Co čekáte od nové t...
 
Notifications
Clear all

Co čekáte od nové trilogie Star Wars?  

 

Věřím že je mezi námi řada příznviců Star Wars, takže je podle mě nejvyšší čas zavést menší diskuzi na téma nové trilogie, která odstartuje v roce 2015 epizodou VII. I když se vlastně o trilogii ví kulový. Aspoň se ale může začít s očekáváním. Takže, co od nové trilogie očekáváte? Na co se těšíte? Čeho se obáváte?

Já osobně se těším na příběh. Ať už bude v jakékoliv době, s jakýmikoliv postavami, myslím že námět samotného Lucase a účast Lawrence Kasdana, scénáristy staré dobré Epizody V a prvního Indiany Jonese, už teď slibuje ledacos. Naopak se obávám přílišného zaměření na mainstream. Disney ne-Disney, i bez nich se může stát, že nastane naivní a fatální snaha, aby si film užily i děti, což zatím nikdy nedopadlo dobře. Jestli vymyslí dalšího Jar-Jara Binkse, fanoušci už asi Lucase uškrtí. Také se obávám, že už se soundtracku neujme John Williams. Bez něj si prostě filmové SW pořád nedokážu představit. No, a jak to vidíte vy?

Citace
Napsal : 05/12/2012 6:39 pm
Diskuzní fórum 8f5e02eb9676c2971b9d59cc1d02dce7?s=110&d=mm&r=g
(@r-i-p)

Zrovna nedávno jsem zase po letech viděl epizodu 6 a na konci, když hrála, ta boží vítězná hudba jsem si nejspíš zpětně uvědomil proč je nová trilogie o tolik horší než ta původní. Odpověď je, že je prostě horší, ve všem. Na původní trilogii jsem miloval tu naivitu a jednoduchost. Epizoda I byla pak, jakýmsi divným mišmašem a Jar-jara považuju za největší omyl celé ságy. Epizoda II a III,i přes svoje nepopiratelný kvality nebyly ani zdaleka, tak dokonalý jak cokoliv z původní trilogie a působily spíš jenom jako takový pohlazení po mojí nerdovské duši. Od nové trilogie neočekávám nic, radši, protože to prostě nikdy nemůže dosáhnou kvalit původní trilogie (nehledě na to jestli je Lucas senilní nebo jestli tam bude Mickey Mouse). Proč? To je otázka, nad kterou sem docela dlouho přemýšlel, odpověď nejspíš je, že se už prostě nikdy nemůže povíst dát dohromady, tak skvělou alchymii jako tomu bylo v původních epizodách. Je to alchymie do které úplně nevidím,ale byl bych rád kdyby ji Disney alespoň zkusil napodobit, protože dělat něco diametrálně odlišnýho jenom ve stejným světě nemá smysl. Původní Star Wars pro mě nejsou, tak dokonalé kvůli světu, ale kvůli svojí jednoduchosti, postavám a protože mají hlavu a patu.

OdpověďCitace
Napsal : 05/12/2012 9:41 pm
Diskuzní fórum 50306bbcc2bdc351d6327997defdf6a0?s=110&d=mm&r=g
(@winkja)

A to mě se zase líbí první tři díly a ty starší moc ne :awesome:
Každopádně doufám že se v nových filmech opět vrátí jediové v plné síle a elánu (přeci jen bez mečů mě ten SW až tak nebral). A nesmim zapomenout na vesmírné boje v plné síle..

OdpověďCitace
Napsal : 06/12/2012 6:28 am
Diskuzní fórum 6fa1243839606200172b3cbd8429d019?s=110&d=mm&r=g
(@chipsonator)

Já očekávám monstrózní výdělky a pořádné dojení značky (nové hračky, trička a všelijaké capoviny) 😀 Ale taky doufám že ty filmy budou stát za to.

OdpověďCitace
Napsal : 06/12/2012 7:06 am
Diskuzní fórum a1d4f15990ba43f1fc49c9197e3e978c?s=110&d=mm&r=g
(@petec)

[youtube:1ak0qggp] http://www.youtube.com/watch?v=jpwznCTWkwE[/youtube:1ak0qggp]
WHYYYYYYYYY, DISNEY, WHYYYYYYYYY?

Ocividne od Disneyho uvidime kopec non canonu a ikonicke postavy sa budu snazit vydojit ako sa len da. Na druhej strane si myslim, ze Disney Star Wars universu nemoze uskodit viac ako mu uskodil samotny dedo Lucas. 🙂 Posledne roky sa cele Star Wars topilo v zumpe. Za posledne uspechy pokladam KotOR a s privretymi ocami Epizodu 3. Potom prisli klenoty ako Force Unleashed, dojenie Clone Wars, alebo uzasna Kinect hra. 😛 Viem, ze dost ludi oblubuje Clone Wars seriu, no mne na nej vadi, ako sa snazi nasilne vtlacit co najviac deja a dolezitych postav medzi epizody 2 a 3. Samozrejme toto Lucas vopred nevedel a v spomenutych filmoch o tom nie je ani zmienka.

Osobne by ma potesilo zopar veci:
1.)Nech Disney ignoruje expanded universe (knihy,komixy a ostatny shit...)
2.)Vydat povodnu verziu Original Trilogy bez Lukyho zasahov (Han shot first?)
3.)Preboha, len nech filmy nereziruje Joss Whedon
4.)Prosim, nie 2 filmy za rok, ako sa preslycha
5.)S povodneho castu by som uvital maximalne Marka Hamilla (mozno v ulohe, aku mal Obi-Wan v origo trilogii)
6.)VSETKO NEMUSI BYT CGI AKO V PREQUELOCH!!!!
Nic extra neocakavam, cize mozem byt len priemne prekvapeny.

Dufam, ze ti moj mozgovy vyplach bude stacit, Cvrndo. :peace:

@-R.I.P- wrote:

Epizoda II a III,i přes svoje nepopiratelný kvality nebyly ani zdaleka, tak dokonalý jak cokoliv z původní trilogie a působily spíš jenom jako takový pohlazení po mojí nerdovské duši.

Velmi zalezi na tom, v akom veku si prequely videl. Napriklad ja som novu trilogiu prezival ako 9 az 12-13 rocny capart, ktory o originale nemal vela potuchy. Mna aj vsetkych mojich kamosov uplnu ohurili vyborne choreografie subojov s mecmi. Ewan McGregor(mlady Kenobi) si veselo kostil vsetko, co sa mu dostalo do cesty, Yoda prenasal mudre vyroky, Maul bol ten najcoolovejsi Sith a ja so spoluziakmi som zivo diskutoval o tom, kto je najsilnejsi Jedi. 🙂 Cize vzdy budem mat k spominanemu urcity nostalgicky vztah. Ked som zhliadol prequely o par rokov neskor, zacal som precitat. Postavy su uplne ploche, vacsina z nich su proste len vesiaky na svetelne mece, 🙂 ziadny samoluby a trochu sebecky Han alebo mlady a idealisticky Luke alebo stary a skuseny Ben. Je tam proste panak s modrym mecom, panak so zelenym mecom, alebo panak s cervenym mecom(podla toho vies, ze je zly). Myslim, ze najvacsim problem prequelov je prave to, ze su to prequely. Kazdy vedel, kam ta cesta vedie a postavy robili mnohokrat nelogicke kroky len aby sa do toho idealneho finisa dostali prave takym cudesnym sposobom, ako to zamyslal Lucas.

OdpověďCitace
Napsal : 06/12/2012 5:25 pm

Já bych se zas tak toho vlivu Disneye nebál. Pořád mám na paměti, že spolkli i Marvel, a na něm se to zatím nijak neprojevilo. A že bude Darth Vader nebo R2-D2 součástí Disnelandu? Že hrozí, že vedle loga Lucasfilmu a 20thCentury Fox uvede film i logo Disney? Dobře, to poslední možná bude vypadat divně, ale jinak, who cares? Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to měl Disney nějak podělat.

Pokud jde o novou vs. starou trilogii, i já měl jako kluk radši novou trilogii, která je přeci jen trochu jednodušší a přístupnější. Postupem času jsem si ale mnohem víc oblíbil původní trilogii, a vše kolem ní. Pomstu Sithů sice stále považuji za naprostý klenot v rámci moderní kinematografie, ale jinak se už hodně dlouho přikláním k tomu, že původní trilogie je po všech směrech lepší, navíc čím dál víc oceňuji, co Lucas a zbytek týmu už v 70. letech dokázal za zázraky, ve srovnání s jinými tehdejšími filmy. Clone Wars, Force Unleashed, Kinect a další už snad ani nemá cenu rozpitvávat. O nich už padlo mnoho zbytečných slov. Uznávám, že některé díly CW jsou relativně koukatelné, některé mě dokonce i bavily, ale pořád jde většinou o něco, co si z kánonu Star Wars dělá čím dál větší srandu. Proto víc a víc věřím v budoucí trilogii, snad stagnující SW filmovou scénu patřičně vkřísí

OdpověďCitace
Napsal : 06/12/2012 5:54 pm
Diskuzní fórum 5ac0d4d207177
(@bonny)

Co cekam? Ze ta trilogie nebude xD

i7-7820X, MSI 1080Ti Lightning Z, MSI X299 Gaming M7 ACK, G.Skill TridentZ 32GB 3200MHz CL14, Samsung 850 EVO 250GB, WD Blue SSD 250GB, 500GB+2TB+2TB, Seasonic X 1050W, NZXT H440 red, NZXT X62 Kraken, Sluchátka, Audio-Technica ATH-M40x
Mikrofon Auna 900B

OdpověďCitace
Napsal : 06/12/2012 8:07 pm
Share: