Notifications
Clear all

Diskriminace Leváků  

 
witcherrr
(@witcherrr)

No vzhledem k dnešní době, kdy pomalu herním studiím nejde ani tak o kvalitu, ale spíš o to oslovit "masy" a vydělat co nejvíce peněz.. myslím že leváci zrovna nebude většina, ač by to bylo fér, tak jim jde o podíl. Moc bych s tím nepočítal 😉

OdpověďCitace
Napsal : 20/01/2017 9:35 am

Jestli to náhodou nebude proto, že ještě do nedávna se s leváky bojovníky moc nepočítalo. Pokud byl někdo levák, buď se přeučil na praváka a nebo uměl bojovat pravou i levou.

Navíc vytvořit animace pro pravoruký boj sebere spoustu času a peněz. Udělat to stejné pro levoruký boj by stálo minimálně o třetinu víc a na celkový dojem ze hry by to mělo jen zanedbatelný vliv.

OdpověďCitace
Napsal : 20/01/2017 4:42 pm
Diskuzní fórum 95de43a93086dd8f7de0b700bb444925?s=110&d=mm&r=g
(@fordzy)

I když je to spíš vtípek než pomoc, tak zkus ve windows nastavit zrcadlové překlopení obrazovky a hned budeš mít meč v levé ruce. :awesome:

OdpověďCitace
Napsal : 28/01/2017 8:58 pm
Diskuzní fórum 7358287c485f6fac411d20f29b8c8421?s=110&d=mm&r=g
(@shipo)

@Unkwas wrote:

Chápu ,že na naší planetě většina obyvatel používá jako svou "hlavní" ruku pravačku, ale byl by tak velký problém pro vývojáře her dát hráči možnost výběru ?.

Problém to není(řešení zabere 10minut), ve vetšině her jen stačí přidat do nastavení ano/ne řádek, kterej postavě vynásobí -1 v její transformaci podčást "Y scale" (přípané texty na tričkách by šli také vyřešit snadno). Ale upřímně většina vývojářů jsou praváci, a měli by v kompetitivních soubojích proti Levákovi Bobovi nevýhodu.

OdpověďCitace
Napsal : 29/01/2017 11:54 am
Diskuzní fórum GROOavatar
 Groo
(@groo)

Copak postavu ve hře, tu skousnu v pohodě, ale celý reálný svět je přizpůsobený pravákům. Jako 100% levák s tím bojuju v podstatě od dětství, věci jako nůžky, škrabka na brambory, pero na inkoust a podobné věci byly mojí noční můrou (jasně, dneska se prodává většina věcí i pro leváky, ale v mém dětství to byla spíš rarita, levák se s tím prostě musel poprat. A že to byl často lítý boj).
Pro představu, praváci, zkuste si na papír nakreslit kolečko a vystřihnout ho levačkou normálními nůžkami, komu se to podaří bez problémů, je borec. (A kdo se chce zasmát, ať zkusí venku házet nějaký předmět levou rukou co nejdál od sebe, nejlíp ve dvou lidech)
I při hraní her mám občas problém s rozložením kláves na klávesnici, ten palec mám prostě na druhé straně ruky, než zamýšleli programátoři, protože na klávesnici mám pravačku. O nějakém širokém výběru lepších myší si taky můžu nechat zdát, na mé případně anatomické levoruké myši by si moje manželka-pravák zřejmě zlomila zápěstí.
Levák nemá jinou možnost, než se naučit zacházet s praváckými předměty ještě z jednoho důvodu. Pokud bych se spoléhal jen na levácké předměty, lehce se dostanu do problému, třeba když musím něco udělat na návštěvě u praváka a nemám "ta svá levácká udělátka" s sebou.
Nevzpomenu si jména her, ale už jsem párkrát objevil možnost pravák-levák při nastavování postavy, třeba v THPS byla možnost regular-goofy.

OdpověďCitace
Napsal : 29/01/2017 3:23 pm
Share: