Uživatel nepřihlášen
   

Destiny 2 – space opera co chytne a nepustí

Čtvrtek 21.9.2017 16:16 - Autor: Filip "Filca" Němec - Rubrika: Recenze Recenze Destiny 2

Jedna z nejdražších her minulých let dostává svůj druhý díl. Poučila se z předchozích chyb?

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Bungie svého času vytvořilo titul, který byl složen z mnoha žánrů, které se vzájemně prolévaly, a především v začátcích hry mohly za nejednu frustraci. I přes vlažný start ale zájem hráčů neupadal a každé další rozšíření opracovávalo polotovar, který Bungie v roce 2014 vydalo. Proč to celé zmiňuji? Pro Destiny 2 je totiž zásadní jedna věc – Destiny 1 ušla tu nejdelší cestu a přinesla nejvíce změn od svého vydání až po poslední DLC s názvem Rise of Iron a dvojka je spíše dalším evolučním stupněm, nežli nějakou velkou revolucí. To je zásadní fakt, který si je třeba uvědomit předtím, než si hru pořídíte.

To ale nemusí být nutně zamýšleno jako negativum. Rise of Iron a vlastně i předchozí The Dark Below nastavilo kormidlo velmi dobrým směrem a pokud bychom se podívali na to, jak hra vypadala tehdy po svém vydání, vlastně jde o dva zcela odlišné tituly. Naopak Destiny 2 přináší především závan nostalgie, starých dobrých časů, a jakmile hru spustíte, bude vás vítat s otevřenou náručí. Je pravda, že jsme se nedočkali prakticky žádných velkých změn a do určité míry jsem očekával i o něco více nového obsahu. Jenže pak ve hře strávíte několik hodin, poté několik desítek hodin a zjistíte, že neuvěřitelné množství malých, někdy až titěrných změn, udělalo z Destiny 2 nakonec opravdu zcela nový titul. Se špetkou hnidopišství by se dala dvojka označovat spíše jako Destiny 1.5, ale jako celek vnáší do tohoto známého světa nový svěží vítr. Pojďme se podívat, jaké novinky si dvojka přichystala a proč je o tolik lepší hrou než jednička na konci své životnosti.

Kampaní to začíná, ale nekončí

První znatelnou změnou, na kterou ve hře narazíte, je příběhová kampaň, která byla velkým problémem prvního dílu. Ten ji totiž do značné míry postrádal. Vyprávění příběhu bylo osekáno na minimum a jednotlivé mise pojily jen dlouhé nahrávací obrazovky. A přestože svět Destiny byl extrémně bohatý na nejrůznější příběhy, hra samotná byla absolutně neschopna cokoli odvyprávět. Dvojka konečně přináší plnohodnotnou příběhovou kampaň, která nakonec není tak plochá, jak se mohlo zdát. V kampani se vystřídá mnoho postav, z nichž ty největší borce budete už znát z prvního dílu a na rozmezí deseti až dvanácti hodin zažijete něco mezi kampaní série Halo a videoherní adaptací Strážců Galaxie. Pestrobarevné světy, sci-fi příběhy a také hrdinské skutky doplněné o ještě více hrdinské proslovy, které střídají zábavné hlášky a někdy až trošku unavené dialogy plné patosu. Hvězdou celé kampaně je starý známý Cayde 6, kterého naprosto fantasticky dabuje Nathan Fillion a přestože i ostatní vedlejší postavy mají zdatné dabéry, jejich pokusy o hláškování vyjdou většinou na prázdno, v horším případě až trošku trapně.

„Na výběr je stále jen z trojice postav, které jsou sice svým herním stylem extrémně odlišné, ale znalci jedničky je už mají prokouknuté.“

Na rozdíl od předešlých záporáků, a že jich bylo hodně, je cabalský velitel Ghaul napsán zdaleka nejlépe. Nepředvádí přímočarou ďábelskou jízdu za mocí, ale v rámci příběhu se dočkáte i několika vnitřních bojů a dozvíte se něco o jeho minulosti. Příběh je zde vyprávěn nejen pomocí série renderovaných filmečků, které vypadají naprosto parádně, ale také v průběhu celé hry prostřednictvím nejrůznějších předmětů či dialogů, což je obrovská změna v porovnání s původní hrou. Je sice pravdou, že oproti jedničce doznala kampaň velkých pokroků, ale v rámci dnešní produkce akčních her jde stále jen o lepší průměr. Většina misí navíc probíhá opět podle stejné šablony. Vyčistit prostranství, hacknout terminál a bránit se nepřátelům. Je sice pravda, že s živými hráči po boku tyto neduhy ani nevnímáte, přesto pokud nejste úplný Destiny fanatik, zcela jistě si tohoto neduhu všimnete.




Nováčky potěší, fanoušci ostrouhají

Příběhová kampaň však odhalí i několik věcí, které se vylepšit nepodařilo. Předně hned na začátku hry probíhá klasický výběr postavy. Je potěšující, že pokud jste už měli co dočinění s prvním dílem, máte už předpřipravené přesně ty samé postavy, samozřejmě však bez původního vybavení. Hra vám také pomocí stručného leporela připomene, čeho jste v jedničce dosáhli a dokonce i s jakými hráči. Pak vás dost možná ale úsměv přejde. Na výběr je totiž stále jen trojice postav, které jsou sice svým herním stylem extrémně odlišné, ale znalci jedničky je už mají prokouknuté. Nechybí tak Titan, Warlock a Hunter. Trošku to svádí jednotlivým postavám přidat vlastnosti jako defenzivní Titan nebo podpůrný Warlock, ale krása Destiny tkví v tom, že si můžete specifika svých postav namixovat tak, jak to sedí vašemu hernímu stylu. Novinkou je v tomto směru nová specializace pro každou z postav. Titan dostal do vínku void specializaci Sentinel. Ta vytvoří bublinu, která už ale není tak defenzivní, jak tomu bylo dříve. Warlock si osvojil ohnivou specializaci, která mu umožní vrhat mimo jiné ohnivé meče, a Hunter vyměnil vrhací nože za elektrizující kopí. Jednotlivé specializace jsou sice dobře vyvážené a vzájemně se doplňují, ale novou hratelnou postavu bychom uvítali daleko více.

Další věcí, které si všimnete, pokud jste nově příchozí (dlouholetí hráči jedničky ji mohou snadno přehlédnout), je umělá inteligence, která svou hloupost maskuje množstvím životů. Pokud se jen na chvíli zamyslíte nad chováním nepřátel, budete se občas plácat dlaní do čela. Je sice pravda, že hloupější, ale o to početnější a tužší nepřátelé nahrávají hratelnosti Destiny, ale někdy by trošičku chytřejší protivníci neuškodili. Destiny 2 navíc nepřináší mnoho nového obsahu ani v případě nepřátel. Vrací se všechny známé rasy a pro každou z nich je připraveno jen pár nových protivníků a několik úprav těch stávajících.

Drobné, leč efektivní úpravy

Už příběhová kampaň však představí velké množství novinek, které sice sami o sobě nepředstavují nic velkého, avšak je jich tolik, že hru v konečném výsledku vylepšují významným způsobem. Zásadní změnou je zjednodušené třídění zbraní, kdy zůstaly tři kategorie, avšak do první patří „obyčejné“ zbraně s kinetickým poškození, do druhé s energetickým poškozením a do třetí, podobně jako v jedničce, patří silnější hračky, jako jsou raketomety či granátomety. Nově zde najdete také brokovnice či sniperky, což je změna, která prospěla především hře více hráčů. Ve velké míře se omezilo kempování, pro PvE naopak tato změna znamená to, že nábojů do těch nejmocnějších zbraní najdete daleko více a nejde už o takovou vzácnost. Další malou přesto ale v konečném důsledku velmi významnou novinkou je mapa, kterou teď má každá z oblastí a vy tak můžete plánovat své dobrodružství daleko podrobněji a především přehledněji.

S tím souvisí i nový systém rychlého cestování, které je opravdu velmi rychlé a jde ruku v ruce nejenom s podstatně rychlejším loadingem prakticky všeho, ale také s možností odcestovat kamkoli přímo z jakéhokoli místa. V jedničce bylo nutné nejdříve opustit planetu tím, že odletíte na orbitu a až poté šlo vybírat cílovou destinaci. Významně se také zjednodušila ekonomika celé hry, která je nejen funkční ale především jednoduše pochopitelná. Neustále jste navíc odměňováni novými zbraněmi a vybavením, takže hru vypínáte jen v případě, že za hodinu a půl svítá a vy musíte jít do práce. Hm, nebo si dnes vezmu volno? To je jen několik málo novinek, které ve výsledku znatelným způsobem vylepšují požitek z hraní.




Život začíná po dvacítce

Jenže kampaň podobně jako v jedničce představuje pouze dlouhý tutoriál. Jejím úkolem je představit vám události předchozího dílu, seznámit vás s postavami a příběhovým pozadím a především dostat vás na maximální, tedy dvacátou úroveň. Protože už mám ve světě Destiny něco málo nahráno (popravdě to jsou stovky hodin), po celou kampaň jsem cítil mravenčení, které se s postupným ukrajováním příběhu stupňovalo, a já věděl, že jakmile dosáhnu maximální úrovně, teprve začne samotná hra. Tím nejmenším jsou denní výzvy, které vystřídaly Bounty mise z jedničky. Každá z lokací má své vlastní výzvy a stejně tak i PvP část. Pak je to nespočet questů rozesetých různě po mapě, které mě překvapily svou kvalitou, protože v mnoha ohledech překonávají i velké mise z příběhové kampaně.

Obrovský herní svět je také bohatý na speciální truhly či dungeony pod názvem Lost Sectors a výživné jsou i náhodné public eventy. I kdybyste se vydali hru prozkoumávat bez nějakého cíle, věřte mi, že budete mít neustále co dělat, svět Destiny 2 je totiž plný života, překvapení a nečekaných událostí. Tím nejlepším jsou pak Strike mise (popřípadě jejich těžší variace Nightfall), které jsou pro tři hráče a podporují i matchaking. Přestože by mělo jít o takové menší raidy, nic kromě přesné mušky nevyžadují a podobně jako v jedničce mě zklamal jejich obsah. Jsou sice zábavné díky hratelnosti, kterou Destiny 2 vyniká, ale co do nápaditosti jsou zklamáním. Naopak klenotem je samotný raid, který naopak vyžaduje extrémní spolupráci, sehranost a znalost své pozice v týmu. Obsahuje oproti předchozím raidům daleko více puzzlů vyžadujících naprostou spolupráci a oproti Strike misím není jeho dokončení rozhodně samozřejmost, a především jde o zábavu na několik hodin.

Strážci proti Strážcům

Nedílnou součásti Destiny byl vždy Crucible, který zastupuje PvP část hry. Ve dvojce došlo ke značným změnám, které hru významným způsobem přiklonili k rychlejšímu a taktičtějšímu zážitku. Nově jsou všechny režimy pouze 4 vs. 4 a významným způsobem vzrostla nutnost vzájemné spolupráce. Již zmíněná úprava klasifikace zbraní spolu se snížením účinnosti všech speciálních schopností jako jsou třeba granáty či útoky na blízko způsobily, že je nyní Crucible především o dobré mušce vašich primárních zbraní s kinetickým poškozením. V tomto směru není úpravám prakticky co vytknout, PvP část je opravdu daleko více zábavnější a vyšší tempo ji rozhodně svědčí. Bohužel ke všemu ostatnímu ale Destiny 2 přistupuje dosti zvláštně.

„Destiny 2 zúročuje cenné zkušenosti z vývoje prvního dílu a servíruje neopakovatelnou space operu, kterou budete buďto milovat, nebo nenávidět.“

Celá PvP část je rozdělena pouze na režimy Quickplay a Competetive. První zmíněný točí dokola módy Control, Clash a Supermacy a je především pro ty hráče, kteří hledají rychlou multiplayerovou zábavu. Competetive skrývá Survival, kdy má každý tým omezený počet životů, a také Countdown, který představila nedávná beta. Jedná se tedy o režimy určené spíše pro ty, kteří mají už svůj tým a hledají pořádnou výzvu. Bohužel absolutně nechápu, proč nejsou samostatně přístupné jednotlivé módy. Osobně mě hodně baví upravený Control, ale nemám třeba zájem o Clash či Supermacy, Destiny 2 však v tuto chvíli nenabízí žádnou možnost, jak si vybrat pouze jeden z režimů, což je u hry, která pokukuje po esportu, nepochopitelný nedostatek.




S chybami, přesto bez konkurence

Destiny 2 rozhodně není dokonalá hra, přesto ale ušla dalekou cestu pomocí malinkatých vylepšení, které z ní dělají v současné době v rámci žánru a sci-fi zasazení prakticky jedinou možnou volbu. Všemu navíc kraluje skvělá hratelnost, jež pramení především ze zážitku ze střelby. Každá zbraň je zcela unikátní co do vlastností a budete často žasnout, jak autoři dokázali nakombinovat vizuální vlastnosti zbraně s její kadencí, zpětným rázem či jen pouhým zvukem střelby. Druhým trumfem je obsah, který sice lze zkritizovat za absenci nových nepřátel a ne zrovna originálnímu příběhu, ale ve všem ostatním Destiny 2 předvádí krasojízdu. Neuvěřitelné množství zbraní, brnění a nejrůznějších modifikací a vylepšení, včetně snad nekonečné palety barviček, kterými lze své vybavení zkrášlovat a měnit k obrazu svému. Nad vším pak stojí jednotlivé planety a jejich prostředí, které oproti jedničce má svou vlastní duši, překypuje životem, svými vlastními příběhy a především fantastickým vizuálem, který mě ani po mnoha desítkách hodin nepřestává překvapovat. Takřka šokující je i členitost rozsáhlých prostranství. Narazíte na tajné tunely, kterými projdete pod skalisky a ocitnete se na druhé straně mapy a stejně tak budete narážet na tajné portály, které vás teleportují bůh ví kam. Svět Destiny 2 je obrovský, rozmanitý a je úctyhodné, jak designéři dokázali převést do skutečnosti své nápady.

Prozkoumávat jednotlivé planety či měsíce je navíc úžasným dobrodružstvím, i když bloudíte jen tak bez cíle, pokud totiž máte po boku nějaké spoluhráče, právě v ten okamžik těžíte ze hry maximum. Hra má stále mnoho nedostatků, které lze navíc kritizovat dosti účelovým způsobem a jistě si i druhý díl najde mnoho posměváčků, třeba kvůli mikrotransakcím, které ve hře být sice nemusely, ale ostatní hráče nijak neznevýhodňují.

Destiny 2 zúročuje cenné zkušenosti z vývoje prvního dílu a servíruje neopakovatelnou space operu, kterou budete buďto milovat, nebo nenávidět.

Alternativou či doplněním o audiovizuální zážitek k textové recenze je nové video ze seriálu „Jak se hraje…“, které najdete níže.

Destiny 2 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Destiny 2 na PC, PS4, Xbox OneHodnocení hry
Skóre hry 8 8/10
Destiny 2
» Více o hře
Líbí se nám
  • fantastické prostředí jednotlivých planet
  • jednodušší a pochopitelnější ekonomika hry
  • prozatím zajímavý a dostatečný end-game obsah
  • stále velmi zábavná hratelnost
  • rychlejší loadingy a cestování
  • robustní příběhová kampaň
Vadí nám
  • prakticky žádní noví nepřátelé
  • opakující se skladba příběhových misí
  • nezajímavé Strike mise
  • nemožnost zvolit si herní režim v PvP
Verdikt: Destiny 2 není dokonalou hrou, ale v rámci konkurence předvádí skvělý výkon. Nepřináší mnoho novinek, nabízí ale vyladěnou hratelnost, velké množství vybavení, které volá po objevení, a především obrovský, živý a pestrobarevný svět, který vtáhne na desítky a možná i stovky hodin.
Hru ohodnotilo také 11 čtenářů průměrnou známkou 8.3/10.
Mythix (10), Aiden Pearce (10), Falleen (7), marek7777 (9), corey26 (9), ThainDegu (6), masterblaster4 (7), Mixam (6), CzePavel99 (8), Epso (9), Greca (10)
Před vydáním hru ohodnotilo 5 čtenářů průměrnou známkou 7.6/10.
flexo369 (9), kikikimikiki (10), Parasit (9), Phenonmen (1), WeirdWorm (9)
(Pro hodnocení musíte být přihlášen)
Tisk  
Destiny 2 na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2 Screenshot ze hry Destiny 2

Napsat nový komentář

Nové komentáře ze všech diskuzí
Komentář ke článku Destiny 2 – space opera co chytne a nepustí
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Chesse    FC3 a FC4 hej, 4 jsem nekupoval, protoze tam jsem mel stejny pocit jako zde u Destiny 2, ale Primal byl dobra zmena a bavil me hodne. Ted FC5 bude taky dobry.
AC rozhodne nepusobi jako kopie předchozího dilu a to jsem hral black flag, Unity a Sydicate temer najednou a kazdy pusobilo jinak.

Destiny 1 jsem mel hodne rad a stravil jsem tam mraky casu, ale od D2 jsem cekal vetsi posun kupredu nez jen Reboot kvuli vydani na PC... Jedina velka zmena co na D2 je, jsou pribehove videa a to je vsechno, za to si 8 nezaslouzi... je to jen jeden velky hype a dopadne to uplne stejne jak D1... o tom me presvedcilo uz jen oznameni 2 dlc.... ted jen staci aby pri vydani prvniho dlc zablokovali pristup k pulce hry lidem co si dlc nekoupi...
Chessechesse22383
    22.9.2017 10:20
Chesse

@ odpověď na komentář od mayfish:FC3 a FC4 hej, 4 jsem nekupoval, protoze tam jsem mel stejny pocit jako zde u Destiny 2, ale Primal byl dobra zmena a bavil me hodne. Ted FC5 bude taky dobry.
AC rozhodne nepusobi jako kopie předchozího dilu a to jsem hral black flag, Unity a Sydicate temer najednou a kazdy pusobilo jinak.

Destiny 1 jsem mel hodne rad a stravil jsem tam mraky casu, ale od D2 jsem cekal vetsi posun kupredu nez jen Reboot kvuli vydani na PC... Jedina velka zmena co na D2 je, jsou pribehove videa a to je vsechno, za to si 8 nezaslouzi... je to jen jeden velky hype a dopadne to uplne stejne jak D1... o tom me presvedcilo uz jen oznameni 2 dlc.... ted jen staci aby pri vydani prvniho dlc zablokovali pristup k pulce hry lidem co si dlc nekoupi...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

mayfish napsal:Každá hra je jiná? ? ? Myslis snad far cry kde dobre zmenili dobu kezi 4kou a primal ale v podstate jen upravili starou mapu? Nebo myslis far cry 3 a 4 kde je to ta sama hratelnost jen v novem prostredi? ? ? Nebo assassini kde se jedna jen o nove doby v tom samem hernim gulasi? ? ? .... Promin ale kazde pokracovani od Ubi neni nejakou revoluci jen takovou nhlkovou revoluci... nova krabicka nove prostredi ale stejnej gameplay

mayfish   7x   Každá hra je jiná? ? ? Myslis snad far cry kde dobre zmenili dobu kezi 4kou a primal ale v podstate jen upravili starou mapu? Nebo myslis far cry 3 a 4 kde je to ta sama hratelnost jen v novem prostredi? ? ? Nebo assassini kde se jedna jen o nove doby v tom samem hernim gulasi? ? ? .... Promin ale kazde pokracovani od Ubi neni nejakou revoluci jen takovou nhlkovou revoluci... nova krabicka nove prostredi ale stejnej gameplaymayfishmayfish19657    22.9.2017 09:41 mayfish

@ odpověď na komentář od Chesse:Každá hra je jiná? ? ? Myslis snad far cry kde dobre zmenili dobu kezi 4kou a primal ale v podstate jen upravili starou mapu? Nebo myslis far cry 3 a 4 kde je to ta sama hratelnost jen v novem prostredi? ? ? Nebo assassini kde se jedna jen o nove doby v tom samem hernim gulasi? ? ? .... Promin ale kazde pokracovani od Ubi neni nejakou revoluci jen takovou nhlkovou revoluci... nova krabicka nove prostredi ale stejnej gameplayKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Chesse napsal:Jo? Zajimave, ze kazda jejich hra je jina.... tady se bavime o uplne kopii....

ori63   1x   Mě ta hra zklamala bohužel je to smutné ale šla po 14 dnech zpět do obchodu kde jsem jí koupil jak smutnéori63ori636258    22.9.2017 09:04 ori63

Mě ta hra zklamala bohužel je to smutné ale šla po 14 dnech zpět do obchodu kde jsem jí koupil jak smutné

Mixam   2x   Pod vším tím předělaným pozlátkem je tu to co jsme dostali při vydání D1, jenže jak se dívám ve své komunitě jsem asi jediný, kdo to vidí. Vedlejší mise nabízí jako odměnu jedině story, protože odměny za jejich splnění jsou prakticky nepoužitelné. Za 3 týdny lehčího hraní nemám prakticky co dělat, protože hra je více odměňující, to je největší kravina, co mohli udělat. První díl jsem přestal od zavedení tohohle systému vylepšování vybavení hrát právě proto, že jsem měl vše hned, teď to mám ještě dřív. Za mě nám servírují to co nám dali už dávno a myslí si, že pod těmi změnami to člověk nepozná? , očividně se jim to i daří. Osekané schopnosti na prakticky jen 2 kombinace je další mínus. Sólo hraní, je stejně zábavné jako v prvním díle, tudíž není, ještě že mám partu lidí. Jedině dobře, že jsem tohle čekal a byl na to i připravený, jinak by mě to štvalo mnohem víc. No a dalo by se pokračovat dál. . s recenzí souhlasím v několika bodech, ale ještě jsem nečetl recenzi, která by adekvátně krytizovala to, co se na té hře má.Mixammixam18382    22.9.2017 08:07 Mixam

Pod vším tím předělaným pozlátkem je tu to co jsme dostali při vydání D1, jenže jak se dívám ve své komunitě jsem asi jediný, kdo to vidí. Vedlejší mise nabízí jako odměnu jedině story, protože odměny za jejich splnění jsou prakticky nepoužitelné. Za 3 týdny lehčího hraní nemám prakticky co dělat, protože hra je více odměňující, to je největší kravina, co mohli udělat. První díl jsem přestal od zavedení tohohle systému vylepšování vybavení hrát právě proto, že jsem měl vše hned, teď to mám ještě dřív. Za mě nám servírují to co nám dali už dávno a myslí si, že pod těmi změnami to člověk nepozná? , očividně se jim to i daří. Osekané schopnosti na prakticky jen 2 kombinace je další mínus. Sólo hraní, je stejně zábavné jako v prvním díle, tudíž není, ještě že mám partu lidí. Jedině dobře, že jsem tohle čekal a byl na to i připravený, jinak by mě to štvalo mnohem víc. No a dalo by se pokračovat dál. . s recenzí souhlasím v několika bodech, ale ještě jsem nečetl recenzi, která by adekvátně krytizovala to, co se na té hře má.

unholyU   1x   srovnani s warframe je naprosto mimounholyUunholyu38320    22.9.2017 07:46 unholyU

@ odpověď na komentář od Mr.Lolendo:srovnani s warframe je naprosto mimo

Mr.Lolendo napsal:Chlapci a děvčata. Někteří z vás musí pochopit že pro nás PC hráče je Destiny 2 první díl. Co jsem hrál betu a vyděl recenze tak musím říct že na WarFrame to nemá. Proč? Protože je zadarmo. Tyto boverácké hry jen o schraňování bordelu a zabíjení armády tupcích Lemmingsů mě opravdu nebaví.
Bohužel dnes generický bordel baví většinu a hlavně se vývojáři dokáží vyřádit na DLCčkách apod. placeného obsahu. Tedy pěkně hráče dojit. Je-li-bo barvičku za 1. 99e? :D :D :D

Uh aspoň HellGate London to uměl nebo dnes Path of Exile...

Chesse    Jo? Zajimave, ze kazda jejich hra je jina.... tady se bavime o uplne kopii....Chessechesse22383    21.9.2017 23:33 Chesse

@ odpověď na komentář od mayfish:Jo? Zajimave, ze kazda jejich hra je jina.... tady se bavime o uplne kopii....Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

mayfish napsal:Chesse: To same ubisoft a porad jim to zeres

mayfish   7x   Chesse: To same ubisoft a porad jim to zeresmayfishmayfish19657    21.9.2017 23:14 mayfish

Chesse: To same ubisoft a porad jim to zeresKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

einfari    Hellgate London byla skvělá hra.

Destiny 2 pro PS4 je k smíchu už jenom z toho důvodu, že běží v roce 2017 na směšných 30fps.

Dá se to hrát i jako singleplayer? Je tam dostatečný content i pro sólo hraní?
einfarieinfari25285
    21.9.2017 22:39
einfari

Hellgate London byla skvělá hra.

Destiny 2 pro PS4 je k smíchu už jenom z toho důvodu, že běží v roce 2017 na směšných 30fps.

Dá se to hrát i jako singleplayer? Je tam dostatečný content i pro sólo hraní?

zebrostroj74   2x   Hellgate byl boží. /OTzebrostroj74zebrostroj7473044    21.9.2017 21:42 zebrostroj74

Hellgate byl boží. /OT

Mr.Lolendo   6x   Chlapci a děvčata. Někteří z vás musí pochopit že pro nás PC hráče je Destiny 2 první díl. Co jsem hrál betu a vyděl recenze tak musím říct že na WarFrame to nemá. Proč? Protože je zadarmo. Tyto boverácké hry jen o schraňování bordelu a zabíjení armády tupcích Lemmingsů mě opravdu nebaví.
Bohužel dnes generický bordel baví většinu a hlavně se vývojáři dokáží vyřádit na DLCčkách apod. placeného obsahu. Tedy pěkně hráče dojit. Je-li-bo barvičku za 1. 99e? :D :D :D

Uh aspoň HellGate London to uměl nebo dnes Path of Exile...
Mr.Lolendomrlolendo10723
    21.9.2017 21:22
Mr.Lolendo

Chlapci a děvčata. Někteří z vás musí pochopit že pro nás PC hráče je Destiny 2 první díl. Co jsem hrál betu a vyděl recenze tak musím říct že na WarFrame to nemá. Proč? Protože je zadarmo. Tyto boverácké hry jen o schraňování bordelu a zabíjení armády tupcích Lemmingsů mě opravdu nebaví.
Bohužel dnes generický bordel baví většinu a hlavně se vývojáři dokáží vyřádit na DLCčkách apod. placeného obsahu. Tedy pěkně hráče dojit. Je-li-bo barvičku za 1. 99e? :D :D :D

Uh aspoň HellGate London to uměl nebo dnes Path of Exile...

free-art   1x   Musíš brát taky v potaz , že hru redakce dostala. Když redakce napíše u AAA hry špatné hodnocení tak příště žádnou hru nedostane. Tak to prostě je. A tím nemyslím jen Destiny. Tuhle hru jsem nikdy nehrál a nikdy nebudu :)free-artfree-art2196    21.9.2017 21:08 free-art

@ odpověď na komentář od Mrkrikajs:Musíš brát taky v potaz , že hru redakce dostala. Když redakce napíše u AAA hry špatné hodnocení tak příště žádnou hru nedostane. Tak to prostě je. A tím nemyslím jen Destiny. Tuhle hru jsem nikdy nehrál a nikdy nebudu :)

Mrkrikajs napsal:Chjo. Další klasický recenzent, který se bojí hře cokoliv ostře vytknout a místo ostrého? , objektivního? , fér názoru vůči čtenářům, je tu napsané cosi, co by se dalo spíše přirovnat k propagčním materiálům dělané ve spolupráci s vydavatelem, protože se do nečeho nechce pouštět příliš na tvrdo. To ehm, pro někoho "hnidopištví", k recenzi neodmyslitělně patří a je spíše bráno jako +. To, že někdo považuje např. nezajímavé/opakující se mise, příšerné AI a simplistickou customizaci za menší vady na kráse v looter-shooteru, může zase jiný považovat za kritickou záležitost v celé hře a může tak dost rozhodnou o jeho koupi. O to víc, když to samotný rencenzent popíše stylem, že na tom vlastně tolik v celkovém důsledku nezáleží, protože na druhou stranu udělali tohle a tohle dobře a nazdar klobouček. Si pojďme v klidu říct, že Destiny 2 zase nedokázalo přínést světu nic inovativního a v celkovém spektru ta hra umře stejně rychle jako 1. díl po vydání všech DLC. Pojďme si říct na rovinu, že standartně ta hra je dohrána do 12 hodin v příběhové části a to bude pro většinu lidí asi i celkový čas. A ano, můžeme zase dělat, že bude lépe s DLCs, ale spíš se pojďme zastavit nad faktem, že tu hru zase ořezali na kost a to jen z důvodu aby všichni počkali do celého vývojového cyklu na všechny DLC a možná se i dozvěděli, jak ten příběh třeba i skončí, že? . Ta hra je určitě svým způsobem nadprůměrná, ale Bungie už na číslo 8 fakt dlouhá léta nemá nárok. Ne s tímto rozpočtem, s takovými techno. možnostmi a s takovým teamem. To fakt ne.

jiri0506    mam to na ps4 a me to bavi kluci :-) s recenzi sem spokojeny skoda ze tam nedali novou postavu ale verim ze to nejaky pridavek spravi hraju sam tak kdyby se nekdo nasel kdo taky nema skym hrat a chce si zahrat nightfall pridejte si me jirik0506 :)jiri0506jiri050621938    21.9.2017 20:46 jiri0506

mam to na ps4 a me to bavi kluci :-) s recenzi sem spokojeny skoda ze tam nedali novou postavu ale verim ze to nejaky pridavek spravi hraju sam tak kdyby se nekdo nasel kdo taky nema skym hrat a chce si zahrat nightfall pridejte si me jirik0506 :)

skylines   5x   Tam sežerou všechno protože musí brát co jim dají a už si na to tak nějak zvykli. Proto jsou nadšení z každé hlouposti co vynášejí do nebe. A nedej bože když to není na konkurenční platformě to je pak 13/10 i když je to sotva seemička. :Dskylinesskylines11568    21.9.2017 20:24 skylines

@ odpověď na komentář od ThainDegu:Tam sežerou všechno protože musí brát co jim dají a už si na to tak nějak zvykli. Proto jsou nadšení z každé hlouposti co vynášejí do nebe. A nedej bože když to není na konkurenční platformě to je pak 13/10 i když je to sotva seemička. :D

ThainDegu napsal:No nevím, nabízená beta na PC mě moc nenadchla. Celek mi přišel hodně toporný a nezáživný. Co tak koukám tak na konzolích je to asi výrazně lepší. :)

ThainDegu člen redakce   6x   No nevím, nabízená beta na PC mě moc nenadchla. Celek mi přišel hodně toporný a nezáživný. Co tak koukám tak na konzolích je to asi výrazně lepší. :)ThainDeguthaindegu27578    21.9.2017 19:47 ThainDegu

No nevím, nabízená beta na PC mě moc nenadchla. Celek mi přišel hodně toporný a nezáživný. Co tak koukám tak na konzolích je to asi výrazně lepší. :)

skylines   7x   Osm? Přesně to se má odečíst od základu deseti bodů a ne to tam nechat jen tak válet. To by si pak mohla spousta lidí myslet že je to dobrá hra :Dskylinesskylines11568    21.9.2017 19:11 skylines

Osm? Přesně to se má odečíst od základu deseti bodů a ne to tam nechat jen tak válet. To by si pak mohla spousta lidí myslet že je to dobrá hra :D

Clon3    Destiny 2 bude jak Destiny 1, nejdřív nic moc pak to zachrání dlc jako minule, i když tohle pokračování spíš mi připadá pro začátečníky než pro pokročilé až veterány není to tak náročné jako minule .Clon3clon329266    21.9.2017 18:31 Clon3

Destiny 2 bude jak Destiny 1, nejdřív nic moc pak to zachrání dlc jako minule, i když tohle pokračování spíš mi připadá pro začátečníky než pro pokročilé až veterány není to tak náročné jako minule .

Chesse   8x   NeChessechesse22383    21.9.2017 17:35 Chesse

@ odpověď na komentář od midder:NeKomentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

midder napsal:Tohle tady píšeš pod každou recenzi hry co má nějaké "pokračování"?

Cokovenecek   2x   Sice se mi líbila recenze i hodnocení AngryJoea, ale proti tomuto také nic nemám. U zingu v recenzích si totiž vždy u AAA hry odeberu 2 pomyslné body. Všichni víme proč. Teď trochu škádlím. :DCokovenecekcokovenecek73104    21.9.2017 17:33 Cokovenecek

Sice se mi líbila recenze i hodnocení AngryJoea, ale proti tomuto také nic nemám. U zingu v recenzích si totiž vždy u AAA hry odeberu 2 pomyslné body. Všichni víme proč. Teď trochu škádlím. :D

Mrkrikajs   18x   Chjo. Další klasický recenzent, který se bojí hře cokoliv ostře vytknout a místo ostrého? , objektivního? , fér názoru vůči čtenářům, je tu napsané cosi, co by se dalo spíše přirovnat k propagčním materiálům dělané ve spolupráci s vydavatelem, protože se do nečeho nechce pouštět příliš na tvrdo. To ehm, pro někoho "hnidopištví", k recenzi neodmyslitělně patří a je spíše bráno jako +. To, že někdo považuje např. nezajímavé/opakující se mise, příšerné AI a simplistickou customizaci za menší vady na kráse v looter-shooteru, může zase jiný považovat za kritickou záležitost v celé hře a může tak dost rozhodnou o jeho koupi. O to víc, když to samotný rencenzent popíše stylem, že na tom vlastně tolik v celkovém důsledku nezáleží, protože na druhou stranu udělali tohle a tohle dobře a nazdar klobouček. Si pojďme v klidu říct, že Destiny 2 zase nedokázalo přínést světu nic inovativního a v celkovém spektru ta hra umře stejně rychle jako 1. díl po vydání všech DLC. Pojďme si říct na rovinu, že standartně ta hra je dohrána do 12 hodin v příběhové části a to bude pro většinu lidí asi i celkový čas. A ano, můžeme zase dělat, že bude lépe s DLCs, ale spíš se pojďme zastavit nad faktem, že tu hru zase ořezali na kost a to jen z důvodu aby všichni počkali do celého vývojového cyklu na všechny DLC a možná se i dozvěděli, jak ten příběh třeba i skončí, že? . Ta hra je určitě svým způsobem nadprůměrná, ale Bungie už na číslo 8 fakt dlouhá léta nemá nárok. Ne s tímto rozpočtem, s takovými techno. možnostmi a s takovým teamem. To fakt ne.Mrkrikajsmrkrikajs14559    21.9.2017 17:31 Mrkrikajs

Chjo. Další klasický recenzent, který se bojí hře cokoliv ostře vytknout a místo ostrého? , objektivního? , fér názoru vůči čtenářům, je tu napsané cosi, co by se dalo spíše přirovnat k propagčním materiálům dělané ve spolupráci s vydavatelem, protože se do nečeho nechce pouštět příliš na tvrdo. To ehm, pro někoho "hnidopištví", k recenzi neodmyslitělně patří a je spíše bráno jako +. To, že někdo považuje např. nezajímavé/opakující se mise, příšerné AI a simplistickou customizaci za menší vady na kráse v looter-shooteru, může zase jiný považovat za kritickou záležitost v celé hře a může tak dost rozhodnou o jeho koupi. O to víc, když to samotný rencenzent popíše stylem, že na tom vlastně tolik v celkovém důsledku nezáleží, protože na druhou stranu udělali tohle a tohle dobře a nazdar klobouček. Si pojďme v klidu říct, že Destiny 2 zase nedokázalo přínést světu nic inovativního a v celkovém spektru ta hra umře stejně rychle jako 1. díl po vydání všech DLC. Pojďme si říct na rovinu, že standartně ta hra je dohrána do 12 hodin v příběhové části a to bude pro většinu lidí asi i celkový čas. A ano, můžeme zase dělat, že bude lépe s DLCs, ale spíš se pojďme zastavit nad faktem, že tu hru zase ořezali na kost a to jen z důvodu aby všichni počkali do celého vývojového cyklu na všechny DLC a možná se i dozvěděli, jak ten příběh třeba i skončí, že? . Ta hra je určitě svým způsobem nadprůměrná, ale Bungie už na číslo 8 fakt dlouhá léta nemá nárok. Ne s tímto rozpočtem, s takovými techno. možnostmi a s takovým teamem. To fakt ne.

midder   10x   Tohle tady píšeš pod každou recenzi hry co má nějaké "pokračování"?middermidder8295    21.9.2017 17:12 midder

@ odpověď na komentář od Chesse:Tohle tady píšeš pod každou recenzi hry co má nějaké "pokračování"?

Chesse napsal:Kopirka s minimem vylepseni co dostane 8/10.... No je videt, ze Activision to umí, vydelavat na kopii rok co rok u CoD, tak proc ne i u Destiny...

zebrostroj74   1x   Tedy do třetice všeho dobrého... :Dzebrostroj74zebrostroj7473044    21.9.2017 17:04 zebrostroj74

Tedy do třetice všeho dobrého... :D

Chesse   12x   Kopirka s minimem vylepseni co dostane 8/10.... No je videt, ze Activision to umí, vydelavat na kopii rok co rok u CoD, tak proc ne i u Destiny...Chessechesse22383    21.9.2017 16:59 Chesse

Kopirka s minimem vylepseni co dostane 8/10.... No je videt, ze Activision to umí, vydelavat na kopii rok co rok u CoD, tak proc ne i u Destiny...Komentář odeslán z mobilní verze m.zing.cz

Informace o hře

 

Právě vychází

» release list

Nové články

Preview | Recenze | Speciály
 
 
The Evil Within 2 - probuzení do nové noční můry

Horor The Evil Within je zpět a jeho tvůrci se pokusili udělat některé věci jinak a lépe. Podařilo se jim to?

 
Přečíst celý článek»Autor: Cvrnda - Platforma: PC a konzole
 
 
Gran Turismo Sport – návrat krále motorsportu

Prověřili jsme nové Gran Turismo Sport a nezapomněli ani na srovnání s Project Cars 2 a Forza Motorsport 7.

 
Přečíst celý článek»Autor: Filca - Platforma: Konzole
 

Elex – návrat ke kořenům?

Recenze - 16.10.2017
 
Elex – návrat ke kořenům?

Na sérii Gothic většina hráčů vzpomíná s láskou dodnes. Zapíše se nové RPG z dílen Piranha Bytes v jejich srdcích stejně dobře?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
South Park: The Fractured but Whole – superhrdinové útočí

Eric, Stan, Kyle a Kenny se opět vrhají do akce. Přidáte se k nim?

 
Přečíst celý článek»Autor: ThainDegu - Platforma: PC a konzole
 
 
Deskovkový speciál: České RONE

Lidská civilizace padla a o poslední zbytky se přetahují přeživší s mutanty, hybridy a inteligentními stroji. Přežijete déle než pět minut?