Uživatel nepřihlášen
  

Nier: Automata – pro slávu lidstva

Pondělí 20.3.2017 13:30 - Autor: Karel "Aluc4rd" Kališ - Rubrika: Recenze Recenze NieR: Automata

Abyste odhalili všechny kličky příběhu a získali odpovědi na všechny otázky, musíte hru dokončit celkem pětkrát.

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Nier: Automata se dá „dohrát“ snadno. Stačí v herním menu vytáhnout čip s operačním systémem z androidí hrdinky, ta zkolabuje, proběhnou závěrečné titulky a hotovo. Dohrát Automatu na poctivý konec zabere zhruba 15 hodin. Jenže skutečně DOHRÁT toto svébytné japonské akční RPG, to už je věc jiná. Abyste odhalili všechny kličky příběhu a získali odpovědi na všechny otázky, musíte hru dokončit celkem pětkrát, přičemž s každým dalším závěrem se vám bude fantaskní svět zavrtávat více a více pod kůži.

Automata prostě žádá po hráčích pozornost a trpělivost. A taky náklonost k japonské tvorbě, protože tahle hra má svůj osobitý styl. Ostatně to se asi od titulu, ve kterém ovládáte bojového androida ženského pohlaví, navlečeného do sexy černého gotického oblečku, asi dá očekávat.

O androidech a strojích

Příběh Automaty sice navazuje na jeden z konců původního Nieru, nicméně návaznost je to velmi volná a pro hraní není třeba předchozí díl znát. V daleké budoucnosti Zemi zcela zdevastoval útok mimozemské civilizace, která k invazi použila vražedné roboty. Zbytky lidstva se přesunuly na měsíc a postavily předsunutou bojovou základnu jménem Bunker, odkud posílají na Zemi bojové androidy, jenž mají vyčistit rodnou planetu od nepřátelských strojů. Jedním z těchto bojových androidů je i 2B, kterou dostanete pod kontrolu.

Víc k příběhu prozrazovat netřeba, ale vězte, že i když některé zvraty možná budete očekávat, jiné vás nechají jen v němém úžasu. Automata totiž brilantně žongluje s vážnými a filozofickými otázkami, jako je například uvědomění si sama sebe, smysl lidství a tak dále, přičemž je promíchává s bizarním smyslem pro humor, kde nechybí ani boření čtvrté zdi (jedné z postav se můžete například zeptat, proč je herní mapa tak pitomě zpracovaná).

Jak už jsem zmínil, příběh je rozporcovaný do pěti konců. Nicméně nečekejte, že budete muset tupě opakovat hru znovu a znovu dokola. Než o opakované hraní jde víceméně o samostatné kampaně, kde se můžete, jak dívat na stejné události z jiného úhlu pohledu, tak se posunete dál. Každé další hraní navíc přidává i nové herní mechaniky a předměty.



Krásy zničeného světa

Celá hra sdílí jeden otevřený herní svět složený z centrální lokace a přilehlých oblastí, což znamená zdemolované centrum města, poušť, les, či třeba zábavní park. Tvůrci se moc nenechali svazovat realitou, svět je hodně zkondenzovaný a to, že prakticky proběhnete z centra městské zástavby doprostřed rozlehlé pouště, by vás nemělo překvapovat.

Jistě, spousta moderních her má otevřený svět zpracovaný lépe, nicméně v Automatě vypadá dobře a působí nádherně melancholickou náladou. Z úvodu se budete muset po světě pohybovat jen po svých, brzy však dostanete možnost si osedlat losa nebo divočáka a zhruba v půlce první „kampaně“ se vám odemkne systém rychlého cestování. I když vás tedy čeká spousta běhaní sem a tam při plnění vedlejších i hlavních úkolů, nikdy to není zvláštní problém.

Software a hardware

Zmínka o úkolech vede k připomenutí žánru – Nier: Automata je v první řadě akční RPG. Tudíž levelujete svoji hrdinku, plníte úkoly od NPC, získáváte lepší vybavení, ať už nakupováním, v truhlách, či jako odměny. Nečekejte však žádného Zaklínače. Úkoly se často točí kolek klasického dojdi tam a dones tohle, sem tam se najde i místo na minihru (Sokoban) a vybavení znamená primárně zbraně (dají se vylepšovat) – žádný gotický oblek +5 do obrany nečekejte.

Vlastnosti hrdinky si primárně vylepšujete prostřednictvím čipů, které se dělí do pěti skupin: systémové, útočné, obranné, podpůrné, a to poslední nebudu prozrazovat. Systémové zahrnují jak na začátku zmíněný OS, tak další prvky uživatelského rozhraní, jako je minimapa, ukazatel zdraví a podobně. V útočných najdete různé typy zvyšování jednotlivých typů útoků, obranné pochopitelně zvyšují výdrž a rezistivitu a v podpůrných zase najdete zrychlení pohybu, bonus do zkušeností a tak dále. Každý z čipů má určitou velikost, přičemž, pochopitelně, máte omezené místo k instalaci. Stejné čipy se dají spojovat a tím zvyšovat jejich bonusy, přičemž účinnější čipy zaberou víc místa.

Jednoduchý, ale velmi chytrý systém. Váže se k němu ještě jeden detail – pokud zemřete, necháte na místě své staré androidí tělo se všemi čipy. Pokud se vám k němu podaří dojít a sebrat jej, vrátí se vám zpět. Pokud po cestě znovu zemřete, přijdete o čipy navždy. A ještě jedna věc: v případě zapnutí online funkcí můžete po světě nacházet těla jiných mrtvých hráčů, ze kterých získáváte některé z jejich čipů.



Zběsilý nářez

Systém vylepšování se podařil a skvěle se snoubí s dalším plusem hry, což je soubojový systém. Jakkoliv byl předchozí Nier příběhově a herně chytrou hrou, mechanicky dost zaostával a boje se daly považovat za sotva průměrné. Ve Square Enix si toho byli vědomi, a proto hru vytvářeli společně s Platinum Games, což jsou mistři akčních her – jejich Bayonetta a Metal Gear Rising patří k tomu nejlepšímu ze žánru akčních rubanic. Do Automaty přenesli vše zásadní, takže si můžete užít nádherně efektní a efektivní bitky, nad kterými až oči přechází. Však se ideálně podívejte na některý trailer, který dá za tisíce slov.

Základem je tradiční systém silných a slabých útoků, plus precizní systém uskakování. 2B může mít dvě zbraně různých typů (malé a velké meče, kopí, boxery) a vlastností, jaké si zvolíte, záleží na vás. Boj nablízko se ještě kombinuje se střelbou, protože hrdinku doprovází létající droid fungující jako palebná podpora. Mimochodem, droid se dá vylepšovat, plus disponuje speciální dovedností – opět existuje celá řádka variant od silného útočného paprsku přes silové pole po detektor skrytých pokladů.

Mixování nápadů je pro Nier typické – nejen, že se bitvy nablízko mísí se střelbou, ale občas hra zcela přepne na střílečku, případně z third personu rubanice se stává 2,5D skákačka nebo akce viděná z ptačího pohledu. Je to asi otázkou pohledu, nicméně mě přišlo přepínání velmi osvěžující.



Přidejte se s 2B

Po technické stránce Automata sice neokouzlí, nebál bych se říct, že některé části vypadají jako z PS3, nicméně vše bohatě vynahrazuje výtvarná stránka. Postavy, ať už androidi, či nepřátelské stroje, rozhodně dokážou zaujmout, stejně jako zmíněná atmosféra zdejšího herního světa. Té řádnou dávku energie dodává naprosto fantastický soundtrack mixující pomalou ambientní hudbu s vokálními skladbami, na niž je zajímavé, že si skladatel vymyslel zcela vlastní jazyk. Potěší i přítomnost japonské zvukové stopy. Pravda, pokud japonštině nevládnete a budete číst titulky, může vám to dělat v průběhu litého boje s bossem lehce problémy.

Nier: Automata má své chyby a není úplně těžké je najít – graficky nevypadá hra zrovna úchvatně, vedlejší questy jsou občas otravné, protivníků existuje jen poměrně omezený počet typů a narazíte i na různé menší bugy, ale přesto stojí hra za to. Má totiž úžasné charisma, kterým dokáže přitáhnout a nepustit. Jde o svébytný mix vysokooktanové mlátičky s příběhem, jenž z vás vyždíme veškeré emoce a jen vás nechá zamyšleně zírat do zdi. Podobný byl už původní Nier, a proto se po právu stal kultovní hrou. Automata má to samé, plus je výrazně zábavnější. Potřebujete vědět snad něco víc?

Nier: Automata koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

NieR: Automata na PC, PS4Hodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
NieR: Automata
» Více o hře
Líbí se nám
  • fantastický svět a příběh
  • úžasné hudba
  • skvělý soubojový systém
  • výtečný RPG systém
Vadí nám
  • chudší nabídka protivníků
  • nic moc grafika
  • nudné vedlejší questy
Verdikt: Osobité akční RPG, které má své ostré hrany, ale ty víc než jej vyvažuje celková zábavnost.
Hru ohodnotilo také 18 čtenářů průměrnou známkou 8.7/10.
8B3CE273 (9), KotOr (9), Arobert17 (10), s3Cr3 (10), Seffi (10), AsuraCzech (10), stuntman (9), shxrk (9), Ratos (9), Bouner (10), Xenus (3), Maty (9), SweetL.c.King (10), kraken7 (10), Alfajk (4), HentaiLord (10), Theogreel (6), Dr.Killjoy (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
NieR: Automata na PC, PS4Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata Screenshot ze hry NieR: Automata

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Nier: Automata – pro slávu lidstva
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Mr.Lolendo    Ano. Holt je to konzolová hra běžící na PC přes integrovaný emulátor. :DMr.Lolendomrlolendo10723    24.3.2017 09:15 Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od rocketbg:Ano. Holt je to konzolová hra běžící na PC přes integrovaný emulátor. :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

rocketbg napsal:No tak holt to na PC nevyšlo, škoda. :D

L.H.   3x   Nečetl. A dělat to nebudu.

Je někdo jinej schopnej odpovědět na jednoduchou otázku ?
L.H.lh1690
    24.3.2017 08:43
L.H.

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Nečetl. A dělat to nebudu.

Je někdo jinej schopnej odpovědět na jednoduchou otázku ?

Mr.Lolendo napsal:Pokud si četl všechny moje komenty ke hře tak znáš odpověď. Hlavně ve svém prvním jsem vše hned uvedl na pravou míru.
Zde už jen řeším definici hry. Tedy zaslouží-li si hra být označována jako PC hra. Na češ můj názor zní že jednoznačně ne.

rocketbg    No tak holt to na PC nevyšlo, škoda. :Drocketbgrocketbg38351    23.3.2017 20:21 rocketbg

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:No tak holt to na PC nevyšlo, škoda. :D

Mr.Lolendo napsal:Pokud si četl všechny moje komenty ke hře tak znáš odpověď. Hlavně ve svém prvním jsem vše hned uvedl na pravou míru.
Zde už jen řeším definici hry. Tedy zaslouží-li si hra být označována jako PC hra. Na češ můj názor zní že jednoznačně ne.

Mr.Lolendo    Pokud si četl všechny moje komenty ke hře tak znáš odpověď. Hlavně ve svém prvním jsem vše hned uvedl na pravou míru.
Zde už jen řeším definici hry. Tedy zaslouží-li si hra být označována jako PC hra. Na češ můj názor zní že jednoznačně ne.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    23.3.2017 19:37
Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od L.H.:Pokud si četl všechny moje komenty ke hře tak znáš odpověď. Hlavně ve svém prvním jsem vše hned uvedl na pravou míru.
Zde už jen řeším definici hry. Tedy zaslouží-li si hra být označována jako PC hra. Na češ můj názor zní že jednoznačně ne.

L.H. napsal:Já se ptal jasně.

L.H.    Já se ptal jasně.L.H.lh1690    23.3.2017 16:33 L.H.

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Já se ptal jasně.

Mr.Lolendo napsal:Jestli to je podporované nebo hratelné jsou dvě velice rozdílné věci.

Mr.Lolendo    Jestli to je podporované nebo hratelné jsou dvě velice rozdílné věci.Mr.Lolendomrlolendo10723    23.3.2017 14:30 Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od L.H.:Jestli to je podporované nebo hratelné jsou dvě velice rozdílné věci.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

L.H. napsal:A ta hra nepodporuje K+M ?

L.H.    A ta hra nepodporuje K+M ?L.H.lh1690    23.3.2017 14:16 L.H.

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:A ta hra nepodporuje K+M ?

Mr.Lolendo napsal:šlo by to aby hra byla hratelná na K+M ale potom by byla nehratelná zase na gamepadu.
Tohle je typ hry kde nejde udělal rozumný funkční kompromis prostě.
Gamepad je dnes bohužel přednější.

Mr.Lolendo    šlo by to aby hra byla hratelná na K+M ale potom by byla nehratelná zase na gamepadu.
Tohle je typ hry kde nejde udělal rozumný funkční kompromis prostě.
Gamepad je dnes bohužel přednější.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    23.3.2017 10:51
Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od Ratos:šlo by to aby hra byla hratelná na K+M ale potom by byla nehratelná zase na gamepadu.
Tohle je typ hry kde nejde udělal rozumný funkční kompromis prostě.
Gamepad je dnes bohužel přednější.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Ratos napsal:Tahle hra proste na klavesnici nebude hratelna nikdy.... se s tim smir, je to stejne na pytel jako strategie na gamepadu, ale jde videt ze nemas vubec poneti jak se hra ovlada:) (bez urazky ) ale jinak bys tak nemlel;)

Ratos   2x   Tahle hra proste na klavesnici nebude hratelna nikdy.... se s tim smir, je to stejne na pytel jako strategie na gamepadu, ale jde videt ze nemas vubec poneti jak se hra ovlada:) (bez urazky ) ale jinak bys tak nemlel;)Ratosratos11417    23.3.2017 08:15 Ratos

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Tahle hra proste na klavesnici nebude hratelna nikdy.... se s tim smir, je to stejne na pytel jako strategie na gamepadu, ale jde videt ze nemas vubec poneti jak se hra ovlada:) (bez urazky ) ale jinak bys tak nemlel;)Komentář byl autorem naposledy upraven 23.3.2017 08:23

Původní verze před úpravami:Tahle hra proste na klavesnici nebude hratelna nikdy.... se s tim smir, je to stejne na pytel jako strategie na gamepadu...navic v nier je s tebou takovej dron, kterej strili, nejak si nedokazu predstavit ovladat postavu , kameru a zaroven toho drona na klavesnici, to bys musels dat na easy aby ti to asi samo mirilo, ale jde videt ze nemas vubec poneti jak se hra ovlada:) (bez urazky ) ale jinak bys tak nemlel;)

Mr.Lolendo napsal:Sacred 2? ! :D

L.H.    DarksidersL.H.lh1690    23.3.2017 07:58 L.H.

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Darksiders

Mr.Lolendo napsal:Sacred 2? ! :D

Mr.Lolendo    Sacred 2? ! :DMr.Lolendomrlolendo10723    23.3.2017 07:06 Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od rocketbg:Sacred 2? ! :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

rocketbg napsal:Diablo má zafixovanou kameru z ptačí perspektivy, je to jiný případ.

dais    odkaz ] další dodělej si sám? :Ddaisdais18173    22.3.2017 19:49 dais

odkaz ] další dodělej si sám? :D

rocketbg   1x   Diablo má zafixovanou kameru z ptačí perspektivy, je to jiný případ.rocketbgrocketbg38351    22.3.2017 19:43 rocketbg

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Diablo má zafixovanou kameru z ptačí perspektivy, je to jiný případ.

Mr.Lolendo napsal:Diablo se taky ovládá myší... co je za problém? !

Ratos    Je to pecka, hraju od vcera a nemuzu se od toho odtrhnout, hudba a hratelnost je narosto famozni...Ratosratos11417    22.3.2017 14:30 Ratos

Je to pecka, hraju od vcera a nemuzu se od toho odtrhnout, hudba a hratelnost je narosto famozni...

Potkan-SK    10 minut a prec s hardisku. nudaPotkan-SKpotkan-sk56350    22.3.2017 14:17 Potkan-SK

10 minut a prec s hardisku. nuda

MORTHSIR    Prakticky/technicky vzato, tak neni problém ani u jednoho prípadu. :) Je to o zvyku, nechuti hrát na tom, ci onom atd. To už ale záleží na jedinci.
Edit. Trošku mi to celkový pojetím boje pripomíná MGR: Revengeance. :)
MORTHSIRmorthsir17268
    22.3.2017 08:47
MORTHSIR

Prakticky/technicky vzato, tak neni problém ani u jednoho prípadu. :) Je to o zvyku, nechuti hrát na tom, ci onom atd. To už ale záleží na jedinci.
Edit. Trošku mi to celkový pojetím boje pripomíná MGR: Revengeance. :)Komentář byl autorem naposledy upraven 22.3.2017 10:12

Původní verze před úpravami:Prakticky/technicky vzato, tak neni problém ani u jednoho prípadu. :) Je to o zvyku, nechuti hrát na tom, ci onom atd. To už ale záleží na jedinci.

Mr.Lolendo    Diablo se taky ovládá myší... co je za problém? !Mr.Lolendomrlolendo10723    22.3.2017 08:39 Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od rocketbg:Diablo se taky ovládá myší... co je za problém? !Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

rocketbg napsal:Hack and Slash na klávesnici je asi něco jako RTS na gamepadu. To opravdu nechceš. :D

MORTHSIR    Je dobre, že je i na PS Store demo k vyzkoušení, takže clovek má jasno do ceho jít.MORTHSIRmorthsir17268    22.3.2017 08:24 MORTHSIR

Je dobre, že je i na PS Store demo k vyzkoušení, takže clovek má jasno do ceho jít.

stuntman    Vcera rano po sichte som dotiahol a skusil. Po 2 hodinách som zistil, že ma to pohltilo a zabudol som ísť spať. Samozrejme večer znova šichta. :-D Vidím to tak, že ME Andromeda ide bokom na teraz asi. Nier ma fakt prekvapil. Skončia mi šichty, tak sa naplno pustím do toho.stuntmanstuntman8196    22.3.2017 03:09 stuntman

Vcera rano po sichte som dotiahol a skusil. Po 2 hodinách som zistil, že ma to pohltilo a zabudol som ísť spať. Samozrejme večer znova šichta. :-D Vidím to tak, že ME Andromeda ide bokom na teraz asi. Nier ma fakt prekvapil. Skončia mi šichty, tak sa naplno pustím do toho.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

AsuraCzech   1x   Tak NieR je mistrovské dílo a hudba, netřeba slov. Nádhera! ! ! !AsuraCzechasuraczech13644    21.3.2017 23:26 AsuraCzech

Tak NieR je mistrovské dílo a hudba, netřeba slov. Nádhera! ! ! !

rocketbg    Hack and Slash na klávesnici je asi něco jako RTS na gamepadu. To opravdu nechceš. :Drocketbgrocketbg38351    21.3.2017 22:45 rocketbg

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Hack and Slash na klávesnici je asi něco jako RTS na gamepadu. To opravdu nechceš. :D

Mr.Lolendo napsal:Hra ani nedovoluje změnit rozlišení. Tedy nastavíte třeba fullhd ale ve skutečnosti hra jede v nižším rozlišením.
Nejde o to vlastnit gamepad. Já prostě nechci hrát na gamepadu. Hra není Tekken nebo Croc nebo nějaká závodní hra. Na K+M by to mělo být bez problému hratelné ale není. Protože se na to prostě a jednoduše vývojáři v*srali.

Jak jsem psal není to plnohodnotný PC titul. Kdo do toho s tímto vědomím jde tak si hru užije. Kdo čeká PC titul tak bude zklamán.

Jakýkoliv SW musí ctít platformu. Vem si že by ti na PS4 vydali FPS střílečku která by měla hlavní podporu v K+M a na gamepadu by byla prakticky nehratelná.

Aby mohl napsat na tabulce čokolády že je to čokoláda tak musí obsahovat nejméně 30% kakaové sušiny. Tedy pokud tabulka obsahuje i jen 29, 9% tak nesmíš to označit za čokoládu.
Takové jsou pravidla. Pravidla určující a specifikující objekt/produkt/věc. Je to hlavně pro ochranu zákazníka tedy spotřebitele.
Např. taková majonéza a máslo nemá přesně daná specifika a tak se to běžně šidí. Dnes těžce seženeš pravé máslo a majonézu. Bohužel jeto ve směs jedno protože 8/10 lidí ani neví že to co kupují zabalené v tom kvádru a označené za máslo není skutečné máslo. Někteří chudáci ani neví jak má vypadat skutečné máslo protože jej nikdy neviděli natož jedli.

L.H.   2x   Šmarja. Nier na šipkách. To by nikdy nefungovalo.L.H.lh1690    21.3.2017 16:22 L.H.

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Šmarja. Nier na šipkách. To by nikdy nefungovalo.

Mr.Lolendo napsal:Hra ani nedovoluje změnit rozlišení. Tedy nastavíte třeba fullhd ale ve skutečnosti hra jede v nižším rozlišením.
Nejde o to vlastnit gamepad. Já prostě nechci hrát na gamepadu. Hra není Tekken nebo Croc nebo nějaká závodní hra. Na K+M by to mělo být bez problému hratelné ale není. Protože se na to prostě a jednoduše vývojáři v*srali.

Jak jsem psal není to plnohodnotný PC titul. Kdo do toho s tímto vědomím jde tak si hru užije. Kdo čeká PC titul tak bude zklamán.

Jakýkoliv SW musí ctít platformu. Vem si že by ti na PS4 vydali FPS střílečku která by měla hlavní podporu v K+M a na gamepadu by byla prakticky nehratelná.

Aby mohl napsat na tabulce čokolády že je to čokoláda tak musí obsahovat nejméně 30% kakaové sušiny. Tedy pokud tabulka obsahuje i jen 29, 9% tak nesmíš to označit za čokoládu.
Takové jsou pravidla. Pravidla určující a specifikující objekt/produkt/věc. Je to hlavně pro ochranu zákazníka tedy spotřebitele.
Např. taková majonéza a máslo nemá přesně daná specifika a tak se to běžně šidí. Dnes těžce seženeš pravé máslo a majonézu. Bohužel jeto ve směs jedno protože 8/10 lidí ani neví že to co kupují zabalené v tom kvádru a označené za máslo není skutečné máslo. Někteří chudáci ani neví jak má vypadat skutečné máslo protože jej nikdy neviděli natož jedli.

MORTHSIR    No co k tomu dodat? Snad jen mnoho štestí v príštim živote. :)MORTHSIRmorthsir17268    21.3.2017 14:44 MORTHSIR

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:No co k tomu dodat? Snad jen mnoho štestí v príštim živote. :)

Mr.Lolendo napsal:Hra ani nedovoluje změnit rozlišení. Tedy nastavíte třeba fullhd ale ve skutečnosti hra jede v nižším rozlišením.
Nejde o to vlastnit gamepad. Já prostě nechci hrát na gamepadu. Hra není Tekken nebo Croc nebo nějaká závodní hra. Na K+M by to mělo být bez problému hratelné ale není. Protože se na to prostě a jednoduše vývojáři v*srali.

Jak jsem psal není to plnohodnotný PC titul. Kdo do toho s tímto vědomím jde tak si hru užije. Kdo čeká PC titul tak bude zklamán.

Jakýkoliv SW musí ctít platformu. Vem si že by ti na PS4 vydali FPS střílečku která by měla hlavní podporu v K+M a na gamepadu by byla prakticky nehratelná.

Aby mohl napsat na tabulce čokolády že je to čokoláda tak musí obsahovat nejméně 30% kakaové sušiny. Tedy pokud tabulka obsahuje i jen 29, 9% tak nesmíš to označit za čokoládu.
Takové jsou pravidla. Pravidla určující a specifikující objekt/produkt/věc. Je to hlavně pro ochranu zákazníka tedy spotřebitele.
Např. taková majonéza a máslo nemá přesně daná specifika a tak se to běžně šidí. Dnes těžce seženeš pravé máslo a majonézu. Bohužel jeto ve směs jedno protože 8/10 lidí ani neví že to co kupují zabalené v tom kvádru a označené za máslo není skutečné máslo. Někteří chudáci ani neví jak má vypadat skutečné máslo protože jej nikdy neviděli natož jedli.

8B3CE273    Hack and slach rubaček z japonska zas tolik na PC není8B3CE2738b3ce27369683    21.3.2017 14:41 8B3CE273

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Hack and slach rubaček z japonska zas tolik na PC není

Mr.Lolendo napsal:Proč? Na PC máme málo her? !

dais    Problemy s rozlisenim a hra neni zadnej grafickej zazrak, ale ma nesmyslne vysoky pozadavky takze nejakou optimalizaci neresili (pry ma nekdy problemy s fps i na ps4)daisdais18173    21.3.2017 14:39 dais

@ odpověď na komentář od patasde:Problemy s rozlisenim a hra neni zadnej grafickej zazrak, ale ma nesmyslne vysoky pozadavky takze nejakou optimalizaci neresili (pry ma nekdy problemy s fps i na ps4)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

patasde napsal:Co ti na PC jde zle? Port je to kvalitni zadne velke problémy to nema. Pokud myslíš špatně ovládání na klávesnici tak to pak jo ale kdo v dnešní době nema gamepad na kterém se to hraje bez problému.

I hodnoceni na steamu to ma prevazne kladne

Mr.Lolendo   1x   Hra ani nedovoluje změnit rozlišení. Tedy nastavíte třeba fullhd ale ve skutečnosti hra jede v nižším rozlišením.
Nejde o to vlastnit gamepad. Já prostě nechci hrát na gamepadu. Hra není Tekken nebo Croc nebo nějaká závodní hra. Na K+M by to mělo být bez problému hratelné ale není. Protože se na to prostě a jednoduše vývojáři v*srali.

Jak jsem psal není to plnohodnotný PC titul. Kdo do toho s tímto vědomím jde tak si hru užije. Kdo čeká PC titul tak bude zklamán.

Jakýkoliv SW musí ctít platformu. Vem si že by ti na PS4 vydali FPS střílečku která by měla hlavní podporu v K+M a na gamepadu by byla prakticky nehratelná.

Aby mohl napsat na tabulce čokolády že je to čokoláda tak musí obsahovat nejméně 30% kakaové sušiny. Tedy pokud tabulka obsahuje i jen 29, 9% tak nesmíš to označit za čokoládu.
Takové jsou pravidla. Pravidla určující a specifikující objekt/produkt/věc. Je to hlavně pro ochranu zákazníka tedy spotřebitele.
Např. taková majonéza a máslo nemá přesně daná specifika a tak se to běžně šidí. Dnes těžce seženeš pravé máslo a majonézu. Bohužel jeto ve směs jedno protože 8/10 lidí ani neví že to co kupují zabalené v tom kvádru a označené za máslo není skutečné máslo. Někteří chudáci ani neví jak má vypadat skutečné máslo protože jej nikdy neviděli natož jedli.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    21.3.2017 14:23
Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od patasde:Hra ani nedovoluje změnit rozlišení. Tedy nastavíte třeba fullhd ale ve skutečnosti hra jede v nižším rozlišením.
Nejde o to vlastnit gamepad. Já prostě nechci hrát na gamepadu. Hra není Tekken nebo Croc nebo nějaká závodní hra. Na K+M by to mělo být bez problému hratelné ale není. Protože se na to prostě a jednoduše vývojáři v*srali.

Jak jsem psal není to plnohodnotný PC titul. Kdo do toho s tímto vědomím jde tak si hru užije. Kdo čeká PC titul tak bude zklamán.

Jakýkoliv SW musí ctít platformu. Vem si že by ti na PS4 vydali FPS střílečku která by měla hlavní podporu v K+M a na gamepadu by byla prakticky nehratelná.

Aby mohl napsat na tabulce čokolády že je to čokoláda tak musí obsahovat nejméně 30% kakaové sušiny. Tedy pokud tabulka obsahuje i jen 29, 9% tak nesmíš to označit za čokoládu.
Takové jsou pravidla. Pravidla určující a specifikující objekt/produkt/věc. Je to hlavně pro ochranu zákazníka tedy spotřebitele.
Např. taková majonéza a máslo nemá přesně daná specifika a tak se to běžně šidí. Dnes těžce seženeš pravé máslo a majonézu. Bohužel jeto ve směs jedno protože 8/10 lidí ani neví že to co kupují zabalené v tom kvádru a označené za máslo není skutečné máslo. Někteří chudáci ani neví jak má vypadat skutečné máslo protože jej nikdy neviděli natož jedli.

patasde napsal:Co ti na PC jde zle? Port je to kvalitni zadne velke problémy to nema. Pokud myslíš špatně ovládání na klávesnici tak to pak jo ale kdo v dnešní době nema gamepad na kterém se to hraje bez problému.

I hodnoceni na steamu to ma prevazne kladne

patasde   3x   Co ti na PC jde zle? Port je to kvalitni zadne velke problémy to nema. Pokud myslíš špatně ovládání na klávesnici tak to pak jo ale kdo v dnešní době nema gamepad na kterém se to hraje bez problému.

I hodnoceni na steamu to ma prevazne kladne
patasdepatasde17625
    21.3.2017 12:04
patasde

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:Co ti na PC jde zle? Port je to kvalitni zadne velke problémy to nema. Pokud myslíš špatně ovládání na klávesnici tak to pak jo ale kdo v dnešní době nema gamepad na kterém se to hraje bez problému.

I hodnoceni na steamu to ma prevazne kladneKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Mr.Lolendo napsal:Asijská platformová hra na PC. No to mi ho vyndej :D
Na obal krabičky hry by měli napsat: hra jede emulovaně na PC!
Což znamená. Ber mizerný PC port a hrej nebo odprejskni.

Co to znamená v kontextu PC her obecně vůči této hře? ! Že se nedá považovat jako PC titul protože to není PC hra i když na PC si ji zahrajete.
V tomto kontextu bych s hodnocením souhlasil.
Pokud bych ale měl hru zařadit do roviny zkutečných PC her tak by hra skončila s hodnocením NEHODNOCEN (3/10) protože nesplňuje základní požadavky na PC hru.

Mr.Lolendo    Vycházelo. Jen rádoby AAA her by bylo méně cože mě naprosto netlačí.

Sony, MS a Nintendo se dávno měly domluvit na společném emulátoru na PC. Ušetřilo by to všem vrásky na čele.
Taky by potom bylo jasné co si hráč kupuje. PC hru nebo Konzolovou hru.
Mr.Lolendomrlolendo10723
    21.3.2017 11:53
Mr.Lolendo

@ odpověď na komentář od MORTHSIR:Vycházelo. Jen rádoby AAA her by bylo méně cože mě naprosto netlačí.

Sony, MS a Nintendo se dávno měly domluvit na společném emulátoru na PC. Ušetřilo by to všem vrásky na čele.
Taky by potom bylo jasné co si hráč kupuje. PC hru nebo Konzolovou hru.

MORTHSIR napsal:To by ale žádné hry nevycházeli na PC vúbec. :D Budme rádi za to.

MORTHSIR    To by ale žádné hry nevycházeli na PC vúbec. :D Budme rádi za to.MORTHSIRmorthsir17268    21.3.2017 09:52 MORTHSIR

@ odpověď na komentář od dais:To by ale žádné hry nevycházeli na PC vúbec. :D Budme rádi za to.

dais napsal:Takže když to vydaj i na PC tak je v pohodě že je to neoptimalizovanej konzolovej port? To snad aby to na PC vůbec nevyšlo

dais    Takže když to vydaj i na PC tak je v pohodě že je to neoptimalizovanej konzolovej port? To snad aby to na PC vůbec nevyšlodaisdais18173    21.3.2017 09:43 dais

@ odpověď na komentář od 8B3CE273:Takže když to vydaj i na PC tak je v pohodě že je to neoptimalizovanej konzolovej port? To snad aby to na PC vůbec nevyšlo

8B3CE273 napsal:Můžete bejt rádi, že to vůbec na PC vydali.

Diskuze na fóru

Náhodné myšlenky a události dne (12018 příspěvků), PSN v ČR (5 příspěvků), ovladač na volant (3 příspěvky), SpellForce 3 (1 příspěvek), TERA - Pozvánka do guildy Rafani (1 příspěvek), Trance - TOAO 12 Darren Porter (455 příspěvků), STEAM -všechno sem (7041 příspěvků), Humble bundle -vše sem (580 příspěvků), Resident Evil (4 příspěvky), Splitscreen hry (7 příspěvků)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 

Battlerite

Recenze - 13.12.2017
 
Battlerite

Tak trochu jiná masivně multiplayerová hra. Uspěje v konkurenci League of Legends a Doty 2?

 
Přečíst celý článek»Autor: EddieCZ - Platforma: PC
 
 
Rozhovor s Michaelem Dennym o PlayStationu a Paris Games Week

Nejen o chystaných hrách s viceprezidentem SIE Worldwide Studios.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 
 
JCB Pioneer: Mars – dojmy z hraní

Založit kolonii na místě, které není zrovna ideální pro život je oříšek. O to víc je to složitější, když jste na to úplně sami.

 
Přečíst celý článek»Autor: ROYALFOX - Platforma: PC
 

SpellForce 3

Recenze - 11.12.2017
 
SpellForce 3

Svět Eo je zmítán záhadnou chorobou, z jejíhož šíření jsou obviněni magií nadaní jedinci. Přijdete na kloub původu zhoubného moru?

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC
 

Deskovkový speciál: Tókaidó

Speciál - 10.12.2017
 
Deskovkový speciál: Tókaidó

Hrstka poutníků se vydává pověstnou stezkou podél japonského pobřeží. Přidáte se k jejich pouti?