknout o neviditelné překážky; čas od času narazíte na místo, popírající zákony fyziky a nepohodlné tělo, jež by mohlo upozornit stráže, lze nechat vpít do stěny; vychvalovaná umělá inteligence je použitelná až při zvolení vyšších obtížností, jinak totiž není problém pět metrů od strážce pořádku někoho přidusit a bez problému vám to projde.



A teď konečně k tomu zajímavějšímu. Vím, že po přečtení první poloviny recenze to snad i může vypadat, že hodlám jít proti proudu a Dishonored strhat, ale faktem je, že vše výše vyjmenované osobně považuji za vesměs prkotiny. Ano, bylo by fajn, kdyby se s tím tvůrci poprali lépe (obzvlášť ta muzika zamrzí; u takhle velkého projektu se mi nechce věřit, že by ji podcenili a připisuji to normálnímu lajdáctví), ale vesměs nic neovlivňuje zážitek z hraní výrazně negativním způsobem. A to je sakra důležité! Ve všech ostatních směrech je totiž hra dech beroucí jízdou.

Jak už bylo předesíláno, titul je skutečně rozdělen do několika málo misí, kterými lze při troše snažení prolétnout doslova za pár hodin. Samozřejmě s tím, že vždy volíte tu nejpřímější cestu, ignorujete veškeré vedlejší mise, nesnažíte se nijak zvlášť hledat runy (o těch více později), peníze ani lektvary a dialogy trpíte jen proto, abyste věděli co máte dělat. Avšak takový styl hry velice rychle omrzí. A právě tady nastupuje kouzlo Dishonored. Stačí změnit jen nepatrnou drobnůstku, například, že se pokusíte maximum stráží vyřídit nenásilnou cestou, a hodiny strávené v Dunwallu strmě naskakují. Pro představu, při hraní na nejlehčí obtížnost s téměř úplnou ignorací sidequestů a občasným přičichnutím ke stealthu mi první dohrání trvalo nějakých deset až dvanáct hodin.

Krapet zamrzí, že ačkoliv vývojáři de facto vymýšleli jen cca pět misí, hlavní úkoly jsou zoufale neoriginální a sestávají téměř výhradně z něčí eliminace, nebo nalezení něčeho. Už po prvních pár krocích v nové lokaci na to ale úspěšně zapomenete, protože minimálně co se poskytnuté volnosti týče, tvůrci nelhali. Můžete dělat téměř cokoliv téměř kdekoliv a co je na tom nejlepší – neexistuje špatné rozhodnutí. Z každé situace, byť sebenáročnější se dá vybruslit, zachováte-li si duchapřítomnost. Hodně v tomto ohledu pomáhá schopnost přemisťování, jež spadá do kategorie nadpřirozených abilit, které vám propůjčil Outsider (něco jako bůh v tamějším univerzu).



Těch je celá řada, jak aktivních tak pasivních, přičemž každou lze alespoň jednou vylepšit. Právě k tomu slouží runy, jež jsou v míře větší než vrchovaté rozesety po každé lokaci. Ne vždy je nicméně snadné se k nim dostat. Částečně lze jejich absenci nahradit sbíráním kostěných přívěsků, jež vám po aplikaci vylepší „statistiky“, avšak současně lze nosit jen tři a jejich působnost je silně omezená. Pokud si tedy chcete vyzkoušet jaké to je proti někomu poštvat krysy, máchnutím ruky vytvořit tornádo, nebo někoho posednout, důrazně doporučuji si ten čas při plnění mise udělat a alespoň jednou se odklonit mimo hlavní dějovou linku.

Stejně tak se hodí šmejdit všude kolem sebe a sbírat všechno, co není přibité. Doba je totiž zlá a zadarmo nikdo nedělá. Herní měna přitom slouží ke všemu světskému. To jest vylepšování zbraní, masky, nakupování nábojů, šipek (ty obyčejné lze rovněž sbírat z těl zabitých), granátů, lektvarů a tak dále a pořád dokola. Pokud navíc budete mít štěstí a budete opravdu důkladní, není problém najít v každé lokaci alespoň jedny nákresy, na jejichž základě se vám zpřístupní nové vylepšení. Povětšinou co se výbavy týče. Klasické zbraně jsou totiž ve hře jen tři – dýkomeč, pistole a kuše – a i kdybyste byli Copperfield tak z toho moc dalších kombinací nevyčarujete.



Parou nabuzená recenze spěje ke svému cíli a než vás nechám zavřít okno a znovu si zaprdět hráčské doupě, rád bych si postěžoval ještě na jednu věc. Provázanost se Steamworks. S tím už toho samozřejmě nemají hoši z Arkane Studios nic moc společného, ale jen tak lehce tenhle zhovadilý systém z háčku nepustím. Zatímco na Origin a Games for Windows se běžně nadává, Steam se glorifikuje. Zbytečně. Drtivá většina z vás to jistě ví, ale jen pro jistotu připomenu, že tahle služba využívá pro ukládání pozic cloud storage. A to především proto, abyste mohli vaši oblíbenou gamesu hrát na různých počítačích. Problém ovšem nastává, když daná hra spadne. Steam si z toho sedne na prdel a při každém spuštění se snaží synchronizovat uloženou pozici z PC s tou na jejich serverech, což mu samozřejmě nejde a pořádně tak nefunguje ani jedna. Celý slavný systém se proto následně uchýlí k té nejdementnější věci a totiž, že vám k načtení dá pouze ty pozice, které se jako poslední správně uložily a sesynchronizovaly. Při každém spuštění Dishonored to tak byla taková malá loterie, kde že to budu v hraní pokračovat. Frustraci pak bohužel nezmírní ani fakt, že jsou ve hře přítomny české titulky, a to i v konzolových verzích.

Dishonored na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Dishonored
» Více o hře
Líbí se nám
  • steampunkové univerzum
  • herní svoboda
  • zábavné schopnosti
  • že Dishonored nelze hrát "špatně"
Vadí nám
  • plytký příběh
  • průměrné audiovizuální zpracování
Verdikt: Budu se sice opakovat, ale Dishonored je bez přehánění největším překvapením tohoto roku a dost možná i nejlepší hrou. Zda-li bude korunováno i oficiálně je nicméně jedno. Tohle by ve vaší sbírce prostě chybět nemělo!
Na Zingu se nachází také další 2 uživatelské recenze hry Dishonored.
Hru ohodnotilo také 427 čtenářů průměrnou známkou 8.9/10.
killer159357 (9), Doom351 (9), soldierXXXX (10), ivankrato (10), Adamronaldo541 (10), Veritas (8), martyEF (10), Ctira.d (10), mac12352 (10), Bart12 (9), Two-Face (10), grimhood (10), Rushi (10), rampage (10), Hades47 (10), Popopki (10), Marek77 (10), KET312 (10), CrownCz (10), Spunak (10), Virus (9), damik (10), Wreis (10), Barik (9), Wojki (9), Drexy (10), megajar (10), Mr.Triboni (10), Petroň (10), Icarus (10), Aye96 (9), Laky (8), Matqqo (10), Janys89 (7), Bazmek (10), iToast (8), corey26 (9), lahve (10), Narky(connor) (10), vegasss7771 (9), fja_ (7), Dominikl (10), Elli[CZE]k (9), war100 (10), Groon (10), HoloCron (10), Kostik (10), prso (9), hitman8001 (10), Dr.Killjoy (9), Honzas (9), Ornell (10), Sectr (10), feldisko (8), Dare (10), Javo26 (9), elysean (8), Darius (9), iNva (9), SineD (10), obivan568 (9), Imrik (8), LanceCZ (10), OS1R1S (9), tovlasek (10), hergiy (10), Meky171 (9), Corvus (10), Kenedz68 (10), Monkeyskunk (8), Nojmi (9), BblackK (10), Fildus (9), Strec (9), Martinrush (8), soldier601 (10), Wex528 (9), Cmoud94 (10), FishDemonCZ (9), Andrsten (9), versace186 (10), Feďa15 (9), Kalyos (10), Mrkrikajs (9), CRYPT (8), Mine (8), Skypas (9), Lev216 (9), Louis_Vuitton (9), xxtygrxx112zero (10), Ka3el (9), Awake28 (10), GROWLING (10), FallenExitus (10), ajdesechlastat (5), MoRt8 (9), ScorpionMK11 (10), InkredyblDyno (10), urbi.j (8), Kellly (10), digimaster (9), Dalaren (9), PETAS117 (8), Santusak (8), krkus (9), Redpoint1 (7), Echt (9), Toxik (7), Žolík (9), Magscraft (10), adamiskos (10), SAMES (10), navvrat (9), caukyy (8), SamFisher (9), Loskwa (8), ostrostrelec (8), DeuZ (9), theo (9), Kingcze (9), Praky (10), Ryor (5), Fallon (10), Nozdormu (10), martan777 (8), Moonis (8), seety (10), ladousek1 (9), cizon (9), BenderXCZ (10), Joker_The (10), jakuba (9), martik642 (9), Cole (8), narnian1370 (10), Voldemort999 (10), Cvrnda (9), FesakSX (9), jirkav98 (10), Lumicko (10), F.gery (10), simon34 (9), hanis93 (9), Dwait (10), Mazarox (10), STELKER (10), Enemy_001 (9), warmanager (10), hudi11 (9), Smuky (10), Blizz (8), JayLP (9), Pato8 (9), MarkCZ (9), Mustaffa (10), LuckyBaal (9), predator.cz (9), Toldo (9), skylines (10), xchara2 (10), FAKEing (9), Doominnoo (8), TwoFace (2), gheorgen (4), Atom123 (10), Bonpar (9), Conchar (9), terrka (9), Lucious (9), rxpython (8), StrikerTH (8), MrGoldrix (10), mirek TANECEK (9), Kozopes (9), Andrea (9), kojot (10), miachl (8), Rascal (8), Skallagrim (9), avalanchedisc (10), čikolas1234 (10), Pashtikar (9), BionicD (8), Kudla (9), Atlantis (7), KrytaCZ (9), JP-Wolf (9), jiaaa (10), Vika (9), nero (10), kiklop8 (9), Karui (9), Big Boss (8), shaak (9), Ice Golem (10), Agalloch (10), Marigold (9), Ratos (10), Onos T'oolan (4), thundeus (10), Lukaseagle (10), Slon (9), Akimoto (8), kamgeforce (8), PuruP (10), Blodex (10), Marador (10), Moody7822 (8), skaldacz8 (9), klaz365 (9), gawlo (8), markantis (8), SeCeS (10), stalkertwo (10), Luke015 (8), Vivi (10), japol (8), MrXPlayCZ (8), Raxel (9), okick (8), D0oMeX (10), DwaneDibbley (8), opletalpa (10), fermdik (10), -OverLord- (9), Selphie (9), tiny (9), Riley (9), Keellan (10), Skilcry (9), Andromeda25 (8), czghost98 (9), petronelus (9), beeturbo30 (8), Will (10), Archer (10), wajdoslavek6 (9), zmrzlinar22 (10), mlok1911 (9), fallanga (10), Thorn1991 (8), Aveline (7), Lord Soup (8), Rezet (10), th0ca (7), Denny (9), StalwartStone (10), MelmanCZ (8), AeSko (8), Jirulka (9), hozix (10), Hoot (7), AsuraCzech (9), MORTHSIR (10), gumadzus (10), Feny (10), sticka (7), kijař (9), Danalth (9), kotlik (9), breeg (10), Smoothie (10), Falleen (10), lenuska28 (10), zoltan chivay (10), Lord Snow (9), Jencl (8), hruska (7), Tomy (9), Bogi_cze (8), NintendoNES (8), Epso (9), Ijacek.007 (10), Silchas Zmar (4), Ardenlax (8), Elmania5770 (10), ShaunHastings (8), Garrosh (9), Chalpe00 (9), stuntman (9), Juraj103 (10), Paranoia (9), Crutiatix (8), Le Magnifique (6), Angle_face (9), Halalí (9), Danigon (9), Davelek (8), SeriozníSam (7), Murvudd (7), Fosňák (9), Raiden-CZ (9), ElectroTano (9), kubahaslerka (10), ACzeMiky (7), Lišák (9), Phill002 (8), Wifinus (7), hxxnxs (4), ramboba (8), takon999 (10), Pongi (8), Eidam767 (8), KyShi (10), G4rgamel (10), danur078 (9), draco666 (7), FunnyDeath89 (9), suvikgamer (1), Chrom97 (9), FranCop (9), Ghost_ (10), Freddie (9), RockMax (7), Smirnow (10), trissana (7), Meg.A.Byte. (10), fordzy (10), Horus (9), Man1akCZ (10), johnylewis (6), Zack (9), Parasit (9), Basti (9), johnny_jay (5), Szczigi (9), Maty (9), pohoda (8), Stenlly69 (10), KaerMorhen (8), Mafian11102000 (10), Xenus (4), LeyaM (9), NekoYukki (9), Ripper (9), Chill (10), snakerh (9), Jocker94 (10), semtexiiik (10), HardCZ (8), Jason3 (9), Ebolus (9), prazak007 (9), jesterkacz (9), Bruce Wayne (10), Adam-PacIn (9), PsychoGamer (9), EddieCZ (10), danny-v (8), Kuarok (10), MachujaNapitchi (8), overlord22 (10), Matthew.8 (8), Kalňas (9), GrimReaperCZ (10), Filip02373 (10), Eliot2 (9), Behavioralista (3), Gallifreden (10), Lynch (7), s3Cr3 (9), Damaj (10), svatda (10), Pepe1986 (9), Bargud (8), Vincent_Vega (1), xoxy (10), Raylo™ (9), Stillson (9), limpi (10), MultiScorey (10), DizzyLizzie (7), Sarias (9), jelenD (10), Ako Suminoe (1), havlajs (8), Sigurd (10), AviaRa (9), Vlken69 (10), Phillios191 (7), Elishak (9), Akiss (6), davidkkk (5), Aiden Pearce (10), vietcock (9), Dolero (9), Nero Angelo (10), OMG&WTF (10), Darkzur (8), Michal Assassin (9), Mollo (10), Filiman (9), blockhead (10), fatush1 (10), pepajs95 (10), yenda1 (6), Lubajz (10), Vojtech1141 (10), M1L4N (8), SteveHood (9), cybertoxic (9), Nathan Drake (9), ROYALFOX (10), koubecx (9), Barfilm (10), 23cicer (8), erazghûl (9), Modras (10), Libu (9), Deyw (8), Sedli14 (10), Lazy (8), šuplík (10), garrett0901 (10), Tessy94 (9), GoOdTiMe (9), VLK.SNIPER (9), Fany00 (9), Pisstol (9), CzePavel99 (9), DERO (6), n0lifer1990x (7), Baradej (9), ☩ SVERIGE ☩ (1), irdzi (9), Tarik (9), jamesfreeze (10)
Před vydáním hru ohodnotilo 20 čtenářů průměrnou známkou 10/10.
Marc Cold (10), nanreo (10), Bunhead (10), pepino (10), unbroo (10), tomasakcizur (10), Alcatraz105 (10), KiKca (10), Mimminocc (10), lukezamek111 (10), alikb (10), Crazy55 (10), Exekucnak (10), Linhartik (10), k8nny (10), matroš (10), OlikCZ (10), SHIT222 (10), melish1945 (10), Tesaros (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Dishonored na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored Screenshot ze hry Dishonored

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Dishonored – tisíce cest k nezapomenutelnosti
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Nathan Drake    Zcela nový svět jaký tu ještě nebyl, trochu to připomíná ten svět co byl ve filmu Liga výjmečných :) takže paráda. Nejsem moc fanoušek FPS, protože je to pořád na jedno brdo, ale tohleto vzali vývojáři za jiný konec a povedlo se :) . Dávám 9/10, škoda že když se člověk dostane například do toho potkana, tak nemůže prolézt škvírou někde, takže tady ten potenciál není využit.Nathan Drakenathan-drake40527    28.3.2016 10:43 Nathan Drake

Zcela nový svět jaký tu ještě nebyl, trochu to připomíná ten svět co byl ve filmu Liga výjmečných :) takže paráda. Nejsem moc fanoušek FPS, protože je to pořád na jedno brdo, ale tohleto vzali vývojáři za jiný konec a povedlo se :) . Dávám 9/10, škoda že když se člověk dostane například do toho potkana, tak nemůže prolézt škvírou někde, takže tady ten potenciál není využit.

frantax240   1x   Jedna z nelepších, co jsem kdy hrál.frantax240frantax24014258    21.2.2015 21:23 frantax240

Jedna z nelepších, co jsem kdy hrál.

Andromeda25    supr hra docela tezka lepsi nez Assassins CreedAndromeda25andromeda2522236    14.10.2013 11:16 Andromeda25

supr hra docela tezka lepsi nez Assassins Creed

BRUNO cz    jo ja prave nechci zabijet ty nevinny hlidace apod. dyk jen plnej rozkazy a myslej ze jsem vrah, tak co? to bys musel treba na kube pri uteku postrilet vsechny co potkas - vetsinou stejny chudaky co jses sam ale neutikaj zrovna ze zeme ve stejnej den jako ty... a to se mi zda nespravny... :DBRUNO czbruno-cz6787    11.11.2012 12:43 BRUNO cz

jo ja prave nechci zabijet ty nevinny hlidace apod. dyk jen plnej rozkazy a myslej ze jsem vrah, tak co? to bys musel treba na kube pri uteku postrilet vsechny co potkas - vetsinou stejny chudaky co jses sam ale neutikaj zrovna ze zeme ve stejnej den jako ty... a to se mi zda nespravny... :D

Strec    Však nikdo nikoho nenutil plnit ty vedlejší mise. Nechceš, nedělej... chceš zabíjet, zabíjej... chceš být tichošlápek, do toho... chceš mít čistou karmu, tak ani nekraď. Tohle jsou opravdu důvody k smíchu, že tě to k něčemu nutí... jediny nucení je hlavní příběhová linie a tu si člověk může taky sám pořešit, jak chce.
Honzas4400: Dobře jsi to popsal, vlastně i ten název o cíly hry vypovídá... jde o zneuctění a hlavní hrdina si chce získat svoje "jméno"... a na hráči je jak to udělá, krvavě nebo čistě? ? ? Zároveň jako poradce a bodyguard cíařovny má i přes smrt císařovny nějaky morální povinnosti (u většiny z nás docela neznámá věc) . Takže se mstí vlastně za sebe i ji a zároveň se snaží dostat zemi ze sraček.
Strecstrec4311
    11.11.2012 12:11
Strec

Však nikdo nikoho nenutil plnit ty vedlejší mise. Nechceš, nedělej... chceš zabíjet, zabíjej... chceš být tichošlápek, do toho... chceš mít čistou karmu, tak ani nekraď. Tohle jsou opravdu důvody k smíchu, že tě to k něčemu nutí... jediny nucení je hlavní příběhová linie a tu si člověk může taky sám pořešit, jak chce.
Honzas4400: Dobře jsi to popsal, vlastně i ten název o cíly hry vypovídá... jde o zneuctění a hlavní hrdina si chce získat svoje "jméno"... a na hráči je jak to udělá, krvavě nebo čistě? ? ? Zároveň jako poradce a bodyguard cíařovny má i přes smrt císařovny nějaky morální povinnosti (u většiny z nás docela neznámá věc) . Takže se mstí vlastně za sebe i ji a zároveň se snaží dostat zemi ze sraček.

Honzas4400 člen redakce    Zase si to vemte ale z logického pohledu. Jste Corvo, bývalý ochránce samotné císařovny - neprávem obviněn z vraždy jejího veličenstva. Na trůn se dostaví regent, který z vaší milované země a země vyšperkované k "dokonalosti" císařovnou, je doslova ve sračkách zamořený morem. Takže jste přišli o domov, o úctu, všichni na vás hledí jako na největšího parchanta... Takže by si vlastně ještě všechny zabil? I ti, co ti nic neudělali a ti, co se ti snaží pomoc? Ale prosimtě... Volnost ve hře neznamená, že si můžeš dělat doslova co chceš a za posledních pár let, je tohle nejvolnější hra. Fajn, nemůžeš zabít pár konkrétních lidí - ale jsou to tví spojenci, a jen proto, že tě nějaká mladá paní POPROSILA (nikde není řečeno, že to MUSÍŠ (fakt se na to můžeš vyprdnout) dělat) aby si jí udělal laskavost, jí hned podřežeš? Tohle jsou vyjímky, ale "tam venku" můžeš zabít kohokoliv, kdykoliv, jakkoliv.Honzas4400honzas4400274    11.11.2012 11:14 Honzas4400

Zase si to vemte ale z logického pohledu. Jste Corvo, bývalý ochránce samotné císařovny - neprávem obviněn z vraždy jejího veličenstva. Na trůn se dostaví regent, který z vaší milované země a země vyšperkované k "dokonalosti" císařovnou, je doslova ve sračkách zamořený morem. Takže jste přišli o domov, o úctu, všichni na vás hledí jako na největšího parchanta... Takže by si vlastně ještě všechny zabil? I ti, co ti nic neudělali a ti, co se ti snaží pomoc? Ale prosimtě... Volnost ve hře neznamená, že si můžeš dělat doslova co chceš a za posledních pár let, je tohle nejvolnější hra. Fajn, nemůžeš zabít pár konkrétních lidí - ale jsou to tví spojenci, a jen proto, že tě nějaká mladá paní POPROSILA (nikde není řečeno, že to MUSÍŠ (fakt se na to můžeš vyprdnout) dělat) aby si jí udělal laskavost, jí hned podřežeš? Tohle jsou vyjímky, ale "tam venku" můžeš zabít kohokoliv, kdykoliv, jakkoliv.

MoRt8    Tak dokud se vyřádí u konzole a na na ulicích, tak pohoda:-) Až ho uvidíme ve večerních zprávách jak běhá se sekyrou v kojeneckým ústavu, to bude jiná:-)MoRt8mort88219    11.11.2012 09:33 MoRt8

Tak dokud se vyřádí u konzole a na na ulicích, tak pohoda:-) Až ho uvidíme ve večerních zprávách jak běhá se sekyrou v kojeneckým ústavu, to bude jiná:-)

BRUNO cz    ajdesechlastat : ja bych ti poradil pokud nejaka hra u tebe vytvari nenavist - navstiv psychiatra. . protoze to zase az tak neni normalni - a touha vsechny pozabijet ve hre kde to delat nemusis taky nejni zrovna uplne ok. . jo - prave proto ze to je hra to jde, ale ta tvoje "nenavist" je divna.BRUNO czbruno-cz6787    11.11.2012 09:10 BRUNO cz

ajdesechlastat : ja bych ti poradil pokud nejaka hra u tebe vytvari nenavist - navstiv psychiatra. . protoze to zase az tak neni normalni - a touha vsechny pozabijet ve hre kde to delat nemusis taky nejni zrovna uplne ok. . jo - prave proto ze to je hra to jde, ale ta tvoje "nenavist" je divna.

MoRt8    hahaha. Já si Dishonored užil, ale plně chápu chlastačovu frustraci:-) Má vlastně pravdu. Ta hra evidentně nenabízí dostatečnou volnost, jak se s tím chlubila, pokud ji nemohl odehrát tak, jak chtěl. Pokud je v sázce doslova osud císařství a budoucnost a naprosto neznámá ženská za mnou přijde, že někde držej jejího strejdu ať ho vysvobodím, tak ta nejmíň logická věc je se o to pokusit. Kdo by v podobně kritický situaci riskoval život a tím životy nespočtu dalších a celou budoucnost země? ? ? ? WTF? Nikdo by navíc nemohl hlavnímu hrdinovi zaručit, že to není past. Vlastně většina vedlejších "questů" je naprosto mimo mísu, protože nikdo nikdy by se jima nezdržoval a vlastně ani zdržovat neměl. HALÓÓÓÓ, pane vrahu! ! ! ! OSUD LIDSTVA! ! ! ! Vzpomínáte? ? ? ! ! ! Tak proč tady kurva po kanálech sháníte nějaký pojebaný kraviny? ? ? ajdesechlastat byl nasranej na spoustu postav a nedostal možnost je oddělat - proto chápu jeho zklamání. Když se na to podíváte z jeho úhlu pohledu, tak nejsvobodnější ze svobodnejch her neumožňuje udělat z toho maniakální jatka. V tom má pravdu.MoRt8mort88219    11.11.2012 08:20 MoRt8

hahaha. Já si Dishonored užil, ale plně chápu chlastačovu frustraci:-) Má vlastně pravdu. Ta hra evidentně nenabízí dostatečnou volnost, jak se s tím chlubila, pokud ji nemohl odehrát tak, jak chtěl. Pokud je v sázce doslova osud císařství a budoucnost a naprosto neznámá ženská za mnou přijde, že někde držej jejího strejdu ať ho vysvobodím, tak ta nejmíň logická věc je se o to pokusit. Kdo by v podobně kritický situaci riskoval život a tím životy nespočtu dalších a celou budoucnost země? ? ? ? WTF? Nikdo by navíc nemohl hlavnímu hrdinovi zaručit, že to není past. Vlastně většina vedlejších "questů" je naprosto mimo mísu, protože nikdo nikdy by se jima nezdržoval a vlastně ani zdržovat neměl. HALÓÓÓÓ, pane vrahu! ! ! ! OSUD LIDSTVA! ! ! ! Vzpomínáte? ? ? ! ! ! Tak proč tady kurva po kanálech sháníte nějaký pojebaný kraviny? ? ? ajdesechlastat byl nasranej na spoustu postav a nedostal možnost je oddělat - proto chápu jeho zklamání. Když se na to podíváte z jeho úhlu pohledu, tak nejsvobodnější ze svobodnejch her neumožňuje udělat z toho maniakální jatka. V tom má pravdu.

ajdesechlastat    jen jsem se snažil říct že ta hra ve mne vzbudila jedinou emoci - nenávist. podobně jak kdysi v half life 2. alyx . problém je ten že pokud autoři nechají hráče běhat po stokách a nutí vlačet sebou nebo se starat o nepotřebnou děvku a polovinu hry jezdit v nějaké bugině je to opravdu průser. volnost nebo svoboda je jen pocit. skutečnost je jiná. podstata je že ta hra už od začátku mne blokuje. prostě jdu k převozníkovi a zastaví mne kunda že bych měl zachránit jeho strýce. není důvod se s ní bavit a jediná rozumná věc která mne napadlo byla podřezat jí krk. no a hra mne potrestala něco že spiknutí bbylo potlačeno. to mě mrzí. v half life 2 to samé. kdyby se dala alyx odkráglovat dokázal bych si tu hru více užít. a žádné podělavky a největší zldějny videoherního průmyslu jako epizoda 1 a 2 by nevznikly. proč by gabe newell netloustl a nesmál se když mu na tyhle sračky lidé skočí. označit hru dishonored za klenot bych si opravdu netroufl. není to sračka v klasickém slova smyslu ale jen hluboká sociální depka. ok. buď budu střílet nebo někam skákat nebo vyvíjet postavu ale tyhle kombinace žánrů mi vážně nějak nesedí. mnou preferované hry? dá se to udělat dobře jako celá série god of war kde tihle lidé pracují na své hře s láskou a přemýšlejí o tom. trilogie uncharted je nejvíc profi co se dá dostat. jak animace tak nonstop a optimismus který do toho dali. nebo . ale hry jako deus ex, dishonored či half life 2 mi nedávají smysl. pravda je že až příjde apokalypsa - těžko se najde nějaký hrdina. hrdinou může být člověk jen v tom případě nehrozí li mu nějaké nebezpečí. ale že by se někdo bezdůodně potloukal a snažil zachránit svět je opravdu pičovina. a vrah je vrah. vždycky. podobně jako debata a Mašínech. corvo je zmrd a vrah a de to cítit hned od začátku. tak je asi blobost že by císařovnu nezabil sám. oká jasně že by se hra nikdy neodehrála ale bylo by to opravdové. kdyby na začátku zabil císařovnu i tu malou děvku a pak potlačoval odpor a odstraňoval oponenty - ok. ale takhle je to vážně blbost.ajdesechlastatajdesechlastat7969    11.11.2012 07:26 ajdesechlastat

jen jsem se snažil říct že ta hra ve mne vzbudila jedinou emoci - nenávist. podobně jak kdysi v half life 2. alyx . problém je ten že pokud autoři nechají hráče běhat po stokách a nutí vlačet sebou nebo se starat o nepotřebnou děvku a polovinu hry jezdit v nějaké bugině je to opravdu průser. volnost nebo svoboda je jen pocit. skutečnost je jiná. podstata je že ta hra už od začátku mne blokuje. prostě jdu k převozníkovi a zastaví mne kunda že bych měl zachránit jeho strýce. není důvod se s ní bavit a jediná rozumná věc která mne napadlo byla podřezat jí krk. no a hra mne potrestala něco že spiknutí bbylo potlačeno. to mě mrzí. v half life 2 to samé. kdyby se dala alyx odkráglovat dokázal bych si tu hru více užít. a žádné podělavky a největší zldějny videoherního průmyslu jako epizoda 1 a 2 by nevznikly. proč by gabe newell netloustl a nesmál se když mu na tyhle sračky lidé skočí. označit hru dishonored za klenot bych si opravdu netroufl. není to sračka v klasickém slova smyslu ale jen hluboká sociální depka. ok. buď budu střílet nebo někam skákat nebo vyvíjet postavu ale tyhle kombinace žánrů mi vážně nějak nesedí. mnou preferované hry? dá se to udělat dobře jako celá série god of war kde tihle lidé pracují na své hře s láskou a přemýšlejí o tom. trilogie uncharted je nejvíc profi co se dá dostat. jak animace tak nonstop a optimismus který do toho dali. nebo . ale hry jako deus ex, dishonored či half life 2 mi nedávají smysl. pravda je že až příjde apokalypsa - těžko se najde nějaký hrdina. hrdinou může být člověk jen v tom případě nehrozí li mu nějaké nebezpečí. ale že by se někdo bezdůodně potloukal a snažil zachránit svět je opravdu pičovina. a vrah je vrah. vždycky. podobně jako debata a Mašínech. corvo je zmrd a vrah a de to cítit hned od začátku. tak je asi blobost že by císařovnu nezabil sám. oká jasně že by se hra nikdy neodehrála ale bylo by to opravdové. kdyby na začátku zabil císařovnu i tu malou děvku a pak potlačoval odpor a odstraňoval oponenty - ok. ale takhle je to vážně blbost.

Andrea    ajdesechlastat jdi radsi chlastat bo originalni herni klenoty jako Dishorned jsou poskrovnu a budme radi za to ze obcas vyjdou, pokud jsi od toho ocekaval jen strilecku tak se divim nebot info bylo pred vydanim hry dost. Brecis na spatnym hrobe. . :gun:Andreaandrea14123    10.11.2012 23:14 Andrea

ajdesechlastat jdi radsi chlastat bo originalni herni klenoty jako Dishorned jsou poskrovnu a budme radi za to ze obcas vyjdou, pokud jsi od toho ocekaval jen strilecku tak se divim nebot info bylo pred vydanim hry dost. Brecis na spatnym hrobe. . :gun:

Strec   1x   ajdesechlastat: Ty jsi silně nepochopil význam té volnosti :D. Tady vůbec nemusíš nikoho zabíjet, záleží jen na tobě. Ale tvoje oblíbené hry mluví samy za sebe, že tohle prostě není a nebyla hra dělaná pro tebe. Jen mě zaráží, proč ses vůbec rozhodl tohle hrát (informací o tom bylo všude mrtě a vzhledem k tvým preferencím tohle není hra pro tebe už z prvních vět každé recenze) a zároveň tvoje absence špetky pochopení smyslu té hry a příběhu :D. Ale co...Strecstrec4311    10.11.2012 22:56 Strec

ajdesechlastat: Ty jsi silně nepochopil význam té volnosti :D. Tady vůbec nemusíš nikoho zabíjet, záleží jen na tobě. Ale tvoje oblíbené hry mluví samy za sebe, že tohle prostě není a nebyla hra dělaná pro tebe. Jen mě zaráží, proč ses vůbec rozhodl tohle hrát (informací o tom bylo všude mrtě a vzhledem k tvým preferencím tohle není hra pro tebe už z prvních vět každé recenze) a zároveň tvoje absence špetky pochopení smyslu té hry a příběhu :D. Ale co...

Honzas4400 člen redakce   1x   Ta hra není ale o bezhlavém zabíjení. Ta hra je o příběhu, který si musíš, ať už z větší, nebo menší části, vytvářet na základě vlastního myšlení. Ta hra je především o stealth (jako první díly Splinter Cell) . Nemluvná postava, stejně jako Gordon Freeman, je hlavně k její stotožnění s hráčem (že tobě to připadá jako opak, je už jiná kapitola) .
Corvo pátral po Emily a vracel se do města. Protože chtěl očistit svoje jméno a Emily nasadit na trůn na uzavření míru (protože regent si celý město podmanil a mor se mu vymkl z rukou) .
Navíc ti uniká podstata té hry - volnost. Ta hra není jako Call of Duty, což asi tak bereš - beru na základě toho co si napsal. Hledání run je zábava, protože mnohdy se nejen někde válí. Máš miliardy cest, jak se dostat k cíly. Nejen do cílové budovy (střechy, kanály, hlavní vchody, vedlejší vchody, římsy, komíny, okna, ...) ale i eliminace cíle (jedy, probodnutí, speciální akce, ...) . Nemluvě o doslova MILIONECH vedlejších úkolů, které nemusíš ani potkat, ani se k nim dostat. Tahle hra není o tom, že někam vběhneš, všechny přeměníš na rešeto a je to vyřešeno. Navíc počet zabití se pak odvíjí na konci hry. Ta hra je prostě prošpičkovaná, ale tobě to jaksi nedochází.
Honzas4400honzas4400274
    10.11.2012 22:39
Honzas4400

Ta hra není ale o bezhlavém zabíjení. Ta hra je o příběhu, který si musíš, ať už z větší, nebo menší části, vytvářet na základě vlastního myšlení. Ta hra je především o stealth (jako první díly Splinter Cell) . Nemluvná postava, stejně jako Gordon Freeman, je hlavně k její stotožnění s hráčem (že tobě to připadá jako opak, je už jiná kapitola) .
Corvo pátral po Emily a vracel se do města. Protože chtěl očistit svoje jméno a Emily nasadit na trůn na uzavření míru (protože regent si celý město podmanil a mor se mu vymkl z rukou) .
Navíc ti uniká podstata té hry - volnost. Ta hra není jako Call of Duty, což asi tak bereš - beru na základě toho co si napsal. Hledání run je zábava, protože mnohdy se nejen někde válí. Máš miliardy cest, jak se dostat k cíly. Nejen do cílové budovy (střechy, kanály, hlavní vchody, vedlejší vchody, římsy, komíny, okna, ...) ale i eliminace cíle (jedy, probodnutí, speciální akce, ...) . Nemluvě o doslova MILIONECH vedlejších úkolů, které nemusíš ani potkat, ani se k nim dostat. Tahle hra není o tom, že někam vběhneš, všechny přeměníš na rešeto a je to vyřešeno. Navíc počet zabití se pak odvíjí na konci hry. Ta hra je prostě prošpičkovaná, ale tobě to jaksi nedochází.

ajdesechlastat    jen mi to přišlo odporné a bez významu. krysí město. politické skupiny. pak taky opravdu nerozumím tomu proč by hlavní postava měla vůbec něco dělat. pak taky nevyváženost toho systému. tak buď budu střílet nebo šermovat. hledání run? z jakého důvodu? vždyť stačí useknout panáčkům hlavu. proč se trápit. například god of war nejen vizuálně ale i jeho intuitivní ovládání je to co mě hnalo vpřed. a hříšní bohové /incesty, zrady, pýcha i lži/ zasloužili zemřít. tomu já říkám legitimní násilí. a mirrors edge. o. k určitě v té hře celkem o nic nešlo než o záchranu sestry ale hlavní asi byla radost z pohybu. ale dishonored? jak říkám proč by mi mělo záležet na kurvě a její dceři? syndrom vyhoření hned na začátku. Kratos to dělá správně - zabije všechny. nathan drake vrah který popírá rozdíl mezi dobrem a zlem. Prostě ego tvoří herní postavu. když sam fisher vyhazuje panáky z okna dokážu se s tím stotožnit. Ale tohle je prázdné.ajdesechlastatajdesechlastat7969    10.11.2012 22:32 ajdesechlastat

jen mi to přišlo odporné a bez významu. krysí město. politické skupiny. pak taky opravdu nerozumím tomu proč by hlavní postava měla vůbec něco dělat. pak taky nevyváženost toho systému. tak buď budu střílet nebo šermovat. hledání run? z jakého důvodu? vždyť stačí useknout panáčkům hlavu. proč se trápit. například god of war nejen vizuálně ale i jeho intuitivní ovládání je to co mě hnalo vpřed. a hříšní bohové /incesty, zrady, pýcha i lži/ zasloužili zemřít. tomu já říkám legitimní násilí. a mirrors edge. o. k určitě v té hře celkem o nic nešlo než o záchranu sestry ale hlavní asi byla radost z pohybu. ale dishonored? jak říkám proč by mi mělo záležet na kurvě a její dceři? syndrom vyhoření hned na začátku. Kratos to dělá správně - zabije všechny. nathan drake vrah který popírá rozdíl mezi dobrem a zlem. Prostě ego tvoří herní postavu. když sam fisher vyhazuje panáky z okna dokážu se s tím stotožnit. Ale tohle je prázdné.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

BRUNO cz   1x   Koukam ze mas avatar z mirror edge... Taky mluveni a pribeh jako brno. . :)BRUNO czbruno-cz6787    10.11.2012 19:43 BRUNO cz

Koukam ze mas avatar z mirror edge... Taky mluveni a pribeh jako brno. . :)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Honzas4400 člen redakce    Tak teď si mě položil :DHonzas4400honzas4400274    10.11.2012 19:23 Honzas4400

Tak teď si mě položil :D

ajdesechlastat    nevidím důvod proč nezabít všechny na které narazím. nechápu význam té hry. nemluvná postava jako gordon v half life už mě nebaví. a proč by měl vlastně corvo pátrat po vrazích nebo te malé kurvě emily? nedává mi to smysl. proč se vlastně vracel někam kde je to zamořené morem. tohle není hrdinství ale pičovina. za mne 5/10ajdesechlastatajdesechlastat7969    10.11.2012 19:12 ajdesechlastat

nevidím důvod proč nezabít všechny na které narazím. nechápu význam té hry. nemluvná postava jako gordon v half life už mě nebaví. a proč by měl vlastně corvo pátrat po vrazích nebo te malé kurvě emily? nedává mi to smysl. proč se vlastně vracel někam kde je to zamořené morem. tohle není hrdinství ale pičovina. za mne 5/10

Honzas4400 člen redakce    xxxdanyxxx: Ano, vyvíjel.Honzas4400honzas4400274    29.10.2012 10:23 Honzas4400

xxxdanyxxx: Ano, vyvíjel.

xxxdanyxxx    Jo a ještě něco. Všechny jsem pozabíjel. Kdyby ne, vyvíjel by se příběh jinak?xxxdanyxxxxxxdanyxxx13852    28.10.2012 22:31 xxxdanyxxx

Jo a ještě něco. Všechny jsem pozabíjel. Kdyby ne, vyvíjel by se příběh jinak?Komentář byl autorem naposledy upraven 28.10.2012 22:37

Původní verze před úpravami:Jo a ještě něco. Všechny jsem pozabíjel. Kdyby ne, vyvíjel by se příběh jinak? Když tak do PM :) ať nespoilerujem

xxxdanyxxx    Dnes jsem dohrál a pecka! ! Zvraty byly ale odhaleny pár misí do předu (nebo dedukcí) :D Jinak konec mě celkem zaskočil. Hra roku zcela určitě (líbí se mi zpracování textur grafiky. Dost podobné Half Life 2xxxdanyxxxxxxdanyxxx13852    28.10.2012 22:28 xxxdanyxxx

Dnes jsem dohrál a pecka! ! Zvraty byly ale odhaleny pár misí do předu (nebo dedukcí) :D Jinak konec mě celkem zaskočil. Hra roku zcela určitě (líbí se mi zpracování textur grafiky. Dost podobné Half Life 2

Virus   1x   Strec : To víš, to něco znamená. :lala: Taky co jsem vypil piva, kávy a grogu u toho. :-DVirusvirus7406    26.10.2012 20:11 Virus

Strec : To víš, to něco znamená. :lala: Taky co jsem vypil piva, kávy a grogu u toho. :-D

Strec   1x   Virus: Ale hleděl jsem, jak jsi tohle jel prakticky bez přestávky. Teda na tvoje poměry... si pamatuju, jak jsi měl nové hry a hrál jsi je až po měsíci a podobně a tohle hned od vydání každý den :D. To už něco znamená.Strecstrec4311    26.10.2012 11:45 Strec

Virus: Ale hleděl jsem, jak jsi tohle jel prakticky bez přestávky. Teda na tvoje poměry... si pamatuju, jak jsi měl nové hry a hrál jsi je až po měsíci a podobně a tohle hned od vydání každý den :D. To už něco znamená.

Awake28    Po dlouhý době hra, kterou jsem vydržel hrát až do konce a pořád čekal co bude dál :) Super hraAwake28awake2814478    26.10.2012 11:41 Awake28

Po dlouhý době hra, kterou jsem vydržel hrát až do konce a pořád čekal co bude dál :) Super hra

Virus    Ach, jak vám zavidím. :-( Mě už jen kolují myšlenky v hlavě na ty nejhustopřísnější momenty z hraní. :-)Virusvirus7406    23.10.2012 22:16 Virus

Ach, jak vám zavidím. :-( Mě už jen kolují myšlenky v hlavě na ty nejhustopřísnější momenty z hraní. :-)

cybertoxic    dílo hodné mistru :thumbup: :thumbup:cybertoxiccybertoxic8844    23.10.2012 21:54 cybertoxic

dílo hodné mistru :thumbup: :thumbup:

Strec    Tak já si vypočítal, že dělám cca jednu kapitolu za 2 dny :D. Pravda někdy mám mezi hraním den pauzu :D. Tohle se mi vážně u novinky... nestalo, tedy aspoň ne v prvních týdnech hned po vydání. Ten ples je luxusní, i když čekal jsem, že to bude více komplikovany a možná tam bude více miniúkolů. Docela rychle jsem to měl za sebou v porovnání s předchozí misí, který mi přišla docela dlouhá i když "lineární". No, zítra si dám pokračování a hádám, že do neděle bych mohl být hotov.Strecstrec4311    23.10.2012 21:21 Strec

Tak já si vypočítal, že dělám cca jednu kapitolu za 2 dny :D. Pravda někdy mám mezi hraním den pauzu :D. Tohle se mi vážně u novinky... nestalo, tedy aspoň ne v prvních týdnech hned po vydání. Ten ples je luxusní, i když čekal jsem, že to bude více komplikovany a možná tam bude více miniúkolů. Docela rychle jsem to měl za sebou v porovnání s předchozí misí, který mi přišla docela dlouhá i když "lineární". No, zítra si dám pokračování a hádám, že do neděle bych mohl být hotov.

Lumicko    Stec: Taky sem u plesu :) popmalicky idem vsetko prehladam kazdy kutik atd. . :)Lumickolumicko5173    23.10.2012 20:07 Lumicko

Stec: Taky sem u plesu :) popmalicky idem vsetko prehladam kazdy kutik atd. . :)

Strec    Mě jen dostává, že hru mám cca týden a něco a jsem teprv u toho plesu :D. Prostě to není hra, kde mám nutkání hrát imrvére až do konce, ale zároveň je to hra, která mě pořád drží u hrání a je poměrně dlouhá (záleží na stylu hraní) . Nevím jak ostatní, ale já novinku většinou hraju pořád a ničím to neprokládám (pokud to teda není 100 hodinové RPG) a cca do 3 dnů mám dohráno a pokud tak není, tak značí, že mě hra nebaví a je velké riziko brzkého nedohrání. Tady si to krásně dávkuju a vychutnávám... jak dobré víno.
Nemůžu říct, že to je hra roku, ale skvělá hra to je. Asi jako The Darkness 2, kde mě dostal ten příběh a zvraty + stylizace... a nebýt toho, tak hru šoupnu do herního pekla za krátkost... a přitom díky zmíněným aspektům mi ta krátkost ani nepřišla. Jen jako příklad, nesrovnávám tyto hry.
Strecstrec4311
    22.10.2012 23:11
Strec

Mě jen dostává, že hru mám cca týden a něco a jsem teprv u toho plesu :D. Prostě to není hra, kde mám nutkání hrát imrvére až do konce, ale zároveň je to hra, která mě pořád drží u hrání a je poměrně dlouhá (záleží na stylu hraní) . Nevím jak ostatní, ale já novinku většinou hraju pořád a ničím to neprokládám (pokud to teda není 100 hodinové RPG) a cca do 3 dnů mám dohráno a pokud tak není, tak značí, že mě hra nebaví a je velké riziko brzkého nedohrání. Tady si to krásně dávkuju a vychutnávám... jak dobré víno.
Nemůžu říct, že to je hra roku, ale skvělá hra to je. Asi jako The Darkness 2, kde mě dostal ten příběh a zvraty + stylizace... a nebýt toho, tak hru šoupnu do herního pekla za krátkost... a přitom díky zmíněným aspektům mi ta krátkost ani nepřišla. Jen jako příklad, nesrovnávám tyto hry.

Andrea     Hraji to od soboty a nemam slov.... neco uzasneho, uzivam si to a nespecham, pro mne zatim hra roku. :thumbup:Andreaandrea14123    22.10.2012 22:12 Andrea

Hraji to od soboty a nemam slov.... neco uzasneho, uzivam si to a nespecham, pro mne zatim hra roku. :thumbup:

Virus    Honzas, Virus, Fildus, Strec a asi tuna dalších to musí hrát podobně. :-D Pak že nás hry kazej. To bych musel hrát ten simulátor pornostudia. :-D Jednou mi to ukazoval kámoš to je brutál... no ale po chvilce to vyp a začal canter strike. (Protože to se má hrát ve 3 ráno :-) ) Jo, nechal sem ho žít, ikdyž srdce bylo proti. Ale já to hrál dle sebe. :thumbup:Virusvirus7406    22.10.2012 20:47 Virus

Honzas, Virus, Fildus, Strec a asi tuna dalších to musí hrát podobně. :-D Pak že nás hry kazej. To bych musel hrát ten simulátor pornostudia. :-D Jednou mi to ukazoval kámoš to je brutál... no ale po chvilce to vyp a začal canter strike. (Protože to se má hrát ve 3 ráno :-) ) Jo, nechal sem ho žít, ikdyž srdce bylo proti. Ale já to hrál dle sebe. :thumbup:

Diskuze na fóru

TROJSLOVNÝ PŘÍBĚH (90 příspěvků), Grand Theft Auto V (303 příspěvků), 6700k+GTX1070 - málo FPS ? (9 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11782 příspěvků), Zablokovany PS4 (6 příspěvků), Přehrávání filmů z domácího kina-problém se zvukem (6 příspěvků), STEAM -všechno sem (6791 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4464 příspěvků), Speciální vánoční soutěž s hádankami (4 příspěvky), PC pro kamaráda (32 příspěvků), PaySafeCard (1 příspěvek)

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Ubisoft do PC verze Watch Dogs 2 hacknul slušnou optimalizaci

Po dvou týdnech čekání vychází pokračování hackerské akce Watch Dogs i na počítače. A jak už je zvykem, nabízí se prostá otázka – stálo to čekání…

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 
 
Euro Truck Simulator 2: Vive la France

Expanze přidává kompletní Francii s novými městy, širokými dálnicemi a malebným venkovem.

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC
 
 
Super Mario Maker pro 3DS - editor levelů do kapsy

Nintendo se konečně rozhoupalo a vychází nový Mario pro 3DS. A jako bonus si nyní můžete udělat vlastní levely – jak fantastické můžou být, toť…

 
Přečíst celý článek»Autor: Nikola Marko - Platforma: Handheld
 
 
Přehlídka her vycházejících v prosinci 2016

The Last Guardian, Steep, Dead Rising 4, The Dwarves, Shadow Tactics: Blades of the Shogun, zomní expanze pro Forzu Horizon 3 a další tituly.

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole
 
 
Cities: Skylines – noční život, sníh i katastrofy pod drobnohledem

Sedl nám nový obsah do budovatelské strategie roku stejně jako základní hra?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC