Notifications
Clear all

[Připnuto] Co byste na Zingu změnili/vylepšili?  

Stránka 2 / 19
 
Diskuzní fórum 5ac233a5e819a
(@marigold)

Já musím souhlasit s Kolouskem001. Současná podoba Zingu s novinkami uprostřed stránky, jejich drobným náhledem a nadpisy odkazujícími na celé články se mi velice zamlouvá. Opravdu jsem si na tento formát zvykl a je to také jeden z důvodů, proč jsem "zakotvil" právě tady a jinam chodím spíše příležitostně. Radikální restrukturalizaci a reorganizaci současné podoby webu bych si tedy nepřál. Případnému přechodu na "modernější" podobu webu, s drobnými dílčími změnami či přidáním několika nových možností/funkcí bych se naopak nebránil.

Pokud by to bylo možné a žádoucí, tak bych se směle pustil do rozšíření možností a pořádného využití samotného uživatelského (hráčského) profilu. Když už zde existuje funkce hodnocení her apod., tak bych se z ní snažil vyždímat co nejvíce. Tzn. u jednotlivých her bych umožnil nejen jejich hodnocení, ale případně i zatrhnout/označit, zda daný uživatel hru dohrál, má ji rozehranou, chystá se ji hrát, vlastní ji, apod. Velice by se mi také zamlouvalo rozšíření/doplnění zdejšího katalogu/databáze her o některé starší tituly (za všechny zdraví Planescape: Torment). Dále bych do profilů přidal kolonky/záložky/whatever pro kategorie jako např. oblíbené herní série, oblíbené hry, oblíbené herní společnosti, uživatelem nejočekávanější tituly atd. Jedná se o informace, které si mnoho uživatelů do svého profilu často samostatně vypisuje. Inspirací pro výše uvedené postřehy budiž např. stránky typu knižních/filmových/herních databází, které zmíněné funkce v různém rozsahu umožňují. Ačkoli vím, že Zing není sociální sítí či databází jakéhokoli typu a jde zde primárně o něco jiného, mohlo by to více propojit web s jeho uživateli a vytvořit více familiární prostředí.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2015 5:27 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

Neberte prosím ty "radikální změny" způsobem, že by se změnilo zobrazování článků na hlavní stránce Zingu. Podobně s malým obrázkem bych to rád zachoval, ale spíše jsem to myslel tak, že by zmizelo jedno z postranních menu. Radikální jsem to nazval právě z tohoto důvodu. Rozhodně chci některé prvky z designu zachovat a jiné zase úplně změnit.

Od nového Zingu chci především, aby byl přehledný a hned jakmile na něj dojdete, tak abyste viděli obsah, který byste neměli přehlédnout - zajímavé novinky a články. Až potom by byl klasický výpis aktualit podle času vydání.

to Marigold: Díky za ty postřehy. Sepíšu si to a uvidíme, třeba z toho něco realizujeme.

Každopádně, novej Zing nebude jen tak, rozhodně to nebude do pár měsíců.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2015 6:51 pm
Diskuzní fórum 5ae1a6c8b76a3
(@meg-a-byte)

Souhlasím s Marigoldem, hlavní obsah uprostřed bych určitě zachoval.

Co mi ale hodně vadí, je obsah kolem a to přesněji - nové články (napravo), novinky (uplně nahoře) a spřátelené, partnerské weby (vpravo a vlevo).
-Tu lištu "novinky" s dvěma nebo více článkama bych zrušil uplně, netuším jakou má funkci.
-"Nové články" vpravo bych asi taky zrušil, spíš by mě zajímala sekce nejčtenější nebo s nejvíce komentáři.
-Sekci "partnerské a spřátelené weby" bych nějak sjednotil, prostě je dát do jedné skupiny.
-Co mě dál štve je lišta s novinkami (s odkazy na platformy), katalogem her a tím ostatním. Chtělo by to dost ořezat, ty novinky dát jako tlačítko po nájezdu myší rozvinutelné s odkazy na jednotlivé platformy. Katalog her a následné "sekce", které se vůbec nevztahují ke katalogu bych od sebe oddělil a nahradil tak tu sekci vpravo (o které už jsem mluvil). Odkazy na videa, screeny, tapety, cheaty (to ještě dneska funguje???) a hry bych taky nějak sjednotil nebo alespoň omezil.
-Co bych ale trochu zvýraznil tak jsou blogy. Sice jich přibyde pár za týden, ale lidi co je píšou si s nimi občas dají záležet a bylo by fajn je trochu propagovat. Přece jenom podporuje to zdejší komunitu.
-Pak jsou tady ty obrázky pod lištou, které pokud nejsou dostatečně vysoké, tak je překrývá název a jsou absolutně nicneříkající. Když vidím 70 pixelů na výšku a 500 pixelů na šířku tak z toho obrázku fakt nic nemám.
-Jo a taky bych zrušil to prokládání článků obsahem fóra nebo výběrem blogových článků. Děsně mě to ruší a přerušuje to souvislost obsahu.

Poslední věc co mě štve tak je opakování. Nějaký odkaz na novinky je tady 4x (!), dvakrát rozdělení ještě na platformy, rozdělení na preview, recenze a speciály je tady 2x, atd. atd. Určitě omezit, tohle neprospívá přehlednosti.

To je ode mě zatím vše, snad pomůžu.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2015 7:06 pm
Diskuzní fórum d074dbf769ab393db0a58f1e5a1ae425?s=110&d=mm&r=g
(@stelker)

Ačkoliv tu nejsem nijak zdatný přispěvatel, tak se přesto vyjádřím už jen z toho důvodu že zing je jediný herní web, který navštěvuji a hodně jsem si ho oblíbil.
- Určitě bych nechal systém novinek ve středu stránky. Je to podle mě ideální řešení a poměrně přehledné.
- Zachoval bych systém lišty "Právě vychází", je to jednoduché a člověk vše hned vidí.
- Upravit by se měla vrchní lišta. Nemusí to být radikálně, ale zredukovat počet tlačítek by tomu nejspíše prospělo. V nynější podobě je to trochu zmatečné. Příkladem by mohla být první záložka novinky, kde jsou vypsané platformy. Za mě bych nechal jen tlačítko novinky a po kliknutí by se zobrazila stránka např. se zaškrtávacímy políčky pro výběr platformy. Tímto by hlavní stránka byla přehlednější a jednoduší.
- Dále jak už tu bylo řečeno. Nějakým způsobem sjednotit partnerské weby,nyní je to roztahané po obou stranách a na mě osobně to nepůsobí dobře.

OdpověďCitace
Napsal : 27/06/2015 8:21 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

Dobré dopoledne,

děkuji všem za návrhy a názory. Odpovím takto dohromady:

Novinky uprostřed to samozřejmě zachováme, nebudeme je strkat do menu nebo někam jinam, ale osobně bych si to představoval víc ve stylu IGN.com nebo GameSpot.com - z hlediska rozložení.

Spřátelené a partnerské weby určitě zredukujeme, brzy budeme vyhodnocovat, zda se nám vůbec spolupráci s nimi vyplatí.

Horní menu s odkazy na další sekce Zingu také zredukujeme a uděláme jinak. Líbí se mi vaše nápady.

Co se blogových článků týče, tak ty nejlepší se dostanou na homepage Zingu jako samotný článek, nedávno jsem jeden dával.

Obrázky pod lištou slouží aktuálně jako TOP obsah, který by neměl nikdo přehlédnout. Lepší forma nás s tímto rozložením webu zatím nenapadla. Jak byste to na současné verzi Zingu udělali vy?

Prokládání článků blogem a fórem: S tím souhlasím, zrušíme to 🙂

Meg.A.Byte. malinko nechápu tvou poslední část s tím, že některý článek je tady 4x.

Lištu právě vychází v určité formě zachováme, osobně jsem pro, aby v menu nebylo těch her tolik, dal bych třeba tři nejbližší a zbytek po kliknutí do sekce.

Ještě jednou díky 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 10:11 am
Diskuzní fórum 0b6e3ec66e0d7be0390de0a85e7c7913?s=110&d=mm&r=g
(@viliem)

Uvítal bych možnost "reagovat" na nějaký komentář (aby bylo nějakým způsobem zobrazeno, na který komentář reaguji). Následně, aby se tato případná reakce na můj komentář zobrazovala v notifikacích.
Občas by se hodilo našeptávání do vyhledávání.

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 1:19 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

@Viliem wrote:

Uvítal bych možnost "reagovat" na nějaký komentář (aby bylo nějakým způsobem zobrazeno, na který komentář reaguji). Následně, aby se tato případná reakce na můj komentář zobrazovala v notifikacích.
Občas by se hodilo našeptávání do vyhledávání.

Ahoj, děkuji za tvé postřehy.

Komentáře: Také je chci vylepšit, aby šlo reagovat na něčí komentář, nejlépe to rozdělit na vlákna.

Vyhledávání: Pokud hra není v katalogu, což se občas stává, tak poté je nutné podívat se do sekce novinky ve vyhledávání. Na tohle se určitě také podíváme a dáme pod výpis her z katalogu články/novinky, videa a screenshoty týkající se slova/slov, které vyhledáváte.

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 2:00 pm
Diskuzní fórum 620ffb6cdb742
(@hrdla)

jak to Miky vidíš s tou mobilní verzí jak jsi se nás pár měsíců zpět ptal u jedné novinky a říkal jsi že ty naše návrhy budeš řešit?

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 2:51 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

Mobilní verze přijde na řadu až s novým designem Zingu, dřív bohužel ne.

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 6:49 pm
Diskuzní fórum eda79823b1972a69ad656514cff668f1?s=110&d=mm&r=g
(@mixam)

Ten nový vzhled stránek, pokud se bude dělat, by to chtělo co nejčistěji, ale zanechat v těchto barvách. Pro inspiraci bych uvedl DEMO1 (Jsou tam různá nastavení) a DEMO2.

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 8:57 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

to Mixam: Nový design je ještě daleko, zatím nad tím pouze přemýšlíme, ale určitě budu chtít, aby byla zachovaná oranžová barva, která zkrátka k Zingu patří 🙂 To demo s Games Zone není špatný, kdyby se provedlo pár úprav, dokázal bych si to představit 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 9:17 pm
Diskuzní fórum 5ae1a6c8b76a3
(@meg-a-byte)

@Miky wrote:

Meg.A.Byte. malinko nechápu tvou poslední část s tím, že některý článek je tady 4x.

Myslel jsem to tak, že pokud se chci dostat na novinky nebo prostě nové články, můžu kliknout na 4 stejné nebo podobné odkazy, které ale mají uplně stejný cíl (stačil by jeden nebo max 2).
I když po prozkoumání jsem zjistil že pokud na ně kliknu, dostanu jiné výsledky, ale potom nastává otázka proč to není nějak odlišené, když se obojí jmenuje novinky (mám na mysli odkaz uplně navrchu a odkaz vlevo v liště). No je to zmatené, ale právě proto to chce upravit.

A s těmi komentáři taky souhlasím, pokud se diskutuje o jednom komentáři (který třeba spustí flame nebo tak něco), tak člověk musí horečně klikat na další a další stránky komentářů a číst skoro všechny, které na něco reagují aby se dostal k tomu prvnímu. Nějaká hierarchie by tomu pomohla.

Vzor podle IGN se mi hodně líbí, zvláště pak to nastavení řazení článků (recent nebo popular), ale tu boční lištu dejte doleva, na zingu nějak lištu vpravo zcela přehlížím.

A jestli bude i mobilní aplikace, tak by to bylo super (ale mám za to, že dřív nějaká byla).

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 10:20 pm
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

to Meg.A.Byte.: Aha, tak teď už si rozumíme. No úplně nahoře v levo máš odkaz na TOP novinky, které jsou označené plamenem, zatímco v menu pod logem máš odkaz na všechny novinky. Tohle v novém designu určitě vyřešíme lépe.

Doporučený/Populární obsah: Tohle se mi taky hodně líbí a na novém Zingu to snad bude.

Mobilní verze Zingu stále je, najdeš ji na m.zing.cz.

Jen ještě jednou připomínám: Novým designem se zabýváme, aktuálně sepisuji návrhy pro grafika, ale rozhodně nebude během několika měsíců. Nový Zing bude vyžadovat spoustu práce, takže se to dost protáhne.

OdpověďCitace
Napsal : 28/06/2015 10:52 pm
Diskuzní fórum 4de9e38ccd89ef888795618d6c505d22?s=110&d=mm&r=g
(@alangor)

Mně osobně stávající stav vyhovuje, ale pokud je čas na změnu tak se jí rozhodně nebránim.
Co bych možná přidal je nějaký filtrování recenzí kde bych si mohl třeba vybrat aby se mi ukazovali jen recenze her které dostali určité hodnocení ( třeba 8/10 a vejš ). Dál by docela bodlo i oznámení toho že někdo přidal zprávu do fora do kterýho člověk psal což teď neni a člověk to musí kontrolovat růčo. A poslední věc kterou bych ocenil asi nejvíc je tlačítko Ignore myslim, že by se tim dost elegantně dal vyřešit problém s různama trolama a spamerama a nemusela by to pořád řešit redakce a ztrácet tim čas, kterej může využít nějak jinak.

OdpověďCitace
Napsal : 03/07/2015 8:49 am
Diskuzní fórum 5abe62d930ccc
(@burian)

Díky za tvé postřehy. O filtrace recenzí určitě budeme přemýšlet a pokud to půjde, tak ho uděláme.

Ignore list nezní špatně, popřemýšlíme o tom. Co se fóra týče, tak tohle už funguje. Stačí napsat do jakéhokoliv topicu a při psaní zatrhnout Upozornit mě, přijde-li odpověď.

OdpověďCitace
Napsal : 03/07/2015 4:58 pm
Stránka 2 / 19
Share: