Notifications
Clear all

Gotham  

 
Diskuzní fórum 6d8b78d56457c2183f97d6acbccc2314?s=110&d=mm&r=g
(@shaunhastings)

Čau, nedávno začal nový seriál který se jmenuje Gotham. Odehrává se v období kdy je Bruce Wayne mladý těsně po smrti jeho rodičů a hlavní postavou je detektiv James Gordon. Zatím byly odvysílány první dva díly a zajímali by mě vaše názory. Mě osobně to přišlo zajímavé jen hodně rychle představili mnoho postav.

Více informací:
http://www.csfd.cz/film/367404-gotham /"> http://www.csfd.cz/film/367404-gotham/

Titulky:
http://www.edna.cz/gotham /"> http://www.edna.cz/gotham/

Citace
Napsal : 02/10/2014 4:36 pm

Zatím jsem viděl jen první díl a pěkný, ale brzo na hodnocení. Marveláckej S.H.I.E.L.D. (první řada) taky vypadal zajímavě, ale nakonec mě dost zklamal, tak uvidíme, jak dopadne tohle.

OdpověďCitace
Napsal : 02/10/2014 5:02 pm
Diskuzní fórum 5ac233a5e819a
(@marigold)

Sám jsem uvažoval o založení tohoto threadu, ale bylo mi jasné, že dříve nebo později vznikne. 🙂 Já jsem zatím ze seriálu nadšený (měl jsem na něj políčeno už dlouhé měsíce před premiérou), včera touto dobou jsem zhlédl druhý díl a stejně jako po výtečném pilotu se nemohu dočkat další epizody. Postav se za dva díly objevilo hodně, nicméně některé jen mimo řádky nebo nepřímo a laikům batmaního univerza to vůbec nic nemuselo říct.

Mně osobně se ty postupné drobné (někdy citelné) odkazy na jednotlivé hrdiny/villainy strašně líbí. Velice se těším a jsem upřímně zvědavý, jak se autoři popasují se "vznikem" a vývojem jednotlivých postav. Mým oblíbencem je odjakživa Edward Nygma/Riddler/Hádankář a jeho doposud kratičké scénky se mi zamlouvají. Už se těším, až rozjezde poctivý kolotoč svých hádanek, šifer a slovních hříček. Mladičká Selina Kyle je pro mne zatím taky velmi příjemné překvapení a její suverénní a drzé vystupování mi strašně připomíná Maisie Williams alias Aryu Stark. Tyto typy postav mám strašně rád.

V mých očích tedy zatím jednoznačně pozitivní dojmy, jediná věc, která mne trošku vytáčí je (občasný) určitý patos v chování Bena Mckenzieho aka Jamese Gordona. Takové místy supermanovské, typické "americké" či "mačovské" vystupování typu "Neboj, jsem tady, všechny zachráním, všechno bude dobré" apod. Ale chápu, že pro tuto konkrétní postavu je to docela podstatný a předem určený charakterový rys. Ale to je jen taková drobnost, navíc jej skvěle vyvažuje jeho brilantně hraný parťák Harvey Bullock, svým chováním se pohybující v různých odstínech šedi.

OdpověďCitace
Napsal : 02/10/2014 6:34 pm
Diskuzní fórum b40ff6d95ea642012b84e9b6b973bd1c?s=110&d=mm&r=g
(@countertroll)

Taky sem se do tohoto serialu zažral a musím říct, že se mi fakt líbí jak se tam semtam objevují villaini, jen tak náznaky. Například takový Hush, o tom sem ani nevěděl, dokud sem to někde nečetl. A samozřejmě sledovat vývoj Penguina je super 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 11/12/2014 9:48 pm
Share: