Notifications
Clear all

Vyberte hru roku 2014 komunity Zing.cz  

Stránka 4 / 12
 
Diskuzní fórum 6029ffe1256066bc71b6d64b3aee5f26?s=110&d=mm&r=g
(@will)

Za mě Wolfenstein: The New Order na 1. místo
Hra mě velmi překvapila už před vydáním, oproti zasazení do období 2. sv. války se nám dostavilo světa kde nacisti válku vyhráli a obsadili celý svět.

+ Efekty
+ Zběsilá akce
+ Nápadité levely
+ Na hře se mi asi nejvíce líbilo jak si autoři pohráli s okolím, ty megalomanské budovy, Gibraltarský most, atd.

- Mohlo být více zbraní
- Mise na Měsíci, očekával jsem souboje venku na Měsíci, ne jen na základnách
- V posledních letech mě hry (FPS), z hlediska příběhu moc nezaujali a Wolfenstein bohužel není výjimkou, očekával jsem od něj více, asi taky jako od mise na Měsíci. I přesto všechno co jsem napsal se z mého pohledu jedná o kvalitní titul, který si zaslouží titul hry roku 2014.

Vybíral jsem podle nápaditosti a tady vyhrál Wolfenstein, jelikož jsem nikdy nehrál hru jako Wolfenstein.

2. místo GTA 5, ale jelikož vyšlo již v roce 2013 a tento rok vyšlo pouze na PS4 a X1 jsem se rozhodl dát na 2. místo
3. místo bych dosadil Dragon Age: Inquisition, i když jsem tuhle hru ještě nehrál, ale co jsem se díval na různá videa a recenze po internetu, soudím, že se jedná o velmi kvalitní titul a rozhodně si ho koupím

Jinak přeji všem veselé Vánoce a ať najdou pod stromečkem to co si přáli 😀

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:32 am
Diskuzní fórum 96b529f80cc403d345b9bb940eb5770f?s=110&d=mm&r=g
(@komdej)

Takže pánové připojím se také se svojm skromným hodnocením:

za mě TOP 1 je určitě Dragon Age: Inquisition - možná to není nejlepší hra tohoto roku nicméně musím zde hodnotit i progres od minulého dílu - myslím si, že tvůrci mnohonásobně předčili očekávání a udělali super hru na mnoho hodin.

Druhá pro mě nejlepší hra je určitě The Witcher: Adventure Game - ne proto, že jsem fanoušek Zaklínačovy série nicméně protože se tvůrcům podařilo udělat "deskovou" hru na PC a to ještě poměrně návykovou a dobrou.....

Třetí a poslední hra roku si myslím, že je velmi ale velmi opomíjená hra Bayonetta 2 - vsadím na to boty, že tato hra v této komunitě nevyhraje ba co si myslím možná bude uplně na konci hodnocení nicméně myslím si, že hratelností a zábavou dokáže stčit do kapsy 75% her v tomto žebříčku - bohužel tomu tak bude protože zde v komunitě není rozšířeno hraní na Wii U což je škoda, každopádně kvůli této hře se vyplatí Wii U si pořídit - osobně mohu doporučit......

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:32 am
Diskuzní fórum 5aeea17c99bf7
(@daveron)

Byl ty rok plně nabitejch her, těžká volba. Nevím který titul bych označil za nejlepší ale kandidáty mám, Alien Isolation, Dragon Age Inquisition a GTA V. Každý titul měl něco do sebe, ať to byla hra na schovávanou s vetřelcem v Alien Isolation, Upalování nepřátel na hranici v Dragon Age Inquisition, Nebo vykrádání bank v GTA V :thumbup:

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:37 am
Diskuzní fórum c2d4c8b887f99583d2b46aade669c7d89bf1c2c7 full
(@bonpar)

Chybí mi na výběr The Binding of Isaac: Rebirth, což je hra, která mě tento rok bavila nejvíc.
Z mého pohledu byl tenhle rok na AAA hry dost slabý, tuším, že GTA V má jisté kvality, každopádně jako PCčkář nemůžu hlasovat ani pro jednu z těch velkých her, protože prostě titul hra roku si nezaslouží ani jedna z nich.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:41 am
Diskuzní fórum 5ac25cea4d80a
(@krabath)

Protože nejsem nadšencem konzolí, vybral jsem pouze hry na PC. Mám velice rád FPS, RPG, Strategie, ale také si rád zajezdím auta. Vybral jsem hry, u kterých jsem se opravdu bavil. Jediné mínus (pro mě) je to, že některé nejsou v češtině, tím pádem docela problém, ale jako pravý hráč se s tím snažím poprat. Když si vzpomenu, jak jsem před mnoha a mnoha lety u hraní nějakého dungeonu měl po ruce papír a určité důležité věci si musel zapisovat, tak to, že hra není česky je menší oříšek. Kdyby ale byly všechny česky hlavně RPG, bylo by to super. Takže k hrám, které jsem vybral.

1. Legend of Grimrock 2 - po hodně dlouhé době (nepočítám jedničku, ta byla také super) plnohodnotný RPG dungeon, kde si protrpíte své, což je jen dobře. Musíte přemýšlet nad puzzly, ale také při soubojích. Super hra. Ještě jsem ji sice nedohrál, mám rozehrané i jiné pecky.

2. Far Cry 4 - sice se skoro jedná o kopii trojky, akorát se ve hře jinak jmenujete a je zasazena jinam, přesto jsem se bavil. K tomu také dopomohla grafická stránka hry, která skoro nemá chybu.

3. Dragon Age: Inquisition - po nepříliš povedené dvojce (i když se také hrála dobře) vypustili vývojáři velmi dobrou hru. Jen malé mínus kvůli neobsahující češtině, ale o tom píšu výše. také jsem se bavil a ještě bavím. Nemám ji dohranou a kvůli času mi to bude trvat docela dlouho.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:45 am
Diskuzní fórum ce460a716670042d77fdc44d122f28ca?s=110&d=mm&r=g
(@xapek)

Tak letošek byl na hry trochu slabším rokem a celkově jsem jich z toho výčtu hrál jen pár, tedy mé hodnocení je omezeno na těchto několik titulů. Mými resty do příštího roku jsou třetí díly Dragon Age a Risenu.
Z těch letošních her, které jsem na vlastní kůži vyzkoušel, dávám hlas Divinity: Original Sin jakožto originálnímu a snad až překvapivě zábavnému RPG, které sráží jen ten tahový soubojový systém, který sice prvních pár hodin skvěle baví, ale poté sklouzává k nudě.
Druhý hlas ode mně dostává Thief. Je to sice už dávno, kdy jsem ho hrál, ale utkvěl mi v paměti a to se počítá. S Garrettem jsem si užil hromadu zábavy.

Třetí hlas taktně vynechávám. Bavila mě Civilizace, The Walking Dead, This War of Mine nebo třeba i Bound by Flame, ale nazývat tyto hry "hrami roku" si zase netroufám.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:52 am
Diskuzní fórum af45fd9376848f37e44b6f54eab12722?s=110&d=mm&r=g
(@Alfajk)

ja byl nejspokojenejsi s timto: Banished / Divinity: Original Sin / Wolfenstein: The New Order

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:55 am
Diskuzní fórum 785FB61F 1AA7 4E22 9D1A 282B8DD918A0
(@sedli14)

Nemohl jsem jinak, než vybrat GTA V, Far Cry 4 a The Crew.
Začnu od konce:

The Crew... Už při testování v betě jsem si hru zamiloval. Zaplnila mi prázdné místo v srdci, které tam zanechala série Need for Speed. Plno možností, jak výkonnostních, tak vizuálních úprav spolu s otevřeným a volně přístupným světem v krásném grafickém kabátě, je přesně to, po čem jsem toužil u NFS, které mi to ovšem nenabídlo.

Na Far Cry 4 jsem se těšil už od vydání Far Cry 3. Vím, může to znít šíleně, ale nemohl jsem se trojky nabažit a při dokončení jsem ihned začal čekat na další díl. To stejné nyní prožívám i se čtvrtým dílem. Novinek je spousta, grafika je pěkná, hratelností mě hra přímo dostala a optimalizace oproti poněkud zmršenému Assassin's Creed Unity je vynikající. S průměrnou grafickou kartou není problém se na Full HD rozlišení a Ultra detailech dostat přes 30 snímků za sekundu.

A jako poslední GTA V. Sice jsem při výběru váhal, protože už jsem pro něj hlasoval už minulý rok, ale vzhledem k tomu, kolik novinek přineslo a jak se po vzhledové stránce změnilo, rozhodl jsem se mu přece jen dát hlas. Opět je to skvělý AAA titul i pro odreagování, ve světě je stále co dělat, GTA Online je vynikající při hře s kamarády, ale i pro stunty jen tak po městě... Zkrátka se povedlo.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 11:56 am
Diskuzní fórum fbe51f2ba179287082bf3ab346f782b2?s=110&d=mm&r=g
(@baresdakilla)

1) Dark souls 2 - Pro mě překvapení roku, jedničku jsem nehrál (až poté dodatečně) a musim se příznat, že hra mi vydržela na dlouhé hodiny. Sice to odnesla klávesnice (už mám novou :D) , ale stálo to za to.
2) GTA V - Tuhle hru jsem pařil u kamaráda na xboxu 360 a teď se nemůžu dočkat až vyjde na pc. Sice to nerozjedu ani zdaleka na max nastavení, ale užiju si to i bez toho.
3) Far Cry 4 - Podle mě jasná hra roku. Naprosto bezproblémový start narozdíl od jiných ubi her (alespoň pro mě) , skvělý gameplay, který předčil 3 ve všech ohledech a samozřejmě atmosféra, která se dá zažít jen ve Far Cry.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:14 pm
Diskuzní fórum 204309c26b675e9f093747fc19de051b?s=110&d=mm&r=g
(@dragonax)

Za mě jednoznačně Dragon Age: Inquisition. Po mírně odfláknuté dvojce jsem od toho moc nečekal a to bylo asi jen dobře. Jen málokterá hra dnes dokáže to, že po dvaceti hodinách hraní s překvapením zjistíte, že jste vlastně dokončili úvod. Na příběh byli v Bioware vždycky machři a tak není překvapení, že tenhle je naprosto úžasný. Postavy, se kterými se dokonale sžijete už k téhle sérii patří, jmenovat můžu například Iron Bula, který mě svými skvělými hláškami zásobil po celou dobu hraní. Comebacky postav známých z předešlých dílů taky příjemně hru zpestří a sem tam vykouzlí nostalgický úsměv. Nové herní mechaniky, otevřený svět, prostě všechno co potřebuje nejen fanoušek série, ale každý milovník RPG žánru. Nelze už dodat asi nic jiného, než že to kluci z Bioware zase dokázali. Jednoznačně hra roku.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:19 pm
Diskuzní fórum 5acb6b01efba0
(@big-boss)

Alien:Isolation- Co k tomu říct,jedna z nejlepších optimalizací poslední dobou,parádní porce strachu,dlouhá hratelnost,skvělá atmosféra, prostě pro příznivce hororovek a vetřelců to pravé :thumbup:

ME:Shadow of Mordor- Do AC:3 jsem býval fanouškem Assassin's Creed,po nových dílech,které mě už tak neberou (nemluvím o optimalizaci a problémech,ale prostě to story a doba už nějak není pro mě) se objevil Shadow of mordor na podobném principu jako AC a naštěstí se povedl jak jen mohl a za mě jedna z nejlepších her ze středozemě a hlavně nejlepší režba tohoto roku , už se těším na další díl ! (bude a né ze né) :lala:

WoW:Warlords of Draenor- Wowko bylo vydáno 2004 a za tu dobu byly vytvořeny tuny MMORPG ať už kopírek wowka, popř. "inovativních" kterým se sice dařilo , ale ne takhle. Wowko zůstává od 2004 nejlepší a nejúspěšnější MMORPG které kdy bylo a letošní Warlords of draenor to jenom potvrdily , nezbývá než tomu dát hlas 😀

Co se týče GTA V , tomu bych dal taky hlas,skvělá hra , ale přece jen na PS3 a X360 byla vydána 2013 , za letošní rok se hodnotí jen Remastered na nové konzole ale je možné,že i to má takový úspěch , kdo ví 😀

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:22 pm
Diskuzní fórum 5ac2854694c8c
(@kolousek001)

Letos je to celkem jednoduchý, protože moc kvalitních a velkých her nevyšlo a pro PC hráče ještě míň samozřejmě, takže mé hodnocení bylo celkem jednoduché a ani sem nad ním nemusel moc přemejšlet:

South Park: Stick of Truth
- Jednoznačnej vítěz pro mě. Jako obrovskej fanda seriálu a celýho South Park světa byla pro mě tato hra modla na kterou sem čekal roky a čekání se vyplatilo. Hra je skvěle napsaná, skvěle se hraje a je až nebezpečně zábavná. Pravý znalec seriálu kamkoliv ve hře zajde najrazí na nějakou narážku ze seriálu dokonce i ze starých méně známých epizod, je tam prostě vše. Tato hra není ani snad tolik o hraní jako o tom užívat si život v jednom horském městečku v Coloradu.
Menší - pro hru může být to, že lidem co neznají seriál, či neviděli aspoň jednu sezónu bude připadat humor suchý a nebudou mu rozumět a i kombinace RPG a tahových soubojů nemusí někomu vyhovovat, ale pro mě skvělé.
Při práci na češtině sem taky narazil na spoustu nezveřejněných textů a lokací, hra měla být původně delší, což je jediné její negativum. Příběh je celkem krátký, ale na to sme dnes zvyklí.

Alien: Isolation - Co na to říct, máme tu další letošní hru, která čerpá ze známých filmů. Vetřelce musí znát snad každý a tak to má relativně jednodužší než South Park, který míří na užší publikum. Tvůrci strategií Total War ale hru zvládli skvěle ikdyž s tímto neměli zkušenosti. Hra má úžasnou atmosféru, která vás hned ze začátku strhne do děje a bojíte se na každým kroku, kdy na vás Vetřelec skočí. Škoda jen že konci už je to trochu stereotypní a Vetřelce se tak nějak nebojíte. Ale to se dalo celkem logicky čekat. Hra ale rozhodně nenudí a snad se dočkáme pokračování 🙂

Divinity: Original Sin
- Divinity sem vybral hlavně proto, že bych byl rád kdyby se dostala do TOP3 nějaká PC exkluzivita. Ikdyž PC hraní skomírá a velcí vývojáři/vydavatelé na něj celkem kašlou, tak studio Larian dokázalo pravý opak. Vytvořilo toto skvostné RPG, které krásně vypadá a krásně se hraje. Zabaví na hodně dlouho a to doslova, protože je protkané kvalitními dialogy i humorem. Larian navíc na hře pořád pracují a slibují updaty zadarmo do budoucna, což je obdivuhodné. Navíc nedávno oznámili další dvě RPG, takže PC hráči kvalitních RPG se mají na co těšit a za to jen velké +. Navíc brzo do hry vyjde neoficiální čeština, takže si jí bude moct užít opravdu každý a to je opravdu super. Rozhodně palec nahoru za tuto hru.

Hry které jsem hrál, ale nedostalo se na ně do mé TOP3 ale jsou podle mě taktéž kvalitní:
Metro Redux, Sherlock Holmes: Crime & Punishments, Sniper Elite 3, Bound by Flame

Z hlasování bych nejradši vyřadil GTA V ... To tam jako bude i příští rok? 🙁

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:24 pm
Diskuzní fórum 5ac0859083ab0 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yq4
(@maestrodk)

I když byl rok trošku slabší, i přesto jsem si dokázal vybrat. Hlasoval jsem pro TLoU a GTA V. TLoU jsem na PS4 hrál vůbec poprvé, takže to pro mě byla premiéra. Miluju hry se skvělým příběhem a tohle je jedna z nich. Neuvěřitelný děj a postavy, které si každý musí hned zamilovat. Dohrál jsem to po sobě hned několikrát. A co teprve multiplayer? Na MP moc nejsem, ale tady mě chytnul vážně hodně.

Jako druhé jsem dal GTA V (taky na PS4 premiéra). R* zkrátka nezklamal. Tohle je vůbec první GTA, které jsem dohrál celé. Vždycky jsem tam jen blbnul s cheatama a mise mě nezajímaly. Tady jsem si řekl, že to teda konečně musím dohrát. Kombinace 3 postav byla novinka a příběh docela zajímavý, i když mohl být lepší. Nejlepší jsou asi heisty. Ani bych nečekal, že mě tak bude bavit kriminální život. Co se jim musí uznat, tak v té hře není ani jedna jediná kladná postava. 😀 Prostě klasičtí američtí snobové, kriminálníci, podvodníci a podivíni.
Každopádně je to hra na hodně dlouho, navíc sandbox, takže i po dohrání je co dělat (cheaty :awesome: ) Teď po 3 dnech čistého času jsem dokončil vše v singlu a vrhám se na online, takže tahle jízda ještě zdaleka nekončí.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:30 pm
Diskuzní fórum 5ac1354a7c85a
(@fallanga)

Valiant Hearts: The Great War. Z jednoho důvodu. Nejlepší příběh od dob Warcraftu III. JIný důvod, nemám. Jelikož chybí 2. série TWD, tak tohle je jasná volba na 1. místo.

South Park: The Stick of Truth. Nemám rád South Park, ale tohle RPG si mě získalo svým humorem a také provedením. Malá komplexnost úkolů a celé hry sice trošku vadí, ale tento rok jsem nehrál žádné lepší RPG.

Far Cry 4. Chvíli jsem se rozhodoval mezi FC4 a novým Wolfem. Sice mě wolf ve výsledku bavil více, ale měl tak zprasenou optimalizaci, že i ten FC4 (u kterého optimalizace nebyla žádná sláva) byl lépe optimalizovaný. Ale jinak jsem na něm našel jen málo chyb. Skvělé FPS se skvělým enginem. Třetí místo si zaslouží.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:32 pm
Diskuzní fórum 9cf6ab283d605e5448b2a9ddbc4086b3?s=110&d=mm&r=g
(@rronaldr)

Tak u mě tenhle rok nepřineslo žádny extra pecky na,který se těšim.Naštěstí už za měsíc vyjde hned 1. pecka a to GTA V na PC, tak snad ten rok bude pokračovat stejně dobrejma hrama.Za mě South Park:Stick of Truth.Pro fanoušky SP povinnost.Wolfenstein za pořádnou střílečku, která mě donutila jí dohrát ještě jednou.A na poslední Shadow of Mordor, kterej byl prostě skvělej a optimalizace byla za 1(Ubisofte od nich se uč)

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:37 pm
Stránka 4 / 12
Share: