Firefall - první do...
 
Notifications
Clear all

Firefall - první dojmy  

 

Asi každý z vás zkušených gamerú slyšel o gamese Firefall. Mám tu pro vás takové první dojmy, nebudu vykládat věci typu je to střílečka,ale spíš pocity z chvilky hraní. Protože jsem tu nic na zingu nenašel, byl jsem donucen něco sepsat... ať tu něco setrvá pro další generace.
Tedy ty první dojmy("sprosté" slova berte prosím vás normálně, slouží jen k osobnímu popisu) :

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p2

Sh! t hraje to někdo? Jsem docela nový, hraju tak tři dny v kuse a tak tu něco sepíšu. Z cca z 10. 1. 2014
Určitě si to sosnětě a zkuste zahrát, je to úplně něco jiného. Mě od toho původně odpuzovala grafika, prostě styl doby atd, ale zvykl jsem si. Jo a hlavně popis u hry na zingu je špatný, ty nejsi z chosen, bojuješ proti chosen.

Klady:
Je to sandbox, tedy pískoviště, kde nejsi ničím limitován a můžeš si dělat cokoliv chceš, jen pokud to jde. A hlavně ti jde jen o expení tvé vlastní postavy, shánění lepšího gearu a zabíjení co nejvíc lidí a monster. Zde máte takové vstupní info (které ve hře určitě nenajdete) http://www.firefallthegame.com/new-user-guide/introductio n" target="_blank
V budoucnu se otevře díra v realitě, ze které vylézají mimozemšťani, (+ the chosen) co obsadí zemi a ty je musíš zastavit. Na zemi je jen pár zbývajících míst ( zbývá místo pro datáče) a ty je musíš bránit. Je to free hra, jde ti jen o vlastní postup. Je tam jen pár věcí na dělání, ale i tak to zabaví. Hlavně to nemusíš hrát nijak často. Nejde tam skoro o žádný postup, prostě jen o kamarády a o to jak se to rozhodneš hrát. Samozřejmě prachy ti to hraní ulehčí, hlavně v odemykání lepších věcí. Ty klady snad ani nebyly klady!

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p29

Teď ty nevýhody:
Je to divné, není tutoriál, prostě se dostaneš do maličkého světa, do divné mapy, která se nezdá ani tak velká, ani otevřená, spíš jak koridor a musíš se spojit se SIN věžma a ani nevíš co je sin a co tam děláš a ani proč tam jsi, jen že jsi měl nějaký tutoriál který ti nic neřekl a to bylo z budoucnosti. Ani nedostaneš nápovědu že P ti otvírá profil (který je úplně k hovnu) , a že E ti ukáže cestu k úkolu (což je kurevsky důležité, protože máš třeba na rameni věci a nevíš kam je máš donést) , a to ani nejsou úkoly, není žádný quest log, nic takového není, prostě někam jdeš a to je všechno, ani nevíš jak se používají věci a tak browsuješ po internetu a hledáš lidi kteří to objevili před tebou a tak hledáš hráče ve hře a ptáš se jich co máš dělat, z toho jsou snad všichni kokoti, kteří tě odkážou na videa, které ti dají jen základní logické info. Takže procvičuješ anglinu a nakonec zjistíš, že oni taky neví a že prostě čím dýl to hraješ tím víc se v tom vyznáš a tak začneš lozit všude možně, abys toho zjistil co nejvíc, ale tím pádem neexpíš a nepostupuješ v profilu a po celé zemi máš kotel míst, pak hledáš, lidi kteří by ti pomohli a celé je to divné a divná grafika, která se ti vůbec nelíbí, ale zkusíš to, protože jsi nic takového nikdy nehrál. Ani nevíš, jak funguje vyrábění věcí, což tě sere, protože chceš mít lepší věci. Video ti v podstatě řekne, že musíš mít suroviny, které získáš těžením a pak z nich tvoříš věci. No shit sherlock! ale nevíš jestli existuje něco jako drop, nebo blueprinty pro tvorbu věcí a kde těžit, natožpak jak.

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p13

Natožpak jaká classa (a to se hra charakterizuje jako bezclassní) může nosit jaké věci, a jak je vyrobíš nebo seženeš, třeba potřebuješ plyn, a samozřejmě máš něco vytěženého, ale neuvědomíš si, že třeba prdcium může být bráno za plyn. Tak různě zkoušíš hovna, které jdou vytěžit a mícháš je spolu.

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p5

Po pár hodinách ti začíná ti být jasné, že tvůj charakter je v tomhle světě jako doma, ale hráči (tobě) je jasné, že vůbec nezná mechaniky tohohle světa, takže je to totálně domrdané schéma, které tě prudí a sere tě a vytváří mylnou domněnku, že to znáš, přičemž to neznáš a jen tě to provokuje.

Tak jako tak, dá se to s pomocí naučit a dá se dělat spousta věcí a s přáteli, se kterými si rozumíš a domlouváš se, takže je to vše jednodušší, páč se podělíte o zkušenosti. Já tam v tuhle chvíli trapasím jak čůrák s tím, že mi všechno přijde cizí a nevím, ani netuším, co bych mohl dělat, vůbec nevím jaký mám potenciál a co prostě můžu dělat, takže jen chodím a objevuji a ani nevím jak si udělat lepší věci a to prostě nezjistíš dokud ti to někdo nevysvětlí, nebo na to náhodou nepřijdeš sám, nebo se nezmění celá hra a neudělají tutoriál.

Takže co je lepší? Nejzákladnější vyrobená zbraň, kterou nevim jak vyrobit a musím mít bůh ví co abych ji mohl nosit ?
Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p27

Nebo tu, kterou mám na sobě od začátku?
Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p28
Se mi to jen jen zdá nebo mezi nima neni rozdíl? Z těch statů, které vlastně žádná zbraň nemá, stejně nic nepoznám.

Navíc videový tutoriál ti ukáže např. alokaci energie, přebytečnou energii máš hned od začátku a pořád vylepšuješ, ale zjistíš že vlastně ti to je celou dobu na hovno, protože asi do 5. lvlu nic nezmůžeš, protože na sebe nedáš věci, které vyrobíš, a předtim nic teda nevylepšíš, takže je asi polovina všech expů úplně k hovnu a energie jde alokovat (což ve videu bylo ukázané obecně) jen u některých věcí, takže postup charakteru (expení) je vlastně vážně do půlky (dokud si nevyrobíš přesně ty věci z videa) úplně k ničemu.
Hra ti sama nic nevysvětlí a já se cítím úplně ztracený a všechno mě totálně sere protože se jen tak potuluju a plním něco jako úkoly za divnýma věcma, které ani nevím, jaký mají účel, ale doufám, že je jednou použiju. Snad vytvořím věci, které ani nevím, jestli na mě budou, prostě nic nevím, jen chodím, ptám se, jak člověk se ztrátou paměti a absolutně mě to sere, ale nutí tě to získávat info.

kua! ! Ty nevýhody jsou snad asi hlavní důvod, proč to hraju. A proto vám radím, zkuste si tu hru zahrát. Zkuste si takové hovno zapařit. Je to úplně něco jiného, než na co jste zvyklí. Je to zajímavě skill-based hra, dá se tam šulit, dají se vytvářet zajímavosti, ale hru musíte hrát i mimo ni. Hledat na netu, fórech, youtube, atd. Hecněte to, zapařte, určitě to není pro každého. Není tam příběh, jen si jdete za svým. Ne za tím co chce postava, ale vážně za tím co chcete vy.
BTW: pokud zjistíte jak si mě přidat do přátel (což je taky docela hádanka :D) jsem Ricant.

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p10

Chvilku mi hra připomínala Secret World, taky otevřený svět s hádankama, kde se dalo dělat cokoliv. Ale chybělo jakékoliv využití a endgame, přičemž pvp stálo jen na několika skillech a dungy se opakovaly pořád jen 3, protože na zbytek nikdo neměl. Expilo se pořád za nějakým účelem, který se stejně nakonec zdál mylný. Tady žádný cíl není.
Taktéž mi hra připomíná trošku defiance, hru, která se mi strašně líbila, tedy kromě absolutně trapného, neoriginálního příběhu, který se trapně tvářil jako tvůrčí nápad roku. Tady žádný takový příběh, na kterém by stavěla celá hra není! Defiance je mmo third person shooter/tady jde hra přepnout do first peron, za což aplauduji a věřim, že to třebas i v pvp najde užitek.

Diskuzní fórum Ricant Jan 11 2014 New Eden 1 p21

Vzhledem k tvůrcům mi to trošku připomíná wow, vlastně taky expíte, těžíte, craftíte, akorát že tady vám nikdo nic nevysvětlí a máte volné expení postavy.

Na závěr: Samozřejmě je to beta. A i přeš všechny negativa a divné cosi mě to podivně přitahuje a baví. Uvidíme jak to dopadne za delší čas. Každopádně doufám, že z mojich prvních dojmů jste něco pochytili. Jestli jo nebo ne, doporučuji každému si to zahrát, uvidíte jak dopadnete.Taky by mě zajímaly názory už zajetých hráčů, jestli na začátku byli všichni takhle ztracení. A pokud ano, chci dát vědět ostatním, že je to normální.
Pokud budete na tyhle první dojmy nadávat dostatečně, dám sem výmluvy proč jsem to takhle zpatlal a taky další zkušenosti ze hraní.

Citace
Napsal : 11/01/2014 6:54 am
Diskuzní fórum 5abfc8dabe28b
(@myscho)

Mna na toto kamos nahovoril, ze to mam vyskusat, "vraj" je to pecka. Hral som to dokopy asi tyzden a vobec ma to nechytilo, totalny chaos v tej hre, odvtedy som presedlal na inu Free to play hru a ta ma bavi doteraz

OdpověďCitace
Napsal : 11/01/2014 9:54 am
Diskuzní fórum 3937360e882d92fdb5e8aefae877b5d5?s=110&d=mm&r=g
(@brokarek)

Vůbec jsem se v tý hře neorientoval, naprosto mě to nebavilo. Totální blázinec bez logiky.

OdpověďCitace
Napsal : 11/01/2014 10:35 am
Diskuzní fórum 76d3417772c357e747b0be61bbb23e37?s=110&d=mm&r=g
(@kapr88)

Ja to hral...no uz to nejaky mesic bude.
Ale je dost tezky se v tom zorientovat co a jak se dela protoze hra i kdyz na to nevypada je celkem slozita(delani veci atd)
Ze zacatku me to dost bavilo ale pak mi to prislo porad dokola.
Se skupinou lidi/kamaradu by to byla urcite vetsi zabava.

OdpověďCitace
Napsal : 11/01/2014 4:22 pm
Share: