Uživatel nepřihlášen
Zaklínač 3 v edici hra roku vychází 30.8.2016
   

MAFIA II – dvojí pohled, dvojí názor

Pondělí 30.8.2010 12:00 - Autor: "Redakce" - Rubrika: Recenze Recenze Mafia 2

Po důkladném proklepnutí veleočekávané gangsterky jsme se rozhodli udělat recenzi lehce odlišným způsobem. Mafia 2 si zaslouží něco spešl, a tak si pro vás Cvrnda s Mendysem připravili dvojí pohled pod kapotu.

...
Délka: ...
Mafia 2 - Tools of the Trade Trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Cvrnda rozebere hlavní příběh, mise, různorodost a atmosféru, vozový park a jízdní model, a také soundtrack a dabing. Mendys se více zaryje do zbraňového arzenálu, města Empire Bay a dobového feelingu, AI a přestřelek a nakonec i audiovizuálního zpracování. Příjemné čtení.

Jmenuji se Vito Scaletta - Cvrnda

Tak, dámy a pánové, chopím se kormidla a pochopitelně musím začít tím nejdůležitějším, a to příběhem. Jednička v tomto ohledu excelovala. Jak je na tom druhý díl? Za sebe říkám, že příběhová stránka rozhodně nezklamala. Celá zápletka je promyšlená, skvěle sepsaná a téměř neobsahuje nějaká hluchá místa. Snad jen délka mohla být trochu lepší. A o čem vůbec Mafia II vypráví?



Celá hra vypráví příběh dvou Italoameričanů, Vita Scaletty a Joea Barbara, přičemž vše sledujeme očima charizmatického Vita. Ten se shodou nešťastných okolností dostane do víru druhé světové války. A jak už to tak bývá, náš hrdina schytá kulku. Díky tomu dostává dovolenou a čeká ho návrat do svého domovského města, Empire Bay. Co však mělo trvat měsíc se díky Joeovi a jeho kontaktům protáhne napořád, takže je Vito volný. Jenomže, je tu jeden malý problém. Vitova rodina má na krku pořádné dluhy, a tak nezbývá, než je nějak vyrovnat. V tom opět pomůže Joe a díky němu se Vito dává na složitou dráhu zločinu.

Víc vám prozrazovat nechci, jen si to prožijte sami. Jak už jsem řekl, zápletka je tak jedinečná, že by byla škoda prozrazovat více, než by bylo nezbytně nutné. Co mě také dost potěšilo, je spousta spojitostí s prvním dílem. Ať už jde o nějaké proslovy během loadingů nebo shodné značky aut, pamětníci a znalci jedničky budou ve svém živlu. Já tedy byl, hlavně co se týče jedné scény spojené s prvním dílem dost výrazně. Ale to vám už tuplem nebudu prozrazovat, snad jen řeknu, že ona scéna mi málem vehnala slzy do očí. A tak mě napadá, co by to bylo za popisování příběhu bez nějaké větší zmínky o postavách?


Postavy jsou hlavním tahákem příběhu - Cvrnda

Jestli vás v průběhu Mafie 2 něco táhne stále kupředu, jsou to právě jednotlivé postavy. Stejně jako v případě prvního dílu je každá významná osoba něčím jedinečná. Ať už mluvím o Vitovi, Joeovi, mafiánovi Eddiemu nebo Vitově matce, všichni dokážou něčím zaujmout a perfektně pohání zápletku vpřed. A jako v každém správném mafiánském příběhu i zde není vše tak, jak to na první pohled vypadá, takže mnoho postav během hry vážně překvapí. V tomto ohledu se tedy může dvojka směle měřit s nezapomenutelnou jedničkou.

Jedna věc je pro mě však docela rozporuplná, a to český dabing. Tady už se tedy s prvním dílem měřit nemůže. Ne, že by většina dabérů neodvedla skvělou práci, naopak. Všem kraluje Martin Trnavský v roli Vita a Vlastimil Zavřel jako Joe (Na Homera Simpsona zapomeňte). I ostatní dabéři na sebe mohou být pyšní, tedy až na hlas zákeřného muže jménem Luca. K němu jeho český hlas vůbec nesedne, ale jinak si v podstatě není nač stěžovat. Ptáte se, proč jsem tedy výše psal, že je dabing rozporuplný? To kvůli tomu, že velmi často hlasy neodpovídají pohybům úst, a to je problém, kterého si všimne téměř kdokoliv. Něco takového je vážně škoda, ale stalo se a já to chtě nechtě považuji za zápor. Ale dost řečí o příběhu a postavách, protože mám pocit, že je nejvyšší čas, aby otěže převzal Michal.



Zbraňový arzenál - Mendys

Začněme tím, co se nám dostane do rukou. Žádná pořádná gangsterka se nemůže obejít bez nástrojů hromadného i místního níčení. Hra věrně popisující určité časové odvětví si navíc nemůže dovolit pouštět fantazii z vodítka a musí se přidržovat reálií. To se Mafii daří nejen v prostředí, ale také arzenálu pod váším kabátem. Druhá světová válka nechává nezanedbatelý otisk na celé hře a my se tak dočkáme kromě známých klasik, jako je Colt 1911 či Magnum také Mausera, MG40 či Thompsona, tolik oblíbeného gangstery té doby.

Inventář je velmi dobře vyvážen a každá zbraň má své určité výhody i nevýhody. Takový Colt připomíná dětské petardy, střílí ale hodně rychle a nabízí tak slušnou šanci někoho zasáhnout. Naopak Magnum je pomalý jako březí slon, stačí ale trefit nebožáka kamkoliv od pasu nahoru a máte vystaráno. Brokovnice se hodí do stísněných prostor, Thompson naopak na přestřelky v ulicích. Podobné rozdíly ale každý akcemi zocelený hráč bude vědět, není tedy třeba je zbytečně rozebírat.



Velmi stylově je vytvořen samotný inventář zbraní. Ty se shlukují do kříže, kde se řadí dle druhu zbraně. Zleva máte pěsti, granáty a molotovy (bohužel žádné další zbraně pro boj zblízka k dispozici prozatím nejsou), zhora všechny druhy samopalů, zprava pistole a nakonec dole brokovnice a lovecké pušky. Pokud máte z některé oblasti několik kousků, uvidíte to minitečkami pod zbraní a stačí stisknout požadované tlačítko několikrát, abyste se dostali ke konkrétnímu modelu. To se mi zdálo jako skvělý nápad. Nejen, že nemusíte zběsile skrolovat, abyste si vybrali vytoužený samopal, navíc můžete rychle přeskakovat z jedné oblasti do jiné, aniž byste se zbytečně odtrhovali od hry.

Empire Bay a druhá světová - Mendys

Vývojáří měli nelehký úkol. Vytvořit americké město, které se bude podobat těm, jež tak dobře známe (především New York) a přitom udržet ve městě dobové znaky a atmosféru. I když se Druhá světová válka Ameriky nedotkla tak agresivně, stále je cítit ve vzduchu. Nejen zbraněmi, které budete používat, ale také rádiem, jenž do světa vysílá časté zprávy o tom, co se v zákopech děje. To dodává hře hloubku něčeho globálního a vy tak máte pocit, že se něco děje i za hranicemi města. Za hranicemi herního prostředí, což je jen a jen dobře.


Hned z kraje musím přiznat, že je město Empire Bay jedním z těch nejrealističtějších dobových měst, které jsem měl možnost ve hrách vidět. Občas až maniakální smysl pro detail udělal své a město vypadá skvěle nejen v exteriérech, ale také interiérech, jejichž každý pixel byl vypulírován k dokonalosti. V GTA IV se vývojáři dušovali, že nabízí každá čtvrť svou vlastní náladu, což rozhodně nebylo daleko od pravdy. Empire Bay ale prostě působí uvěřitelně, realisticky a více dospělým dojmem. Právě onen větší příklon k realitě dává hře navrch, protože to tak hráči i berou. Ať už je to realistický fyzikální model, skvěle vytvořená destrukce prostředí či malé detaily čtyřicátých/padesátých let, vše tu do sebe zapadá.

Při prvním pohledu na mapu jsem byl trochu v rozpacích, zda se velikost města bude zdát dostačující. Pravdou je, že vás příběhová linka vede neustále kupředu a nenechává přičichnout k nějakému místo více než párkrát, což rozhodně působí ve prospěch variabilitě. Na poměry příběhové linky tak město dostačuje, nabízí tři lehce odlišné čtvrti a ulice kypící životem. Když ale přihlédneme k Volné jízdě a možným taškařicím, které již teď můžeme díky malému triku ve hře zažít, může se zdát po určité době město malé. To, co postrádá na rozloze však vynahrazuje kvalitou provedení a smyslem pro detail, který je jedním slovem dechberoucí.



Umělá inteligence a přestřelky - Mendys

Je zajímavé, nakolik rozdílná může být hra v jednom okamžiku. Z celé recenze lze vyčíst, že je Mafia 2 čistě příběhově zaměřený zážitek s minimem odboček. Tedy prozatím. To samozřejmě dává tvůrcům možnost naskriptovat dokonalé přestřelky a situace, které by se jinak v otevřeném světě ztrácely. A skutečně, během příběhových misí se vše děje tak, jak to očekáváte. Přestřelky vypadají jedním slovem skvěle. Intenzivně, akčně a správně filmově. Nepřátelé se kryjí, často mění pozice, při viditelné přesile utíkají za svými krčícími se kolegy a vůbec se chovají značně realisticky. Policie je ve městě velmi agresivní, při honičkách vás tlačí ke krajnici, při pronásledování pěšky neustále dýchá na záda a snaží se vás odříznout.

S tím se částečně pojí i jeden menší nedostatek, a to občas hodně nevyvážená obtížnost. Je sice skvělé, že po pár kulkách Vito bezpodmínečně padá k zemi. Je to prostě život a musí se tak brát. Často se ale na vás sesype opravdu úctihodné množství nepřátel, jindy zase policie ne a ne vycouvat. Často se tak stává, že vaše hodiny vymýšlená úniková akce skončí špatně postaveným sloupem, načež to do vás skrze sklo nakropí policista samopalem. Konečná. Na obtížnost si v žádném případě nestěžuji, občas by ale mohla dát hráči do ruky trochu férovější karty.



Dosud jsme mluvili pouze o příběhových částích hry. Je však zajímavé, nakolik se umělá inteligence liší během obyčejného brouzdání městem. Je pěkné, že si při zatčení můžete vybrat, zda zaplatíte pokutu, zkusíte strážce podplatit či případně vezmete nohy na ramena. K čemu to ale je, když na vás policie často úplně kašle? Jednou jsem si takhle vytáhl na ulici Thompsona a začal si hrát na Empire Bayský masakr samopalem. Motorová pila bohužel nebyla. Kromě pár nešťastných strážníků, jež beze slova lehli pod náporem mých kulek, se mi však nikdo na ulici nepostavil. Abych si vysloužil nějakou tu pozornost, musel jsem si doběhnout k nejbližší křižovatce a pokropit zepředu policejní auto. I poté jsem musel pěknou chvíli čekat na posily, které se uráčily dostavit skrze nejbližší plot. Během samotných přestřelek navíc policisté i gangsteři okolo často nesmyslně pobíhají, jakoby přemýšleli, ze kterého úhlu vás to bude bolet nejvíc. To samozřejmě vypadá nejen komicky, ale také špatně. Takže si to shrňme. Příběh na jedničku, poflakování po městě kulhá. O lidech už ale toho bylo napsáno dost, přenechám tedy kolegovi místo na povídání o vozovém parku.

Trochu se projedeme - Cvrnda

Pokud jde o vozový park, taktéž si nemohu stěžovat. Každý vůz je zpracován do nejmenších detailů, a to včetně rozsáhlých možností destrukce nebo takových drobností, jako otevírání kapoty a kufru. Jak už jsem zmiňoval výše, ve hře můžeme vidět i pár značek, se kterými jsme měli tu čest už před osmi lety. Konkrétně jde o značky Shubert nebo Lasiter. Hra také nabízí dost možností úpravy vozidel. K tomu slouží Body Shopy ve městě. Díky nim si tedy můžete na svém (resp. ukradeném) autě nejen změnit barvu, ale i ráfky, vylepšit motor a co mě potěšilo nejvíce, možnost úpravy poznávací značky. Toho jsem hned využil, a tak na mém prvním autě zářila značka s nápisem „CVRNDA“. Až tak si můžete poznávačku upravit.


Co je však na autech nejdůležitější je jízdní model. Mafia II sice není žádný simulátor, ale pocit z jízdy je i tak dost uvěřitelný, a to mi stačí k tomu, abych auta a jejich vlastnosti hodnotil velmi pozitivně. Ovšem zdá se, že už mi ten benzín leze na mozek, takže bude lepší opět předat slovo Michalovi.

Mafii zásadně na PC - Mendys

Mezi hodně diskutovaná témata patří rozhodně audiovizuální zpracování, které fanoušky upoutávalo již od prvních trailerů. Hned zkraje musím všem „mafiánům“ zásadně doporučit hraní druhého dílu na PC, nejlépe na pořádně nabušené sestavě. O ostrouhání PS3 verze již padla nejedna nadávka, Xbox360 verze naštěstí vypadá podstatně lépe a již se dá přijmout jako dobrý vizuální zážitek. Teprve PC na plné pecky se zapnutým fyzikálním enginem však dokáže naplno odhalit potenciál této gangsterky. Kdybychom zabrousili čistě do technických parametrů, nejpůsobivěji se jeví rozlišení a kvalita textur, která je ohromující. Nenajdete tu jediný zubatý roh a materiály se zdají být věrné svým reálným vzorům. Kožená bunda vypadá jako kůže, dřevěný plot se správně tříští pod náporem kulek, zdivo odlétá jakbysmet. Při zapnuté funkci PhysX od společnosti nVidia navíc přestřelky dostávají nový rozměr v podobě bordelu, které se na zemi rozpoutá po výměně olova. Kousky lahví, třísky ze dřeva, kusy betonu a skla, vše tu vytváří dokonalý útok na vaše smysly.

Tím největším lákadlem je však samotné město, které se věrně drží své doby i do těch nejmenších detailů. Od malého bistra po telefonní budku až obchůdek s oblečením, do jehož výlohy kouká bezdomovec. Vše tu neuvěřitelně dýchá životem čtyřicátých a padesátých let a hráč ani na minutu nezačne pochybovat o zasazení. Natolik bravurně odvedenou práci na trhu jen tak nenajdete. A to jsem ani nezmínil druhou stranu mince – zvukovou stránku, o které už vám více poví Martin.



Zázrak pro naše uši - Cvrnda

Jestli mě však kromě příběhu něco vyloženě ohromilo tak, až mi skoro vypadla čelist, je to určitě hudební doprovod. Český FILMharmonický orchestr i mistři zvuku přímo v 2K Czech si vážně zaslouží potlesk. Spoustu melodií sice člověk mohl slyšet už před vydáním v různých trailerech, ale ve hře jsem měl často pocit, jako bych je slyšel prvně. Hra nenabízí jen orchestrální melodie, k dispozici je pochopitelně i rádio a s ním spojená hromada dobových skladeb. Namátkou můžeme ve hře zaslechnout skladby jako Rebel Rouser (k poslechu např. ve filmu Forrest Gump), Long Tall Sally, Manish Boy, Boom Boom Boom, Speedoo a dokonce nějaké ty vánoční koledy. Zatímco tedy úžasné orchestrální skladby pomáhají k navození správné mafiánské atmosféry, dobové skladby se pro změnu snaží připomenout čtyřicátá a padesátá léta. A musím říct, daří se jim to skvěle. Pochvalu si zaslouží i obyčejnější zvuky, jako střelba, nárazy nebo znění aut. Téměř jako v reálu, takže nemá cenu se o tom nějak přehnaně rozepisovat. To si člověk musí zažít.


Problémy - Cvrnda

Pokud bych měl mluvit o nějakých technických potížích, zas tak moc jsem jich nezaznamenal, ale když už se nějaké našly, nešlo to přehlédnout. O potížích s českým dabingem už jsem mluvil, ale rád bych popsal ještě jeden příklad. Spolu s Joem jedu po dálnici v náklaďáku naloženém bednami cigaret, přičemž několik z nich bylo otevřených. Na okamžik však ztratím pozornost, prorazím zábradlí a náklaďák spadne pod most. Ovšem zaprvé, náklaďák po pár kotoulech bez problému padne na kola a zadruhé, krabice s cigaretami se ani nehnou, jako by byly přibité. Takových věcí můžeme ve hře vidět více, a zatímco v roce 2002 to bylo bez problému akceptovatelné, v roce 2010 musím něco takového považovat za závažný problém. Zvláště, když už si titul dal tolik záležet na realistickém pojetí.

Závěr – Mendys

Mafia 2 je mistrovsky odvedené dílo, které v žádném případě nelze přímo srovnávat se sérií Grand Theft Auto. Mnohem blíže totiž má k takovým kouskům, jako je např. Alan Wake či Modern Warfare. Krátký, akční a skvěle zrežírovaný herní zážitek, který vás se vší parádou doveze z jednoho bodu do druhého. Možná během jízdy párkrát narazíte na hrbolek, do cílové rovinky se však dostanete v celku. Rozhodně má k dokonalosti daleko a jeho omezenost v mnohém nepříjemně zapáchá. Tak nádherné město si totiž větší hrátky doslova zaslouží. Doufejme tedy, že DLC nezklame. Ať je to jak chce, fandové mafiánských filmů, stylových akčních adventur a jízdy po městě nebudou zklamáni. A ti ostatní se mohou vrátit k Tetrisu.



Závěr – Cvrnda

Abych to tedy shrnul, Mafia II je skvělý titul. Ohromilo mě především vše, o čem píši, tedy auta, postavy, ale hlavně příběh a hudba. I ostatní věci jako přestřelky, město nebo vizuální stránka se určitě povedly. Nicméně, jistě jste si všimli, že jediná hra, se kterou Mafii 2 srovnávám, je její předchůdce. Tím ještě nekončím a řeknu, že druhá Mafia jedničku nedokázala překonat, ani se jí vyrovnat. I přesto však tento veleočekávaný titul považuji za úžasnou hru. Takže, pokud máte rádi mafiánskou tématiku, je to jasná volba. Pokud hledáte v herním průmyslu něco neotřelého, také bez rozmyslu berte. A pokud chcete jen dobrou hru, i tak vám Mafia II poslouží více než dobře. Český herní klenot sice nebyl vybroušen k dokonalosti, ale stojí za těch několik let čekání.



PS: Oba dva jsme druhému dílu Mafie dali hodnocení 8/10, které můžete vidět i u výsledného verdiktu.

Mafia 2 na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Mafia 2
» Více o hře
Líbí se nám
  • skvělé příběhové pozadí
  • uvěřitelné postavy
  • lineární, ale velice atmosférický zážitek
  • Empire Bay
  • větší příklon k realismu
Vadí nám
  • občas pokulhávající AI
  • velká omezenost a linearita
  • že větší zábavu nabídne až DLC
Verdikt: Mafia 2 je čistou esencí mafiánských filmů plných krve, zrad a tvrdých hlášek. Nenabízí sice tolik možností vyžití, jako konkurenční sand-boxové tituly, dokáže však chytnout a nepustit. Doporučujeme všem, kdo miluje příběhové akční tituly, jež spoléhají na styl a atmosféru. I ti ostatní by však nad novou českou chloubou neměli ohrnovat nos.
Na Zingu se nachází také dalších 5 uživatelských recenzí hry Mafia 2.
Hru ohodnotilo také 922 čtenářů průměrnou známkou 8.4/10.
Miky (7), KamenD (8), metrix (7), Sorick (9), Belliar (8), Tommy.35 (7), JB (8), RB (8), Chcankki (8), Tomaso (8), MichalCZ (6), JakER (8), Silverine (7), Popopki (7), Drzacek (6), prudislav (8), Radagabi (7), Saix (7), jyb69 (9), Smrkysek (6), Inacus (9), winkja (6), FANIndian (8), Laky (8), breeg (8), Benzista (8), DreeDex (7), indi (8), Kvip (8), M@T// (8), bErRishTO (7), DYSMO (8), bavn3r (9), Smejdcz (7), Brandy (7), CiCu (7), martin_115 (10), Lelllek (7), tommystreet (7), Pellito (9), ELhonzo (7), v3t0 (9), Robert1106 (8), xii2 (7), malkin555 (8), geralt71 (9), zoomfire (9), IamFake (1), morfin (8), gMn (8), andrew931 (9), Hektorus-522 (8), MajorSating (8), Joe99 (8), God (9), TunniQ (7), Tajomen (8), Stig.r84 (7), Paul (7), Barbar22 (9), kareldvd (8), Javo26 (7), Eldo (8), Arelop (8), Playman (7), eddie (9), marten01 (7), Miky01 (8), morrelo (10), vernys (7), Bogi (9), Vlk Cze (8), cony89 (9), Ironix32 (8), Vildanix (7), BaldrusAG (8), WoLf-Cz (7), mattos (8), Lukill (10), Kubas (8), Sir Nicolas (8), Sectr (8), Gazzy (7), yugo (8), InkredyblDyno (7), Moody (9), L_amak (7), Northman (7), corey26 (6), ozzyozzy (10), Markvy (6), NightShade (8), Moonis (8), Flak88! (8), D3VL3R (7), Foxxy (8), lordjakub (5), Ctira.d (7), Prochik (6), SeCeS (9), Presario (10), VitoScaleta (10), czdwarf (7), Tichon (8), Freezer (7), Mazo (8), DANIELPES (10), Rocket (8), Faget (10), bedikk (10), Harvy (10), Houskič (7), ComTK (10), Nojmi (9), Rockel (6), Alcatraz (8), Buddha (8), Feidias (8), Loskwa (8), jesusek (8), Lynch (8), patrinko (8), goonerknight (8), TheRockM (7), Buchtič (7), SurvivalNmb3 (8), Vlastimil91 (8), Overpowered (7), Bunhead (8), pecan22 (10), Anton (8), MiCO (9), SweetL.c. (7), Megaloman (6), rupak (10), SweetL.c.King (8), FreshGoals (10), Jakub666 (8), fler289 (8), LittleShady (8), Denny (9), Mike005 (7), Commander (10), RED & WHITE (9), screaw (10), Infinity (8), 666juri666 (8), socinka (7), Honzas (10), sk8mancj (6), kopiha (10), termex (7), Dominiatorrotor (9), ELjano (7), Ornell (9), Denny-CJ (9), Trololol (10), Snorlax (9), Pajda (8), Thomas (10), tovlasek (8), ExBee (9), Pg-Ine-24 (7), DannyX (9), fja_ (6), rronaldr (10), Fogo (10), patas98 (8), Bl@ckBull (9), Capone24 (7), _Immortall- (10), Geneve (9), Logzor (9), PlayerOfGame (8), unwa (8), Electro (9), Thopter (8), Carljack (7), Kenedz68 (10), lukyvenca (9), Ados15 (9), BaresdaKilla (9), -Matador- (8), Doom351 (7), TrojisCZ (8), Koleno (8), ThifferX (8), Bonpar (8), FreeKiller (10), Marek_Tvrdy (8), LordOfDav11 (10), pepino (10), zero (9), Dj.Mixass (10), pesslovany (8), Konvisek (8), Virus (8), SmH83 (9), Fildus (9), ramboba (10), misakio (10), TechnoGoD (7), SyRvY (10), RIbbeG (9), ACR27 (10), darknoon (9), Ladny (10), marek1998mw3 (10), MacTavish (9), dom15CZE (8), Bargud (8), Hades47 (10), HermikCZ (10), StrikerTH (8), morlun (6), Warfaryn (10), Bobestom (10), Ziggy (6), Drobkins (9), Dweight (9), TheStig (9), Hammers (8), LetajiciMaslo (8), adamiskos (7), Racek (10), dellavare (10), war100 (10), Ma3eS (10), GUNSERKER (9), Kenamez (9), Atom123 (9), malum j (9), LubosZ32 (5), Reeves (10), Raxlly (8), Panzar (9), stuntman (8), starkiller007 (8), Matysek7777 (8), Till (7), tomb. (8), floother (8), Palebras (10), Falco (9), itomas (9), charmander98 (7), Jogobela (9), Kane (8), bounty[cz] (8), mara9 (9), Lion Heart (7), Hrot85 (8), Hejda (10), petralexbinar (10), zidpadne (8), k8nny (8), sido (9), Micvan (9), MelmanCZ (9), steve (8), FELZETh (9), Conty (7), HonzysKISS (9), ChiLLi_Master (8), kraken7 (9), Mccgrady (10), Angelus (8), Zorkki (7), PuNNish3r (6), RaydenCZ (8), Deiv (7), Petop.98 (9), MILDAman-3000 (9), doc.zorr (10), Marigold (7), Fejfi (9), Blizz (8), DePutaMadre69 (7), cibule.onion (9), rarach010 (10), svoboda00000 (8), Tux33 (7), lukass.petr (7), Diler112 (10), Fanta23 (10), prso (8), OS1R1S (8), adamstrel (6), Hagimo (8), soldier601 (9), midder (8), Fernet (10), James (8), Mafian.Steve (10), Sidrs (10), Daniel65911 (10), RazorProduction (10), predator.cz (8), Adios (9), BionicD (8), JohnnySK (10), domino021 (7), RyanGame (8), stre3t (8), Ľubor Fabian (10), Pickelstein (6), Fella (7), hej7mi (8), aston9martin (10), Ycos (9), Cinky (9), Mikefiser (8), TheGreendroid (9), dex1o(^_^)o (7), Zinzin (7), jojo211 (9), Dwayne (8), lukashkcz (9), Groon (8), DjRandy (7), Johnny (9), Leonidasss (7), brzeskap (9), Gerald of Rivia (10), Dementos (8), K4rm4d0n (9), adkins (8), Lumicko (7), martin151 (9), 1majkl1 (9), Axon (7), Braga (10), Fane18 (4), hamer12 (10), 111444 (10), mercc (8), obivan568 (10), Dekovnik (8), IMP700 (10), čiki (8), Strec (8), Defler (7), CrosS_VamP (10), travazelena (10), Skapco (8), krystof183 (10), TheSpeedding (8), lepšínežty (7), FoxikCZ (9), nero (7), Zdedys (9), Tobi (9), LadyAmbientte (8), fox171 (9), sowaHD (10), kratos8 (10), crash01 (8), andrys (10), žemla (9), Marrino (8), HungryCub (10), lukezamek111 (9), SeanDevline (9), Veritas (8), Spark (8), DeathMetal (8), unbroo (10), !Errorcode! (10), bobek16 (7), koubik.11 (7), FrankySVK (10), nopest (9), Cmoud94 (10), SOPIM (9), alikb (10), BambusGamer (9), RecreesCZ (5), strasiak (8), Nord (8), Zdendys (9), blazen730 (10), hitman8001 (9), LaglasArgon (10), Rambo (10), tiny (8), JANSULOVSKY (8), ostrostrelec (9), DepešákDom (10), Milouch Drake (6), Shimmy (8), Xenus (8), BRUNO cz (8), Warholka (9), Marw_von_CZ (9), strnadik01 (8), urbi.j (9), Mikovec (5), SpriteCZ (8), hujmulokop (10), Inii (9), Shock (7), G.a.m.e.r .65 (10), CervikLama (8), Smoothie (6), Altair 98 (9), -R.I.P- (8), Alcatraz105 (10), R@bi@k (9), Killerman52 (9), Voky-17 (10), davidma (8), Crazy55 (8), Cole (8), ungroundable (8), Marek77 (10), jaRys (9), tudiiik (8), marekkk98 (8), Corvus (9), Netery (8), Nomad845 (9), Ryuuko (6), zlovkvetinaci (7), KET312 (10), ortoncz (8), eXis (10), kotas14 (9), KiKca (10), Jocker94 (8), Kowalski (8), SABOTEURCZ2012 (8), Petroň (9), Le Duy Nhut (8), panousko (10), Bafusa (10), bhaal (8), Ka3el (10), AssassinEZIO (10), Szczigi (9), Mine (8), Ilidary (9), jioka (10), paladinky971 (8), Matt54 (9), Jirulka (9), FanFan (8), DeuZ (8), Mirekb44 (8), Silverhole (9), G3org3Sk (10), luke skywalker (10), Milkin (10), BaNaNaLoL (10), set-upper (8), MoRt8 (8), krkus (9), Bogi_cze (9), Eduardo (10), sokolik1144 (10), aSsAsSiNuS (8), Rebe1 (9), waclaw78 (8), Elmania5770 (8), zeroczech1911 (9), Play (9), megajar (10), Danigon (9), Andrsten (8), BblackK (9), CRYPT (7), Wex528 (9), Mrkrikajs (8), Dzony02 (10), feldisko (8), Skypas (8), katexP (8), Inerecus (10), Voldemort999 (9), Sir Shakur (9), Freddie (9), Chypr (10), Jack043 (9), Zuntak (10), niksons (10), jakuba (9), Dare (9), TwoFace (8), melish1945 (10), Elli[CZE]k (9), Santusak (7), navvrat (9), SamFisher (7), Žolík (9), SAWYER92 (9), Pato8 (8), dantegamer (10), Kouďák (10), Nozdormu (9), -STEFFAN- (10), martan777 (8), Havlacio123 (10), thundeus (10), Le Magnifique (6), Jaro333 (10), connor2 (10), BenderXCZ (8), Coloradak (9), Abakanius (9), LoWier (10), Knoflikovec (10), F.gery (9), stihac10 (8), hanis93 (9), DarkDriver (8), Eliot2 (8), Solda (8), Feďa15 (8), Matt888 (8), Smuky (10), Enemy_001 (8), hudi11 (8), MarkCZ (9), Mustaffa (9), xchara2 (8), ChristianeQ (10), ILayme (8), Max Payne (10), Chipsonator (8), koldycj (10), skylines (6), Brokarek (8), Wifinus (9), StalwartStone (9), SAMES (10), MagicFiberCZ (8), Faraon (8), Lucious (1), EddieCZ (9), Qlour (8), Pigwick (8), otaaaa (9), soldierXXXX (9), DOLiVO CZ (8), Desmond000 (10), ellouu (8), Andrea (9), Davelek (6), Balthasar (9), cameelek (9), Leropos (9), selda (10), havlajs (9), evolution999 (9), Kamikaze Ninja (2), Rascal (7), Skallagrim (7), Toldo (7), mapo (9), Jarda65 (9), Angle_face (9), FAKEing (8), Gabra12 (9), miachl (9), Sketchy (9), geobbu (8), TheGamesCZ (9), Atlantis (9), KrytaCZ (7), snajx (9), dragonfly9 (9), KillerVistaCZ (10), tiberian23 (8), thievil (8), Adamsr (8), PanxCZ (9), AdamCernohouz (10), ResRat (7), Kiko (8), onsajo1 (10), GamerAC (9), Slon (9), Killer198 (8), Novrt (8), kened94 (10), balcy (7), Dancer648 (8), Moody7822 (9), opletalpa (9), holydead (9), Farky (9), restepik (9), Paturata (9), Toreador (9), Pjaty (9), stalkertwo (10), Zabijak_CZ (9), Luke015 (9), hRDLA (8), George522 (9), BůhOnty (7), Bronco (9), darkramm88 (9), japol (9), CZ_Sniper_CZ (10), Francík27-CZ (9), luko8525 (9), Taugor (5), Raxel (8), Paddy (7), Thompson96 (10), jakil12 (7), Satyr15 (6), okick (7), Bryan (10), DwaneDibbley (7), aio15 (10), Nehrmont (8), 23cicer (8), Bossgamespro (9), Bailando (7), -OverLord- (8), Malasnikov (9), Ijacek.007 (10), Vynex (9), Vojta33 (5), FranCop (10), TreeMapled (9), Selphie (8), antiku (10), ElementGamer (9), Darnatos (7), TheBarty0 (10), TomiX7 (9), dcreep45 (10), road8 (8), MRsidius (10), MateuM (8), LuckyBaal (8), SgtCepickaCZE (10), Showa (9), Zetta (10), assasins creed (10), Balthazzarr (10), beeturbo30 (4), MrXPlayCZ (10), Thorn1991 (6), largo (10), Juraj72 (10), theo (10), Aveline (8), chelseacz (8), Veronique (9), ACzeMiky (10), frank britva (8), NiETa (10), czghost98 (10), matan (9), ShaunHastings (7), Coffee CZ (10), MartasZLA (8), Hoot (7), Phill002 (3), Mach (9), mlok1911 (8), petronelus (8), RastyK2 (7), shifty205 (9), versace186 (9), Feny (9), gumadzus (10), TheDrifT3r_Cz (10), kijař (10), marten02 (8), Baradej (9), Newls (7), valuueee (10), Lord Snow (10), elcig (6), NintendoNES (8), Keeper (9), Zainex (10), Nathan Drake 3 (7), Scarto (8), kirito156 (10), ladousek1 (9), TegtmejerGaming (10), kufr (8), ruziss (10), Crutiatix (7), Halalí (8), hruska (7), Jaryn (7), fallanga (5), MrMarekCZ (9), Horry (10), Mopidu (8), Tiberius92x (10), Kirkes21 (10), Desmond Miles (8), HermiCZ (9), Milaninho (9), CZconnor (9), Newek23 (7), fatush1 (9), KyShi (10), john619 (8), Kolousek001 (7), pavel.gajdo (8), tomito007 (10), Raden (7), Ripper (8), RodusCZ (8), CzechNeverEnd (10), Raverin (8), hxxnxs (7), zekCZ (10), Lonewolf (9), MafiosoCZ (9), ☢Škodák☢ (7), Filip02373 (8), Man1akCZ (8), Praky (8), cajteekanee (9), Pakey (8), danur078 (9), AustereRocket35 (8), Lovecrossed (4), Moppy (6), Ghost_ (10), WolfGang (9), FFCZ (10), Smirnow (9), TheBalcy (7), Painik (8), xmycak (8), Tejkr (9), Luciferka (10), Matthew.8 (8), Marculino (8), Epso (7), Nick (8), PKDMAN (10), Mafian11102000 (10), Parasit (10), Sir Edgar (8), pepajs95 (8), Skutecny.David (8), VaeCortez (9), pohoda (9), Arin (8), GTA 5 Fan (10), KaerMorhen (5), Koe20 (8), SvkAmen (9), hanocri (8), franklin (9), Shukram (9), Horus (8), PredatorCzech (8), Call of duty (7), Mjay (8), Tadeo11 (8), matroš (1), ADONETTI (10), Gudas1913 (7), Paffendorf (10), Kedamirek (8), Ebolus (9), Will (8), Thunders (9), Kakttus (10), AkiosCZ (8), Olda (10), Hardquell (10), Bruce Wayne (10), terrka (9), Runforged (10), Adam-PacIn (9), Addsky (10), DacMonald (9), Mourisson (10), _marosho_ (7), jodlix (7), obembe (9), MultiScorey (8), TripleNine (10), Pessurczech (9), RedMasterSK (9), CarolineKrny (9), ALCATRAAAZ (10), OMG&WTF (10), Finch182 (9), Arkuzian (7), Lubajz (9), Vanquish (10), Dreamlines (10), svatda (7), Starsflash (10), Haneses (8), Neznamy (10), JohnnyH (9), Infinia (10), Riwen (7), FastLane (10), shxrk (8), Behavioralista (9), hunterak (8), PsychoGamer (6), Hellcat (10), erazghûl (7), Graedda (10), TGPCZ (9), s3Cr3 (7), Snaphid (9), Milord (8), Progressive (10), Attacker (10), Gallifreden (9), Pepe1986 (7), Tarik (9), Transsiberia (10), Proximus (10), Nitrocide (10), FLATLINERS (10), Slim50 (8), zmrzlinar22 (6), Rivers25 (9), jakero (7), ThrifX (10), Gejitka (8), Art.eX (8), wolffe22cz (10), Gunslinger (10), guardian (8), MAC-10 (10), mattyy1hp (7), Lazy (6), dartomis (9), Luther (9), Chrom97 (7), Ardis (7), Ssaannkkoo (10), ori63 (10), Ellips (10), Ako Suminoe (7), Sigurd (8), MAGPUL (10), Semuel (7), mereciczky (10), joseph (10), davidkkk (8), jesterkacz (8), SedllY (9), svubax (9), Aiden Pearce (10), Dolero (7), markusef (9), tiny.95 (8), Abarth (10), Fakus (8), Jencl (6), CzePavel99 (7), Evka26 (7), Nathan Drake (8), PetrX (9), CZMARTY7 (10), HFAF (10), Jakoubek (6), witcherrr (6), Obi-Wan Kenobi (9), Parkysis (8), wajdoslavek6 (7), S3RiOUS (8), Darkzur (9), RaFaaanek (9), Michal Assassin (8), Mollo (10), Filiman (10), Mavecz (8), SteveHood (10), Mat-20 (9), plkCRA (9), N.Gin (8), OPW Player (8), tomdh86 (9), Palmeczech (8), ThriftX (10), Ersagon (10), Blackhand47XD (9), Faldmen (8), Coman (7), adalas (9), Mates99 (9), Vojtech1141 (8), DesmondCZE (8), Pospec (9), Metro2035 (8), Ondra Kenway (9), blockhead (9), andaine (10), Bouner (6), Lišák (8), Raylo™ (9), Stepping Razor (5), MachujaNapitchi (8), Smoli12 (9), BlackScorpioncz (8), AudioLabs (10), Modras (8), Sallyigm (9), Daemonix (8), Cassieyrl (6), ijws7312 (6), cfff6206 (7), Stacyxplm (6), Jason3 (8), adam1 (7), BabetakCZE (9), šuplík (7), Holy99 (8), Keelyjief (9), Deyw (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Mafia 2 na PC, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2 Screenshot ze hry Mafia 2

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku MAFIA II – dvojí pohled, dvojí názor
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Mourisson    mafia 2 je super. odsejpá a zbytečně neotravuje hraní. . + cz dabingMourissonmourisson30958    29.10.2014 11:03 Mourisson

mafia 2 je super. odsejpá a zbytečně neotravuje hraní. . + cz dabing

Daniel65911    škoda že toho většinu vystřihli sem se na to tak těšil a je z toho jenom 15 kapitol za jeden den do hraný no ani ne ráno mi to přišlo a někdy okolo půl jedenáctý večer sem měl dohránoDaniel65911daniel659118453    31.5.2012 01:40 Daniel65911

škoda že toho většinu vystřihli sem se na to tak těšil a je z toho jenom 15 kapitol za jeden den do hraný no ani ne ráno mi to přišlo a někdy okolo půl jedenáctý večer sem měl dohráno

strasiak    keby to malo aspoň 20 kapitol ako jednotka, pekný príbehstrasiakstrasiak12184    6.4.2012 17:23 strasiak

keby to malo aspoň 20 kapitol ako jednotka, pekný príbeh

Sectr    škoda ty délkySectrsectr859    30.12.2010 12:52 Sectr

škoda ty délky

Franx    Víc mě asi baví GTA... I když se mi zdá že se Mafie s GTA pořád přibližují a za chvíli to bude to stejné...Franxfranx3034    27.10.2010 20:20 Franx

Víc mě asi baví GTA... I když se mi zdá že se Mafie s GTA pořád přibližují a za chvíli to bude to stejné...

Playman    Recenze na Mafia II K VIDĚNÍ JE NA MÉM BLOGU ([ odkaz ] ;-)Playmanplayman62    24.10.2010 15:55 Playman

Recenze na Mafia II K VIDĚNÍ JE NA MÉM BLOGU ([ odkaz ] ;-)

Playman    Jsem rád že se dočkáme dalších DLC - přesně jak jsem již zde řekl a psal ;-)
(Made Man, Renegade
, Vegas
, Greaser
, War Hero
Má teprve vyjít/je v přípravě
Jimmy's Vendetta
The Betrayal of Jimmy
Joe's Adventures
TEAM1 DLC #9
TEAM1 DLC #10)

to wojtadrtic: cena bude 9. 99 dolarů (800 Microsoft Pointů) , tedy v přepočtu zhruba dvě stovky. Hlavním cílem DLC má být především sbírání bodů a snaha o co nejlepší umístění v online žebříčcích
Playmanplayman62
    5.9.2010 23:52
Playman

Jsem rád že se dočkáme dalších DLC - přesně jak jsem již zde řekl a psal ;-)
(Made Man, Renegade
, Vegas
, Greaser
, War Hero
Má teprve vyjít/je v přípravě
Jimmy's Vendetta
The Betrayal of Jimmy
Joe's Adventures
TEAM1 DLC #9
TEAM1 DLC #10)

to wojtadrtic: cena bude 9. 99 dolarů (800 Microsoft Pointů) , tedy v přepočtu zhruba dvě stovky. Hlavním cílem DLC má být především sbírání bodů a snaha o co nejlepší umístění v online žebříčcích

wojtadrtic    prosim vás kolik bude stát na XBL DLc pro mafii?wojtadrticwojtadrtic1047    3.9.2010 14:31 wojtadrtic

prosim vás kolik bude stát na XBL DLc pro mafii?

Playman    to jackass: Díky za to youtubeko :-)Playmanplayman62    1.9.2010 13:15 Playman

to jackass: Díky za to youtubeko :-)

Majklicek    Ti co si to chtějí vychutnat znova si to bud znova dohrají :) Nebo pustí poslední misiMajklicekmajklicek1545    1.9.2010 12:24 Majklicek

Ti co si to chtějí vychutnat znova si to bud znova dohrají :) Nebo pustí poslední misi

jackass    POZOR SPOILER! !
Len pre tých čo si chcú vychutnať koniec MAfie II ešte raz :) :
odkaz ]
jackassjackass74
    1.9.2010 11:44
jackass

POZOR SPOILER! !
Len pre tých čo si chcú vychutnať koniec MAfie II ešte raz :) :
odkaz ]

Majklicek    rofl já ti ale tvůj názor neberu :D jen říkám že to píšeš tak jako by to řikali všichni. . :D. . a když to tak není tak to snad formuluji sám na sebe :) Já souhlasím s tím že se to prostě někomu nelíbí tak jak si přali :)Majklicekmajklicek1545    31.8.2010 13:15 Majklicek

rofl já ti ale tvůj názor neberu :D jen říkám že to píšeš tak jako by to řikali všichni. . :D. . a když to tak není tak to snad formuluji sám na sebe :) Já souhlasím s tím že se to prostě někomu nelíbí tak jak si přali :)

Playman    Klídek, všichni jsme M2 hráli - takže se o tom snad můžeme normálně bavit ...

GodOfTheSick: Jak říkám sliby - jsou chyby, přesně jak jsem psal - je v tom prostě kalkul a spoustu toho ještě můžou přidat v DLC... Ono je opravdu těžké tu hru hodnotit, ano to město nefunguje jak by mělo ale úplně mrtvým bych ho neoznačil ...
Stejně je to zábava to hrát - i přes nějáké chyby ... Prostě a jednoduše já jsem jenom rád že Mafia II vůbec reálně konečně je a existuje a neodvažoval bych se nadávat , přeci jenom je to stále velký kus zábavy... (mám nahráno 14 hodin, cca 30 Playboy, ještě stále nedohráno :-D )
Playmanplayman62
    31.8.2010 13:00
Playman

Klídek, všichni jsme M2 hráli - takže se o tom snad můžeme normálně bavit ...

GodOfTheSick: Jak říkám sliby - jsou chyby, přesně jak jsem psal - je v tom prostě kalkul a spoustu toho ještě můžou přidat v DLC... Ono je opravdu těžké tu hru hodnotit, ano to město nefunguje jak by mělo ale úplně mrtvým bych ho neoznačil ...
Stejně je to zábava to hrát - i přes nějáké chyby ... Prostě a jednoduše já jsem jenom rád že Mafia II vůbec reálně konečně je a existuje a neodvažoval bych se nadávat , přeci jenom je to stále velký kus zábavy... (mám nahráno 14 hodin, cca 30 Playboy, ještě stále nedohráno :-D )

free-art    _eru na to abych se tu normálně bavil o M2, protože když napíšu svůj názor hned mě jeden uživatel napadá že to hned všem vnucuji. Ne ! Nevnucuji, jen jsem napsal svůj názor. A ten tady píše každý. Majklicek: Když se podívám ne všechny tvé komentáře i v diskuzi tak je vidět, že ostatní názory jiných tě evidentně iritují protože používáš jen to tvé "to je tvůj názor" , "to si myslíš ty" kdyby jsi nám to všem nenapsal tak to asi nevíme. Nevím kdo jsi, nevím za co nebo za koho "kopeš" ale jsi fakt divný. Každý tu přece může napsat cokoliv a všichni tady víme, že je to jen (JEN) názor toho daného pisatele...chjo.free-artfree-art2196    31.8.2010 12:38 free-art

_eru na to abych se tu normálně bavil o M2, protože když napíšu svůj názor hned mě jeden uživatel napadá že to hned všem vnucuji. Ne ! Nevnucuji, jen jsem napsal svůj názor. A ten tady píše každý. Majklicek: Když se podívám ne všechny tvé komentáře i v diskuzi tak je vidět, že ostatní názory jiných tě evidentně iritují protože používáš jen to tvé "to je tvůj názor" , "to si myslíš ty" kdyby jsi nám to všem nenapsal tak to asi nevíme. Nevím kdo jsi, nevím za co nebo za koho "kopeš" ale jsi fakt divný. Každý tu přece může napsat cokoliv a všichni tady víme, že je to jen (JEN) názor toho daného pisatele...chjo.

GodOfTheSick    větší protiřečící blábol, než ten závěr od Mendyse, jsem už dlouho nečetl, stejně tak vadí nám, to jako nikomu nevadí krátká herní doba - čístý čas na medium 7 hodin! , pro hráče zcela nepřívětivé ukládání, až na pár zevlujících panáků mrtvé město, dějová podobnost s GTA 4, zbytečná a nicneřešící jízda, nicneříkající a zdlouhavou jízdou natahovaný konec...a hlavně nesplněné SLIBY, jejichž vyjmenování je na samostatný článek. !
nechápu, proč se všichni čeští recenzenti bo t pravdu? !
už i na fanstránkách většina fandů prozřela...
GodOfTheSickgodofthesick2367
    31.8.2010 12:29
GodOfTheSick

větší protiřečící blábol, než ten závěr od Mendyse, jsem už dlouho nečetl, stejně tak vadí nám, to jako nikomu nevadí krátká herní doba - čístý čas na medium 7 hodin! , pro hráče zcela nepřívětivé ukládání, až na pár zevlujících panáků mrtvé město, dějová podobnost s GTA 4, zbytečná a nicneřešící jízda, nicneříkající a zdlouhavou jízdou natahovaný konec...a hlavně nesplněné SLIBY, jejichž vyjmenování je na samostatný článek. !
nechápu, proč se všichni čeští recenzenti bo t pravdu? !
už i na fanstránkách většina fandů prozřela...

ozzyozzy    Včera jsem to dohrál, jsem nadšenej, skvělá grafika, skvělý příběh no prostě skvělá hra, akorát mi vadí moc jízdy v autě a to že si opravdovou volnou jízdu musíte stáhnout.ozzyozzyozzyozzy1290    31.8.2010 12:25 ozzyozzy

Včera jsem to dohrál, jsem nadšenej, skvělá grafika, skvělý příběh no prostě skvělá hra, akorát mi vadí moc jízdy v autě a to že si opravdovou volnou jízdu musíte stáhnout.

Majklicek    O to nejde :) nesmazali... :) On jen psal že se všichni shodneme že nenaplnila očekávání :) A já s tim nesouhlasim tak at nemluví o všech :D já se nehádám. . a dokonce jsem se tě zastal playmane :D važ si toho...Já jsem s Mafii spokojeny. . jako jsem s žádnou hrou už dlouho nebyl :)Majklicekmajklicek1545    31.8.2010 12:12 Majklicek

O to nejde :) nesmazali... :) On jen psal že se všichni shodneme že nenaplnila očekávání :) A já s tim nesouhlasim tak at nemluví o všech :D já se nehádám. . a dokonce jsem se tě zastal playmane :D važ si toho...Já jsem s Mafii spokojeny. . jako jsem s žádnou hrou už dlouho nebyl :)

Playman    free-art, Majklicek - misto aby jste se hadali se radsi pojdte bavit o M2 samotne... je zbytecne se hadat, co clovek to nazor ;-) Mozna vase commenty nektere smazali, nejak jsem vas nepochopilPlaymanplayman62    31.8.2010 11:59 Playman

free-art, Majklicek - misto aby jste se hadali se radsi pojdte bavit o M2 samotne... je zbytecne se hadat, co clovek to nazor ;-) Mozna vase commenty nektere smazali, nejak jsem vas nepochopil

Majklicek    Jenže Playmana napsal uplně něco jiného než ty. . ty si tu to napsal jako za všechny hráče :) On mluví za sebe :)Majklicekmajklicek1545    31.8.2010 11:44 Majklicek

Jenže Playmana napsal uplně něco jiného než ty. . ty si tu to napsal jako za všechny hráče :) On mluví za sebe :)

free-art    Majklicek : Napíšeš Playmanovi něco jako "mluv za sebe" nebo "to je pouze tvůj názor" ? Nenapíšeš ? Tak se prosím příště zklidni.free-artfree-art2196    31.8.2010 11:39 free-art

Majklicek : Napíšeš Playmanovi něco jako "mluv za sebe" nebo "to je pouze tvůj názor" ? Nenapíšeš ? Tak se prosím příště zklidni.

Playman    Osobně chci M2 ještě pořádně dohrát - není umění ji dohrát za 8h ... Když je ta hra plná situací jako z M1, jako napr. situace z banky s Viktorem Koženým , jsem rád že jsme se dostali i do vězení a do války - což jsem přesně chtěl .... Čtu všelijaké recenze a názory vás a nestačím se divit, já bych hru nedokázal hodnotit vůbec - je to nesourodé dílo, plné absolutních okamžiků - špičkových momentů a výborného humoru (plno různých narážek na M1, hodně zmiňují Lost Heaven) a skvěle udělané grafiky (hra světel a stínů je dokonalá, dále mě překvapil výfukový kouř z auta -který se mi zdá z her vůbec nejrealističtější) , na jednu stranu jsou tam prostě situace , kde bych hře udělil 10 z 10 ale když se člověk podívá pořádně, vidí tu marnost a vypočítavost hraničící s chamtivostí do dalšíchDLC: *vidí nesourodě reagující AI *vidí pouze několik málo se generujících aut *vidí to nevyužité a nesourodé prostředí, to prostředí které chtěli udělat přesně podle doby, kde hlavně na začátku chtěli udělat spoustu detailů ale co je to platné když chybý spousta principů normálního města *vidí ten kalkul který nakonec zvítězil a na hře se podepsal ... Nedá se říct že je hra sprasená ale s názorem bedikka také souhlasit nemůžu ... Obchody se skutečně dají využívat pouze párkrát a skoro žádný smysl nemají, POLICIE byla v jedničce přísnější a spoustu věcí bylo děláno pro mainstream... ale v některých obchodech se dá nalézt pár perliček, které potěší. Obchodů bych chtěl více a více možností nákupu ... Budu se rozepisovat až poté co hru dohraji ... Zatím se tu mějte :-) Dále je velká škoda - že spoustu z těch WOW-TO JE KURVA SKVĚLÝch momentů většina z nás už znala z trailerů a díky tomu jsme dopředu znali skoro polovinu hry, což je velká škoda !

P. S. Recenze mi přijde taková nesourodá, vím že M2 je rozsáhlá ale rozdělil bych to radši na 2 recenze dvou rozdílných autorů než takto ale je to věc vkusu ;-)
Playmanplayman62
    31.8.2010 11:30
Playman

Osobně chci M2 ještě pořádně dohrát - není umění ji dohrát za 8h ... Když je ta hra plná situací jako z M1, jako napr. situace z banky s Viktorem Koženým , jsem rád že jsme se dostali i do vězení a do války - což jsem přesně chtěl .... Čtu všelijaké recenze a názory vás a nestačím se divit, já bych hru nedokázal hodnotit vůbec - je to nesourodé dílo, plné absolutních okamžiků - špičkových momentů a výborného humoru (plno různých narážek na M1, hodně zmiňují Lost Heaven) a skvěle udělané grafiky (hra světel a stínů je dokonalá, dále mě překvapil výfukový kouř z auta -který se mi zdá z her vůbec nejrealističtější) , na jednu stranu jsou tam prostě situace , kde bych hře udělil 10 z 10 ale když se člověk podívá pořádně, vidí tu marnost a vypočítavost hraničící s chamtivostí do dalšíchDLC: *vidí nesourodě reagující AI *vidí pouze několik málo se generujících aut *vidí to nevyužité a nesourodé prostředí, to prostředí které chtěli udělat přesně podle doby, kde hlavně na začátku chtěli udělat spoustu detailů ale co je to platné když chybý spousta principů normálního města *vidí ten kalkul který nakonec zvítězil a na hře se podepsal ... Nedá se říct že je hra sprasená ale s názorem bedikka také souhlasit nemůžu ... Obchody se skutečně dají využívat pouze párkrát a skoro žádný smysl nemají, POLICIE byla v jedničce přísnější a spoustu věcí bylo děláno pro mainstream... ale v některých obchodech se dá nalézt pár perliček, které potěší. Obchodů bych chtěl více a více možností nákupu ... Budu se rozepisovat až poté co hru dohraji ... Zatím se tu mějte :-) Dále je velká škoda - že spoustu z těch WOW-TO JE KURVA SKVĚLÝch momentů většina z nás už znala z trailerů a díky tomu jsme dopředu znali skoro polovinu hry, což je velká škoda !

P. S. Recenze mi přijde taková nesourodá, vím že M2 je rozsáhlá ale rozdělil bych to radši na 2 recenze dvou rozdílných autorů než takto ale je to věc vkusu ;-)

Rosťa    Inu, je pravda, ze za ocekavanim Mafia krapet zaostala, na cemz se shoduje drtiva vetsina zahranicnich hernich serveru. Ceske recenze je treba brat s lehkou rezervou, protoze vetsina redaktoru hre pridava body (at uz vedome, ci nevedome) bud za to, ze ji vytvorili Cesi, nebo za to, ze milovali jednicku. Dukazem budiz prodejnost. Zatimco v CR se za prvni vikend prodalo 14 tisic kopii, cimz byl v nasich koncinach stanoven novy rekord, v zahranici Mafia 2 po prijemnem startu pada strme dolu a do konce tydne nejspis ve vsech velkych retezcich vypadne ze seznamu nejprodavanejsich her. Michael Pachter dokonce tipuje, ze vydelky ani nepokryji naklady na dlouhy a slozity vyvoj.Rosťarosta1969    31.8.2010 11:17 Rosťa

Inu, je pravda, ze za ocekavanim Mafia krapet zaostala, na cemz se shoduje drtiva vetsina zahranicnich hernich serveru. Ceske recenze je treba brat s lehkou rezervou, protoze vetsina redaktoru hre pridava body (at uz vedome, ci nevedome) bud za to, ze ji vytvorili Cesi, nebo za to, ze milovali jednicku. Dukazem budiz prodejnost. Zatimco v CR se za prvni vikend prodalo 14 tisic kopii, cimz byl v nasich koncinach stanoven novy rekord, v zahranici Mafia 2 po prijemnem startu pada strme dolu a do konce tydne nejspis ve vsech velkych retezcich vypadne ze seznamu nejprodavanejsich her. Michael Pachter dokonce tipuje, ze vydelky ani nepokryji naklady na dlouhy a slozity vyvoj.

free-art    Majklicek : klid panefree-artfree-art2196    31.8.2010 10:56 free-art

Majklicek : klid pane

Majklicek    Free-arte mluv za sebe. . díkMajklicekmajklicek1545    31.8.2010 10:51 Majklicek

Free-arte mluv za sebe. . dík

free-art    Ten titulek je správný : "MAFIA II – dvojí pohled, dvojí názor" ale jedno víme všichni. Mafia 2 nenaplnila očekávání ani na 50%. Grafika a iluze je naprosto výborná. Auta a hratelnost a je velmi vysoké úrovni. Ale co se stane když hra skončí? Nic. Můžete jí vyhodit. Já osobně už další DLC nečekám (nevěřím) , obleky a auta nepovažuji za DLC. To proč se stalo to co se stalo se z nás nikdo nedozvíme. Pro mě je to zklamání a veřil jsem, že hra bude jedničkou po celém světě. Teď je to k smíchu ... nebo k pláči?free-artfree-art2196    31.8.2010 10:24 free-art

Ten titulek je správný : "MAFIA II – dvojí pohled, dvojí názor" ale jedno víme všichni. Mafia 2 nenaplnila očekávání ani na 50%. Grafika a iluze je naprosto výborná. Auta a hratelnost a je velmi vysoké úrovni. Ale co se stane když hra skončí? Nic. Můžete jí vyhodit. Já osobně už další DLC nečekám (nevěřím) , obleky a auta nepovažuji za DLC. To proč se stalo to co se stalo se z nás nikdo nedozvíme. Pro mě je to zklamání a veřil jsem, že hra bude jedničkou po celém světě. Teď je to k smíchu ... nebo k pláči?

mattos    jackass: Sakra. Tys snad čekal GTA 5, ne? :Dmattosmattos72    31.8.2010 02:09 mattos

jackass: Sakra. Tys snad čekal GTA 5, ne? :D

P1tr    Mafia 2 nabízí na herní poměry povedený příběh, který si leccos bere z gangsterských filmových klasik, jenomže hratelné části příběhu už tak povedené nejsou. Na to se zbytečně často jezdí a málo střílí, skoro na mě hra působila spíše jako další díl Drivera s možností vylézt ven z vozu. Což je obrovská škoda, neboť akční složka obohacená o krycí systém je výborná a zasloužila by si více prostoru. Poslední dvě mise jsou zářným příkladem toho, co nás mohlo a hlavně mělo potkávat v kampani častěji. Mafia 2 je zážitkem, který neurazí, ale přesto nedá zapomenout na staršího, úspěšnějšího a vymazlenějšího bratříčka, který toho ve většině aspektů nabídl více. Je sice fajn, že se možná dočkáme volné jízdy, multiplayeru a dalších modů pomocí DLC, ale to už soi každý nemusí kupovat a nedivím se, že spousta lidí žádá za své peníze za originálku plný zážitek. Doba DLC je zlá a obzvláště pro Mafii 2, která disponuje povedeným příběhem, krásným městem a suprovou akcí, jenomže pořádně využívá jen příběh a nevyužitý potenciál města a četnosti akce převelice mrzí. Mafia 2 v tomto ohledu zaspala dobu a dá se trošku škarohlídsky říci, že je neúplným herním zážitkem, který v původní podobě zaostává za konkurencí.... 7/10....P1trp1tr2362    30.8.2010 20:33 P1tr

Mafia 2 nabízí na herní poměry povedený příběh, který si leccos bere z gangsterských filmových klasik, jenomže hratelné části příběhu už tak povedené nejsou. Na to se zbytečně často jezdí a málo střílí, skoro na mě hra působila spíše jako další díl Drivera s možností vylézt ven z vozu. Což je obrovská škoda, neboť akční složka obohacená o krycí systém je výborná a zasloužila by si více prostoru. Poslední dvě mise jsou zářným příkladem toho, co nás mohlo a hlavně mělo potkávat v kampani častěji. Mafia 2 je zážitkem, který neurazí, ale přesto nedá zapomenout na staršího, úspěšnějšího a vymazlenějšího bratříčka, který toho ve většině aspektů nabídl více. Je sice fajn, že se možná dočkáme volné jízdy, multiplayeru a dalších modů pomocí DLC, ale to už soi každý nemusí kupovat a nedivím se, že spousta lidí žádá za své peníze za originálku plný zážitek. Doba DLC je zlá a obzvláště pro Mafii 2, která disponuje povedeným příběhem, krásným městem a suprovou akcí, jenomže pořádně využívá jen příběh a nevyužitý potenciál města a četnosti akce převelice mrzí. Mafia 2 v tomto ohledu zaspala dobu a dá se trošku škarohlídsky říci, že je neúplným herním zážitkem, který v původní podobě zaostává za konkurencí.... 7/10....

wojtadrtic    doma ji již statečně pařim na Xku , je to supr jen kdyby tam byla volná jízda jinak sem naprosto spokojený a vývojářům smekám :-)wojtadrticwojtadrtic1047    30.8.2010 18:56 wojtadrtic

doma ji již statečně pařim na Xku , je to supr jen kdyby tam byla volná jízda jinak sem naprosto spokojený a vývojářům smekám :-)

jackass    [404]Error. BOOM: What? Tak ako ja si kúpim hru za 1100 korun a ziskam tym len orezanu hru a akoze teraz si mam kupovat este DLC? Je to vsetko naprd spravene :( ...jackassjackass74    30.8.2010 18:48 jackass

[404]Error. BOOM: What? Tak ako ja si kúpim hru za 1100 korun a ziskam tym len orezanu hru a akoze teraz si mam kupovat este DLC? Je to vsetko naprd spravene :( ...

oP4o    Mě na Mafii 2 vadilo ježdění z bodu A do bodu B a taky tam bylo málo honiček, jinak paráda a s hodnocením souhlasím :-)oP4oop4o1987    30.8.2010 18:32 oP4o

Mě na Mafii 2 vadilo ježdění z bodu A do bodu B a taky tam bylo málo honiček, jinak paráda a s hodnocením souhlasím :-)

Diskuze na fóru

Napiš videohru, která ... (69 příspěvků), Napiš knihu, která ... (30 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11507 příspěvků), Notebook na kolej? (12 příspěvků), Anime koutek (496 příspěvků), Knihy, čtení, knihovny obecně (175 příspěvků), Hledám hru na pc z bojovém uměním (13 příspěvků), PC na prodej CENA? (5 příspěvků), Co právě ted hrajete? (414 příspěvků), Overwatch (35 příspěvků), DOOM se seká na jakekoliv nastaveni (15 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Spřátelené weby

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
The Turing Test – lidskost sama

Troufnete si projít turingovým testem, který je pro roboty v podstatě nemožný?

 
Přečíst celý článek»Autor: Honzas4400 - Platforma: PC a konzole
 
 
World of Warcraft: Legion fotoseriál - Plamenná legie přichází

Sebevražedný útok spojeneckých vojsk, nezastavitelná invaze a lovci démonů v našich obrázcích z nového očekávaného datadisku pro kultovní World of…

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Ve dvou jsme otestovali PlayStation VR

Těsně před vydáním jsme si vyzkoušeli VR brýle od Sony. Své čerstvé dojmy vám přináší Filip i Jarda.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 
 
Valentino Rossi: The Game – poklona legendě

Nejlepší motorky, jaké si dnes můžete zahrát.

 
Přečíst celý článek»Autor: Maku - Platforma: PC a konzole
 
 
Worms W.M.D – poctivý červí masakr

Návrat do jednoduché 2D perspektivy se vyplatil. Červi jsou zase o něco hravější a chytlavější.

 
Přečíst celý článek»Autor: Etien - Platforma: PC a konzole