Karetní hry: Shadow...
 
Notifications
Clear all

Karetní hry: Shadow Era  

 

Tak jsem si z dlouhé chvíle brouzdal fórem (protože herní redaktoři na Zingu celé dny jen točí palci a jednou za čas, když se hvězdy na nebi zformují do slova "neschopnost", vypustí nějaký ten blud aby mátli hlavinky nebohých hráčů) a k vlastnímu překvapení jsem zjistil, že se tu téměř vůbec neřeší karetní hry. Ať už digitální, nebo reálné, což je docela škoda. Proč to tedy nezměnit. Během pár dnů, týdnů, měsíců se tu objeví recenze Shadow Era a je proto skvělá příležitost to změnit.

Jde o takzvanou CCG (s prvky TCG) - Collectible Card Game - hru, která je hratelná jak na iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), tak na zařízeních s Androidem, tak ve vašem prohlížeči, tak na PC a Macích. Slušný záběr, který tvůrci ještě korunovali, když se všechno rozhodli řešit přes cloud. Vaše informace jsou tak pevně uložené na herních serverech a ať už se přihlásíte kdekoliv a z čehokoliv, máte k dispozici svůj balíček. Ten dostanete po prvním přihlášení zdarma, přičemž na další si budete moci vydělat Shadow Crystaly hraním, nebo si je koupit za reálné peníze. Před-sestavené balíčky ale nejsou vždy ideální, třeba Priest tím hodně trpí a zpočátku je proti některým jiným povoláním těžko hratelný, a je proto lepší kupovat si karty cíleně po jedné, k čemuž slouží druhá herní měna - zlato - která už ale za reálné peníze koupit nejde a je tak zajištěno, že platící hráči nejsou nijak zvýhodněni.

Každopádně, dalšími podrobnějšími informacemi vás budu nudit až v recenzi a tenhle topic tak zkusím použít k něčemu jinému. Znáte Shadow Era? Hrajete? Slyšeli jste o přerodu Shadow Era ve "skutečnou" karetní hru? Jakému povolání jste dali, nebo dáváte přednost? Jaký je váš oblíbený hrdina?

http://www.shadowera.com /" target="_blank

Citace
Napsal : 04/07/2012 5:28 pm
Diskuzní fórum 5ac0859083ab0 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yq4
(@maestrodk)

Shadow Era jsem vůbec neznal. Zkusil jsem 1 hru v prohlížeči a docela mě to i baví. 🙂 Později to zkusím i na androidu. Jako prvního hrdinu jsem si vybral mága, který dává 4 dmg a zmrazí nepřítele na 2 kola. Jinak díky za upozornění na skvělou hru. :thumbup:

OdpověďCitace
Napsal : 04/07/2012 8:12 pm

@Maestrodk wrote:

Shadow Era jsem vůbec neznal. Zkusil jsem 1 hru v prohlížeči a docela mě to i baví. 🙂 Později to zkusím i na androidu. Jako prvního hrdinu jsem si vybral mága, který dává 4 dmg a zmrazí nepřítele na 2 kola. Jinak díky za upozornění na skvělou hru. :thumbup:

Jojo, jak jsem říkal, taky mě to zaujalo hned na první zahrání a do teď mi to vydrželo. Mága human, nebo shadow? Jak se jmenuje? Myslím, že tenhle mě nějak minul. Já se osobně zamiloval do Zalandera (Shadow Elemental), který dává tři dmg až dvoum různým cílům (vč. hrdiny). Ale začínal jsem s Human Mage - nějaká ženská, ale už teda nevím jak se jmenovala. Jak dáš dohromady balíček o 40 kartách můžeme si zahrát proti sobě 😉

OdpověďCitace
Napsal : 04/07/2012 10:15 pm
Diskuzní fórum 5ac0859083ab0 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yq4
(@maestrodk)

Je to ženská human mage a jmenuje se Eladwen Frostmire. Ještě to ale moc neumím, teprve se učím. :awesome:

OdpověďCitace
Napsal : 05/07/2012 12:55 pm
Diskuzní fórum 5ac12c9e4c45f o8w5kqbrd07hes1kw4kghyqb2q1ys34btw3oridia4
(@routa)

Tak jsem hru vyzkoušel a musím říct, že to vůbec není špatné, díky Rosťo. Dříve jsem hrál OTGC Urban Rivalz, vcelku easy to play - hard to master hru, která však měla úplně jiný, spíše komiksový artstyle. Tohle pro mě vyplnilu díru na trhu jak hrom, na podobnou tgcčku s fantasy kabátkem jsem čekal.

Zatím začínám vcelku pomalu, nesnážím se nějak hnát dopředu... letmo jsem koukal i na ceny za SC a nejsou nejhorší. Nějakou dobu budu hrát s tím co mám a nakoupím in-game, ať vím jestli si mě hra udrží a později bych byl možná i ochoten investovat do dalších balíčků. Jo a pro začátek jsem si vybral hrdinu [Human - Hunter - Victor Heartstriker] 🙂 .

Nick ve hře: Routa Wanderfeet

OdpověďCitace
Napsal : 05/07/2012 4:52 pm

Routa: Urban Rivals jsem svýho času taky hrával. Ještě pořád mám myslím aplikaci na iPodu, ale nevím... Po chvíli mě to přestalo bavit protože mi to přišlo až moc závislý na náhodě a taky mě docela štvalo, že tolik proklamované "levelování" jednotlivých karet probíhá hrozně rychle. Během nějakých dvou dnů jsem všechny karty v aktivním balíčku měl namaxovaný.

Shadow Era mi vyhovuje víc, jen mě štve, že booster pack stojí stejně jako předpřipravený balíček a hlavně, že samostatné karty nelze kupovat za SC. Ačkoliv důvod proč tomu tak je chápu a respektuju. Problém ovšem je, že investovat do balíčků opravdu nemá později moc smysl. Kromě hrdinů a pár karet totiž z něho většina hráčů stejně moc kousků nepoužije a nakombinuje si to s kartami nakoupenými za goldy.

OdpověďCitace
Napsal : 05/07/2012 5:46 pm
Diskuzní fórum 5ac0859083ab0 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yq4
(@maestrodk)

Tak jsem si to vyzkoušel za Shadow elementály a to už je jiné kafe. Hrdina Elementalis. Za 3 Shadow power přidá jednomu spojenci 1 dmg a 3 health. Když to zkombinuji ještě s Life infusion +5 health a hodím to např. na Plasma Behemonta, Belladonnu, nebo Shadow Knighta, tak jsou prakticky nepřemožitelní. 😀 Teď jsem si koupil
Diskuzní fórum beznzvupi
tak uvidíme. Nick ve hře mám Maestrodk, ale na žádné challenge si ještě netroufám. 😀

OdpověďCitace
Napsal : 05/07/2012 5:51 pm

Maestrodk: Taky mi ale přijde, že Shadow hrdinové a vůbec celkově balíčky jsou silnější než Human. Ale asi bude hodně záležet na konkrétním hráči. Pár Human Magů a Warriorů mi už docela solidně nakopalo 😀

No, Elementalis zní takhle na papíře dobře (obzvlášť v případě Belladony to může být smrtící kombinace), ale vzato kolem a kolem mě moc nebere. Přijde mi to jako moc defenzivní abilita a já jsem spíš na agresivnější hru s udělováním dmg vším čím jde. Takže Zaladar forever! 🙂 Ten Molten mi přijde docela drahej na to co umí. Když ti přijde v některým z prvních kol tak je to karta tak maximálně na sacrifice.
Diskuzní fórum se020

OdpověďCitace
Napsal : 05/07/2012 6:06 pm
Share: