Řízení vlastního týmu v F1 2020

Oznámení plnohodnotné hry včetně mnoha novinek.

Letošek měl být pro F1 2020 výjimečný, neboť se slaví 70. výročí těchto závodů. Bohužel nikdo nečekal, že bude až tak výjimečný. Díky nákaze a následnému rušení akcí došlo k situaci, kdy se v televizi začaly dávat přenosy virtuálních závodů. A dočkali jsme se i upřímné kritiky loňského ročníku hry.

Lando Norris, jezdící za McLaren F1 Team, o hře veřejně prohlásil, že je to arkáda ve srovnání s iRacing. Při samotném v televizi vysílaném závodě měl velké problémy s připojením a následně naživo ve svém streamu dokonce hru odinstaloval. Při rozhovoru s dalším pilotem F1, a Maxem Verstappenem z Red Bull teamu, který nyní doma jezdí iRacing, se Lando dozvěděl, že F1 2019 patří akorát do koše. Pokud jste si tedy mysleli, že se jedná o přesný simulátor, tito piloti skutečných monopostů nám řekl, jaká je skutečnost.

Kalendář letošní sezóny je doslova trhací, kdy odpadává jeden závod za druhým. Aktuálně se mluví o začátku sezóny v říjnu. Zcela otevřeně se nejen mezi fanoušky, ale i mezi pořadateli závodů, mluví o zrušení letošní sezóny. Loni představená nová pravidla pro rok 2021 byla odložena na rok 2022 a spekuluje se dokonce o odkladu na rok 2023 z finančních důvodů. Příští rok by se mělo jet s letošními monoposty. Začalo se dokonce hovořit o možnosti jezdit některé tratě v opačném směru, ač by to stálo hodně peněz je k tomu přizpůsobit.

Tato situace způsobila, že fanoušci začali spekulovat o tom, zda vůbec v tomto roce vyjde nová hra a co bude obsahovat. Letos se měly objevit dva nové okruhy, a tak začali po Codemasters žádat je ve formě DLC pro loňskou verzi hry. Ale vzhledem k podstatě licence není pro Codemasters možné vydat DLC s další sezónou. Studio musí vydat celou hru. A očividně se rozhodli už nečekat na další vývoj letošní sezóny a oznámili vydání hry F1 2020 na 10. července 2020 pro PC (DVD i Steam), PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia.

V čem se tedy bude hra F1 2020 od loňského ročníku lišit? Pochopitelně dostaneme aktuální soupiskou týmu včetně Alpha Tauri (loni Toro Rosso). Velkou novinkou je režim My Team, ve kterém dostaneme možnost si vytvořit vlastní tým a nadesignovat vlastní vzhled formule. Krom pilota monopostu si tak zahrajeme i na manažera stáje se vším, co k tomu patří. Tudíž se na start postaví ne deset, ale dokonce 11 závodních stájí, tedy 22 monopostů.

Přestože okolo reálné sezóny je dost zmatků a nejasností, jak bude dlouhá, hra F1 2020 vám nabídne plnou sezónu 22 závodů, jak byla původně loni naplánovaná. A to včetně nového okruhu ve vietnamské Hanoji a přepracovaného okruhu v nizozemském Zandvoortu. Ale budete mít možnost si dát i sezónu zkrácenou na 10 či 16 závodů.

Lidé v karanténě rozhodně ocení návrat split-screen, tedy zobrazení pro dva hráče na jedné televizi. Z loňské hry se vrací obsah z nižší třídy formulí F2. Krom návratů bude F1 2020 obsahovat nové mody pro začínající hráče. Je otázkou, co tedy udělají s fyzikálním modelem, který profesionální piloti F1 považuji za nerealistický.

Není jasné, zda hra F1 2020 bude simulovat letošní překvapivou novinku Mecedesu: DAS (dual-axis steering), kdy pohybem volantu dopředu a dozadu se mění nastavení sbíhavosti kol. Tento systém může zlepšit rovnováhu vozu, méně opotřebit pneumatiky a lehce ušetřit palivo. Tento systém byl ovšem pro další sezóny zakázán. Ovšem je otázkou, co bude Mercedes dělat s vozidlem dále, neboť FIA rozhodla, že se příští rok pojede s letošními šasi. Taktéž došlo k pozastavení vývoje pneumatik.

Hra tradičně vyjde ve třech edicích. Krom běžné verze bez DLC se dočkáme limitované F1 Seventy Edition, která bude obsahovat výroční skin pro formuli, animaci vítězství, hráčský odznak, exkluzivní helmu, rukavice a závodní oblek. Na vybraných trzích bude k dispozici exkluzivní steelbook.

Po vzoru loňské Legends Edition se i letos dočkáme speciální verze, která letos dostala název dle německé jezdecké legendy: F1 2020 Deluxe Schumacher Edition. Tato edice bude obsahovat vše ze Seventy Edition plus navíc exkluzivní model postavy Michaela Schumachera, jeho závodní obleky, helmy, unikátní skiny na formuli do multiplayer inspirované Schumacherem a animaci vítězství na pódiu. Taktéž bude obsahovat jeho čtyři nejslavnější auta:

  • 1991 Jordan 191 byl vozem, se kterým Michael začal kariéru v F1
  • 1994 Benetton B194 byl poněkud kontroverzní vůz a Michael se s ním poprvé stal mistrem světa
  • 1995 Benetton B195 byla vylepšená verze předchozího vozu, která Michaelovi zajistila druhý titul
  • 2000 Ferrari F1-2000 pak dovezla Michaela k jeho třetímu titulu mistra (poprvé ve voze Ferrari)

Tvůrci slibují, že patche budou obsahovat aktualizované vzhledy formulí a dodatečně dostaneme obsah pro letošní sezónu Formule 2. Ostatně podobně tomu bylo již u loňského ročníku a díky tomu jsme mohli jezdit za Michaelova syna Micka Schumachera ze stáje Prema Racing.

Související články

Další článek
avatar
  
smilewinkmrgreenneutraltwistedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyangelcrysmileeyeokeyskullbeerheartcyberpunksteamepicsonyxboxzaklinacswitchmario
8 Komentáře
10 Odpovědi
0 Sledovatelé
 
Komentář s nejvíce reakcemi
Nejzajímavější komentáře
10 Autoři komentářů
Marek TvrdýRaymyDraperNeomoOndrej_V Poslední komentující
  Odběr komentářů  
nejnovější nejstarší s největším počtem hlasů
Přihlásit se k odběru komentářů se můžete jen po přihlášení.
Draper
Komunita
Level 42
Draper

Mohli tam dát komplet sezónu 2000, ty historické vozy jsou lákavé, ale když máte závod poskládaný z posádek různých ročníků tak mě to moc nebere. Podobně jako v MotoGP, kde v závodě legend jede 5x Valentino Rossi za různé týmy.

Ondrej_V
Komunita
Level 48
Ondrej_V

Každý rok kupuju lepší Stealbook edici… Ale už to moc nehraju (loňský rok nahráno asi okolo 14 hodin), R&D prodlužuje kariéru o parník, což mě osobně docela irituje a od doby zavedení R&D jsem nedohrál ani jednu sezónu, prostě mě to tak otráví… Tudíž, možnosti omezení sezóny na pár závodu kvituju s povděkem.

Jinak, v oficiální zprávě píšou, že obsah Schumi edice je „special podium celebration“. Mám tak nějak pocit, že se hra rozšíří o nové možnosti jak přidat do prasátka Codies víc, než jen za hru samotnou… Na vedení týmu se těším. Na ranked není nikdo a multiplayer bylo více méně to jediné, co jsem hrál… Historické formule super, splitscreen bravo.

P.S. zatím to vypadá, že ta Seventy Edition bude jen Schumi Ed. se speciálním skinem formule.

Lukaso23
Komunita
Level 39
Lukaso23

Aspoň si vinahradime letošní ročník smile

1234
Komunita
Level 30
1234

taky jsem se bal, ze to letos nevyjde… kazdorocne moje nejocekavanejsi hra

El Scorpio
Komunita
Level 46

Čítal som iba prvý odstavec, tí dvaja sú naozaj ignoranti… O čom má byť hra o F1, čo je jej cieľom? No sprostredkovať ten zážitok obyčajnému človeku. Aj malému 12-ročnému chlapcovi. Keby vieme všetci jazdiť tak ako oni, tak by sme nepotrebovali hry a oni by boli bez roboty. iRacing náročnosťou 99% hráčov odradí. Má to byť o zábave a nie o drile. Každý si nastaví svoju úroveň, aby ho to bavilo. Ja jazdím výlučne s automatom a na ťažkej – expert obtiažnosti a stačí mi to. Absolútne netúžim si tam hádzať manuálne 240x za kolo prevod a pod. „chuťovky“.

Neomo
Komunita
Level 25
Neomo

„iRacing náročnosťou 99% hráčov odradí“ cože? grin Vždyť v iR je mnohem jednodužší jezdit konzistentní časy na kolo než v F1, protože se to auto nechová úplně nesmyslně.

Raymy
Komunita
Level 30
Raymy

Tak ja nevim, ale ja nemam vcelku problem jezdit konzistentni casy na kolo. V Time Trialu uplne v pohode, kdyz tam neni opotrebeni pneu, ani zmena vahy v zavislosti na mnozstvi paliva a ani neresis fuel mix a ERS. V jakemkoliv jinem modu kde to je, tak s prihlednutim na opotrebeni atd konzistentni casy mam.

Ondřej Partl
Komunita
Level 53

Na možnost vytvoření vlastního týmu čekám už pěkně dlouho, takže šup sem s tím!

𝑅𝓎𝓃𝓃 🌸
Komunita
Level 36
𝑅𝓎𝓃𝓃 🌸

měli z toho udělat simulátor letošní sezóny, tedy obalit minulý ročník rámečkem obýváku

Naše zprávy můžete sledovat i zde:


  • Populární
  • Komentáře
  • Nejnovější
Epic
Hit Dave the Diver je inspirován reálnou restaurací a sérií Metal Gear Solid
Steam
Steam