Notifications
Clear all

Command & Conquer - od A do Z  

 
Diskuzní fórum 5ac36345d5b55
 Gera
(@gera)

_______________________________________________________________________________________________________________________

Všichni jsme o ní jistě již někdy slyšeli... Ano. Vyrůstalo na ní spoustu stratégů, užívalo si ji spoustu lidí a dávala zabrat i těm největším virtuálním myslitelům - série Command & Conquer. A myslím si, že je veliká škoda, že tu o ní ještě nikdo nezaložil téma. Brilantní RTS počin, za jehož počátkem stáli chlapci z PETROGLYPH (nemýlím-li se), a který je v současné době pod záštitou EA, jež s ním provádí nejrůznější prapodivné věci (což je hlavně věcí názoru jednotlivce). Někomu se to líbí, jiným vůbec. Ale neměnným faktem zůstává, že toto - poslední dobou poněkud potrhlé - univerzum mělo, má a vždy bude mít nějaké ty fanoušky...

... A proto se vás ptám hned na několik věcí: 😉
Který ze světů C&C máte nejraději (Tiberium Wars, Red Alert, Generals, ...) a který konkrétní díl je váš nejoblíbenější?
Na co vždy ohledně této série rádi zavzpomínáte?
Mnoho lidí si v současné době stěžuje na to, co EA se sérií provedla – kritizuje se zvrácenost titulu Red Alert 3 oproti jeho předchůdcům, zavrhuje se Tiberian Twilight díky spoustě změn, které zhoršují zážitek z hraní... Co si o tom myslíte vy?
Původní "tatíci" z PETROGLYPHu nyní pracují na novém projektu MMORTS s názvem End of Nations (EoN) - co na tento projekt říkáte? Myslíte si, že se jedná o vzkříšení starého C&C do nové podoby nové generace?
(Více informací o projektu End of Nations na http://www.endofnations.com/en /"> http://www.endofnations.com/en/ nebo níže v prvním příspěvku od Playmana.)

Já osobně mám sérii Command & Conquer rád, ačkoliv se to týká právě oněch novějších počinů, které ony matadory série tolik dráždí. Je to ale hlavně tím, že jakožto mladistvý jedinec jsem prvotní díly neznal. A - neukamenujte mě, prosím 🙂 - mým nejoblíbenějším dílem je právě zpackaný Red Alert 3...

Vyjádřete se dle libosti...

Citace
Napsal : 02/10/2010 3:49 pm

Který ze světů mě bavil víc se říct nedá, protože můj jednoznačně nejoblíbenější je Red Alert 2, který jsem hrál v multiplayeru ještě dlouho potom, co grafika drobet zastarala.

Na druhou stranu RA3 vůbec nemusím, když pominu potrhlou grafiku, přijde mi, že jednotky nic nevydrží a expanze za dalšími "pevnými" čerpacími body je složitá (já chci normálního harvestra 😀 ).

Potom následuje Tiberium Wars, který zas patří do tiberiové série.

Co se Twilight týká, mě BAVILO, ale tak 3 týdny. Mohou za to převážně hráči, kteří nestále ubývali a po vydání map creatoru začali vyrábět hrůzostrašný mapy/módy, který začaly vytlačovat ty normální. Jak je na tom hra dnes v tomto směru, nevím. Mě osobně to přišlo jako dobrá změna a oživení. Co mě ale hodně štvalo, bylo to protivnný sbíraní krystalů a každým dalším matchem znova a znova a znova... a znova všechno od začátku upgradovat. Často se tak ani na Tier 3 hráč prostě nestačil dostat. Hraje to ještě někdo aktivně? Kolik je tam tak lidí v multiplayeru?

Jinak RA2 jsem sehrál single i mulťák a vyzkoušel obě strany a jejich frakce, Tiberium Wars jen mulťák a jen za GDI.

OdpověďCitace
Napsal : 02/10/2010 8:47 pm

Pro mě zůstane špičkou série vůbec první díl, takže mám nejradši právě Tiberiové universum, jinak Red Alert 3 mi nepřišel zas tak špatný, ale už to nebylo ono, ztrácelo to kouzlo celé CnC série, každopádně mě na sérii vždycky dostávaly hrané sekvence, to je koneckonců v rámci Red Alertu 3 podle mě jediná věc, která opravdu zaslouží pochvalu

OdpověďCitace
Napsal : 02/10/2010 9:15 pm
Diskuzní fórum 5ac36345d5b55
 Gera
(@gera)

@Cvrnda wrote:

Pro mě zůstane špičkou série vůbec první díl, takže mám nejradši právě Tiberiové universum, jinak Red Alert 3 mi nepřišel zas tak špatný, ale už to nebylo ono, ztrácelo to kouzlo celé CnC série, každopádně mě na sérii vždycky dostávaly hrané sekvence, to je koneckonců v rámci Red Alertu 3 podle mě jediná věc, která opravdu zaslouží pochvalu

Nemůžu víc, než souhlasit. Když mi někteří lidé říkali, že RA3 je jen slabý odvar oproti ostatním, nechápal jsem sice proč, ale snažil jsem se něco zjistit o předchozích dílech. I poté jsem však zůstal u té hry - i když aktivita v multiplayeru je téměř nulová, já jsem ten typ hráče, kterému ke štěstí úplně stačí, když ho dokáže dostatečně zabavit hraní v Řežbě proti umělé inteligenci. A navíc, mějte mi to klidně za hloupé, ale právě RA3 je jednou z prvních her, u kterých mě opravdu bavilo a neustále baví hrát kampaň a dojet ji až do konce - ať už kvůli tebou zmiňovaným skvělým hraným filmečkům či díky pro mě skvělé hratelnosti :thumbup:...
Nedávno jsem zariskoval a objednal si levně i RA3: Uprising, tak konečně uvidím, jestli je to taková katastrofa, jak se povídá. Jestli to však rozšíří singleplayerový zážitek Řežby o nové jednotky, nemůžu se dočkat 🙂 !

A napadá mě tu ještě jedna vhodná otázka: 😉
◘ Původní "tatíci" z PETROGLYPHu nyní pracují na novém projektu MMORTS s názvem End of Nations (EoN) - co na tento projekt říkáte? Myslíte si, že se jedná o vzkříšení starého C&C do nové podoby nové generace?

OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 8:50 am

S tím RA3 je to jen můj subjektivní názor, na kterej má do jisté míry vliv i fakt, že jsem na RA3 přešel po Tiberium Wars, které jsem předtím hrál asi 2 roky a ta změna je pak dost výrazná. A to navíc bylo měsíc před vydáním Tiberium Twilight (v té době ještě nikdo netušil jak dopadne) a tak jsem byl natěšenej na něj a tím spíš ve mě tak převládl pocit zklamání z RA3.

OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 12:17 pm
Diskuzní fórum 5ac04b6017635
(@playman)

Nesetkat se serií Command & Conquer je jako žít na MARSU ! 😀

Tento typ her mě nikdy moc nebraly, nicméně musím uznat VÝBORNÉ ZPRACOVÁNÍ hereckých filmečků, které hru okořenili a dali jí něco navíc, podpořili chuť hrát ... Tyto hry opravdu obohatili celou hráčskou obec !

@Gera wrote:

A napadá mě tu ještě jedna vhodná otázka: 😉
◘ Původní "tatíci" z PETROGLYPHu nyní pracují na novém projektu MMORTS s názvem End of Nations (EoN) - co na tento projekt říkáte? Myslíte si, že se jedná o vzkříšení starého C&C do nové podoby nové generace?

End of Nations
ZÁKLADNÍ INFO

    ->JE MMO RTS... Tzn. samozřejmě bude to online RTS, jak již bylo řečeno je to hra od tvůrců C&C

    ->VYBERETE SI zda chcete hrát sólově proti počítačové AI anebo se stovkami dalších hráčů na gigantických, perzistentních bojištích

    >Nové technologie a zbraně pak budete získávat buďto vlastní výrobou, přes výzkum anebo také coby kořist od protivníka

.

    ->Zahrajete si za tankistu, velitele dělostřelectva anebo kapitána úderné jednotky, volba profese bude DŮLEŽITÁ, ta totiž vám navíc dá jen několik zvláštních schopností při práci v daném oboru...

    ->Všechno se bude točit okolo vaší základny, což je poměrně velký areál rozdělený na tři různé budovy s možností dalších přístavků (např. laboratoří, které v konečném plánu zvýší sílu vašich tanků)

    ->End of Nations je vzhledem ke své obtížnosti určené především skutečným strategickým veteránům

->Hra by měla vyjít někdy v roce 2011

Hra na mě působí neskutečně silným dojmem - jako že to bude neskutečná RTS pařba... SKUTEČNĚ V TOM VELKÉM STYLU a slova smyslu ...

Tak to by byly veskrze mé dojmy a pojmy, doufám tedy že jsem někomu z vás udělal tím infem radost, zkrátka a dobře že to celé nebylo zbytečné. 😆
Aloha !

    PLAYMAN
OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 2:53 pm
Diskuzní fórum 6487d4e46d0ca6c10a9ca365cf03463b?s=110&d=mm&r=g
(@ironix32)

strategie moc nehraju a jedinej díl co sem z Command and Conquer hrál byl Tiberian Sun a je pravda že mě to zabavilo na docela dlouhou dobu a ty filmečky byly dobrý :thumbup:

btw. nebylo by lepší založit nový téma o EoN a dát sem odkaz ? 😉

OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 5:59 pm
Diskuzní fórum 5ac36345d5b55
 Gera
(@gera)

@Ironix32 wrote:

btw. nebylo by lepší založit nový téma o EoN a dát sem odkaz ? 😉

Možná že bylo, jenže ono to na sebe dost navazuje - má to nejenom stejné tvůrce (u C&C série počáteční tvůrce), ale i ten styl... Už když se podíváš na trailery k End of Nations, pomyslíš si nejspíš:
@Náhodný člověk shlížející trailer wrote:

"Zatraceně, tak tohle bude něco novýho a velkýho! Totální hardcore nářez! Ale... neznám ten styl už odněkud?"

Atmosféra C&C z toho prostě čiší 🙂 . Co my víme - třeba si PETROGLYPH zbuduje novou úspěšnou strategickou sérii... Každopádně hlavním tématem zanechme oficiální C&C sérii - založení nového tématu tu ovšem nikdo nebrání :thumbup: .

OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 6:27 pm
Diskuzní fórum 5ac04b6017635
(@playman)

A co říkáte na mé shrnutí?

OdpověďCitace
Napsal : 03/10/2010 8:44 pm
Diskuzní fórum 5ac36345d5b55
 Gera
(@gera)

@Playman wrote:

A co říkáte na mé schrnutí?

Na tvé sHrnutí (!!!) říkám, že je stručné. Užitečně stručné. Ale dovoluji si mírně nesouhlasit s názorem, že to bude spíše pro strategické veterány - vzhledem k tomu, že PETROGLYPH se potřebuje vzepřít a znovu postavit na nohy, bych spíš hádal, že to udělají přístupné pro co nejširší "velitelské publikum" 😉 . Jinak pro ty, kteří by projekt EoN neznali, jsem na první stránku doplnil odkaz na oficiální web http://www.endofnations.com/en /"> http://www.endofnations.com/en/ a právě i na tvůj příspěvek...

Ale stejně, držme se daného tématu - série Command & Conquer 🙂 .

OdpověďCitace
Napsal : 04/10/2010 5:51 pm
Diskuzní fórum f37a3432231999918a06797224909cb9?s=110&d=mm&r=g
(@lordjakub)

C & C je jedna z mích oblíbených serii nejlepší je asi Tiberium Wars =)

OdpověďCitace
Napsal : 20/10/2010 11:02 am
Share: