Notifications
Clear all

Vyberte hru roku 2014 komunity Zing.cz  

Stránka 5 / 12
 
Diskuzní fórum 8bd470530d3746ca0d2257a78e1432a9?s=110&d=mm&r=g
(@spark)

Letos jsem na hry moc času neměl, ale na ty mnoj nejočekávanější jsem si jej udělal. Nebudu se o nich moc rozepisovat abych nespoileroval.

První jsem vybral Dragon Age Inquisition.
Tato hra je pro mě stejně jako celá serie srdcovkou. Příběh samosebou uchvátil. Záchrana světa nebo dokonce celé galaxie(Mass Effect)? To je něco pro mě :awesome:. Co mi tam však chybí už od dvojky je větší zapojení šedých strážců.
Hratelnost je též skvělá. Líbí se mi velký otevřený svět se spoustou vedlejších úkolů a bojový systém. Ten neni oproti jedničce tak nudný a oproti dvojce trochu více sofistikovanější. Konečně se autoři uvědomili, že je dobré přidat skákání! Co mi vadí je absence automatického útoku a s prominutím debiní taktická kamera. Optimalizace je na Bugbite 3 celkem dobrá, i když to chce doladit, hlavne cutscény.

Druhou hrou je Middle-earth: Shadow of Mordor.
Z prvu jsem si nebyl jistý jestli si to vůbec chci zahrát, takové rubačky mě nikdy moc nebavili. Příběh vymyšlený, četl jsem že je to mix jiných her a HW nároky jsou taky pěkně mastné. No řekl jsem si čert to vem, má to celkem dobro hodnocení tak to zkusím. A světe div se, dostalo mě to natolik že jsem to dohrál do konce :D. Příběh za který by se ani Tolkien nemusel styděn. Bojový systém velmi chytlavý, odladěný a dobře fungující. Ty HW nároky taky nejsou zas tak hrozné, pokud se člověk spokojí s nižším nastavením textur. I tak vypadá grafika opravdu krásně. Dvě velké otevřené lokace, spousta výzev a hordy nepřátel které se na vás valí z každého koutu.

Třetí výběr padl na hru Wolfenstein: The New Order.
Už dlouho jsem si chtěl zahrát nějakou dobrou FPS, která se tu neukázala od dob starého dobrého Call of Duty. Střeštěná střílečka s dobrým příběhem, různými cestami jak ji dokončit a hlavně se k tomu dokončení nenutit, takovou je pro mě nový Wolfenstein. Občas stealth, občas Mayhem's route. Hra rozhodně bavila a příběh neni tuctový jako u neustále kopírovaného CoD nebo Battlefieldu. Alespoň pro mě ne.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:43 pm
Diskuzní fórum d0a0cc53ae23cd952524b49b1542b210?s=110&d=mm&r=g
(@zerofive)

Rozhodne nesúhlasím so všeobecným povedomým rozkvetajúcim v hrenom priemysle posledné roky. Výraz „kvantita nad kvalitu“ sa uzákonil v slovníku hráčov ako ustálené slovné spojenie pevne späté s hernými titulmi súčasnosti – najmä v nostalgickom porovnaní s obdobím predchádajúcich dvoch desaťročí.
Rok 2014 priniesol nevídané oživenie. Toto obdobie považujem za hernú renesanciu. Koniec nostalgického romantizmu hráčov ako reakcie na zdanlivé a sebavedomé osvietenstvo herných vývojárov pokrytecky tvrdiacich, že predchádzajúca epocha stále viac rozmáhajúcej sa kvantity na úkor kvality je na konci.
V roku, na sklonku ktorého teraz stojíme sa podarilo prekonať mnohé predsudky a dokázať, že i dnes – vo svete maximalizácie zisku a silného kapitalizmu – dokážu herné štúdiá brať ohľad na pôvodné hodnoty tvoriace herné spoločenstvo.

Prvým príkladom, ktorého sa riadky s prímesou literárneho inotaja vyššie týkajú, je hra, ktorú som zaradil na samotný vrchol. Vývojári si dali s týmto titulom naozaj nadčas. GTA V – vyšlo 6 rokov po predchádzajúcom titule a vypočulo komunitu. Veľký herný svet, grafika, obrovské možnosti. Premenné, ktoré tu sú v súlade so zachovaním stručnosti zbytočné spomínať, pretože každý videoherný nadšenec ich musí ovládať od A po Z.

Druhá voľba bude z pohľadu mnohých objektívnych pozorovateľov určite kontroverzná. Ďalší titul, ktorý som zaradil pod tohtoročnú edíciu Grand Theft Auto, je veleúspešná séria Assassin's Creed – tá má však ku početnosti na úkor kvality paradoxne čo povedať. Podtitul Unity, vďaka návratu k pôvodným koreňom a kombinácie historického obdobia francúzskej revolúcie a dokonalo graficky spracovaného prostredia, jednoznačne radím na vrchol rebríčka. A to i napriek obrovským problémom sprevádzajúcim vydanie hry, ktorá vyšla de facto nedokončená.

Do tretice bola moja voľba veľmi jednoduchá. Fifa posledné roky prelomila bariéry upustením od každoročného „kopírovania“ predchádzajúceho titulu. Začali pracovať na game-engine, zlepšujú fyziku, nezabúdajú ani na grafiku, hrateľnosť či nové herné módy. Fifa 15 je pekným príkladom, ako popracovať na titule i keď majú na vývoj iba 1 rok.

Tohtoročné udalosti v hernom priemysle považujem ako nadmieru pozitívne a alegóriu literárnych smerov ukončím posledným výrazom. Dekadencia. Tá tento rok nie je ani na dohľad. To si dovolím tvrdiť sebavedome. A to i napriek tomu, že si herní vydavatelia prešli tento rok dlhou tŕnistou cestou kritiky. Kto vie, ako tomu bude budúci rok.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:45 pm
Diskuzní fórum 8052770c50315e1306729fbfd616fcf0?s=110&d=mm&r=g
(@lootmaster)

Tak v první řadě veselé vánoce všem slušným haterům a funboyum napříč platformami a mnoho dalších diskuzí na urovni do dalšího roku. :awesome:
U mě zvítězilo:

Grand Theft Auto 5 - i přes mou kritiku nad cenou hry si mě hra dokázala bez problému získat. To dokáže jen skutečně kvalitní titul.

Drive Club - Jasně jsem funboy této hry ,ale hlas dostali hlavně autoři hry ,kteří se dokázaly i zpackanému startu postavit čelem a nabídnout hráčům odškodné aniž by je k tomu nutil jakýkoliv smluvní vztah byla to slušnost. Takhle jde celý tvůrčí celek příkladem.

Destiny - nemá cenu to rozpitvávat ,ale gameplay je úžasně moderní a nastoluje zase vyžší laťku celému žánru i když hra nenaplnila své až příliš vysoké ambice.

Jinak děkuji celé redakci Zingu ,že to semnou vydržely i v roce 2014 a můj učet nebyl smazán 😀 .....a osobně Mikimu za to ,že se funboyum zingu věnuje s nasazením (například klíče do bety the crew )

edit: Ještě bych chtěl poděkovat Naugty Dog za Last for Us kde jsem už v první půl hodině ronil slzy jak želva 😥 takhle vzbudit emoce by měla umět každá hra zakládající si na kvalitním scénáři.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 12:57 pm
Diskuzní fórum 5159404240858c27a6f7ac4c1b12d230?s=110&d=mm&r=g
(@geneve)

Banished
GTA V
Forza horizon 2
Proste su to dobre hry ktore ma bavia 😀

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 1:20 pm
Diskuzní fórum 5009a6c01ed0d96efdb4b7c5e7e8fada?s=110&d=mm&r=g
(@bloodymary)

Za mňa to rozhodne vyhrávajú tri hry:
1.The Last of Us Remastered
2.Middle-Earth: Shadow of Mordor
3.Grand Theft Auto V

The Last of Us Remastered
+ Úžasný príbeh
Úžasná hratelnosť
Bomba multiplayer
Skvelé, ak máte radi stealth
Vtipné scény
Nádherne prepracovaná grafika (a to už som si myslel, že na PS3 verzii nedá nič iné vylepšiť)
- Myslím, že nemá žiadny

Moje hodnotenie: 😆

Middle-Earth: Shadow of Mordor
+ Skvelá open-world game
Perfektný príbeh
Úžasné súboje
Rozhodne prepracovaná grafika
Široké množstvo abilities
Doplňuje časti skladačky z príbehu stredozeme
Skvelá hrateľnosť
- Možno viac vedľajších úloh, ktoré by spestrili dej po skončení kampane (pr. boje armád warchiefov a pod.)

Moje hodnotenie: :awesome:

Grand Theft Auto V
+ Oproti PS3 verzii neuveriteľný skok vpred s grafikou
Výborná open-world game
Prestrelky s polišmi
Potápanie
Zoskoky padákom
etc.
- Zatiaľ som sa s žiadnym nestretol

Moje hodnotenie: 😀

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 1:45 pm
Diskuzní fórum 5ac08dc111141
(@pary7)

assassin's creed unity - Ať už je ta hra zabugovaná jak chce, mě se návrat na souš líbí, nejsem zrovna fanouškem námořních bitev, takže jsem si AC3 a Blac Flag tolik neužil 🙂
GTA V - tahle hra byla pecka už na starou generaci a s příchodem na tu novou přinesla další stupeň vizuálních orgií, dokázala to dvakrát zasebou, pokořila graficky dvě generace konzolí a to si zaslouží respekt. A to sem nevzpomenul šílenej příběh kterej mě nepustil od televize 😀
dragon age inquisition - neměl sem možnost si tuhle pecku ještě zahrát, ale očekávání mám velký a slyším na ní jen samou chválu. Určitě si zaslouží vyhrát. 🙂

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 1:49 pm
Diskuzní fórum 5ac253d4873f7 o8w5kysb2ij2b9paiq83melgf6w9pd1wv1z2300yqe
(@chepa)

Takže hrou roku se stává GTA V ! Oh kde sem to uz videl? aha ona ta hra vlastne vysla v roce 2013... Jasné PS4/XO so what.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 1:53 pm
Diskuzní fórum 5b40df7b33469
(@bobromil700)

Vybral jsem
Assassin´s Creed: Rogue z důvodů naprosto jednoduchých nemam nic proti Assassinech ale už je jich moc tak proč nezkusit tu druhou stranu?
GTA 5 páč je to vynikající série a těším se až bude konečně na PC.
Watch Dogs páč jsem v ní po zhlednutí prvním traileru vyděl další hru s velikým potenciálem jako má série Assassin´s Creed. :thumbup:

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 2:00 pm
Diskuzní fórum f89aed43390c566042019bcd465b2b1e?s=110&d=mm&r=g
(@tom666)

Z celého seznamu jsem hrál (zatím) jen pár her a z toho jen 2 dohrál do konce. Ale i z toho mála můžu třem dát oba palce nahoru, protože jsou to výjimečně skvělé hry.

GTA V - Vyhrává v detailech. Nádherně zpracovaná, 3 hratelné postavy, GTA online. Rockstar mně zatím nikdy nezklamal.

The Last Of Us: Remastered - Za jiných okolností bych nedal přednost remasteru před originální hrou, TLOU ale budu vždy chválit. Kdykoliv, kdekoliv.

Titanfall - Úžasný a originální MP lze stvořit, když se chce.

Z ostatních vypíchnu hry, kterým věřím že budou kvalitní a také by si zasloužily místo v Top 3.
Alien: Isolation, Assassin's Creed: Unity, Bayonetta 2, Call of Duty: Advanced Warfare, Dark Souls 2, Dragon Age: Inquisition, DriveClub, Far Cry 4, Infamous: Second Son, Lara Croft and the Temple of Osiris, LittleBigPlanet 3, Lords of the Fallen, Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, Middle-earth: Shadow of Mordor, Might & Magic X: Legacy, Never Alone, Sniper Elite 3, Sunset Overdrive, The Crew, The Evil Within, Thief, This War of Mine, Valiant Hearts: The Great War, Wolfenstein: The New Order

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 2:16 pm
Diskuzní fórum 3937360e882d92fdb5e8aefae877b5d5?s=110&d=mm&r=g
(@brokarek)

Dark Souls 2
Špičkové RPG kterému není prakticky co vytknout.
Forza Horizon 2
Perfektní, zábavná závodní hra s parádním audiovizuálem a podáním.
Valiant Hearts
Hra roku. Neuvěřitelný, emotnivní zážitek, nádherné zpracování, podmanivá hudba. U ničeho jsem letos nedýchal a nekvedlal páčkama s takovou radostí, jako u téhle prvoválečné pecky :thumbup:

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 2:38 pm
Diskuzní fórum c23d21756a52848856fcec73de664578?s=110&d=mm&r=g
(@mattabos)

Hra roku... Škoda, že můžu dát jen tři hlasy... Mezi špičku rozhodně patří GTA V, The Last of Us: Remastered, Wolfenstein: The New Order, Watch dogs, Far Cry 4, Sniper Elite 3, Assassins Creed, Titanfall a další, jenže co z toho vybrat... Nakonec jsem se rozhodl dát hlas něčemu opravdu originálnímu nebo velmi podařenému. Vše napsané nahoře má u mě pár negativ, ať už z hlediska: optimalizace, zklamání mých očekávání nebo toho, že je to jen další pokračování série a další spousta, kterou tady nebudu jmenovat 🙂

U mě tedy vyhrál:
Sherlock Holmes: Crime & Punishments: Sherlock je konečně zpět a podle mě velmi podařený. Nemám mu co vytknout.

Thief: Thief je velmi podařený návrat série i přes počáteční obavy a přinesl něco co nám tady chybělo. Navíc utkví v paměti na dlouhou dobu.

This War of Mine: Ano, já vím, že je trošku repetitivní, ale je to něco úžasného, unikát mezi tisíci a svou atmosférou mě absolutně dostal...

Pokud bych měl možnost dát hlas dalším, rozhodně by to byly: Far Cry 4, Titanfall a Wolfenstein: The New Order.
Velmi taky fandím GTA V, ale to vyšlo minulý rok a na PC se ještě nedostalo a The Last of Us: Remastered, které je jen hezčí verzí dokonalé hry, která taky vyšla minulý rok.

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 2:44 pm
Diskuzní fórum 5ac79d5cf3535 o8w5l0nzg6lmyhmk7r1cre4dlyn04r9djba11jy6do
(@pakey)

Vybral jsem jedinou hru South Park: The Stick of Truth, protože ten seriál miluju a byla to po dlouhé době single player hra, kterou jsem si užil a dohrál. Postupně se vyvíjí se mnou (z prvoplánového nadávání až na satyru všeho, co je aktuální). Skvělá délka hraní (spousta side questů), úchvatný scénář a dialogy a šílený příběh. Prostě bomba!

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 2:50 pm
Diskuzní fórum 5ac337e53d0be
(@sawyer92)

Takže za Prvé je to Grand Theft Auto V, kde se nachází mé nejoblíbenější město ze San Andreas, což je slavné gangsterské Los Santos, nebo-li Los Angeles, za které jsem opravdu moc rád, navíc když vypadá tak skvěle, tak nějak stále přemýšlím a tak trochu i doufám, že další díl by se mohl odehrávat v San Fierru, nebo-li San Franciscu a následující díl v Las Venturas, nebo-li Las Vegas, a právě Las Venturas by v takové grafice jako má Grand Theft Auto V vypadalo božsky, hlavně v noci se všemi těmi světýlkami, neonama a rozsvícenými Casiny a Grand Hotely, je to takové velké město postavené ze žárovek 😀 Ale nechci přehánět, je to pouze můj nápad, ale bylo by to pěkný mít takhle postupně každé město ve třech perfektních hrách 🙂 Už před rokem, přesně v datum vydání co jsem si hru koupil na můj Xbox 360, mě Grand Theft Auto V strašně moc bavilo a bavit stále bude díky Grand Theft Auto Online, které se stále vylepšuje a vylepšuje, a na nových platformách a PC, na který si to plánuji koupit, to je a bude díky novému kabátku s novými mnohem rozsáhlejšími možnostmi ještě více zábavnější a záživnější, díky vývojářům z vysoce kvalitního studia Rockstar Games, kterým tleskám :thumbup: :dance: :lala:

Za Druhé je tu Far Cry 4, tedy pokračování mé nejskvělejší a jedné z nejlepších her roku 2013 hry Far Cry 3, plné Varanů, hadů, tygrů a dalších potvor a koček, včele otravných vojáků, která mě ve všech směrech opravdu překvapila a potěšila, oproti předešlým dílům tady vývojáři udělali velký pokrok a grafické zpracování na slunném ostrově bylo opravdu nádherné, stejně tak ve Far Cry 4, které mi ze začátku z úplně prvních informací moc nezaujalo, to jsem si říkal že, tohle Far Cry 3 nepřekoná, jelikož byla zmínka o Himalájích a zobrazen hlavní nepřítel, který oproti drsnému Vaasovi ze Trojky vypadá spíše jako.....domyslete si 😀 Já si to nedokázal představit, protože to vždycky bylo na ostrově plného zeleně, ale ve finále to zpracovali fakt dokonale a vypadá to ještě lépe než bych očekával, je to další skvělý díl do sbírky, to se Ubisoftu hodně povedlo :thumbup: 😆 🙂

A za poslední, tedy za Třetí tu mám Watch_Dogs, první hackovací hra, která se mi moc líbí, zpočátku jsem si stále neuměl představit jak to s tím hackováním v té hře bude fungovat, jak se to například během rychlé jízdy autem bude stíhat hacknout ty semafory, bloky, hřeby, mosty a spoustu dalších věcí, ale výsledek mě ohromil, tady se s tím vypořádali na jedničku s hvězdičkou, s těma semaforama jsme se mohli již setkat v Grand Theft Auto San Andreas za pomocí cheatu, ale tam ten potenciál moc nefungoval 😀 což chápu, byl to jen cheat, ale tady.....tady to funguje moc dobře, navíc ve Watch_Dogs nejsou potřeba žádné cheaty na nic, i vydělávání peněz je tu hodně pohodlné 😀 :lala: Celkově za Watch_Dogs vývojářům z Ubisoftu děkuji a doufám, že pokud bude pokračování této skvělé hry, tak že budu opět ohromen novými možnostmi, které se jen tak v některé hře nevidí :thumbup: :dance: 😆

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 3:08 pm
Diskuzní fórum 9a0ab0b1ef4e83832ddc89f6a7f7e20a?s=110&d=mm&r=g
(@bedan)

No první místo jednoznačně The Last of Us:Remastered-je mi 32let a dlouho jsem takovou hru nehrál,a abych pravdu řekl začal jsem zas po této hře hrát :thumbup: Na druhém místě The Evil Within-no co dodat parádní hra podobná sérii Resident Evil kterou mám rád a mám za sebou všechny díly na PS-1,2,3,4.No a třetí bych dal Wolfensteina-byla to spíš taková odreagovačka a rychlá akce ale super..No a jinak přeji Zingu krásné svátky vánoční a mnoho úspěchů v Novém roce 2015 😀

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 3:14 pm
Diskuzní fórum 36448687c53c3289658d1a0543c3323b?s=110&d=mm&r=g
(@michal1989)

Vybral jsem Dragon Age: Inquisition,protože jsem fanoušek této serie.Jinak jsem byl velice potěšen že jsem hro rozjel i na svém stařičkém kompu 6 let starém ano vše na minimu ale i tak zážitek k nezaplacení škoda jen té abstence češtiny ,až si budu vg květnu upgradovat počítač kvůli Zaklínači 3 tak jsi to zahraji znovu na maximální detaili a nesmím též zapomenout na Ac.Unity tu bohužel nyní nerozjedu kvůli chybějíci podpoře dirext 11 tak bude pěkně zaplněny měsíc květen asúpon že budu mít 19 dní staré dovolené
Pěkné svtky a štastny Nový rok přeji

OdpověďCitace
Napsal : 24/12/2014 3:17 pm
Stránka 5 / 12
Share: