Uživatel nepřihlášen
Deus Ex: Mankind Divided vychází 23.8.2016
 

Gears of War: Judgment – starý recept s novou příchutí

Sobota 23.3.2013 14:00 - Autor: Michal "Mendys" Maliarov - Rubrika: Recenze Recenze Gears of War: Judgment

Sci-fi série Gearsů se opět vrací, aby dovyprávělo drastický válečný příběh budoucnosti. Tentokrát retrospektivně a se sprškou čerstvých nápadů. Stačí to ale na utáhnutí celé nové hry?

Trilogie Gears of War patří mezi jedny z nejoblíbenějších exkluzivit konzole Xbo x360 a herního průmyslu obecně. Od prvního dílu si drží vysokou laťku kvality a recenze závěru válečného masakru, kterou jste si na Zingu mohli přečíst před necelými dvěma roky, jasně dokázala, že Epic prostě umí. Konec skvělé série, řeknete si. Ale ouha. Vývoj se nyní částečně přesouvá do rukou kluků ze studia People Can Fly, tvůrců brilantní akce Bulletstorm, a ti kompletně mění strukturu příběhu i jeho podání. Změny rozhodně budily obavy, pod slupkou novátorství však stále tepou staří dobří Gearsy.

...
Délka: ...
Gears of War: Judgment - Launch trailer
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Jak to vše začalo

Jak už jistě víte, Judgment se retrospektivně vrací na samotný začátek mimozemského válečného konfliktu, což byl tak trochu očekávaný krok. Epický závěr války už máme za sebou a jediné, co se sérií bylo možné udělat je buď ji kompletně překopat (viz. Tomb Raider), nebo se vrátit zpět a dovyprávět zapomenuté příběhy. To je zdroj takřka nevyčerpatelný, jelikož byl příběh vždy soustředěn na partu našich borců, což znamená, že ještě zbývá dostatek prostory pro ty ostatní.

Jak už název napovídá, příběh se soustředí na vojenský soud, před který naše čtveřice stane hned na začátku.

Vyvoleným je tentokrát oblíbený namyšlenec Damon Baird, který má na starosti svůj tým Kilo a jeho rasově různorodé členy. Po vašem boku tak stane nejlepší kámoš Augustus Cole, neboli vláček, fešná rudovláska Sofia Hendrik a nadšenec Garron Paduk s obligátním ruským přízvukem. Zkrátka pro každého něco. Jak už název napovídá, příběh se soustředí na vojenský soud, před který naše čtveřice stane hned na začátku. Udělali totiž něco velmi nehezkého a mají na krku velezradu, takže je třeba se vyzpovídat.

Struktura příběhu je rozhodně příjemným osvěžením. Jak jsou členové týmu Kilo vyzpovídáni podplukovníkem Loomisem, hráč se vrací do událostí předešlých a postupně navštěvuje zablácené botasky každého člena. Zahrajete si tedy postupně za všechny, a i když povětšinou tým drží stejně spolu, rozhodně se jedná o skvělý nápad. Události vás pak postupně přivedou až k začátku hry a soudní síni, která je jakýmsi odrazovým můstkem pro závěrečné zúčtování. Příběh vám na střední obtížnost zabere přibližně 6 až 7 hodin, Judgment však má v rukávu ještě několik es.



Nikdy nejsi sám

První eso se vrací z trojky a jedná se o kooperativní kampaň. Příběh si můžete proběhnout až ve čtyřech kamarádech, a to už je jiná káva. Ne, že by to přidávalo hodiny k herní době, rozhodně je pak ale větší zábava a především tomu nahrává scénář samotný. Často totiž v kampani narazíte na nutnost bránit určité území před vlnami nepřátel (prostě si představte Hordu v singleplayeru), kde nejvíce pocítíte nutnost kooperace. Umělá inteligence umí držet krok a obecně nezaostává, živí kolegové jsou ale stále nenahraditelní. Jakousi třešničkou na dortu je pak dodatečná kampaň Aftermath, která hráče vrací do událostí třetího dílu, kde se potkáme s mnoha známými postavami a především zjistíme, co měli Baird a Cole za lubem v době, kdy se rozdělili s Marcusem. Druhá kampaň vám zabere sotva pár hodin, je to ale vítané překvapení.

Příběh nenabízí žádné silné emoce, pocit zadostiučinění ani jiné radovánky, což je rozhodně škoda.

Za celou dobu hraní jsem měl s příběhem jen jeden problém. Zkrátka už to není tak napínavé a osudové, jako skvělý třetí díl a po závěrečném boji vám přijde Judgment jen jako „jeden z mnoha bojů“. Titul zkrátka nenabízí příběhově nic nového, žádné silné emoce, pocit zadostiučinění ani jiné radovánky, což je rozhodně škoda. Ke konci je vám totiž pomalu jedno, co se vůbec stane, protože stejně víte, že všichni vyváznou.


Pravda vs. lež

Jedno se vývojářům upřít nedá, snažili se přinést do série něco nového, co to jen šlo. První, co po nové struktuře příběhu hráče udeří do obličeje, jsou tzv. výzvy z hlášení. Všude v prostředí jsou roztroušeny svítící loga série, po jejichž aktivaci máte možnost spustit unikátní výzvu. Jedná se o události, které tým doopravdy zažil vs. informace z vojenského hlášení, které jsou často hodně zkreslené a nepravdivé. Pokud výzvu spustíte, budete muset určitý úsek úrovně např. bojovat se silnějším nepřítelem, v mlze, s využitím pouze některých zbraní či bez dodatečných nábojů. Jedná se o jakési dočasné zvýšení obtížnosti, které vám v případě úspěchu přinese bonusové body navíc. Ty pak slouží k odemčení unikátních zbraní, brnění a barevných kombinací pro multiplayer, takže se rozhodně vyplatí výzvy zkoušet. Nic světoborného ani originálního, snaha se však cení.

Aby Judgment nepůsobil jako prachsprostý klon, přidali vývojáři kromě nových nepřátel také bohatší arzenál.

Pokud se vyhrabete ze slupky novinek, zjistíte, že stále hrajete staré dobré Gearsy, fanoušci série by se tak ihned měli cítit jako doma. Nechybí dostatečně inteligentní a různorodí nepřátelé včetně několika nových hrůzostrašných přídavků, krytí je opět velkou nutností a nebyli by to Gearsy bez motorové pily na samopalu a krvavých fatalit. Oblíbené prvky se tak vrací a přitom nebrzdí příchod nových. Aby Judgment nepůsobil jako prachsprostý klon, přidali vývojáři kromě nových nepřátel také bohatší arzenál. Konečně jsme se tak dočkali využitelnější ostřelovačky Markza či útočné pušky Booshka, mimo jiné se přidá i několik macatých kousků pro obranu checkpointů.



Návrat na online bojiště

Singleplayer dokáže díky několika možnostem výběru slušně zabavit, multiplayer však od posledního dílu působí jako neméně důležitý herní prvek, který nelze brát na lehkou váhu. I zde totiž najdeme novinky, které svým způsobem redefinují sérii. Stěžejním bodem je mód OverRun, který se stal esencí série. V něm se vojáci COG snaží ubránit zabetonované „červí díry“ a zaměřovací signál zbraně Hammer of Dawn, zatímco Sarančata podnikají útoky a snaží se dostat alespoň k jedné bráněné pozici. Neexistují zde žádné hodnosti, vojáci si mohou volně vybírat z několika tříd v závislosti na tom, co zrovna chtějí provádět (k mání je třída vojáka, medika, inženýra a průzkumníka), zatímco Sarančata postupně morfují do více nebezpečných potvor. Čím více killů, tím silnější monstrum. Kapiš?

Oblíbená Horda nám tak transformovala do něčeho zcela nového, a dle mého názoru zábavnějšího. Nechybí klasický mód Versus, vývojáři naštěstí přidali i zcela nový jménem Free-for-All, který mluví sám za sebe. Všichni proti všem, zajatci se neberou. Kromě tradičních pravidel deathmatche už tu neplatí některé klíčové prvky z dřívějška, jako je možnost živých štítů či fatalit. Poté, co spolknete určitou dávku olova, prostě zařvete a čekáte na respawn. Díky tomu je tento mód mnohem akčnější a rychlejší, než jakýkoliv jiný, k Gearsům to ale sedí a především dává možnost výběru mezi více taktickými a více bezhlavými módy.


Kdo potřebuje next-gen?

Další generace her už čeká za dveřmi, při pohledu na některé poslední tituly si ale člověk říká, že by ještě bez problémů počkal. Judgment opět běží na upravené verzi Unreal enginu třetí generace, co ale vývojáři dokázali vykouzlit je vskutku úctyhodné. Vše nyní vypadá jaksi uhlazeněji, rozličnými efekty je hra doslova nabitá a velká pozornost byla podle všeho udělena celkovému výtvarnému stylu a hře světel a stínů. Některé lokace připomínají ručně malovanou kresbu, a i když je vidět velká podobnost s předchozími díly (velké rozdíly prostě nejsou možné), stále nelze alespoň trochu nežasnout nad tím, co mnoholetý hardware ze sebe ještě dokáže vyždímat.

Vizuálně nové Gearsy připomínají oblíbené jídlo v nové omáčce.

Pochválit musím i dabing a celkové dialogy, které jsou stále peprné a trefné. Všemu nasazuje korunku skvělý válečný soundtrack, který si drží v rámci série vysokou kvalitu. Vizuálně tak nové Gearsy připomínají oblíbené jídlo v nové omáčce.



Starý pes s novými triky

Po přečtení recenze by měl každý vytušit i výsledné hodnocení, které je o kus níže, než v případě trojky. Gears of War: Judgment je skvělou hrou, která neshazuje sérii a fanouškům dá opět vzpomenout na staré dobré časy. Kluci z People Can Fly se navíc opravdu snažili přidat do hry alespoň něco nového a neokoukaného, což se částečně povedlo. Ale…prostě už série začíná ztrácet dech. Opomenu-li zajímavou příběhovou strukturu, je celá kampaň vlastně jen stále stejným pobíháním a střílením, bez špetky nápadu a inovace. Příběh navíc postrádá onu osudovost a smysluplnost třetího dílu a veškeré inovace rozhodně nepatří mezi velké měniče hratelnosti.

Právě podobným způsobem známé série začínají postupně stagnovat a já upřímně doufám, že Gears of War včas dupnou na brzdu a zkusí něco zcela nového a nečekaného. Judgment to totiž díky několika skvělým prvkům zvládl s odřenýma ušima a další podobný pokus už tolerovat nebudeme.

Gears of War: Judgment na Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Gears of War: Judgment
» Více o hře
Líbí se nám
  • nový přístup k příběhu
  • výzvy
  • inovace v multiplayeru
  • graficky pěkné
  • stále brutální a krvavé
  • kooperativní kampaň
Vadí nám
  • více stereotypní a monotónní
  • žádné výrazné novinky
  • málo emotivní
Verdikt: Judgment je důstojným následovníkem oblíbené série, který udržuje laťku kvality, aniž by přinesl něco originálního či z řady ven vybočujícího. Několik novinek rozhodně potěší, jinak už však začínáme cítit příchod stereotypu a umělého natahování. Příště už chceme něco nového, pánové.
Hru ohodnotilo také 38 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
onefootman (8), corey26 (8), ErBitch (10), MagicFiberCZ (8), KRoman47 (7), wita22 (7), Mustaffa (10), stihac10 (7), Mr.BoBo (10), stalkertwo (8), TreeMapled (10), MateuM (9), Aveline (7), Coffee CZ (7), Jirulka (10), Falleen (6), Desmond Miles (8), Deyw (3), Ryneon (7), Rajenek (9), gumadzus (7), steragery (8), Petras (7), Hejda (8), CZMARTY7 (6), Vojtech1141 (7), Lubajz (7), Auvicek (4), Josephinerxw (9), Marinayog (7), Chuckoxr (9), f59skr92dofd (6), aqwc1486 (7), Ansleyse9b (8), Arnoldolaag (9), Rosalienxo (8), Claudiaaty (7), Troyleke (6)
Před vydáním hru ohodnotili 2 čtenáři průměrnou známkou 8.5/10.
Chepa (7), xbox (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Gears of War: Judgment na Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment Screenshot ze hry Gears of War: Judgment

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Gears of War: Judgment – starý recept s novou příchutí
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Ratos    ajo uz chapu, nevedel jsem na co odpovidas, ale nerekl bych ze je tohle lepsi nez tomb raider, rozhodne vic jsem se bavil u lary.Ratosratos11417    25.3.2013 15:38 Ratos

ajo uz chapu, nevedel jsem na co odpovidas, ale nerekl bych ze je tohle lepsi nez tomb raider, rozhodne vic jsem se bavil u lary.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

PETAS117    Zatím z těch her co jsou na trhu je dle mého soudu nejlepší Gears přeskočil i laru která byla parádní, ale psal jsem , že zítra se to asi změní jelikož vychází bioshockPETAS117petas11714100    25.3.2013 14:38 PETAS117

Zatím z těch her co jsou na trhu je dle mého soudu nejlepší Gears přeskočil i laru která byla parádní, ale psal jsem , že zítra se to asi změní jelikož vychází bioshock

Ratos    petas117-nechapu?Ratosratos11417    25.3.2013 14:27 Ratos

petas117-nechapu?Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

PETAS117    Ratos dosavadní vím, že bioshocjk všem vyčistí střeva a už mi je vytřel :DPETAS117petas11714100    25.3.2013 13:54 PETAS117

Ratos dosavadní vím, že bioshocjk všem vyčistí střeva a už mi je vytřel :D

Dotard   1x   @Chepa, tak potom si moc hack and slash hier nehral a si len ignorant a troll alebo fakt neviem.Dotarddotard5260    25.3.2013 13:04 Dotard

@Chepa, tak potom si moc hack and slash hier nehral a si len ignorant a troll alebo fakt neviem.

Chepa    Ratos - co si budem povidat ... To u skoro kazde hry xdChepachepa9532    25.3.2013 08:40 Chepa

Ratos - co si budem povidat ... To u skoro kazde hry xdKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Ratos    chepa- ale zase na druhou stranu ascension ma par fakt dobrejch hadanek-na nekterych jsem se i zasekl-takze mozek musis zapojit... To se u gears of war rict neda, tam ho muzes na zacatku vypnout a zapnout az vypnes xbox...:) tim nechci vyvolavat naky hadky , jen rikam fakta...Ratosratos11417    25.3.2013 07:20 Ratos

chepa- ale zase na druhou stranu ascension ma par fakt dobrejch hadanek-na nekterych jsem se i zasekl-takze mozek musis zapojit... To se u gears of war rict neda, tam ho muzes na zacatku vypnout a zapnout az vypnes xbox...:) tim nechci vyvolavat naky hadky , jen rikam fakta...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chepa    Dotard - si delas prdel :D jakej skilChepachepa9532    25.3.2013 00:28 Chepa

Dotard - si delas prdel :D jakej skil

Dotard   1x   @Chepa, v hack and slash treba taktizovat tiez a mat skill 0_oDotarddotard5260    24.3.2013 23:30 Dotard

@Chepa, v hack and slash treba taktizovat tiez a mat skill 0_o

Brokarek    Já taky neřekl že ty to považuješ za blbý :D Akorát jsem ujasňoval wocogou.

PS Já tě uznávám pro tvůj smysl pro humor a "diskuzi" s jinými :thumbup:
Brokarekbrokarek13979
    24.3.2013 20:01
Brokarek

Já taky neřekl že ty to považuješ za blbý :D Akorát jsem ujasňoval wocogou.

PS Já tě uznávám pro tvůj smysl pro humor a "diskuzi" s jinými :thumbup:

Chepa    Brokarek - uz se tu chytame za slova ... napsal sem pouze "je to tupa mlaticka" a v podstate sem rekl pravdu a nerekl sem ze je to tupe tak je to blbe :DChepachepa9532    24.3.2013 19:59 Chepa

Brokarek - uz se tu chytame za slova ... napsal sem pouze "je to tupa mlaticka" a v podstate sem rekl pravdu a nerekl sem ze je to tupe tak je to blbe :D

Brokarek    Jenže to že je to tupý je prvek hry. To se nedá brát jako mínus. To je jako kdybys bral za mínus Army 2 že je to simulace.Brokarekbrokarek13979    24.3.2013 19:53 Brokarek

Jenže to že je to tupý je prvek hry. To se nedá brát jako mínus. To je jako kdybys bral za mínus Army 2 že je to simulace.

Chepa    Dotard - no tak, zase aspon musis mirit, prebijet a taktizovat trosku ... jak kde ...Chepachepa9532    24.3.2013 19:31 Chepa

Dotard - no tak, zase aspon musis mirit, prebijet a taktizovat trosku ... jak kde ...

Dotard   1x   Ozaj viem co myslis, ale rovnako aj kazda strielacka je tupa, len strielat a strielat vsetko co nieje zelene a hybe sa :D
V pripade MGR: R musim suhlasit, je to fakt OVER THE TOP, ale napriklad taky Devil May Cry to ma pribehovo odôvodnene
Dotarddotard5260
    24.3.2013 19:26
Dotard

Ozaj viem co myslis, ale rovnako aj kazda strielacka je tupa, len strielat a strielat vsetko co nieje zelene a hybe sa :D
V pripade MGR: R musim suhlasit, je to fakt OVER THE TOP, ale napriklad taky Devil May Cry to ma pribehovo odôvodnene

Chepa    Dotard - no jednoduše, uklikáváš ovladac na kombo za kombem mlatis kazdyho hlava nehlava bezmozkově... Godow ma jeste aspon trochu uroven s dantes inferno ale napr to Metal Gear Rising toe hrozny ... Je to zabavné ale jen do jisté míryChepachepa9532    24.3.2013 19:16 Chepa

Dotard - no jednoduše, uklikáváš ovladac na kombo za kombem mlatis kazdyho hlava nehlava bezmozkově... Godow ma jeste aspon trochu uroven s dantes inferno ale napr to Metal Gear Rising toe hrozny ... Je to zabavné ale jen do jisté míry

Rambo    Bojím se, že začne definovat tupý úhel. :-DRamborambo4005    24.3.2013 19:04 Rambo

Bojím se, že začne definovat tupý úhel. :-D

Dotard    Definuj "tupe"Dotarddotard5260    24.3.2013 18:07 Dotard

Definuj "tupe"

Chepa    Ale ja nerikam ze nejsou zabavne ... Dantes inferno i to god of war je dobre ale je to tupe ...Chepachepa9532    24.3.2013 17:55 Chepa

Ale ja nerikam ze nejsou zabavne ... Dantes inferno i to god of war je dobre ale je to tupe ...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chepa    Znam jen jednu hru ktera je oznacena za slash n hack a neni tupa a to je diablo a nemyslim trojku jenChepachepa9532    24.3.2013 17:54 Chepa

Znam jen jednu hru ktera je oznacena za slash n hack a neni tupa a to je diablo a nemyslim trojku jenKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Dotard    @Chepa, ja God of War tiez moc nemusim, ale vraviet ze vsetky sekacky aka. hack and slash su tupost je.... tupe.Dotarddotard5260    24.3.2013 17:36 Dotard

@Chepa, ja God of War tiez moc nemusim, ale vraviet ze vsetky sekacky aka. hack and slash su tupost je.... tupe.

xbox   1x   ja osobně bych tomu dal o dost vycxboxxbox11763    24.3.2013 17:28 xbox

ja osobně bych tomu dal o dost vyc

Chepa    Dohral sem tak nejak celou trilogii az na ascension...Chepachepa9532    24.3.2013 17:02 Chepa

Dohral sem tak nejak celou trilogii az na ascension...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Mikovec   2x   Neřekl bych tupá mlátička, jednička byla originální a přinesla něco nového, dvojka to zdokonalila, ale prakticky si zakládala na tom samém, hodit vás do určité urovně na hromadu nepřátel, se kterými si musíte nějakým způsobem poradit. To zní sice jednoduše, ale na nejtěžší obtížnosti to byla opravdu velká výzva. Hádanky byly jednoduché a moc mozkové buňky nepotrápily, ale tyto boje rozhodně jo. Trojka už mích očích trochu klesla, jelikož to byl tak nějak obecný díl, který snížil obtížnost aby přitáhl víc lidí, kteří předchozí díl ( obzvlášt první) na nejtěžší obtížnost vyhrát nedokázali. Každopádně jakou tupou mlátičku to vidí pouze lidi, kteří hru nehráli, já osobně to vidím jako velmi propracovanou mlátičku :D.Mikovecmikovec7529    24.3.2013 16:39 Mikovec

Neřekl bych tupá mlátička, jednička byla originální a přinesla něco nového, dvojka to zdokonalila, ale prakticky si zakládala na tom samém, hodit vás do určité urovně na hromadu nepřátel, se kterými si musíte nějakým způsobem poradit. To zní sice jednoduše, ale na nejtěžší obtížnosti to byla opravdu velká výzva. Hádanky byly jednoduché a moc mozkové buňky nepotrápily, ale tyto boje rozhodně jo. Trojka už mích očích trochu klesla, jelikož to byl tak nějak obecný díl, který snížil obtížnost aby přitáhl víc lidí, kteří předchozí díl ( obzvlášt první) na nejtěžší obtížnost vyhrát nedokázali. Každopádně jakou tupou mlátičku to vidí pouze lidi, kteří hru nehráli, já osobně to vidím jako velmi propracovanou mlátičku :D.

Coloradak    Jinak God of War je u mě výjimka, nemám moc rád tyhle mlátičky, prostě to není moc pro mě až na tu výjimkuColoradakcoloradak14957    24.3.2013 15:51 Coloradak

Jinak God of War je u mě výjimka, nemám moc rád tyhle mlátičky, prostě to není moc pro mě až na tu výjimku

Coloradak    Chepa: já jsem to ani nemyslel na tebe, ale všeobecně, a taky to často někdo píše i u jiných her, někdo u Skyrimu, někdo u God of War, jiný u Gearsů atd. prostě každá hra má něco do sebe a má své fandy....Coloradakcoloradak14957    24.3.2013 15:50 Coloradak

Chepa: já jsem to ani nemyslel na tebe, ale všeobecně, a taky to často někdo píše i u jiných her, někdo u Skyrimu, někdo u God of War, jiný u Gearsů atd. prostě každá hra má něco do sebe a má své fandy....

Chepa    Ja nerek ze godow je sracka. Ja rek tupa mlaticka coz je ... A to je vetsina tech slash herChepachepa9532    24.3.2013 15:46 Chepa

Ja nerek ze godow je sracka. Ja rek tupa mlaticka coz je ... A to je vetsina tech slash herKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Coloradak   1x   Mě nejvíc na těchto hádkách vadí, když to je hra která se tomu dotyčnému nelíbí tak hned píše jaká je to sračka ikdyž to není ani pravda, to se tu stává častoColoradakcoloradak14957    24.3.2013 15:37 Coloradak

Mě nejvíc na těchto hádkách vadí, když to je hra která se tomu dotyčnému nelíbí tak hned píše jaká je to sračka ikdyž to není ani pravda, to se tu stává často

Coloradak   1x   Chepa: jj vím co myslíš, ty si ale prakticky hned rozohněný ;-)Coloradakcoloradak14957    24.3.2013 15:30 Coloradak

Chepa: jj vím co myslíš, ty si ale prakticky hned rozohněný ;-)

Chepa    Coloradak - myslim ten odkaz pod dotardem ... Na to byla ta moje reakceChepachepa9532    24.3.2013 15:26 Chepa

Coloradak - myslim ten odkaz pod dotardem ... Na to byla ta moje reakceKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Coloradak   1x   Chepa: je pravda že ty jsi první psal něco o tupé mlátičce, Dotard psal že to je ptákovina, takže ho to asi nebaví a de to mimo něj, ty se hned většinou do něčeho navezeš, no nebudu se vám do toho míchat...Coloradakcoloradak14957    24.3.2013 15:01 Coloradak

Chepa: je pravda že ty jsi první psal něco o tupé mlátičce, Dotard psal že to je ptákovina, takže ho to asi nebaví a de to mimo něj, ty se hned většinou do něčeho navezeš, no nebudu se vám do toho míchat...

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6640 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11494 příspěvků), Napiš knihu, která ... (12 příspěvků), DOOM se seká na jakekoliv nastaveni (12 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (311 příspěvků), Anime koutek (491 příspěvků), Problem při zapnutí PC (21 příspěvků), Hledám hru na pc z bojovém uměním (7 příspěvků), Knihy, čtení, knihovny obecně (175 příspěvků), Humble bundle-capcom (3 příspěvky), DotA 2 (285 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Spřátelené weby

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Master of Orion – stará značka v novém kabátu

Dostane Stellaris konečně rovnocenného konkurenta?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Deus Ex: Černé světlo - knižní trampoty agenta Jensena

Jak se povedla kniha, která vyplňuje dějovou mezeru mezi Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided?

 
 
 
Souhrn novinek z Gamescomu 2016

I když se zdálo, že je letošní Gamescom skromnější než v minulých letech, přesto jsme se dočkali řady zajímavých oznámení a novinek.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
No Man's Sky - největší, ale ne nejlepší

Černý Petr letní okurkové sezóny No Man's Sky ukazuje, v čem exceluje, ale také v čem prohrává. Tenhle vesmír není pro každého.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
F1 2016 – šampionem F1 po sedmé

Už po sedmé vyšel nový ročník F1 šampionátu v herní podobě. Jak si F1 od Codemasters povede tentokrát?

 
Přečíst celý článek»Autor: scobra - Platforma: PC a konzole