Uživatel nepřihlášen
     

FIFA 18 – Ronaldo a spol. jsou zpět

Úterý 3.10.2017 13:13 - Autor: Milan "Fakus" Votava - Rubrika: Recenze Recenze FIFA 18

Fotbalová série od EA Sports, FIFA, je po roce opět zpátky, avšak dokáže i letos zaujmout?

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Po virtuálním pažitu herní série Pro Evolution Soccer (recenze) se již několik dní proháníme a bavíme se přitom na výbornou. Nyní však přichází souputník a hlavní konkurent, FIFA, což okamžitě evokuje pouze jednu otázku – jaký že virtuální fotbal je ten nejlepší? Pokud očekáváte jednoznačnou odpověď, rovnou na začátku dnešní recenze mohu prozradit, že pro tuto otázku řešení neznám. Každá herní série vyniká v něčem jiném a jasno by si měli udělat především sami hráči, ať již za pomocí hratelného dema, gameplay videí anebo recenze. Nebudeme tedy již déle chodit kolem horké kaše a rovnou se vrhneme na to, co letošní FIFA přináší, v čem vyniká a na čem je potřeba ještě zapracovat.

Již při prvním zápase každý hráč série FIFA pocítí určitý rozdíl. Nebudeme si absolutně pohrávat s tvrzením – fotbalový simulátor – jelikož tím FIFA nikdy nebyla a ani se o to nesnaží. Jako každý rok, i letos jde o zcela jasnou arkádu, jejíž rychlost může u hráčů PES vyvolat posměšný úšklebek. Hráči létají po hřišti jako neúnavní sprinteři a dohonit rychlíky jako Antoine Griezman nebo Raheem Sterling je téměř nemožné. Na druhou stranu autoři zapracovali na driblingu, možnostech pokrytí balonu a i samotná hra tělem prošla řadou změn. Obrat protivníka o míč je tak mnohdy opravdu nelehký úkol, a i když se vám podaří vystihnout ten správný moment, ani to nemusí nutně znamenat, že kulatý nesmysl ukořistíte.

Jestliže jste zvyklí neustále znásilňovat tlačítko pro sprint, mnoho vítězství vás zřejmě nečeká. Během klasického driblingu je mnohem lépe možné s míčem manévrovat, zatímco při vedení balonu ve sprintu toho mnoho nesvedete. Naopak pokud například zrychlíte, najednou polevíte, míč zaseknete a změníte směr, celkem jednoduše pošlete svého strážce „na párek“. Mnohem jednodušeji mi jdou letos provádět také kličky a celkový dojem z pohybu s míčem je tentokrát mnohem lepší. Kladně na mě působí i zlepšení centrů a přihrávek vzduchem, které tvoří letos mnohem větší útočnou hrozbu. Co se týče náběhů a spolupráce s ostatními hráči, zde je určitě co zlepšovat.

Brankáři předvádějí poměrně nevyvážené výkony a zcela bez problémů dokáží vytvořit opravdu skvostný kiks. Zcela nesmyslně a poměrně často se snaží míč vyboxovat, jindy se zase dlouho zvedají ze země, a to ani nemluvím o tom, že nedokážou přejít plynule z jednoho zákroku do druhého, tak jako gólmani u konkurenční série. Pocity ze zápasů mi kazilo i neustálé nastřelování brankové konstrukce, jelikož vidět během jednoho zápasu klidně i čtyři nastřelené tyčky a k tomu tři břevna, to není žádný problém a tento fakt pouze přiživuje teorie, že při některých zápasech vám hra jednoduše nedovolí vyhrát.

„Autoři zapracovali na driblingu, možnostech pokrytí balonu a i samotná hra tělem prošla řadou změn.“

Ze střídačky snadno a rychle

Pochvalu si jistě zaslouží možnost rychlého střídání. Rozumějte, během zápasu vám vyskočí návrh na střídání hráče, pomocí jednoho jediného tlačítka návrh vyvoláte, druhým potvrdíte a je hotovo. Hráč vystřídán a vy vůbec nemusíte pozastavovat hru a otravně se prokousávat menu. Možnosti střídání je samozřejmě možné předem nadefinovat. Opravdu efektní a efektivní herní novinka, jež velmi jednoduše zrychluje hru a nikterak nezdržuje.

Ze hřiště se nyní pojďme podívat na herní obsah. Samozřejmě nechybí možnost zhostit se role manažera anebo mladičkého hráče při cestě na fotbalový Olymp. Stejně tak je možné vytvořit si vlastního hráče a hrát společně s přáteli v klubu, který si sami založíte, nebo se jednoduše připojíte do nějakého již vytvořeného a zahrajte si online až ve dvaadvaceti hráčích. Ze hry nezmizel ani ženský mezinárodní pohár, avšak žádné extra změny v jeho obsahu nehledejte. Velmi pestrá je i nabídka klubových pohárů, ale problémem není ani sestavení vlastního turnaje. Již velmi bohatý sortiment nejrůznějších fotbalových lig se i letos rozrostl o nové členy, avšak i když už ve hře najdeme i 3. německou ligu, česká liga stále nikde. Jediným českým zástupcem je Sparta Praha, a ačkoliv její fanoušci nemají v poslední době mnoho důvodů k oslavám, může být tento fakt alespoň malinkatou útěchou.




Výzvy vytváření mužstva nikdy neomrzí

Určitých změn se dočkal i nejhranější režim celé série – Ultimate Team. Předně, autoři po loňském roce přišli na to, že hráči jednoduše zbožňují výzvy, při kterých je třeba uspořádat sestavu přesně dle stanovených pravidel. Výzvy vytváření mužstva tak nemohou chybět ani letos a bude jich mnohem víc než v loňském roce. Novinkou jsou také denní a týdenní úkoly, za jejichž splnění vás nečeká nic menšího, než přísun mincí a nových balíčků. Jde o zcela jasné úkoly typu vstřel branku se španělským hráčem anebo odehraj deset zápasů, střel za týden třicet branek v Ultimate Teamu a podobně. Zkrátka další nástroj, jak motivovat hráče k dalšímu hraní.

Nově najdeme v Ultimate Teamu také Squad Battle, což je obdoba víkendové ligy, avšak v offline režimu. Jedná se tak o výbornou možnost, jak přijít k velkému množství mincí a balíčků, především pro ty hráče, kteří se do víkendové ligy ne a ne probojovat. Nicméně neustále platí, že hlavní odměny číhají v online Víkendové lize. Na všech platformách jsou v režimu Ultimate Team k dispozici hráčské ikony, takže v balíčku nyní můžete objevit i takové borce jako Pelé, Thiery Henry nebo Diego Maradona. A v případě, že zrovna nemáte chuť hrát anebo plnit výzvy, můžete si pustit ze záznamu nejlepší zápasy z víkendové ligy v nabídce Kanál šampionů.




Alex Hunter je zpět

Jestliže vás v loňském roce oslovila Cesta, neboli dobrodružství mladého hráče Alexe Huntera v naprosto novém herním režimu, který kromě fotbalu sází i na určitou filmovost a zajímavý příběh, budete i letos chrochtat blahem. Ano, Alex Hunter se vrací a příběh, jež nám autoři letos naservírovali, je ještě lepší, plný zajímavých zvratů a dochází v něm i k vyřešení celé řady nejasností z minulého dílu. Na samotném začátku hraní je navíc možnost importovat údaje a statistiky z předchozího ročníku, takže plynule navážete na Alexův příběh. Ale hlavně, během hraní Cesty se neustále něco děje, pořád je o co bojovat a vězte, že co Alex prožije během jednoho roku, to by vystačilo kdekomu na celý život. Oživení přináší i dvě herní vsuvky, kdy se trošku hlouběji podíváte i do osudů dalších lidí z Hunterova blízkého okolí.

„Alex Hunter se vrací a příběh, jež nám autoři letos naservírovali, je ještě lepší.“

Alexe je možné si i trošičku poupravit k obrazu svému. Jednak máme přístup do Alexova šatníku, takže je možné měnit mu oblečení a boty, avšak není problém ani změnit účes, popřípadě přidat tetování. Vlásky, tetovačky, však to znáte, bez toho by to už ani nešlo, jak říká Julius Lavický. Upravovat lze i Alexovo vybavení na zápasy, jako styl dresu, přidávat potítka, upravovat štulpny, ale hlavně vybírat kopačky. S herním režimem Cesta se autoři skutečně vytáhli a závěrečná scéna celého příběhu dává jasnou indicii, že s Alexem se ještě určitě uvidíme.

Loni se FIFA přesunula na nový engine, Frostbite. Bohužel i letos to vypadá, jako by se s ním vývojáři stále teprve učili pracovat. Hra tak v jednu chvíli vypadá opravdu skvěle, především při detailech a nejrůznějších scénách během hraní Cesty, ale občas jsou vidět značné nedostatky, které oku nikterak nelahodí. A už vůbec nerozumím, z jakého důvodu bylo potřeba přidávat do hry záběry přímo zaměřené na divácké ochozy, když se doopravdy nejedná o pěknou podívanou. Kdyby raději tvůrci zapracovali na chybách. Hráči totiž prochází texturami, občas jakoby kloužou po hrací ploše a ani o nelidské zkroucení končetin není nouze.




Cristiano jako živý

Problém jsem měl také s nasvícením scény. Při některých zápasech mi přišli hráči příliš tmavý, zatímco trávník se až neonově leskne. Nevím, zdali má jít o jakési znázornění zapadajícího slunce, ale podobné efekty si autoři mohli odpustit. Pochvalou budiž možnost hrát na PS4 Pro v rozlišení 4K a velmi pěkně působí i někteří hráči, vymodelovaní do nejmenšího detailu. Například takový Cristiano Ronaldo skutečně vypadá a pohybuje se téměř jako živý. Záměrně však píši někteří, jelikož ne úplně všichni jsou reálnou předlohou sebe sama a v mnoha případech bych se dokonce nebál napsat, že u konkurenční série PES vypadá celá řada hráčů skutečně podstatně lépe.

Dlouho jsem přemýšlel, jakou že známku letošnímu dílu série FIFA udělím a nebudu lhát, když vám prozradím, že jsem velmi dlouho uvažoval nad známkou 7. Nakonec však udělím známku o stupínek vyšší, avšak nikoliv z čistého alibismu, ale pouze proto, že letošní FIFU zachránilo její výborné útočné duo – Ultimate Team a Cesta.

FIFA 18 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

FIFA 18 na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, SwitchHodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
FIFA 18
» Více o hře
Líbí se nám
  • lepší dribling a hra tělem
  • zrychlené střídání
  • pokračování Alexe Huntera
Vadí nám
  • opakující se bugy
  • nehezké nasvícení scény
  • neustálé nastřelování brankové konstrukce
Verdikt: Ač očekávání byla veliká, celkový dojem zachraňuje až režim Ultimate Team a pokračování dobrodružství Alexe Huntera.
Hru ohodnotilo také 15 čtenářů průměrnou známkou 7.1/10.
the víta ! :) (9), pici (3), opletalpa (8), SpriteCZ (7), Kedamir (8), Norbi001 (6), taksatunga (6), Behavioralista (9), ori63 (2), skyw84 (7), marek7777 (8), Mustaffa (8), chelseacz (7), Mazuur (8), Turokman87 (10)
Před vydáním hru ohodnotilo 7 čtenářů průměrnou známkou 8/10.
SPARCO1979 (10), Schovi (10), devin (1), mirec (10), Vlken69 (8), Simonelocz (8), reflex24 (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
FIFA 18 na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, SwitchScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18 Screenshot ze hry FIFA 18

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku FIFA 18 – Ronaldo a spol. jsou zpět
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Foxy   1x   Tak tím pádem je to v prdeli a bezpředmětné :DFoxyfoxy66762    12.10.2017 13:57 Foxy

@ odpověď na komentář od Ayreas:Tak tím pádem je to v prdeli a bezpředmětné :D

Ayreas napsal:No jooo jenže ty to jedeš na PC a já na PS4 a crossplay zatím není :D Takže sem tě nepotěšil bohužel :nah:

Ayreas    No jooo jenže ty to jedeš na PC a já na PS4 a crossplay zatím není :D Takže sem tě nepotěšil bohužel :nah:Ayreasayreas57206    10.10.2017 19:45 Ayreas

@ odpověď na komentář od Foxy:No jooo jenže ty to jedeš na PC a já na PS4 a crossplay zatím není :D Takže sem tě nepotěšil bohužel :nah:

Foxy napsal:Ayreas dej nick/acc na Origin a dáme Pro Clubs together :) konečně někdo, kdo hraje i něco normálního a reálného než jen FUT :D Třeba vytvoříme i CZ/SK komunu/team a dokážeme se dopracovat do L1 :)

Foxy    Ayreas dej nick/acc na Origin a dáme Pro Clubs together :) konečně někdo, kdo hraje i něco normálního a reálného než jen FUT :D Třeba vytvoříme i CZ/SK komunu/team a dokážeme se dopracovat do L1 :)Foxyfoxy66762    10.10.2017 10:24 Foxy

@ odpověď na komentář od Ayreas:Ayreas dej nick/acc na Origin a dáme Pro Clubs together :) konečně někdo, kdo hraje i něco normálního a reálného než jen FUT :D Třeba vytvoříme i CZ/SK komunu/team a dokážeme se dopracovat do L1 :)

Ayreas napsal:Ber to tak, že třeba je to 5 průměr, 6 nadprůměr, 7 dobrý, 8 skvělý, 9 výborný, 10 dokonalý ? :D No tak 8 to mít nemůsí zrovna, ale úplnej průser to zas není :-) ... Btw no já radši střely z dálky 8-)

Jinak neodpustím si komentář k té Cestě, abych uvedl na pravou míru tak mě poslední tři roky na Fifě nejvíc baví Proficluby a proto sem holt zaujatej a nadšenej z toho, že můžu hrát "za jednoho hráče" 8-) to, že je to podle holywoodskeho scénaře je věc druhá :-D ... Takže když sem viděl ten tvuj poznatek s "lopatou" tak sem si říkal WTF? ! Really? :-D :gun:

Bond 007   2x   Neřekl jsem že je hrej lepší, a ani si to nemyslím. Nejlepší herní web byl a bude vždy zde. A koukám, že rád urážíš lidi kteří mají jiný názor. Co kdyby jsi místo těch keců radši poslal kilo na zing. Kdyby každý kdo tu píše nesmysly přispěl na zing kilo tak dostávají recenzenti 5000 za recenzi. :D :D :DBond 007bond-00774786    7.10.2017 18:56 Bond 007

@ odpověď na komentář od Norbi001:Neřekl jsem že je hrej lepší, a ani si to nemyslím. Nejlepší herní web byl a bude vždy zde. A koukám, že rád urážíš lidi kteří mají jiný názor. Co kdyby jsi místo těch keců radši poslal kilo na zing. Kdyby každý kdo tu píše nesmysly přispěl na zing kilo tak dostávají recenzenti 5000 za recenzi. :D :D :D

Norbi001 napsal:To že někdo vybere víc peněz neznamená, že je nutně lepší. Jde o celkovou kvalitu. Ta je z mého úhlu pohledu mnohem lepší zde. A jak to o něm vím? Přečetl sis jeho recenze? Ten o opravdový fotbal nezavadil jak je rok dlouhý. Přečti si je a uvidíš sám. On je karikatura recenzenta.

Norbi001    To že někdo vybere víc peněz neznamená, že je nutně lepší. Jde o celkovou kvalitu. Ta je z mého úhlu pohledu mnohem lepší zde. A jak to o něm vím? Přečetl sis jeho recenze? Ten o opravdový fotbal nezavadil jak je rok dlouhý. Přečti si je a uvidíš sám. On je karikatura recenzenta.Norbi001norbi00117630    7.10.2017 18:49 Norbi001

@ odpověď na komentář od Bond 007:To že někdo vybere víc peněz neznamená, že je nutně lepší. Jde o celkovou kvalitu. Ta je z mého úhlu pohledu mnohem lepší zde. A jak to o něm vím? Přečetl sis jeho recenze? Ten o opravdový fotbal nezavadil jak je rok dlouhý. Přečti si je a uvidíš sám. On je karikatura recenzenta.

Bond 007 napsal:Zajímavé je, že na donate tam vybírají o dost víc. A jak víš, že nikdy do míče ? To jako věštíš z hovna ?

Bond 007    Zajímavé je, že na donate tam vybírají o dost víc. A jak víš, že nikdy do míče ? To jako věštíš z hovna ?Bond 007bond-00774786    7.10.2017 18:34 Bond 007

@ odpověď na komentář od Norbi001:Zajímavé je, že na donate tam vybírají o dost víc. A jak víš, že nikdy do míče ? To jako věštíš z hovna ?

Norbi001 napsal::D Tvůj pozorovací smysl je asi hodně zakrnělej co? To jsem nikdy netvrdil. Ale co to tobě budu povídat že? Je rozdíl mezi tím co napsal rádoby recenzent na hrej a mezi tím, co bylo napsáno zde. Zde je normální recenze, se kterou můžu a nemusím souhlasit. Na hrej, psal člověk, co do míče nekopl ani jednou v životě, je o něm moc dobře známo, že je to zarytý fifař a jakákoliv objektivnost je mu cizí. Má vyjadřovací schopnosti cikána a ve své rádoby recenzi nemá podložený ani jeden jeho argument. Jeho hodnocení si nemůže ani za mák obhájit. Je na něm vidět, že hru hrál jednou a z toho zpíchnul recenzi. Ostatně... je to vidět i dle komentářů, který mu tam ostatní píší. O další důvod více, proč zůstat tady na Zingu. Tady aspoň jsou objektivnější, i když pořád autorovo preferencemi poznamenané, recenze, které nejsou zpatlané během pauzy na kafe. Mají aspoň nějakou váhu. Nemám u nich potřebu se jít vyzvracet. Z 90ti procent jsou dost dobré a kvalitní. Na hrej? :D Tam je to komedie. A ti tři obstojní redaktoři to tam nevytrhnou.

Norbi001    :D Tvůj pozorovací smysl je asi hodně zakrnělej co? To jsem nikdy netvrdil. Ale co to tobě budu povídat že? Je rozdíl mezi tím co napsal rádoby recenzent na hrej a mezi tím, co bylo napsáno zde. Zde je normální recenze, se kterou můžu a nemusím souhlasit. Na hrej, psal člověk, co do míče nekopl ani jednou v životě, je o něm moc dobře známo, že je to zarytý fifař a jakákoliv objektivnost je mu cizí. Má vyjadřovací schopnosti cikána a ve své rádoby recenzi nemá podložený ani jeden jeho argument. Jeho hodnocení si nemůže ani za mák obhájit. Je na něm vidět, že hru hrál jednou a z toho zpíchnul recenzi. Ostatně... je to vidět i dle komentářů, který mu tam ostatní píší. O další důvod více, proč zůstat tady na Zingu. Tady aspoň jsou objektivnější, i když pořád autorovo preferencemi poznamenané, recenze, které nejsou zpatlané během pauzy na kafe. Mají aspoň nějakou váhu. Nemám u nich potřebu se jít vyzvracet. Z 90ti procent jsou dost dobré a kvalitní. Na hrej? :D Tam je to komedie. A ti tři obstojní redaktoři to tam nevytrhnou.Norbi001norbi00117630    7.10.2017 18:07 Norbi001

@ odpověď na komentář od Bond 007::D Tvůj pozorovací smysl je asi hodně zakrnělej co? To jsem nikdy netvrdil. Ale co to tobě budu povídat že? Je rozdíl mezi tím co napsal rádoby recenzent na hrej a mezi tím, co bylo napsáno zde. Zde je normální recenze, se kterou můžu a nemusím souhlasit. Na hrej, psal člověk, co do míče nekopl ani jednou v životě, je o něm moc dobře známo, že je to zarytý fifař a jakákoliv objektivnost je mu cizí. Má vyjadřovací schopnosti cikána a ve své rádoby recenzi nemá podložený ani jeden jeho argument. Jeho hodnocení si nemůže ani za mák obhájit. Je na něm vidět, že hru hrál jednou a z toho zpíchnul recenzi. Ostatně... je to vidět i dle komentářů, který mu tam ostatní píší. O další důvod více, proč zůstat tady na Zingu. Tady aspoň jsou objektivnější, i když pořád autorovo preferencemi poznamenané, recenze, které nejsou zpatlané během pauzy na kafe. Mají aspoň nějakou váhu. Nemám u nich potřebu se jít vyzvracet. Z 90ti procent jsou dost dobré a kvalitní. Na hrej? :D Tam je to komedie. A ti tři obstojní redaktoři to tam nevytrhnou.

Bond 007 napsal:Co tak sleduji, tak podle tebe kdo nechválí PES mele blbosti. Tady taky dostal PES i FIFA stejné hodnocení.

Bond 007    Co tak sleduji, tak podle tebe kdo nechválí PES mele blbosti. Tady taky dostal PES i FIFA stejné hodnocení.Bond 007bond-00774786    7.10.2017 17:21 Bond 007

@ odpověď na komentář od Norbi001:Co tak sleduji, tak podle tebe kdo nechválí PES mele blbosti. Tady taky dostal PES i FIFA stejné hodnocení.

Norbi001 napsal:To jo no. Recenze od zarytého FIFAře, který dokonce mele úplně zcestně, je reprezentativní vzorek recenzí. Všude jinde vychvalují PES a jsou to hlavně recenze. Tohle je výblitek hotentéta, jehož vyjadřovací schopnosti jsou na úrovni mrtvého prasete. Ten fotbal v životě nehrál a my co jsme ho hráli i soutěžně víme, co je fotbalovější a co je v konečném důsledku lepší.

Norbi001   1x   To jo no. Recenze od zarytého FIFAře, který dokonce mele úplně zcestně, je reprezentativní vzorek recenzí. Všude jinde vychvalují PES a jsou to hlavně recenze. Tohle je výblitek hotentéta, jehož vyjadřovací schopnosti jsou na úrovni mrtvého prasete. Ten fotbal v životě nehrál a my co jsme ho hráli i soutěžně víme, co je fotbalovější a co je v konečném důsledku lepší.Norbi001norbi00117630    7.10.2017 15:40 Norbi001

To jo no. Recenze od zarytého FIFAře, který dokonce mele úplně zcestně, je reprezentativní vzorek recenzí. Všude jinde vychvalují PES a jsou to hlavně recenze. Tohle je výblitek hotentéta, jehož vyjadřovací schopnosti jsou na úrovni mrtvého prasete. Ten fotbal v životě nehrál a my co jsme ho hráli i soutěžně víme, co je fotbalovější a co je v konečném důsledku lepší.

reflex24   1x   Přečtěte si recenzi PES 2018 na hrej, to je top. :D :D :D Jinak s 8/10 se dá souhlasit. Co se týče PES tak je herně lepší, ale zase nemá tak zábavné mody a tak pěknou grafiku jako FIFA. .reflex24reflex2428655    7.10.2017 10:23 reflex24

Přečtěte si recenzi PES 2018 na hrej, to je top. :D :D :D Jinak s 8/10 se dá souhlasit. Co se týče PES tak je herně lepší, ale zase nemá tak zábavné mody a tak pěknou grafiku jako FIFA. .

DesmondCZE    Během zápasu nastřelím klidně 5x tyč, nebo rovnou se při střele povede tyč-čára-tyč. Letos přidali asi do míče magnet.DesmondCZEdesmondcze13340    6.10.2017 23:57 DesmondCZE

Během zápasu nastřelím klidně 5x tyč, nebo rovnou se při střele povede tyč-čára-tyč. Letos přidali asi do míče magnet.

Ayreas    Ber to tak, že třeba je to 5 průměr, 6 nadprůměr, 7 dobrý, 8 skvělý, 9 výborný, 10 dokonalý ? :D No tak 8 to mít nemůsí zrovna, ale úplnej průser to zas není :-) ... Btw no já radši střely z dálky 8-)

Jinak neodpustím si komentář k té Cestě, abych uvedl na pravou míru tak mě poslední tři roky na Fifě nejvíc baví Proficluby a proto sem holt zaujatej a nadšenej z toho, že můžu hrát "za jednoho hráče" 8-) to, že je to podle holywoodskeho scénaře je věc druhá :-D ... Takže když sem viděl ten tvuj poznatek s "lopatou" tak sem si říkal WTF? ! Really? :-D :gun:
Ayreasayreas57206
    6.10.2017 20:16
Ayreas

@ odpověď na komentář od Norbi001:Ber to tak, že třeba je to 5 průměr, 6 nadprůměr, 7 dobrý, 8 skvělý, 9 výborný, 10 dokonalý ? :D No tak 8 to mít nemůsí zrovna, ale úplnej průser to zas není :-) ... Btw no já radši střely z dálky 8-)

Jinak neodpustím si komentář k té Cestě, abych uvedl na pravou míru tak mě poslední tři roky na Fifě nejvíc baví Proficluby a proto sem holt zaujatej a nadšenej z toho, že můžu hrát "za jednoho hráče" 8-) to, že je to podle holywoodskeho scénaře je věc druhá :-D ... Takže když sem viděl ten tvuj poznatek s "lopatou" tak sem si říkal WTF? ! Really? :-D :gun:

Norbi001 napsal:Tvrdit, že jí nenávidím, fakt nemůžu. Vadí mi, ale abych si jí nezahrál, tak to fakt tak hrozný není. Jak jsem říkal.... ve FIFĚ je parádní ta omáčka okolo a člověk to té FIFĚ jednou za čas odpustí, ale to ostatní? No nevim nevim. Pro mě je stejně vždycky PESko vítězem, ale taky to má své mouchy, za které bych nejraději vývojáře "ukřižoval". Ale to, že FIFA 18 si 8 z 10ti nezaslouží, tak za tím si stojím. Na 8 z 10ti by to muselo dopadnout jinak. Přesnosti střel mi tolik ani nevadí, protože stejně devadesát procent střel, z bližší vzdálenosti, na vzdálenější tyč končí gólem. Stále ale neopravili rozhodčí a jejich nepískání faulů protihráče (umělé inteligence) . To házení klacků pod nohy už od 12ky přehlížím.

Norbi001    Tvrdit, že jí nenávidím, fakt nemůžu. Vadí mi, ale abych si jí nezahrál, tak to fakt tak hrozný není. Jak jsem říkal.... ve FIFĚ je parádní ta omáčka okolo a člověk to té FIFĚ jednou za čas odpustí, ale to ostatní? No nevim nevim. Pro mě je stejně vždycky PESko vítězem, ale taky to má své mouchy, za které bych nejraději vývojáře "ukřižoval". Ale to, že FIFA 18 si 8 z 10ti nezaslouží, tak za tím si stojím. Na 8 z 10ti by to muselo dopadnout jinak. Přesnosti střel mi tolik ani nevadí, protože stejně devadesát procent střel, z bližší vzdálenosti, na vzdálenější tyč končí gólem. Stále ale neopravili rozhodčí a jejich nepískání faulů protihráče (umělé inteligence) . To házení klacků pod nohy už od 12ky přehlížím.Norbi001norbi00117630    6.10.2017 19:40 Norbi001

@ odpověď na komentář od Ayreas:Tvrdit, že jí nenávidím, fakt nemůžu. Vadí mi, ale abych si jí nezahrál, tak to fakt tak hrozný není. Jak jsem říkal.... ve FIFĚ je parádní ta omáčka okolo a člověk to té FIFĚ jednou za čas odpustí, ale to ostatní? No nevim nevim. Pro mě je stejně vždycky PESko vítězem, ale taky to má své mouchy, za které bych nejraději vývojáře "ukřižoval". Ale to, že FIFA 18 si 8 z 10ti nezaslouží, tak za tím si stojím. Na 8 z 10ti by to muselo dopadnout jinak. Přesnosti střel mi tolik ani nevadí, protože stejně devadesát procent střel, z bližší vzdálenosti, na vzdálenější tyč končí gólem. Stále ale neopravili rozhodčí a jejich nepískání faulů protihráče (umělé inteligence) . To házení klacků pod nohy už od 12ky přehlížím.

Ayreas napsal:Ehm... tak proč teda tu Fifu hraješ když ji nemáš tak rád? :D

PS: Už vydali update, oprava přesnosti střel a zlepšení golmanů = už mi to tam padat nebude sakra :nah: :-D

Ayreas    Ehm... tak proč teda tu Fifu hraješ když ji nemáš tak rád? :D

PS: Už vydali update, oprava přesnosti střel a zlepšení golmanů = už mi to tam padat nebude sakra :nah: :-D
Ayreasayreas57206
    6.10.2017 13:03
Ayreas

@ odpověď na komentář od Norbi001:Ehm... tak proč teda tu Fifu hraješ když ji nemáš tak rád? :D

PS: Už vydali update, oprava přesnosti střel a zlepšení golmanů = už mi to tam padat nebude sakra :nah: :-D

Norbi001 napsal:Tak teď už jenom čekat na reflexe a na jeho objevy o tom, jak vypadáme. :D Docela se na to těším. Tuhle komedii může obhajovat jenom pár lidí a všichni víme, jaký typ lidí to je. Fotbal to v životě nehrálo a hodí se maximálně tak k lopatě. 8/10 hodnocení je čirá komedie a všichni víme, proč oba tituly opět dostali stejné hodnocení. Kritický názor opravdu chybí.

Počítač nikdy prakticky nefauluje, ale u Vás pískne i ten nejmenší dotek. Příběh to je kapitola sama o sobě... no a o herním stylu ani nemluvim. Pravda.... spousta věcí je zlepšená a některé opravdu idiotské chyby jsou pryč, ale opět je tam spousta dalších kravin, které sráží týhle hře hodnocení. A to zcela zbytečně.

Norbi001    Tak teď už jenom čekat na reflexe a na jeho objevy o tom, jak vypadáme. :D Docela se na to těším. Tuhle komedii může obhajovat jenom pár lidí a všichni víme, jaký typ lidí to je. Fotbal to v životě nehrálo a hodí se maximálně tak k lopatě. 8/10 hodnocení je čirá komedie a všichni víme, proč oba tituly opět dostali stejné hodnocení. Kritický názor opravdu chybí.

Počítač nikdy prakticky nefauluje, ale u Vás pískne i ten nejmenší dotek. Příběh to je kapitola sama o sobě... no a o herním stylu ani nemluvim. Pravda.... spousta věcí je zlepšená a některé opravdu idiotské chyby jsou pryč, ale opět je tam spousta dalších kravin, které sráží týhle hře hodnocení. A to zcela zbytečně.
Norbi001norbi00117630
    6.10.2017 10:31
Norbi001

Tak teď už jenom čekat na reflexe a na jeho objevy o tom, jak vypadáme. :D Docela se na to těším. Tuhle komedii může obhajovat jenom pár lidí a všichni víme, jaký typ lidí to je. Fotbal to v životě nehrálo a hodí se maximálně tak k lopatě. 8/10 hodnocení je čirá komedie a všichni víme, proč oba tituly opět dostali stejné hodnocení. Kritický názor opravdu chybí.

Počítač nikdy prakticky nefauluje, ale u Vás pískne i ten nejmenší dotek. Příběh to je kapitola sama o sobě... no a o herním stylu ani nemluvim. Pravda.... spousta věcí je zlepšená a některé opravdu idiotské chyby jsou pryč, ale opět je tam spousta dalších kravin, které sráží týhle hře hodnocení. A to zcela zbytečně.

rozirozi   2x   8/10 to je vážně vtip toto :Drozirozirozirozi21339    6.10.2017 01:47 rozirozi

8/10 to je vážně vtip toto :D

Foxy    Musím s tebou souhlasit :) váha rozhodnutí je čistě jen kosmetická...bez nějakého dopadu. Jak už jsem psal v dřívějších článcích...Hunter je vzýván jako bůh co všechny spasí :D člověk se nemůže sám rozhodnout a ani hrát za někoho jiného...to jsem už loni na začátku docela nelibě nesl. Souhlasím s popisem mimů :D pár hráčů umí něco říct jinak zbytek mlčí. Zástupce trenéra je vždy jeden a ten samý :D no prostě jak popisuješFoxyfoxy66762    4.10.2017 12:58 Foxy

@ odpověď na komentář od Norbi001:Musím s tebou souhlasit :) váha rozhodnutí je čistě jen kosmetická...bez nějakého dopadu. Jak už jsem psal v dřívějších článcích...Hunter je vzýván jako bůh co všechny spasí :D člověk se nemůže sám rozhodnout a ani hrát za někoho jiného...to jsem už loni na začátku docela nelibě nesl. Souhlasím s popisem mimů :D pár hráčů umí něco říct jinak zbytek mlčí. Zástupce trenéra je vždy jeden a ten samý :D no prostě jak popisuješ

Norbi001 napsal:Příběh bych jako dobrá část? Měli úplně odstranit nějaký "rozhodnutí". Jsou k ničemu. Hra Vás stejně více či méně dostrká tam, kam chce a ne tam kam chcete Vy.

Třeba to, že Vám to vnutí odchod z Vašeho týmu. Vynuceně vystřídáte tři různé kluby aniž by Vám někdo dal možnost zůstat apod. Když už do toho vrazili tolik a hrají si na rozhodnutí, tak ať to má nějakou váhu ne? Všichni ostatní hráči jsou jenom banda mimů, co neotevřou hubu. Jenom dva tam vždycky mluví. Konečně aspoň dali možnost hrát i za někoho jiného. Nevím proč to nešlo na začátku. To by se někdo posral? Jakmile by si někdo mohl vybrat? Spoustu lidí by to sneslo lépe než tohle. Celkově ten příběh je slabej. Nutí Vás k postupu tak, jak je to nalajnovaný, ale simuluje Vám to jakási nepodstatná rozhodnutí. Až na dvě vyjímky.

Norbi001   2x   Příběh bych jako dobrá část? Měli úplně odstranit nějaký "rozhodnutí". Jsou k ničemu. Hra Vás stejně více či méně dostrká tam, kam chce a ne tam kam chcete Vy.

Třeba to, že Vám to vnutí odchod z Vašeho týmu. Vynuceně vystřídáte tři různé kluby aniž by Vám někdo dal možnost zůstat apod. Když už do toho vrazili tolik a hrají si na rozhodnutí, tak ať to má nějakou váhu ne? Všichni ostatní hráči jsou jenom banda mimů, co neotevřou hubu. Jenom dva tam vždycky mluví. Konečně aspoň dali možnost hrát i za někoho jiného. Nevím proč to nešlo na začátku. To by se někdo posral? Jakmile by si někdo mohl vybrat? Spoustu lidí by to sneslo lépe než tohle. Celkově ten příběh je slabej. Nutí Vás k postupu tak, jak je to nalajnovaný, ale simuluje Vám to jakási nepodstatná rozhodnutí. Až na dvě vyjímky.
Norbi001norbi00117630
    4.10.2017 08:04
Norbi001

Tento komentář obsahuje spoilery. Zobrazit v čitelné podoběCříoěu olpu wnxb qboeá čáfg? Zěyv úcyaě bqfgenavg aěwnxý &dhbg;ebmubqahgí&dhbg;. Wfbh x avčrzh. Uen Iáf fgrwaě iípr čv zéaě qbfgexá gnz, xnz pupr n ar gnz xnz puprgr Il. Gřron gb, žr Iáz gb iahgí bqpubq m Inšrub gýzh. Ilahpraě ilfgříqágr gřv eůmaé xyhol navž ol Iáz aěxqb qny zbžabfg můfgng ncbq. Xqlž hž qb gbub ienmvyv gbyvx n uenwí fv an ebmubqahgí, gnx nť gb zá aěwnxbh iáuh ar? Išvpuav bfgngaí ueáčv wfbh wrabz onaqn zvzů, pb arbgriřbh uhoh. Wrabz qin gnz ižqlpxl zyhií. Xbarčaě nfcbň qnyv zbžabfg ueág v mn aěxbub wvaéub. Ariíz cebč gb aršyb an mnčágxh. Gb ol fr aěxqb cbfeny? Wnxzvyr ol fv aěxqb zbuy iloeng? Fcbhfgh yvqí ol gb farfyb yécr arž gbuyr. Pryxbiě gra cříoěu wr fynorw. Ahgí Iáf x cbfghch gnx, wnx wr gb anynwabinaý, nyr fvzhyhwr Iáz gb wnxáfv arcbqfgngaá ebmubqahgí. Nž an qiě ilwízxl.Příběh bych jako dobrá část? Měli úplně odstranit nějaký "rozhodnutí". Jsou k ničemu. Hra Vás stejně více či méně dostrká tam, kam chce a ne tam kam chcete Vy.

Třeba to, že Vám to vnutí odchod z Vašeho týmu. Vynuceně vystřídáte tři různé kluby aniž by Vám někdo dal možnost zůstat apod. Když už do toho vrazili tolik a hrají si na rozhodnutí, tak ať to má nějakou váhu ne? Všichni ostatní hráči jsou jenom banda mimů, co neotevřou hubu. Jenom dva tam vždycky mluví. Konečně aspoň dali možnost hrát i za někoho jiného. Nevím proč to nešlo na začátku. To by se někdo posral? Jakmile by si někdo mohl vybrat? Spoustu lidí by to sneslo lépe než tohle. Celkově ten příběh je slabej. Nutí Vás k postupu tak, jak je to nalajnovaný, ale simuluje Vám to jakási nepodstatná rozhodnutí. Až na dvě vyjímky.

Foxy    Hráči jsou vymodelování až od ratingu 80+ jsem četl.... to co je pod, je katastrofa. Jinak rád bych s někým dal Pro Clubs...už léta se soustředím jen na toto, ale nemám s kým hrát : / bohužel nevím, zda je hra cross-platformní a proto hledám přednostně PC hráče. Jinak kdo má prosím Fifu 18 na PC s českými titulkami, dejte mi prosím vědět.... rád bych si od vás nechal poslat CZ soubory, protože jsem si omylem koupil zahraniční verzi bez češtiny a tudíž musím češtinu nakopírovat manuálně tak jak to šlo dříve.Foxyfoxy66762    3.10.2017 15:36 Foxy

Hráči jsou vymodelování až od ratingu 80+ jsem četl.... to co je pod, je katastrofa. Jinak rád bych s někým dal Pro Clubs...už léta se soustředím jen na toto, ale nemám s kým hrát : / bohužel nevím, zda je hra cross-platformní a proto hledám přednostně PC hráče. Jinak kdo má prosím Fifu 18 na PC s českými titulkami, dejte mi prosím vědět.... rád bych si od vás nechal poslat CZ soubory, protože jsem si omylem koupil zahraniční verzi bez češtiny a tudíž musím češtinu nakopírovat manuálně tak jak to šlo dříve.

taksatunga    ja som tiez isiel do fify kvoli FUT a profi klubom. V offline padaju neskutocne lacne goly a takmer z kazdej pozicie, a to hram na legendary obtiaznosti. dufam ze to nejaky patch opravi, lebo do coho hunter kopne, z toho je gol. som zvedavy co vymyslia pocas MS v Rusku, akeho pridavku sa dockame :)taksatungataksatunga29656    3.10.2017 15:16 taksatunga

ja som tiez isiel do fify kvoli FUT a profi klubom. V offline padaju neskutocne lacne goly a takmer z kazdej pozicie, a to hram na legendary obtiaznosti. dufam ze to nejaky patch opravi, lebo do coho hunter kopne, z toho je gol. som zvedavy co vymyslia pocas MS v Rusku, akeho pridavku sa dockame :)

Ayreas   4x   Mám z toho smíšené pocity 8-)
Musel sem zvednout obtížnost, přijde mi letošní fifa lehčí než předešlý ročník a nebo to vážně dělají brankáři, jelikož mi přijdou naopak horší a nic nechytnou! :-D konstrukci tak často netrefuji já, jako spíš počítačový protivník (5krat za zápas normálka) :-D.
Bránění, souhlasím je těžší což je super, celkově pohyb odlišný ;-) .

Každopádně mám radost i z takových maličkostí jako v režimu kariera možnost jednat s klubem i hráčem v "reálném čase", zahrnutí výkupní klauzule, atd.

Režim Cesta paráda, ještě mi chybí dohrát závěr, ale neskutečná bomba! :thumbup:

Věřím, že PES je lepší jako simulace fotbalu, ale já mám rád i tu omáčku okolo a proto je nová Fifa jasná volba :-D
Ayreasayreas57206
    3.10.2017 13:54
Ayreas

Mám z toho smíšené pocity 8-)
Musel sem zvednout obtížnost, přijde mi letošní fifa lehčí než předešlý ročník a nebo to vážně dělají brankáři, jelikož mi přijdou naopak horší a nic nechytnou! :-D konstrukci tak často netrefuji já, jako spíš počítačový protivník (5krat za zápas normálka) :-D.
Bránění, souhlasím je těžší což je super, celkově pohyb odlišný ;-) .

Každopádně mám radost i z takových maličkostí jako v režimu kariera možnost jednat s klubem i hráčem v "reálném čase", zahrnutí výkupní klauzule, atd.

Režim Cesta paráda, ještě mi chybí dohrát závěr, ale neskutečná bomba! :thumbup:

Věřím, že PES je lepší jako simulace fotbalu, ale já mám rád i tu omáčku okolo a proto je nová Fifa jasná volba :-D

Phase    kupil som pes, lebo tento rocnik je fakt dobry, ale nikto z kamosov to nehra, tak som musel kupic aj fifu, ale uplne zle to neni zase musim uznatPhasephase19275    3.10.2017 13:38 Phase

kupil som pes, lebo tento rocnik je fakt dobry, ale nikto z kamosov to nehra, tak som musel kupic aj fifu, ale uplne zle to neni zase musim uznat

Tajomen   2x   Opět nezklamali :D ...mám dostTajomentajomen2766    3.10.2017 13:20 Tajomen

Opět nezklamali :D ...mám dost

Esprite   9x   aktualizace soupisek 2018 za 60 babek... zív :nah:Espriteesprite33929    3.10.2017 13:20 Esprite

aktualizace soupisek 2018 za 60 babek... zív :nah:

Diskuze na fóru

Náhodné myšlenky a události dne (12026 příspěvků), Call of duty WW II cz titulky (7 příspěvků), Humble bundle -vše sem (586 příspěvků), PSN v ČR (5 příspěvků), Budoucnost GTA série + GTA V / VI ve VR ? Názory (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (7043 příspěvků), Assassin's Creed Origins (4 příspěvky), No One Lives Forever 3 (aneb další přání otcem myšlenky) (2 příspěvky), Resident Evil (4 příspěvky), ovladač na volant (3 příspěvky), SpellForce 3 (1 příspěvek)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Ancestors Legacy – dojmy z hraní

Půl roku před vydáním vypadá tato real-time strategie pro PC a Xbox One více než nadějně!

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Star Wars: Battlefront 2 – The Last Jedi Season aneb krok správným směrem

Co všechno nabízí první várka bezplatného dodatečného obsahu pro Battlefront 2 a co se od vydání stihlo zlepšit?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Escape Room – úniková hra

Průšvih. Máte 60 minut na vyřešení problému, jinak jste v loji. Uspějete, nebo skončíte v poli poražených?

 
 
 
The Surge: A Walk in the Park DLC

Zatím jediné příběhové DLC The Surge láká na výlet do zábavního parku. Zažijeme akční jízdu na horské dráze, na kterou dlouho nezapomeneme?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 

Battlerite

Recenze - 13.12.2017
 
Battlerite

Tak trochu jiná masivně multiplayerová hra. Uspěje v konkurenci League of Legends a Doty 2?

 
Přečíst celý článek»Autor: EddieCZ - Platforma: PC