Uživatel nepřihlášen
   

Dark Souls 3 – slastné umírání

Čtvrtek 14.4.2016 17:31 - Autor: Ondřej "ThainDegu" Zeman - Rubrika: Recenze Recenze Dark Souls 3

Závěrečný díl oblíbené hardcorové série Dark Souls je tu, naučí nás stejně jako jeho předchůdci akceptovat smrt s noblesou?

Recenzovaná verze: PC

Když se v roce 2011 na konzolích objevil duchovní nástupce Demon's Souls, velká část herní scény jim byla naprosto uchvácena. Vysoká náročnost, perfektní dějové pozadí a neotřelá stylizace z Dark Souls udělaly titul, jenž fascinoval jak zapálené konzolisty, tak i hráče preferující stolní počítače. Vzhledem k tomu, že hra vyšla nejprve na první zmíněnou platformu, musela si druhá skupinka chvíli počkat. Nakonec se ale díky velkému zájmu dočkala technického polotovaru, který byl v prvních týdnech prakticky nehratelný, přesto si k němu řada lidí dokázala najít cestu.

Dark Souls II na tom bylo po svém vypuštění na všech primárních platformách výrazně lépe. Celek byl vyladěnější a hlavně přístupnější novým příchozím. Od starších hráčů mu byla větší otevřenost a menší komplexnost nejednou vytknuta. Chuť jim napravilo až vylepšení spojené se vstupem Dark Souls II na novou generaci konzolí. Dark Souls II: Scholar of the First Sin spojil původní hru a datadisky v jeden komplet. Mimo to, přidal do již známých kulis nové výzvy a překvapení. Na své si v tomto díle přišli jak ostřílení fanoušci, tak i nezkušení zelenáči. Nyní na naše obrazovky míří závěrečná část této legendární série. Bude nás koketování se smrtí v Dark Souls III bavit stejně jako dřív?

Smrtí to začíná

Království Lothric je v úzkých, jeho konec se dle slov prastaré věštby pomalu, ale jistě blíží. Před zkázou by ho měl zachránit již dávno padlý hrdina, který byl pro tuto příležitost povolán ze svého kamenného lože. Po probuzení nemá vaše postava prakticky představu o tom, kým byla a kam směřovala. Jejím jediným úkolem je zastavení temnoty, jež chce pohltit tento svět.

Primární příběhová linie Dark Souls nebyla nikdy ničím zázračným. Třetí díl jde v tomto směru úspěšně ve stopách svých předchůdců. Žádnou epickou zápletu tu tím pádem nehledejte, vše zajímavé a tajemné je ukryto mimo elementární dějovou linku. Hlavním tahounem celého dobrodružství je temný svět s kvalitně vystavěnými charaktery, které disponují osobitým životním osudem.

„Limitovaný počet užití kouzel je u magicky zaměřených tříd již minulostí. Nyní mají všechna kouzla sdílený počet využití.”

Temnotou zalitý svět Dark Souls 3 vám nabídne řadu odlišně situovaných lokací. Při jeho průchodu projdete skrz impozantní metropole, potemnělé ruiny, polorozpadlé vesnice, zasmrádlé bažiny a světlem zalité lesy. Každá část Lothericu má své specifické obyvatele. Menší osady jsou kupříkladu obývané hlavně nižší třídou nemrtvých, jejichž výbava je skutečně skromná. Proti vaší postavě se postaví jen s vidlemi, srpy a sekáčky na maso. Města a pevnosti jsou naopak zaplněna dobře vyzbrojenými protivníky, kteří vás při troše štěstí dokáží odrovnat na pár ran.



Design jednotlivých úrovní je velmi povedený. Osobně bych Dark Souls III v tomto směru vytkl snad jen častý výskyt ohnišť, která slouží jako záchytné pozice, skrz něž se můžete léčit a cestovat. V pozdějších fázích hry je počet hranic zbytečně vysoký, nejednou vám stačí k dosažení dalšího opěrného bodu uběhnout jen pár metrů. Úzce propojené táboráky do jisté míry snižují obtížnost celku.

Postava snů

Po uvedení do příběhu vám dá Dark Souls III přístup k editoru vaší postavy. Nastavit jí můžete pohlaví, vzhled, povolání a doplňkový předmět, který dostane do začátku. Paleta vzhledových možností je vcelku pestrá. Povolání na tom též nejsou zle, zvolit si můžete jednu z deseti počátečních specifikací. K dispozici máte rytíře, žoldáka, mága, válečníka, pyromana, zloděje a řadu dalších. Každá třída se na začátku hry specializuje na určitý typ boje, při postupu dějovou linkou je možné její zacílení za pomoci trenéra redefinovat. Prakticky si můžete vytvořit hrdinu dle svých představ, jeho účinnost ale nemusí být tak dobrá jako u základních oborů.

„Nové smrtící hračky a ošacení je možné koupit u kupců a trenérů, kteří jsou rozmístění po většině herních lokací.”

Pokud se náhodou rozhodnete hrát za povolání zacílené na užívání magie a zázraků, připravte se na výraznou změnu. Limitovaný počet užití kouzel je u těchto tříd již minulostí. Nyní mají všechna kouzla sdílený počet využití. Mágové v Dark Souls 3 fungují na podobné bázi jako jejich kolegové v jiných RPG. Pro své kejkle potřebují manu, když jí nemají, je kouzlení u konce. Magickou energii je možné doplnit buď za pomoci odpočinku u ohnišť nebo vypitím obsahu modře svitích Estus flakonů.  Estus Flask tu má dvě variace. Jedna léčí, druhá obnovuje sílu potřebnou k zaklínání. Na jeden průchod máte k dispozici vždy jen omezený počet lahviček. Tím pádem je dobré rozvrhnout lektvary dle vašich potřeb. Úprava systému čarování se dá považovat za zajímavou inovaci. Hraní za čaroděje a kněze je díky tomuto aspektu náročnější než v předchozích titulech z tohoto univerza.



Magickou energii si můžete zvyšovat za pomoci duší. Duše v tomto světě zastávají roli zkušeností a měny. Za určitý počet těchto bodů je možné buď posílit základní statistiky vaší postavy, nebo nakoupit různé typy vybavení a vylepšení.  Při smrti je primární penalizací ztráta veškerého dostupného kapitálu, jestli si ho do následujícího skonu nevyzvednete u vašich tlejících ostatků, zmizí vám nadobro.

Paleta dostupných zbraní, zbroje, kouzel a podpůrných rekvizit je skutečně pestrá. Nošená výstroj definuje vaší rychlost, výdrž, odolnost a efektivitu. Každý nástroj destrukce má své charakteristické útoky. Nové smrtící hračky a ošacení je možné koupit u kupců a trenérů, kteří jsou rozmístění po většině herních lokací. Když je konfrontujete, přesunou se do základního tábora, kde vám nabídnou svůj příběh, zboží, znalosti a úkoly.

Společenství na úrovni

Herní postavy se v Dark Souls III, podobně jako v předchozích dílech, shlukují do specificky zacílených uskupení. Ve hře najdete celkem osm společenství, ke kterým se můžete při průchodu příběhem přidat.  K dispozici máte jak staré známé, tak i zcela nové frakce. Pro ochránce slabých a bezmocných jsou tu například Blue Sentinels. Lovce monster a milovníky kooperace naopak potěší přítomnost Warriors of Sunlight - zaměřují se na pomoc při likvidaci lokačních bossů. Každý cech má systém získávání reputace definovaný podle svého zaměření. Po obdržení určité míry renomé se jeho členové dostanou k raritním předmětům a kouzlům, které jim nabídne jen daná gilda.



Jak již bylo řečeno v minulých řádcích, Warriors of Sunlight získávají reputační předměty za pomoc ostatním hráčům při likvidaci oblastních bossů. Pro jejich přivolání potřebujete být na živu. Posmrtný stav známý z předchozích dílů je v třetím Dark Souls již minulostí. Místo plnohodnotné smrti vaše postava ztratí jiskru, která jí zvyšuje statistiky a umožňuje spolupracovat či bojovat s ostatními hráči. Pokud jí budete chtít znovu získat, musíte obětovat rozžhavený oharek. Získat jej můžete buď za pomoc při likvidaci monster, nebo z vybraných bossů.

„Závěrečný díl temné hardcorové trilogie Dark Souls v mnoha směrech kráčí ve stopách svých předchůdců. Prakticky v sobě kombinuje nejvýraznější aspekty série.”

Paleta protivníků je v novém Dark Souls hodně pestrá. Střetnout se tu můžete s obry, rytíři, sedláky, zdivočelými zvířaty a zmutovanými monstry. Příšery se po vaší smrti či usednutí k ohništi vždy obnoví v plném stavu. Limitovaný počet zabití, známý z druhého dílu, byl odstraněn. Ve směru obtížnosti se souboje dají přirovnat k Dark Souls II, které bylo o něco přístupnější než jeho předchůdce. Konfrontace s bossy pro normálního hráče představují i přes jisté ulehčení stále slušnou výzvu. Osobně jsem měl při hraní za mága potíže hlavně s rychlejšími typy nepřátel, zbytek mi dělal problémy jen v minimálním měřítku.



Technická stránka je vydařená. Vizuál se konečně hnul kupředu. Hra jede i na nejvyšších nastaveních krásně na 60fps. Propady snímků jsem v průběhu hraní nezaznamenal. Pády, na které si stěžuje velká část hráčů, se mi též vyhnuly obloukem. Kompletu bych vytkl snad jen problematickou hru pro více hráčů, která mi nejednou zvedla tlak. Privátní kooperace chráněná heslem mi také nejela zrovna nejlépe. Snad se tvůrci na PvP a PvE zaměří a dají ho plně do pořádku.

Vydařené zakončení

Závěrečný díl temné hardcorové trilogie Dark Souls v mnoha směrech kráčí ve stopách svých předchůdců. Prakticky v sobě kombinuje nejvýraznější aspekty série. Hra disponuje excelentním soubojovým systémem, hutnou atmosférou, kvalitně napsanými charaktery, povedenou tvorbou postav a vyladěnou optimalizací. Celku je možné vytknout jen polofunkční hru pro více hráčů, která by mohla fungovat lépe. I přes tento nešvar je Dark Souls III titul, který stojí za to. Jestli hledáte výzvu a nevadí vám stálá přítomnost smrti, rozhodně si toto dílo nenechte ujít.



Počítač do redakce zapůjčil Grunex.com.

Dark Souls 3 na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Dark Souls 3
» Více o hře
Líbí se nám
  • perfektní soubojový systém
  • hutná atmosféra lokací
  • kvalitně vystavěné charaktery
  • povedená tvorba postavy
  • vyladěná optimalizace
  • stylizace úrovní
Vadí nám
  • problematická hra pro více hráčů
  • snížení obtížnosti
Verdikt: Dark Souls III je velmi povedený projekt. Pokud patříte mezi fanoušky původních dílů série a jste schopní odpustit celku mírné sníženou obtížnost, určitě by vás neměl minout. Za sebe ho mohu doporučit jak nováčkům, tak i méně náročným veteránům.
Hru ohodnotilo také 54 čtenářů průměrnou známkou 9.1/10.
dopitapetr (10), Dwait (10), NairdaSVK (10), prudislav_cz (10), Dawidoo72 (10), Sovjet (10), Navrc3K (10), LucyferEwill (10), SedllY (10), surda007 (10), Sedli14 (5), Silent (6), Corvus (9), Adam-PacIn (10), Dr.Killjoy (10), FoxisFoxCZ (10), s3Cr3 (10), Lynch (8), CzePavel99 (10), Vergil (9), InkredyblDyno (10), Creeperak (10), SweetL.c.King (9), witcherrr (9), fehrplay (8), Ako Suminoe (8), Kratas (8), Kope (10), kufr (9), Bartkqc (9), šuplík (8), _marosho_ (9), Malcolm (10), irdzi (8), pepajs95 (10), booker (10), Manyjak (8), Streender (10), OMG&WTF (1), elvis12 (10), Foxik09 (9), HentaiLord (7), Clon3 (10), Marllone (9), Peter (9), Tasty Dumpling (9), Greca (10), WeirdWorm (8), ReymondReylow (10), baifi003 (9), Vakomlok (9), cajteekanee (9), GoOdTiMe (10), Spunak (10)
Před vydáním hru ohodnotili 3 čtenáři průměrnou známkou 10/10.
Shiro_CZ (10), pepajs95 (10), kufr (10)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Dark Souls 3 na PC, PS4, Xbox OneTrailery ke hře
Dark Souls 3 na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3 Screenshot ze hry Dark Souls 3

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Dark Souls 3 – slastné umírání
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
witcherrr    PS: Škoda že není i hodnocení 8, 5, takže ve finále 9 s odřenýma ušima.witcherrrwitcherrr12259    15.5.2016 10:23 witcherrr

PS: Škoda že není i hodnocení 8, 5, takže ve finále 9 s odřenýma ušima.

Sherlock161    Asi jo no :D 5 let stará grafika tehdejší střední třídy a pořád kope :) Co tak lidi říkaj, tak nejstabilnější driver je 362. 00, sám ho mám a nemám nikde v ničem problém. :)Sherlock161sherlock1617169    21.4.2016 13:56 Sherlock161

@ odpověď na komentář od witcherrr:Asi jo no :D 5 let stará grafika tehdejší střední třídy a pořád kope :) Co tak lidi říkaj, tak nejstabilnější driver je 362. 00, sám ho mám a nemám nikde v ničem problém. :)

witcherrr napsal:Spíš marketingový tah, jaké by to bylo kdyby gtx 660ti rozjela do dnes všechny hry 1080 medium se stabilními fps přeci nepřijatelné. . :D:D

witcherrr    Spíš marketingový tah, jaké by to bylo kdyby gtx 660ti rozjela do dnes všechny hry 1080 medium se stabilními fps přeci nepřijatelné. . :D:Dwitcherrrwitcherrr12259    21.4.2016 10:27 witcherrr

@ odpověď na komentář od Sherlock161:Spíš marketingový tah, jaké by to bylo kdyby gtx 660ti rozjela do dnes všechny hry 1080 medium se stabilními fps přeci nepřijatelné. . :D:D

Sherlock161 napsal:Mám tu samou grafiku a nejnovější drivery mi podělaj fps ve všech hrách, Nvidia prostě sere na podporu starých grafik a i takhle to může vypadat, začínám přemýšlet o AMD.

ThainDegu člen redakce   4x   Uchopíš zbraň obouruč :)ThainDeguthaindegu27578    20.4.2016 21:01 ThainDegu

@ odpověď na komentář od Corvus:Uchopíš zbraň obouruč :)

Corvus napsal:Otázka je, co je 2H mód :D

Corvus   1x   Otázka je, co je 2H mód :DCorvuscorvus13394    20.4.2016 20:31 Corvus

@ odpověď na komentář od Stibb:Otázka je, co je 2H mód :D

Stibb napsal:Tak to ti přeji hodně štěstí :) Je tam pár bossů, které jsou na sólo opravdu ale opravdu extrémně hardcore :)
A co se toho ''ježka'' týče, tak stačí hodit zbraň do 2H módu a jen uskočit útoku a potrestat -> opakovat -> profit :)

Stibb    Tak to ti přeji hodně štěstí :) Je tam pár bossů, které jsou na sólo opravdu ale opravdu extrémně hardcore :)
A co se toho ''ježka'' týče, tak stačí hodit zbraň do 2H módu a jen uskočit útoku a potrestat -> opakovat -> profit :)
Stibbstibb28114
    20.4.2016 18:51
Stibb

@ odpověď na komentář od Corvus:Tak to ti přeji hodně štěstí :) Je tam pár bossů, které jsou na sólo opravdu ale opravdu extrémně hardcore :)
A co se toho ''ježka'' týče, tak stačí hodit zbraň do 2H módu a jen uskočit útoku a potrestat -> opakovat -> profit :)

Corvus napsal:To nemusím zabíjet hromadu věcí, ale já ve hrách prolejzám každý pixel a nechat ho naživu by bylo pro mě nepřijatelné :) Holt je to řehole a musím se se soubojovým systémem sžít. Hodně vyčkávám a snažím se naučit strategii, s výpady nakládám opatrně, ale nedaří se mi... zatím.

Co se týče online, tak to není nic pro mě a ve všech hrách, kde je, jej vypínám. Chci si užít hru zcela sám a vše si sám také poctivě protrpět :)

ElementGamer    Nejsi sám, já budu taky pořádně trpět. :DElementGamerelementgamer13999    20.4.2016 18:21 ElementGamer

@ odpověď na komentář od Corvus:Nejsi sám, já budu taky pořádně trpět. :D

Corvus napsal:To nemusím zabíjet hromadu věcí, ale já ve hrách prolejzám každý pixel a nechat ho naživu by bylo pro mě nepřijatelné :) Holt je to řehole a musím se se soubojovým systémem sžít. Hodně vyčkávám a snažím se naučit strategii, s výpady nakládám opatrně, ale nedaří se mi... zatím.

Co se týče online, tak to není nic pro mě a ve všech hrách, kde je, jej vypínám. Chci si užít hru zcela sám a vše si sám také poctivě protrpět :)

Corvus   1x   To nemusím zabíjet hromadu věcí, ale já ve hrách prolejzám každý pixel a nechat ho naživu by bylo pro mě nepřijatelné :) Holt je to řehole a musím se se soubojovým systémem sžít. Hodně vyčkávám a snažím se naučit strategii, s výpady nakládám opatrně, ale nedaří se mi... zatím.

Co se týče online, tak to není nic pro mě a ve všech hrách, kde je, jej vypínám. Chci si užít hru zcela sám a vše si sám také poctivě protrpět :)
Corvuscorvus13394
    20.4.2016 11:29
Corvus

@ odpověď na komentář od ThainDegu:To nemusím zabíjet hromadu věcí, ale já ve hrách prolejzám každý pixel a nechat ho naživu by bylo pro mě nepřijatelné :) Holt je to řehole a musím se se soubojovým systémem sžít. Hodně vyčkávám a snažím se naučit strategii, s výpady nakládám opatrně, ale nedaří se mi... zatím.

Co se týče online, tak to není nic pro mě a ve všech hrách, kde je, jej vypínám. Chci si užít hru zcela sám a vše si sám také poctivě protrpět :)

ThainDegu napsal:Pokud máš s hrou problémy, tak bych možná zkusil ten online který by ti mohl pomoci s tím na co zrovna nemáš dostatek sil :) Jinak krystalového lizarda zabíjet nemusíš :)

ThainDegu člen redakce   2x   Pokud máš s hrou problémy, tak bych možná zkusil ten online který by ti mohl pomoci s tím na co zrovna nemáš dostatek sil :) Jinak krystalového lizarda zabíjet nemusíš :)ThainDeguthaindegu27578    19.4.2016 17:22 ThainDegu

@ odpověď na komentář od Corvus:Pokud máš s hrou problémy, tak bych možná zkusil ten online který by ti mohl pomoci s tím na co zrovna nemáš dostatek sil :) Jinak krystalového lizarda zabíjet nemusíš :)Komentář byl autorem naposledy upraven 19.4.2016 18:22

Původní verze před úpravami:Pokud máš s hrou problémy, tak bych možná zkusil ten online který by ti mohl pomoci s tím na co zrovna nemáš dostatek sil :)

Corvus napsal:Ty vole... nechápu... pánové, já se nemůžu dostat ani přes toho prvního "ježka". Nevím, co dělám blbě :D ale dnes jsem to drtil hodinu a půl... a nic. Jednou jedinkrát jsem ho skoro měl. Martyrium!

Corvus   2x   Ty vole... nechápu... pánové, já se nemůžu dostat ani přes toho prvního "ježka". Nevím, co dělám blbě :D ale dnes jsem to drtil hodinu a půl... a nic. Jednou jedinkrát jsem ho skoro měl. Martyrium!Corvuscorvus13394    19.4.2016 16:38 Corvus

Ty vole... nechápu... pánové, já se nemůžu dostat ani přes toho prvního "ježka". Nevím, co dělám blbě :D ale dnes jsem to drtil hodinu a půl... a nic. Jednou jedinkrát jsem ho skoro měl. Martyrium!

Stibb   1x   Tak jsem to dohrál a musím říct, že to byla parádní jízda. První průchod mi zabral něco kolem 37h (Bloodborne pro porovnání: 56h) . 9/10 je rozhodně odpovídající hodnocení.

No a jestli jsou něčím Souls hry charakteristické, tak svou znovuhratelností :) Takže jdu si udělat mága a jdu umírat dál :D
Stibbstibb28114
    19.4.2016 16:33
Stibb

Tak jsem to dohrál a musím říct, že to byla parádní jízda. První průchod mi zabral něco kolem 37h (Bloodborne pro porovnání: 56h) . 9/10 je rozhodně odpovídající hodnocení.

No a jestli jsou něčím Souls hry charakteristické, tak svou znovuhratelností :) Takže jdu si udělat mága a jdu umírat dál :D

Sherlock161    Mám tu samou grafiku a nejnovější drivery mi podělaj fps ve všech hrách, Nvidia prostě sere na podporu starých grafik a i takhle to může vypadat, začínám přemýšlet o AMD.Sherlock161sherlock1617169    19.4.2016 09:00 Sherlock161

@ odpověď na komentář od witcherrr:Mám tu samou grafiku a nejnovější drivery mi podělaj fps ve všech hrách, Nvidia prostě sere na podporu starých grafik a i takhle to může vypadat, začínám přemýšlet o AMD.

witcherrr napsal:V některých místech jsou bonfiry solidně rozložené jindy zas stačí půl minuty běžet a další. . což ulehčuje dost hru.

Co se týče optimalizace, nainstaloval jsem si rok starý ovládač na mojí gtx 660Ti a hra najednou běží naprosto plynule. . člověk by si řekl že to bude naopak :D

ElementGamer    To je docela škoda, na online jsem se těšil. Na konzoli to snad funguje bezproblémově.ElementGamerelementgamer13999    18.4.2016 07:07 ElementGamer

@ odpověď na komentář od ThainDegu:To je docela škoda, na online jsem se těšil. Na konzoli to snad funguje bezproblémově.

ThainDegu napsal:Ve hře je 19 primárních a řada sekundárních bossů. Mezi sekundární bych zařadil třeba monstrum čekající na před branou do Road of Sacrifices či potvůrku jenž brání most do Irithyll of the Boreal Valley.

Scr4ch: Osobně mám na PC problém stále. Příští patch mi v tomto směru ale asi nepomůže :(

witcherrr    1. 04 patch nemá mít optimalizaci, alespon oficiálně. Jinak nedohrál zabil jsme akorát aldricha, mohli s něho vymáčknout víc v takové známé lokaci :( :Dwitcherrrwitcherrr12259    18.4.2016 00:00 witcherrr

1. 04 patch nemá mít optimalizaci, alespon oficiálně. Jinak nedohrál zabil jsme akorát aldricha, mohli s něho vymáčknout víc v takové známé lokaci :( :D

ThainDegu člen redakce   1x   Ve hře je 19 primárních a řada sekundárních bossů. Mezi sekundární bych zařadil třeba monstrum čekající na před branou do Road of Sacrifices či potvůrku jenž brání most do Irithyll of the Boreal Valley.

Scr4ch: Osobně mám na PC problém stále. Příští patch mi v tomto směru ale asi nepomůže :(
ThainDeguthaindegu27578
    17.4.2016 23:20
ThainDegu

@ odpověď na komentář od dopitapetr:Ve hře je 19 primárních a řada sekundárních bossů. Mezi sekundární bych zařadil třeba monstrum čekající na před branou do Road of Sacrifices či potvůrku jenž brání most do Irithyll of the Boreal Valley.

Scr4ch: Osobně mám na PC problém stále. Příští patch mi v tomto směru ale asi nepomůže :(

dopitapetr napsal:Tak ty už máš dohráno? A kolik je tam prosím tě bossů? Někde jsem četl, že prý 19. ;-)

dopitapetr   1x   Tak ty už máš dohráno? A kolik je tam prosím tě bossů? Někde jsem četl, že prý 19. ;-)dopitapetrdopitapetr5480    17.4.2016 22:47 dopitapetr

Tak ty už máš dohráno? A kolik je tam prosím tě bossů? Někde jsem četl, že prý 19. ;-)

witcherrr    V některých místech jsou bonfiry solidně rozložené jindy zas stačí půl minuty běžet a další. . což ulehčuje dost hru.

Co se týče optimalizace, nainstaloval jsem si rok starý ovládač na mojí gtx 660Ti a hra najednou běží naprosto plynule. . člověk by si řekl že to bude naopak :D
witcherrrwitcherrr12259
    17.4.2016 21:33
witcherrr

V některých místech jsou bonfiry solidně rozložené jindy zas stačí půl minuty běžet a další. . což ulehčuje dost hru.

Co se týče optimalizace, nainstaloval jsem si rok starý ovládač na mojí gtx 660Ti a hra najednou běží naprosto plynule. . člověk by si řekl že to bude naopak :D

Honzas4400 člen redakce   1x   A někdy zachrání prdel zbytečně. Kolikrát se mi stalo, že jsem si přečet zprávu, která sice na první jednala způsobem, že mě chce zachránit, a zachránila, ale zase pak zmizel ten "kurva" pocit, když na mě něco z rohu vyskočilo nebo na mě něco spadlo. Ale zprávy poukazující na falešný zdi se vždycky hodí.

Každopádně se mi podařilo hru konečně dohrát a přiznám se, že ke konci mě to... ne vyloženě začalo nudit, ale bylo z toho cejtit, že už ta hra a obecně všechno, co má nabídnout, vyčerpala a dejchala z posledního. Celá poslední, resp. poslední dvě lokace mi takhle přišly. Což se po 40 hodinách nedivim a koneckonců jsem opomněl tolik secretů, NPC postav, questlinů, možností a kdo ví co dalšího, ale 40 hodin to bylo určitě intenzivních. Nebudu řikat, že je to Miyazakiho magnum opus, už jen z toho důvodu, že na to nemám právo; ale DS3 mě určitě bavilo z celý Souls série (resp. prvního a druhýho dílu, který jsem pár hodin hrál) nejvíc. I když mi první půlka hry přišla relativně jednoduchá a až ta druhá přitlačila. Myslim, že jednoduchost pramenila i z toho, a s tímhle se shoduje hodně hráčů, že jsou bonfiry blízko u sebe. Což jsou :Dodkaz ]
Honzas4400honzas4400274
    17.4.2016 20:18
Honzas4400

A někdy zachrání prdel zbytečně. Kolikrát se mi stalo, že jsem si přečet zprávu, která sice na první jednala způsobem, že mě chce zachránit, a zachránila, ale zase pak zmizel ten "kurva" pocit, když na mě něco z rohu vyskočilo nebo na mě něco spadlo. Ale zprávy poukazující na falešný zdi se vždycky hodí.

Každopádně se mi podařilo hru konečně dohrát a přiznám se, že ke konci mě to... ne vyloženě začalo nudit, ale bylo z toho cejtit, že už ta hra a obecně všechno, co má nabídnout, vyčerpala a dejchala z posledního. Celá poslední, resp. poslední dvě lokace mi takhle přišly. Což se po 40 hodinách nedivim a koneckonců jsem opomněl tolik secretů, NPC postav, questlinů, možností a kdo ví co dalšího, ale 40 hodin to bylo určitě intenzivních. Nebudu řikat, že je to Miyazakiho magnum opus, už jen z toho důvodu, že na to nemám právo; ale DS3 mě určitě bavilo z celý Souls série (resp. prvního a druhýho dílu, který jsem pár hodin hrál) nejvíc. I když mi první půlka hry přišla relativně jednoduchá a až ta druhá přitlačila. Myslim, že jednoduchost pramenila i z toho, a s tímhle se shoduje hodně hráčů, že jsou bonfiry blízko u sebe. Což jsou :Dodkaz ]

MORTHSIR    Zpravy kolikrat zachrani prdel. :lala:MORTHSIRmorthsir17268    17.4.2016 20:03 MORTHSIR

Zpravy kolikrat zachrani prdel. :lala:

dopitapetr   1x   Máš pravdu. Ty zprávy tam dělají opravdu hodně a celkově ten online je u této hry moc důležitý.dopitapetrdopitapetr5480    17.4.2016 19:44 dopitapetr

@ odpověď na komentář od ElementGamer:Máš pravdu. Ty zprávy tam dělají opravdu hodně a celkově ten online je u této hry moc důležitý.

ElementGamer napsal:To já si nechám, už jen kvůli těm zprávám. :)

SedllY    Zatím jsem zabil první asi 2 bossy a oproti prvním 2 v Bloodborne mi přišli jednodušší, uvidíme pak. :)SedllYsedlly16410    17.4.2016 17:30 SedllY

Zatím jsem zabil první asi 2 bossy a oproti prvním 2 v Bloodborne mi přišli jednodušší, uvidíme pak. :)

ElementGamer   2x   To já si nechám, už jen kvůli těm zprávám. :)ElementGamerelementgamer13999    17.4.2016 12:48 ElementGamer

@ odpověď na komentář od Corvus:To já si nechám, už jen kvůli těm zprávám. :)

Corvus napsal:Já jsem online vypnul a mám klid. Ostatně moje rychlost internetu je taková, že by hráč na druhé straně spáchal rituální sebevraždu, než hrát se mnou :D

MORTHSIR   1x   Zkuste hrat za Depriveda :lol: :lala:MORTHSIRmorthsir17268    17.4.2016 12:20 MORTHSIR

Zkuste hrat za Depriveda :lol: :lala:

Corvus   2x   Já jsem online vypnul a mám klid. Ostatně moje rychlost internetu je taková, že by hráč na druhé straně spáchal rituální sebevraždu, než hrát se mnou :DCorvuscorvus13394    17.4.2016 11:48 Corvus

Já jsem online vypnul a mám klid. Ostatně moje rychlost internetu je taková, že by hráč na druhé straně spáchal rituální sebevraždu, než hrát se mnou :D

SedllY    Pokud chytneš laggera, tak biješ bosse a boss nic nedělá. . Pár úprav by to teda chtělo ještě. . :D :DSedllYsedlly16410    17.4.2016 01:01 SedllY

Pokud chytneš laggera, tak biješ bosse a boss nic nedělá. . Pár úprav by to teda chtělo ještě. . :D :D

witcherrr    Optimalizace možná dobrá, ale mám lehký shutering, nebo jak se tomu říká. Online hraní je za trest hlavně pve, chci si vyvolat summona a "unable to connect" klidně 20x za sebou a nebo schytám laggera, by mě zajímalo jestli má hra dělení dle regionů. Obtížnost mi přijde zatím větší jak v dks2.witcherrrwitcherrr12259    16.4.2016 20:26 witcherrr

Optimalizace možná dobrá, ale mám lehký shutering, nebo jak se tomu říká. Online hraní je za trest hlavně pve, chci si vyvolat summona a "unable to connect" klidně 20x za sebou a nebo schytám laggera, by mě zajímalo jestli má hra dělení dle regionů. Obtížnost mi přijde zatím větší jak v dks2.

JinLin   1x   Ta hra je oprimalizovaná celkem dobře. Mě to jede plynule na 50 - 60 fps.
Až na menší bugy s hrou nemám žádný problém.
Všem vřele doporučuju. A přeji krasné rage u hraní.
já už málem rozmlátil gamepad od ps4.
Ale nakonec jsem si uvědomil že gamepad za to nemuže :D :thumbup:
JinLinjinlin23266
    16.4.2016 10:39
JinLin

Ta hra je oprimalizovaná celkem dobře. Mě to jede plynule na 50 - 60 fps.
Až na menší bugy s hrou nemám žádný problém.
Všem vřele doporučuju. A přeji krasné rage u hraní.
já už málem rozmlátil gamepad od ps4.
Ale nakonec jsem si uvědomil že gamepad za to nemuže :D :thumbup:

Ezekiel Santhan    Slastné umírání : 333 To ano :D Konečně další porce DS zábavy :) Je to fakt parádní.

btw: S online vůbec nemám problém :)
Ezekiel Santhanezekiel-santhan28267
    15.4.2016 18:47
Ezekiel Santhan

Slastné umírání : 333 To ano :D Konečně další porce DS zábavy :) Je to fakt parádní.

btw: S online vůbec nemám problém :)

dopitapetr   1x   Já jsem hrál v online coopu s kámošem jen jednou a připojil jsem se k němu úplně v pohodě.dopitapetrdopitapetr5480    15.4.2016 14:29 dopitapetr

@ odpověď na komentář od Scr4ch:Já jsem hrál v online coopu s kámošem jen jednou a připojil jsem se k němu úplně v pohodě.

Scr4ch napsal:Prosimtě s tím multiplayerem, ještě jsem ho nehrál, je s ním teda nějáký problém? U bloodborne bylo fakt hrozný to čekání na připojení k jinému hráči. . je to zde už vpohodě? popřípadě jaké tam jsou problémy?

Scr4ch    Prosimtě s tím multiplayerem, ještě jsem ho nehrál, je s ním teda nějáký problém? U bloodborne bylo fakt hrozný to čekání na připojení k jinému hráči. . je to zde už vpohodě? popřípadě jaké tam jsou problémy?Scr4chscr4ch20202    15.4.2016 12:55 Scr4ch

@ odpověď na komentář od ThainDegu:Prosimtě s tím multiplayerem, ještě jsem ho nehrál, je s ním teda nějáký problém? U bloodborne bylo fakt hrozný to čekání na připojení k jinému hráči. . je to zde už vpohodě? popřípadě jaké tam jsou problémy?

ThainDegu napsal:Recenze je vždy do jisté míry subjektivní. Optimalizace a chod hry se dá hodnotit vždy jen podle dané sestavy , pokud by se to nebralo takto tak bychom mohli říct že každá hra je na některých strojích problematická. Jinak většina mého okolí s optimalizací též nemá problém.

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (538 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11969 příspěvků), Trance - Progressive Mix 43* (430 příspěvků), Co neminout na PS4? (5 příspěvků), Prodej sběratelských figurek. (5 příspěvků), Mafia I - Krabicová verze - KOUPÍM! (6 příspěvků), STEAM -všechno sem (7014 příspěvků), Soška - Aiden Pearce (prodám) (1 příspěvek), Prodám Intel Core i5-6400, LGA1151 (1 příspěvek)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Dishonored: Death of the Outsider - nový díl s novou hrdinkou

Hlavní roli přebírají spíše vedlejší charaktery. Přinese to vítané změny do zažitého konceptu, nebo už Dishonored nebude tím, čím bývalo?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 
 
PES 2018 – fotbal pro fajnšmekry

Jaký je nejnovější fotbálek od Konami? Co přináší nového a jak se hraje? Otázek je celé řada a odpovědi najdete v dnešní recenzi.

 
Přečíst celý článek»Autor: Fakus - Platforma: PC a konzole
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 11. až 17. září

Doom a Wolfenstein 2: The New Colossus pro Switch, veřejná PC beta Call of Duty: WWII, Season Pass Star Wars: Battlefrontu zdarma, streamování her…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Vládce Tokia

V kůži mocného monstra ničte japonskou metropoli a rozdávejte mocné údery svým nepřátelům.

 
 
 
Conan Exiles: The Frozen North – výprava do hor

Vyprahlá poušť, nevyzpytatelná oáza a drsné vrcholky hor. Jaké bylo naše přežívání?

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole