Notifications
Clear all

Retropie (Emulace arkádových her)  

 
Diskuzní fórum 5bcc326765aac
(@docik)

Zdravím, zakládám tu topic ke všemu ohledně retropie. Hrajete někdo? Jestli jo měl bych pár dotazů/problémů co řeším a hodili by se mi rady někoho zkušenějšího.
Jinak Topic odpíchnu fotkami na čem mi běží moje Retropie. Do styku s Raspberry Pi jsem přišel díky tomu, že jsem po operaci před měsícem projížděl youtube a narazil na super video:
https://youtu.be/GNJdldnwaqs
A vzhledem k tomu že jsem ležel v posteli, tak jsem začal hledat. Zjistil jsem, že se všechno včetně nařezaného dřeva dá celkem snadno sehnat na Amazonu. Takže jsem začal objednávat. Mezi čekáním kdy to vše mělo přijít jsem začal sledovat veškerá videa týkající se stavby abych věděl co mně čeká. Rozhodl jsem se to pohánět Retropie 3B (dnes vím, že jsem měl objednat B+) na Retropie a tím pádem emulovat ne jen arkádové automaty, ale třeba i MS Dos, nebo Playstation 1. Mám tam 128GB sd kartu plnou her. Zatím jsem vše ještě nevyzkoušel, mám to jako dárek k vánocům (ano pro sebe 😀 ), ale samozřejmně v rámci testování jsem to již měl zapnuté a celkem mně překvapil slabý výkon v některých hrách.

Neměl jsem na raspberry pi žádné heat sinky a chlazení jsem vůbec neřešil, takže mi v Michale Jackson Moonwalker (arcade) začala vyskakovat ikonka temploměru, že se čip přehřívá a byl znát jasný pokles výkonu. No tak jsem nainstalopval Heatsinky a ještě připojil k Raspberry aktivní chlazení v podobě větráčku. Teplota vyřešene, ale v druhém lvlu byl stejně znát opět pokles výkonu.
Naštval jsem se a v nastavení (Config Edit) vypnul všechny shadery, vyhlazování a nesmysly jako simulování CRT. Výkon je už znatelně lepší oproti prvnímu teststu. Sekání u těhle her se pozná blbě, ale je vždy poznat hlavně podle zvuku, Moonwalker je na to výbornej, že v soundtracku hraje hudba kterou každý zná a proto je jasně poznat kdy se hudba zpomalila. Stejně v druhém lvlu kde už je více nepřátel občas dojde jakoby k zaškobrtnutí i když jede už v 90% plynule.

Chci se zeptat jestli někoho nenapadá ještě co bych mohl vypnout v nastavení za nesmysly které berou výkon. Jestli tu je někdo kdo si kdo má retropie připojený k tv a občas hraje budu rád za každou radu. Co jsem pochopil, tak prostě na raspberry bude výkon některých emulátorů jako třeba SNES asi vždycky nic moc i když PS1 to zvládne líp a přitom by to mělo být naopak. Stejně mně zajímá jestli má někdo tady zkušenost, jestli třeba když už mám takhle vylazené chlazení tak jestli jít do taktování.

Jinak zde foto ze stavby:
[img] Diskuzní fórum 55TY56u [/img]
[img] Diskuzní fórum kTGICgT [/img]
[img] Diskuzní fórum WKuOpVQ [/img]
[img] Diskuzní fórum IBablrT [/img]
[img] Diskuzní fórum jPIktrK [/img]
[img] Diskuzní fórum 2hKaa2J [/img]
[img] Diskuzní fórum HjLgqX6 [/img]
[img] Diskuzní fórum [/img]
[img] Diskuzní fórum XdN5EJv [/img]
[img] Diskuzní fórum s5ykwNn [/img]
[img] Diskuzní fórum bJvMjJg [/img]

Diskuzní fórum 49idz3N

Citace
Napsal : 08/11/2018 3:53 pm
Share: