Developers Wanted
 
Notifications
Clear all

Developers Wanted  

 
Warezz.K
(@warezz-k)

Zdravím

Drtím ve své hlavě nějakých pár měsíců nápad, který se mi nikdy nepodařilo rozhýbat. Jde o to, že bych rád vytvořil hru, případně herní studio, které by se zabývalo zkrátka vývojem her a her obecně. (Jakých ještě není ani určeno) Hlavní problém je v tom, že si celkem v lidech vybírám a tak si je nejprve proklepnu (komunikací, znalostma..) a nakonec se mi spíše ozývají lidi, kteří jsou pro věc zapálení a pak beztak stejně nic neumí. Netvrdím, že znám všechno, ale další problém je v tom, že sám zkrátka začínat nebudu a rád bych, kdybych našel nejprve lidi s nadšením do budoucna něco vytvořit originálního a ne všechny ty splašky co dnes vychází jako jsou simulátory trávy atd. Nemusí to být ani nějaký megaprojekt. Stačí, když se vůbec něco začne. Dostanete se tak do podvědomí a půjde to už samo. Kdybych měl tvořit hru sám, je to neskutečné množství času a ne všechno znám. Navíc se musím nějak zatím živit. Herní scéna je hrozně zkažená, přesycená a tak vymyslet něco originálního stojí nervy, práci a hlavně odhodlání a trpělivost. Ta vůle je asi nejdůležitější a myslet si, že za měsíc budete mít hotovo je také nesmysl. Výsledky se dostaví sami, pokud jste trpěliví. Nemůže být všechno hned.

Proto se ptám, jsou tu nějací lidé, kteří si myslí, že mají ve vývoji zkušenosti, ale nemohli je nikdy uplatnit? Codery, Grafiky, Zvukaře, "Musicaře", experty na videa, 2d grafiku, celkově IT zkušenosti atd? Myslím, že sestavit schopný a odhodlaný tým je v dnešní době lidí nadlidský výkon 🙁

Pochybuji, že takové lidi najdu tady, ale kdybyste věděl, kde jsou nějaká fóra, které tohle řeší, sem s nimi. Ano chápu, že s tímhle člověk protrhne nejspíše jen v zahraničí a proto by se hodil i nějaký English maniac. Sám sesmolím nějaké věci, ale tak dokonale zase ne. Práce s programy jako je Blender, Max, Unreal Engine 1,2,3,4 Visual Studio (tyhle nejvíce + další doplňky a pluginy) by měli být známy všem. S tím se bude pracovat hlavně.

Neočekávejte, že za to budete placený. Nikdo vám nedá prachy bez toho aniž byste vydali produkt. A různé kickstartery a podobné šmejdy ala early atd zavrhuji rovnou. Jsem stará škola a tak mě zajímá hlavně komunita, kvalita a co chtěj ostatní. Na odpovědi typu to nemá cenu atd neodpovídám a rovnou říkám, že tyhle lidi ignoruji rovnou, protože sami nikdy nic nedokázali a ani nedokážou, jelikož kritizovat věc, která ani neexistuje je ubohé.

Jsou tu tedy takový lidi? Co by chtěli něco dokázat a neví jak naložit s časem? nebo ho chtěj lépe využít a investovat čas?

Citace
Napsal : 21/05/2015 5:27 pm
Diskuzní fórum 797011693ad58f490ad87eb54fa2de2a?s=110&d=mm&r=g
(@polarski)

To nemá cenu 🙂

A teď vážně. Jestli všechno vyjde podle plánu, tak příští týden budu mít magisterskej titul z Umělý inteligence na CVUT FEL. A už pár let (i profesně) programuju v C++. Takže znalosti na indie studio si troufnu tvrdit mám. Hodně se mi líbí tvůj přístup ohledně KS a obecně EA. Na svých herních projektech už jsem strávil stovky, možná i tisíce hodin, a často to skončilo právě na tom, že jsem byl sám a věcech s tím souvisejících. Takže třeba bychom se byli schopni na něčem dohodnout. I když určitě bych potřeboval mnohem více informací, ohledně zaměření, rozsahu, očekávání, odhodlanosti atd. Takže se klidně ozvi na PM.

OdpověďCitace
Napsal : 21/05/2015 5:46 pm

Ještě tak před deseti lety, jsem měl urputnou potřebu něco tvořit. Když vás teď poslouchám, tak si na to vzpomínám, ale nadšení už je tu tam a vyhrála lenost a pesimismus. Moje dětský snahy o hry ve Visual Basicu vždycky skončily na nějaké technikálnosti, protože jsem tehdy neměl internet, ani nikoho, kdo by mně pomohl problém vyřešit. Pak jsem se chytil mánie flashovek, jenže ty tehdy jely hlavně na pěknej grafice a já neumím kreslit, takže moje nápady vždycky začaly a skončily na serverech s royal free grafikou (istockphoto, fotolia). Dodělal jsem jen dvě hry všeho všudy, jen casual blbosti. Škoda, že tehdy nefrčela móda her v retro grafice, to bych asi zabodoval 🙂 A teď už jsem ztratil kontakt i s tím programováním a dalšího kecala nepotřebujete 🙂

Nicméně být tebou, šel bych na to jinak. Přes internet to prostě nepůjde. Musíte se někde scházet a aspoň po večerech dělat spolu. Na dálku to skončí dřív, než to vůbec pořádně začne. Jseš z Plzně, máš tam FAVáky 🙂 Zkus se poptat ve škole, po kolejích nebo někde na jejich webech. Ale fakt nutně potřebuješ aspoň jednoho člověka, co má skutečnej talent na grafiku/ilustrace. Photoshop se nepočítá 😀 Ono i ten pixel-art vyžaduje péči. To co poslední dobou často vídám kolikrát nedosahuje kvalit grafiky z 386ky. Každej si myslí, že se schová za nízký rozlišení.

OdpověďCitace
Napsal : 21/05/2015 11:27 pm
Diskuzní fórum 3be9e0395e6721f5c67e989c490040a0?s=110&d=mm&r=g
 narg
(@narg)

Koukni se na Novus Inceptio a zeptej se autora co a jak, dela to JEDEN clovek asi 2 roky co vim

OdpověďCitace
Napsal : 22/05/2015 10:14 am
Warezz.K
(@warezz-k)

Saix, narg: Chápu, sám preferuji verbální komunikaci a je to pak lepší. Ten internet je spíš jen dobrej pomocník, ale jak se jedná o nějakou takovouhle tvorbu, je to marný. Jo, někdy to funguje, ale jen vyjímečně. Ale ten nápad s těma FAV není špatnej. Asi rozlepím letáčky do FAV a tomu podobných 😀

Jinak díky za tipy 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 22/05/2015 5:12 pm
Share: