Rada ohledně výběru...
 
Notifications
Clear all

Rada ohledně výběru tabletu  

 
Diskuzní fórum Terminator T 800 En
 T800
(@t-800)

Zdravím!,
chci si teď k vánocům koupit tablet a už asi dva týdny intenzivně se snažím vyhledat nějaké to zařízení, co by mi sedělo nejlépe. Tenhle víkend už jsem chtěl tablet objednávat, ale mám tady 4 kandidáty a nemohu se konečně rozhodnout, po kterém sáhnout. Proto se obracím zde na vás, kdyby tu byl někdo, kdo by měl k nějakému z těch 4. tabletů co říci (pro a proti), případně do jakého by dle svého názoru či zkušeností šel. Ocením i případné tipy na jiné tablety.

Celkem rád hraji na mobilních zařízeních i náročnější hry. Takže vyžaduji od tabletu nějaký ten slušný výkon na náročnější aplikace + klasické běžné užívání (hlavně hodně čtu pdf a office soubory, kde mám materiály do školy). Dále bych ocenil nějakou tu plynulost/optimalizaci systému. To, že se sem tam zadrhne, dokážu přežít, ale samozřejmě nechci nic, co by po pár měsících neustále ve svém prostředí lagovalo (zkušenost s galaxy tab 2 7"). Co se velikosti týče, tak dost mi vyhovuje těch cca 8", ale zároveň je to minimum. Samozřejmě nebráním se ani 10" tabletům.

Cenu jsem nastavil na maximálně 8000 kč (čistě za tablet. Nepočítám příplatky za příslušenství apod.). Samozřejmě čím více ušetřím, tím lépe.

Zde jsou tablety, mezi kterými se rozhoduji:
Samsung Galagy tab Pro 8.4 http://www.czc.cz/samsung-galaxy-tab-pro-8-4-16gb-bila/147943/produk t"> http://www.czc.cz/samsung-galaxy-tab-pro-8-4-16gb-bila/147943/produkt

APPLE iPad Mini 2 Retina http://www.czc.cz/apple-ipad-mini-retina-16gb-wi-fi-seda_2/139850/produk t"> http://www.czc.cz/apple-ipad-mini-retina-16gb-wi-fi-seda_2/139850/produkt

Nvidia Shield Tablet http://www.alza.cz/nvidia-shield-tablet-wifi-16gb-d1939930.ht m"> http://www.alza.cz/nvidia-shield-tablet-wifi-16gb-d1939930.htm

Xiaomi Mi Pad http://www.czc.cz/xiaomi-mi-pad-16gb-bila/154891/produk t"> http://www.czc.cz/xiaomi-mi-pad-16gb-bila/154891/produkt

O radu už jsem žádal na jiné stránce, kde jsem se moc s úspěchem nepotkal. Za vinu dávám příliš mnoho textu, který lidi odradil (nebo možná můj prasopis 😀 ) . Přesto doporučuji si přečíst plnou verzi této prosby o menší radu, kde ke každému tabletu jsem psal co mi vyhovuje a co ne.
http://www.zive.cz/poradna/pomoc-s-vyberem-tabletu/sc-20-cq-537237/default.aspx?consultanswers=1#287897 9" target="_blank

Citace
Napsal : 06/12/2014 11:59 pm
Diskuzní fórum 5ac0859083ab0 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yq4
(@maestrodk)

No hele, já mám sice Google Nexus 10, ale můžu ti sem napsat některé mé zkušenosti.
V prvé řadě vybírej tablet podle operačního systému. Který ti prostě vyhovuje ve všech směrech.

Tablety s iOS sice mají optimalizované aplikace a hry, ale systém je to docela uzavřený. Z mých zkušeností přes BT nepošleš soubor na jiné zařízení než Apple a nenapojíš tam USB (bez konektoru navíc), nevložíš tam paměťovou kartu.
S Androidem máš určitě zkušenosti. Je více otevřený a některé tablety mají i USB konektory a i sloty na karty.
Pak tu máš Windows. Jeden čas jsem tablet s Windows 8/8.1 měl. V té době to byla novinka a store bylo totálně prázdné. Moc aplikací a her na to nebylo. Zase ale je to Win, takže si tam na plochu nainstaluješ PC hry. Tablet s Windows kupovat ale jedině s dostatečným výkonem!

S hraním náročných her se ale váže i nízká výdrž baterie. Ten SHIELD může být i docela dobrý. Máš tam HL a Portal, ale zase baterka by asi moc dlouho nevydržela.

Každopádně co můžu říct z vlastní zkušenosti, na náročné hry si nekupuj Nexus 10. :awesome: Už mi nezvládá náročnější 3D hry, jako Surgeon Simulator a Goat Simulator. Hrát se to dá, ale seká se to. Na druhou stranu, například GTA SA tam jede v pohodě. Do školy, na internet a na emulátory je to ale paráda.
Baterka mi teď s novým updatem vydrží fakt hodně, i když tam smažím PS1 hry a přitom nabíjím Dualshock.

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 12:25 am
Diskuzní fórum 3be9e0395e6721f5c67e989c490040a0?s=110&d=mm&r=g
 narg
(@narg)

Na praci apple, na hlavne hrani shield, jinak ten samsung. Shield umi streamovat klasicke hry z pc, pokud mas nvidie grafickou kartu, vydrz bude kolem 10h, pri hrani asi min, ale nabijecku snad mas, ne?

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 12:53 am
Diskuzní fórum Terminator T 800 En
 T800
(@t-800)

Uzavřenost iOS je mi známá a jelikož opravdu tablet potřebuji i na čtení vlastních pdf a office (word, excel, powerpoint) souborů, tak z té uzavřenosti mám strach. Kamarád říkal, že to otevírá přes cloud. Oproti androidu to bude zřejmě nepohodlné, takže nevím. Co se týče paměti, tak ta nemožnost rozšířit mi nevadí. Já nerad věci skladuji a co nejdříve pokud možno mažu.

Koukal jsem na windows tablety, ale do té ceny jsem neviděl nic co by mě zaujalo.

iPad se mi velice libí a aplikace na něj jsou krásně optimalizovaný, ale asi jsem více nakloněn pro tablet s androidem. Asi buď SHIELD nebo Galaxy Tab Pro 8.4. Ta nvidia mě hodně láká, ale samsung si mou pozornost upoutal cenou a slušným výkonem, alespoň tedy mám za to, že snapdragon 800 je dobrej 😀 Zase mě tam dost odstrašuje dementní TouchWiz a jeho náročnost.
Ty funkce co má SHIELD jako streamování pc her a další vymoženosti od nvidie, nejspíše vůbec nevyužiji. Nicméně i přesto je to zajímavý tablet v poměru cena/výkon.

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 1:19 am
Diskuzní fórum d7c874798cdb565588efb57f3f8fcf2a?s=110&d=mm&r=g
(@senrimer)

Já bych šel do shieldu, velký výkon, hodně funkcí, sice trochu menší výdrž, ale ne zas tak o moc. A jako další bonus bych bral android 5.0 lollipop a hdmi

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 9:30 am
Diskuzní fórum 5badb31bd428d9bce7962f834f5c1957?s=110&d=mm&r=g
(@chiquichups)

Aloha já si také chci pořídit nový tablet a rozhodl jsem se, že si pořídím Nvidia Shield Tablet. Když pominu fakt, že se jedná o tablet, který mi nabídne prakticky vše co ostatní tablety, tak má jednu velkou výhodu. Je to skutečně první herní tablet, na kterém si mohu zahrát hry z cloudu, přes službu Nvidia Grid a samozřejmě mohu i stremovat hry z pc (pro mě sice služba k ničemu, ale ten Grid je výborný) To je ten důvod proč do toho chci jít. Vezmi si to takhle. Musíš si říct, co od takového tabletu očekáváš. U mě je to jednoduché. Chci pohodlně procházet internetové stránky, chci se dívat na filmy, videa, prohlížet obrázky a do toho si o volném čase zahrát nějakou pěknou hru, kterou si nikde na žádném tabletu v životě nezahraji. Tohle všechno jsou ty důvody, proč si raději koupím Shield, než jakýkoliv jiný tablet. Pokud mi nevyhovuje sledování multimediálního obsahu a nebo hraní her na samotném tabletu, tak není nic jednoduchého, než si Shield propojit s tv. Navíc za cenu 8000 kč, je poměr ceny a výkonu ohromující. Někdo ti bude tvrdit, že tablet za 8000 kč a více je jen předražený krám, ale můžeš si koupit tablet za 2000 kč a pak šílet, že se ti všechno laguje, všechno se seká, dlouho načítá a ta 500 mb ramka je fakt znát 🙂

Edit: Jinak bych si pořídil Ipad mini s retinou a nebo Ipad Air. Sice si trochu připlatíš, ale dostaneš kvalitní kus železa, který ti vydrží hooodně dlouho. Rozhodni se podle toho, co na takovém tabletu chceš nejvíce dělat. Na práci je dobrý opravdu ten Ipad, na hraní je lepší Shield. Mě zas až tak moc o hry nejde. Spíš chci pohodlně procházet internetové stránky a sledovat multimediální obsah, ale také si chci někdy zahrát nějakou pěknou hru z pc. A na to je ten Shield tablet výborný, když mohu hrát hry z cloudu. Momentálně je na gridu přes 20 her a jedná se o kvalitní kousky, která si na žádném tabletu nikdy nezahraješ. Mluvilo se o tom, že Nvidia bude hry postupně přidávat. Jestli jednu hru za týden/měsíc kdo ví, ale pořád je to lepší než nic. Je to pořád na začátku, teprve se to rozjíždí, ale určitě je to budoucnost co se týče hraní her z cloudu.

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 11:10 am
Diskuzní fórum Terminator T 800 En
 T800
(@t-800)

Děkuji všem za reakce. Nakonec jsem se tedy rozhodl pro SHIELD 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 07/12/2014 6:04 pm
Diskuzní fórum d1f7951f76053cdbe13363f7cd775c42?s=110&d=mm&r=g
(@draggo)

Sice píšeš, že už jseš rozhodnutej, ale zkusím tě trochu zviklat. 😀 Já mám Apple iPad 4.generace (9,7") a naprosto bych neměnil. Ta "uzavřenost" je podle mě spíš něco, čím se straší lidi, než něco co by tě skutečně omezovalo. Mám to doma už rok a půl a nějaký zkušenosti s hraním na tom mám a výsledek je ten, že nejvíc na tom stejně hraju takový ty odpočinkový blbosti do autobusu typu Angry birds (lol). Z počátku jsem si samozřejmě zkusil i věci typu Infinity Blade, Real Racing 3, N.O.V.A.3 a další, řekněme high-end hry. A upřímně jsem tomu nikdy na chuť nepřišel. Hrál jsem to vždycky třeba 15 minut, ale i když všechno běželo krásně, nic se nesekalo a grafika byla super, mě to prostě na tabletu nebavilo. Na větší hry to podle mě prostě ideální zařízení není a nebude. Upřímně z vlastníků tabletů v mým okolí nevím o nikom, kdo by na tom vyloženě cíleně hrál.
Na co tablet používám nejvíc? Čtení knížek a materiálů do školy, sledování filmů a seriálů, zápisky do školy, prohlížení a úprava fotek, prokrastinace. A občas na záchodě nějaká stupidní hra na zabití času. Výdrž je bez problému 10 hodin, displej je parádní (má obrovskou výhodu v tom, že je na rozdíl od většiny tabletů 4:3, což je mnohem lepší na čtení, prohlížení webu atd., 16:9 je dobrý akorát na filmy), výkon mi bohatě stačí na všecko, Mini 2 Retina bude ještě výkonnější, takže kašli na benchmarky, spustíš tam všechno co budeš chtít a pojede to plynule. NIKDY za ten rok a půl se mi nestalo, že by se mi tablet zaseknula já ho musel restartovat nebo něco podobnýho. Pořád je svižnej, nic se neseká, funguje jak má. A to je podle mě docela výhra. Nechci generalizovat Android, ale viděl jsem až moc telefonů s tímhle systémem, který byly při nákupu top ve svojí třídě a rok nebo dva později jsou to nepoužitelný kostky, typicky Galaxy S3. Má ho táta a dva kamarádi a všichni tři ho mají neskutečně zasekanej, já osobně bych to nejspíš už vyhodil z okna. Nevím jestli je to vlastnost Androidu obecně nebo jenom tý jejich nástavby, ale mě by to spolehlivě odradilo.
iOS mi naopak pořád šlape jak má. Jak na telefonu, tak na tabletu. Ty "omezení" jsem osobně nikdy nepocítil. Co potřebuju, tam dostanu přes itunes, chce to jen se s tím naučit (těžký to nejni) a pak jde všechno jak po másle. A hlavně je potřeba pochopit, že tablet není náhrada počítače, takže logicky nezvládne to samý. Je to zařízení hlavně na konzumaci a omezeně na tvorbu obsahu. Takže moje doporučení je jasně iPad. Shield a priori neodsuzuju, ale ještě jsem neviděl tablet, kterej by dokázal iPad překonat v kvalitě zpracování a end-user experience. 😉

OdpověďCitace
Napsal : 08/12/2014 11:19 pm
shaak
(@shaak)

Před pár měsíci jsem si koupil iPad mini s Retinou. Můžu jen doporučit. Aplikace jsou oproti Androidím úplně někdě jinde. Spolužák má nějaký Asus a když otevřeme stejnou aplikaci, tak ta jeho je jen roztažená mobilní a já mám krasně upravený interface pro tablety. O plynulosti a rychlosti prostředí ani nemluvím. Zpracování samotného tabletu je také velmi pěkné. Každopádně se řadí k úplné špičce mezi tablety.

K těm office souborům - dostaneš je do iPadu buď přes iTunes, nebo přes Cloud. Já používám OneDrive a mám i Office 365, takže to funguje parádně. Jinak Apple má skvělé alternativy - Pages (Word), Keynote (PowerPoint), Numbers (Excel). Mají o dost hezčí šablony, než Office a celkově se mi líbí o něco víc. Soubory z nich jdou exportovat do více formátů.

Jinak hraní. No, s iOS jsi na tom dobře, protože vývojáři mají jednduchou optimalizaci. Já jsem taky ty "větší" hry zkusil, ale nakonec mi na tabletu zůstalo jen pár her. Asi nejlepší vůbec je KOTOR. 😀 Klasika krásně běhá na tabletu a díky jednoduchému ovládání se to hraje krásně. Další je GTA: Chinatown Wars - úžasná hra (pouze pro iOS) a pro mě nejlepší GTA 😀 A to myslím vážně. Je to kvůli příběhu, který mě donutil tu hru hrát a taky kvůli více méně rozmanitým misím. Muffin Knight - tuhle hru musíš zkusit za každou cenu, skvělá je i v MP. Limbo - port z PC, běží dobře, ovládá se dobře. Crossy Road - (zatím jen na iOS, Android ji dostane až někdy v příštím roce) hra, která oživuje žabáka, co se musí dostat přes silnici, určitě to každý z Vás hrál. Game Dev Story - Něco jako Game Dev Tycoon. Chytlavá záležitost. Real Racing 3 - na tuhle hru jsem si z Cydie stáhnul tweak LocalIAPStore, který umožní odrbat mikrotransakce a nemusím tak ve hře čekat, než se mi opraví auto... Krásná grafika a dobrý jízdní model + dlohá kampaň. No a občas se mi tam usídlí i nějaká další hra.

OdpověďCitace
Napsal : 09/12/2014 9:11 am
Diskuzní fórum 1a79e2f6da4148059d324027f080ef68?s=110&d=mm&r=g
(@ondr4h)

O shieldu uvažuji také, podle mě tablet co má všechno a ješte je v cenové hladině typu OK.Líbí se mi stylus a také že to jde použít jako konzole, plno her remáky z PS2 ještě kvalitní narozdíl od těch dnešních AAA rychlokvašek.Já asi počkám až bude jisté že se objeví Liberty city a Vice city stories na tablety, San Andreas mě nebaví a původní gta VC mám prolezlé skrz na skrz.

O applu nic nevím, jen že bratranec má jailbreaknutý mobil a je spokojený.Ale osobně je mi ta aura okolo společnosti apple neuvěřitelně protivná a to mě od nich odrazuje, stejně tak jako od nákupu u alzy kvůli jejich "kvalitním" reklamám.

OdpověďCitace
Napsal : 09/12/2014 2:53 pm
Diskuzní fórum Terminator T 800 En
 T800
(@t-800)

Už mám SHIELD od včerejška doma. Zatím jsem naprosto nadšen. Hlavně mě překvapilo zpracování přístroje. Žádné laciné plasty, ale pořádný bytelný tablet. Ale zase není to žádné pírko. Ne že by byl nějak hrozně těžkej, ale když to člověk delší dobu drží v jedné ruce, tak to začne cítit.
Android 5.0 paráda, je to snad první update, kdy nastaly v tomhle sytému opravdu znatelné změny oproti starším verzím. Hlavně designově nám android vyrostl do větší krásy 😀 Od Nvidie je tam předinstalováno plno užitečných a dobrých aplikací, žádné zbytečnosti. A o síle tabletu ani nějak nemusím mluvit, nejlépe to demonstruje hra Trine 2 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 09/12/2014 4:04 pm
Share: