Uživatel nepřihlášen
   

Call of Duty: WWII – není válka jako válka

Čtvrtek 9.11.2017 18:52 - Autor: Denis "rusák" Rus - Rubrika: Recenze Recenze Call of Duty: WWII

Přinesla rovnice Call of Duty + druhá světová válka kýžené ovoce?

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Tak je to konečně tady. Autoři Call of Duty vyslyšeli volání poměrně velkého zástupu hráčů a série se po devítileté (!) pauze vrací na evropská bojiště v období druhé světové války. Ačkoli ti nejvěrnější fanoušci značky teď po všech těch různých válečných konfliktech možná mají pocit, že taková dlouhá odmlka působila jako hotová věčnost, mně to tak vůbec nepřišlo. Důvod je velmi prostý – první díl z roku 2003 byl prvním a zároveň tím jediným, který jsem až dosud hrál.

Uznávám, že tato informace ve vás může vzbudit „lehkou“ nedůvěru a že možná nejsem tím nejideálnějším člověkem, který by měl recenzovat dlouholetou sérii, jež čítá čtrnáct dílů a která má v redakci jistě mnohem zapálenější příznivce. Na druhou stranu díky své mnohaleté přestávce nejsem sérií přesycen a k WWII přistupuju s absolutně čistým štítem, nezatížený předchozími úspěchy či nezdary značky (pokud tedy nepočítám, že první díl mě ve své době opravdu hodně bavil a dohrál jsem ho hned několikrát). Zasazení je jedna věc, mnohem důležitější je však otázka, zda se podařilo Call of Duty vrátit se do sedla i co se kvality týče.

Bratři ve zbrani

Jako hráč si s sebou sice nenesu historii dohraných CoD titulů, ale bohatě stačí, že jsem se za posledních dvacet let nahrál spousty a spousty FPS, abych věděl, co mi na postupné evoluci žánru vadí. Na jedné z čelních pozic se rozhodně nachází autoheal, kdy vaše postava klidně schytá spršku kulek z kulometu nebo zásah granátem, ale stačí chvilka odpočinku, třeba za dřevěným plůtkem, a hrdina je opět v plné síle. Ne že by snad vyléčení závažných zranění po použití lékárničky bylo z hlediska realističnosti o moc lepší, ale minimálně z herního hlediska u mě jasně vítězí, jelikož tento způsob dokáže výrazně změnit přístup k taktice a dynamiku boje, a navíc řadu situací zdramatizovat i bez umělého zásahu scenáristy.




Jistě, i po fatální chybě se pořád ještě můžeme spolehnout na checkpointy, ale bezmyšlenkovité nabíhání do otevřených prostor se ve hrách s lékárnami většinou nevyplácí. Proto mi dělá nesmírnou radost, že WWII se vrací k ukazateli zdraví, který se vám nedoplní, ať už se za překážkou krčíte sebelíp a sebedýl, ale naopak jste odkázáni právě a jen na lékárničky. Do zásoby se vám přitom vejdou hned čtyři, a kdybyste náhodou nutně potřebovali vyléčit a žádná zrovna nebyla po ruce, vždy můžete zkusit štěstí u kolegy medika. V Call of Duty: WWII totiž (téměř) nikdy nejste na bojišti sami, naopak vám dělají společnost kolegové, kteří vám po stisknutí příslušného tlačítka můžou přihrát náboje, granáty nebo právě nějakou tu lékárničku. Nejdřív je však musíte na bojišti ve vší té smršti kulek najít, doběhnout k nim a doufat, že jste zabili dostatek německých vojáků, aby bylo odkud brát, takže žádná z těchto výhod rozhodně není zadarmo. A taky se pochopitelně týkají pouze kampaně.

„Čeká na vás řada slavných bitev a válečných momentů, které znáte z hodin dějepisu, z literatury, televize nebo jiných válečných her. Patří mezi ně například vylodění v Normandii, pařížské povstání nebo bitva v Ardenách.“

V té se opět chopíte ovládání vícero postav, ovšem hlavní úlohu má mladík „Red“ Daniels, v jehož botách pošlapete směrem na Německo. Jak správně tušíte, čeká na vás řada slavných bitev a válečných momentů, které znáte z hodin dějepisu, z literatury, televize nebo jiných válečných her. Patří mezi ně například vylodění v Normandii, pařížské povstání nebo bitva v Ardenách. Příběh přitom začíná velkolepě rovnou oním legendárním vyloděním. Po dramatickém úvodním filmečku, kdy se blížíte k francouzským břehům a nemilosrdné moře vám každou chvíli připomíná, že nestraní ani těm „hodným“, ani těm „zlým“, následuje právě tento památný okamžik a zcela upřímně, WWII se z něj z hlediska atmosféry ani zpracování průběhu samotné mise bohužel nedaří vytěžit žádnou výraznější emoci (nejsilnější vzpomínky mám v tomto ohledu stále na stařičký Medal of Honor: Frontline). Ale už tady je možné vypozorovat zvláštní „oldschoolovost“ a povědomost nového Call of Duty. Sice tu narazíte na „moderní“ QTE a další naskriptované momenty, kdy například máte malý okamžik na to, abyste zachránili spojence před smrtí z rukou nepřítele nebo odtáhli zraněného kolegu do bezpečí. Pak jsou tu ovšem také těžce přepálené akční pasáže a zběsilé honičky jako vystřižené z nějakého osmdesátkového filmu nebo akční hry z přelomu tisíciletí, kdy se nešetří „berserkovými“ momenty, v nichž kosíte nacisty po desítkách. Takový přístup se pak samozřejmě šeredně tluče se snahou o téměř intimní příběh jednoho vojáka a jeho jednotky, za jejíž (některé) členy by byl hrdina ochotný vzdát se toho nejcennějšího, co na světě má.




Na západní frontě neklid

Jen jedna dvě postavy mají to štěstí, že jim autoři ze Sledgehammer Games nadělili do vínku trochu propracovanou historii, takže když vám někdo důležitý z týmu umírá před očima, absence emocionálního napojení na postavy má za následek maximálně vaše nezaujaté pokrčení rameny a pokračování v cestě kupředu. A tato cesta vede skrze okupované země a povědomé scenérie. Francouzský venkov, mrtvý dobytek ve stodolách a podél cest, jízda v džípu nebo v tanku, zasněžené lesy… Atmosféra i herní obsah WWII velice intenzivně odkazují na díl, který tuto sérii odstartoval. Akorát je zde oproti CoD1 všechno o trochu větší a o něco líp to vypadá. Na jednu stranu rozhodnutí vykřesat esenci prvního Call of Duty oceňuju, na druhou stranu je potřeba se ptát, zda je rozumné způsobem hraní i designem úrovní tak vehementně odkazovat na čtrnáct let starý titul, když se herní svět a herní mechaniky řítí kupředu ohromnou rychlostí a co bylo přirozené před tak dlouhou dobou, je pro řadu hráčů bez přehánění herní pravěk. Je poněkud úsměvné, že v roce 2017 se před vámi díky výkonu herních strojů a kvůli touze po ohromujících momentech bortí budovy a padají na hlavu kostely, ale hromádku sena nepropálíte ani kulometem a při odběhnutí z nalinkované cesty v některém z hrstky otevřenějších prostranství vám hra dá výchovný pohlavek a pár sekund na to, abyste se vrátili tam, kde vás chce mít.

„Francouzský venkov, mrtvý dobytek ve stodolách a podél cest, jízda v džípu nebo v tanku, zasněžené lesy… Atmosféra i herní obsah WWII velice intenzivně odkazují na díl, který tuto sérii odstartoval.“

Díky tomu, že ve WWII hrajete převážně za nezkušeného mladíka, kterého má válka zocelit a udělat z něj pravého muže, se tvůrci snaží rozvinout jakousi psychologickou rovinu vyprávění, kdy se setkáváte s lidským utrpením a smrtí a není to žádná sranda. V praxi to funguje spíš úsměvně (tj. moc nefunguje), zhruba jako když trpěla v rebootu Tomb Raidera Lara Croft, když věděla, že jí nezbývá nic jiného než zabít, přičemž už o malou chvilku později odrovnávala jednoho protivníka za druhým a ani u toho nehnula brvou. Pokud se v tomto ohledu chtělo WWII ponořit trochu hlouběji do psychologie svého protagonisty, mohlo k tomu přistoupit z různých úhlů. Vzpomínky na domov, dětství a noční můry spojené s bratrem v rámci filmečků jsou sice legitimní způsoby, ale klidně se hrdinovi během hraní mohly ve vypjatých situacích rozklepat ruce nebo se mohl v rámci skriptu před bitvou třeba pozvracet. Jenže to by se autoři museli více soustředit na singleplayerovou kampaň, která tu sice hraje druhé housle, ale zároveň o ní s čistým svědomím nemůžu říct, že by byla pouze do počtu. Musím vás však varovat, že ačkoli WWII nabízí solidních jedenáct misí, ty vám vždy zaberou jen něco mezi 20-40 minutami, takže to mějte na paměti, až si pro hru půjdete primárně kvůli kampani. Ale vzhledem k historii značky předpokládám, že takových lidí bude zřejmě menšina, protože o Call of Duty je známo, že se výrazně soustředí zejména na hru více hráčů.




Multizombie

Tu si můžete užít jak v klasickém multiplayeru, tak v – když si to tak vezmeme, tak vlastně také už klasickém – zombie módu. Ten dělá čest svému jménu a nabízí hrstku béčkových hrdinů (plus Davida Tennanta, ha!) a jednu obří víceúrovňovou mapu, po které se můžete volně pohybovat a která se před vámi postupně odkrývá, jak plníte jednotlivá zadání mise. Občas ale není úplně jasné, co se po vás vlastně chce (třebaže seznam úkolů máte kdykoli k dispozici) a v hektickém tempu nemáte moc času nad tím dumat, protože časomíra nemilosrdně ukrajuje vteřinu za vteřinou ze zasloužené chvilky odpočinku a další vlna nemrtvých se pomalu blíží…

Asi největší viditelnou novinkou klasické hry více hráčů, která vás přivítá ihned po spuštění, je přítomnost tzv. základny, tedy místa, kde se setkávají hráči. Na základně si můžete procvičovat střelbu nebo se probírat úkoly, za jejichž splnění získáváte zkušenostní body. Celý princip základny je však spíš pouhým kosmetickým doplňkem než čímkoliv jiným a brzy zjistíte, že nemáte příliš důvodů se na ni vracet, protože zápasy a vše potřebné si pohodlně navolíte v rozsáhlém menu. A pokud se chcete mermomocí socializovat s ostatními hráči, tak ani tady zatím moc nepochodíte, protože online část WWII se při startu potýkala s nemalými problémy a základna je prozatím uzamčena a přístupná pouze vám.

„Asi největší viditelnou novinkou je přítomnost tzv. základny, tedy místa, kde se setkávají hráči. Na základně si můžete procvičovat střelbu nebo se probírat úkoly, za jejichž splnění získáváte zkušenostní body.“

Samotná akce pak nabízí relativně širokou nabídku různých módů, mezi nimiž naleznete osvědčené stálice typu Team Deathmatch, Capture the Flag a jejich různé varianty (protože co se dá taky vymyslet, když máte v rukou zbraň a vaší snahou je zabít soupeře), ale také novinku nazvanou lakonicky War. To je vlastně taková přetahovaná, kdy se jeden tým snaží plnit určité úkoly a druhá strana se mu v tom naopak snaží zabránit. Ještě než se vrhnete do některého z nabízených módů, zvolíte si jednu z pěti divizí, která následně ovlivňuje, jakými schopnostmi a zbraněmi bude vaše postava disponovat. Hra samotná vám dá najevo, že jednotlivé divize jsou vzhledem k rozličnému vybavení rozděleny také podle vašich zkušeností, ale tím se samozřejmě nemusíte řídit a můžete si zvolit tu, která vám nejvíc vyhovuje.

Na výběr máte Infantry (na rozdíl od ostatních divizí je spíš všeobecná, takže je vhodná pro rychlý zápas nebo začínající hráče), Airborne (pro vyznavače tichého vraždění), Armored (těžké zbraně), Expeditionary (zbraně na krátkou vzdálenost) a Mountain (zbraně s dalekým dosahem). Ať už si vyberete kteroukoli z nich, připravte se na to, že hra oproti minulosti opět zařadila zpátečku v rámci pohybového spektra a také znatelně zvolnila tempo. Ty tam jsou speciální pohyby a futuristické upgrady, ve WWII se jede hezky postaru, avšak s realismem se tu i tak počítá pochopitelně jen do té míry, aby zápasy na relativně malých mapách stále odsýpaly a byly co nejméně frustrující.

Problém nového Call of Duty tkví především v tom, že ačkoli se jak kampaň, tak multiplayer hrají vcelku příjemně a dokážou zabavit, zároveň dnes působí ve stávající podobě hrozně neambiciózně a jdou až příliš na jistotu. Tenhle strach vybočit ze zajetých kolejí vynikne v současné chvíli o to víc, že druhou světovou vám i navzdory historické fabulaci mnohem lépe a zhruba stejně věrohodně přiblíží „filipkejdikovský“ Wolfenstein II: The New Colossus. A zombie mód to vážně nevytrhne. Jako by se Call of Duty: WWII nedokázalo rozhodnout, pro koho je vlastně určené, jestli pro pamětníky prvních dílů, kteří možná ocení oprášení povědomých lokací a zažitých herních mechanismů, nebo nováčky, kteří se s druhou světovou válkou setkávají v rámci série poprvé, ale kromě cesty časem do válkou zmítané Evropy je čeká i návrat herních prvků z první pětiletky tohoto milénia. Záleží tak jen na vás, do které kategorie se zařadíte a jestli to s WWII risknete.

Call of Duty: WWII koupíte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Call of Duty: WWII na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
Call of Duty: WWII
» Více o hře
Líbí se nám
  • příjemný retro nádech
  • možnost občasného tichého postupu
  • hezky zpracované postavy
  • návrat některých starých mechanik…
Vadí nám
  • … ale zároveň málo změn oproti dílům z druhé světové
  • nedopečený příběh plný klišé
  • mapy připomínají starší díly i jiné válečné hry
  • multiplayer stále trpí výpadky
Verdikt: Po letech jsme se sice dočkali druhé světové války, ale zasazení není všechno. Nové Call of Duty funguje po všech stránkách dobře, ale strach přinést výraznější změny má za následek, že na něj po letech asi nebudete vzpomínat se slzou v oku.
Hru ohodnotilo také 34 čtenářů průměrnou známkou 7.5/10.
plkCRA (7), the víta ! :) (9), opletalpa (5), SamFisher (8), Greca (10), iNva (9), tomdh86 (8), Tarik (9), Epicek (9), SweetL.c.King (9), Maty (8), Cvrnda (8), BackPa (7), Sedli14 (7), Ebolus (6), MrFiBo (8), asive47 (9), masterblaster4 (8), Parasit (7), Beeda2004 (4), dadakk (6), Aiden Pearce (10), VaeCortez (7), 8B3CE273 (8), Pepe1986 (7), Neomo (7), Pront (9), Alfajk (4), marek7777 (8), MelmanCZ (8), Draxxess92 (10), Micronex (1), jiiirka (9), DEADMAU5 (7)
Před vydáním hru ohodnotilo 11 čtenářů průměrnou známkou 8.9/10.
Man1akCZ (10), PKDMAN (10), Kirkes21 (10), Parasit (10), sokolik1144 (10), Lootmaster (10), jaryncip (10), pepajs95 (10), plkCRA (5), opletalpa (5), Corvus (8)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Call of Duty: WWII na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII Screenshot ze hry Call of Duty: WWII

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Call of Duty: WWII – není válka jako válka
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
iNva    mě se líbí ty oldschoolovky které teď vylejzají. . viz tohle CoD, minulej rok BF1, nový wolfenstein a nebo doom :)iNvainva5792    15.11.2017 20:51 iNva

mě se líbí ty oldschoolovky které teď vylejzají. . viz tohle CoD, minulej rok BF1, nový wolfenstein a nebo doom :)

Esprite   1x   Lepších FPS za poslední roky bylo daleko víc. Namátkou Wolf.Espriteesprite33929    15.11.2017 18:28 Esprite

@ odpověď na komentář od panradovan:Lepších FPS za poslední roky bylo daleko víc. Namátkou Wolf.

panradovan napsal:Tak dohráno a jestli byl nějakej FPS sing lepší za poslední roky, tak možná Titanfall 2, ale vzhledem k tomu, že se CoD vrátil tam, kde jsem s ním začínal, řadím WWII na první místo. Do MP zatím pronikám, ale je to takový mix Destiny a CoD, což mi nevadí. Zombie nehraju, takže nemohu řict. Za mě se to povedlo a 7 je z mého pohledu možná málo, ale tak co, bod sem, bod tam...

panradovan   1x   Tak dohráno a jestli byl nějakej FPS sing lepší za poslední roky, tak možná Titanfall 2, ale vzhledem k tomu, že se CoD vrátil tam, kde jsem s ním začínal, řadím WWII na první místo. Do MP zatím pronikám, ale je to takový mix Destiny a CoD, což mi nevadí. Zombie nehraju, takže nemohu řict. Za mě se to povedlo a 7 je z mého pohledu možná málo, ale tak co, bod sem, bod tam...panradovanpanradovan7333    13.11.2017 09:20 panradovan

Tak dohráno a jestli byl nějakej FPS sing lepší za poslední roky, tak možná Titanfall 2, ale vzhledem k tomu, že se CoD vrátil tam, kde jsem s ním začínal, řadím WWII na první místo. Do MP zatím pronikám, ale je to takový mix Destiny a CoD, což mi nevadí. Zombie nehraju, takže nemohu řict. Za mě se to povedlo a 7 je z mého pohledu možná málo, ale tak co, bod sem, bod tam...

Pepe1986    No na tuto hru jsem se moc těšil, multiplayer mne nezajímá a těšil jsem se čistě na singl, samozřejmě se jedná o jednu z top her z 2. sv. války, nicméně se nemohu ubránit pocitu, že z toho mohli vytěžit více, některé momenty super, některé zklamání, samotné vylodění mi přišlo spíš vtipné, než aby byla navozena nějaká atmosféra, hra určitě špatná není, ale měla rozhodně větší potenciál.Pepe1986pepe198633693    12.11.2017 20:21 Pepe1986

No na tuto hru jsem se moc těšil, multiplayer mne nezajímá a těšil jsem se čistě na singl, samozřejmě se jedná o jednu z top her z 2. sv. války, nicméně se nemohu ubránit pocitu, že z toho mohli vytěžit více, některé momenty super, některé zklamání, samotné vylodění mi přišlo spíš vtipné, než aby byla navozena nějaká atmosféra, hra určitě špatná není, ale měla rozhodně větší potenciál.

OldSnakeBossMGS   3x   Re: Labigmek Ne že by sem byl zastáncem CoD ale svoji kritikou tady ukazuješ jak omezený a subjektivní názor máš. To že jsi fanda BF, neznamená že BF je tím pádem bezchybná hra která netahá peníze z hráčů a neustále ohromě inovuje. BF tahá z hráčů taky slušný prachy za předčasné odemčení zbraní, vybavení a pod. A BF vs CoD by jsem taky zrovna moc nesrovnával každá je cílená jiným hráčům. Nechceš rovnou porovnát třeba CS: GO a TITANFALL. BF 1 je vpodstatě taky jen reskin předchozích BF taky pořád jede na Frostbitu jako jako x předchůdců a scény jako od Michaela Baye jsou úplně stejně v obou seriích. Jako pád z vybuchujícího mrakodrapu v BF4 a pod. jsi zapoměl? Mimochodem rozdíl mezi BF3 a BF1 je možná 5let ale nějak si opomenul reskin v podobě Hardline a BF4. A to že někdo místo akčňáku v kině investuje do CoD a chce filmový zážitek u mě rozhodně neznamená že byl podřadný hráč. Protě to má rád a na tom není nic špatného. Naprosto souhlasím z ostatními. Jsi naprosto mimo a slepě se obouváš argumenty které jsou dvousečné. Nezlob se na mě ale jsi normální omezenec. Naštěstí je tu jak je vidět více normálních Hráčů kteří jsou schopní říct přoč se jim to nelíbí a proč se jim líbí naopak něco jiného. Ne že se obouvají do ostatních protože nezdílí stejné simpatie. Pokud neumíš s ostatními coexistovat tak se tím aspoň nechlub. Haetovaní kvůli rase není v modě od občanské války v Americe nevím nač tyto bohem zapomenuté trendy prosazuješ ve Hrách. Tobě se taky nikdo nesměje že si nemůžeš letos už dovolit jinou hru než BF a proto je pro tebe nejlepší.OldSnakeBossMGSoldsnakebossmgs74997    12.11.2017 13:56 OldSnakeBossMGS

Re: Labigmek Ne že by sem byl zastáncem CoD ale svoji kritikou tady ukazuješ jak omezený a subjektivní názor máš. To že jsi fanda BF, neznamená že BF je tím pádem bezchybná hra která netahá peníze z hráčů a neustále ohromě inovuje. BF tahá z hráčů taky slušný prachy za předčasné odemčení zbraní, vybavení a pod. A BF vs CoD by jsem taky zrovna moc nesrovnával každá je cílená jiným hráčům. Nechceš rovnou porovnát třeba CS: GO a TITANFALL. BF 1 je vpodstatě taky jen reskin předchozích BF taky pořád jede na Frostbitu jako jako x předchůdců a scény jako od Michaela Baye jsou úplně stejně v obou seriích. Jako pád z vybuchujícího mrakodrapu v BF4 a pod. jsi zapoměl? Mimochodem rozdíl mezi BF3 a BF1 je možná 5let ale nějak si opomenul reskin v podobě Hardline a BF4. A to že někdo místo akčňáku v kině investuje do CoD a chce filmový zážitek u mě rozhodně neznamená že byl podřadný hráč. Protě to má rád a na tom není nic špatného. Naprosto souhlasím z ostatními. Jsi naprosto mimo a slepě se obouváš argumenty které jsou dvousečné. Nezlob se na mě ale jsi normální omezenec. Naštěstí je tu jak je vidět více normálních Hráčů kteří jsou schopní říct přoč se jim to nelíbí a proč se jim líbí naopak něco jiného. Ne že se obouvají do ostatních protože nezdílí stejné simpatie. Pokud neumíš s ostatními coexistovat tak se tím aspoň nechlub. Haetovaní kvůli rase není v modě od občanské války v Americe nevím nač tyto bohem zapomenuté trendy prosazuješ ve Hrách. Tobě se taky nikdo nesměje že si nemůžeš letos už dovolit jinou hru než BF a proto je pro tebe nejlepší.

Labigmek   1x   Poslední věc. CoD je synonymum pro herní stagnaci a dojení peněz z hráčů jen tím že hru přeskinují, vymyslí pár uplných ale uplných blbostí (viz poslední lootboxy) a šup s tím na trh. Sem si dovolil nepřímo napsat, že tohle každoročně z mého pohledu kupuje jen blbec. Nic co tady zaznělo mi temto názor nevyvrátilo. Spíš se mi zdá že potrefené husy zahýkaly. Že vás nezajímá moje ječení je mi jedno. Mě tedy zase nezajímá vaše bezzubá obhajoba CoDLabigmeklabigmek35491    12.11.2017 13:04 Labigmek

Poslední věc. CoD je synonymum pro herní stagnaci a dojení peněz z hráčů jen tím že hru přeskinují, vymyslí pár uplných ale uplných blbostí (viz poslední lootboxy) a šup s tím na trh. Sem si dovolil nepřímo napsat, že tohle každoročně z mého pohledu kupuje jen blbec. Nic co tady zaznělo mi temto názor nevyvrátilo. Spíš se mi zdá že potrefené husy zahýkaly. Že vás nezajímá moje ječení je mi jedno. Mě tedy zase nezajímá vaše bezzubá obhajoba CoD

plkCRA    Ano, máte pravdu, spletl jsem se. Rozdíl je 5 let mezi těmi hrami.
Pořád ale nevidím smysle té otázky. Jakože když nevychází každý rok tak jsou okamžitě lepší? Ale teď se tu nebavíme o tom, která série je lepší, ale o tom, že každý má jiný vkus na hry a nikoho tady nezajímá vaše ječení o tom, jak vás zklamaly vaše iluze o hráčích a že kdokoliv si koupí každoročně vycházející průměrnou hru je automaticky blbec.
plkCRAplkcra24585
    12.11.2017 12:49
plkCRA

@ odpověď na komentář od Labigmek:Ano, máte pravdu, spletl jsem se. Rozdíl je 5 let mezi těmi hrami.
Pořád ale nevidím smysle té otázky. Jakože když nevychází každý rok tak jsou okamžitě lepší? Ale teď se tu nebavíme o tom, která série je lepší, ale o tom, že každý má jiný vkus na hry a nikoho tady nezajímá vaše ječení o tom, jak vás zklamaly vaše iluze o hráčích a že kdokoliv si koupí každoročně vycházející průměrnou hru je automaticky blbec.

Labigmek napsal:Ne mám lepší věci na práci, ale to mi tedy napiš rok vydání BF3 a BF1. A nebo tvoji známku z matematiky v první třídě Zš. Tou předešlou otázkou chci říct, že je demence kupovat každoročně COD při tom jak se " rycle vyvíjí"

Labigmek   2x   Ne mám lepší věci na práci, ale to mi tedy napiš rok vydání BF3 a BF1. A nebo tvoji známku z matematiky v první třídě Zš. Tou předešlou otázkou chci říct, že je demence kupovat každoročně COD při tom jak se " rychle vyvíjí"Labigmeklabigmek35491    12.11.2017 12:32 Labigmek

@ odpověď na komentář od plkCRA:Ne mám lepší věci na práci, ale to mi tedy napiš rok vydání BF3 a BF1. A nebo tvoji známku z matematiky v první třídě Zš. Tou předešlou otázkou chci říct, že je demence kupovat každoročně COD při tom jak se " rychle vyvíjí"

plkCRA napsal:rozdíl 3 roky
a jaký má smysl ta otázka?

plkCRA    rozdíl 3 roky
a jaký má smysl ta otázka?
plkCRAplkcra24585
    12.11.2017 12:25
plkCRA

@ odpověď na komentář od Labigmek:rozdíl 3 roky
a jaký má smysl ta otázka?

Labigmek napsal:Řekni mi časový rozestup mezi BF3 a BF1
Apropo kdy bys tak řekl že se serie COD přiblíží technicky Bad company 2 ? To si ještě počkáme že

Labigmek   1x   Řekni mi časový rozestup mezi BF3 a BF1
Apropo kdy bys tak řekl že se serie COD přiblíží technicky Bad company 2 ? To si ještě počkáme že
Labigmeklabigmek35491
    12.11.2017 11:26
Labigmek

@ odpověď na komentář od plkCRA:Řekni mi časový rozestup mezi BF3 a BF1
Apropo kdy bys tak řekl že se serie COD přiblíží technicky Bad company 2 ? To si ještě počkáme že

plkCRA napsal:Ehm... Je jednoduchá kritizovat jiné a na své chyby ne nedívat, že?
Battlefield 1 - 9/10? Battlefield 3 10/10? Jako, mě může být jedno jaké hodnocení hrám, které hraješ dáváš, ale na druhou stranu to ukazuje, že ty děláš to samé, jen u jiné série...

plkCRA    Ehm... Je jednoduchá kritizovat jiné a na své chyby ne nedívat, že?
Battlefield 1 - 9/10? Battlefield 3 10/10? Jako, mě může být jedno jaké hodnocení hrám, které hraješ dáváš, ale na druhou stranu to ukazuje, že ty děláš to samé, jen u jiné série...
plkCRAplkcra24585
    12.11.2017 09:44
plkCRA

@ odpověď na komentář od Labigmek:Ehm... Je jednoduchá kritizovat jiné a na své chyby ne nedívat, že?
Battlefield 1 - 9/10? Battlefield 3 10/10? Jako, mě může být jedno jaké hodnocení hrám, které hraješ dáváš, ale na druhou stranu to ukazuje, že ty děláš to samé, jen u jiné série...

Labigmek napsal:No ano libí se ti uplný sračky vycházející rok co rok v prakticky nezměněné podobě a nevidíš to. Co si mám o tobě myslet když to furt kupuješ. [ odkaz ]
Nemá cenu se dál dohadovat

Labigmek   1x   No ano libí se ti uplný sračky vycházející rok co rok v prakticky nezměněné podobě a nevidíš to. Co si mám o tobě myslet když to furt kupuješ. [ odkaz ]
Nemá cenu se dál dohadovat
Labigmeklabigmek35491
    12.11.2017 09:35
Labigmek

@ odpověď na komentář od Swabator:No ano libí se ti uplný sračky vycházející rok co rok v prakticky nezměněné podobě a nevidíš to. Co si mám o tobě myslet když to furt kupuješ. [ odkaz ]
Nemá cenu se dál dohadovat

Swabator napsal:Já si zase moc nedělám iluze o lidech, co komentují hry stylem: " Pokud se vám hra líbí, tak jste blbci". To jsi jinými slovy udělal. Pokud ti hra nesedí, tak přece není nutné přímo, nebo nepřímo urážet lidi, kterým líbí.

Swabator   1x   Já si zase moc nedělám iluze o lidech, co komentují hry stylem: " Pokud se vám hra líbí, tak jste blbci". To jsi jinými slovy udělal. Pokud ti hra nesedí, tak přece není nutné přímo, nebo nepřímo urážet lidi, kterým líbí.Swabatorswabator68256    12.11.2017 09:07 Swabator

@ odpověď na komentář od Labigmek:Já si zase moc nedělám iluze o lidech, co komentují hry stylem: " Pokud se vám hra líbí, tak jste blbci". To jsi jinými slovy udělal. Pokud ti hra nesedí, tak přece není nutné přímo, nebo nepřímo urážet lidi, kterým líbí.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Labigmek napsal:Někdo by možná řekl "začíná to být trapné" :-( (COD )
"O ne pane, trapné je to už pěkně dlouho"
Asi tak od Modern Warfare 1
Přeskinovaná Michael Bay bumbác akce pošedesáté.
MP.... ale radši nic
Když tady čtu uvidíme příští COD nedělám si o hráčích už vůbec žádné iluze
Prostě blbost pro hodně malé děti

Labigmek   3x   Někdo by možná řekl "začíná to být trapné" :-( (COD )
"O ne pane, trapné je to už pěkně dlouho"
Asi tak od Modern Warfare 1
Přeskinovaná Michael Bay bumbác akce pošedesáté.
MP.... ale radši nic
Když tady čtu uvidíme příští COD nedělám si o hráčích už vůbec žádné iluze
Prostě blbost pro hodně malé děti
Labigmeklabigmek35491
    11.11.2017 23:22
Labigmek

Někdo by možná řekl "začíná to být trapné" :-( (COD )
"O ne pane, trapné je to už pěkně dlouho"
Asi tak od Modern Warfare 1
Přeskinovaná Michael Bay bumbác akce pošedesáté.
MP.... ale radši nic
Když tady čtu uvidíme příští COD nedělám si o hráčích už vůbec žádné iluze
Prostě blbost pro hodně malé děti

six feet under    Kdyby byla cela hra tak graficky pekna jako cut sceny mezi hranim, tempo nebylo tak zbesile rychle, mene sniper akce by take neskodilo. nepresnosti ve vyzbroji atd. Jo a mizi mrtvoly! Byl bych spokojen. Tak uvidime pristi codsix feet undersix-feet-under11476    11.11.2017 19:13 six feet under

Kdyby byla cela hra tak graficky pekna jako cut sceny mezi hranim, tempo nebylo tak zbesile rychle, mene sniper akce by take neskodilo. nepresnosti ve vyzbroji atd. Jo a mizi mrtvoly! Byl bych spokojen. Tak uvidime pristi cod

Vynex    Mě se to taky libí dost. Kampaň jedu už podruhé, a fakt cítím takovou tu nostalgii, kdy jsem došel odpoledne ze školy domů, a pařil CoD 1 a 2 :) Poslední dvě CoD jsem nehrál vůbec, a u předchozích dílu (od black ops 1 nahoru) jsem dycky dohrál jen Single a mulťák jsem nechal jen tak ležet. Ale u tohodle mě baví i MP, bitvy jsou rychlé a akční. No a co že jsou tam ženské postavy a další nesrovnalosti, hra zabaví a to je důležité :) Za mě spokojenost.Vynexvynex21875    10.11.2017 23:12 Vynex

Mě se to taky libí dost. Kampaň jedu už podruhé, a fakt cítím takovou tu nostalgii, kdy jsem došel odpoledne ze školy domů, a pařil CoD 1 a 2 :) Poslední dvě CoD jsem nehrál vůbec, a u předchozích dílu (od black ops 1 nahoru) jsem dycky dohrál jen Single a mulťák jsem nechal jen tak ležet. Ale u tohodle mě baví i MP, bitvy jsou rychlé a akční. No a co že jsou tam ženské postavy a další nesrovnalosti, hra zabaví a to je důležité :) Za mě spokojenost.

Smuky   1x   Až na dost velké chyby ve výstroji vojáků , je to důstojný návrat ke kořenům .Smukysmuky12123    10.11.2017 22:13 Smuky

Až na dost velké chyby ve výstroji vojáků , je to důstojný návrat ke kořenům .

MARTAS SK    Hra roka pre mňa. Nebál by som sa dať 9/10.MARTAS SKmartas-sk42581    10.11.2017 20:47 MARTAS SK

Hra roka pre mňa. Nebál by som sa dať 9/10.

Swabator    Kampaň jsem dohrál 2x a musím říct že mě to hodně bavilo. Něco z Bratrstva neohrožených, něco z Ryana a jedna mise jak Hanebnejch panchartů. Dost věcí by se dalo udělat lépe, ale zabavilo to víc než dostatečně. B1 měl kampaň moc jako úvod do MP. Skákání z jednoho bojiště na druhé a všude SMG. Tady jsem si užil M1 a Kar98 do sytosti.Swabatorswabator68256    10.11.2017 18:50 Swabator

Kampaň jsem dohrál 2x a musím říct že mě to hodně bavilo. Něco z Bratrstva neohrožených, něco z Ryana a jedna mise jak Hanebnejch panchartů. Dost věcí by se dalo udělat lépe, ale zabavilo to víc než dostatečně. B1 měl kampaň moc jako úvod do MP. Skákání z jednoho bojiště na druhé a všude SMG. Tady jsem si užil M1 a Kar98 do sytosti.Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Srama    Nevíte zda když koupím moje milované cod 1 na steamu je furt funkční mp?
To jak lidi říkaj, že tohle je návrat ke kořenům je mi zle chci si dát vážně nostalgii ale mp. .
Sramasrama36531
    10.11.2017 13:29
Srama

Nevíte zda když koupím moje milované cod 1 na steamu je furt funkční mp?
To jak lidi říkaj, že tohle je návrat ke kořenům je mi zle chci si dát vážně nostalgii ale mp. .Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Slim50    Zatím hraju jen SP a musím říct, že ačkoliv jsem na předchozí COD házel špínu, tak tohle je zatím skvělá nostalgická záležitost.Slim50slim505196    10.11.2017 09:12 Slim50

Zatím hraju jen SP a musím říct, že ačkoliv jsem na předchozí COD házel špínu, tak tohle je zatím skvělá nostalgická záležitost.

dadakk   1x   Jak říkáš... btw hrál jsem tu mp betu a vůbec mě to nebavilo... Bf1 je mnohem lepší...dadakkdadakk10406    10.11.2017 07:37 dadakk

@ odpověď na komentář od fabioozo86:Jak říkáš... btw hrál jsem tu mp betu a vůbec mě to nebavilo... Bf1 je mnohem lepší...

fabioozo86 napsal:hmm, pred 14 lety jste se vylodily v normandii, kosili stuky a jezdili v tanku. Nyni po X letech v "nove hre" se vylodite v normandii, kosite stuky a zajezdite v tanku. takze Zadna zmena (grafika se nepocita) .

fabioozo86    hmm, pred 14 lety jste se vylodily v normandii, kosili stuky a jezdili v tanku. Nyni po X letech v "nove hre" se vylodite v normandii, kosite stuky a zajezdite v tanku. takze Zadna zmena (grafika se nepocita) .fabioozo86fabioozo8630923    10.11.2017 07:10 fabioozo86

hmm, pred 14 lety jste se vylodily v normandii, kosili stuky a jezdili v tanku. Nyni po X letech v "nove hre" se vylodite v normandii, kosite stuky a zajezdite v tanku. takze Zadna zmena (grafika se nepocita) .

plkCRA   1x   S hodnocení 7/10 já osobně souhlasím. Akorát položky ve "Vadí nám". Co byste si představovali za nové mechaniky v takové hře? Já osobně dávám plus za mechaniku lékáren a munice od spolubojovníků. Prostředí se podobá jiným hrám z toho období? Tak jak jinak vymodelovat Omahu, než jako Omahu? Příběh je sice klišé, ale i tak dokázal na těch 5-6 hodinek zaujmout natolik k dohrání. Jediné s čím souhlasím je mulťák. I když z něj vyštípali ty blbý exoskelety, tak mě hra nedokázala tak naplnit, jako mulťák původní hry. Malé mapy, nazi black women a podle mě i nevyváženost některých zbraní (tahle chyba se dá ale jednoduše napravit, pokud budou vývojáři chtít) . A ještě jedna věc k mulťáku. Placenej Carentan, ale ten mě nikdo nenutí kupovat, že? Spíš bych vytknul AI nácků, protože to je bolestivý je vidět zamknutý ve skriptech, když někam náhodou doběhnete dřív a oni vás ignorují a taky jejich muška stojí za vyliž... na to, jak dokážete, s nadsázkou, držet kulomet v podpaží bez žádného zpětného rázu a kosit nácky po tuctech jako Blazko.plkCRAplkcra24585    10.11.2017 07:09 plkCRA

S hodnocení 7/10 já osobně souhlasím. Akorát položky ve "Vadí nám". Co byste si představovali za nové mechaniky v takové hře? Já osobně dávám plus za mechaniku lékáren a munice od spolubojovníků. Prostředí se podobá jiným hrám z toho období? Tak jak jinak vymodelovat Omahu, než jako Omahu? Příběh je sice klišé, ale i tak dokázal na těch 5-6 hodinek zaujmout natolik k dohrání. Jediné s čím souhlasím je mulťák. I když z něj vyštípali ty blbý exoskelety, tak mě hra nedokázala tak naplnit, jako mulťák původní hry. Malé mapy, nazi black women a podle mě i nevyváženost některých zbraní (tahle chyba se dá ale jednoduše napravit, pokud budou vývojáři chtít) . A ještě jedna věc k mulťáku. Placenej Carentan, ale ten mě nikdo nenutí kupovat, že? Spíš bych vytknul AI nácků, protože to je bolestivý je vidět zamknutý ve skriptech, když někam náhodou doběhnete dřív a oni vás ignorují a taky jejich muška stojí za vyliž... na to, jak dokážete, s nadsázkou, držet kulomet v podpaží bez žádného zpětného rázu a kosit nácky po tuctech jako Blazko.

Ayreas   2x   Jednou u her nadáváte, že je to nadhodnocený, teď zas podhodnocený ...ach bože :nah:Ayreasayreas57206    10.11.2017 06:46 Ayreas

Jednou u her nadáváte, že je to nadhodnocený, teď zas podhodnocený ...ach bože :nah:

SweetL.c.King   4x   Recenze splácaná na rychlo a “Vadí nám“ je nejspíš napsané proto aby to nebylo prázdné jinak si to nedokážu vysvětlit: D, mě se tenhle díl líbil snad nejvíc od dob BO 2 hlavně kvůli zasazení WW2 které se Hammerům povedlo díky povedenému: Level Designu, různorodými misemi (na konci už to začínalo být slabší) povedený a dobře napsány postavy, příběhem, (který je sice klišé ale dle mého funguje a dokáže být na konci silný) , atmosférou hry, a i na poměry COD docela dost pěknou grafikou ale to už si musí každý posoudit sám, doufám, že příští rok se Treyarch pochlapí a dostaneme něco kvalitnějšího než BO 3. PS: hodnotím jen SP.SweetL.c.Kingsweetlcking6381    9.11.2017 20:56 SweetL.c.King

Recenze splácaná na rychlo a “Vadí nám“ je nejspíš napsané proto aby to nebylo prázdné jinak si to nedokážu vysvětlit: D, mě se tenhle díl líbil snad nejvíc od dob BO 2 hlavně kvůli zasazení WW2 které se Hammerům povedlo díky povedenému: Level Designu, různorodými misemi (na konci už to začínalo být slabší) povedený a dobře napsány postavy, příběhem, (který je sice klišé ale dle mého funguje a dokáže být na konci silný) , atmosférou hry, a i na poměry COD docela dost pěknou grafikou ale to už si musí každý posoudit sám, doufám, že příští rok se Treyarch pochlapí a dostaneme něco kvalitnějšího než BO 3. PS: hodnotím jen SP.

iNva   1x   trošku podhodnocené :) pro milovníky cod1 - cod2 a mohaa nutnost :)

Kdybych byl hodně kritickej tak 8/10 si hra zaslouží...
iNvainva5792
    9.11.2017 20:50
iNva

trošku podhodnocené :) pro milovníky cod1 - cod2 a mohaa nutnost :)

Kdybych byl hodně kritickej tak 8/10 si hra zaslouží...Komentář byl autorem naposledy upraven 11.11.2017 11:42

Původní verze před úpravami:trošku podhodnocené :) pro milovníky cod1 - cod2 a mohaa nutnost :)

Kdybych byl hodně kritickej tak 8/10 si hra zaslouží... jelikož jsem na zábavnou hru z 2 sv. čekal dlouho tak dávám bod nahoru :) , takže za mne 9/10 - mínus je jen kvuli tomu, že mají němci ppsh (která by, je a bude vždy ruskou zbraní) : P

reflex24   1x   Asi se to nelíbilo tak jenom 7. reflex24reflex2428655    9.11.2017 20:12 reflex24

Asi se to nelíbilo tak jenom 7. Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

rusák   3x   Podle mě to nehrál.rusákrusak19656    9.11.2017 19:59 rusák

@ odpověď na komentář od Behavioralista:Podle mě to nehrál.

Behavioralista napsal:Mě tato recenze vůbec nedává smysl. Hrál to vůbec recenzent nebo si informace jenom někde přečetl? Jako ne, že bych chtěl furt jen kritizovat, ale přijde mi to takové vachrlaté.

asive47    Nesouhlasim. Hra sice od začátku trpí výpadky a dlouhé čekaní na hru, ale jinak se oproti ostatním dílům druhá světová opravdu povedla. Pokud chcete nový call of duty 2 tak to není možný.asive47asive4723391    9.11.2017 19:51 asive47

Nesouhlasim. Hra sice od začátku trpí výpadky a dlouhé čekaní na hru, ale jinak se oproti ostatním dílům druhá světová opravdu povedla. Pokud chcete nový call of duty 2 tak to není možný.

Diskuze na fóru

Humble bundle -vše sem (569 příspěvků), Fotka vašeho PC (226 příspěvků), Trance - TOTY 2017 (449 příspěvků), Náhodné myšlenky a události dne (12005 příspěvků), Vše o sběratelských/speciálních/limitovaných edicích her (4562 příspěvků), Assassin's Creed Unity (64 příspěvků)

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
Attentat 1942 – lepší než učebnice

Heydrichiáda zasáhla osudy tisíců lidí. Pojďme se podívat blíže na jeden z nich.

 
Přečíst celý článek»Autor: barlow - Platforma: PC
 
 
Project Cars 2 – nekompromisní závodní simulátor

To, co vám jinde projde, za to vám Project Cars 2 vymáchá obličej v kaluži vyjetého oleje.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: PC a konzole
 
 
Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 13. až 19. listopadu

Odhalení Thrones of Britannia: A Total War Saga a Project Hospital, seriál Hitmana, akční hra od Motive Studios, duchovní nástupce Skate, nové DLC…

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: Zombicide Černý mor

Středověkými zablácenými ulicemi se šinou hordy nemrtvých, kterým čelí hrstka statečných hrdinů. Přijmete jejich pozvání do party?

 
 
 
Star Wars: Battlefront 2 - další návštěva předaleké galaxie

Hodnotíme singleplayer i multiplayer nového Battlefrontu. Jak kvalitní je výsledná hra a jak se vypořádala s nedávnými vlnami kontroverze?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole