Uživatel nepřihlášen
   

Dojmy z Gamescom dema Kingdom Come: Deliverance

Sobota 30.9.2017 17:17 - Autor: Martin "Cvrnda" Cvrček - Rubrika: Preview Preview Kingdom Come: Deliverance

Znovu jsme navštívili české země v podání Warhorse Studios, abychom si zkusili detektivní úkol a zažili část příběhu hlavního hrdiny Jindřicha.

Na letošní výstavě Gamescom samozřejmě nemohlo chybět ani české studio Warhorse s očekávaným středověkým RPG Kingdom Come: Deliverance. Náš vyslanec Filip Němec, který vám už několik týdnů přináší své dojmy z německé herní výstavy, měl však tak nabitý program, že se ke stánku studia nestihnul dostat. Proto jsem se vydal přímo do kanceláří Warhorse, které se nachází v budově Fóra Karlín se skvělým výhledem na Prahu, abych si čerstvé demo Kingdom Come vyzkoušel sám. Dostalo se mi tedy možnosti znovu navštívit virtuální české země v 15. století, z nichž jsem si odnesl řadu dojmů.

Vzhůru na cestu

Hned v úvodu dema mě uvítala cut-scéna, v níž pánové Ratzig a Hanuš, který má tvář samotného Dana Vávry, řeší přepadení nedalekého statku. Záhy tedy dojde k rozhodnutí poslat na místo jednotku vojáků a zjistit, co se stalo. Do této jednotky se vetře i hlavní hrdina Jindřich, protože se zdá, že mezi útočníky byl i člověk zodpovědný za zavraždění jeho rodičů. Velitel oddílu kapitán Bernard není z Jindřichovy účasti kdovíjak nadšený, ale svolí, a tak hrdina rázem navštíví životem kypící nádvoří Ratají, vyslechne poznámky svého nadřízeného, nasedne na koně a spolu se zbytkem jednotky se vydá na cestu.

Ihned jsem mohl obdivovat krásy českého prostředí, jehož zpracování nepřestává fascinovat. Ve veřejné alfě a betě Kingdom Come jsem strávil víc času, než by možná bylo zdrávo, takže jsem byl přesvědčený, že už jsem se tím prostředím přejedl, ale opak je pravdou. Stačilo chvíli jet po cestě dosud neviděnou částí mapy a hned jsem si připadal jako doma, přičemž jsem pořádně nevěděl, kam koukat dřív. Prostředí navíc disponuje celou řadou zajímavých detailů. Na cestách leží koňské bobky, v korunách stromů lze zpozorovat ptačí hnízda, větve a křoviny se sklánějí nad cestu, lidé zevlují u osamoceného zájezdního hostince, zkrátka a dobře, svět Kingdom Come žije a i nadále vypadá nádherně.



Po chvíli poklidné a dobře ovladatelné jízdy na koni se na horizontu začal rýsovat kouř a první budovy v místě zvaném Neuhof. Výprava tedy dorazila na místo určení a já mohl sledovat pěkně zpracovanou cut-scénu a dost nepěkný masakr. Útočníci se na statku opravdu vyřádili, a tak jsou všude mrtví lidé i koně a obecně tu panuje boží dopuštění. Někdo tak musí zjistit, co se stalo, a ten někdo je zase Jindřich, který se do všeho opět pouští ze své vlastní vůle a za nepříliš velké radosti kapitána Bernarda. Tím začíná velmi zajímavý, skoro až detektivní úkol, v němž musíte přijít na to, co se vlastně v Neuhofu stalo a kam mohli útočníci zmizet.

„Stačilo chvíli jet po cestě dosud neviděnou částí mapy a hned jsem si připadal jako doma, přičemž jsem pořádně nevěděl, kam koukat dřív.“

Případy detektiva Jindřicha

V tu chvíli bylo jasné, že vás hra příliš nevede za ruku. Sice máte na mapě vyznačenou oblast, kde byste měli operovat, ale jinak si musíte vše najít sami. Narozdíl od jiných titulů vám tedy nikdo neřekne, kam přesně jít, stejně tak není možné zapnout nějaký detektivní mód, který vám hned zvýrazní všechny relevantní stopy a objekty. To už je na vás a na vaší schopnosti rozpoznat cokoliv neobvyklého. Při vyslýchání přeživších jsem si následně otestoval poměrně tradiční systém rozhovorů, v nichž mohou mít značný vliv RPG prvky a schopnosti vaší postavy, stejně tak jsem vnímal poutavé a přesvědčivě napsané dialogy.

Během zpovídání místních však bylo možné narazit i na různé chyby. Animace tváří zatím nejsou kdovíjak dechberoucí. Některé jsou v pořádku, občas ale tváře postav působí dost mrtvým dojmem, za což mohou hlavně netečné oči. Nejhorší je momentálně synchronizace pohybu úst při mluvení, nicméně marketingový manažer Warhorse Jiří Rýdl mluvil o tom, že se tzv. lip-sync snad bude ještě řešit.



V průběhu rozhovorů jsem měl také možnost se blíže seznámit se samotným Jindřichem. Za sebe mohu prohlásit, že jeho aktuální a podle všeho finální tvář, kterou mnozí tak kritizují, nepovažuji za problém. Zvyknul jsem si na ni dost rychle a po chvíli jsem ji přestal vnímat. To už se bohužel nedá říct o anglickém dabingu (v otázce českého dabingu se nic nemění, stále platí, že na něj možná dojde po vydání hry). Při poslechu jsem měl občas pocit, že si Jindřich dost šlape na jazyk, výjimečně se dokonce zdálo, jako kdyby ho daboval někdo jiný. I dabing hry má tedy stále své mouchy, přičemž nejde jen o hlavního hrdinu, ale i o další postavy, s nimiž jsem se při hraní dema setkal. Opět ale platí, že v mnoha případech jsou hlasy zcela v pořádku.

Při vyšetřování místa činu jsem si ale zároveň všímal dalších detailů a celkově velmi kvalitní grafické stránky hry. Interiéry budov jsou přesvědčivě vybavené, při přechodu z přítmí do otevřeného, slunečním svitem zalitého prostranství lze pozorovat výborné osvětlení celé hry a místní psi jsou správně ostražití a na Jindřicha okamžitě vrčí. Už dlouho jsem navíc neviděl tak dobře zpracované kaluže krve. Do února 2018 se sice může ještě ledacos změnit, ale jsem přesvědčený, že po stránce grafické kvality a detailů se nemá Kingdom Come opravdu za co stydět. Mimo zmíněných animací tváří a občasného prolínání oblečení postav s částmi jejich těl působilo rušivě snad jen výjimečné doskakování detailů některých objektů, jinak vše už teď vypadá jednoduše skvěle.

„Narozdíl od jiných titulů vám nikdo neřekne, kam přesně jít, stejně tak není možné zapnout nějaký detektivní mód, který vám hned zvýrazní všechny relevantní stopy a objekty.“

S mečem do lesa

Po chvíli vyšetřování mě pátrání zavedlo do nedalekého lesíka, v němž se mají skrývat útočníci. Jde o jeden z příkladů možnosti přistupovat k určitému problému různými způsoby. Buď se do lesíka vydáte sami a budete riskovat, že tam najdete někoho, na koho prostě nebudete stačit, nebo přetrpíte další nepříjemný rozhovor s Bernardem, který s vámi pošle jednoho z vojáků. Já zvolil druhou možnost, a tak jsem měl při procházce nádherně zpracovaným lesem menší společnost. Po chvíli pátrání, při němž se opět musíte spoléhat hlavně sami na sebe a ne na nějaký ukazatel, jsem narazil na dvojici nepřátelských vojáků. Jeden z nich ležel zraněný na zemi, takže nepředstavoval problém, druhý se však rozhodl bránit.

Konečně tedy došlo na boj, další tolik probíraný aspekt Kingdom Come: Deliverance. Po několika úderech mečem nepřítel padl k zemi a já si hned uvědomil, že ve srovnání s betou mi boj tentokrát připadal mnohem svižnější a plynulejší. Po stránce mechanik a základních principů se nezměnil, stále tedy máte možnost máchat a blokovat mečem v několika směrech a z různých stran a tím případně vytvářet i různá komba. Měl jsem ale pocit, že je sice všechno stále autenticky zpracované, ale zároveň ne tak těžkopádné a neohrabané, za což možná mohl fakt, že můj Jindřich byl oproti betě mnohem zkušenější a lépe vybavený. Za zmínku přitom stojí fakt, že kdybych měl v boji přeci jen problém a zároveň bych neměl po ruce ozbrojeného kolegu, nabízela se možnost prostě a jednoduše nepřítele nalákat zpátky na statek, kde by se o něj postarali ostatní vojáci, s nimiž jsem přijel.



Po boji nezbývalo než prohledat těla obou banditů, najít u nich jedno významné vodítko a posunout pátrání dál. V ten moment ale demo skončilo. Já naštěstí mohl hrát dál, a protože jsem neměl možnost pokračovat v úkolu, rozhodl jsem se nasednout na svého koně a dál zkoumat prostředí, které mi s každým krokem připadalo krásnější a krásnější. Zvlášť když jsem se za západu slunce zastavil ve vísce u řeky, v podhradí Ratají nebo v boudě kořenářky uprostřed lesů. Tvůrci prostředí si zkrátka už nyní zaslouží metál. Kamkoliv jsem dojel, tam jsem mohl jen obdivně hvízdat. Při tom všem jsem také mohl poslouchat poklidný, ale velmi kvalitní hudební doprovod, který ještě zvýrazňuje už tak výtečnou atmosféru hry.

Na samotě u jezu

Když jsem projížděl vesnicemi a pozoroval všechny ty autenticky vypadající domy, napadlo mě, jestli náhodou jeden z nich nemůže patřit i Jindřichovi. Odpověď však zní ne. Hrdina si sice může za své služby vysloužit komůrku s postelí nebo si někde pronajmout nocleh, ale svůj dům v Kingdom Come zkrátka nemá a mít nebude. Podle slov Jiřího Rýdla je Jindřich s ohledem na potřeby hry a jejího příběhu tak trochu bezdomovec. Jestli tedy tento článek čte nějaký snaživý modder, který postrádá nápad, tady mu jeden předkládám. Možnost naplno se zabydlet v tom překrásném prostředí by rozhodně přišla vhod.

„Po několika úderech mečem nepřítel padl k zemi a já si hned uvědomil, že ve srovnání s betou mi boj tentokrát připadal mnohem svižnější a plynulejší.“

Těm, kteří mají zájem o historii a hlubší poznání doby, v níž se Kingdom Come: Deliverance odehrává, se bude jistě hodit deník, v němž najdete záznamy o významných místech, událostech nebo osobách. Vše je psané stylem, který připomíná úryvky z nějaké učebnice, každý záznam navíc doprovází zajímavé ilustrace, takže ti, co touží po vědění, si určitě přijdou na své. Na svých cestách jsem si ještě stihnul vyzkoušet rychlé cestování. V zásadě funguje podobně jako v jiných hrách, takže je možné se takto dostat jen na místa, která jste již navštívili. Při cestování po mapě ale opravdu sledujete trasu a postup vaší postavy, takže nestačí někam kliknout, načež jste ve vteřině na požadovaném místě.



Nakonec jsem se vrátil zpět do Ratají, abych zjistil, že jsem si nějakým záhadným způsobem znepřátelil místní stráže. Alespoň jsem si tedy mohl neplánovaně vyzkoušet boj s více nepřáteli naráz. Vždy se můžete zaměřovat jen na jednoho protivníka, ale není takový problém zároveň zasáhnout i někoho, kdo stojí vedle něj, takže boj s více nepřáteli je teoreticky možný. Jenomže je také dost náročný, zvlášť když jdete proti dobře vybaveným strážím. Stejně jako ve skutečnosti, i ve hře stačí malá přesila a máte problém. Můžu upřímně říct, že jsem se držel docela dlouho, ale nakonec mě stráže udolaly a tím demo definitivně skončilo.

Více národností, více přízvuků

Během boje jeden ze strážníků trousil německé nadávky, což je jeden ze zajímavých detailů, jimiž Kingdom Come disponuje. Hra je sice v základu nadabovaná v angličtině, ale různé postavy z různých zemí mají různé přízvuky a občas uslyšíte nejen německé, ale i české nadávky. Kupříkladu zmíněný Hanuš nejde pro slovo kurva moc daleko. V hospodách lze dokonce slyšet, jak někdo zpívá české písničky, i když má jít hlavně o jakýsi vtípek. Nepřátelští Kumáni zase mohou mluvit maďarsky. A jestli chcete mít představu o tom, co asi v hospodách uslyšíte, může se vám hodit jedno starší video od Dana Vávry.



Z Gamescom dema Kingdom Come: Deliverance jsem si každopádně odnesl povětšinou pozitivní dojmy. Herní prostředí je stále úchvatné, soubojový systém mi připadá o něco svižnější a zábavnější, grafika a hudební doprovod dělá velmi dobrý dojem a i rozhovory dokážou zaujmout. Hlavní ale je, že úkol, který jsem plnil, konečně působí dojmem pořádného herního obsahu, který bych od takového titulu očekával. Téměř všude je ale znát obrovský cit pro autenticitu, zároveň se s vámi hra nijak zvlášť nemaže a nevede vás příliš za ruku, což je rozhodně příjemná změna.

Vývojáři očividně ve snaze o vytvoření realistického RPG zase pokročili o kus dál, ačkoliv se stále dost obávám technických chyb a nedostatků a také celkové kvality anglického dabingu, hlavně v případě hlavního hrdiny. Na základě necelé hodiny strávené v jednom segmentu rozdělané hry však nehodlám hodnotit výsledek. Budu zkrátka doufat, že až Kingdom Come příští rok v únoru konečně vyjde, zanechá v každém hráči pořádný a co nejpozitivnější dojem. I kdyby se ale vše pokazilo, alespoň můžeme už teď s jistotou počítat s těmi nejrealističtějšími a nejkrásnějšími procházkami českým středověkým prostředím, jaké si lze v oblasti videoher představit.

Přečtěte si také komunitní rozhovor s tvůrci Kingdom Come: Deliverance.

Kingdom Come: Deliverance na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Těšíme se
  • na procházení nádherného českého prostředí
  • na autentické zpracování mnoha prvků
  • na úkoly, které vás nevedou za ruku
  • na věrné souboje
  • na kvalitní hudební doprovod a grafiku
Bojíme se
  • technických chyb a nedostatků
  • kvality anglického dabingu
Shrnutí: Vize realistického středověkého RPG je zase o něco skutečnější. Kingdom Come: Deliverance dělá skvělý dojem hlavně v oblasti dechberoucího prostředí a autenticity, která se dotýká soubojů i mnoha dalších prvků. Snad se příští rok v únoru dočkáme vytouženého titulu, jehož rozlet nebudou brzdit technické chyby a další případné nedostatky.
Tisk  
Kingdom Come: Deliverance na PC, PS4, Xbox One, Mac, LinuxScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance Screenshot ze hry Kingdom Come: Deliverance

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Dojmy z Gamescom dema Kingdom Come: Deliverance
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
CrazyF1ZZ    Dark Souls?CrazyF1ZZcrazyf1zz22980    3.10.2017 05:51 CrazyF1ZZ

@ odpověď na komentář od MihooG:Dark Souls?

MihooG napsal:Konecne hra v ktorej vam ziadna sipka ani kompas neurcuje kam mate ist ... Toto mi velmi chybalo v novych RPG tituloch, hold stary dobry Gothic. Velmi sa tesim

MihooG    Konecne hra v ktorej vam ziadna sipka ani kompas neurcuje kam mate ist ... Toto mi velmi chybalo v novych RPG tituloch, hold stary dobry Gothic. Velmi sa tesimMihooGmihoog14912    3.10.2017 00:09 MihooG

Konecne hra v ktorej vam ziadna sipka ani kompas neurcuje kam mate ist ... Toto mi velmi chybalo v novych RPG tituloch, hold stary dobry Gothic. Velmi sa tesim

Mighty   1x   Česky to bude, na dabing sere pes. Líná česká huba halt bude muset číst.Mightymighty28812    2.10.2017 13:16 Mighty

Česky to bude, na dabing sere pes. Líná česká huba halt bude muset číst.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

VaxMarkus   1x   Sledoval jsem kampaň na Kickstarter každý den a fandil jsem jim. Od té doby, ale Vávra měl pár divných komentů k produktům konkurence takže jsem zvědav jak se ukáže. Přijde mi, že ten vývoj je už docela dost dlouhý, uvidíme.VaxMarkusvaxmarkus36226    2.10.2017 12:16 VaxMarkus

Sledoval jsem kampaň na Kickstarter každý den a fandil jsem jim. Od té doby, ale Vávra měl pár divných komentů k produktům konkurence takže jsem zvědav jak se ukáže. Přijde mi, že ten vývoj je už docela dost dlouhý, uvidíme.

Tejkr   1x   Takže hrát Mafii nebo Vietcong s českým dabingem je pí*tamto jo? :DTejkrtejkr29269    2.10.2017 01:33 Tejkr

@ odpověď na komentář od zimmerhead:Takže hrát Mafii nebo Vietcong s českým dabingem je pí*tamto jo? :D

zimmerhead napsal:ceska hra odehravajici se v cesku bez ceskyho dabingu je pi*ovina, komu to prijde normalni je vypatlanec

zimmerhead   9x   ceska hra odehravajici se v cesku bez ceskyho dabingu je pi*ovina, komu to prijde normalni je vypatlaneczimmerheadzimmerhead12493    1.10.2017 20:31 zimmerhead

ceska hra odehravajici se v cesku bez ceskyho dabingu je pi*ovina, komu to prijde normalni je vypatlanec

cajteekanee   4x   Jak už tu někdo psal. Neustálý brečení nad dabingem nikam nevede. Já jsem rád, že se u nás tvoří velká AAA hra, která má šanci bejt fakt TOP a zaujmout masy. Hře obrovsky fandím a teším se na ní. Nechápu proč mi Češi musíme nad něčím pořád lamentovat.cajteekaneecajteekanee25741    1.10.2017 16:33 cajteekanee

Jak už tu někdo psal. Neustálý brečení nad dabingem nikam nevede. Já jsem rád, že se u nás tvoří velká AAA hra, která má šanci bejt fakt TOP a zaujmout masy. Hře obrovsky fandím a teším se na ní. Nechápu proč mi Češi musíme nad něčím pořád lamentovat.

Geralt z Rivie   4x   Mě osobně absence dabingu netrápí a mám i pochopení, že tam nebude. Je to holt velká hra, velký počet postav a byl bych nerad, kdybych slyšel několik různých posvav, které zní stejně. Taky bych byl rád, kdyby tam dabing byl, ale přežiju to. Snad ten anglický bude něco stát, když už teda...Geralt z Riviegeralt-z-rivie17274    1.10.2017 10:30 Geralt z Rivie

Mě osobně absence dabingu netrápí a mám i pochopení, že tam nebude. Je to holt velká hra, velký počet postav a byl bych nerad, kdybych slyšel několik různých posvav, které zní stejně. Taky bych byl rád, kdyby tam dabing byl, ale přežiju to. Snad ten anglický bude něco stát, když už teda...

antiku    To se máš čím chlubit. :shock:antikuantiku10022    1.10.2017 10:23 antiku

@ odpověď na komentář od Tejkr:To se máš čím chlubit. :shock:

Tejkr napsal:Já to vezmu z druhé strany. Hru upirátím tak či tak, ale když tam bude možnost českého dabingu, tak si jí rozhodně nekoupím :D

Tejkr   3x   Já to vezmu z druhé strany. Hru upirátím tak či tak, ale když tam bude možnost českého dabingu, tak si jí rozhodně nekoupím :DTejkrtejkr29269    1.10.2017 05:46 Tejkr

Já to vezmu z druhé strany. Hru upirátím tak či tak, ale když tam bude možnost českého dabingu, tak si jí rozhodně nekoupím :D

Beeda2004   4x   zebrostroj74: kdyz stahuju nejakou hru, tak stahuju to co me bavi a je me jedno jestli je to cesky nebo madarsky to stejny i kdyz nakupuju.

osobne su spis zvedavej na kvalitu hry po herni a bugovy strance protoze si pamatuju jak se ten co to vede chvastal ze kdyby delal skyrim tak v nem nebudou bugy nebo neco v tom stylu je to uz aspon 5 let takze si presne slova nepamatuju jen ze pocital pocet bugu ve skyrimu
Beeda2004beeda2004421
    1.10.2017 02:15
Beeda2004

zebrostroj74: kdyz stahuju nejakou hru, tak stahuju to co me bavi a je me jedno jestli je to cesky nebo madarsky to stejny i kdyz nakupuju.

osobne su spis zvedavej na kvalitu hry po herni a bugovy strance protoze si pamatuju jak se ten co to vede chvastal ze kdyby delal skyrim tak v nem nebudou bugy nebo neco v tom stylu je to uz aspon 5 let takze si presne slova nepamatuju jen ze pocital pocet bugu ve skyrimu

zebrostroj74   1x   Já věřím, že kdyby ta hra byla od začátku česky, tak by i zdejší piráti udělali výjimku a hru si koupili. Podle mě by ten českej dabing dost lidí už z principu ocenilo. Takhle nemůžou žádné velké prodeje čekat a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby ta hra byla tady propadák - za což si bude moct studio svým přístupem samo.zebrostroj74zebrostroj7473044    1.10.2017 00:50 zebrostroj74

Já věřím, že kdyby ta hra byla od začátku česky, tak by i zdejší piráti udělali výjimku a hru si koupili. Podle mě by ten českej dabing dost lidí už z principu ocenilo. Takhle nemůžou žádné velké prodeje čekat a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby ta hra byla tady propadák - za což si bude moct studio svým přístupem samo.

101macro   3x   Kdybych byl ja vyvojarem, taky bych neinvestoval do ceskeho dabingu, mozna ze zbytku penez. Je sice smutny, ze napr. Mafia u ceskych hracu vyrostla a pak se “odvdeci” takhle stejne jako KCD. . ale ceskej trh je malej. Pro vyvojare se to nevyplati a pokud chteji neco vydelat, tak to smerujou do zahranici. Nevim jak vy, ale ja bych hru jen pro pochvalu a poplacani na zadech nedelal- od toho je mozna charita.101macro101macro9481    1.10.2017 00:00 101macro

Kdybych byl ja vyvojarem, taky bych neinvestoval do ceskeho dabingu, mozna ze zbytku penez. Je sice smutny, ze napr. Mafia u ceskych hracu vyrostla a pak se “odvdeci” takhle stejne jako KCD. . ale ceskej trh je malej. Pro vyvojare se to nevyplati a pokud chteji neco vydelat, tak to smerujou do zahranici. Nevim jak vy, ale ja bych hru jen pro pochvalu a poplacani na zadech nedelal- od toho je mozna charita.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

101macro   2x   “Bez ceskyho dabingu nekoupim”? To bych chtel videt tyhle silny recicky potom, az to bude na pultech 101macro101macro9481    30.9.2017 23:56 101macro

“Bez ceskyho dabingu nekoupim”? To bych chtel videt tyhle silny recicky potom, az to bude na pultech Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

zebrostroj74   7x   Trochu přirovnání. Spousta lidí na západě čumí na anime v japonštině s anglickými a jinými titulky. Jakej by byl rozdíl, kdyby Kingdom Come bylo od začátku právě pouze česky s libovolnýma titulkama? Zůstalo by to opravdu realistické, ne pouze napůl, a potěšilo i domácí hráče. Navíc ten anglickej dabing podle mě vyjde než ten český mnohem dráž a mohli na štěky u nás zapojit i fandy. Sorry jako, ale prostě absence českého dabingu je v té hře neomluvitelná. Víc než všechny ty v základu chybějící DLC. Já téhle hře v Česku ten neúspěch částečně přeju. Na CZSK trh totiž oni pěkně kašlou.zebrostroj74zebrostroj7473044    30.9.2017 23:45 zebrostroj74

Trochu přirovnání. Spousta lidí na západě čumí na anime v japonštině s anglickými a jinými titulky. Jakej by byl rozdíl, kdyby Kingdom Come bylo od začátku právě pouze česky s libovolnýma titulkama? Zůstalo by to opravdu realistické, ne pouze napůl, a potěšilo i domácí hráče. Navíc ten anglickej dabing podle mě vyjde než ten český mnohem dráž a mohli na štěky u nás zapojit i fandy. Sorry jako, ale prostě absence českého dabingu je v té hře neomluvitelná. Víc než všechny ty v základu chybějící DLC. Já téhle hře v Česku ten neúspěch částečně přeju. Na CZSK trh totiž oni pěkně kašlou.

skylines   3x   Já koupím až bude český dabing - i kdyby byl amatérský a dělaný na koleně. Do té doby bude pořád hra ohánějící se realismem ve které se mluví anglicky pořád jen betaverze protože plácat o realismu a jeden z (doslova) pilířů takhle brutálně oje*at tak to smrdí lživou reklamou. :Dskylinesskylines11568    30.9.2017 23:28 skylines

Já koupím až bude český dabing - i kdyby byl amatérský a dělaný na koleně. Do té doby bude pořád hra ohánějící se realismem ve které se mluví anglicky pořád jen betaverze protože plácat o realismu a jeden z (doslova) pilířů takhle brutálně oje*at tak to smrdí lživou reklamou. :DKomentář byl autorem naposledy upraven 30.9.2017 23:34

Původní verze před úpravami:Já koupím až bude český dabing - i kdyby byl amatérský a dělaný na koleně. Do té doby bude pořád hra ohánějící se realismem ve které se mluví anglicky pořád jen betaverze. :D

antiku    To už bylo mířeno na všechny :) Určitě překlad bude všeho a snad kvalitní. Ještě aby ne. A ti co tady říkají že nechtějí walking simulator s krásným prostředím, tak doufám že nehráli hry typu firewatch, Everybody's Gone to the Rapture.antikuantiku10022    30.9.2017 22:51 antiku

@ odpověď na komentář od SamFisher:To už bylo mířeno na všechny :) Určitě překlad bude všeho a snad kvalitní. Ještě aby ne. A ti co tady říkají že nechtějí walking simulator s krásným prostředím, tak doufám že nehráli hry typu firewatch, Everybody's Gone to the Rapture.

SamFisher napsal:já neříkám, že si to nekoupím :thumbup: no snad budou přeložené veškeré texty do češtiny :thumbup:

Lazy   5x   :D presne tak :DLazylazy34358    30.9.2017 21:46 Lazy

@ odpověď na komentář od the víta ! :)::D presne tak :DKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

the víta ! :) napsal:Pane tohle je prosím diskuze ;) brečíte tady tak vy :)

the víta ! :)   11x   Pane tohle je prosím diskuze ;) brečíte tady tak vy :)the víta ! :)the-vita11589    30.9.2017 21:44 the víta ! :)

@ odpověď na komentář od nikoIX:Pane tohle je prosím diskuze ;) brečíte tady tak vy :)

nikoIX napsal:Prosím, všichni... JDĚTE UŽ S TÍM ČESKÝM DABINGEM TAK KAM SLUNCE NESVÍTÍ! ! Řeklo se že nebude tak ku*wa nebude přestaňte už brečet! Chci si přečíst na hru nějáké názory popřípadě vtipné komentáře v chatu a jediné co vidím je: Omg ono to nemá český dabing! , Ta hra nemá český dabing! Bez českýho dabingu nekupuju! Béééé Bééé Bééé!
Jestli vývojáři stráví zbývající čas děláním českého dabingu, a hra bude plná chyb, tak yaoi na vás (Ti co chtějí dabing nechť si vyhledají co to je. )

nikoIX   15x   Prosím, všichni... JDĚTE UŽ S TÍM ČESKÝM DABINGEM TAK KAM SLUNCE NESVÍTÍ! ! Řeklo se že nebude tak ku*wa nebude přestaňte už brečet! Chci si přečíst na hru nějáké názory popřípadě vtipné komentáře v chatu a jediné co vidím je: Omg ono to nemá český dabing! , Ta hra nemá český dabing! Bez českýho dabingu nekupuju! Béééé Bééé Bééé!
Jestli vývojáři stráví zbývající čas děláním českého dabingu, a hra bude plná chyb, tak yaoi na vás (Ti co chtějí dabing nechť si vyhledají co to je. )
nikoIXnikoix33904
    30.9.2017 21:42
nikoIX

Prosím, všichni... JDĚTE UŽ S TÍM ČESKÝM DABINGEM TAK KAM SLUNCE NESVÍTÍ! ! Řeklo se že nebude tak ku*wa nebude přestaňte už brečet! Chci si přečíst na hru nějáké názory popřípadě vtipné komentáře v chatu a jediné co vidím je: Omg ono to nemá český dabing! , Ta hra nemá český dabing! Bez českýho dabingu nekupuju! Béééé Bééé Bééé!
Jestli vývojáři stráví zbývající čas děláním českého dabingu, a hra bude plná chyb, tak yaoi na vás (Ti co chtějí dabing nechť si vyhledají co to je. )

SamFisher    já neříkám, že si to nekoupím :thumbup: no snad budou přeložené veškeré texty do češtiny :thumbup:SamFishersamfisher16017    30.9.2017 21:39 SamFisher

@ odpověď na komentář od antiku:já neříkám, že si to nekoupím :thumbup: no snad budou přeložené veškeré texty do češtiny :thumbup:

antiku napsal:Protože nemáš jistotu, že to tam někdo bude hrát. Neznám žádnou hru pouze s českým dabingem puštěnou do ciziny. Může to klidně skončit tak, že bude mít nulový prodeje. Možná ne, udělej hru a prodej ji. Uvidíme jak dopadne. Třeba se Celej svět mluví anglicky totiž. Půlka možná čínsky, ale tomu nikdo nerozumí.
Vím jak dopadla Mafie 2. Udělali dabing a všichni fuj. Arma 3 má český dabing? Pokud vím tak ne. Můžete brečet jak chcete, ale nezměníte to. Možná jo. Když si to koupíte a ukážete, že má cenu dělat i český dabing. Jenže tady si to nikdo nekoupí a pak Vávra řekne. No v ČR se hra neprodávala, takže nemá cenu dělat dabing. Nebo můžeme s firmou přejít do Ameriky. Sice na tom budou dělat Češi, ale nikdo si nebude stěžovat na dabing. Na ČR se kašle. Stačí se podívat na Mafii 3 a to na tom dělalo studio, co na to peníze rozhodně má.

antiku   1x   Protože nemáš jistotu, že to tam někdo bude hrát. Neznám žádnou hru pouze s českým dabingem puštěnou do ciziny. Může to klidně skončit tak, že bude mít nulový prodeje. Možná ne, udělej hru a prodej ji. Uvidíme jak dopadne. Třeba se Celej svět mluví anglicky totiž. Půlka možná čínsky, ale tomu nikdo nerozumí.
Vím jak dopadla Mafie 2. Udělali dabing a všichni fuj. Arma 3 má český dabing? Pokud vím tak ne. Můžete brečet jak chcete, ale nezměníte to. Možná jo. Když si to koupíte a ukážete, že má cenu dělat i český dabing. Jenže tady si to nikdo nekoupí a pak Vávra řekne. No v ČR se hra neprodávala, takže nemá cenu dělat dabing. Nebo můžeme s firmou přejít do Ameriky. Sice na tom budou dělat Češi, ale nikdo si nebude stěžovat na dabing. Na ČR se kašle. Stačí se podívat na Mafii 3 a to na tom dělalo studio, co na to peníze rozhodně má.
antikuantiku10022
    30.9.2017 21:23
antiku

@ odpověď na komentář od SamFisher:Protože nemáš jistotu, že to tam někdo bude hrát. Neznám žádnou hru pouze s českým dabingem puštěnou do ciziny. Může to klidně skončit tak, že bude mít nulový prodeje. Možná ne, udělej hru a prodej ji. Uvidíme jak dopadne. Třeba se Celej svět mluví anglicky totiž. Půlka možná čínsky, ale tomu nikdo nerozumí.
Vím jak dopadla Mafie 2. Udělali dabing a všichni fuj. Arma 3 má český dabing? Pokud vím tak ne. Můžete brečet jak chcete, ale nezměníte to. Možná jo. Když si to koupíte a ukážete, že má cenu dělat i český dabing. Jenže tady si to nikdo nekoupí a pak Vávra řekne. No v ČR se hra neprodávala, takže nemá cenu dělat dabing. Nebo můžeme s firmou přejít do Ameriky. Sice na tom budou dělat Češi, ale nikdo si nebude stěžovat na dabing. Na ČR se kašle. Stačí se podívat na Mafii 3 a to na tom dělalo studio, co na to peníze rozhodně má.

SamFisher napsal:Já prostě nechápu, že je to česká hra, má mít český dabing a pokud to chce hrát někdo ve světě, mají se mu udělat akorát titulky pro jeho daný jazyk, tak jak to dělá celej svět - hodí do angličtiny a pokud chceš hrát v Bulharsku, tak se nauč anglicky nebo ti uděláme titulky. Nechápu proč to tak nemůže Vávra udělat. Česká hra, český jazyk, do ciziny akorát přeložit. :thumbup:

Tomáš Versa   1x   No tak temu by sem moc nefandil sa nasere a za chvílu korejský vojaci kukajú telku v našej obyvačke a my im chystáme jednohubky... :DTomáš Versatomas-versa74973    30.9.2017 21:03 Tomáš Versa

@ odpověď na komentář od einfari:No tak temu by sem moc nefandil sa nasere a za chvílu korejský vojaci kukajú telku v našej obyvačke a my im chystáme jednohubky... :D

einfari napsal:Pro mě je bezvýznamná amerika. (Fandím Kimovy) :-D

Godxon 1    Kde zrovna tohle zmiňoval? Vždycky jen říkal, že na to není čas, ale dřív nebo později by tam dabing chtěl.Godxon 1godxon-128043    30.9.2017 20:58 Godxon 1

@ odpověď na komentář od einfari:Kde zrovna tohle zmiňoval? Vždycky jen říkal, že na to není čas, ale dřív nebo později by tam dabing chtěl.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

einfari napsal:Mě pobavilo když Vávra někde zmínil, že český dabing "zatím" nebude protože nejsou kvalitní dabéři a přitom je známo, že český dabing patří k jedním z nejlepších, takže si myslím, že určitě je z čeho vybírat. Spíš mu už nezbyly prachy na dabing.

SamFisher    proto mě to sere :D :D :D Kima na ně :DSamFishersamfisher16017    30.9.2017 20:53 SamFisher

@ odpověď na komentář od Kolousek001:proto mě to sere :D :D :D Kima na ně :D

Kolousek001 napsal:Takhle to ale v reálným světě nefunguje :D a Američan ti v životě nebude hrát hru v jiným než anglickým dabingu ...

Kolousek001    Takhle to ale v reálným světě nefunguje :D a Američan ti v životě nebude hrát hru v jiným než anglickým dabingu ...Kolousek001kolousek00128103    30.9.2017 20:51 Kolousek001

@ odpověď na komentář od SamFisher:Takhle to ale v reálným světě nefunguje :D a Američan ti v životě nebude hrát hru v jiným než anglickým dabingu ...

SamFisher napsal:Já prostě nechápu, že je to česká hra, má mít český dabing a pokud to chce hrát někdo ve světě, mají se mu udělat akorát titulky pro jeho daný jazyk, tak jak to dělá celej svět - hodí do angličtiny a pokud chceš hrát v Bulharsku, tak se nauč anglicky nebo ti uděláme titulky. Nechápu proč to tak nemůže Vávra udělat. Česká hra, český jazyk, do ciziny akorát přeložit. :thumbup:

einfari   7x   Mě pobavilo když Vávra někde zmínil, že český dabing "zatím" nebude protože nejsou kvalitní dabéři a přitom je známo, že český dabing patří k jedním z nejlepších, takže si myslím, že určitě je z čeho vybírat. Spíš mu už nezbyly prachy na dabing.einfarieinfari25285    30.9.2017 20:48 einfari

Mě pobavilo když Vávra někde zmínil, že český dabing "zatím" nebude protože nejsou kvalitní dabéři a přitom je známo, že český dabing patří k jedním z nejlepších, takže si myslím, že určitě je z čeho vybírat. Spíš mu už nezbyly prachy na dabing.

predator.cz   7x   Problém s amerikou je ten , že jsou strašně línej národ na to aby četli titulky . Proto když chtějí alespoň něco prodat , tak to musí mít anglický dabing . Ale vůbec nechápu že zas se*rou na českou komunitu . Počkat jak se vyjádří k cz dabing a pak si to koupit , jinak to nemá cenu kupovat . Alespoň teda pro mně :-)predator.czpredatorcz8820    30.9.2017 20:33 predator.cz

@ odpověď na komentář od the víta ! :):Problém s amerikou je ten , že jsou strašně línej národ na to aby četli titulky . Proto když chtějí alespoň něco prodat , tak to musí mít anglický dabing . Ale vůbec nechápu že zas se*rou na českou komunitu . Počkat jak se vyjádří k cz dabing a pak si to koupit , jinak to nemá cenu kupovat . Alespoň teda pro mně :-)

the víta ! :) napsal:Nevím proč se divíš ? Asi když to je česká hra :D si vem kdyby v Americe udělali hru a byl by českej dabing :D nevím co by na to řikali :D

einfari    Pro mě je bezvýznamná amerika. (Fandím Kimovy) :-Deinfarieinfari25285    30.9.2017 20:27 einfari

@ odpověď na komentář od Tomáš Versa:Pro mě je bezvýznamná amerika. (Fandím Kimovy) :-D

Tomáš Versa napsal:Nemožeš porovnávat bezvýznamné česko a s ameriku... :-D

the víta ! :)    Američané jsou imperialisté :D :Dthe víta ! :)the-vita11589    30.9.2017 20:27 the víta ! :)

Američané jsou imperialisté :D :D

Diskuze na fóru

Náhodné myšlenky a události dne (12025 příspěvků), Call of duty WW II cz titulky (7 příspěvků), PSN v ČR (5 příspěvků), Budoucnost GTA série + GTA V / VI ve VR ? Názory (5 příspěvků), Humble bundle -vše sem (584 příspěvků), ovladač na volant (3 příspěvky), No One Lives Forever 3 (aneb další přání otcem myšlenky) (2 příspěvky), Splitscreen hry (7 příspěvků), SpellForce 3 (1 příspěvek), TERA - Pozvánka do guildy Rafani (1 příspěvek), Resident Evil (4 příspěvky)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Star Wars: Battlefront 2 – The Last Jedi Season aneb krok správným směrem

Co všechno nabízí první várka bezplatného dodatečného obsahu pro Battlefront 2 a co se od vydání stihlo zlepšit?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Escape Room – úniková hra

Průšvih. Máte 60 minut na vyřešení problému, jinak jste v loji. Uspějete, nebo skončíte v poli poražených?

 
 
 
The Surge: A Walk in the Park DLC

Zatím jediné příběhové DLC The Surge láká na výlet do zábavního parku. Zažijeme akční jízdu na horské dráze, na kterou dlouho nezapomeneme?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 

Battlerite

Recenze - 13.12.2017
 
Battlerite

Tak trochu jiná masivně multiplayerová hra. Uspěje v konkurenci League of Legends a Doty 2?

 
Přečíst celý článek»Autor: EddieCZ - Platforma: PC
 
 
Rozhovor s Michaelem Dennym o PlayStationu a Paris Games Week

Nejen o chystaných hrách s viceprezidentem SIE Worldwide Studios.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole