Notifications
Clear all

Zrušení hodnocení a zavedení minimální délky blog. článku  

Stránka 2 / 2
 
Halflifeblazen
(@half-lifeblazen)

Musím taky souhlasit s Draggo, od této chvíle jsem definitivně zmizel z top sekce blogů takže mi dalo o to víc důvodů už s blogováním skončit protože to nemá už cenu plýtvat časem za něco co to stejně nikdo nebude číst.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 8:03 am
Diskuzní fórum 111
(@morlun)

dobrý no, Top blogy - přečetl jsem si hned ten na druhým místě (Smokyho svět), kvalitní počtení 😀

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 1:20 pm
Diskuzní fórum 8f5e02eb9676c2971b9d59cc1d02dce7?s=110&d=mm&r=g
(@r-i-p)

Top blogy se mi taky zdají divný chtělo by to ještě nějak promyslet...

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 1:23 pm

Ale no tak 🙂 Děláte z toho hodnocení příšerně velkou bublinu. Jsou snad redakční články hodnocené? Nejsou. Co je naším feedbackem? Čtenost a počty komentářů. Kdybyste si na wordpressu a doméně založili vlastní blog, bude první, co budete hledat modul pro hodnocení článků? Asi nebude a možná takový ani nenajdete. Vaším feedbackem bude opět návštěvnost (čtenost), komentáře, shouty, hlasy v anketách. Ani na jiných magazínech, které mají své blogové sekce není žádné hodnocení. Měli jsme ho tu snad jen my a byly s ním akorát problémy.

Pořád máte pocit, že blogová sekce umírá a na vině jsme my. Jenže ono to spíš bude těmi bloggery a čtenáři. Zájem bloggerů klesal ještě před tímhle krokem a teď se ptám, proč? Protože lidi nadávali na hodnocení a spousta lidí v minulosti kvůli tomu blogovou sekci opustila. Požadovali od nás stále větší a větší kontrolu a restrikce hodnotících, veřejné pranýřování a penalizace. Částečně jsme vyšli vstříc, ale tímhle směrem se odmítáme vydat. Proto spousta bloggerů na blogy zanevřela. No a teď když hodnocení konečně rušíme, zvedá se další vlna odchodů? Prostě se s tím poperte a přestaňte fňukat 😀

Když může mít ten (aktuálně) poslední "o ničem" článek už 6 negativních komentářů, nevidím důvod, proč by neměl pěkný článek přinejmenším stejný počet komentářů. Pište a uvidíte časem, jak moc vás komentují nebo ne a nedělejte unáhlené závěry. Lidí, co se nebojí komentovat je tu dost a pokud se vám nebudou dostávat komentáře, bude to tím, že prostě neví, co by k tomu řekli. Můžete klidně psát recenzi na hru, o které se psalo už milionkrát, ale dokud v ní čtenář nenajde něco hodně osobitého, už ho to asi zajímat nebude a ikdyby si to přečetl, komentář už nenapíše. To však není chyba Zingu nebo chybějícího hodnocení.

Také tu jsou tací, co postupný pád blogů svádějí na ukončení blogové soutěže s hodnotnými cenami. Soutěž tu byla jen pro začátek, aby sekci rozproudila. Pokud ji pouze ona držela nad vodou, je to stejně fuk.

Pořád zapomínáte, že úspěch vašeho blogu nakonec závisí stejně jen na vás a Zing vám v tom snažení může jen pomoci. Kdybyste měli vlastní stránky na vlastní doméně a psali si tam vlastní blogové články, recenze a úvahy, budete si ho muset zpropagovat a naprogramovat sami. Zing za vás obstará oboje. Ten bloggerský bum co tu před lety byl už s facebookem odezněl, takže tu není takový přetlak, ale i přesto byste měli sakra velkej problém na vlastních stránkách docílit pár desítek přečtení u každého vašeho článku, natož komentáře. Vždyť můžete svému blogu pomoci výměnou ikonek, nějakou propagací, komunikací s ostatními webmastery. Prostě tak jak se to dělá běžně. Teda pokud vám nestačí ty počty čtenářů, které vám přivede Zing sám od sebe.

@draggo wrote:

A řazení top blogů podle čtenosti je pak už vyloženě hovadina. Jestli jste hledali způsob, jak od blogování odradit nové uživatele, tak jste ho našli. Na rozdíl od řazení dle hodnocení nyní nemá nováček prakticky žádnou šanci do žebříčku, který by mu přinášel nové čtenáře, proniknout ať už by psal sebelíp. Takhle budou na vrcholu sedět stále ti samí lidé, kteří jsou už často neaktivní a jen jim pasivně přibývají shlédnutí, jelikož na blogy na prvních místech žebříčku lidé klikají nejvíc.

V tom máš svým způsobem pravdu, ale jak jinak je seřadit, když se hodnocení zrušilo. Náhodně, podle počtu komentářů? To by asi taky nebylo zrovna ono. Tvá úvaha má ale jednu velkou vadu (to by mě nenapadlo, jak moc vás ty top blogy ve sloupečku motivují). Teď bloggery možná zklamu, ale prakticky nikdo nikdy neklikal na top blogy ve sloupečku. Všichni přišli na homepage blogů, proskrolovali nové články a klikají přímo na nové články.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 1:24 pm
Diskuzní fórum 2af622be9ccb31135c918635269f6a60?s=110&d=mm&r=g
(@paradse)

ale i přesto byste měli sakra velkej problém na vlastních stránkách docílit pár desítek přečtení u každého vašeho článku, natož komentáře

To mohu potvrdit 😀

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 1:47 pm
Diskuzní fórum 6fa1243839606200172b3cbd8429d019?s=110&d=mm&r=g
(@chipsonator)

Saixi: Vem si třeba tenhle článek http://honzas4400.zing.cz/clanek/1764/quantum-conundrum-recenz e"> http://honzas4400.zing.cz/clanek/1764/quantum-conundrum-recenze (snad nevadí že jsem pučil jako příklad Honzo :D). Jak vidíš autor si dal hodně práce s touhle recenzí. A má tam jenom dva komentáře a ani jeden nehodnotí jeho recenzi. Takže hodnocení bylo to jediné co mohlo autora namotivovat k dalšímu psaní. Co ho namotivuje teď? To že tam má dva komentáře co schválí hru ale o recenzi nezavadí ani slovem?

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 3:26 pm
Diskuzní fórum 5c0e740052f14
(@honzas4400)

@Chipsík wrote:

Saixi: Vem si třeba tenhle článek http://honzas4400.zing.cz/clanek/1764/quantum-conundrum-recenz e"> http://honzas4400.zing.cz/clanek/1764/quantum-conundrum-recenze (snad nevadí že jsem pučil jako příklad Honzo :D). Jak vidíš autor si dal hodně práce s touhle recenzí. A má tam jenom dva komentáře a ani jeden nehodnotí jeho recenzi. Takže hodnocení bylo to jediné co mohlo autora namotivovat k dalšímu psaní. Co ho namotivuje teď? To že tam má dva komentáře co schválí hru?

Nevadí, jen bych dodal...
@Saixík wrote:

Můžete klidně psát recenzi na hru, o které se psalo už milionkrát...

Pokud vím, o téhle hře tu bylo informací jen málo a to bylo jen informace, že něco takového bude, takovou recenzi jsem např. napsal jako první - myslim 😀 (beru to v rámci Zingu)

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 3:31 pm
Diskuzní fórum 6fa1243839606200172b3cbd8429d019?s=110&d=mm&r=g
(@chipsonator)

@Saix wrote:

Protože lidi nadávali na hodnocení a spousta lidí v minulosti kvůli tomu blogovou sekci opustila. Požadovali od nás stále větší a větší kontrolu a restrikce hodnotících, veřejné pranýřování a penalizace. Částečně jsme vyšli vstříc, ale tímhle směrem se odmítáme vydat. Proto spousta bloggerů na blogy zanevřela. No a teď když hodnocení konečně rušíme, zvedá se další vlna odchodů? Prostě se s tím poperte a přestaňte fňukat 😀

Já jsem nikdy na hodnocení nenadával takže rozohdně mám právo si tady "fňukat" za něco s čím jsem byl spokojený.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 3:36 pm
Diskuzní fórum df25411493483fce124216b3e0041ecb?s=110&d=mm&r=g
(@indikatorccz)

Navrhuji, aby se na blogy vytvořilo nové téma a pokaždé kdyby vyšel novej článek, tak by to písálek vždy písnul do tohoto vyhrazeného tématu. Příklad:

_______________________
Jméno článku.
Krátké představení do článku.
Odkaz na nově napsaný článek.
________________________

Já jsem tolikrát přišel na nějaký blog náhodou a opravdu jsem u některých uživatelů a jejich slohů strávil rád nějaký čas, a o to horší, že většina takový článků byla stará několik dní, měsíců - vůbec jsem o nich nevěděl, kdybych se jednou nějak do blogu neztratil. Myslím, že tohle by to trochu oživilo.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 5:16 pm
Diskuzní fórum d1f7951f76053cdbe13363f7cd775c42?s=110&d=mm&r=g
(@draggo)

@Saix wrote:

Ale no tak 🙂 Děláte z toho hodnocení příšerně velkou bublinu. Jsou snad redakční články hodnocené? Nejsou. Co je naším feedbackem? Čtenost a počty komentářů. Kdybyste si na wordpressu a doméně založili vlastní blog, bude první, co budete hledat modul pro hodnocení článků? Asi nebude a možná takový ani nenajdete. Vaším feedbackem bude opět návštěvnost (čtenost), komentáře, shouty, hlasy v anketách. Ani na jiných magazínech, které mají své blogové sekce není žádné hodnocení. Měli jsme ho tu snad jen my a byly s ním akorát problémy.

U vás jakožto profesionálních redaktorů se jistá úroveň článku automaticky předpokládá. Kdežto blogy píšou amatéři, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké je to být "redaktorem" a psát o hrách. Jsou to často lidé, kteří psaní nerozumějí a potřebují nějaký feedback o kvalitě. Navíc hodnocení sloužilo pro návštěvníky jako jednoduché vodítko o tom, zda má článek vůbec smysl číst. U vašich profesionálních to nikdo nepotřebuje, jelikož ta kvalita je tam vždy. Když ale někdo hledá vědění v sekci blogové, bez hodnocení nemůže nikdy vědět, co ho v článku potká, a tak se na to třeba raději vykašle. A pokud jsem si všiml, tak na rozdíl od jiných herních webů blogová komunita na zingu relativně prosperuje (o zlatých časech blogové soutěže ani nemluvě, ale to je pro vás zřejmě uzavřené téma). Jedním z důvodů je i onen hodnotící systém, který bloggery podněcuje k soutěživosti a snaze o psaní co nejkvalitnějších článků. Na mě to alespoň tak působilo, a když jsem viděl vysoké skóre, měl jsem pocit dobře odvedené práce. Zrušením hodnocení přišla zdejší blogová sekce o jednu ze svých největších výhod. Uznávám, že na hodnocení byly stížnosti (a bohužel i ode mne, kdybych věděl, kam by to až mohlo zajít, tak bych tehdy držel hubu), ale křiklouni jsou slyšet vždy nejvíc a mlčící většina s ním nepochybně souhlasila. jeho zrušení je krokem zpět.

@Saix wrote:

Pořád máte pocit, že blogová sekce umírá a na vině jsme my. Jenže ono to spíš bude těmi bloggery a čtenáři. Zájem bloggerů klesal ještě před tímhle krokem a teď se ptám, proč? Protože lidi nadávali na hodnocení a spousta lidí v minulosti kvůli tomu blogovou sekci opustila. Požadovali od nás stále větší a větší kontrolu a restrikce hodnotících, veřejné pranýřování a penalizace. Částečně jsme vyšli vstříc, ale tímhle směrem se odmítáme vydat. Proto spousta bloggerů na blogy zanevřela. No a teď když hodnocení konečně rušíme, zvedá se další vlna odchodů? Prostě se s tím poperte a přestaňte fňukat 😀

Nižší aktivitu v posledních měsících bych si spíše než nadáváním na hodnocení vysvětlil blížícím se koncem školního roku - většina lidí zde jsou studenti a tohle byla doba zkouškového období, maturit a bůhvíčeho ještě. Já sám jsem poslední článek napsal koncem dubna, a odmlčel jsem se právě z důvodu studijních povinností. Škůdci se v blogové sekci vždycky našli, ale nikdy nedokázali způsobit takovou škodu,a by zásadněji zvrátili hodnocení článku. Dříve mě taky rozčilovali (všiml jsem si, že mi najednou u všech článků spadlo hodnocení - evidentně mi někdo všude naklikal dvojky), ale v porovnání s úplným zrušením bodování bych je uvítal zpět s otevřenou náručí.

@Saix wrote:

Když může mít ten (aktuálně) poslední "o ničem" článek už 6 negativních komentářů, nevidím důvod, proč by neměl pěkný článek přinejmenším stejný počet komentářů. Pište a uvidíte časem, jak moc vás komentují nebo ne a nedělejte unáhlené závěry. Lidí, co se nebojí komentovat je tu dost a pokud se vám nebudou dostávat komentáře, bude to tím, že prostě neví, co by k tomu řekli. Můžete klidně psát recenzi na hru, o které se psalo už milionkrát, ale dokud v ní čtenář nenajde něco hodně osobitého, už ho to asi zajímat nebude a ikdyby si to přečetl, komentář už nenapíše. To však není chyba Zingu nebo chybějícího hodnocení.

Také tu jsou tací, co postupný pád blogů svádějí na ukončení blogové soutěže s hodnotnými cenami. Soutěž tu byla jen pro začátek, aby sekci rozproudila. Pokud ji pouze ona držela nad vodou, je to stejně fuk.

Pořád zapomínáte, že úspěch vašeho blogu nakonec závisí stejně jen na vás a Zing vám v tom snažení může jen pomoci. Kdybyste měli vlastní stránky na vlastní doméně a psali si tam vlastní blogové články, recenze a úvahy, budete si ho muset zpropagovat a naprogramovat sami. Zing za vás obstará oboje. Ten bloggerský bum co tu před lety byl už s facebookem odezněl, takže tu není takový přetlak, ale i přesto byste měli sakra velkej problém na vlastních stránkách docílit pár desítek přečtení u každého vašeho článku, natož komentáře. Vždyť můžete svému blogu pomoci výměnou ikonek, nějakou propagací, komunikací s ostatními webmastery. Prostě tak jak se to dělá běžně. Teda pokud vám nestačí ty počty čtenářů, které vám přivede Zing sám od sebe.

@Saix wrote:

@draggo wrote:

A řazení top blogů podle čtenosti je pak už vyloženě hovadina. Jestli jste hledali způsob, jak od blogování odradit nové uživatele, tak jste ho našli. Na rozdíl od řazení dle hodnocení nyní nemá nováček prakticky žádnou šanci do žebříčku, který by mu přinášel nové čtenáře, proniknout ať už by psal sebelíp. Takhle budou na vrcholu sedět stále ti samí lidé, kteří jsou už často neaktivní a jen jim pasivně přibývají shlédnutí, jelikož na blogy na prvních místech žebříčku lidé klikají nejvíc.

V tom máš svým způsobem pravdu, ale jak jinak je seřadit, když se hodnocení zrušilo. Náhodně, podle počtu komentářů? To by asi taky nebylo zrovna ono. Tvá úvaha má ale jednu velkou vadu (to by mě nenapadlo, jak moc vás ty top blogy ve sloupečku motivují). Teď bloggery možná zklamu, ale prakticky nikdo nikdy neklikal na top blogy ve sloupečku. Všichni přišli na homepage blogů, proskrolovali nové články a klikají přímo na nové články.

S tím, že nikdo neklikal na sloupeček vpravo bych nesouhlasil. Čtenost svých článků dlouhodobě pozoruji a u všech mi postupem času neustále rostl počet shlédnutí, i když byly už dávno pryč z úvodní stránky. Třeba začátek mé povídky měl v době zmizení z homepage blogů okolo 1,5k shlédnutí, teď jich má 4,5k. A to číslo rostlo průběžně. Kde se tam ti lidé vzali, když už nemohli článek najít na homepage? Napadá mě jedině sloupec s top blogy, kde jsem byl na předních místech.

A když už jste tedy hodnocení zrušili, anení žádná šance jak ho vrátit zpět, tak by řešení přeci jen bylo. Řadit podle počtu shlédnutí článků, ale ne za celou dobu zdejšího fungování, ale např jen v rámci posledních 1-3 měsíců. Nováčci tak budou mít daleko větší šanci jak proniknout mezi elitu a neaktivní blogeři budou vytlačeni. Třeba to, co je teď na druhém místě v žebříčku má kvalitu na úrovni radioaktivního odpadu a nemá tam vůbec co dělat.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 5:41 pm

Naší ideou není, abyste články tvořili na zkoušku. Nechceme, abyste psali jen proto, abyste byli hodnoceni. Nevěříme, že všichni autoři si prostě jen chtějí zkusit, jaké to je být redaktorem a chtějí zpětný feedback o kvalitách jejich článku. Chceme, aby tím hlavním tahounem byl obsah (forma je samozřejmě také důležitá). Chceme, aby autor článek psal s tím, že chce čtenářům něco sdělit a ne být hodnocen jako ve škole. Navíc, ti co jsou proti zrušení hodnocení, už mají na kontě zásadně pěknou sbírku skvěle hodnocených článků. Ti co píší pěkně už ví, že píší pěkně a pokud jsou jejich motivací k dalšímu psaní jen ego povzbuzující hvězdičky, tak je to stejně špatně.

@draggo wrote:

A pokud jsem si všiml, tak na rozdíl od jiných herních webů blogová komunita na zingu relativně prosperuje (o zlatých časech blogové soutěže ani nemluvě, ale to je pro vás zřejmě uzavřené téma). Jedním z důvodů je i onen hodnotící systém, který bloggery podněcuje k soutěživosti a snaze o psaní co nejkvalitnějších článků.

Všiml sis správně. Blogová sekce je na tom právě ještě docela skvěle, jen to holt není co to bývalo, ale to byla neudržitelná utopie. Proto mě mrzí, že tu čas od času vzniknou na fóru slohové práce na téma umírající blogové sekce a jak Zing nehne ani brvou, aby ji zachránil, když to v podstatě není pravda. Rozhodně si ale nemyslím, že úspěch má na svědomí hodnocení. To nás sice odlišilo, ale Zing toho pro bloggery nabízí o dost víc než jen to.

@draggo wrote:

Uznávám, že na hodnocení byly stížnosti (a bohužel i ode mne, kdybych věděl, kam by to až mohlo zajít, tak bych tehdy držel hubu)

@draggo wrote:

Dříve mě taky rozčilovali (všiml jsem si, že mi najednou u všech článků spadlo hodnocení - evidentně mi někdo všude naklikal dvojky), ale v porovnání s úplným zrušením bodování bych je uvítal zpět s otevřenou náručí.

Tady ale vidíš na vlastním příkladu, že si nevymýšlím. K čemu to nakonec povede, tě mohlo ale napadnout, protože k těm stále větším a větším kontrolám a restrikcím hodnotících, veřejnému pranýřování a penalizacím jsme se postavili jasně negativně hned. A ono moc jiných možností už vážně nezbylo.

@draggo wrote:

A když už jste tedy hodnocení zrušili, anení žádná šance jak ho vrátit zpět, tak by řešení přeci jen bylo. Řadit podle počtu shlédnutí článků, ale ne za celou dobu zdejšího fungování, ale např jen v rámci posledních 1-3 měsíců. Nováčci tak budou mít daleko větší šanci jak proniknout mezi elitu a neaktivní blogeři budou vytlačeni. Třeba to, co je teď na druhém místě v žebříčku má kvalitu na úrovni radioaktivního odpadu a nemá tam vůbec co dělat.

Je fakt, že Smoky tam nemá co dělat 😀

Takže malá změna. Řazení podle průměrné čtenosti připadající na jeden článek blogu zůstává, ale limit minima počtu článků v blogu se zvýšil ze třech na 10 a hned to prokouklo 🙂

Chápu, že to může chvilku zabrat, ale pokud si chce někdo říkat top blogger, těch 10 článků by na kontě mít měl. Samozřejmě ne hned, chce to čas, ale jestli to někoho přestane po 3 měsících bavit, tak v tom přehledu stejně nemá co dělat. Ty ses tam tedy ještě nevešel, ale když koukám blíže, 4 z 5 článků si stačil sepsat za jeden jediný měsíc, takže ani být tebou bych to nepovažoval za omezující faktor.

A navrch poštouchnu redakci, aby častěji vybírala vaše kvalitní výtvory na homepage Zingu.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 8:07 pm

A ještě jedna změna, protože jak naschvál se začaly objevovat roztodivné článečky nevalného obsahu, které z homepage blogů nezmizí, protože se zrušilo hodnocení.

Příliš krátké blogové články nebudou zveřejněny na homepage blogů.

Přesnou hranici vám neřeknu, stejně je to přibližně (obrázky atp.) Pokud článek hranici nepřekročí, bude na to v administraci blogu jeho autor upozorněn stejně, jako byl doposud upozorněn na příliš nízké hodnocení.

EDIT: Akorát koukám, že na to doplatí videotvůrci. Pokud jde ale o videorecenzi, patrně existuje její obsah i v psané formě, ze které to autor četl, takže není problém to pod to naplácnout. Horší to už má Majklíčkův komentovaný zápas, ale kvůli jedné výjimce za uherský rok by byla škoda nevyužít tenhle automatický filtr "kvality". Ten zbytek se stejně spíš hodí na fórum tak jako tak.

Téma zamčeno. Pokračujte zde: viewtopic.php?f=10&t=1355

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2012 11:39 pm
Stránka 2 / 2
Share: