Pár otázek ohledně ...
 
Notifications
Clear all

Pár otázek ohledně závodů Blur  

 
Diskuzní fórum 5ac12c9e4c45f o8w5kqbrd07hes1kw4kghyqb2q1ys34btw3oridia4
(@routa)

Zdravím lidičky,

chtěl bych se vás poptat, jestli je podle Vás lepší Blur oproti Split/Second: Velocity. Mám takové nutkání si Blur koupit teď ve slevě na Steamu a přibrat ještě jeden kamarádovi na narozeniny k tomu ostatnímu. Split/Second určitě není špatný, ale když jsem ho hrál, připadalo mi že opakující se destrukce už nebudou taková zábava a začne se objevovat stereotyp, což si myslím že u Blur a jeho power-upů zase tak rychle nehrozí. Dalo by se říci, že Blur sklidil plošně kladná hodnocení, ale chtěl bych znát i Váš názor.

PS: Ještě s MP v Blur. Jak je to? Split screen je pouze pro konzole, nebo i pro PC?

Citace
Napsal : 05/04/2012 11:12 am
Diskuzní fórum 0c5937c6305bf91a77637a5ae56b182c?s=110&d=mm&r=g
(@nightshade)

Split screen je i na PC 😉

OdpověďCitace
Napsal : 05/04/2012 12:46 pm

Za mě rozhodně Blur! 🙂 po vydání jsem u toho v tom parném létě vydržel asi půl roku sedět soustavně. Mě se tyhle závody prostě nějak dostali pod kůži. Začal jsem singlem, ale pak jsem rychle přešel na mulťák a to jsem udělal dobře. Prokládal jsem ho ale singlem i nadále pro zpestření. Ten je mimochodem dost těžkej i na střední obtížnost a to jsou rozhodně body k dobru.

V mulťáku je několik herních módů, ale na PC byly bohužel plné lobby jen na 2 z nich. A už po tom půl roce se většinou našlo jen 30 lidí online ve dvouch lobby maximálně. Myslím, že před půl rokem jsem to ze srandy pustil, a že využití multiplayeru zůstalo na téhle hranici a to vlastně defakto stačí, ikdyž už to není ono. Na Xboxu to bylo asi o dost živější. Na PC se hrajou dobře, ale třeba avatary jsou prazdné ráměčky a chybí chat. Tohle bylo patrně jen pro Xbox a nikdo se neobtěžoval to portovat.

Mulťák moc repetitivní není. Při první cestě za levelem 50 při postupném upgradování zábava od začátku do konce, zvlášť, když to třeba proložíš tím singlem. Zkusil jsem ještě jedno kolečko znovu od 0 do levelu 50, ale už to nebylo ono. Pak jsem už na levelu 50 zůstal a bylo to ještě nudnější, protože sbírání bodů za umístění bylo náhle k ničemu. Jenže to už bylo po půl roce hraní. Na první 3 měsíce si stěžovat nemůžu.

No a Split/Second, o tom split screenu nevím, nezkoušel jsem. Každopádně u Split/Second mě nějak neuchvátila ta barevná grafika, kde jedna trať působila jako druhá. Blur mi přišel v tomhle směru rozmanitější. A ty destrukce už na tom moc nezněmí. Protože jsem Split/Second zkoušel po Bluru, najednou mi přišlo, že nedělám nic jiného než že točím volantem (o tom závody sice normálně jsou, ale tady jsem čekal víc). Aktivovat ničivou destrukci jedním klikem v předem daných místech bez velké možnosti taktizování se prostě nedá srovávat se zbraňovým systémem Bluru 🙂 A ty vajíčkovitě barevný futuristický auta bez licence na dojmu taky nepřidávají.

Těšil jsem se na mulťák, ale zjistil jsem, že se slabým autem nemám nejmenší šanci! Auta si musíš nejprve vyhrát v singlu. Inu vrhnul jsem se do něj. Jenže jako obvykle jsem neodolal nedojíždět všechno na zlaté a tak jsem se asi ve třetí sezóně z 12 zasek na jednej pekelně těžkej trati. Až se ve mě něco zlomilo a místo toho, abych ji přeskočil, tak jsem se na hru vybodnul. To bylo na Xboxu. Po dalším půl roce to na PC hodně zlevnili, tak jsem se do toho vrhnul znova. Varuju, že optimalizace je na tom dost špatně. Bez naprosté plynulosti se to hraje blbě a bez zapnutého antialisingu to skoro zrní. Jenže abyste tohle všechno zapnuli, buď musíte mít štěstí na kombinaci značek a HW nebo celkem výkonnej počítač (až zbytečně silnější než by byl třeba, mě to šlo plynule až na i7 s GTX580). Opět jsem začal s kampaní. Asi po 3 dnech jsem se dohrabal k oné trati a tentokrát jsem se rozhodnul, že ji překonám. A překonal a pak jsem zase ztratil chuť dál hrát 😀 Asi jsem divnej nebo co. Ale už jsem se k tomu nevrátil.

Vem si z toho co chceš 🙂 Pokud budeš mít dostatek energie to po mně číst. V blogovém formátu by to vypadalo možná ještě krátký, tak snad se zas tolik nestalo 🙂 Posledních pár dní jsem neměl čas pročítat fórum důkladně a uvědomil jsem si, jak těmi svými příspěvky asi musím některé srát 😀

OdpověďCitace
Napsal : 05/04/2012 12:51 pm
Diskuzní fórum 5ac12c9e4c45f o8w5kqbrd07hes1kw4kghyqb2q1ys34btw3oridia4
(@routa)

Děkuji za odpovědi. U tebe Saixi jsem nic jiného než chválu na Blur nečekal (se už jen stačí podívat na tvůj avatar), nicméně, on si nic jiného než chválu taky nezaslouží 😀 .
Je to vskutku skvělá hra, vzal jsem ji hned dvakrát jak jsem původně zamýšlel a neudělal jsem chybu, baví i jinak vybíravého kamaráda a včera jsme strávili ve čtyřech lidech s dvěmi notebooky a metrovou úhlopříčkou sakra dlouhou noc :awesome: .
Split screen je rozhodně super věc, dneska u her na PC nevídaná a proto mnohými určitě vítána s otevřenou náručí, myslím že právě todle přidává Bluru (u mě) nejvíce bodů.
A MP je ještě lepší, taková řežba ve dvaceti lidech je prostě... uuuu... nemůžu najít pravýho slova, navíc teď ta sleva Blur nakopla trochu k životu, takže o hráče zase taková nouze není - ale je to jak píšeš, na ty dvacítkový závody je tam akorát tak 35-50 lidí.

OdpověďCitace
Napsal : 06/04/2012 2:45 pm
Share: