Uživatel nepřihlášen
Deus Ex: Mankind Divided vychází 23.8.2016
   

Need for Speed: Most Wanted – za volant po hlavě

Pondělí 5.11.2012 15:28 - Autor: Michal "Mendys" Maliarov - Rubrika: Recenze Recenze Need for Speed: Most Wanted

Na trhu se objevuje další díl věhlasné závodní série Need for Speed od géniů z Criterionu, který se tentokrát vrací do vod ilegálních taškařic v ulicích. Povedlo se vrátit atmosféru originálu?

Recenze z hraní PC verze

No dobře, sám Criterion řekl, že se nejedná o přímého nástupce původního Most Wanted (který považuji za jeden z nejlepších dílů série) a novodobá reinkarnace se spíše snaží přinést duch ilegálních závodů, než jeho přesnou kopii. Vrací se však otevřené město, bohatá míra prozkoumávání i vozový park luxusních přibližovadel, které si v reálu nejspíše nikdy nedovolíme. Stačí to ke štěstí?

...
Délka: ...
Need for Speed: Most Wanted – Najděte auta
Kvalita videa »nízkástřední vysoká

Na seznamu hledaných

Kdo hrál byť jedinou hru Criterionu, ten ví, že od ní nelze očekávat propracovaný a řádně nalinkovaný příběh. Jde v nich především o hratelnost, zábavu a šílené vylomeniny, kvůli čemuž si Burnout Paradise vysloužilo titul jedné z nejlepších arkádových závodních her na trhu. Stejné koření chce Criterion přinést do nejnovějšího dílu Need for Speed. To ostatně ukázal už v Hot Pursuit, Most Wanted však jde ještě dál. Jak moc? Tak, že už to vlastně ani není Need for Speed.

Kromě sprintů, okruhů, závodů na čas a výzev s udržováním největší možné rychlosti tu moc druhů závodů nenajdete, na druhou stranu jsou předem nastolené závody jen částí veškeré zábavy.

Ústředním motivem je městečko Fairhaven a jeho desítka elitních ilegálních závodníků. Řídí nejlepší fára a poliši je nemají zrovna moc v lásce. Co s nimi? Všechny je sundejte a stanete se nejhledanějším závodníkem ve městě. Toť v zásadě veškerá příběhová linka, kterou dostanete a po rychlém tutoriálu se vrháte vstříc otevřenému světu a průzkumu jeho uliček. Most Wanted je opravdu extrémně otevřenou hrou, což ještě umocňují některé prvky.

Tak především, závody opět startují na rozličných místech ve městě, kam stačí přijet autem a protočit kola. Při cestě k cílové čáře lze dělat prakticky cokoliv, bourat do protivníků, hledat zkratky a prostě na silnicích bláznit, což opět připomíná starý dobrý Burnout. Kromě sprintů, okruhů, závodů na čas a výzev s udržováním největší možné rychlosti tu moc druhů závodů nenajdete, na druhou stranu jsou předem nastolené závody jen částí veškeré zábavy. To pravé ořechové totiž přichází během volné jízdy.



Co si najdu, to je mé

Ale nepředbíhejme. Vše se tu totiž pojí se vším a velmi zajímavým krokem bylo roztrousit veškerý vozový park po herním světě. To v zásadě znamená, že je přes 40 unikátních vozů rozházeno všude možně po mapě a pokud je chcete řídit, musíte je najít. To samo o sobě obrovským způsobem přidává k potřebě prozkoumávat prostředí, jezdit všude možně a vůbec odhalovat taje města. Nikdy totiž nevíte, na co narazíte a pokud hledáte konkrétní auto, můžete se pěkně zapotit. Celkem 41 vozů možná nezní jako obří seznam, pro potřeby hry ale bohatě postačí a především nabízí dostatečnou různorodost. Nechybí džípy, muscle káry, supersporty a prototypy, které ani nenajdete v obchodech. Všechny vozy jsou plně licencované a perfektně vymodelované, takže je radostí svištět po dálnici v naleštěném Fordu Mustang GT či Lamborghini Countach. Navíc se vyplatí sundat každého z top jezdců seznamu hledaných, jelikož se jeho auto automaticky dostává do vaší garáže a vy jej můžete osedlat. A že jde o vzácné kousky.


Systém pohyblivé garáže však má i svá negativa. Vždy, když ve světě naleznete auto, přidá se vám automaticky do garáže, ke které máte přístup skrze Autolog. Kdykoliv během hry můžete auto vyměnit, tento krok vás však přenese na místo, kde jste jej poprvé našli (případně pár dalších bodů po mapě, kde můžete nalézt duplikáty). To je obzvláště otravné, když zrovna jedete přes celé město za nějakým závodem a chcete vyměnit fáro, které je však jako na potvoru opět na druhém konci. Po chvíli hry vám naštěstí přejde systém do krve a budete přesně vědět, kdy je dobré vyměňovat auta, abyste nemuseli zbytečně nahánět kilometry.

A to není vše. Systém závodů je ve hře přinejmenším podivný. Není totiž fixován na město, nýbrž na vozy. Každé auto má předem daný seznam závodů, které s ním odjezde a jakmile ve všem budete excelovat, musíte zkrátka přesedlat. To je špatné především z toho důvodu, že se určitě najdou lidé, kteří budou chtít odjet většinu závodů s tím kterým oblíbeným autem. Takto vás ale hra neustále nutí měnit žihadla, což je možná skvělé z hlediska různorodosti, ale rozhodně ne z hlediska přání řídit konkrétní vůz. Naštěstí pro duely s hledanými jezdci a hašteření ve městě můžete vybrat jakékoliv auto, takže není všem dnům konec.



Skoky, přemety a salta

Když zrovna nemáte náladu na závodění, můžete se vrhnout do terorizování obyvatel města (respektive jejich vozů) a ničení veřejného majetku. Fairhaven je přesně po vzoru města Paradise geniálně navrženo a nabízí nespočet způsobů, jak se odreagovat. Můžete bořit rychlostní rekordy u měřičů, prorážet ploty a bourat billboardy, roztroušené i na těch nejšílenějších místech. Člověk, který není obeznámen s vývojem či herním průmyslem obecně by si při těchto akcích mohl nejnovější NFS velmi jednoduše splést s čerstvým Burnoutem, protože titul nabízí prakticky identickou hratelnost. To samozřejmě samo o sobě není vůbec špatné, tak nějak ale postrádáme smysl přišpendlené značky Need for Speed.

Skvělé je, že vám hra dává velkou volnost ve výběru toho, jak se vůbec chcete na první příčku dostat.

Takřka každá šílenost ve hře vám přidává na účet body zkušeností, které jsou potřeba k postupu hrou a odemknutí možnosti vyzývat top jezdce města. Skvělé je, že vám tím hra dává velkou volnost ve výběru toho, jak se vůbec chcete na první příčku dostat. Pokud vás nebaví závody, můžete jen blbnout ve městě a stejně dokážete vyzvat nejlepšího závodníka ve Fairhaven, aniž byste se účastnili jediného závodu. No dobře, tak benevolentní hra možná není, stále vám ale dává volnost v tom, jak vlastně chcete hrát. Absolvovat závody se navíc vyplatí ještě z jednoho důvodu.


Každý závod vám totiž odemkne v aktivním voze nějaký perk. Může jít o přidání nitra, zpevněnou karosérii, hořčíkové gumy či odlehčení těla pro zvýšení maximální rychlosti. Autolog vám přehledně ukáže, co za každý závod kromě bodů dostanete a je na vás, co si odemknete. Trochu smutným faktem je, že si u každého auta musíte odemykat perky odznova, takže se připravte na kolotoč, který si zopakujete několik desítek krát.

Kapitolou samou pro sebe jsou honičky s policií, ať už během volného ježdění, nebo při závodech. Ty se naštěstí soustředili na větší realismus, nehledejte tu tedy žádné EMP výboje a další vychytávky. Tentokrát jde o boje karosérie s karosérií a jediné, co proti vám poldové vytáhnou jsou džípy, zátarasy a hroty na protržení pneumatik. Jinak jsou policisté dost agresivní, a pokud se dostanete na vyšší úroveň hledanosti, úspěšný únik chce notnou dávku zkušeností a cviku. Za delší honičku však dostáváte více bodů, takže se rozhodně vyplatí poškádlit zákon.



O samotě u lesa

Herní svět však přináší zcela nový zážitek, když se rozhodnete skočit do multiplayeru. Autolog je nyní integrován přímo do hry a není třeba neustále vyskakovat z aktivit, abyste si něco nastavili či našli. Vše lze obstarat šipkama, případně numerickou klávesnicí přímo během hry a tento systém funguje na jedničku. Očekávat můžete všechny druhy závodů ze singleplayeru včetně možnosti vytvořit svůj vlastní, kde se sejde až 8 jezdců najednou. Hra pro vás tvoří tzv. playlisty, kdy s kamarády dorazíte na závod, dokončíte jej a ihned upalujete k dalšímu bodu na mapě, kde si dáte srázek a pokračujete. Po několika závodech pak uvidíte výslednou tabulku, pokocháte se zdevastovanými kamarády a dáte si nové kolo. Most Wanted v multiplayeru velmi připomíná jakousi šílenou autopárty, kde se srazíte s kamarády, seškrabete lak s blatníků a zase se rozejdete. Nenuceně a nesmírně zábavně. Vtipně vypadá také začátek každého závodu, kde se s kamarády nalajnujete bez jakýchkoliv pravidel. Někdo se připraví na start, někdo nabourá, někdo zaparkuje zadkem. Je to vaše věc, hlavně musíte vyrazit, až odstartuje závod. Férové? Vůbec. Zábavné? Určitě.

Perfektním nápadem bylo obohatit billboardy o avatary vašich kamarádů, jež se na vás budou smát do té doby, než je na daném místě nepřekonáte.

Jednotlivé závody však nejsou tak zábavné, jako spíše jednotlivé výzvy. Hra pro vás může chtít například projetí určité trasy celým houfem, kroužení smykem kolem určitého objektu, vyškrábání na střechu nejbližšího domu či co nejriskantnější jízdu. Autolog navíc neustále měří vše, co ve hře děláte a aktualizuje online žebříčky, takže máte vždy přehled, kde vás kamarádi předehnali a co jim jde lépe. Měří se nejen nejvyšší rychlosti, ale také nejvyšší skoky, jejich úhly či styl. Zkrátka všechno. Perfektním nápadem bylo obohatit billboardy o avatary vašich kamarádů, jež se na vás budou smát do té doby, než je na daném místě nepřekonáte. Potom se zase bude váš avatar smát jim. Skvělé.


Krásy města a odlesky na kapotě

Nebudeme chodit kolem horké kaše, audiovizuální kabátek se v novém dílu Need for Speed opravdu vydařil. Překvapí precizně vymodelované vozy, které je radost řídit, ani při větších rychlostech není k postřehnutí zpomalení či sekání, vše běží jako po másle. Závody i honičky mají skvělé akční tempo a styl, jiskry létají na všechny strany a pocit z jízdy je rozhodně o poznání lepší, než v případě dřívějšího Hot Pursuit. Město a veškeré jeho okolí je brilantně navrženo a částicové efekty společně s paprsky slunce a odlesky dotváří velmi působivou podívanou. Vozy se po čase špiní a otírají, návštěva lakovny je tedy pro zachování bývalé krásy nutností. I při těch největších bouračkách však nikdy nedojde k úplnému zničení aut, což bylo vzhledem k licenci nejspíše pochopitelné.

Akční závodní balíček už doplňují jen skvěle vybrané skladby, které z větší části sestávají z rockových pecek současných skupin a zpěváků.

Nelze si stěžovat ani na zvuk burácejících motorů, realistickou komunikaci policistů a všudypřítomný chaos při bourání, projíždění a řádění v ulicích. Akční závodní balíček už doplňují jen skvěle vybrané skladby, které z větší části sestávají z rockových pecek současných skupin a zpěváků.



Adrenalin v uších

Mnozí čekali od novodobého dílu Most Wanted návrat ke kořenům, tuningu a rádoby drsným filmečkům. Toho jsme se bohužel nedočkali, v žádném případě však nelze říci, že nás Criterion zklamal. Need for Speed: Most Wanted má snad jednu jedinou výraznou vadu – nejmenuje se Burnout. Titul má totiž takřka každým prvkem mnohem blíže této slavné arkádové sérii, než starším dílům NFS, které už v současné době téměř vymizely.

To ostatně nemění nic na faktu, že je novinka skvělým arkádovým závodním titulem, který zabaví na dlouhou dobu, ať už otevřeným světem, který stojí za to prozkoumat, nebo bizarním a řádně veselým multiplayerem. Nebýt trochu krkolomného systému závodů a výměny vozů, vyšplhalo by se hodnocení ještě výše.

Need for Speed: Most Wanted na PC, PS3, Xbox 360Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Need for Speed: Most Wanted
» Více o hře
Líbí se nám
  • otevřené město
  • bohaté možnosti pro vyřádění
  • lákavý seznam žihadel
  • integrovaný Autolog
  • zábavný multiplayer
  • akční honičky
Vadí nám
  • nevychytaný systém závodů
  • nutnost neustále odemykat perky
  • přesun mezi vozidly
Verdikt: Most Wanted má všechno, co si jen může fanoušek akčních závodů přát. Luxusní auta, akční a atmosférické závody, zběsilé honičky a nádherné otevřené město, které je plné zábavných úkolů a výzev. Titul rozhodně má své slabé chvilky, pokud se ale nudíte a Burnout Paradise už máte odehraný křížem krážem, můžeme Most Wanted jen doporučit. V mnohém se totiž jedná o nostalgický návrat.
Hru ohodnotilo také 198 čtenářů průměrnou známkou 6.3/10.
Xenus (9), jangrossek (6), G.a.m.e.r .65 (8), feldisko (7), Sabrewulf (6), katexP (8), Micvan (8), Luky604 (6), Silent (1), Miky (6), bounty[cz] (3), aSsAsSiNuS (9), gigik (9), Standa12 (2), Bart12 (7), bočoboč (4), Norb (9), Johanides (8), Gregory House (1), Michalek.13 (10), FJ10 (4), megajar (7), PetasCzech (9), Spiker (7), Pennywise (4), Solda (8), jirotkap (5), SmH83 (6), pavel2704 (1), HoloCron (10), Vlastimil91 (8), BRUNO cz (7), CervikLama (8), Matty207 (9), bedikk (8), Žolík (9), hermes3 (3), Cagi (2), Mine (8), zoomfire (7), mythragon (7), Dlovet (9), shaak (5), Steawe (8), Lukas7875 (1), Santusak (5), Play (10), Warfaryn (5), Lootmaster (9), Andrsten (7), Saix (8), Fildus (7), killer159357 (9), Beeda2004 (3), SamFisher (7), Awake28 (4), Raxlly (8), Loskwa (5), SAWYER92 (8), sokolik1144 (10), dcreep45 (8), Altair 98 (8), 666juri666 (8), BionicD (7), Ctira.d (8), Freddie (8), hanis93 (6), Bams (7), RadSBrno (6), warmanager (4), Kesl (8), Pato8 (7), MarkCZ (8), hitman8001 (7), espana (7), skylines (3), MagicFiberCZ (6), Brokarek (7), Doominnoo (5), gheorgen (6), Cvrnda (8), Geneve (1), Lukkys (7), Phillios191 (6), CrownCz (7), Sedli14 (4), stihac10 (2), Tejklicz (7), Jerronymo (10), Petroň (7), avalanchedisc (7), AmID34D (8), Conchar (6), TheGamesCZ (7), standik2001 (4), KrytaCZ (5), micky85250 (10), The_Darkness2 (1), Enemy_001 (5), Champion (6), maxmm (5), LoWier (5), Martinrush (4), Slon (7), TunniQ (5), Abakanius (8), bhaal (10), tiberian23 (6), GamerAC (7), Mrkrikajs (6), Lukaseagle (8), Ice Golem (5), balcy (6), Moody7822 (8), pasik64 (6), George522 (8), Pjaty (7), Luke015 (7), Bogi_cze (6), Luciferka (7), hruska (6), darkramm88 (8), okick (3), hRDLA (5), Lemmy_Kilmister (7), jesterkacz (7), fighter08 (7), LucyferEwill (8), Malasnikov (8), Deutsch (6), Leropos (9), beeturbo30 (8), Ramms+ein (7), czghost98 (4), adam1 (5), xmatesx (8), Kato (9), LuckyBaal (5), Aveline (9), koudela191 (6), chelseacz (7), Veronique (6), frank britva (2), T.K.Assassin (6), th0ca (7), ShaunHastings (6), Coffee CZ (8), Logzor (7), Ladny (9), gumadzus (8), marten02 (7), Rivers25 (6), ExS1200 (5), Cybotron (6), mjameslp (7), s3Cr3 (8), NintendoNES (4), Nathan Drake 3 (2), Moonis (7), fatush1 (7), Missty (5), Raiden-CZ (9), iToast (4), G4rgamel (7), Man1akCZ (8), 102style (10), Smirnow (7), nero (10), johnylewis (6), Parasit (7), johnny_jay (6), Spinder (4), Ripper (6), MelmanCZ (8), Chalpe00 (7), Vojta97 (4), Behavioralista (1), RedMasterSK (7), Mopidu (5), Semuel (4), Pec41 (7), Jayshee (7), steragery (5), CzePavel99 (7), SweetiePie (7), Obi-Wan Kenobi (8), PsyW0lf (7), killjezor (4), limpi (7), Suramaru (5), adalas (6), Sigurd (5), Thorn1991 (2), Balthasar (1), Atlantis (8), Auvicek (1), Milouch Drake (4), Kope (3)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 7.1/10.
Mustang (3), Toldo (7), Dubos (8), Marek77 (8), Lev216 (9), Antidox (7), Dave.Michal (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Need for Speed: Most Wanted na PC, PS3, Xbox 360, iPhone, iPad, AndroidScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted Screenshot ze hry Need for Speed: Most Wanted

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Need for Speed: Most Wanted – za volant po hlavě
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Ice Golem    shaak: Já nevím, hrál jsem jenom Legends na PSP :DIce Golemice-golem9641    17.7.2013 13:36 Ice Golem

shaak: Já nevím, hrál jsem jenom Legends na PSP :D

shaak    @Ice Golem: To ne, BurnOut byl daleko zábavnější :nah:shaakshaak13196    16.7.2013 22:11 shaak

@Ice Golem: To ne, BurnOut byl daleko zábavnější :nah:

Ice Golem   1x   dcreep45: 85% ? Ani náhodou, vždyť tohle už není NFS, tohle je nový Burnout s nálepkou NFS, aby se to lépe prodávalo. Ani náznak příběhu, tunning level 0 a navíc stereotyp jako prase.Ice Golemice-golem9641    16.7.2013 18:52 Ice Golem

dcreep45: 85% ? Ani náhodou, vždyť tohle už není NFS, tohle je nový Burnout s nálepkou NFS, aby se to lépe prodávalo. Ani náznak příběhu, tunning level 0 a navíc stereotyp jako prase.

micky85250    caute vseci mam problem jak dokazu odblokovat ostatni auta? ? musim si neco koupit jako kredit a nebo co muzu udelat kdyz chcu jit na obchod online tak se nemuzu pripojit tak ze nevim co a kde jak delat muze te me nak pomoc dekuju za odpovedimicky85250micky8525020162    9.6.2013 02:47 micky85250

caute vseci mam problem jak dokazu odblokovat ostatni auta? ? musim si neco koupit jako kredit a nebo co muzu udelat kdyz chcu jit na obchod online tak se nemuzu pripojit tak ze nevim co a kde jak delat muze te me nak pomoc dekuju za odpovedi

Malcolm   2x   dcreep45: jo ale když to dohraješ tak s k tomu asi už nikdy nevrátišMalcolmmalcolm8346    11.12.2012 23:38 Malcolm

dcreep45: jo ale když to dohraješ tak s k tomu asi už nikdy nevrátiš

dcreep45   1x   Nechápu co proti tomuto dílu všichni mají, možná to není na známku 10/10 , ale ani na 7/10, řekl bych že se drží tak na 85 % a je opravdu velice zábavný.dcreep45dcreep4516096    11.12.2012 21:48 dcreep45

Nechápu co proti tomuto dílu všichni mají, možná to není na známku 10/10 , ale ani na 7/10, řekl bych že se drží tak na 85 % a je opravdu velice zábavný.

Lootmaster    no dva dny to hraju a je to po dlouhé době díl NFS co mě hooodně baví fakt paráda ... :lol:Lootmasterlootmaster5989    30.11.2012 08:35 Lootmaster

no dva dny to hraju a je to po dlouhé době díl NFS co mě hooodně baví fakt paráda ... :lol:

hermes3   1x   PROOOC mi to udelali :( "thi is fkn end of NFS story"hermes3hermes32723    10.11.2012 10:42 hermes3

PROOOC mi to udelali :( "thi is fkn end of NFS story"

Žolík    Chepa: rozjeli :D někdo nemá tak výkonný PC aby to mohl rozjet a dívá se na rezence nebo se řidi podle někoho jiného kdo to hrál :D Tak to už je tvůj názor a ja ti ho neberu. Ja jen říkam že to hodnocení si zaslouží :)Žolíkzolik14405    10.11.2012 05:15 Žolík

Chepa: rozjeli :D někdo nemá tak výkonný PC aby to mohl rozjet a dívá se na rezence nebo se řidi podle někoho jiného kdo to hrál :D Tak to už je tvůj názor a ja ti ho neberu. Ja jen říkam že to hodnocení si zaslouží :)

Chepa   1x   Zolik - rozjeli? ja fakt hru nehodnotim ... recenze nectu na hru si delam obrazek sam
hral sem asi 2-4 hodiny a odzacatku dokonce furt to byl ten samej shit
Chepachepa9532
    9.11.2012 23:32
Chepa

Zolik - rozjeli? ja fakt hru nehodnotim ... recenze nectu na hru si delam obrazek sam
hral sem asi 2-4 hodiny a odzacatku dokonce furt to byl ten samej shit

BRUNO cz    pokud by v mp upravili bouracky (penalizace/5s. vyrazeni pro OBA! pri vetsi srazce) tak by zavody v mp nemeli chybu. takhle kazdej kdo je rozjetej boura vsechny ostatni mp hrace jako tank a zastavi se jen o npc auta coz mi kazi herni zazitek v mp. takze mi zatim vic vyhovuje mp v nfs run. ale sp me docela bavi.BRUNO czbruno-cz6787    9.11.2012 21:47 BRUNO cz

pokud by v mp upravili bouracky (penalizace/5s. vyrazeni pro OBA! pri vetsi srazce) tak by zavody v mp nemeli chybu. takhle kazdej kdo je rozjetej boura vsechny ostatni mp hrace jako tank a zastavi se jen o npc auta coz mi kazi herni zazitek v mp. takze mi zatim vic vyhovuje mp v nfs run. ale sp me docela bavi.

Žolík    Strec: jasně tak každý si na tom něco najde mě tam třeba chybí tuningy jinak jsem s touhle hrou spokojeny :) Ja taky nehraju ten MP ale SP taky neni špatny ikdyž po chvíli to začíná být jednotvárné :)Žolíkzolik14405    9.11.2012 17:31 Žolík

Strec: jasně tak každý si na tom něco najde mě tam třeba chybí tuningy jinak jsem s touhle hrou spokojeny :) Ja taky nehraju ten MP ale SP taky neni špatny ikdyž po chvíli to začíná být jednotvárné :)

Icarus    Já si myslim, že nejlepší řešení by bylo, kdyby do toho zapojili znova Slightly Mad Studios :-)
Když bych si představil otevřený svět s ovládáním Shiftu 2. [ odkaz ] Hned se mi zbýhají sliny :dance: :-)
Icarusicarus13764
    9.11.2012 16:49
Icarus

Já si myslim, že nejlepší řešení by bylo, kdyby do toho zapojili znova Slightly Mad Studios :-)
Když bych si představil otevřený svět s ovládáním Shiftu 2. [ odkaz ] Hned se mi zbýhají sliny :dance: :-)

Strec    Žolík, bedikk: Není to úplně špatny, ale není to ani taková zábava... vážně je to směřovany převážně na MP a ten já moc nehraju (i když jsem poslení dobou začal a chytlo mě to :) , ale SP je po chvilce nuda. Víc mě bavil i Run, kterej se považuje za "průser".Strecstrec4311    9.11.2012 13:27 Strec

Žolík, bedikk: Není to úplně špatny, ale není to ani taková zábava... vážně je to směřovany převážně na MP a ten já moc nehraju (i když jsem poslení dobou začal a chytlo mě to :) , ale SP je po chvilce nuda. Víc mě bavil i Run, kterej se považuje za "průser".

Žolík    bedikk: taky si myslím ale jako konzervativci z řad hráču se většinou nelíbí styl te hry :D Bez tuningu třeba jako tomu bylo u NFS: Carbon, Underground 2. To sice bylo skvěle ale tohle tu hru nemůže pokazit navic jestli tu hru nehrají tak nemužou komentovat :D Třeba proto, že to nerozjedou :D A řídí se jen recenzemi. Je to individuální jak komu se to líbí asiŽolíkzolik14405    9.11.2012 12:42 Žolík

bedikk: taky si myslím ale jako konzervativci z řad hráču se většinou nelíbí styl te hry :D Bez tuningu třeba jako tomu bylo u NFS: Carbon, Underground 2. To sice bylo skvěle ale tohle tu hru nemůže pokazit navic jestli tu hru nehrají tak nemužou komentovat :D Třeba proto, že to nerozjedou :D A řídí se jen recenzemi. Je to individuální jak komu se to líbí asi

Chepa    skylines - ja ho zazil ... a me se libi nejvic underground 2 ... prvni sandbox (co vim ) a docela dlouha kampan ... zavody byly taky moc dobre. jinak po tom se mi nejvic Libi NFS hot pursuit ale to stareChepachepa9532    9.11.2012 12:04 Chepa

skylines - ja ho zazil ... a me se libi nejvic underground 2 ... prvni sandbox (co vim ) a docela dlouha kampan ... zavody byly taky moc dobre. jinak po tom se mi nejvic Libi NFS hot pursuit ale to stare

bedikk člen redakce   1x   Koukám, že se to tu zase hemží zápornejma komentama. To se docela divím, dle mého se tento díl velmi povedl :)bedikkbedikk25    9.11.2012 11:36 bedikk

Koukám, že se to tu zase hemží zápornejma komentama. To se docela divím, dle mého se tento díl velmi povedl :)

skylines   1x   BRUNO cz: NFS 5 Porsche je nej to máš pravdu ale problém je v tom že ho asi většina hráčů tady nikdy nezažila. Pamatuju jak jsem si musel stáhnout GT3 samostatně a jakou jsem z něj měl radost. Ještě se myslím musela stáhnout 959 a 928... Jo a ten testovací jezdec. U toho jsem se narozčiloval :D

Doom351: BlackBox se rozdělil a jedna část pod názvem quicklime games pracuje nadále na NFS World a ta druhá vyvíjí nový závodní MMO titul do kterého přešel "producent" De Vellis z NFS Wordu. Criterionu tak připadly výhradní práva na všechny budoucí NFS i když příští rok tenhle další díl bude vyvíjet EA Gothenburg a Criterion se pustí do nového Burnout. I když jsem někde četl že má být EA Gothenburg zaměřené na Frostbite 2 což není nejlepší engine pro závodní hry tak kdo ví co je na tom pravdy.
skylinesskylines11568
    9.11.2012 08:51
skylines

BRUNO cz: NFS 5 Porsche je nej to máš pravdu ale problém je v tom že ho asi většina hráčů tady nikdy nezažila. Pamatuju jak jsem si musel stáhnout GT3 samostatně a jakou jsem z něj měl radost. Ještě se myslím musela stáhnout 959 a 928... Jo a ten testovací jezdec. U toho jsem se narozčiloval :D

Doom351: BlackBox se rozdělil a jedna část pod názvem quicklime games pracuje nadále na NFS World a ta druhá vyvíjí nový závodní MMO titul do kterého přešel "producent" De Vellis z NFS Wordu. Criterionu tak připadly výhradní práva na všechny budoucí NFS i když příští rok tenhle další díl bude vyvíjet EA Gothenburg a Criterion se pustí do nového Burnout. I když jsem někde četl že má být EA Gothenburg zaměřené na Frostbite 2 což není nejlepší engine pro závodní hry tak kdo ví co je na tom pravdy.

Miky člen redakce    Doome to není tak jisté, oni sice mají nové studio, ale je dost možné, že Criterion u NFS série zůstane a bude se střídat s tím novým studiem, které nebylo ani oficiálně potvrzeno. Pouze se to zjistilo z inzerátu, jenž hledal nové zaměstnance.

EA podle mě bude chtít zachovat, aby každý rok vycházelo nové NFS, a to nemůže stíhat jedno studio.
Mikymiky3
    9.11.2012 08:38
Miky

Doome to není tak jisté, oni sice mají nové studio, ale je dost možné, že Criterion u NFS série zůstane a bude se střídat s tím novým studiem, které nebylo ani oficiálně potvrzeno. Pouze se to zjistilo z inzerátu, jenž hledal nové zaměstnance.

EA podle mě bude chtít zachovat, aby každý rok vycházelo nové NFS, a to nemůže stíhat jedno studio.

Doom351    Criterion ani BlackBox už na Need For Speed dělat nebude .... Mají nové studio.Doom351doom351386    9.11.2012 07:40 Doom351

Criterion ani BlackBox už na Need For Speed dělat nebude .... Mají nové studio.

BRUNO cz    Na gamefly. com je Do dneska myslim - bioshock zdarma. Bohuzel i tak musite zadat svou kreditku, takze mi bude stacit retail co mam doma...BRUNO czbruno-cz6787    9.11.2012 06:35 BRUNO cz

Na gamefly. com je Do dneska myslim - bioshock zdarma. Bohuzel i tak musite zadat svou kreditku, takze mi bude stacit retail co mam doma...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

BRUNO cz    samo za spolu s nfs hp 1.BRUNO czbruno-cz6787    9.11.2012 06:21 BRUNO cz

samo za spolu s nfs hp 1.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

BRUNO cz   1x   Nej nfs je prorsche unleashed proboha! Ale nekdo holt rad barvicky a smyky. . : /BRUNO czbruno-cz6787    9.11.2012 06:20 BRUNO cz

Nej nfs je prorsche unleashed proboha! Ale nekdo holt rad barvicky a smyky. . : /Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chepa    Joker_The - neeee, at hlavne nedelaj dalsi underground ... chci si underground pamatovat jako nej NFS a ne nejakej criterion burnoutChepachepa9532    9.11.2012 00:12 Chepa

Joker_The - neeee, at hlavne nedelaj dalsi underground ... chci si underground pamatovat jako nej NFS a ne nejakej criterion burnout

Joker_The   1x   odkaz ] - asi nemá cenu komentovat proč to chce NFS U3Joker_Thejoker_the9512    8.11.2012 22:00 Joker_The

odkaz ] - asi nemá cenu komentovat proč to chce NFS U3

Chepa    skylines - z stareho MW te upe hnalo joooo dam toho oponenta a budu mit tu jeho nadhernou unikatni karu kterou nikde jinde nesezenu ... nevim kterej oponent to byl ale mel sem od nej cerny lambo co melo nejakej vinil a snim sem dojel celou hru az do toho mega BMW M3 :D
Ah ta nostalgie na stare dobre MW a ne tohle ...
Chepachepa9532
    8.11.2012 20:42
Chepa

skylines - z stareho MW te upe hnalo joooo dam toho oponenta a budu mit tu jeho nadhernou unikatni karu kterou nikde jinde nesezenu ... nevim kterej oponent to byl ale mel sem od nej cerny lambo co melo nejakej vinil a snim sem dojel celou hru az do toho mega BMW M3 :D
Ah ta nostalgie na stare dobre MW a ne tohle ...

skylines    To já si před týdnem po chvilce hraní tohohle shitu nainstaloval MW 2005 a to se vůbec nedá rovnat. Už jsem rozmačkal 9 oponentů a u verze 2012 jsem chtěl nudou umřít už u toho prvního :D Jak já bych chtěl být tak nenáročnej ale prostě to nejde. To už je větší zábava vzít klacek a šťourat se s ním v zahrádce a hledat žížaly... :D Tak snad příští rok to zase pro jednou nebude ze studia těchhle srandistů...skylinesskylines11568    8.11.2012 20:32 skylines

To já si před týdnem po chvilce hraní tohohle shitu nainstaloval MW 2005 a to se vůbec nedá rovnat. Už jsem rozmačkal 9 oponentů a u verze 2012 jsem chtěl nudou umřít už u toho prvního :D Jak já bych chtěl být tak nenáročnej ale prostě to nejde. To už je větší zábava vzít klacek a šťourat se s ním v zahrádce a hledat žížaly... :D Tak snad příští rok to zase pro jednou nebude ze studia těchhle srandistů...

Matty207    Výborná hra, až na nějaké ty bugyMatty207matty20714427    8.11.2012 19:16 Matty207

Výborná hra, až na nějaké ty bugy

Žolík    Hraju a jsem maximálně spokojený :) Dokonce to semnou hraje i přítelkyně :D Takže tahle hra si myslím že má úspěch :) Ikdyž bych uvítal tuning ale to už jsou drobnosti.Žolíkzolik14405    8.11.2012 09:54 Žolík

Hraju a jsem maximálně spokojený :) Dokonce to semnou hraje i přítelkyně :D Takže tahle hra si myslím že má úspěch :) Ikdyž bych uvítal tuning ale to už jsou drobnosti.

Strec   1x   Doom351: To jistě, jenže tady se řešili takovy extrémy, ve smyslu "cenzury slova" :D. S prominutím, tohle byl vážně blbej extrém.Strecstrec4311    7.11.2012 23:36 Strec

Doom351: To jistě, jenže tady se řešili takovy extrémy, ve smyslu "cenzury slova" :D. S prominutím, tohle byl vážně blbej extrém.

Diskuze na fóru

STEAM -všechno sem (6640 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11495 příspěvků), Napiš videohru, která ... (16 příspěvků), DOOM se seká na jakekoliv nastaveni (13 příspěvků), Napiš knihu, která ... (12 příspěvků), Anime koutek (491 příspěvků), Hledám hru na pc z bojovém uměním (7 příspěvků), Knihy, čtení, knihovny obecně (175 příspěvků), Trance - Holiday Mix 2016 (311 příspěvků), Problem při zapnutí PC (21 příspěvků), Overwatch (35 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Spřátelené weby

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Deus Ex: Mankind Divided  - časy se mění

Adam Jensen se znovu vrací na scénu. Zaujme stejně jako v Deus Ex: Human Revolution?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
Master of Orion – stará značka v novém kabátu

Dostane Stellaris konečně rovnocenného konkurenta?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC
 
 
Deus Ex: Černé světlo - knižní trampoty agenta Jensena

Jak se povedla kniha, která vyplňuje dějovou mezeru mezi Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided?

 
 
 
Souhrn novinek z Gamescomu 2016

I když se zdálo, že je letošní Gamescom skromnější než v minulých letech, přesto jsme se dočkali řady zajímavých oznámení a novinek.

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
No Man's Sky - největší, ale ne nejlepší

Černý Petr letní okurkové sezóny No Man's Sky ukazuje, v čem exceluje, ale také v čem prohrává. Tenhle vesmír není pro každého.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole