Uživatel nepřihlášen
   

Syberia 3 – poprvé plně ve 3D

Středa 3.5.2017 13:45 - Autor: Tereza "Ylbirda" Fuková - Rubrika: Recenze Recenze Syberia 3

S Kate Walker jsme se rozloučili před 13 lety. Stálo dlouhé čekání na její návrat za to?

Recenzovaná verze: PC

Po třinácti letech se fanoušci Kate Walker konečně dočkali pokračování adventury o honbě za mamuty. Vývojářská společnost Microïds již po třetí nabízí dobrodružství z dalekého a mrazivého severovýchodu z pera bruselského tvůrce komiksů Benoîta Sokala, tentokrát kompletně ve 3D provedení.

Na konci cesty

Příběh sice do jisté míry navazuje tam, kde skončil, moc pozornosti se mu však nevěnuje, spíš jde o zcela nové dobrodružství. Jistě to tak vnímali i vývojáři, kteří se ani nenamáhali o nějaké shrnutí předchozích dílů (ve druhém díle bylo k dispozici krátké video, které shrnulo obsah prvního dílu, čekala jsem u třetího dílu to samé).

Kate se vrátila ze Syberie, ostrova obývaného mamuty, ale ztratila se ve vánici, a kdyby ji nezachránili domorodí youkolové, nejspíš by umrzla. Probouzí se v psychiatrické léčebně v městečku Valsembor a nechápe, co se děje. Pokoj s ní sdílí Kurk – náčelník kočovného kmene, jehož šamanka jí zachránila život. Kate je vděčná, a proto se ze všech sil snaží jim v jejich putování pomoci. Tito youkolové totiž žijí v symbióze se pštrosy, kteří jsou zrovna na cestě do posvátné země, kde se chtějí množit. Čeká vás zhruba 12-15 hodin dobrodružství, které si můžete užít ve dvou úrovních obtížnosti.




V novém kabátě

Syberia 3 se již na první pohled liší od předchozích dvou dílů tím, že byla kompletně převedena do 3D. Kate Walker trochu připomíná novou Laru Croft a navíc už k hraní hry nestačí pouhá myš. Autoři doslova doporučují hraní s ovladačem, já jsem ale zůstala u klávesnice. Ovládání mi nepřijde tak hrozné, jak se při čtení diskuzí na Steamu může zdát, každopádně vám ale nedovoluje se do hry natolik ponořit, několikrát se mi stalo, že jsem se divila, proč se Kate nehýbe, když přece klikám myší. Místy mi vlastně myš přišla skoro na obtíž, při pohybu ji totiž nebylo vůbec potřeba, protože s kamerou se manipulovat nedá.

Právě nemožnost nastavení kamery hře hodně škodí a škodí i jejímu ovládání. Některé přechody jsou pak provedeny velmi nešťastně, kamera se prostě otočí o 180° a ve hře neexistuje žádný konsens, jak v takovém případě pokračovat. Někdy musíte místo šipky dopředu pokračovat dál dozadu, jindy do té strany, na kterou se přibližně pohybujete. Občas tedy budete pobíhat mezi dvěma obrazovkami, případně vycházet a scházet schody na několik pokusů, než zjistíte, kterou klávesou máte pokračovat v pohybu. Chápu, že byla Kate po své nehodě tři měsíce v kómatu, ale že by musela běhat cik cak a v kruzích? Podivně vyřešený je i kurzor, jde o tenký bílý kroužek, který například v menu občas ani není vidět. V cutscénách ho ale uvidíte vždycky.

„Právě nemožnost nastavení kamery hře hodně škodí a škodí i jejímu ovládání. Některé přechody jsou pak provedeny velmi nešťastně, kamera se prostě otočí o 180° a ve hře neexistuje žádný konsens, jak v takovém případě pokračovat.“

S větším důrazem na vizuální stránku hry přibyl i nešvar, na který byste v prvních dvou dílech ani nepomysleli. Může se zdát, že je to maličkost, že to dokonce hře přidává na půvabu a plynulosti, ale mě to spíš otravovalo. Z předchozích dílů jsme byli zvyklí, že Kate se přesouvá mezi jednotlivými obrazovkami a to, co po ní chcete, vykoná rovnou a bez okolků. V současném díle jsou tyto přesuny občas obohaceny o animace. Například při koukání z okna se Kate nejprve musí chytit mříží. Pokud získáte nějaký předmět, nejdřív se vám zobrazí ve středu obrazovky a otočí se, teprve potom můžete dále hrát. Zní to jako maličkost, ale až budete pětkrát po sobě koukat na to, jak se přepravník rozkládá a skládá, asi vás to taky omrzí.




Problémy na startu

Syberia 3 nezačala po vydání nejlépe. Nostalgičtí fanoušci by snesli mnohé, ale to, že hra má ohromné technické požadavky, dlouho se načítala, fps se držely v jednociferné oblasti, a v některých jazycích nebyl čitelný text, bylo pro většinu příliš. Patch týden po vydání sice mnohé opravil, některé problémy však stále zůstaly. V dialozích se usekává audio a neuslyšíte posledních pár slov, občas vůbec nic, takže bez titulků to skoro nejde. Rozhodnutí ovládat Kate pomocí klávesnice nebo gamepadu je také podivné, bohužel se s ním asi nebude dát nic udělat. Fakt, že několik dní po vydání můžeme konečně hrát, je sice potěšující, ale je to pozdě. Mnozí fanoušci rozhodnutí vývojářů nerozumí a po počátečním zklamání se někteří ke hře už nevrátí.

Ne bugem, ale otravnou změnou je rozhodnutí vývojářů, že nelze přeskakovat dialogy nebo videa (což předchozí díly uměly). To vás naštve především ve chvílích, kdy budete muset nějakou část hry opakovat. Což je celkem pravděpodobné, k dispozici je totiž pouze automatické ukládání, a to je rozmístěno velmi nepravidelně. Kromě toho se hra prodlužovala, protože ačkoli titulky jsem měla dávno přečtené, aktéři se ještě museli vypovídat, a jak již bylo zmíněno, neexistuje způsob, jak jejich povídání urychlit. Další nepříjemnou novinkou je přesun inventáře na klávesy I a J a jeho provedení. Nemáte předměty vyskládané hezky vedle sebe, ale v kruhu a při každém otevření inventáře musíte začínat s jeho otáčením od začátku. Některé předměty navíc z inventáře nemizí, i když je už nepotřebujete, tak se to občas trochu protáhne, než se dostanete na správné místo.

„Nostalgičtí fanoušci by snesli mnohé, ale to, že hra má ohromné technické požadavky, dlouho se načítala, fps se držely v jednociferné oblasti, a v některých jazycích nebyl čitelný text, bylo pro většinu příliš.“

Nepovedený nástupce

Jak již bylo zmíněno, Syberii 3 trápí řada problémů a jejich výčet v této recenzi není konečný. Ale pokud všechno ostatní klape, můžeme nad technickou stránkou trochu přimhouřit oči. Bohužel, ani zbytek není moc povedený. Příběh je spíše nezáživný, postavy do značné míry nesympatické, a aby byl vrcholem hry opilý kapitán, který se vyrovnává s minulostí, mi přijde trochu málo. Na začátku to vypadalo, že dějová linka z v podstatě prvního dílu se rozvine a nabídne zajímavý příběh, bohužel proběhla spíše mimochodem a záhy ji nahradil nemotivovaný padouch. Co se příběhu týče, většinu hry jsem měla dojem, že to odněkud znám. Částečně z béčkových akčních filmů, částečně snad i z Mission Impossible.



Ani hádanky mě nepřesvědčily. Ano, jsou v duchu předchozích dílů, ale přišlo mi to místy zbytečně natahované, navíc některé lokace byly až příliš velké, a tudíž najít to, co zrovna potřebujete, nebylo vždycky lehké. Ovládání pomocí podivného kurzoru taky způsobilo při řešení hádanek mnohé těžkosti. Místy jsem navíc měla dojem, že už dávno nehraju adventuru, ale nějakou akční hru. Kate se potápí, vybourá se s lanovkou a vzdoruje padouchům, kteří na ni míří zbraní. Celkem netypické činnosti pro třicetiletou právničku z New Yorku. Konec hry také není nijak uspokojivý, je jasné, že autoři pomýšlí na 4. díl, ale zde se nabízí stejná otázka jako po druhém dílu – co si ještě chtějí vymýšlet? A bude to vůbec ještě adventura?

Hru Syberia 3 s českými titulky koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk pro PC, PS4 a Xbox One.

Syberia 3 na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 4 4/10
Syberia 3
» Více o hře
Líbí se nám
  • některé puzzle
  • opilý rybář
  • možnost prohlédnout si celé lokace pomocí panoramatického videa
Vadí nám
  • počáteční komplikace
  • nemožnost přeskočit/zrychlit rozhovory
  • pouze automatické ukládání
  • občasné usekávání audia
  • kurzor, celkově ovládání
  • příběh
Verdikt: Syberia 3 rozhodně není důstojným nástupcem předchozích dílů. Pravděpodobně snaha přilákat nové publikum motivovala vývojáře ke kompletnímu přesunu do 3D a rozšíření ovládání. To by bylo fajn, kdyby to bylo provedeno dobře. Syberii ale i po vydání patche pronásledují problémy, které by u hry za 40 euro rozhodně být neměly. Snad i nejzarytější fanoušci budou mít se Syberií problém, rozhodně si tedy počkejte na slevu, pokud si toto nepovedené pokračování chcete zahrát.
Hru ohodnotilo také 9 čtenářů průměrnou známkou 4.1/10.
the víta ! :) (7), Alfajk (1), ThainDegu (4), Lootmaster (1), Corvus (7), Mythix (5), Halalí (5), Ylbirda (4), Mafian11102000 (3)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Štítky: syberia 3, microids
Syberia 3 na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3 Screenshot ze hry Syberia 3

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Syberia 3 – poprvé plně ve 3D
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Ylbirda člen redakce    No jak jsem psala, s příběhem trochu souvisely i postavy, které mi nepřišly zrovna povedené. Když to srovnám s předchozími díly, tak tam ten příběh taky nebyla úplně bomba, ale věděli jsme, že jsme na cestě, že nás čeká nějaký cíl, kterého jsme na konci druhého dílu dosáhli a vlastně to mohlo skončit. No a třetí díl tak nějak začíná od začátku, ale zároveň není vůbec jasné, kam to bude směřovat. Je tam akorát záporák, u kterého není jasné o co mu jde, a náznak reality, který je celkem rychle přehlušen. No a konec, to je akorát příprava na čtvrtý díl, cliffhanger jako prase. Jsme totiž sice zase na cestě, ale nedojdeme nakonec, nedojde k žádnému (aspoň z mého pohledu) smysluplnému ukončení.
I když, jak nad tím tak přemýšlím, hlavní kritika příběhu je proto, že mě nijak nevtáhnul do hry. Já jsem se tou hrou dost trápila. Vím, že jsem si cca po hodině hraní uvědomila, že mě vlastně vůbec nezajímá co se tam děje a co na mě ještě čeká. Kdybych neměla tu hru recenzovat, tak bych to prostě vypnula a nechala být, možná bych si našla nějaké video na youtube. Což bych řekla, že je dobrý důvod, proč příběh krizitovat.
Ylbirdaylbirda69978
    10.5.2017 19:54
Ylbirda

@ odpověď na komentář od Gerri:No jak jsem psala, s příběhem trochu souvisely i postavy, které mi nepřišly zrovna povedené. Když to srovnám s předchozími díly, tak tam ten příběh taky nebyla úplně bomba, ale věděli jsme, že jsme na cestě, že nás čeká nějaký cíl, kterého jsme na konci druhého dílu dosáhli a vlastně to mohlo skončit. No a třetí díl tak nějak začíná od začátku, ale zároveň není vůbec jasné, kam to bude směřovat. Je tam akorát záporák, u kterého není jasné o co mu jde, a náznak reality, který je celkem rychle přehlušen. No a konec, to je akorát příprava na čtvrtý díl, cliffhanger jako prase. Jsme totiž sice zase na cestě, ale nedojdeme nakonec, nedojde k žádnému (aspoň z mého pohledu) smysluplnému ukončení.
I když, jak nad tím tak přemýšlím, hlavní kritika příběhu je proto, že mě nijak nevtáhnul do hry. Já jsem se tou hrou dost trápila. Vím, že jsem si cca po hodině hraní uvědomila, že mě vlastně vůbec nezajímá co se tam děje a co na mě ještě čeká. Kdybych neměla tu hru recenzovat, tak bych to prostě vypnula a nechala být, možná bych si našla nějaké video na youtube. Což bych řekla, že je dobrý důvod, proč příběh krizitovat.

Gerri napsal:Jen poznámka ke kritice příběhu. Je opravdu tak špatný aby byl v mínusech? Nesvezl se jen na vlně frustrace z ovládání? Protože v jiných recenzích jsem to viděl zase v plusech.

Pec41    Mě sběratelka taky zaujala dokud jsem ji nerozbalil. Vlasy přes celý oblyčej takže vypadá tak trochu jako emo (přitom na obrázcích tam vlasy nemá) a celkově dost to tu sošku kazí. Druhou věcí je, že vše je lehce slepeno lepidlem. Jen jsem lehce šáhnul na roku toho robota a hned upadla (vteřiňák to vyřešil) . Ale i tak trochu lituju koupě :(Pec41pec4115415    10.5.2017 19:43 Pec41

Mě sběratelka taky zaujala dokud jsem ji nerozbalil. Vlasy přes celý oblyčej takže vypadá tak trochu jako emo (přitom na obrázcích tam vlasy nemá) a celkově dost to tu sošku kazí. Druhou věcí je, že vše je lehce slepeno lepidlem. Jen jsem lehce šáhnul na roku toho robota a hned upadla (vteřiňák to vyřešil) . Ale i tak trochu lituju koupě :(

carhrozny    Na to, že tá hra je nič moc sa po zberatelke len zaprášilo. Ale videl som unboxingy, slabota za tie prachy. Dokonca jeden unboxing bol aj zo zlomenou nohou Kate :nah:
Aký je to materiál? Mne tak prišla SW old republic a keďže to bola úplne posledná zberatelka čo sa dala zohnať tak som to mohol tak maximálne zlepiť sekundovým lepidlom. Zatiaľ to drží.
carhroznycarhrozny27972
    10.5.2017 19:11
carhrozny

Na to, že tá hra je nič moc sa po zberatelke len zaprášilo. Ale videl som unboxingy, slabota za tie prachy. Dokonca jeden unboxing bol aj zo zlomenou nohou Kate :nah:
Aký je to materiál? Mne tak prišla SW old republic a keďže to bola úplne posledná zberatelka čo sa dala zohnať tak som to mohol tak maximálne zlepiť sekundovým lepidlom. Zatiaľ to drží.

Gerri    Jen poznámka ke kritice příběhu. Je opravdu tak špatný aby byl v mínusech? Nesvezl se jen na vlně frustrace z ovládání? Protože v jiných recenzích jsem to viděl zase v plusech.Gerrigerri20083    10.5.2017 17:38 Gerri

Jen poznámka ke kritice příběhu. Je opravdu tak špatný aby byl v mínusech? Nesvezl se jen na vlně frustrace z ovládání? Protože v jiných recenzích jsem to viděl zase v plusech.

Gerri    Oh no! Velká škoda! Počkám na opravy a slevu...Gerrigerri20083    9.5.2017 16:06 Gerri

Oh no! Velká škoda! Počkám na opravy a slevu...

kaldos   2x   Tak jsem hru odinstaloval. Prostě to nedám. Ovládání mě tak nervuje že bych skončil u lékaře na práškách. Nedoporučuji hrát a s hodnocenim bych šel ještě níž. Vyhozený penízekaldoskaldos32386    6.5.2017 12:03 kaldos

Tak jsem hru odinstaloval. Prostě to nedám. Ovládání mě tak nervuje že bych skončil u lékaře na práškách. Nedoporučuji hrát a s hodnocenim bych šel ještě níž. Vyhozený penízeKomentář byl autorem naposledy upraven 6.5.2017 18:07

Původní verze před úpravami:Tak jsem hru odinstaloval. Prostě se to nedám. Ovládání mě tak nervuje že bych skončil u lékaře na práškách. Nedoporučuji hrát a s hodnocenim bych šel ještě níž. Vyhozený peníze

carhrozny    Zlavu predpokladám rýchlo ale zase ani 20 eur táto hra nie je hodná. Možno tak 10.carhroznycarhrozny27972    3.5.2017 20:27 carhrozny

Zlavu predpokladám rýchlo ale zase ani 20 eur táto hra nie je hodná. Možno tak 10.

Jimmyno1990    Hra má aj svetlé momenty. No niečo jej chýba.Jimmyno1990jimmyno199064737    3.5.2017 19:30 Jimmyno1990

Hra má aj svetlé momenty. No niečo jej chýba.

Ylbirda člen redakce    Bude :) Někdy příští týden.Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 18:21 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Alfajk:Bude :) Někdy příští týden.

Alfajk napsal:kdyz jsme u tech adventur, bude recenze na Thimbleweed park? 10x kvalitnejsi, nez tahle parodie na adventuru

Alfajk    kdyz jsme u tech adventur, bude recenze na Thimbleweed park? 10x kvalitnejsi, nez tahle parodie na adventuruAlfajkalfajk16671    3.5.2017 17:55 Alfajk

kdyz jsme u tech adventur, bude recenze na Thimbleweed park? 10x kvalitnejsi, nez tahle parodie na adventuru

Lazy   4x   Aneb jak zabit jednu z legendarnich adventur.Lazylazy34358    3.5.2017 16:46 Lazy

@ odpověď na komentář od Ylbirda:Aneb jak zabit jednu z legendarnich adventur.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Ylbirda napsal:To rozhodně není, taky si to úplně neumím představit, ale co jsem se pročítala diskuzema na steamu, tak to vypadalo, že s tím gamepadem to přece jenom šlo líp, než s klávesnicí. Ale celkově ten krok ke klávesnici nechápu, tak jak to doteď fungovalo s myší, to mohlo úplně stejně pokračovat. I když i ta proměna kurzoru nebyla úplně vydařená. Ve chvílích, kdy bylo vedle sebe víc akčních bodů, se s tím taky zacházelo pěkně blbě a člověk se mnohdy překliknul.

Lazy    Takze hratelne na nicem :D no potes.Lazylazy34358    3.5.2017 16:45 Lazy

@ odpověď na komentář od Mythix:Takze hratelne na nicem :D no potes.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Mythix napsal:Já zkoušela na xbox ovladači Syberiu a jediný co mi šlo lépe, bylo ovládání mlýnského kola v jedné části, protože myší se to brutálně sekalo a házelo to fps na jednu cifru :) Celkově se ta hra ovladačem hrát nedá, i když jsem doufala, že to půjde líp, hlavně interakce inventář + použití předmětu, kdy mi na klávesnici nešla čísla jako zkratky. Tahle hra si nezaslouží větší hodnocení, chválím za tuto recenzi i za hodnocení!

KamilZ    Třeba to také mysleli jako herní puzzle, :)KamilZkamilz54152    3.5.2017 16:10 KamilZ

@ odpověď na komentář od Mythix:Třeba to také mysleli jako herní puzzle, :)

Mythix napsal:Mě zas ve fullscreenu nešel na začátku použít ten šroubovák, jak musíš odšroubovat to. Na žádný rozlišení mi to nešlo, musela jsem to kompletně restartovat a pořád to nešlo, tak jsem se naštvala, pustila to v režimu kompability ve win 7 jako správce a vuala :D :D :D Tahle hra je blbej vtip jako Tetris od Ubisoftu :D

Mythix   1x   Mě zas ve fullscreenu nešel na začátku použít ten šroubovák, jak musíš odšroubovat to. Na žádný rozlišení mi to nešlo, musela jsem to kompletně restartovat a pořád to nešlo, tak jsem se naštvala, pustila to v režimu kompability ve win 7 jako správce a vuala :D :D :D Tahle hra je blbej vtip jako Tetris od Ubisoftu :DMythixmythix30055    3.5.2017 16:07 Mythix

@ odpověď na komentář od KamilZ:Mě zas ve fullscreenu nešel na začátku použít ten šroubovák, jak musíš odšroubovat to. Na žádný rozlišení mi to nešlo, musela jsem to kompletně restartovat a pořád to nešlo, tak jsem se naštvala, pustila to v režimu kompability ve win 7 jako správce a vuala :D :D :D Tahle hra je blbej vtip jako Tetris od Ubisoftu :D

KamilZ napsal:Já si hru koupil v den vydání a po hodině vztekání a rozčilování jsem udělal poprvé na Steamu refund. To se fakt nedalo. V mém případě dokonce ve fullscreenu nefungovala klávesnice (pouze v okně) a ovladač k Xbox 360 mi hra také nedetekovala. Ale to jsou jen třešničky. Třeba ty nepřeskočitelné dialogy jsou fakt šílené.

A to jsem se tak těšil...

KamilZ    Já si hru koupil v den vydání a po hodině vztekání a rozčilování jsem udělal poprvé na Steamu refund. To se fakt nedalo. V mém případě dokonce ve fullscreenu nefungovala klávesnice (pouze v okně) a ovladač k Xbox 360 mi hra také nedetekovala. Ale to jsou jen třešničky. Třeba ty nepřeskočitelné dialogy jsou fakt šílené.

A to jsem se tak těšil...
KamilZkamilz54152
    3.5.2017 15:59
KamilZ

Já si hru koupil v den vydání a po hodině vztekání a rozčilování jsem udělal poprvé na Steamu refund. To se fakt nedalo. V mém případě dokonce ve fullscreenu nefungovala klávesnice (pouze v okně) a ovladač k Xbox 360 mi hra také nedetekovala. Ale to jsou jen třešničky. Třeba ty nepřeskočitelné dialogy jsou fakt šílené.

A to jsem se tak těšil...

Ylbirda člen redakce    Já teda vydržela u té klávesnice, točení kol myší šlo celkem dobře - když člověk věděl, co má dělat, nejhorší byl "rychlý" úkol přeřazování, protože tam se to tou myší ovládalo hrozně. Chtěla jsem to s tím gamepadem zkusit, ale celkově je moc nemám ráda, tak díky za zpětnou vazbu :)Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 15:59 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Mythix:Já teda vydržela u té klávesnice, točení kol myší šlo celkem dobře - když člověk věděl, co má dělat, nejhorší byl "rychlý" úkol přeřazování, protože tam se to tou myší ovládalo hrozně. Chtěla jsem to s tím gamepadem zkusit, ale celkově je moc nemám ráda, tak díky za zpětnou vazbu :)

Mythix napsal:Já zkoušela na xbox ovladači Syberiu a jediný co mi šlo lépe, bylo ovládání mlýnského kola v jedné části, protože myší se to brutálně sekalo a házelo to fps na jednu cifru :) Celkově se ta hra ovladačem hrát nedá, i když jsem doufala, že to půjde líp, hlavně interakce inventář + použití předmětu, kdy mi na klávesnici nešla čísla jako zkratky. Tahle hra si nezaslouží větší hodnocení, chválím za tuto recenzi i za hodnocení!

Mythix   1x   Já zkoušela na xbox ovladači Syberiu a jediný co mi šlo lépe, bylo ovládání mlýnského kola v jedné části, protože myší se to brutálně sekalo a házelo to fps na jednu cifru :) Celkově se ta hra ovladačem hrát nedá, i když jsem doufala, že to půjde líp, hlavně interakce inventář + použití předmětu, kdy mi na klávesnici nešla čísla jako zkratky. Tahle hra si nezaslouží větší hodnocení, chválím za tuto recenzi i za hodnocení!Mythixmythix30055    3.5.2017 15:55 Mythix

@ odpověď na komentář od Lazy:Já zkoušela na xbox ovladači Syberiu a jediný co mi šlo lépe, bylo ovládání mlýnského kola v jedné části, protože myší se to brutálně sekalo a házelo to fps na jednu cifru :) Celkově se ta hra ovladačem hrát nedá, i když jsem doufala, že to půjde líp, hlavně interakce inventář + použití předmětu, kdy mi na klávesnici nešla čísla jako zkratky. Tahle hra si nezaslouží větší hodnocení, chválím za tuto recenzi i za hodnocení!

Lazy napsal:Gamepad neni na adventury idealni, ten je super na plosinovky, zavodni hry, ... me prekvapuje ze nekdo dokaze zmrsit u adventury ovladani na k+m.

Ylbirda člen redakce    To rozhodně není, taky si to úplně neumím představit, ale co jsem se pročítala diskuzema na steamu, tak to vypadalo, že s tím gamepadem to přece jenom šlo líp, než s klávesnicí. Ale celkově ten krok ke klávesnici nechápu, tak jak to doteď fungovalo s myší, to mohlo úplně stejně pokračovat. I když i ta proměna kurzoru nebyla úplně vydařená. Ve chvílích, kdy bylo vedle sebe víc akčních bodů, se s tím taky zacházelo pěkně blbě a člověk se mnohdy překliknul.Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 15:54 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Lazy:To rozhodně není, taky si to úplně neumím představit, ale co jsem se pročítala diskuzema na steamu, tak to vypadalo, že s tím gamepadem to přece jenom šlo líp, než s klávesnicí. Ale celkově ten krok ke klávesnici nechápu, tak jak to doteď fungovalo s myší, to mohlo úplně stejně pokračovat. I když i ta proměna kurzoru nebyla úplně vydařená. Ve chvílích, kdy bylo vedle sebe víc akčních bodů, se s tím taky zacházelo pěkně blbě a člověk se mnohdy překliknul.

Lazy napsal:Gamepad neni na adventury idealni, ten je super na plosinovky, zavodni hry, ... me prekvapuje ze nekdo dokaze zmrsit u adventury ovladani na k+m.

Lazy    Gamepad neni na adventury idealni, ten je super na plosinovky, zavodni hry, ... me prekvapuje ze nekdo dokaze zmrsit u adventury ovladani na k+m.Lazylazy34358    3.5.2017 15:44 Lazy

@ odpověď na komentář od Ylbirda:Gamepad neni na adventury idealni, ten je super na plosinovky, zavodni hry, ... me prekvapuje ze nekdo dokaze zmrsit u adventury ovladani na k+m.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Ylbirda napsal:No budou muset ještě hodně zamakat, ale i když se zbaví všech bugů, bude tam pořád dost problémů, třeba právě to ovládání. Nevím, jak to funguje s ovladačem, třeba to potom jde líp... ale bude zajímavé to sledovat, jestli vydělají tolik peněz, že se ještě pustí do 4. dílu.

Ylbirda člen redakce    No budou muset ještě hodně zamakat, ale i když se zbaví všech bugů, bude tam pořád dost problémů, třeba právě to ovládání. Nevím, jak to funguje s ovladačem, třeba to potom jde líp... ale bude zajímavé to sledovat, jestli vydělají tolik peněz, že se ještě pustí do 4. dílu.Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 15:34 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Lazy:No budou muset ještě hodně zamakat, ale i když se zbaví všech bugů, bude tam pořád dost problémů, třeba právě to ovládání. Nevím, jak to funguje s ovladačem, třeba to potom jde líp... ale bude zajímavé to sledovat, jestli vydělají tolik peněz, že se ještě pustí do 4. dílu.

Lazy napsal:Skoda, ale cekal jsem to. Musim si to odstranit ze seznamu prani na steamu, za tohle nema cenu utracet ani ve sleve.

Lazy   2x   Skoda, ale cekal jsem to. Musim si to odstranit ze seznamu prani na steamu, za tohle nema cenu utracet ani ve sleve.Lazylazy34358    3.5.2017 15:24 Lazy

Skoda, ale cekal jsem to. Musim si to odstranit ze seznamu prani na steamu, za tohle nema cenu utracet ani ve sleve.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Pec41   1x   Na steamu jsem si ani neuvědomil, že to byla tvoje recenze. A teď když se koukám tady na zingu tak se tvoje hodnocení ani nezměnilo, což je škoda, protože jsem si pořád říkal, že by hra mohla dopadnout nakonec i dobře.
Pro mě stále platí že nejdřív musím dohrát první dva díly a pak zkusit i tu 3 když už ji mám koupenou.
Pec41pec4115415
    3.5.2017 15:06
Pec41

Na steamu jsem si ani neuvědomil, že to byla tvoje recenze. A teď když se koukám tady na zingu tak se tvoje hodnocení ani nezměnilo, což je škoda, protože jsem si pořád říkal, že by hra mohla dopadnout nakonec i dobře.
Pro mě stále platí že nejdřív musím dohrát první dva díly a pak zkusit i tu 3 když už ji mám koupenou.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Laddys   1x   Syberia jako taková je klenot. Trojku hltám a užívám si jí ale musim říct že mi místama připadá jako "made in china"Laddysladdys1697    3.5.2017 15:02 Laddys

Syberia jako taková je klenot. Trojku hltám a užívám si jí ale musim říct že mi místama připadá jako "made in china"

Ylbirda člen redakce   1x   Třeba to časem ještě doladí. A nebo až bude sleva. A nebo si znovu zahrát jedničku a dvojku :)Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 14:56 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Lootmaster:Třeba to časem ještě doladí. A nebo až bude sleva. A nebo si znovu zahrát jedničku a dvojku :)

Lootmaster napsal:Dobrá recenze díky.... škoda no jsem si to chtěl koupit :D . Tentokrát Nechám Kate umrznout ...

Lootmaster   2x   Dobrá recenze díky.... škoda no jsem si to chtěl koupit :D . Tentokrát Nechám Kate umrznout ...Lootmasterlootmaster5989    3.5.2017 14:51 Lootmaster

Dobrá recenze díky.... škoda no jsem si to chtěl koupit :D . Tentokrát Nechám Kate umrznout ...

Ylbirda člen redakce    Výš než 5 by se jít stejně nedalo a k pětce mě táhla spíš nostalgie minulých her než kvalita tohoto díla. A o tom, že by šlo přeskakovat rozhovory nic nevím, strávila jsem s hrou celý víkend a o víkendu to rozhodně ještě nešlo (nebo to možná opět funguje jenom někomu) .Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 14:37 Ylbirda

@ odpověď na komentář od SpriteCZ:Výš než 5 by se jít stejně nedalo a k pětce mě táhla spíš nostalgie minulých her než kvalita tohoto díla. A o tom, že by šlo přeskakovat rozhovory nic nevím, strávila jsem s hrou celý víkend a o víkendu to rozhodně ještě nešlo (nebo to možná opět funguje jenom někomu) .

SpriteCZ napsal:Podle mě zbytečně nízká známka. Nemožnost přeskočit rozhovory a kurzor už byli opraveny.

SpriteCZ   1x   Podle mě zbytečně nízká známka. Nemožnost přeskočit rozhovory a kurzor už byli opraveny.SpriteCZspritecz12604    3.5.2017 14:33 SpriteCZ

Podle mě zbytečně nízká známka. Nemožnost přeskočit rozhovory a kurzor už byli opraveny.

Ylbirda člen redakce    No mě to právě hrozně mrzí, že jsem to musela ohodnotit takhle nízko, fakt jsem se na tu hru těšila a doufala, že to bude povedený nástupce předchozích dílů.Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 14:23 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Mythix:No mě to právě hrozně mrzí, že jsem to musela ohodnotit takhle nízko, fakt jsem se na tu hru těšila a doufala, že to bude povedený nástupce předchozích dílů.

Mythix napsal:Já ti nic špatného nevytýkám, jsem ráda, že konečně i někdo napíše nenahodnocenou recenzi :) Aspoň vím, že to nemám chtít ani dohrát :D

Mythix    Já ti nic špatného nevytýkám, jsem ráda, že konečně i někdo napíše nenahodnocenou recenzi :) Aspoň vím, že to nemám chtít ani dohrát :DMythixmythix30055    3.5.2017 14:19 Mythix

@ odpověď na komentář od Ylbirda:Já ti nic špatného nevytýkám, jsem ráda, že konečně i někdo napíše nenahodnocenou recenzi :) Aspoň vím, že to nemám chtít ani dohrát :D

Ylbirda napsal:Já původně taky ne, ale bohužel. Neříkám, že to bylo strašné celou dobu, ale většinu hraní mě to vůbec nebavilo, což zavinila hlavně ta technická stránka.

Ylbirda člen redakce   1x   Já původně taky ne, ale bohužel. Neříkám, že to bylo strašné celou dobu, ale většinu hraní mě to vůbec nebavilo, což zavinila hlavně ta technická stránka.Ylbirdaylbirda69978    3.5.2017 14:16 Ylbirda

@ odpověď na komentář od Mythix:Já původně taky ne, ale bohužel. Neříkám, že to bylo strašné celou dobu, ale většinu hraní mě to vůbec nebavilo, což zavinila hlavně ta technická stránka.

Mythix napsal:Tak takovou nízkou známku jsem nečekala Terko : O

Diskuze na fóru

Battlefield 1 nahrávání ? (6 příspěvků), Jules Verne (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (6996 příspěvků), Hledám hru (3 příspěvky), Trance - Progressive Mix 42* (399 příspěvků), Creative - forum pro kreativní lidi (683 příspěvků), Argo (3 příspěvky), Visual c++ error!!! (2 příspěvky), Overwatch - prodej uctu (13 příspěvků), PS 3 Problém (3 příspěvky)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Dead Cells – první dojmy z děsivých katakomb

Stabilní dávka napětí v pixelových kulisách.

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 17. až 23. července

Pokračování The Wolf Among Us, odhalení zombie módu Call of Duty: WWII, DLC Doomu zdarma, organizační změny v BioWare, nová konzole od Atari a další.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Gray Skies, Dark Waters – labutí píseň jedné rodiny

Vivian Garrett před rokem zmizela beze stopy. Kam se poděla a co za sebou nechala?

 
Přečíst celý článek»Autor: Ylbirda - Platforma: PC
 
 
Splatoon 2 - barevné šílenství

Druhý Splatoon je bezesporu další skvělou hrou pro Switch. Dokáže ale zaujmout i zapřísáhlé multiplayeristy?

 
Přečíst celý článek»Autor: killjezor - Platforma: Konzole
 
 
Yonder: The Cloud Catcher Chronicles – postav stodolu, zasaď strom a zachraň království

Vezměte stejným dílem adventuru, craftění a farmaření, promíchejte, netřepejte a máte na světě Yonder.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC