Uživatel nepřihlášen
   

The Surge - Dark Souls z blízké budoucnosti?

Úterý 16.5.2017 09:06 - Autor: Štěpán "Vakomlok" Lenk - Rubrika: Recenze Recenze The Surge

Německé studio Deck13 - tvůrci Lords of the Fallen - přichází s dalším počinem inspirovaným slavnou sérii Dark Souls. Tentokrát opouští fantasy prostředí a vydávají se vstříc dystopické budoucnosti. Vymaní se konečně tímto krokem ze škatulky „Dark Souls klon”?

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Země blízké budoucnosti na tom není zrovna dvakrát dobře. Životní prostředí je zničené, většinu práce zastávají robotičtí pomocníci a nezaměstnanost roste. Lidé si pro zvýšení efektivity nechávají na tělo instalovat mechanické exoskelety a často zastávají tu nejtěžší manuální práci. Hrajete za Warrena, nového zaměstnance megakorporace Creo, který právě přijíždí na svůj první pracovní den. Všechno je ale trochu jinak, než vám slibovali na pohovoru. Z triviální instalace exoskeletu se v okamžiku stává poměrně brutální záležitost, kdy do vás robotické paže navrtají kusy mechanického obleku rovnou přes kombinézu. Ztrácíte vědomí a po neznámé době se probouzíte na zapadlém smetišti, zatímco se vás létající drony snaží rozebrat na součástky. Po odražení útoku a krátkém průzkumu okolí objevujete opuštěnou zdravotní jednotku, odkud se vydáváte zjistit, co se vlastně stalo a proč se z vašich spolupracovníků stali agresivní bezmozci.

Přeji hezký den, Warrene

The Surge začíná stroze. Začínáte na zelené louce, respektive ve zničené továrně, a dál je to na vás. Na tvorbu vlastní postavy se zde nehraje, Warrenova podoba je pevně daná a vybrat si můžete jen ze dvou typů exoskeletu. Trochu jsem čekal, že tvůrci svému hrdinovi dají do vínku alespoň nějakou osobnost, když už tak tvrdošíjně trvají na jeho vzhledu, ale nedočkal jsem se. Warren je obyčejný chlápek v mechanickém exoskeletu a tím jeho charakteristika končí. Hned na začátku je sice jeden působivý moment (o který vás nechci připravit), který vysvětluje jeho motivaci stát se zaměstnancem společnosti Creo, bohužel tato dějová linie zůstává trestuhodně nevyužita. Rád bych si k Warrenovi vybudoval nějaký vztah, ale bohužel to tak úplně nejde, když oplývá charismatem staré ledničky.

„Rád bych si k Warrenovi vybudoval nějaký vztah, ale bohužel to tak úplně nejde, když oplývá charismatem staré ledničky.“

Příběh samotný má potenciál, ale pokud jste někdy viděli nebo četli nějaké sci-fi, pravděpodobně vás ničím nepřekvapí. Hra vykresluje temnou budoucnost lidstva a až satiricky komentuje úskalí technologického pokroku a rizika jeho zneužívání, která nevyhnutelně vedou ke ztrátě samotné podstaty lidskosti. Je to nepochybně zajímavá myšlenka, jen byla zpracována už stokrát a The Surge žádné nové nápady nepřináší. Jako kulisa pro řezání robotických částí v kůži Warrena zde ale příběh funguje bez problémů.



A když už jsme probrali kulisy dějové, pojďme se mrknout i na ty vizuální. Tady The Surge sbírá plusové body ve velkém. Hned v prvních minutách vás obklopí industriální design opuštěných továrních hal pokrytých graffiti, kde na vás dýchne ta správná apokalyptická atmosféra. A pokud jste pozorní, na jedné stěně poblíž prvního bosse dokonce najdete tip, jak ho porazit. Atmosféra naštěstí postupem hrou nepolevuje, naopak sílí. Úzké chodby, schodiště, svítící terminály, všude jen beton a chladný kov. Začínáte v již zmíněné polorozpadlé továrně, ale postupně se podíváte třeba do toxickým plynem zamořených odpadních sekcí, biolaboratoří, výzkumných center nebo obřích skleníků.

„Atmosféra naštěstí postupem hrou nepolevuje, naopak sílí. Úzké chodby, schodiště, svítící terminály, všude jen beton a chladný kov.“

Z hlediska level designu jsou mapy hezky provázané, plné zkratek, odboček a výtahů, které postupně odemykáte a usnadňujete si další postup. Navíc jsou navrženy až staromilským způsobem - mezi úrovněmi přejíždíte interní vlakovou dopravou, jinak jste odkázáni pouze na své vylepšené nohy. Na teleporty zapomeňte, pokud se chcete vrátit do předchozí lokace, nezbývá vám nic jiného, než se pěšky vydat do stanice a sednout na vlak. Někoho tento přístup může odradit, já si ale myslím, že je to hezký způsob, jak hráče nenápadně přimět k důkladnému průzkumu lokací, než vyrazí do další části hry.



Be stronger

The Surge je sice klasické akční RPG, ale v určitých ohledech je poměrně svébytné. Například nelevelujete samotného Warrena, ale jeho exoskelet, zde zvaný „rig”. Zvýšením levelu se vám nezvedají klasické statistiky jako v jiných RPG, ale zvyšuje se energetický limit jádra vašeho exoskeletu (power core). Na ten postupně instalujete implantáty a nové části brnění. Vtip je v tom, že každý komponent více či méně zatěžuje jádro vašeho obleku, nemůžete si tedy na sebe hned nasadit vše, co se vám zlíbí. Váš rig to prostě neutáhne. Stačí ale postoupit o pár levelů výš a energetická krize je zažehnána. I když jsem ze začátku s tímto systémem trochu bojoval, nakonec musím uznat, že je originální a působí až osvěžujícím dojmem.

„Hlavním tahákem bojového systému je možnost cílit své útoky na konkrétní partie protivníků. Krom toho, že rány do neobrněných míst dávají větší damage, útoky do obrněných částí můžete získávat nové díly exoskeletů.“

V průběhu hry zabijete stovky, možná tisíce nepřátel. Hlavním tahákem bojového systému je možnost cílit své útoky na konkrétní partie protivníků. Krom toho, že rány do neobrněných míst dávají větší damage, útoky do obrněných částí můžete získávat nové díly exoskeletů. Nosí snad nepřítel na nohou brnění, které krásně schová vaše kostnatá kolena? Stačí zacílit na správnou končetinu, useknout ji a voilà! Schéma máte okamžitě v inventáři a můžete si vyrobit vlastní. Vidíte nějakou opravdu cool helmu? Stačí pár dobře mířených ran a hlava i s helmou vám padá k nohám. Nestačí ale mlátit hlava nehlava, k získání potřebného výrobního plánku musíte mít dostatek energie k vykonání závěrečného (čti brutálního) útoku, který danou partii nepřítele ve zpomaleném záběru oddělí od těla. Samotné míření funguje dobře, jen občas jsem měl problémy zacílit na paradoxně největší část těla - trup. Ať jsem páčkou kvrdlal sebevíc, zadařilo se až po nějaké době. A když už jsme u drobných chyb, často se mi stávalo, že nepřátelé zamrzli na místě a nehýbali se, dokud jsem do nich nepraštil.




Krom drobných mušek jsem během průchodu hrou narazil i na dvě opravdu velké masařky. Zaprvé - postava, které jsem nesl jistý předmět, se mnou naprosto přestala komunikovat a v klidu se opírala o vzduch místo o zábradlí. Restart hry, změna lokace, reinstalace, nic nepomohlo. Dobře, jednalo se o nepovinný quest, to by šlo přejít jako nepříjemnost. V druhém případě mi ale nešel sebrat předmět nutný pro další postup hrou! Zůstal jsem tedy zaseklý na místě bez možnosti dál pokračovat, má jediná šance byla založit si novou postavu a jít od začátku. Bohužel jsem se ale nacházel těsně před koncem hry a úplně se mi nechtělo absolvovat těch 20 hodin znovu kvůli špatně napsanému kódu. Nevím, jestli jsem měl jen smůlu, nebo se to dalším lidem přihodilo taky, ale vlastně na tom ani nezáleží. Je to zásadní problém, který by mohl The Surge nevratně zkazit pověst, což by byla škoda. Nezbývá než doufat, že podobné nešvary postihnou jen minimum lidí a vývojáři je co nejdříve odstraní v rámci patchů.

Kolikrát tě praštím, tolikrát jsem člověkem

Pojďme si to říct na rovinu. The Surge je těžká hra. Nebudu se pouštět do porovnávání s Dark Souls, jelikož vnímání obtížnosti je u těchto her hodně subjektivní, ale troufám si říct, že umírat budete často. Nepřátelé číhají na každém kroku a často útočí ze zálohy. Soubojový systém naštěstí pro vás funguje dobře. Máte horizontální a vertikální úder, úskok a blok. Souboje jsou velice akční, dobře se ovládají a z každého úderu cítíte patřičnou váhu a sílu odpovídající střetnutí dvou mechanicky vylepšených bytostí. Jen je škoda, že nepřátelé se dají rozdělit v podstatě jen na dva typy - roboti a humanoidi v robotických oblecích. Větší variabilita by určitě ničemu neuškodila. Celkově jsem si bojování po celou hru velmi užíval, nedokázal jsem se ale zbavit pocitu nepovedených animací úskoků. Warren tak zvláštně strnule poskakuje, jako by se mu chtělo už dlouhou dobu na záchod.

„Nepřátelé číhají na každém kroku a často útočí ze zálohy. Soubojový systém naštěstí pro vás funguje dobře. Máte horizontální a vertikální úder, úskok a blok.“

Pokud doufáte, že Warrenovi dáte do rukou pořádný kvér a budete vše řešit na dálku, musím vás zklamat. Palných zbraní se nedočkáte, celou hru jste odkázání jen na zbraně chladné. Máte sice k dispozici poletujícího robůtka střílejícího laser, ale moc škody s ním v řadách nepřátel neuděláte. Hodí se spíš k opatrnému přilákávání jednotlivých oponentů, nebo k hackování terminálů, na které jinak nedosáhnete.




Jako vejce vejci?

The Surge si bezesporu bere inspiraci ze slavné japonské série Dark Souls a mnoho herních mechanismů je takřka totožných. Všechny pohyby ubírají staminu, kterou je třeba při soubojích hlídat, jinak se vyčerpáte a budete snadno napadnutelní. Zkušenosti (zde pod názvem „tech scrap” - tedy součástky) fungují jako prostředek k levelování a zároveň i jako univerzální platidlo. Pokud vás ale zabijí, všechny zkušenosti zůstávají na místě vašeho skonu a máte jen jeden pokus se pro ně vrátit. Pokud po cestě zemřete znovu, přicházíte o ně definitivně. Do tohoto momentu takřka stejné jako v Dark Souls. Deck13 se ale rozhodli obohatit váš pokus o sebrání zkušeností o časový limit a já si myslím, že se jedná o krok vedle. Máte přesně 2 minuty a 30 vteřin nezávisle na tom, jak daleko se musíte vracet. Za každého zabitého nepřítele po cestě sice dostanete bonusových 20 vteřin, ale co je to platné, když bojem s ním často strávíte delší dobu. Až vám někde budou ležet desítky tisíc zkušeností, to poslední, o co se budete chtít starat, je ubíhající čas na stopkách. Podle mého názoru je to hloupost, která akorát zvyšuje míru stresu už tak napjaté situace a nutí vás dělat chyby.

Další novinkou je, že máte možnost si zkušenosti uložit, čímž riziko ztráty eliminujete. Na druhou stranu, čím více máte u sebe zkušeností, tím více jich dostanete za každého zabitého nepřítele. Budete hrát na jistotu, nebo pro pár bonusových součástek budete riskovat? Volba je na vás. Je to zajímavý mechanismus, i když trochu popírá základní princip hry - postih v případě vaší smrti. Ale inovace to nakonec není špatná, alespoň si můžete jinak dost neúprosnou hru trochu ulehčit. Ten časový limit je ale hovadina, to mi nikdo nevymluví.

K šéfovi na kobereček

Poslední věc, kterou nemůžeme v recenzi vynechat, jsou boss fighty. Jsou zábavné, napínavé a dovedou i pořádně potrápit. A i když ve většině případů bojujete s obřím robotem, principy jsou naštěstí dost odlišné a mnohdy nestačí jen surově mlátit a uhýbat. Často musíte nejprve přijít na správnou taktiku a pak teprve budete moci natrhnout bossovi písty. Nudit se u nich rozhodně nebudete, naopak ty hromady kovu budete často proklínat. Přesně tak, jak to máme u podobných her rádi.



Posledních pár součástek

Na závěr na rovinu přiznávám, že jsem od The Surge čekal další Dark Souls klon bez špetky invence a šeredně jsem se mýlil. Deck13 od Lords of the Fallen udělali velký krok kupředu a servírují nám přesvědčivé akční RPG s hutnou sci-fi atmosférou, zábavnými souboji a svérázným systémem levelování. Celkový dojem kazí malá variabilita nepřátel, podivné animace úskoků a občasné chyby. Právě kvůli těm hodnocení padá z jasné osmičky na finálních sedm. Je mi to líto, ale technické problémy (byť ojedinělé), které znemožní dohrání hry, prostě nemůžu přehlížet. Ale i přes zmíněné závady, které tvůrci určitě rychle opraví, zůstává The Surge v mých očích výbornou hrou. Pokud máte rádi hry typu Dark Souls, neváhejte.

The Surge koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

The Surge na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
The Surge
» Více o hře
Líbí se nám
  • soubojový systém
  • atmosféra
  • promyšlený level design se spoustou zkratek
  • neotřelý systém levelování a vylepšování exoskeletu
  • obtížnost
Vadí nám
  • časový limit na sebrání zkušeností
  • málo typů nepřátel
  • občasné chyby, některé bohužel zásadní
Verdikt: Zdařilé akční RPG inspirované sérií Dark Souls, které se odehrává v blízké budoucnosti na zdevastované Zemi. Hra vyniká převážně pěkně ztvárněným sci-fi prostředím, neotřelým systémem vylepšování vlastního exoskeletu a možností odsekávat kusy brnění z nepřátel pro vlastní použití.
Hru ohodnotilo také 5 čtenářů průměrnou známkou 7.4/10.
Kesl (9), Greca (10), Fosňák (9), OMG&WTF (1), dopitapetr (8)
Před vydáním hru ohodnotili 2 čtenáři průměrnou známkou 7.5/10.
kikikimikiki (8), MORTHSIR (7)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
The Surge na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge Screenshot ze hry The Surge

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku The Surge - Dark Souls z blízké budoucnosti?
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Lazy   2x   Chybu melo jen urcite procento lidi coz je pro opravu slozitejsi nez kdyby to meli vschni.Lazylazy34358    31.5.2017 08:31 Lazy

@ odpověď na komentář od Anciabl:Chybu melo jen urcite procento lidi coz je pro opravu slozitejsi nez kdyby to meli vschni.

Anciabl napsal:Tak 14 dní čekat na opravu tak velké chyby je docela extrém. Čekal sem max že do 2 dnu bude na to patch

Vakomlok člen redakce    Taky jsem to čekal dříve...Vakomlokvakomlok61929    31.5.2017 07:50 Vakomlok

@ odpověď na komentář od Anciabl:Taky jsem to čekal dříve...

Anciabl napsal:Tak 14 dní čekat na opravu tak velké chyby je docela extrém. Čekal sem max že do 2 dnu bude na to patch

Anciabl    Tak 14 dní čekat na opravu tak velké chyby je docela extrém. Čekal sem max že do 2 dnu bude na to patchAnciablanciabl21472    31.5.2017 07:24 Anciabl

Tak 14 dní čekat na opravu tak velké chyby je docela extrém. Čekal sem max že do 2 dnu bude na to patch

Narw    Děkuji za info, užij si zbytek hry :-)Narwnarw57671    31.5.2017 07:15 Narw

@ odpověď na komentář od Vakomlok:Děkuji za info, užij si zbytek hry :-)Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Vakomlok napsal:Já bych jen rád dodal, že dnes se nainstaloval update, který v recenzi zmíněnou chybu vyřešil. Po 14 dnech konečně můžu pokračovat dál a hrozně se těším.

Vakomlok člen redakce   1x   Já bych jen rád dodal, že dnes se nainstaloval update, který v recenzi zmíněnou chybu vyřešil. Po 14 dnech konečně můžu pokračovat dál a hrozně se těším.Vakomlokvakomlok61929    30.5.2017 23:56 Vakomlok

Já bych jen rád dodal, že dnes se nainstaloval update, který v recenzi zmíněnou chybu vyřešil. Po 14 dnech konečně můžu pokračovat dál a hrozně se těším.

think86   3x   Já mám dohrane jestli potřebuješ poradit. think86think8667322    25.5.2017 08:42 think86

@ odpověď na komentář od Lukkys:Já mám dohrane jestli potřebuješ poradit. Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Lukkys napsal:Tak až to dohraješ, tak napiš ju :-D

Lukkys    Tak až to dohraješ, tak napiš ju :-DLukkyslukkys18193    24.5.2017 18:18 Lukkys

@ odpověď na komentář od think86:Tak až to dohraješ, tak napiš ju :-D

think86 napsal:Píšeš tomu nepravimu kide. od demon soul se m hrál všechny souly. ty co sou na PS4 mám všechny na platinu. u the surge su skoro na konci takže tak. furt říkám že to nejsou hry pro děcka. skus něco od lega třeba to pude .

Andrion   3x   To na co si stěžuješ jsou naprosto normální praktiky Souls. Bylo jasné od začátku, že to bude Soulovka. Tvůj názor je teda naprosto mimo mísu. :)Andrionandrion12818    24.5.2017 16:51 Andrion

@ odpověď na komentář od Lukkys:To na co si stěžuješ jsou naprosto normální praktiky Souls. Bylo jasné od začátku, že to bude Soulovka. Tvůj názor je teda naprosto mimo mísu. :)

Lukkys napsal:Čekal jsem od toho něco jiného. Tento typ her moc nemusím. Stále prolézat ty samé lokace dokola a dokola a levelovat co nejvíc, aby jste mohli jít do další lokace hmmmm. To je ten největší stereotyp co znám. Bohužel Surge to dotáhl až do absurdity. Vybiju celý level, jdu si doplnit zásoby do centra, vylezu během 10s ven a bum. Všichni netřátelé jsou opět živí, co to kua jeeee, Tohle je nějaká realističnost? Kam na tohle chodí? Vždyt je to konina. Navíc je tam pár lokací, plno bugů, hra nejde dohrát, padá, zasekává se. Hoši takto ne. Tohle je nedodělek jako prase....

Ergonaut1®   2x   To vypadá super. Už v Re-playi mě s tím zaujali. Fantasy mě nebere, tak šli všechny "soul" mimo mě, ale toto konečně prubnu.Ergonaut1®ergonaut172946    23.5.2017 09:14 Ergonaut1®

To vypadá super. Už v Re-playi mě s tím zaujali. Fantasy mě nebere, tak šli všechny "soul" mimo mě, ale toto konečně prubnu.

think86   4x   Píšeš tomu nepravimu kide. od demon soul se m hrál všechny souly. ty co sou na PS4 mám všechny na platinu. u the surge su skoro na konci takže tak. furt říkám že to nejsou hry pro děcka. skus něco od lega třeba to pude . think86think8667322    23.5.2017 08:31 think86

@ odpověď na komentář od Lukkys:Píšeš tomu nepravimu kide. od demon soul se m hrál všechny souly. ty co sou na PS4 mám všechny na platinu. u the surge su skoro na konci takže tak. furt říkám že to nejsou hry pro děcka. skus něco od lega třeba to pude . Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Lukkys napsal:No a není to tak? Ty jsi zase nehrál The Surge, když nevíš, o čem mluvím 8-)

Vakomlok člen redakce   1x   Tak to jste měl kliku. Já jsem stále zaseklý na stejném místě a čekám na patch, který to (snad) rozchodí.Vakomlokvakomlok61929    23.5.2017 01:28 Vakomlok

@ odpověď na komentář od Kesl:Tak to jste měl kliku. Já jsem stále zaseklý na stejném místě a čekám na patch, který to (snad) rozchodí.

Kesl napsal:nejde dohrat ja to dohral v poho a nikdy se mi to ani 1 neseklo

Kesl    nejde dohrat ja to dohral v poho a nikdy se mi to ani 1 nesekloKeslkesl9746    23.5.2017 00:28 Kesl

nejde dohrat ja to dohral v poho a nikdy se mi to ani 1 neseklo

Vakomlok člen redakce   3x   No jde o to, že ten neustálý respawn protivníků je prostě princip "souls" her. O realismus se tady nikdo ani nesnaží.Vakomlokvakomlok61929    22.5.2017 18:20 Vakomlok

@ odpověď na komentář od Lukkys:No jde o to, že ten neustálý respawn protivníků je prostě princip "souls" her. O realismus se tady nikdo ani nesnaží.

Lukkys napsal:No a není to tak? Ty jsi zase nehrál The Surge, když nevíš, o čem mluvím 8-)

Lukkys    No a není to tak? Ty jsi zase nehrál The Surge, když nevíš, o čem mluvím 8-)Lukkyslukkys18193    22.5.2017 17:26 Lukkys

@ odpověď na komentář od think86:No a není to tak? Ty jsi zase nehrál The Surge, když nevíš, o čem mluvím 8-)

think86 napsal:Co to píšeš za bludy. de vidět že si žádnou soul hru snad ani nehrál. bum a všichni sou tam znova omg.

Ratos   2x   Nehral:) jinak by nenapsal takovej blabol....Ratosratos11417    22.5.2017 11:36 Ratos

@ odpověď na komentář od think86:Nehral:) jinak by nenapsal takovej blabol....

think86 napsal:Co to píšeš za bludy. de vidět že si žádnou soul hru snad ani nehrál. bum a všichni sou tam znova omg.

think86   3x   Co to píšeš za bludy. de vidět že si žádnou soul hru snad ani nehrál. bum a všichni sou tam znova omg.think86think8667322    22.5.2017 09:06 think86

@ odpověď na komentář od Lukkys:Co to píšeš za bludy. de vidět že si žádnou soul hru snad ani nehrál. bum a všichni sou tam znova omg.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Lukkys napsal:Čekal jsem od toho něco jiného. Tento typ her moc nemusím. Stále prolézat ty samé lokace dokola a dokola a levelovat co nejvíc, aby jste mohli jít do další lokace hmmmm. To je ten největší stereotyp co znám. Bohužel Surge to dotáhl až do absurdity. Vybiju celý level, jdu si doplnit zásoby do centra, vylezu během 10s ven a bum. Všichni netřátelé jsou opět živí, co to kua jeeee, Tohle je nějaká realističnost? Kam na tohle chodí? Vždyt je to konina. Navíc je tam pár lokací, plno bugů, hra nejde dohrát, padá, zasekává se. Hoši takto ne. Tohle je nedodělek jako prase....

MORTHSIR    Paradoxne ne pro mne, jedinécné bylo Demon's Souls, to byl teprve trhák. Pak se objevil Bloodborne a Nioh... tim to hasne.MORTHSIRmorthsir17268    21.5.2017 12:12 MORTHSIR

@ odpověď na komentář od Andrion:Paradoxne ne pro mne, jedinécné bylo Demon's Souls, to byl teprve trhák. Pak se objevil Bloodborne a Nioh... tim to hasne.

Andrion napsal:Jediná soulovka, která je top, tak je Dark souls. :D

Lukkys    Čekal jsem od toho něco jiného. Tento typ her moc nemusím. Stále prolézat ty samé lokace dokola a dokola a levelovat co nejvíc, aby jste mohli jít do další lokace hmmmm. To je ten největší stereotyp co znám. Bohužel Surge to dotáhl až do absurdity. Vybiju celý level, jdu si doplnit zásoby do centra, vylezu během 10s ven a bum. Všichni netřátelé jsou opět živí, co to kua jeeee, Tohle je nějaká realističnost? Kam na tohle chodí? Vždyt je to konina. Navíc je tam pár lokací, plno bugů, hra nejde dohrát, padá, zasekává se. Hoši takto ne. Tohle je nedodělek jako prase....Lukkyslukkys18193    21.5.2017 11:24 Lukkys

Čekal jsem od toho něco jiného. Tento typ her moc nemusím. Stále prolézat ty samé lokace dokola a dokola a levelovat co nejvíc, aby jste mohli jít do další lokace hmmmm. To je ten největší stereotyp co znám. Bohužel Surge to dotáhl až do absurdity. Vybiju celý level, jdu si doplnit zásoby do centra, vylezu během 10s ven a bum. Všichni netřátelé jsou opět živí, co to kua jeeee, Tohle je nějaká realističnost? Kam na tohle chodí? Vždyt je to konina. Navíc je tam pár lokací, plno bugů, hra nejde dohrát, padá, zasekává se. Hoši takto ne. Tohle je nedodělek jako prase....

Andrion   2x   Jediná soulovka, která je top, tak je Dark souls. :DAndrionandrion12818    20.5.2017 16:35 Andrion

@ odpověď na komentář od MORTHSIR:Jediná soulovka, která je top, tak je Dark souls. :D

MORTHSIR napsal:Top soulovka je u mne stále Nioh, to je bezkonkurencní záležitost. :)

MORTHSIR    Top soulovka je u mne stále Nioh, to je bezkonkurencní záležitost. :)MORTHSIRmorthsir17268    20.5.2017 10:32 MORTHSIR

Top soulovka je u mne stále Nioh, to je bezkonkurencní záležitost. :)

Ratos    Klasicka soulovka:) musis se do toho dostat, pak te to pusti az na konci hry...Ratosratos11417    19.5.2017 22:56 Ratos

@ odpověď na komentář od Andrion:Klasicka soulovka:) musis se do toho dostat, pak te to pusti az na konci hry...

Andrion napsal:Tak jsem rozehrál více do hloubky a měním předešlé stanovisko. Včera jsem u toho vykysnul do 2: 00. :D

Andrion    Tak jsem rozehrál více do hloubky a měním předešlé stanovisko. Včera jsem u toho vykysnul do 2: 00. :DAndrionandrion12818    19.5.2017 14:31 Andrion

Tak jsem rozehrál více do hloubky a měním předešlé stanovisko. Včera jsem u toho vykysnul do 2: 00. :D

Ratos    Ten cas na sebrani soucastek me taky prijde na prd... navic to podobny prostredi tomu moc nepomaha , ja osobne kolikrat bloudim...Ratosratos11417    18.5.2017 22:51 Ratos

Ten cas na sebrani soucastek me taky prijde na prd... navic to podobny prostredi tomu moc nepomaha , ja osobne kolikrat bloudim...

Vakomlok člen redakce    Mně to nesedlo, přišlo mi to jako změna za každou cenu. Nikomu svůj názor ale nevnucuju, jestli ti to přijde jako dobrej nápad, tak super.Vakomlokvakomlok61929    18.5.2017 17:28 Vakomlok

@ odpověď na komentář od think86:Mně to nesedlo, přišlo mi to jako změna za každou cenu. Nikomu svůj názor ale nevnucuju, jestli ti to přijde jako dobrej nápad, tak super.

think86 napsal:Jen k tomu casovymu limitu na pozbirani součástek. nechapu proč to máš v minusech. za mě je to super něco co tu ještě nebylo takovej menší speedrun :) navíc za každýho mrtvyho se ten čas doplňuje tak je úplně v poho je zizkat spět. jinak žádný velký chyby sem zatím neviděl. a přidám se že je to fakt jinde než lotf. :

think86   1x   Jen k tomu casovymu limitu na pozbirani součástek. nechapu proč to máš v minusech. za mě je to super něco co tu ještě nebylo takovej menší speedrun :) navíc za každýho mrtvyho se ten čas doplňuje tak je úplně v poho je zizkat spět. jinak žádný velký chyby sem zatím neviděl. a přidám se že je to fakt jinde než lotf. :think86think8667322    18.5.2017 12:51 think86

Jen k tomu casovymu limitu na pozbirani součástek. nechapu proč to máš v minusech. za mě je to super něco co tu ještě nebylo takovej menší speedrun :) navíc za každýho mrtvyho se ten čas doplňuje tak je úplně v poho je zizkat spět. jinak žádný velký chyby sem zatím neviděl. a přidám se že je to fakt jinde než lotf. :Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Ratos    Souhlasim , lords of fallen byl des, hlavne ty silene pomale souboje....Ratosratos11417    18.5.2017 10:52 Ratos

Souhlasim , lords of fallen byl des, hlavne ty silene pomale souboje....

Vakomlok člen redakce   1x   The Surge se mi líbilol mnohem více, než Lords of The Fallen. To byla podle mého názoru pouze nudná kopírka Dark Souls. The Surge naopak přináší něco nového a u hry jsem se opravdu bavil.Vakomlokvakomlok61929    18.5.2017 10:20 Vakomlok

@ odpověď na komentář od dopitapetr:The Surge se mi líbilol mnohem více, než Lords of The Fallen. To byla podle mého názoru pouze nudná kopírka Dark Souls. The Surge naopak přináší něco nového a u hry jsem se opravdu bavil.Komentář byl autorem naposledy upraven 18.5.2017 10:46

Původní verze před úpravami:The Surge mě bavil mnohem více, než Lords of The Fallen. To byla podle mého názoru pouze nudná kopírka Dark Souls. The Surge naopak přináší něco nového a u hry jsem se opravdu bavil.

dopitapetr napsal:Recenze je dobrá, ale ke koupi hry mě moc nepřesvědčila. Souls hry miluju, ale do The Surge půjdu až za nějakou dobu co spadne cena. Nejdřív si taky musím zahrát ten dlouho odkládaný Lords of the Fallen. ;-)

dopitapetr    Recenze je dobrá, ale ke koupi hry mě moc nepřesvědčila. Souls hry miluju, ale do The Surge půjdu až za nějakou dobu co spadne cena. Nejdřív si taky musím zahrát ten dlouho odkládaný Lords of the Fallen. ;-)dopitapetrdopitapetr5480    18.5.2017 09:23 dopitapetr

Recenze je dobrá, ale ke koupi hry mě moc nepřesvědčila. Souls hry miluju, ale do The Surge půjdu až za nějakou dobu co spadne cena. Nejdřív si taky musím zahrát ten dlouho odkládaný Lords of the Fallen. ;-)

Kesl    lvl 55 jdu spat =DKeslkesl9746    18.5.2017 04:28 Kesl

lvl 55 jdu spat =D

Ratos   2x   Prave to buseni hlava nehlava je tady dost dobre poreseno... skoro kazdej protivnik ma modre (oslabene misto) kdyz se na nej zameris tak ho udolas rychle, ale .... . :) to je na tom nejlepsi, kdyz se rozhodnes busit do oranzove casti, tak mas velkou moznost amputovat vec kterou pak muzes vyrobit (protivnik ale vic vydrzi) . . za me je tenhle system boje a i to levlovani neco fakt noveho a myslim ze i inovativniho...Ratosratos11417    17.5.2017 23:12 Ratos

@ odpověď na komentář od johnny_jay:Prave to buseni hlava nehlava je tady dost dobre poreseno... skoro kazdej protivnik ma modre (oslabene misto) kdyz se na nej zameris tak ho udolas rychle, ale .... . :) to je na tom nejlepsi, kdyz se rozhodnes busit do oranzove casti, tak mas velkou moznost amputovat vec kterou pak muzes vyrobit (protivnik ale vic vydrzi) . . za me je tenhle system boje a i to levlovani neco fakt noveho a myslim ze i inovativniho...

johnny_jay napsal:Snad jsem to nepřehlédl v recenzi, nicméně jak je to s variabilitou nepřátel? Z gameplayů jsem zatím viděl jen 3 - nějaké úvodní, kteří chodí hrozně pomalu, pak jejich zrychlenou verzi a nakonec borce s kladivem (myslím, že to bylo kladivo) . Je tam později i víc takhle specifických nepřátel? A je potřeba na každého z nich jít s jinou taktikou nebo se jim stačí jen dostat k tělu a pak je bušit, hlava nehlava?

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (541 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (11969 příspěvků), Mafia I - Krabicová verze - KOUPÍM! (12 příspěvků), Trance - Progressive Mix 43* (430 příspěvků), Co neminout na PS4? (5 příspěvků), STEAM -všechno sem (7015 příspěvků), Prodej sběratelských figurek. (5 příspěvků), Prodám Intel Core i5-6400, LGA1151 (1 příspěvek)

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Destiny 2 – space opera co chytne a nepustí

Jedna z nejdražších her minulých let dostává svůj druhý díl. Poučila se z předchozích chyb?

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Baja: Edge of Control HD – reinkarnace z minulé generace

K životu byly probuzeny off-road závody z minulé generace konzolí. Stojí Baja za váš čas a peníze?

 
Přečíst celý článek»Autor: Miky - Platforma: PC a konzole
 
 
Dishonored: Death of the Outsider - nový díl s novou hrdinkou

Hlavní roli přebírají spíše vedlejší charaktery. Přinese to vítané změny do zažitého konceptu, nebo už Dishonored nebude tím, čím bývalo?

 
Přečíst celý článek»Autor: Vakomlok - Platforma: PC a konzole
 
 
PES 2018 – fotbal pro fajnšmekry

Jaký je nejnovější fotbálek od Konami? Co přináší nového a jak se hraje? Otázek je celé řada a odpovědi najdete v dnešní recenzi.

 
Přečíst celý článek»Autor: Fakus - Platforma: PC a konzole
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 11. až 17. září

Doom a Wolfenstein 2: The New Colossus pro Switch, veřejná PC beta Call of Duty: WWII, Season Pass Star Wars: Battlefrontu zdarma, streamování her…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole